-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxeDark
tag
Sziasztok.
Szeretnék új fülest venni. Ahogy nézegettem az "agybadúgós" fülesek majdnem mind 4k fölött van. Én mindenképpen ilyet szeretnék. A kérdésem az lenne hogy van-e 4k alatt jó ár/érték aranyú füles vagy ha nincs akkor a 4k fölöttiekbe melyik lenne az ideális választás.
A max ár 7.5k és hogy mire használnám? Hát Zenére!Válaszokat előre is kösz.
-
Raron
csendes tag
Már a szifon előtt is ilyen volt, viszont amióta megvan, azóta jobban szól az az egy oldal.
-
Raron
csendes tag
Nem az iphone-al van a baj, semmilyen hordozható lejátszóval nem megy, ha a hangfalra dugom akkor ott megy, és ha utána rögtön átdugom a telefonra akkor már ott is, de miután kihúzom, újra elszaródik.
-
Luissimo
veterán
Nemlehet , hogy az Iphone-ban kell keresni a hiba okát?
Másik hallgatóval próbáltadmár, hamár a hallgatót másik kütyüben próbáltad?Lehet hogy a hangerőszabályzónál kontaktol, és a hangfalbadugva esetleg nagyobb jelszintek nem okoznak gondot neki, csak az ájfon nemtudja ugy meghajtani ( ha érted mire gondolok)
Mondjuk a hangerőszabályzók soxor okoznak ilyesmit, igazából nem is hangerőszabályzás a funkciójuk, hanem hogy teljesen levedd a hangerőt, ha szólnak hozzád, deazért nekelljen kihuzni a fülest a kütyüből, illetve ne a zsebben kelljen keresgetni a kütyü hangerőszabályzóját !
szvsz -
Raron
csendes tag
Sziasztok!
Egy sennheiser cx500-am van, ami időközönként elhalkul, és játszani kell a hangerőszabályzóval meg a zsinórral, hogy szóljon a bal oldal is, de ez sokszor kifog rajtam.Amikor pedig bedugom egy hangfalba, a füles tökéletesen működik, hiába húzogatom vagy nyomogatom a hangerőszabályzónál, de pár óra múlva amikor az iphoneba dugom ismét elhalkul az egyik oldal. Valahogy tudnám orvosolni ezt a hibát házilag?
-
SÖ
addikt
Most kaptam a visszajelzést, hogy január elején jön meg a SoundMAGIC PL 50 amit megrendeltem. Írnék róla egy hangtechnikai okosítással összekötött giga tesztet. Ezt kivel kellene lekommunikálnom?
-
Van egy Soundmagic PL-30 fülesem eladó, mert hoztam valakinek, de elfogyott a pénze, nem tudja átvenni.
Ára 22,5 USD azaz 4680 Ft (annyi, amennyiért MP4Station kínálja)Előnye, hogy már nem kell vesződni a vásárlással, kártyás fizetéssel, szállítással, hiszen akár holnap is átvehető BP-en.
-
Shufny
őstag
válasz
Mauzes #10875 üzenetére
Olyan szempontból, hogy az IE8 a $200 feletti kategóriával versenyez. Ha valakinek ilyen árban kell Sennheiser hangzás, nem igazán van alternatíva. Viszont az IE7 állítólag $100 alatt állja meg csak igazán a helyét. Szóval egy 38k -s ár biztosan túl sok érte. Persze, ennél is lehet , hogy valakinek pont ez tetszik, de ebben a kategóriában kevésbé érzem indokoltnak az ekkora árkülönbséget. Az IE6 -ról meg egyöntetűen azt olvastam, hogy $140 -ért egy vicc. A DBA-02 -t tudtommal nem lehet ~36k alatt beszerezni, de engem is nagyon érdekelne egyébként. Csak sajnálok IEM -re ennyit... aztán ez majd lehet, hogy változik még. Nem hallottam még PL50 -et, de majd remélhetőleg schawo hamarosan megosztja a véleményét, hogy mint IEM gyűlölő mit gondol róla.
Az M2 és a K518 kapcsolatáról annyit, hogy 4 évig használtam a K81 -emet, szóval eléggé elfogult vagyok vele szemben. Eléggé más hangjuk van, nem igazán jelenthető ki, hogy melyik jobb objektívan. Jobb lett volna azt hangsúlyozni, hogy kb egy szint, mint azt, hogy nekem a K81 jobban tetszik
Fischer Audio Silver Bullet -ből megjelent a javított kábelű változat. Elvileg ez volt a legnagyobb probléma vele eddig. Gondolom a színeződési és kényelmi dolgok nem változtak, de aki a hangminőségért hajlandó ennyit áldozni, annak érdekes lehet.
MEElectronics M6 -ról röviden: "Value (9/10) – At $38, the M6 is a steal - Techno/Trance and Electronica listeners need not look any further, but nearly everyone is sure to be impressed. Definitely one of my favorites in its class."
Tudtommal a MetroFi -k erősen túl vannak áravza. Az idézett joker a MetroFi 220 fölé sorolta egész sokkal.
Kvazár: Már írtam a topicban, hogy nekem az jött le, hogy ilyen fülhallgatóknál nagyon sok múlik azon, hogy mennyire passzol a füledhez. Valószínűleg ezért az én véleményem nem is ér sokat, mert amiket próbáltam nem túl jók hozzám. Volt MX400 -am, de nem volt semmi basszusa. K315 -el ilyen gondom nem volt. Viszont az tuti, hogy alig szigetel. Hangban biztosan közelébe nincs például egy Brainwavz M1 -nek (ami agybadugós). Az átlag gyári füleseknél jobb mondjuk. Ez az egy garantált.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Nagyon max 5e környékén keresnék, fülbe-dugós, és nem agyba-dugós fülest.
Kinéztem párat, ezekről elmondanátok a véleményeteket, hogy megéri-e?
-AKG K309
-Sennheiser MX400
- Sony MDR-E828LP
- Sony MDR-E819V
- AKG K315 -
válasz
Mauzes #10884 üzenetére
"60 dollár, ó, az mehet, ez 120, ez már fizessen áfát"
Igen
Gyakorlat: A Fejhallgatós topicban sokan rendeltek 69 dolláros Audiotrak HD2 hangkártyát. Mind, egytől egyig vám és ÁFA nélkül ideért. A Hangkártyás és Fejhallgatós topicból ketten (amire emlékszem) rendeltek 85 USD-s ESI Maya44 hangkártyát, abból 1 ÁFÁ-val, 1 meg anélkül érkezett. Szintén Kínából rendeltem 4 fejhallgató erősítőt, amit két csomagba csomagoltak, csomagok darabja 140 USD körül volt, és mindkettő ideért ÁFA nélkül.
És mind rendes árumegjelöléssel és érték feltüntetésével érkezett.
Egy időben (2005 körül) rendszeresen (havi 1-2 alkalommal) rendeltem USÁ-ból egy hangszer alkatrészt, amit Mo-n nem lehetett kapni. A csomagok darabja 100 USD körül volt. 20-25 csomagból összesen 1 akadt meg a vámon, de az annyira, hogy mehettem érte az 1-es postára, ki is nyitották a beállított páratartalmú csomagokat, minden mehetett a kukába
.
-
Mauzes
addikt
válasz
fi:zi'k #10882 üzenetére
Bocs, hogy ezen lovagolok, de a tájékoztatás szerint a 2. pont érvényes itt, hiszen szervezet küldi magánszemély részére, így 22 euró alatt vám- és áfa-mentes, 22-150 euró között pedig vámmentes, de áfaköteles. Schawo pedig épp most írta, hogy az 56 dolláros fülesére nem volt semmi.
(#10883)-ra: pont ezért nem értem, hogy akkor most hogy döntik el? Ha már a hivatalos nem számít, akkor csak egyedileg nézik meg? "60 dollár, ó, az mehet, ez 120, ez már fizessen áfát"...
-
fi:zi'k
nagyúr
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Mauzes #10867 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint EU-n belüli rendelés estén nincs vámkezelés, de lehet van vmi magas értékhatár, ezt passzolom.
EU-n kívülről érkező csomagnál van. Mégpedig 22 EUR-tól a legutóbbi állás szerint. Mellesleg macerás lehet a dolog. Én jelenleg 12 hete várok egy csomagot, amit vélhetően a "királyi" posta benyelt. Most épp a pénz visszaigénylés fázisában vagyok még.
Az amazon.com helyett esetleg nézz szét a co.uk végződésű társoldalon. -
Mauzes
addikt
válasz
Shufny #10872 üzenetére
Legreálisabb árú? Ezt hogy érted? Most nem azért, mert 56-65 között látom, hanem hogy milyen szempontból?
Az 518-at a remek illeszkedés, szigetelés és a jó hangzás miatt meg is vettem volna - annak ellenére, hogy szerintem a basszus ott már túl sok -, de annyira kényelmetlen egy idő után, hogy felejtős. Viszont én az olvasott tesztek alapján azt hittem, hogy az M2/M3 hangminőségben már pariban van az említett fejhallgatókkal. Az mondjuk más kérdés, hogy lehet, az M2 nem olyan jó, mint az 518, de kb. 2/3 annyiba kerül. A 30k-s 450 árából már kb. vehetek egy FA DBA-02-t...
Ilyeneket hallottál esetleg, hogy SoundMagic PL50 vagy Fischer Audio Eterna/DBA-02?
-
Lop!N
tag
Hali
Jays fülhallgatókkal van valakinek tapasztalata?
leginkább az a-Jays Three érdekelne.
-
Shufny
őstag
Lement a MEElectronics M6 ára. Sajnos nem tudom, hogy mennyiért jut el hazánkba.
-
Shufny
őstag
válasz
Mauzes #10867 üzenetére
IE szériából lassan ott tartunk, hogy az IE8 -nak lesz a legreálisabb ára.
Nem hiszem, hogy megérnék, de nem hallottam egyiket se. M2 -nek szerintem rosszabb a hangja, mint az 518 -nak (nekem mondjuk K81 van de, a lényegen nem változtat), de azért elég közel van. Sokkal többet nem tudok mondani, mint amit előtted 2-vel írtam. Egyébként az K518 -on dob, ha kiveszed a szivacsot belülről, de gyanítom neked úgy sem lenne az igazi. (és kényelmesebb sem lesz
)
mhorvat: A K330 -ról annyit, hogy nagyon erős mélykiemelése van, az az igazi középbe folyós. Emellett semmiben sem jobb, mint az M2 (talán mélyebbre megy, de így nem nehéz...). 12-t semmiképpen nem ér meg, de azért nem olyan borzasztó. Doboz hangúnak nem nevezném. (lehet túl lett vezérelve azzal az EQ -val egy kicsit?
Vagy nem passzolt a füledhez rendesen. Vagy csak simán a középelnyomós mélyet hívod doboz hangnak?)
-
nqmad
csendes tag
válasz
Mauzes #10867 üzenetére
Én innen rendeltem (igaz másolat, de teljesen jó minőségű) Sony Hybrid gumiharangokat fillérekért:
http://myworld.ebay.co.uk/lostearbuds
másfél hét alatt megjött. 1 szettet rendeltem (3 méret, hogy tudjam, melyik lesz jó), de küldtek még ajándék 3 pár közepes méretűt (végül a nagy lett jó).
Sz'al, ha valakinek kell 1 közepes méretű, modjuk egy sörért átpasszolhatom -
Luissimo
veterán
válasz
artiny #10868 üzenetére
Nekem ilyen van:
Kiváló hangja van telefonálásra is és zenehallgatásra is (najó, nem egy sennheiser, de azért jól szól)Ennyi kábel azért kell neki ami a két dugót összeköti(abbanvan a blututi adó-vevő része
Gyártó: Sony Ericsson
Modell: HBH-IS800Leírás:
A vezeték nélküli sztereó Sony Ericsson HBH-IS800 fejhallgató a Bluetooth technológiát alkalmazza, így kapcsolatot teremtve Ön és mobiltelefonja között. A fejhallgató azonban nem csak a beszélgetéseket könnyíti meg, hanem a telefon MP3 funkcióját is élvezheti vele. A diszkrét HBHIS800 viselete nagyon kényelmes. Egy rövid, alig látható vezeték észrevétlen bújik meg viselője nyakán, és nagyszerű hangminőségben játssza le a zenét a fülbe helyezhető, sztereó fejhallgatón. Kicsi és egyszerű. Méret: 3 x 3 x 370 mm Súly: 12 g
Így is ismerheted: HBH IS 800, HBHIS800, HBH IS800, HBH-IS 800
Itthon vettem asszem közel ebb volt az ára a 30-hoz, mint a 25-höz, anno 1,5 éve...
-
artiny
őstag
Létezik olyan fulhallgato ami ami kabel nelkuli (csak a dugo van amit benyomunk a fulunkbe) ?
A Mindenkepen,talan c (Definitely, Maybe). filmben lattam az elso par percben a foszereplo hasznalja.....
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Elsősorban fejhallgatót akartam vásárolni az mp3-lejátszó mellé, így próbálgattam párat, az AKG K450-et és a K518DJ-t sokan ajánlották, nekem is tetszett mindkettő, de az 518 nagyon kényelmetlen és a basszusa már sok, a 450 pedig drága és annyira nem szigetel jól. Azért akartam elsősorban fejhallgatót venni, mert a mostani Sony MDR-EX51 állandóan kicsúszott a fülemből (meg a gumiharangok is folyamatosan tűntek el), hangzásra sem csúcs (annyira nem is rossz), viszont néztem, hogy pl. a K450 árából már kijön egy Sennheiser IE6 is, amihez van ilyen clip a fül mögötti elvezetéshez, ami szerintem meggátolná a kicsúszást.
IE6 ugye viszonylag könnyen beszerezhető, de azért kevésbé szépeket is lehet olvasni róla, ára sem alacsony, a lényeg, hogy kutakodtam tovább, és már sok in-ear füleshez adnak ilyen cuccot, árban is vannak jobbak. Több kérdésem lenne:
1. A fenti fejhallgatókhoz képest nagyjából hogyan szól egy IE6, milyen mértékben lehet ezt egyáltalán összehasonlítani?
2. A jó árú Brainwavz M2/M3 vagy SoundMagic PL50 hogyan viszonyul hangzásban pl. egy IE6-hoz?
3. Tudtok-e még ajánlani fasza IE füleseket 25k-ig?
4. Ez mindenkinek szól, aki rendelt már cuccot EU-n kívülről, akár Amazon, akár MP4Nation: a vám az hogy alakul ilyenkor? MP4Nation ugye ingyen szállít, Head-Direct RE0 is már kapható 89 dollárért szállítással, de ha a vámnál rápakolnak még vagy 30%-ot, az nem túl zsír. Meg ugye nem is tudom előre, hogy mennyi lesz a vám. Szóval ez hogy működik? Van egyáltalán vám a rendelt fülhallgatókra (egy 10 dollárosra biztos nincs, de 60 vagy 90 már más tészta lehet)?
Amazon.com-on néztem, hogy még a 30 dolláros szállítással is jelentősen olcsóbb lenne egy Cowon S9, de a vám miatt nem mertem megrendelni.
5. Kapható Magyarországon ilyen Sony Hybrid gumiharang szett?
Bocs a bő léért, előre is köszi!
-
Shufny
őstag
válasz
DEJVID #10864 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan hol helyezkedik el a CX500. Mazsolázz: [link]. A 30k környékén pont nem tudok említésre méltó fülhallgatóról. Szerintem neked jó: Hippo VB, Fischer Audio Eterna , Brainwavz M3 (valszeg sűrűn lesz még akciós), Xears TD-100 II. A Panasonic RP-HJE900 lenne a legjobb, ha esetleg sikerül beszerezni. Ha biztos vagy benne, hogy nem zavarna a jóval kevesebb basszus: Head-Direct RE0, Sunrise SW-Xcape, vagy Klipsch Custom 3 -is belefér az árba.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Sennheiser CX 400-II Precision white-ot.De nem nagyon találok már fehér szinben.Mondjuk itt még van:
[link]
Lehet buta kérdés de honnan tudom,h eredeti?Régebben talán olvastam itt a forumon,h van hamis változat is...Köszönöm!
-
themebuilder
senior tag
válasz
bubi92 #10860 üzenetére
Ebbe a topicba nézz körül! Bár itt inkább fejhallgatóból van az említett márka.
-
bubi92
őstag
Skullcandy Ink'd-el kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata?
-
SÖ
addikt
válasz
mhorvat #10846 üzenetére
Most olvastam a blogodat és egy dologgal nem értek egyet.
"A kábelzaj (nem a mozgásból eredő súrlódási hangokra gondolok, mint például a kábel hozzádörzsölődése a ruhához, hanem a kábel saját zajára) erősebb a Sennheiser-nél, átlagnál magasabb hangerőn hallgatva, a Sony-nál egyáltalán nem észlelhető. Ez olyan zenéknél, ahol vannak rövidebb szünetek, mikor elhalkul egy-egy hangszer, vagy énekhang, zavaró tud lenni."
Kábel zaj: olyan nem a hasznos jelhez tartozó feszültség, ami a környezeti elektromágnesesség indukál. Ilyen lehet a mobiltelefonok interferenciája, katódsugaras képcső közelsége, és egyéb nagyfrekvenciájú mágneses terek. Ez ellen harisnyás árnyékolással védekeznek nagy szintű jelátvitel esetében. AV, digitális, és analóg kábelek. A fül-felhallgató ennél jóval nagyobb jelszinteket kezel, ezért, már nem annyira érzékenyek erre. Amire Te gondoltál kábelzaj gyanánt, az nem más, mint a forráskészülék alapzaja. Az csak a Sennheisert dicséri, hogy volt annyira érzékeny ennek a sustorgó zaj visszaadására. Minden készülékébe épített fejhallgatóerösítőnek van alapzaja. A minőségi eszközöknek alig hallható. Ezt zene alatt nem is halljuk, de halk részeken, vagy két szám közti szünetben nagy hangerőnél már hallható. Ennek a nagyságát elektronikát felépítö alkatrészek minősége határozza meg, ami annál jobb, mennél halkabb, azaz mennél messzebb van mínuszban a nulla dB-es szinttől.
-
stratova
veterán
Üdv!
Ha pici lejátszók is játszanak (hmm némi anti-paradoxon) akkor a Sandisk Sansa Clip+ is szóba jöhet. Páromnak Sansa Clip (az előd) van nagyon szépen szólt, de sajnos vmi balesetet szenvedhetett, mert beadta a kulcsot akadozik a bekapcsoló gomb és nem játszik zenét bár kommunikál a számítógéppel és nem is fagy mindene állítható a menüben csak épp a zenelejátszás eredményez mindössze "kattogó hangot". Még nem derítettem ki mi lelte szóval vigyázni kell rá. Még nem mondtam le róla! Főleg most, hogy Brainwavz M1 tulaj vagyok
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
iPod touch-hoz egy CX500-at használok. Ma eszembe jutott, hogy mennyire fog hiányozni, ha egyszer elnémul, és mihamarabb pótolnom kell majd, így addig is kiszemelnék egy utódot. Arra lennék kíváncsi, hogy meddig érdemes elmenni, nem lesz-e már az iPod a "szűk keresztmetszet"? 320-as mp3-t illetve lossless-t hallgatok. A klasszikustól a rapig szinte mindent meghallgatok, árban olyan 30k-ig mennék el. Várom a javaslatokat. Előre is köszi! -
czanga
őstag
K324p volt jó, de már nem kapni sajnos. (sokak állítják, hogy nem túl jó, nekem ez volt, és mai napig az egyik legjobb in ear füles volt ami megjegyzem nálam több mint 2,5 évig szolgált) A többi AKG pedig jelenleg elég borsos. A k330 / k340 állítólag jó, de 12e környékén mozognak.
Sennheiser-be nagyon nem lehet belebukni, ha mindenképpen garisat keresel, akkor CX 300-at lehet venni, feketét pl iponban, aqua-ban, edigital-ban is. Elég jó áron van. Másrészről pedig van itt PH-n egy eladó (vagy akár több is, nem tudom) aki sennheiser-eket árul, és nagyon megbízható. Nevet nem mondok, reklámozni nem szokásom,de ha szemfüles vagy könnyen megtalálod. Tőle pedig részedre CX 400 inkább, ha nem számít a szín, azért mert köztudottan nagyon szépen szól.
Ennyit tudtam, nálam már csak sokkal okosabb kolegák vannak itt.
-
Realmen
csendes tag
Köszönöm szépen az infókat!
-
iwtss
tag
Hat igazából nem nagyon tudom behatárolni (kb rock on kivűl mindent ) hangulattól függ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest