Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Ma hallottam ismerősömtől mikor megkérdezték tőle, hogy te ilyen melegben is futsz?
- A meleg a szegények magaslati edzése! -
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti #98046 üzenetére
csak mondom, apámnak 89-ben hoztam kengurubőr pénztárcát.....a mai napig vállalhatóan néz ki
sehol egy felhasadás rajta. Apu sajnos már nem él, de a pénztárcája még az atomvillanást is túléli. Jó a kenguru bőre
és a húsa is finom
-
Napfénysüti
nagyúr
Már 26 éve focitom igazoltan (40 vagyok) én mindig szetettem a Jomát.
Most lehet meglepő de egy Kipsta bőr hernyótalpasban tolom műfüvön és abszolút nem rossz. Pedig nekem aztán már volt mindenféle, fajta csukám focihoz sok márka, hernyós, stoplis, terem).
Még Kelme cipőm is volt pedig az a márka mintha eltűnt volna már. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bandus #98001 üzenetére
Életem legjobb focicipője egy Adidas Copa Mundial volt, kengurubőrből. Mondjuk az egy legendás modell asszem az van a legrégebb óta piacon a stoplisok közül. Semmi csillivilli csicsamicsa, tök egyszerű cipő de remek.
Top játékosok már kevésbé használják mert oda divat is kell de sporikon szoktam látni még. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #98039 üzenetére
Az alapporos krumplipüré láttán azt hiszem valami eltört bennem.
Bármekkora távról is legyen szó, inkább iszok csak sima vizet, mint azt.
Nem tudom, mennyire jó kalóriára lőni, többé-kevésbé talán igen, én inkább szénhidrát alapon gondolkodom/gondolkodnék. A frissítés meg táv-, és szervezésfüggő. Ha a versenyen folyamatosan (3-5km-enként) vannak frissítőpontok, ne vigyél magaddal, csak annyit, ami két pont között jól jöhet, ha megborulnál. Ilyenkor jó a gél is (bár én még életemben nem ettem), a szőlőcukor is (azzal viszont óvatosan kell bánni, tényleg csak szélsőséges esetben, áthidaló megoldásnak jó, mert amúgy beszakad utána a vércukor és még jobban összeesel).
Én a futókörök napján 8 óra alatt 4 (lidls) iso-t ittam meg, és durván 300g gumicukrot nyammogtam el. Néha az asztalról elvettem egy-egy darab banánt, és mellé döntöttem magamba a vizet. De ott volt asztal, lehetett depózni is. Ráckevén (maraton) azt csináltam, amit fentebb írtam. De ha elmész egy hosszabb terepfutásra, és 30km-enként van egy-egy frissítőpont, akkor nincs mese, viszel mindent magaddal, mellényben két víz, akár az övben is még egy, és reméled, hogy nem lesz akkora hőség, hogy kevés legyen a következő pontig a másfél liter.
Nekem van olyan futótársam, aki kindertojásba (már nem a csoki, hanem a sárga izébizébe) előre kiporciózza magának az ISO-t, BCAA-t meg a mit tudom én még mit, és azt kutyulgatja be magának helyben, a vízbe.
-
Peetta14
tag
válasz
Pttypang #98039 üzenetére
Szerintem nagyon sok múlik a frissítésen. Maratoni távon vagy alatta szerintem egy mellényben simán el lehet vinni 3-4-5db gélt, meg 2*0,5L víz és ISO-t, meg pár sótabit. Versenyen tudsz tölteni a pontoknál, hameg edzésen vagy, akkor marad a depózás, elásás, segítség igénybevétele.
Kánikulában én 2H alatti futáson nem eszem, áltlaában reggel, éhgyomorra indulok meg, afölött, vagy kiélezett tempó esetén 1 gélt elviszek. Viszont minden esetben viszek sótabit a víz mellé, kb 40 percenként bedobok egyet vízzel.
Július 28.-án ismét Börzsöny Express.
Tavaly voltam, és a kedvenc versenyem lett. Erdei pálya (6, 14, 30km) kevés szinttel, és végig aszfalton, tehát nem terepverseny. Kislétszámú, családias, fantasztikus sütihegyekkel a célban (tényleg). Még lehet nevezni, 9k Ft. Én neveztem.
[link] -
A frissiteses kalvariam folytatodik, most ez a terepfutas.hu-s "cikk" jott szembe, de valahogy az olcso felkeszulest meg a megfelelo frissitest edzes alatt nem sikerult osszehoznom metszetkent tovabbra se. Bevallaljatok a tobb liter iso hurcolasat a hosszabbakra, vagy visztek port vagy egy kobmeter zselet? Elorantjatok a szarazkolbaszt a farzsebbol?
-
Steady74
addikt
válasz
Peterhappy #98033 üzenetére
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #98034 üzenetére
Akkor majd megbeszélünk valamit mondjuk hétvégére privátban. Vagy jövő hét hétfő-kedd is kinézhet jónak a reggel, alapvetően én is inkább alapozni akarok, de betunyulnom sem szabad.
Pttypang: Erotika kiállításon nem gondolkodtál? Szerintem imádná a nép. Futófétis.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Steady74 #98030 üzenetére
Azért mókás, amit írsz, mert általában boldognak-boldogtalannak stabil cipőt ajánlanak, akár kell neki, akár nem. A lúdtalpadnak viszont lehet, hogy tényleg jót tenne a stabilitás, és ha Saucony, akkor a Guide és Omni cipőket nézd meg.
Sneaknrun-on azt is találsz most elég jó áron, talán még a méretedben is akadÉs a szokásos: hengerezz, nyújts, lehetőleg minden nap, futás előtt bemelegítés, utána nyújtás
-
Steady74
addikt
válasz
Peterhappy #98024 üzenetére
Ordító lúdtalpam van, ezt tudom. Viszont Te honnan tudod?
Spuriban az első komolyabb cipővásárlásomnál volt bevizsgálás a futópadon, ott ajánlották a neutrális cipőket, azóta tudom, hogy olyan kell. Térdem csípőm egy vonalban van futáskor, állítólag "szép" jelentsen ez bármi is. Ezért is írtam, hogy a cipővásárlás aktuális lesz, mert 1200km van benne lassan és már néha érzem a térdem.
Hoka nem tetszett, túl nagy volt a drop, pontosabban érzésre volt olyan mint ha fejre akarnék állni. Feleségemnek Hokái vannak/voltak, nekem annyira nem jönnek be.
Szerintem maradok a Saucony-nál. Ride 15 után lett a mostani Ride 16, de kíváncsi vagyok a Triumphban milyen lehet a futás. De visszanézek majd a spuriba hamarosan és megnézem amiket javasoltál.
Köszi a válaszod
-
stefi81
tag
Valaki?
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #98025 üzenetére
Fura, nekem ezen ritkán múlik, de nem bánom, ha ketten vagyunk ebben.
Még akkor is, ha ma nem futok.
Apropó, lopopó, csütörtökön 5-6 körül megyek a kispesti pályára, ha lejössz, meggyőzhetsz, hogy ne akarjak 60 percet futni nyélgázhoz közel a 36-37 fokban. -
Peterhappy
őstag
válasz
Steady74 #98017 üzenetére
Ez jó hír, ezek szerint nem bokasüllyedés/lúdtalp a gond, nem kell stabil cipő.
A rossz, hogy vagy a cipő csillapítása romlott, és/vagy a futótechnikád rossz.
Szerintem.Lehet, hogy egy párnázottabb cipővel beljebb lennél. Százezret semmiképp sem kell költened, vegyél inkább két pár cipőt, rotáld őket, és még akkor is bőven kereten belül maradsz.
A cipő, amit linkeltél, karbonszálas. Versenyre tökéletes, edzésre nem, maximum tempóedzésre, de arra meg luxus. De hogy pár száz km-nél nem tudsz többet belerakni, az biztos.
A Joma-ról nekem inkább a focicipő ugrik be, semmint a futócipő. Saucony, Brooks, Hoka, Asics... lőj akkor inkább olyan gyártóra, akik tényleg jelentősen fókuszálnak a futócipőkre.
Hozzáteszem, az Adidas-nak és a Nike-nek is vannak bitang jó futócipői, olyannyira, hogy talán épp egy Nike Pega kellene neked.De ha maradnál a Saucony-nál, a Ride jó lehet mindenes cipőnek, avagy az a lassabb futásokhoz, és egy Speed2 a tempózásokhoz. Sneaknrun-on nézelődj, hátha mákod van, és van még a méretedben, elég jó áron szórtak most ki elég jó Saucony-kat.
Ha meg visszatévednél a boltba, nézz Hokákat, egy Nike Pegát és pl. egy Asics Cumulust, vagy akár Nimbust, azok elég párnázottak, térdkímélőbbek talán (főleg a Nimbus).
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #98021 üzenetére
Úgy látom, hogy ma bekented magad nevetgéllel.
-
Steady74
addikt
válasz
bandus #98001 üzenetére
Báttya, ittál Te ma eleget?
#97974 ígyvanferi: A bolti eladókról nem mondok véleményt, ők ezt mondták nekem, elfogadtam a véleményüket. Sokszor kérdés persze, hogy az eladó tényleg a legjobbat fogja-e ajánlani, vagy azt amin a legnagyobb a jutaléke. Tapasztalat, van ilyen sok helyen. Köszi a Saucony-s visszajelzésed!
#97975 zaskar : egy cipőben szoktam futni egy évet, vagy a megadott kb 1.000 km-t, maradok szerintem majd 1 db-nál.
#97977 Peterhappy: elöl szokott fájni a térdem
Köszi a visszajelzéseket!
-
Studi
veterán
válasz
ígyvanferi #97974 üzenetére
A háttérben az áll, hogy a Nike-nak, Adidasnak egész más a kiskereskedelmi lánca. A termékeiket nem sportspecifikus szakboltokban, hanem egyrészt saját fenntartású bolthálózatban, másrészt nagy multisport sportáruházakban terítik. Sokkal nagyobb mennyiségben, ami alacsonyabb gyártási költségeket hoz. És sokkal sűrűbb termékfrissítéssel, szélesebb választékkal, ami sokkal több akciót, gyorsabb elavulást hoz.
Ezzel a szakboltok egyáltalán nem tudnak versenyezni, ők sokkal tovább kényszerülnek magasan tartani az árat, hogy a befektetésük megtérüljön. Ezt meg tudják tenni egy Brooksnál, Hokánál, amiknek korlátozott a beszerezhetősége, de nem tudják megtenni egy Pegasusnál, ami az 5x-ezres indulóár után 8-10 hónappal már 25-30e Ft-ért beszerezhető Outletben.
És igen, sajnos ez magával hoz egy dacos tagadást az ő fejükben, hogy a Nike, Adidas nem jó, de szerencsére Kiptum, Kipchoge, Assefa... nem Spuriba jár cipőt venni, így láthatjuk, hogy lehet ezekben a márkákban is topogni valahogy. -
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #97999 üzenetére
Tudod, hogy mennyire tisztelem a szüleidet.
-
Mult heten kimentem a levadaszott noi Saucony Endorphin Shift 2-ben, nagyon fura volt ez a holdjaro feeling. De nagyon jol all
-
válasz
Steady74 #97973 üzenetére
omg
Vegulis ki is lotted ezzel a top futocipoket, de higyj nyugodtan az eladonak
annyi mar nem jutott eszedbe, hogy megkerdezd miert aruljak ezeket a cipoket, ha egyebkent nem ajanlja?
divatmarka? ez mit jelent? ugye tudod hogy kb a ket legregebbi sportszergyartorol beszelsz? a top maratonistaknak biztos nem szolt senki a spuribol, hogy divatmarkakban rohangasznak 2 ora koruli maratonokat. meg a focistaknak se, hogy ne ezekben a cipokben nyerjek mar sorra az aranylabdakat.
vegyel sauconyt, meg faraszd a spurisokat az ilyen hulye kerdeseiddel.
(persze a saucony is egy fasza marka, remelem nem gyartanak sima sportruhazatot mert akkor azt se vehetsz mar
) vegyel inkabb jomat! azt csak a megye 3-as sportolok hordjak, nem ismeri mas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest