Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tsunami73
tag
válasz
Exelsior24 #7161 üzenetére
Igen, be jut az olaj az égéstérbe és indításkor kinyomja a kipufogóba. Leengedtem az olajból max min közé, talán már nem csöpög az olaj de füstöt még dob. Úgy rémlik 4,5-5 dl olajjal van maxon a nívó. A stihl gondolom anyagi okok miatt rakja a kínai motorokat a kisebb gépeire, hogy meg legyen a profitja. Nekem se tetszik, de már ilyen a piac. Meg kell próbálni szelektálni.
Az nekem se szimpi hogy akár sokat is elmehet az a motor, de közben füstöt nyom és érezni az olajszagot a levegőben. -
Zsocy155
őstag
válasz
Exelsior24 #6752 üzenetére
Köszi szépen. Ez szimpatikusabb, olcsóbb megoldás lehet. Azt hiszem ezzel kezdek.
Igazad van a fűnyírók tekintetében. Csak hát a komolyabb minőségibb fűnyírók többszörösébe kerülnek. Egy melósnak pedig nehezen jönne össze rá a pénz.
-
kk831228
addikt
válasz
Exelsior24 #6736 üzenetére
Na a Husqvarna gyorsan elkelt, lemaradtam... 😬
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Exelsior24 #6365 üzenetére
Igen, ez a változtatható sebességű, önjárós, önindítós típus.
LC347-et vásároltam anno, amit aztán 353-ra cseréltem. Nekem a 347-es túl kicsi volt, hiába nem nagy a különbség a két gép szélessége között.#6366hzsolee: Kérdezd a mérnököket, miért így tervezték. Én nem láttam még ott komolyabb dzsuvát. Illetve nem gyengült még soha a hajtás vagy hasonlók.
Ennek ellenére tavaly (4 év után) cseréltem rajta ékszíjat, mert már láthatóan el volt öregedve. Ennél nagyobb baja ne legyen. -
Morris
Topikgazda
válasz
Exelsior24 #6348 üzenetére
LC 140P?
-
evilskati
aktív tag
válasz
Exelsior24 #6348 üzenetére
Sajnos konkrét tapasztalatom nincs az adott modellekkel. Általában az segít, ha az első kereket egy fokkal magasabbra állítod, mint a hátsókat, illetve a szövet zsákot elvileg jobban meg tudja tölteni a nagyobb huzat miatt, mint a telibe műanyagot. Nyilván az is segít, ha száraz a fű, és mondjuk nem teljes szélességgel dolgozol.
Hátsó kidobásnál tudsz azzal játszani, hogy mennyire emeled fel a hátsó ajtót, ha dugulna. Általában gyárilag nem több ponton rögzíthetők, de fel tudod kötni. Arra számíts, hogy lábujjhegytől térdig tiszta fű leszel, ha emelni kell rajta.
-
Essejó
veterán
válasz
Exelsior24 #6343 üzenetére
Akkor a megoldás pár Kecske az még a szamárkorot is kieszi.😂
Nem olyan válogatós mint a birka, és még a domboldalon is könnyen felmegy, tán az alacsonyabb kerítés se akadály neki. -
pjen
félisten
válasz
Nem vagyok egy mezőgazdász, de mi van ha beveted lucernával, azt megeszik a birkák, remélem és a gaz se nagyon nő meg benne. Csak 5let, nem tudom milyen talajt szeret a lucerna.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Nem biztos, hogy a benzines fűnyíró motor örülne annak a nagy emelkedőnek. Fűkasza jobb lehet szvsz
-
válasz
Exelsior24 #6337 üzenetére
Ekkora területre én biztosan valami fűnyíró trakit vennék. Ha abból indulok ki, hogy nekem sík területen önjáróssal 900 m2 kb. egy óra, és ezt általában 2 hetente illene nyírni (ha olyan az idő, akár hetente is lehetne), akkor 3600 m2-t minimum 4 óra, mire lenyírsz. Ráadásul említetted, hogy dombos a terület, így még macerásabb. Számoljuk bele, hogy ekkora területen lehet 3x kell tankolni, plusz biztos, hogy meg kell állni pár alkalommal, mert beleragad a fű és eltömődik a kidobónyílás. Így máris 4,5 óra egy nyírás, ennyit hetente-kéthetente nem biztos, hogy szívesen töltene el az ember. Lehet, hogy egy traki kezdésnek drágább (300-400 ezertől indul, de nem vagyok tájékozott ebben), de visszahozza az árát, nem beszélve arról, hogy nem járod le a lábadat. De nyilván van más körülmény is, ami mentén az ember mérlegel, én erősen elgondolkodnék egy trakin.
-
Essejó
veterán
válasz
Exelsior24 #6337 üzenetére
Előre bocsátom nincs tapasztalatom négyütemű benzines fűnyíróval, de volt új autóm, aminél az első 1000 km után kötelező olajcsere volt. Felteszem az alatt az első ezer km alatt az összecsiszolódástól fémrészecskék kerülhettek az olajba, lehet hasonló okból kell az 5 üzemóra után olajat cserélned.
Az a 3600m2 nem kényelmetlen végig járni? Egy ekkora területen lehet már egy kerti fűnyíró traktor indokoltabb lenne. -
Morris
Topikgazda
válasz
Exelsior24 #6174 üzenetére
Szia.
Ha nagy egybefüggő területed van, akkor önjáróst vegyél mindenképpen.
Viszont ha sokat kell forgolódni, akkor ez nem biztos, hogy jó választás.
Az önjáróst nehéz tolni pont a hajtás miatt. Bár nem tudom ezirányban történt e már fejlesztés.
A 247 egy viszonylag könnyű gép. Duplán csapágyazott kerekekkel ami a betonon, térkövön nagyon kellemes, de a gyepen már annyira nem hoz profitot. Talán csak az, hogy nem fog kiesni
Kompozit műanyag ház, tehát nem fog rozsdásodni és sokkal könnyebb mint az acél ház.
Múltkor fogtam vele egy öklömnyi beton darabot. Akkora hangja volt, na mondom ez tuti szétverte a házat. De semmi. A kés viszont kicsorbult.
Nekem a motorja gyengének tűnt, ezért lecseréltem egy 675EXi-re.
Válaszd azt, amelyik szimpatikus. Igazából nem tudom milyen a Husquarna "saját" motorja. Sok tapasztalat nincs vele.
Viszont a Honda az tuti (356VP)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Megjelent a OnePlus 13T
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest