- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsiráfnyál
aktív tag
A [Xiaomi Piston 2]-ről tud valaki egy kicsit bővebb infót adni nekem ? Többen említettétek, máshol is csupa jót olvasok róla, de mennyire alkalmas általános, széles területen való zenehallgatáshoz ? Konkrétan mihez használjátok, és mennyire vagytok vele megelégedve ? Megköszönném, ha valaki leírná a személyes tapasztalatait róla.
Egy hosszabb hsz-t találtam itt, ahol az SM E30-hoz hasonlítja valaki. Nekem pillanatnyilag az E10 a legjobb viszonyítási alapom, az ott leírtak alapján szimpatikus fülesnek tűnik.
Honnan érdemes beszerezni ? Azt írják, nagyon kell vele vigyázni, szeretik hamisítani. Ismertek megbízható forgalmazót ?
Ha jól látom, nem létezik mikrofon nélküli változata. Ront ez valamit a hangminőségén, vagy csak egy felesleges extra, amit nem fogok használni ? Sok helyen azt írják, célszerű elkerülni a mikrofonos típusokat.
-
Quintero
tag
Hello mindenki! Gyári fülesem elromlott így fülhallgató vásárlásra szántam magam
Egy Huawei Ascend Y300-as telefont gyűrök arra kéne valami jó kis füles. Ezeket néztem így hirtelen de elfogadok bármit a mi 5000 FT alatt van. Ja és zenében sok minden hallgatok de főleg : rap,rock, electro, tehát bass legyen bőven
JBL Tempo J02B
AKG Y10
Sennheiser MX-271
Skullcandy INKD 2.0 S2IKDZ-101
Sennheiser Mx 375
Sennheiser MX 365
Sony MDR-EX37
JVC HA F150 -
törölt tag
Audio-Technica ATH iM03: Nagy bumszli füles, nekem kicsit kényelmetlen volt, mert nem feküdt rendesen a fülkagylómba, annyira nagy. Méretre majdnem duplája az 535-nek, szóval az egyik legnagyobb füles, amit ismerek.
A hangja nem rossz, de nagyon mélybe húz, úgy látszik ez az egész iM szériára igaz lehet, az iM50 és 70 dinamikusban hozza ezt, az iM03 pedig armatúrásban. Szerintem elég erősen műfajtól függ, hogy élvezhető-e. Nekem rock-metál-jazz meg hasonlókra nem igazán jött be, elektronikusra jó, de nem a legjobb szerintem a kategóriájában. Mondjuk ha valaki igényli az erős mélykiemelést, akkor jó választás lehet.Audio-Technica ATH iM04: Külsőleg ugyanaz, mint a 03, hangban nagyon hasonló, de mintha több lenne a mély benne, és nem igazán szépen textúrázott, hanem olyan hömpölygő, egybefolyó. Kicsit lomhának is tűnik, szerintem a 03-hoz képest nem éri meg a felárat. Talán a Westone W50 volt hasonló, de annak a sok mélye legalább nem lassú, és kicsit jobban részletező.
Forrás mindkét esetben AK100 volt.
-
Tulku
veterán
Urak!
Visszaolvaytam de nem találom sehol...ha egy szifon kompatibilis remotos fülest szeretnék androiddal kompatibilissé tenni milyen programot ajánlanátok hozzá?
Samsung teló a lelkem...Köyzönöm a választ...
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Zenehallgatashoz keresek fulhallgatot. Csak a mobiltelefonomra lenne radugva, techno-house zeneket hallgatnek foleg. Ami szamomra a lenyeg, hogy a jack csatlakozonal L alaku legyen a fulhallgato kabelje, mert volt mar 3x is sima egyenes kabeles, es mindegyik megtort a zsebemben 2 honap utan. Most egy gagyi sonyt nyuzok mar 1 eve, annak L alaku a kabele, es semmi baja. (Vagy valami olyat, ami ez ellen a tores ellen vedve van) Az osszeg amit raszannek 10k korul van.
Koszonom a segitseget!
-
-PLevi-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék új fülhallgatót venni, de teljesen laikus vagyok a témával kapcsolatban, ezért kérném a segítségeteket!Most egy Samsung fülest használok (Samsung EO-HS130, valami ilyesmit, legalábbis kép alapján), csak bedöglött az egyik fele, nagyon halkan szól a jobb oldal... Egyébként meg voltam vele elégedve, arra amire én használtam teljesen megfelelt, szóval nem túl magasak az igényeim.
Leginkább androidos telefonhoz kell zenehallgatáshoz, esetleg néha laptophoz. Konkrét stílust nem tudok mondani, hallgatok mindenféle zenét.
Mivel sokat buszozok (kb. 2 óra minden hétköznap) nem ártana a jó izoláció.
Árkategória: 5-6 ezer Ft
Hallójáratba helyezhető, hagyományos kialakítású és szimmetrikus kábelvezetésű kellene mindenképpen.
Mikrofon nem fontos, de a távirányító nem ártana (egy gombos elég).Elég jó véleményeket olvastam a Redmi Note topikban a Xiaomi Piston 2 nevű fülhallgatójáról. Arról mi a véleményetek?
-
Ear001
addikt
válasz
Impulsivex #47937 üzenetére
Ne mondj le a SoundMagic- ról. Hülyeség ez a csak elektronikus csak mély szól jól rajta dolog. Lásd amit én meg ContaxG- írt. Ja, és kipróbálható.
-
bucsher
őstag
válasz
Zsiráfnyál #47929 üzenetére
Majd még ezt a fül mögötti elvezetéstől való félelmedet kell megváltoztatni, mert ez is alaptalan. Látod a többi megkötéssel is mi lett
És lehet végre egy igazán jó fülesed. -
honfoglalo
senior tag
válasz
3S-t érdemes (eléggè elfogytak mindenhol) vagy várni a VSD5-re esetleg.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Nagyban függ az ajánlás attól, hogy milyen zenéket hallgatsz. Mindenesnek szerintem nagyon jó alternatíva a VSD3S, a CX-300II-höz képest összehasonlíthatatlanul magasabb szinten van, lendmeurears-ről rendelhető.
-
Impulsivex
tag
Sziasztok !
Éppen egy fülhallgató vásárlás előtt állok, nem tudok dönteni, illetve egy kis segítséget is kérnék tapasztalatok szempontjából.
Amiket én kinéztem:
- SoundMAGIC E10
- Sennheiser CX 300-II Precision
- VSD3S
- VSD1SIdőközben lemondtam a SoundMagic e10-ről mivel, sokan írták hogy csak a mély és az elektronikus szól jól vele, és a magasabb hangzás annyira nem jó vele.
CX300 II-ről a véleményem hogy isszonyat jól szól, volt hozzá szerencsém ma, de mondjuk egy VSD3S-t bőven meglehet venni az árából. VSD3S és 1S- et még nem hallgattam , nincs viszonyítási alap. Ha lehetséges , külföldről hol lehetne mondjuk a VSD-ket beszerezni , ami eredeti?
Üdv. -
-
basaja
senior tag
válasz
thrill #47933 üzenetére
Én ma egy Canyonra csaptam le.Volt már régebben egy másik,valami eszméletlen mély basszust adott ki magából.Az új eléggé fura kialakítású volt elsőre,de nagyon kényelmes,passzol és jól kizárja a külvilágot.Végre van basszus,ott ahol kell.Nyilván nem akarok 2500 ft-ért csúcsminőséget,de teljesen vállalható a hangzásvilág,eddig bejövős a cucc!Ja és a mikrofonért is nagy pirospont jár
Canyon
-
thrill
tag
válasz
thrill #47911 üzenetére
Lehet most nagy igénytelenségről teszek tanúbizonyságot és a szakik fogják majd a fejüket, de azt hiszem megtaláltam amire szükségem volt. Visszavittem a boltba az AKG-t és némi tanakodás után elhoztam egy Sennheiser MX-170-et. Nem állítom, hogy a minőség csúcsa, de az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Kábele elég hosszú (1.2m), 2 év gari, és (számomra) megfelelően jól szól. Kicsit tartottam tőle, hogy kevés lesz a mély vagy a basszus az eddigihez és ez némileg így is van, de nem zavaró az AKG után. Hangerő is jó.
Eladók jófejek voltak (MediaMarkt). Elmondták, hogy az AKG egyre rosszabb szerintük mióta más tulajdonban van és a K-3XX volt az utolsó jó széria, s ez a mostani Y-1X bármennyire is hasonlít külsőre, semmi köze hozzá - ég és föld. Sonyt se nagyon dicsérték (de olyat nem is akartam) és konkrétan a kiválasztott típusra (MX-170) nem tudtak mit mondani, de ajánlották (mint márkát) és hogy próbáljam ki (s ha nem tetszik visszavihetem).
Szóval ha hozzám hasonlóan (nem vájt fülűként) keres valami egyszerű, de jó, nem agybadugós, olcsó (2-3k) fülest telefonon, tableten történő zenehallgatáshoz, játékhoz, akkor a Sennheiser MX-170-et tudom ajánlani.
-
contaxg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #47922 üzenetére
Nekem a legkisebb illeszték van fent és azzal nem annyira dögös hangja. Amint a közepes illetéketket teszem fel rögtön felerősödnek a mélyek. Egy próbát megérhet. A legjobb eredményt eddig a Sony illesztéke adta
Ha használál EQ-t akkor azt is érdemes kikapcsolni mert félrevezető eredmények hozhat
-
hobbyone
aktív tag
Samsung EHS71:
A leírásba szereplő paraméterek alapján Knowles ED armatúra van benne. Ilyen van többek között a MEElectronics A161P-ben és az Etymotic Research HF-3-ban.Érdekességek, furcsaságok:
- a vetőcsőben fehér filter kapott helyet, ez a magas-közép tartománynak kedvez
- A filter az egyik oldalon fél mm-re kilóg a házból. Próbáltam beljebb segíteni, hiába. Csak esztétikai jelentőségű.
- van egy viszonylag nagy szellőzőnyílás a házon, ami egyarmatúrás füleseknél ritka. Celluxszal leragasztottam, valahogy nekem gagyi hatást kelt, olyan, mintha az OEM cég egy dinamikus drivereshez tervezte volna. A hangra nem tudom van-e hatása.
- 3 méretű fülgumi jár hozzá, a legkisebb is inkább közepes méretűnek tűnik, szóval nagy
- a jack dugó egyenes, vékony és rövid, emiatt potenciális hibaforrás gondatlan embereknek
- a kábel addig, amíg kétfelé nem válik szövetborítású, utána gumi/műanyag bevonatú és elég vékony
- egy héten belül ideért az USA-bólHang (összesen kb. egy órát próbálgattam)
Egészen addig, amíg nem raktam rá a "legkisebb" gyári harangot csalódott voltam. Azzal az egyarmatúrásokra jellemzően: gyors, tiszta, a középtartomány előtérben, kevés a mély, a tere közepes. Tetszik, de nem egy csodafüles. Úgy érzem viszonylag hamar (12kHz?) lecsapódik a magasa. Ez a fejhallgatók előnye a fülesekkel szemben. Az LG GS100 az, amelyeknek érezhetően széles a frekvenciatartománya a saját füleseim közül. -
Ear001
addikt
válasz
Zsiráfnyál #47912 üzenetére
Tévedsz.
Tegnap egész este vokális zenével hallgattam a Moto G- ről. A spektrum nagyjából Sade- nál kezdődött és Székely Mihálynál fejeződött be. És erre is teljesen alkalmas ez a kis vacak.
-
válasz
Zsiráfnyál #47924 üzenetére
Nem lett az bonyolult, csak az igényeid extrák (vagy nem jól méred fel):
- az mx earbud, ami a rossz izolácioja miatt sok basszust kienged valszeg-> nem basszussal teli fülest keresel
- az earbudos előéleted miatt a fül felettieket kiejted
- elveted a külföldi rendelést(#47925) netta12 összefoglaló...
-
törölt tag
válasz
Zsiráfnyál #47924 üzenetére
Fülhallgatón kívül milyen eszközt hallgatsz?
-
honfoglalo
senior tag
válasz
Piston 2-ig, VSD3S-ig (inkább utóbbi) el kell menni, az alatt ez van. (Talán e30, de az az ES18-hoz hasonlóan hulladék felépítésű, csak végszükség esetén ajánlanám, hiába kellemes a hangja).
-
netta12
csendes tag
Sziasztok, tudtok nekem segíteni? Tegnap voltam a mediamarktban, mert fülhallgatót szeretnék venni. Láttam kettőt ami nagyon tetszett nekem (SENNHEISER CX 200 Street II és JBL Tempo On Ear J01B), de mivel nem nagyon értek hozzájuk ezért nem tudom melyik a jobb. Szerintetek melyiket kellene megvennem? Nincsenek nagy igényeim, jól szóljon és menjen tönkre kb két hónap alatt.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
kemcso #47923 üzenetére
Oké, csak ezek után mindenképpen meg is kell hallgatnom vásárlás előtt élőben a fülhallgatót, pláne ha külföldről veszem (ami úgy néz ki, többnyire az egyetlen lehetőség). Szóval vagy találok valakit, akinek van, vagy elmegyek egy ilyen fülhallgató találkozóra (sajnos / szerencsére nem Pesten lakom).
Mikor lett ez a fülhallgató piac ilyen komplikált ?
A múltkor a buszozást beleszámítva másfél óra alatt letudtam az egészet. Az én igényeim azóta is ugyanazok, de a kínálat mintha a feje tetejére állt volna.
-
válasz
Zsiráfnyál #47922 üzenetére
A Sansa fülese mint írtad earbud. Annak az izolációja, fülben maradása stb nem az igazi.
Hangban meg egy Vsonic VSD1-VSD3S jobb, az utóbbi cserélhető kábeles és árban is igen kellemesek 45-56$ között rendelhető, ha épp van.(jah és a Sansa 10e, ha külföldről rendeled, legalábbis a Clip Zip annyi)
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Én is kezdem belátni, hogy ezt nem fogom tudni annyival megoldani, hogy elolvasok három cikket, ránézek az Árgépre, és megveszem amelyik tetszik.
De azért röhej, hogy vesz az ember egy lejátszót 18.000 Ft-ért, kap hozzá egy elfogadható, használható, normális fülest, és ha esetleg jobbat szeretne (nekem össz annyi a problémám vele, hogy könnyen kiesik a fülemből, emiatt utcán kényelmetlen), akkor rögtön minden létező kompromisszumot be kell vállalnia, más kialakítás, külföldi rendelés, stb... Anno kb hét éve ilyenkor bementem a Media Markt-ba (hangsúlyozom, hét éve, de így is nyugodtan megkövezhettek érte
), vakon levettem a polcról az első 5.000 Ft-os Sennheiser-t, és azóta is maximálisan meg vagyok vele elégedve (ha még forgalomban lenne, simán vennék belőle még kettőt). Most meg nem hogy ilyen random boltokban, de az egész országban nem találok hasonlót háromszor ennyiért sem.
Ha valaki jó fülest keres, vegyen egy Sansa lejátszót, a fülest tartsa meg, a lejátszót adja el, és kb 5.000 Ft-ból ott van, ahol amúgy 15.000-ből, külföldi rendeléssel lenne.
Na jó, ez persze túlzás, de értitek...
-
válasz
Ati1979 #47920 üzenetére
Mo-t nem nagyon lehet, kb az ES18. Fölött meg jó szívvel semmi (mondjuk a RHA MA750-ig), bár ha valaki kif. a mélyekre izgul, akkor kis szódával az E10 elmegy. De pont a kolléga az, aki erre rácáfol, mert méllyel teltet keresett, mégse jött be neki az E10 hangja (ezért kell a meghallgatás)
-
Ati1979
veterán
válasz
szentkuti11 #47917 üzenetére
Kár érte.
-
Ati1979
veterán
válasz
Én mindenkinek azt írom, hogy ne ezt hanem az e30-at vegye. Az 3 kategóriával jobb füles kb ugyanannyi pénzért.
Általában sajnos süket fülekre talál a javaslatom, mert az e10 jobban néz ki, jobb anyagminőség stb... -
válasz
Sajnos eleve kizártad a legjobbakat ebben az árkategóriában: csak külföldről rendelhető Vsonic-okat, hagyományos kábelelvezetés miatt is sok kiesett, húzzon mélybe. stb.
Így nagyon nincs más, mint az E10, az MM-es Sennheiser/AKG választék még ennyit se tud. Sajnos.Kb 2 hét múlva lesz a Fülhallgatós találkozó, javaslom, ha tudsz gyere el ott lesz lehetőség hallgatózni mielőtt vásárolsz. És ki tudod próbálni, hogy a fül fölötti kábel nem is rossz, és hogy pl mit tudnak a Vsonic-ok, a Piston 2 stb stb.
-
bucsher
őstag
válasz
Csak röviden szeretnék reagálni:
-alapvetően tényleg ilyen az E10 hangfekvése.
-bejáratásról hallottál már? A legtöbb füles hangja alakul, finomodik a használat első 20-50-100 órájában.
-a Sansa fülese tényleg egész jó, az akg earbudokat pl. simán megveri.
-olcsó fülessel nem lehet minden stílust hallgatni. VSD1-et VSD3-at azért próbáld ki.FCsabi: ritka füles, de már volt aki rendelt ilyet. Talán benéz és válaszol neked.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Szóval SoundMagic E10...
Hétfő este megrendeltem, Szerdán megjött, azóta kb 10-15 órát hallgattam. A forgalmazó (Nomono) nagyon korrekt, ingyen és hamar kihozták, és most (sajnos így alakult) gond nélkül vissza is veszik. Azt előre leszögezném, hogy nem vagyok valami nagy szakértője a témának, nem veszek hetente három fülest, nem vagyok hangmérnök, de gondoltam laikusként leírom a tapasztalataimat, hátha segít valakinek a vásárlásban. Semmi nem szentírás, ez csupán az én személyes véleményem, még az is lehet, hogy tévedek.
Egyszerű alaplapi hangkártyával és Sandisk Sansa Clip Zip lejátszóval is próbáltam, általánosságban volt némi különbség a Sansa javára, de nem lényeges (amúgy sem egy extra jó hangminőségű lejátszó, szimplán csak 'jó'). Amit tudok, azt flac-ban szerzem be, bár ilyen eszközök mellett tény, hogy kb semmiben nem különbözik az mp3-tól, vegyesen használtam a két formátumot.
A viszonyítási alapom nem sok, van ugyan egy rakás fülhallgatóm, de mindegyik a 4-5 ezer Ft-os kategória. A két kedvencem a Sansa mellé ingyen adott fülhallgató (0 Ft ide vagy oda, szerintem teljesen jó hangja van), és egy Sennheiser MX400 MS, amit sajnos már nem is árulnak. A lényeg, hogy egyik se valami extra, alsó-közép kategóriás fülesekhez vagyok szokva. A zenei spektrum pedig abszolút széles nálam, a grindcore-tól az elektronikus ambient-en át a legmélyebbre hangolt mocsár-stonertől a klasszikus blues-on át a modern zongorás női énekes 'pop'-ig mindent előveszek néha, általában mindig a szöges ellentét annak, amire az elmúlt hónapban rákattantam, és éppen meguntam. Szóval semmilyen irányba nem vagyok elfogult a hangzás terén, mélynek, magasnak egyaránt szépen kell szólnia nálam.
Az első 2-3 órában teljesen elégedett voltam a fülessel, mert elsőre kb kizárólag death metallal (Cannibal Corpse és társai) próbáltam ki, ami lényegében lábdob + mély gitár, ergo teljesen mélyorientált zene, ehhez teljesen jól passzol ez a fülhallgató. Eddig a pontig jó vételnek tartottam az E10-et, az ilyen döngölős mélyeket tényleg jól kihozza, sokkal erőteljesebben szólt, mint a Sansa-n.
Aztán innen jött a nagyon meredek lejtő, elővettem egy klasszikusabb rockot (Alice in Chains), és a magasabb gitárok, a dob, a magasabb, 'élesebb' ének, minden elkezdett elképesztően rosszul szólni. De olyannyira, hogy még a doboz oldalán lévő eredetvizsgálatot is elővettem, mert nem hittem el, hogy ennek így kell szólnia (most se). A mélyek még úgy-ahogy rendbe voltak itt is, de itt azért már érződött, hogy nem szépen szólnak, hanem szimplán hangosan.
Ezután elkezdtem elővenni a kulturáltabb (helyenként hangminőségre érzékenyebb, pl Porcupine Tree) zenéimet, prog rockot, post rockot, pop-osabb zenéket, és végül oda lyukadtam ki, hogy a kedvenc zenéim durván 80%-a teljesen élvezhetetlenül szólt. A rongyosra hallgatott albumaim első száma után benyúltam a fiókba a Sansa gyári füleséért, ég és föld a különbség (a Sansa javára). Egy magasabb hangfekvésű, 'tisztább' zene (szerintem) túlzás nélkül egy kb 1.000 Ft-os Media Markt-os noname füles szintjén szólal meg az E10-ből (véletlenül ilyenekből is van vagy 3 a fiókomban, kipróbáltam őket). Az egyetlen mentsége, hogy a túlságosan erős mély valamilyen szinten elnyomja ezeket a hangokat, de ez aligha megoldás a problémára. Ez hülyén hangozhat ugyan, de kifejezetten nagy problémám volt a cintányérokkal.
Ez minden zenében katasztrofálisan szólt, főleg, ahol nem volt, ami elnyomja. Órákon át próbáltam hangolni, sehogy sem jutottam elfogadható, élvezhető eredményre.
Aztán feltúrtam az internetet, és világossá vált, hogy ezt a fülest kb kizárólag dubstep, és elektronikus zene mellé ajánlják (ez az én hibám, valóban nem jártam eléggé utána a vásárlás előtt), így bár ilyet nem hallgatok, összeszedtem párat, és kipróbáltam ilyen zenékkel is. Itt megint azt az eredményt kaptam, mint az elején a döngölős death metallal, az ilyen zenék jól, élvezhetően szóltak rajta, jobban, mint a Sansa-n.
Szóval a lexikonnyi wall of text végére : Aki kizárólag mélyorientált, főleg elektronikus zenékhez keres fülhallgatót, annak ajánlom, aki másra (is) szeretné használni, annak viszont semmiképpen sem. Annak a lehetőségét sem zárom ki, hogy a hozzám eljutott példány hibás, vagy sérült, ezt nem tudom eldönteni, de mindenesetre nem tartom valószínűnek. Összességében arra a célra, amire én használom, egy 4-5 ezer Ft-os 'kommersz' füles köröket ver rá, de bizonyos, nagyon szűk területeken meg pont az E10 veri őket. Aki éppen arra, és csak arra vevő, annak jó választás (szerintem).
-
válasz
DGeri98 #47909 üzenetére
Jó earbud-ból nem igazán van. Esetleg egy apple Earpods megér egy próbát, de az izolációja nagyon gyenge. Vagy ott vannak a Yuin-ok, de az 5000 alatt nincs. Uh vagy veszel vmi AKG, Sennheisert, de hangminőséget ne várj, vagy megbarátkozol egy IEM-mel pl Soundmagic ES18.
(#47908) thrill kb rád is igazak a fentebb leírtak
-
DGeri98
csendes tag
válasz
gyenesmartin #47906 üzenetére
Sajnálom, a te javaslatodra jutott eszembe, hogy az IEM kialakításon kívül hagyományos füles kéne. Az, ha a két oldali kábel nem egyenlő hosszú, az csak hátrány, de ha a fül felett kell átvezetni, az már kizáró ok.
-
thrill
tag
Tegnap megadta magát a fülesem, kénytelen vagyok újat nézni. Egy AKG K309-et használtam, s habár nem volt tökéletes, alapjában véve meg voltam elégedve vele (egyedül kábelhossz zavart néha, meg hogy lehetett volna picit hangosabb).
Vettem helyette egy AKG Y10-et (ha jól látom a K309 már nincs forgalomban) gondolván, hogy hasonló, esetleg jobb lesz. De sajnos nem. A minőséggel annyira nincs is bajom, de iszonyat halk, sokkal inkább mint az előző.Szóval továbbra is keresek és tippeket várnék. Mindenképp earbud, régebbi kialakítású játszik csak, az agybadugóst nem bírom. Kábelhossz jó volna legalább 1.2m, az szerintem elég. S ami fontos, hogy legyen hangerő rendesen és a basszust is szeretem ha erős. Régebben volt egy Samsung YP-U3 MP3 playerhez való füles, ami nagyon tetszett, és pont az előző paramétereknek felelt meg. Kerestem már sokszor külön kapható-e, de nem találtam. Így néz ki:
http://asset2.cbsistatic.com/cnwk.1d/sc/32569163-2-300-DT2.gifSzerk: Jah az árkategóriát kihagytam. 2-3e környéke a max, többet nem nagyon szánnék rá - tekintve hogy fogyóeszköz - kivéve ha tényleg valami szuper cuccról van szó.
-
DGeri98
csendes tag
Bocsánat, ezt tényleg hanyagul jellemeztem.
Az "olcsó" alatt azt értem, hogy az összefoglalóban leírt legkisebb kategória, 0-5000Ft. -
DGeri98
csendes tag
Üdv!
Olcsó fülhallgatót keresek, alapból fejhallgatós vagyok, de mindenhova nem lehet vinni az Invotone HD2000-est.
IEM kell, kényelmes legyen és jól izoláljon. Nincsenek extra elvárásaim, mert tényleg hiánypótló lesz, ezért nem szánnék rá sokat.
Mélykiemelés ne legyen, mert a HD2000 kiemelés nélküli tiszta hangját szeretem, és mivel a füles jobban fog izolálni, alapból több lesz benne a mély.
Ha valamit kihagytam, kérdezzetek még, egyelőre ennyi, válaszokat előre is köszönöm! -
BigBlackDog
veterán
Szóval GR06-om csak volt.
Szerintem egyértelműen a VSD3S-et élvezetesebb hallgatni.
Nekem a VSD3S kábele jobban tetszett picivel. Anyagát tekintve mindkettő ugyanolyan megközelítőleg, viszont a GR06-nak fix a kábele, VSD3S-nek viszont el tud fordulni a fülhallgatónál a csatlakozóban. Emiatt nem volt nagyon olyan problémám, hogy becsavarodott volna, elég jól alakult az aktuális helyzethez. Jack csatlakozóból viszont egyenes csatlakozót kapott törésgátló nélkül, szemben a GR06 pipa végével. Ez azért hátrány lehet, ha valaki intenzíven, kifejezetten zsebben használja.
Kényelmet, izolációt tekintve szintén a VSD3S van előrébb az én listámban. Behelyezése mindkettőnek ugyanolyan "körülményes" -fül feletti kábelezéssel-, viszont a VSD3S jobban megül a fülkagylóban. A VSD3S-nek nem állítható a vetőcsöve, ami nem túl nagy hátrány, de mondjuk a számomra a gyári szivacsával való használat nem volt egyszerű, mivel ha teljesen benyomtam a fülest a fülkagylómba, akkor a szivacs illesztéket pont összenyomta egy kicsit már a vetőcső, így magas tartományban eléggé nagy vágás történt. Szilikon illesztékkel nem volt ilyen gondom. Izolációt tekintve, ha a VSD3S-nek átlagos, akkor a GR06-nak éppen van, eléggé érezhető a különbség a VSD3S javára.
Hangban van a legnagyobb eltérés. Közös tulajdonságot nem is tudnék felhozni hangkarakter tekintetében. A VSD3S-ben megjöttek az egészséges mélyek (elég mélyre mennek le és a mennyiségük is korrekt szerintem). A közepek kevésbé "zanzásak", sokkal tisztábbak a VSD3S-ben, illetve a tér is nagyon megnőtt, sokkal szellősebb hangképet ad. A magasakból van bőven, más szóval szokatlanul sok. Egyesek szerint sziszeg, de szerintem ők csak valami selejtes példányt foghattak ki, vagy csak simán nem bírja a fülük a szép csilingelést.
Így hirtelenjébe megközelítőleg ennyi jutott eszembe. Persze a fent leírtak csak a saját véleményemet tartalmazzák, tessék fenntartásokkal kezelni!Mindenesetre, szerintem, nem árt azért legalább egy rövid ideig meghallgatni a viszonylag kicsit "magasgazdag" hangja miatt a VSD3S-et, valószínűleg nem mindenkinek ez a zsánere.
-
szentkuti11
addikt
Nekem a GR06 kényelmetlen volt, nyomta a fülemet a driver. A VSD3S kényelmes. Hangban azért más, a közepei nem annyira kiemeltek, viszont mélyben és magasban is sokkal jobb a GR06-nál. Kicsit részletesebb összehasonlítást talán BigBlackDog tudna mondani, neki van mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Top Gear / The Grand Tour topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Napelem
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- EAFC 25
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest