Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz Zsiráfnyál #89953 üzenetére
Alapvetően egyénfüggő, fülforma függő a dolog. Megfelelő méretű, számorda kényelmes eartip kell, aztán ha jó irányba álló, kényelmes hosszúságú vetőcsöve van a fülesnek, még jobb. Over-ear kevésbé helyez súlyt a hallójáratodra, bár a könnyebb egyenes kábeles cuccokkal sincs etéren nagy gond.
Részemről ebben az árkeretben finom magasakkal számomra tökéletes formával a Tripowin Mele-t szoktam ajánlani, de a Moondrop Aria is árban van, nagyon hasonló.
Illetve most amíg tart a 11.11 akció, 33-ért van a Linsoulnál Tripowin Olina SE, az nagyjából tartalmazza az összes háziták tuningötletünket az alap Olinából, gyári minőségben. Normális kábel, normális eartipek, jó házforma, általánosan dícsérve.
-
hadam98
senior tag
válasz Zsiráfnyál #89754 üzenetére
Pont ma rendeltem be Linsoul-ról az alábbi fülest: QKZ x HBB
Összesen 9 ezer forint körül van amibe benne a szállitás meg minden. Van benne miki bár nem tudom mennyire működik jól viszont állítólag nagyon jól szól, ha a miki nem jó max veszel hozzá külön egyet.
Ezeket a gamer cuccokat meg el kell felejteni[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Zsiráfnyál #70664 üzenetére
Van bőven 5000Ft-on belül Panasonic, ≈3000Ft-os már jó earbud -hoz mérten.
Kedvencem Panasonic-ból már nem kapható, mert kiváló earbud-hoz képest, de külföldről lehet rendelni belőle, viszont ≈10.000Ft-ba kerül.Érdemes BestByte-ba Panasonic earbud -ot nézni, mert ott nagyobb a választék, mint márkaboltban.
(#70663) f4lcon
VMonk itthon is van, bármelyik Kínai piacon megtalálható, 500Ft-ért osztogatják.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
addikt
válasz Zsiráfnyál #70664 üzenetére
keerss vissza itt a topic-ban, darvinya-nak van egy kedvence
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Zsiráfnyál #70661 üzenetére
ha nem akarsz Monk-ot rendelni (mert az csak Kínából van) akkor itthon valamelyik Panasonic jó lehet.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Narakh
senior tag
válasz Zsiráfnyál #70661 üzenetére
Ha külföldi rendelés játszik, VE Monk+.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
raven12
senior tag
válasz Zsiráfnyál #50177 üzenetére
ha ettől változott volna a hangja, akkor következő lépés a hifikavics
Maga a rézszál ettől max. rugalmasan deformálódik, nagyban az kifáradást se befolyásolja szerintem (főleg, ha nem nagy a füles+kábel tömege (gondolom jack-nél fogva lógatod)). Egy-egy kirántásnál sokkal nagyobb (, dinamikus) igénybevételt kell elviselnie, az sokkal károsabb szerintem.
-
atthany
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #50171 üzenetére
Szia, Androidos telóknál mit tudsz vele távvezérelni? (nekem a rádióadók és zeneszámok léptetése lenne fontos)
-
Zroo
csendes tag
válasz Zsiráfnyál #50174 üzenetére
Köszönöm a választ
-
Zroo
csendes tag
válasz Zsiráfnyál #50171 üzenetére
Nem nekem jött a válasz , de sokat segítettél nekem is
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #50108 üzenetére
Hát, ez érdekes. Lehet, hogy valami szoftveres kavarás is van a dologban. Azt tudom, hogy nekem linux alatt a kimenetnél külön hangerőszabályzó van az aktív kimenetnél, HDMI-nél meg a beépített hangfalakhoz, és ezt meg is jegyzi a rendszer, szóval lehet, hogy valahogy rosszul kezelte vagy túlvezérelte a fülest
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Zsiráfnyál #50108 üzenetére
Barmi lehetseges, föleg, h csak te latod a kütyüidet, aztan elmondod nekünk; mi van.
Viszont a Piston szerintem is sibilance-os, bar nem nagyon erösen, csak kisse zavaroan. Nekem ugyan nincs tul jo magas halllasom mar sajna de igy is eszlelhetö. Jaratassal javul az egesz magas hangkep, de ez eltünni nem fog teljesen."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
contaxg
veterán
válasz Zsiráfnyál #50096 üzenetére
Azért azt a 440-et átgondolnám ha a füled ennyire érzékeny a magastartományra. Az sem egy pihe-puha hangú darab.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #50093 üzenetére
Igen, ugye ebben van keményen biológia is, de megszokás is. Egyébként lehet, hogy jobb választás lenne neked olyan füles, ami nem emgy olyan magasra. Például a Shure füleseknél van egy erőteljes vágás olyan 16kHz környékén. Sok embernek ez fel sem tűnik, mert nem hallják már azt a tartományt igazán, de másoknak meg abszolút magashiányosak.
Szerintem érdemes tesztelni mással is, és akkor kiderül az igazság. Jó tisztában lenni a saját igényeddel, mert úgy könnyebb keresni fülest.
Bár azt is hozzá kell tegyem, hogy például sokan a VSD3S-t is sziszegősnek hallják, én a múltkor próbáltam pár percig, és iszonyatosan tompának hatott a hangja ilyen jobb minőségű armatúrás fülesekhez szokva.A bejáratás változik általában, van, ami alig érzi meg, van, aminél meg ilyen 100 óra után is változhat még a hang. Ha nagyon nem jön be, akkor esetleg visszaküldheted (ha még azon az időn belül vagy), vagy eladhatod, és kereshetsz másikat a helyére.
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #50089 üzenetére
Nincs a kábelen egy S csatlakozó véletlen?
Amúgy próbáld ki esetleg más eszközről, illetve az adapter nélkül is, aztán csak kiderül, hogy mi okozza. De amúgy azt is el tudom képzelni, hogy nincs hozzászokva a füled az ilyen magas hangokhoz, mert a Sansa fülese nem képes kiadni hangot. Esetleg egy kis járatással is szelídülhet a jelenség.
-
contaxg
veterán
válasz Zsiráfnyál #50089 üzenetére
jó eséllyel beletenyereltél tutiba..
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Zsiráfnyál #49924 üzenetére
Persze számít, műszerrel kimutatható a különbség biztosan. Ennek ellenére egy Piston 2 szintű fülessel nem biztos, hogy hallod is a differenciát (egy hét számjegyű árcetlivel rendelkező rendszernél már azért nem lennék ebben ennyire biztos). Röviden, ha nem törött a kábel, nem oxidálódott a csatlakozó, nincs külső interferencia és/vagy normális az árnyékolás (=nem sustorog, zizeg teljesen csöndben a füles), akkor nagy gond nincs, az aranyozott csatlakozóval egyébként sem nagyon tudnál hallható javulást elérni. Persze ez csak az én véleményem, tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Zsiráfnyál #49902 üzenetére
Neked pontosan ilyenre van szükséged, csak nem Rode márkanéven (prémium márka, prémium áron). Létezik ugyan ilyen egyszerű toldó formájában is (ilyen, de nyilván nem ez, szintén pofátlanul drága).
Gyors keresés után nem találtam ebay-en neked megfelelőt olcsón, de biztosan létezik.
A két átalakítós elrendezés pontosan akkor működik, ha az első átalakító érintkezője jól érintkezik, ami ugyan úgy lutri, ahogy a hangkártyánál is az (mint említettem, én még ebből származó problémával nem találkoztam, bár összességében nem is próbáltam túl sok készülékkel, csak a fülhallgatók cserélődtek mindig).
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Zsiráfnyál #49898 üzenetére
3 pici érintkező van. Általában nincs ezzel gond, mivel a csatlakozó tövénél lévő érintkező mindkét gyűrűhöz hozzáér, de úgy látszik az U7-ben nem.
3500 forint töredékéért kapsz már neked kellő adaptert, párszáz forintos tétel, általában ingyen adják őket egyes fejhallgatók mellé, amiknek a kábelén mikrofon is van (a Nokia például biztos osztogatott ilyet anno egyes modelljeihez, és a Marshall Majorhoz is járt emlékeim szerint például). Keress a fórumon valakit, aki kapott, de nem kell neki.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Land
veterán
válasz Zsiráfnyál #49360 üzenetére
Ezt ajánlom, nekem is ilyen van.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Švejk
őstag
válasz Zsiráfnyál #49358 üzenetére
Hát ilyen elléggé műanyag-csoki szaga van, de tény hogy csoki akar lenni.
Van hozzá tok, a csokiszagú gumis cucc amiben jött, abban kulturáltan fel lehet tekerni egy fél perc alatt. -
hobbyone
aktív tag
-
randras_83
addikt
válasz Zsiráfnyál #49330 üzenetére
én még mindig várom a pink pistont, lassan jön, de asszonynak ráér, nem is tudja illetve most lefoglalja az új nexus-a.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Švejk
őstag
válasz Zsiráfnyál #49328 üzenetére
Ideje villámgyorsan nyitnod egy PayPal disputet. Ha még 45 napon belül vagy, akkor visszaadják a pénzed.
Én az enyémet Pandawillről rendeltem tracking number nélkül China Posttal, 1 hónap alatt jött meg. -
kemcso
Ármester
válasz Zsiráfnyál #49003 üzenetére
Ez új infó, hogy az Edigital-ban is árulják, köszi. Látszatra eredetinek néz ki, de az ördög nem alszik
-
randras_83
addikt
válasz Zsiráfnyál #48950 üzenetére
Nekem 13 nap alatt megjött innen. Szóval írjál nekik nyugodtan.
-
randras_83
addikt
válasz Zsiráfnyál #47960 üzenetére
Nem mindenkinek a csoki jut róla eszébe, de engem arra emlékeztet. Kb két hét alatt megvolt.
Bár ha nem sürgős akkor a fülestalin meg lehet hallgatni
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz Zsiráfnyál #47957 üzenetére
En nem tudok rola hogy lenne sima. Innen nem gondoonam hogy felni kell.
-
randras_83
addikt
válasz Zsiráfnyál #47950 üzenetére
Én írtam róla pár sort az E10-vel hasonlítottam de nagyon futólag. Én a xiaomiworld.com - ról rendeltem viszont itt nem ingyenes a szállítás így kicsivel 30$ fölött volt. Mèg bejáratom de azt az összeget megéri amit kérnek érte simán.
-
bucsher
őstag
válasz Zsiráfnyál #47929 üzenetére
Majd még ezt a fül mögötti elvezetéstől való félelmedet kell megváltoztatni, mert ez is alaptalan. Látod a többi megkötéssel is mi lett
És lehet végre egy igazán jó fülesed.In the pipe - five by five!
-
contaxg
veterán
válasz Zsiráfnyál #47922 üzenetére
Nekem a legkisebb illeszték van fent és azzal nem annyira dögös hangja. Amint a közepes illetéketket teszem fel rögtön felerősödnek a mélyek. Egy próbát megérhet. A legjobb eredményt eddig a Sony illesztéke adta
Ha használál EQ-t akkor azt is érdemes kikapcsolni mert félrevezető eredmények hozhat
-
Ear001
addikt
válasz Zsiráfnyál #47912 üzenetére
Tévedsz.
Tegnap egész este vokális zenével hallgattam a Moto G- ről. A spektrum nagyjából Sade- nál kezdődött és Székely Mihálynál fejeződött be. És erre is teljesen alkalmas ez a kis vacak.
-
kemcso
Ármester
válasz Zsiráfnyál #47924 üzenetére
Nem lett az bonyolult, csak az igényeid extrák (vagy nem jól méred fel):
- az mx earbud, ami a rossz izolácioja miatt sok basszust kienged valszeg-> nem basszussal teli fülest keresel
- az earbudos előéleted miatt a fül felettieket kiejted
- elveted a külföldi rendelést(#47925) netta12 összefoglaló...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #47924 üzenetére
Fülhallgatón kívül milyen eszközt hallgatsz?
-
honfoglalo
senior tag
Piston 2-ig, VSD3S-ig (inkább utóbbi) el kell menni, az alatt ez van. (Talán e30, de az az ES18-hoz hasonlóan hulladék felépítésű, csak végszükség esetén ajánlanám, hiába kellemes a hangja).
-
kemcso
Ármester
válasz Zsiráfnyál #47922 üzenetére
A Sansa fülese mint írtad earbud. Annak az izolációja, fülben maradása stb nem az igazi.
Hangban meg egy Vsonic VSD1-VSD3S jobb, az utóbbi cserélhető kábeles és árban is igen kellemesek 45-56$ között rendelhető, ha épp van.(jah és a Sansa 10e, ha külföldről rendeled, legalábbis a Clip Zip annyi)
-
Ati1979
veterán
Én mindenkinek azt írom, hogy ne ezt hanem az e30-at vegye. Az 3 kategóriával jobb füles kb ugyanannyi pénzért.
Általában sajnos süket fülekre talál a javaslatom, mert az e10 jobban néz ki, jobb anyagminőség stb... -
kemcso
Ármester
Sajnos eleve kizártad a legjobbakat ebben az árkategóriában: csak külföldről rendelhető Vsonic-okat, hagyományos kábelelvezetés miatt is sok kiesett, húzzon mélybe. stb.
Így nagyon nincs más, mint az E10, az MM-es Sennheiser/AKG választék még ennyit se tud. Sajnos.Kb 2 hét múlva lesz a Fülhallgatós találkozó, javaslom, ha tudsz gyere el ott lesz lehetőség hallgatózni mielőtt vásárolsz. És ki tudod próbálni, hogy a fül fölötti kábel nem is rossz, és hogy pl mit tudnak a Vsonic-ok, a Piston 2 stb stb.
-
bucsher
őstag
Csak röviden szeretnék reagálni:
-alapvetően tényleg ilyen az E10 hangfekvése.
-bejáratásról hallottál már? A legtöbb füles hangja alakul, finomodik a használat első 20-50-100 órájában.
-a Sansa fülese tényleg egész jó, az akg earbudokat pl. simán megveri.
-olcsó fülessel nem lehet minden stílust hallgatni. VSD1-et VSD3-at azért próbáld ki.FCsabi: ritka füles, de már volt aki rendelt ilyet. Talán benéz és válaszol neked.
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
kemcso
Ármester
válasz Zsiráfnyál #47823 üzenetére
Rosszul keresel... Nomono
-
bucsher
őstag
válasz Zsiráfnyál #47814 üzenetére
Nem vitatkozni akarok veled, de szerintem gondolkozz el a következőkön:
-fül mögötti viselet sokszor kényelmesebb mint a sima lógatós, nem esik ki, nincs kábelzaj.
-külföldi rendeléstől sem érdemes félni, megfosztod magad az igazán jó ár-érték arányú daraboktól.
-még a fülbedugóstól szoktak félni, de ez szerencsére rád nem igaz, így sokkal jobb hangzás érhető el.In the pipe - five by five!
-
szentkuti11
addikt
válasz Zsiráfnyál #47814 üzenetére
Ha minden feltételnek teljesülnie kell, akkor csak a SoundMAGIC E10-et tudom hirtelen mondani, kicsit erőteljesen a mélyek fele húz, de alapvetően nagyon korrekt hangú füles.
-
szentkuti11
addikt
válasz Zsiráfnyál #47642 üzenetére
Az, hogy mennyire marad meg a füledben, az nagyban függ a fülhallgató kialakításától is. A fül mögött elvezetett kábeles fülhallgatók általában jobban fülben maradnak, mivel a kábel nem húzza ki a füledből a füleseket. Illesztékből alapvetően kétféle méret van, a vékonyabb vetőcsövesek (Shure-Klipcsh, stb.), és a normál vetőcsövesek, ezekből van a legtöbb. Választék van de leginkább eBayen vagy webshopokban, egy sima boltban higéniai okokból se nagyon lehet illesztéket venni és próbálgatni. Érdemes fülhallgatóvásárlás előtt kipróbálni a kiszemelt darabot mondjuk fülhallgató-találkozón, egy drágább füleshez egyébként is jó sok illesztéket szoktak adni, jó eséllyel már azok között is találsz neked kényelmeset.
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #47642 üzenetére
Van olyan 3-4 méretkategória, amik egymással kompatibilisek, utána kell nézni, hogy melyik fülesre milyen kell.
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #36839 üzenetére
Klasszikus kialakitásból inkább a Yukin, ami normálisabb hangminőséget képvisel, de sajnos ez sem kapható itthon Esetleg a témaösszefoglalóban levő néhány példányt még megnézheted.
-
Ati1979
veterán
válasz Zsiráfnyál #36808 üzenetére
Mihez képest szól jól. Az a probléma szerintem, hogy csak ezt a típust próbáltad ettől a gyártótól.
Az ötezres kategóriából is kilóg.
Yukin pk1 / pk2 / pk3. Ezeket nézd meg szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ukrajnai háború
- OTP Bank topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CNC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest