- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzi74
senior tag
-
Uzi74
senior tag
A régi CX-400-nak létezik hosszabbítós változata: http://www.amazon.de/Sennheiser-Ohrh%C3%B6rer-geeignet-Apple-schwarz/dp/B000VR7M2Q/ref=pd_sxp_grid_pt_2_0
CXL 300-II Precision is létezik olyen felállásban...
MXL-560, MX-760 is
Az IE8-hoz lehet rendelni rövidebb kábelt...A két árkategória között viszont nem találtam semmit, ami CX-400 II vagy jobb minőséget hozhat. (asszimetrikus kivitel lenne a preferált)
-
Uzi74
senior tag
Szisztok,
rövid/bontható kábellel rendelkező fülhallgatót keresek 3,5-os csatival, mint amilyen a sony mdr-ex71 is volt (40cm kabel + hosszabbító). (neha a mellényzsebemben piheno jabra BT 3030-ig kell csak elérnie, de neha komolyabb forrásról is hallgatnám)
30K-ig keresgetnék árban, kipróbálnék esetleg valami jobb darabot is. Vagy ha már ennyit rászánom akkor vegyek egy IE8-at vagy hasonlót? -
ludsimon
veterán
-
v2izzy
tag
Hello!
Mit gondoltok jó ár ez egy Denon c551-ért: [link][ Szerkesztve ]
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
Dave™
nagyúr
válasz
ludsimon #9491 üzenetére
Külsőre nem biztos, hogy ki fog derülni. Még hang alapján sem biztos, hacsak nincs viszonyítási alapnak eredetivel tapasztalatod. Ha gyanúsnak találod, 7 napon belül visszaküldheted. Viszont ennek a költségét te állod. Nem tudom mennyi lehet, de nem sokkal kevesebb, mint 15 dollár.
-
padika11
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fülbedugós mikrofonos fülhallgatót. Laptoppal használnám főként skypera meg filmezésre/zenehallgatásra meg egy kis játszásra. 10-15k HUF lenne rá. Elsőkörben rzr moray+ akartam venni de elbizonytalanodtam (a 11kHz max freki miatt).
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
Ákos97
aktív tag
Na mindegy már rendeltem egy sennheiser cx 550 style II-t a pcdome-tól.(eredeti)
Szerintetek jól jártam?
Celf: Azért nem a denont vettem, mert a stereoplayen eléggé lehúzzák, hogy kevés a magasa... -
Dave™
nagyúr
válasz
ludsimon #9482 üzenetére
Azt jó ha tudod, hogy a Sennheiser szerint ők nem szállítanak
Kínából, főleg nem 15 dollárért. Elég nagy eséllyel hamisítványt vásároltál. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Régebben érdeklődtem, hogy milyen fülhallgatót vegyek, most jutottam el odáig, hogy 'szükségem van rá', így rendeltem egy CX380 Sport II-t, 4470Ft-ba került tegnapi árfolyammal.
undefined
-
Ákos97
aktív tag
Hello!
Szeretnék fülhallgatót vásárolni , mert a régi akg k370-em ami nagyon jól szólt, de 1 év után kontaktos lett.
A feltételek:
-A keret 30000ft
-in-ear legyen
-hangzásilag: szeretem a mélyet de ne menjen a közép és a magas rovására, legyen telt közepe, és csilingelő magasa.
Előre is köszi! -
themebuilder
senior tag
Elképzelhető, hogy csak máshogy vannak hangolva és belülről teljesen megegyeznek. A technikai adatok se térnek el olyan drasztikusan. A Creative technikai adatok megadásánál elképzelhető, hogy szerénykedett.
EP-630 Találatok a topicban
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
xxman
senior tag
köszi a válaszokat... a creative lehet meglesz .... az a baj a fülhallgatókkal h nem lehet kipróbálni vásárlás előtt... nekem nagyon fontos a basszus és a tisztaság(igaz a 4-5eezres fülest nem is magamnak veszem)
magamnak lehet beruházok egy in-ear -re .... volt már tetszett jó is volt .... elromlott visszavittük és ezen még én is meglepődtem: visszaadták a zsét.
abból "sajnos" csak egy AKG 311 lett mert kellet a pénz többi része. de ez az akg se rosszI just wanna have some fun.
-
Veron
addikt
én neten a Sony MDR-EX35LP darabról olvastam jókat, de NEM vagyok szakavatott.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
themebuilder
senior tag
Talán a Creative EP-630 In Ear igaz már gumiharangos kicsit drágábban.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
xxman
senior tag
AKG 311nél a 4ropis kategóriába van jobb?
I just wanna have some fun.
-
Ákos97
aktív tag
Bocsi tényleg...
-
Dave™
nagyúr
Ha rajta van a hivatalos magyar forgalmazó (audiopartner) címkéje, akkor eredeti. Ha nincs, akkor simán lehet hamisítvány, bár boltokban sokkal kisebb az esélye ennek, ugyanis nekik tudniuk kell igazolni mindent pl. egy apeh vagy vpop ellenőrzés során, és a kínai replikáknál ezt nem tudnák megtenni. Boltban elenyésző az esélye a hamisnak, netes (csak webshopként funkcionáló) áruházakban már nagyobb lehet, a fórumokon meg annak kicsi az esélye, hogy eredetit kapsz.
Ja meg természetesen a hivatalos 2 év garancia csak az eredetikhez dukál, ahol ilyen egy hónapos cseregarancia van, azt inkább nem minősítem, nem nehéz kitalálni miért.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
És honnan tudom, hogy eredeti-e, amit venni akarok? Kisebb számítástechnikai boltok is árulnak füleseket, és oda is juthatott hamisítványból. Anélkül mondom ezt, hogy szándékos csalásról beszélnék. Szóval elmegyek egy számtech. boltba, veszek egy füles jó áron -nem gyanúsan olcsón-, és akkor? Miből derül ki, hogy valódi?
-
Ákos97
aktív tag
Akkor veszek egy akg k450-et.
Igaz hogy az már fejhallgató...
Van valakinek tapasztalata vele? -
Jhonny06
veterán
Ha valaki mostanában közepesen drága fülesen gondolkodik, akkor van egy új Klipch Custom 2-m áron alul. Ennyiért a legjobb: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #9464 üzenetére
semmit, leírtam mindent fent, értelmezd, befejeztem az offot
Közérdekű közlemény:
Sokan vannak, akik a fórumon vásárol(ná)nak Sennheiser fülhallgatókat, mert fél, akár harmadáron van, mint boltban. Még mielőtt belelendültök, érdemes pár dolgot megfontolni: a Sennheiser szerint semmiféle szállítmány nem érkezik tőlük Kínából, viszont az ebay tele van 10-15 dolláros fülhallgatókkal, eredetiként reklámozva, természetesen Kínából. Vannak feltűnően olcsó példányok Európából meg Amerikából is, jellemzően 20-30-40 dollár körül, a forrása eredetileg annak is bármi lehetett. A Sennheiser állásfoglalása alapján külsőre gyakorlatilag teljesen megtévesztő lehet a dolog, a hamisítványok rengeteget fejlődtek az elmúlt időkben. A Sennheiser tanácsa mindenképpen az, hogy hivatalos forgalmazótól vegyétek a fülest.
Miért fontos ez?
A Sennheiser nevével nagyon durván visszaélnek, és hatalmasat kaszálnak rajta Kínában, viszont még ennél is nagyobbat a világ minden táján, ahol az olcsó hamisítványokat adják el eredetiként. Ezekre nem lesz gyári garancia, ha beviszed a Sennheiser szervizbe ki fog derülni, hogy hamisítvány és elhajtanak a lecsóba. Minőségre nem ugyanaz az utánzat, hangminőségre lehet, hogy közelíti (OEM partnerek gyártják a fülesek hangszóróját, bármi lehet), de a minősége nem lesz olyan. A 2 év garancia meg felejtős.
Miért érdemes résen lenni?
Nagyon sokan foglalkoznak új, dobozos Sennheiser fülesek viszonteladásával, tehát van benne pénz. Amikor egy bolti CX400 II 13-14.000 Ft, akkor gyanúsnak kell lennie egy aprós 6000-esnek. Főleg, hogy ha elfogy, akkor 2-3 hét beszerezni. Honnan érkezik ilyen sokáig, mi van ennyire messze?
Legalább ezt a gondolatsort fussátok végig: a Sennheiser hivatalosan csak a hivatalos forgalmazóknak ad el. Magánszemélyeknek közvetlenül nem. A forgalmazók kereskedőknek adnak el, magánszemélyeknek nem. A füleseken a haszon nem pár száz Ft lesz, mert annyiért nem érné meg foglalkozni vele. Az biztos, hogy nem itthonról veszik, tehát a fajlagos szállítási költség elég magas, kivéve ha ingyen van bizonyos ajánlatoknál. Ha 6-6500 Ft-ért árulják, szerintetek mennyiért vehetik? És milyen forrás az, ahol ennyire olcsó, és ennyien ennyire könnyen hozzáférnek? És most érdemes vetni egy pillantást az apróra, hányan foglalkoznak ezzel, hogy mennyire hasonlítanak az árak, hogy ha elfogy, mennyit kell várni az új szállítmányra, hogy semmi papír nem igazolja az eredetét és így tovább. Nem konkrét vád, csak figyelemfelhívás. Az ellenkezőjét ha bárki tudja érdemben bizonyítani, akkor tuti hatalmas reklámértéke lenne, én is vennék tőle. Csak annyiban szokott kimerülni ez a dolog, hogy nézd, nincs a fake képek között. Hát ez önmagában karcsú, elég sokat fejlődtek a kínaiak ezen a téren.
-
dudika10
veterán
Ugyan ez a másik topik, de hallgatom, hogy mit ajánlasz Touch + Denon árában ami tudja mindazt mint a Touch és jobb a hangminősége.
Ha szüksége van a Touch képességire és a lehető legjobb hangminőséget szeretné elérni akkor csak a drágább fülhallgató a járható út.
Mondjuk utcára 'drága' fülhallgatót venni... Az utcazaj a szűk keresztmetszet a minőségben.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #9462 üzenetére
A romlásos dolog szimpla kötekedés, de nem veszem fel. Legyen igazad. Nem deklaráltuk egzaktul a romlás definícióját, shame on me.
Persze, lehet mindenesnek vette, szíve joga. Nem is azt mondtam, hogy rögtön dobja ki a kukába azt a szart, hanem csak annyit bátorkodtam elhamarkodottan megjegyezni, hogy nem fog tudni vele kompenzálni egy jobb hangminőségű lejátszót (és akkor most ezt értsd ugyanazzal vagy csak egy kicsit rosszabb fülessel). Továbbra sem tartom következetes dolognak, mert ha ennyit számít a hangminőség, akkor a touch alapból kiesett, ha meg nem számít, akkor minek egy 30 ezres Denon. A középút meg nem a touch + Denon lesz, mert a forrás doboz hangját semmivel sem fogja tudni érdemben kompenzálni, az sajnos natívan szar. Ha egy SE530-al használná, akkor sem lenne olyan, mint kellene, bár nyilván sokkal jobban szólna, mint most. Főleg, hogy most nem szól sehogy
-
dudika10
veterán
"mérhető, érzékelhető különbség rövid időn belül"
Romlásról volt szó, nem találtam erre semmiféle kikötést egyik hozzászólásban sem.Nagyon jó dolog a Sandisk meg a Sony, de Touchot a legtöbb ember nem mp3 lejátszónak veszi hanem "mindenesnek" és nem fog magánál hordani még 1 mp3-at mert jobb a hangja.
A Touch hangján meg csak jobb fülhallgatóval lehet javítani.
Nem mindegy, hogy csak zene van a központban, vagy a további multimédiás és egyéb képességek is. Szóval a "vegyél egy Clip+-t" jellegű hozzászólások ebben az esetben nem célszerűek.Nem állt szándékomban egyszer sem lehülyézni és ezúton is szeretnék elnézést kérni ha valamelyik hozzászólásomat így is lehetett értelmezni. Csupán a többféle képpen értelmezhető vagy nem jól megfogalmazott mondat(ok)ra írtam, hogy nem állják meg a helyüket.
-
Dave™
nagyúr
Persze, hogy erről van szó, csak az elsőt elolvasva egy anyuka kihajítja a kukába a gyermeke fülesét, mert a doktor bácsi szerint káros. Lemaradt a lényeg, hogy bizonyos körülmények között káros (vagy inkább fordítva igaz manapság: bizonyos körülmények között nem káros). A másik meg legalább leírja, hogy az in-ear okosabb választás, bár ahhoz tegyük hozzá, hogy ugyanakkora hangerőn simán lehet károsabb, mint a sima, tehát ésszel kell használni. Érdemes megnézni csendben mekkora hangerő kell, és annál nap közben sem szabad sokkal többet ráadni, mert csúnya vége lesz. Az EU sem véletlenül szorgalmazza a limiteket a lejátszókba, néha úgy hallgatják, hogy jobban hallom, mint a sajátom.
Szummázva: az in-ear-el jobban jársz mindenképpen, egyetlen egy dolog szólhat mellette: van, akit zavar a viselése, és nem tudja megszokni. Nekem idáig egy ilyen ismerősöm volt.
Személy szerint a Sennheiser CX200 II-t venném, amennyiben eredeti. Azzal már futottunk pár kört, hogy ennek milyen esélyei vannak itt a fórumon, ezt neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #9457 üzenetére
Megesik a legjobbakkal is. Nyilván romlik folyamatosan, csak a mértéke nem mindegy. Amiről itt szó volt az mérhető, érzékelhető különbség rövid időn belül, amiről te beszélsz meg éveken át zajló romlás. Nem kell mindig túl okosnak lenni, ezzel szerintem a többség tisztában van. Amúgy ha ez a szakmája, akkor azt is tudhatná, hogy zajmentes környezetben ahhoz, hogy valamit x hangerővel hallj zajosabb környezetben x+y hangerő kell, ez pedig már önmagában is károsabb, plusz még ott a környezeti zaj is, ami csak el van nyomva, de nincs kizárva. Ehhez talán nem kell orvosi diploma. Persze mindkettő lehet káros, ahogyan egy kés is vagy egy gyufa is, ésszel kell használni és nem lesz gond.
Az, hogy te vagy más másként értelmezi, egy dolog, én úgy értettem ahogyan írtam, és az meg is állja a helyét kompenzáció címen. Nem lesz ugyanaz a hang, ha szar forrás plusz jobb füles (vagy hangfal) szól, mintha egy jó forrás és egy fokkal szarabb füles (hangfal). Nyilván egy szar fülessel bármi szarul szól, a Sony is, lehet így is érteni, akinek így jobban esik, értse így. A kompenzáció alatt csupán arra gondolok, hogy totál értelmetlen dolog a hangminőség hajhászása jegyében venni 30-ért egy Denon fülest, amikor a jel forrása szarul szól. Persze ha anyagi lehetőségek engedik, van értelme, mert jobb lesz, mint egy rosszabb fülessel, csak logikailag faszság a dolog, amikor egy töredékébe kerülő Sony vagy Sandisk lejátszóval sokkal jobb minőséget érhetne el ugyanazzal a fülessel, de állítom, hogy még egy kategóriával lentebbivel is. Lehet ezen vitatkozni, ki kellene próbálni.
Ha értelmesen beszélsz, én is úgy válaszolok, de a sok lehülyézés nem ebbe az irányba terel...
-
Veron
addikt
egyébként a másik felvetésemre... valaki?
kösz![ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
azért ha megnézitek a válaszokat van átfedés köztük. egyik azt mondja akármilyen füles káros, a másik meg azt, hogy önmagában vigyázni kell a zenehallgatással. ha hangosan hallgatod romlik a hallásod. ez tény, fizikailag, biológiailag megalapozott. sőt valószínűleg nem csak a hangerősségtől függ a hallásromlás, hanem az időtartamtól is.
SZERINTEM két válasz esszenciája kb. az, hogy óvatosan, nem 0-24-ben, halkan hallgatva kicsi a romlás esélye. plusz, a zajkizárás miatt az in-ear a kevésbé káros... talán. de azt is csakis ésszel hallgatva! legalábbis én így értelmeztem.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Oké, félreértés volt.
Én az első vélemény alatt az első hozzászólásra gondoltam a témában nem pedig az egyes számú doktor véleményére.
Egyébként a hallás folyamatosan romlik, akármilyen halkan hallgat az ember akármit is, elkerülhetetlen.
Csecsemőkorban a felső hallásküszöb 22-24kHz idősebb korban meg már csak 16kHz körül van. Nem írt hülyeséget a doktor, lehet, hogy ez a szakmája és ért hozzá?Értem amit írsz a touchról, egyet is értek vele, csak nem ezt írtad.
Ha fekete fehéren kijelented, hogy fülhallgatóval nem lehet kompenzálni a touch gyengébb hangminőségét az hülyeség, hiába nem arra gondolsz, amit írsz az hülyeség.Köszönöm, hogy értelmes emberek módjára beszélgetsz velem, és, hogy nem keversz bele semmilyen személyes sérelmet a témába ismételten.
(#9458) Veron: ugyan már, ez a szakmájuk, biztos nem értenek hozzá, hát milyen baromságot írtak már?
(Remélem érződik az irónia...)[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #9454 üzenetére
Na akkor a kedvedért, részletesen:
eredeti idézet:
"Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas."
válaszom:
Az elsőt alapul véve a mindennapi hallás is árt, hiszen ingerli a szőrsejteket. Nyilván úgy kell érteni, hogy egy bizonyos hangerő esetén káros a folyamatos igénybevétel.
a te reakciód:
Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy az első miért közhely és miért csak egy adott hangerőre vonatkozik?
a válaszom:
Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.
Kiegészítem, hogy megértsd: azért csak egy adott hangerőre és felette értelmezhető, mert egy bizonyos szintig egészen biztosan nem káros. Ugyanis ha suttogásnyira hangosítod fel, akkor alig fogod hallani, és pont olyan lesz, mintha suttognának a füledbe. Attól sem romlik ám a hallásod, még akkor sem, ha pár órán keresztül folyamatosan suttognak. A hangerő növekedésével rövidül a bevállalható időtartam, van egy szint, ami folyamatosan már káros, akár pár percen belül is. Azért nem mindegy milyen hangerővel hallgatod, mert ettől függ, hogy káros-e vagy sem. De nem minden fokozat káros. Remélem így érted.
"De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas."
Pont ezt írtad Te is és azt, hogy amit írtam az csak bizonyos hangerőre igaz. Paradox picit számomra.
Azt nem te írtad, hanem csak hivatkoztál rá, és csak egy bizonyos (vagy azt meghaladó értelemszerűen) hangerőre igaz, ha nem hallgatod túl hangosan, akkor nem lesz igaz. Ennyire egyszerű. Bemásolom azt is, hogy mi nem lesz igaz, még mielőtt másra gondolsz: "Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas.". Itt az orvos bácsi azt mondta, hogy bármelyiket választja, káros. Ez ugyan igaz is lehet ugyanakkora zajterhelés mellett, de valójában faszság, mert ugyanakkora hangerőhöz egy in-ear jóval kisebb fokozatot feltételez, mivel kizárja a környezeti zajokat, így nem kell túlkiabálni a lejátszónak.
A tácsos dolgot már nem tudom ilyen óvodás módon leírni, ha nem érted, szimplán mindig lemaradásban lesz, mert hiába a jobb füles, ha szar a forrás, és ha egy kategóriával alatta nézel egy 30 ezres fülhallgatónak, nem lesz olyan szignifikáns a különbség, hogy jobbnak hallja a touch + x-et, mint a sony + x-1-et. Néha ugyanazon a lejátszón sincs nagy különbség közel egy kategóriás füleseknél, és ha a forrásban jelentős eltérés tapasztalható, akkor a fülhallgatóval önmagában nem tud kompenzálni. Nyugodtan válaszolj rá, részemről game over, már megismertelek a másik topikban, nem strapálom magam feleslegesen.
#9455: ok, csak furcsa volt, hogy az a viszonyítási alap. De utánaolvasva jobbnak írták egy fórumon (nem személyes tapasztalat, de az nincs, csak a HPM-70-el). Amúgy Sennheiserek nem jöhettek szóba?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Köszönöm szépen, hogy lenézel és objektíven a témánál maradva válaszolsz nem pedig személyes sérelmeid alapján. Igazán megtisztelő.
Nem tudom összehozni a hozzászólásod első felét az enyémmel (első válasz a kérdésre).
Az utolsó mondatát idézem a kedvedért:
"De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas."
Pont ezt írtad Te is és azt, hogy amit írtam az csak bizonyos hangerőre igaz. Paradox picit számomra.Elolvastad amit írtál és azt is amit én írtam?
Te kijelentetted, hogy a Touch hangminősége nem jó és ezt fülhallgatóval kompenzálni nem lehet. Így feketén fehéren, ez pedig így hülyeség, értelmeztem és tudom mire gondoltál, de nem ezt írtad.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #9451 üzenetére
Ó már megint te... legalább tudom, hogy elég röviden is válaszolni
Igen, azért azzal értek egyet, mert én is így gondolom. Meglepő. Meg az is, hogy nincs egységes állásfoglalás, ha mindkettő szakmabeli. Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.
Nem, azt mondom, hogy sosem lesz olyan, amilyennek lennie kellene, mert a forrás középszerű. Nyilván mindig javul egy jobb fülhallgatóval, de lehet jobban tetszene a végeredmény egy kategóriával lentebbi fülessel és egy minőségi (hang szempontjából) mp3 lejátszóval. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz értelmezni ezt a mondatot.
Persze az sem mindegy, hogy eredeti fülhallgatóról van szó, vagy egy jól sikerült hamisítványról
-
-
dudika10
veterán
"Személy szerint a második véleménnyel értek egyet, az első közhely, és egy bizonyos hangerőre vonatkozik"
A második vélemény pont a Tied, milyen szerencse, hogy egyetértesz vele.
Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy az első miért közhely és miért csak egy adott hangerőre vonatkozik?"ezt a fülhallgatóval kompenzálni nem lehet."
Szóval azt állítod, hogy egy szint után mind1 milyen fülhallgatót vesz az ember nem javul a hangminőség? Jól értelmezem?
Ezt Te se gondolhatod komolyan.Az egy dolog, hogy a Touch hangminősége nincs a toppon és vannak sokkal jobb hangú lejátszók sokkal olcsóbban de egy jobb füles ugyan arról a rosszabb forrásról is jobban fog szólni mint egy rosszabb.
Az megint más kérdés, hogy ár/érték arányban hogy jár a legjobban az ember és gondolom Te is erre gondoltál, de hülyeséget ne írjunk már.[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Most rendeltem egy Sony MDR EX-71 fülhallgatót, mondjuk így utólag tök felesleges érdeklődni, de megteszem. Szól olyan minőségben ez a fülhallgató is, mint a Sony HPM-70 walkmanje?
-
Dave™
nagyúr
Az elsőt alapul véve a mindennapi hallás is árt, hiszen ingerli a szőrsejteket. Nyilván úgy kell érteni, hogy egy bizonyos hangerő esetén káros a folyamatos igénybevétel. NAGYON oda kell figyelni a hangerőre, akinek van AVLS (hangerő limit) a lejátszóján, annak javaslom a használatát, így még véletlenül sem tudja túl hangosan hallgatni.
Amúgy érdemes kipróbálni a csodás 20 éves Ikarus buszokon mekkora a zaj, meg egy jól szigetelő fülessel normál (nem túl hangos) hangerő mellett. Némi zenehallgatás után vedd ki a füledből, és inkább vissza fogod tenni, mert a busz és a forgalom hangosabb. És akkor még nem is beszéltünk a metróról, vagy ami még azt is überelni tudja, a kisföldalattiról. Személy szerint a második véleménnyel értek egyet, az első közhely, és egy bizonyos hangerőre vonatkozik, ha halkan hallgatod ugyanaz, mintha pl. beszélnének hozzád, attól sem romlik a hallásod.
#9448 Ákos97: Ugyan nem ezt kérdezted, de ott a lejátszó a szűk keresztmetszet, egy olcsóbb Sony vagy Sandisk lejátszó hallhatóan jobb hangot produkál, ezt a fülhallgatóval kompenzálni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ákos97
aktív tag
Üdv!
Volt egy akg k370 fülesem, brutál jól szólt, de sajna 1 év után kontaktos lettIgaz nem a tokjában hordtam... Szeretnék egy új agybadugós fülhallgatót venni és egy denon ah-c551-est néztem ki, külföldi teszteken nagyon jókat írnak róla. Van valakinek tapasztalata vele? Mindenképpen ebben a 20-30 k-s kategóriában javasolnátok valamit?
Utcán használnám ipod touch-hoz
Erről lenne szó egyébként: http://www.argep.hu/product_620652.html
Bocsi de nem tudom máshogy...[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
kérdés:
melyik ajánljátok az alábbiak agybadugósok közül?Creative EP 630
Sennheiser CX 200 II Street
AKG K 321
(vagy hasonló kategóriában valami, ezek aprón 2.5-4k körül vannak)normális, mezei, utcai használatra egy Sansa Clip + mellé lenne, a gyári gyengus fülest helyettesítendő.
kösz!
-
Veron
addikt
Akkor álljon itt két fül-orr-gégész válasza a következő kérdésekre:
1. mennyire károsítja a fület a fülhallgatós zenehallhatás, valamint
2. agybadugós ill. nem agybadugós közül melyik károsabb?"Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas."
és
"Óvatosnak kell lenni a zenehallgatással, de ésszel csinálva nem árt.
Ha kiszűri a zajokat, lehet, hogy jobb a belső fülhallgató."(egy magyar online orvosi tudakozóból van, szakemberek válasza, direkt név idéztem betűről betűre.)
-
riam
tag
Általában normál eq-val hallgatok mindent, és a fülhallgatómban sincs eltúlozva a basszus. Abban viszont lehet valami, amit fizikai részéről irtál.. egy idő után kellemesebb, ha nincs semmi közvetlenül a fülemben.. vagy talán éppen a vákuum miatt találtam fárasztónak... (fejhallgatóban is a nyitottat szeretem jobban)
Végül is megoldodott a problémám, otthon fejhallgatót használok... utcán, munkahelyen meg tényleg a fülhallgató jobb. -
Dave™
nagyúr
Nyilván fárasztóbb valami, ami fizikai kontaktusban van, mint ami csak körbeöleli. Alapból nem is otthonra van kitalálva, a fejhallgató meg nem utazásra. Ami miatt túl fárasztó lehet, az pl. a túl sok mély, ez ugye fülhallgató/zene/eq függő dolog. Az in-earek mélyben általában sokkal többet tudnak produkálni a "vákuum" miatt, szóval ha túl sok, akkor kompenzálj pl. eq-val.
-
Daneeka
senior tag
mai napig siratom a szétszakított CX-300-am, ez a füles (és topik) indított el anno a minőségi zenehallgatás lejtőjén.
-
riam
tag
Lehet hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem egy jó fejhallgató kevésbé terheli meg a fület, mint a fülbedugható (sima, vagy in-ear) fülesek. Én legalábbis több óra fülhallgatózás után (normális hangerőnél) néha éreztem hogy kicsit "elfáradt" tőlük a fülem. Ez egy enyhén fájdalmas, lüktető érzés volt, és nagyon megíjesztett. Fejhallgatóval még soha nem tapasztaltam ilyet, és azóta sem, hogy cserélgetem a kettőt....
-
Dave™
nagyúr
Semmit sem számít, hogy mélyebben ül a füledben, ettől nem lesz káros. Ami káros lehet, az a hangerő, legyen szó akármilyen fülesről, hangfalról, repülőről, motorról stb. Amiért az in-ear jobb választás ebből a szempontból is, az az, hogy mivel kizárja a környezeti zajok zömét, ugyanahhoz a zenei élményhez (=hangerőhöz) jóval kisebb hangerő is elég, mivel nem kell "túlkiabálnia" a környezeti zajokat. Persze ha eszetlen módjára hallgatod, akár károsabb is lehet, hiszen itt nem sok minden veszik el, szűrődik ki, tehát max hangerőn sokkal ártalmasabb lehet egy in-ear, mint egy sima. De ha nem vagy a füled ellensége, és szeretnéd konzerválni a hallásod a későbbiekre is, sokkal jobban jársz az in-ear-el. Próbáld ki mekkora hangerő kell csendes környezetben a kényelmes és kellemes hatáshoz, mondjuk este, és annál napközben se vedd sokkal feljebb, így nem lesz később problémád.
-
dudika10
veterán
Szerintem egy inear károsítja kevésbé a hallást, ugyanis ott sokkal ideálisabbak a körülmények, nincsenek halkabbnak érződő frekvenciák, amik miatt az egekbe kell emelni a hangerőt, hogy egyenletesebbnek tűnjön. Ráadásul a hangot is sokkal jobban szigeteli.
Szerintem kevésbé ártalmas De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Veron
addikt
Hi!
Van arról elfogadottnak tekinthető közvélemény, hogy az "agybadugós" vagy a "mezei" fülhallgató károsabb-e az egészségre? Nyilván normál hangerő melletti zenehallgatásra gondolok. Az "agybadugós" közelebb van a fül belső részéhez, viszont jobban kiszűri a környezeti zajokat, tehát nem kell annyira hangosnak lennie a lejátszónak. A másikra viszont ennek pont a fordítottja igaz. Szerintetek?
Üdv,
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Dave™
nagyúr
válasz
themebuilder #9432 üzenetére
Kire gondolhattál?
-
vili13
őstag
válasz
themebuilder #9434 üzenetére
...és kis szerencsével egész jó minőségű hamisítványokat lehet kifogni.
-
cass
aktív tag
válasz
themebuilder #9432 üzenetére
Köszi, de újan gondoltam. Akkor újan mit ajánlasz?
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
themebuilder
senior tag
Itt nézz körül a hardverapro-n. Olyasvalakitől vásárolj akinek van megbízhatósága és visszajelzések is vannak a termékről és az eladóról. Pozitívum akinél személyesen is át tudod venni.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
törölt tag
Fülhallgatót szeretnék venni CX-300-at egy androidos telóhoz.
Kérdésem, hogy ehhez, hol illetve milyen távirányítót lehet kapni, amivel lehet léptetni, play/pause-olni a zenét? -
cass
aktív tag
válasz
themebuilder #9429 üzenetére
Ez tényleg egész jónak tűnik, de én 5k-ért látom legolcsóbban. Van esetleg valahol 3-ért is, hogy ezt ajánltad?
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
themebuilder
senior tag
-
cass
aktív tag
válasz
themebuilder #9427 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék az ipodomhoz egy nagyon jó hangzású fülhallgatót 3k alatt. Milyet ajánlatok?
A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. MSI52
-
themebuilder
senior tag
Álmomban sem gondoltam volna...
Már egy óra alatt károsodást okoz az iPod?
Akit érdekel:
Itt is megtalálható pár "drága" fülhallgató tesztje♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
vili13
őstag
Sajnos nem tudtam még kipróbálni ezeket, pedig magam is kíváncsi lennék, hogy viszonyulnak az IE8-hoz. Az, hogy jobbnak hozzák ki helyenként, mint az SE530 vagy TF10, egyéni ízlés kérdése is lehet. Az armatúrás fülesek elvileg tisztább hangzásra képesek, és lehet, hogy egy próba után gondolkodás nélkül cserélném az IE8-at - mondjuk kevésbé UE, inkább valamelyik Westone vagy Shure típusra.
A kábeltörésről meg annyit, hogy az IE8 kábele szerintem eléggé strapabíró, viszont egyúttal cserélhető is. -
enzo89
csendes tag
Nah, igen szép lista. Ha lenne elég pénzem, akkor természetesen UE fülest vennék.
De, ahhoz már szerintem egy lejátszót is illő lenne újítani.
Ahogy a teszteket olvasgattam ahol összehasonlították a Shure-t az IE8-assal ott az esetek többségében az IE8-at hozták ki jobbnak. Érthetetlen módon a fülesekre csak egy év garanciát adnak…és bizony mindig akkor döglenek be, amikor pont lejárt a garancia. Természetesen kábeltöréssel. :S A dugónál megtört a kábel és kukázható volt. Az IE8-asnál milyen a kábel? Ha az megtörik, a csere, hogy megy? Erről tudsz valamit? Az előbb felsorolt listából melyiket próbáltad már?
-
vili13
őstag
Nekem IE8 van, szerintem igen jó, IE7-et még nem hallottam, állítólag az se rossz, de azért hallható a különbség. Az IE8 komoly előnye még a szabályozható basszus, akinek ez számít.
Nagyjából hasonló kategóriában, viszonylag könnyen beszerezhetően, a teljesség igénye nélkül, csupán a példa kedvéért, és nem feltétlenül ebben a sorrendben, ilyeneket találni:
Shure SE530, SE420
Westone UM2, 3, UM3X
Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro
Jays q-Jays
Audio-Technica ATH-CK9
Denon AH-C751
Monster Turbine Pro -
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
Új fülhallgató vásárlásán töröm a fejem. Egyelőre még nem tudom, hogy milyen legyen, de esélyesként a Sennheiser IE7 és az IE8-ast gondoltam. Tudtok e még ebben a kategóriában lévő füleseket mondani? Jó ok, ott van még a Shure SE530,de ahogy én azt néztem majd kétszer annyiba kerül mint az IE8-as és annyival nem is jobb. Sajnos nem hallgattam még IE7-est és IE8-ast. Egyáltalán megéri az IE8-as azt a majd 20ezer forintot az IE7-el szemben?
-
BloodRay
veterán
Ez annyira csúnya, hogy kéne a fenének.
Na jó marha drága is, ennyit már tuti nem adnék egy fülhallgatóért, míg nem keresek havonta dupla ennyit.
Inkább jays-ekre vagy shure-ra gondoltam."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
riam
tag
válasz
themebuilder #9414 üzenetére
Elképzelhető, hogy CX300 akart lenni, és csak elírás a CX100
-
xxman
senior tag
válasz
az mp3 lejátszós tesztet linkeld újra pls , mert nekem hibás linket ír , d érdekelne
I just wanna have some fun.
-
Peat;)
veterán
válasz
Sikerült pont abba a fülhallgató árába belekötni aminek az ára nincs elszállva sőt.
[link]
Az amerikai amazont is megnézheted, csak arra még áfa és vámot is rárakhatod.Az ötöde meg 5-6 ezer forint, amit ha nem ér meg az érdekes dolog. Nekem sennheiser cx55-öm volt előtte(11k volt), amióta klipsch van tudom mi az a stereo és nem konzervdoboz hangzás.
Mint mindennél a füleseknél is van egy határ, ami felett már minden kis minőségbeli különbséget egyre keményebben meg kell fizetni.
Egyébként a sima klpisch s4 olcsóbb, az s4i attól drágább hogy van rajta mikrofon és távvezérlő, ami apple termékekkel biztosan megy. Ennyi az apple kötöttség, de a csupasz klipsch s4 már akkor elismert termék volt 20k körül amikor még híre sem volt annak, hogy lesz apple változata.
Van pár külföldi fórum, ajánlom áttekintésre. [link], pl itt az s4-et a modernebb hangzása miatt húzta le a tesztelő, mint írja személyes véleménye is benne van. Valóban a basszus könnyen előhozható a fülesből, ugyanakkor azt tisztán adja és jól elkülöníthetően, jó lejátszón leszabályozható aki nem a modern zenéket szereti.
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz
BloodRay #9415 üzenetére
Ha csak ez a probléma, kinyírni igazán könnyű, aztán vehetnél egy Ultimate Ears 18 Pro-t helyette, hogy irigykedhessünk!
-
BloodRay
veterán
Mivel rég írtam ide jelentem, hogy a Sony MDR-EX85LP három éves lesz szeptember végén és még mindig nincsen semmi baja.
Bár most már felvetődött néha, ha meghalna mi kerülne a helyére, de csak nem akaródzik neki."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
themebuilder
senior tag
válasz
bkadar1 #9413 üzenetére
Én most olvastam egy tesztet egy MP3 lejátszóról. Fogalmam nincs az úriembernek hol sikerült vennie Sennheiser CX 100-ast
A Sennheiser weboldala szerint nem létezik.
De ő állítja, hogy egészen biztosan eredeti, csak arról nincs fogalma, hogy mállott szét.
Apple 26eFt
Az ötödét nem éri meg.
Egyébként nagyon el vannak itthon szállva az árakkal, jó ha feleannyit érnek a nagy gyártók fülhallgatói, mint amennyiért ténylegesen adják.
Sajnos ez (kiskereskedő haszna + nagykereskedő haszna + 25% áfa + 6% vám + szállítási költség) eléggé megdobja az árat.[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
bkadar1
tag
válasz
themebuilder #9410 üzenetére
az apple in-ear teszt végén jót röhögtem: "..egy kicsit erős végfelhasználói ár dukál: 26 200 forintot kell érte az asztalra tennünk."
bár úgy nézem a többi sem éppen az olcsó kategória
[ Szerkesztve ]
-
xxman
senior tag
AKG-k jók sztem nagyon!
A nagyon olcsó árkategória (4-5ezerből) szerintem az AKG K311 a nyerőI just wanna have some fun.
-
themebuilder
senior tag
válasz
Jhonny06 #9409 üzenetére
A Mobilarénán is vannak fülhallgató tesztek most vettem csak észre.
Klipsch S4i-et is megnézték
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Klipsch Image Custom 2-t, gondoltam ki kéne próbálni valamit egy kicsit a felsőbb kategóriában is. Már korábban eladtam az S4i-t és kb. 2 hónapja nem is használtam hallójáratos fülhallgatót és nagyon kényelmetlen a Custom 2. Próbáltam különböző fülpárnákkal, de a kialakítása miatt (itt egy kép, ha valaki nem ismerné) nagyon mélyen kell lennie a fülesnek, hogy stabil legyen (kb. mint a képen) és gyakorlatilag fáj a használata, nagyon kelletlen érzés. Próbáltam ilyen dupla fülpárnát (amikor kettő van egymáson), meg simát is, de ugyanaz. Ez normális és csak azért szokatlan, mert egy ideig nem használtam? Azért csak jelent valamit és nem lenne jó kárt okozni, nem ér ennyit az egész. Meg nem is szívesen vinném emiatt vissza, de ezt így nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9402 üzenetére
A 10 ezer is még inkább alsó-közép kategória IEM füleseknél, ha itthon vásárol valaki akkor mindenképpen.
-
p_adam
addikt
Nah, tesómnak vettem egy Altec Lansing im716-ot 50$ért szállítással (Etymotic klón), majd ha megérkezik, beszámolok milyen.
Egyszer rövid időre volt alkalmam kipróbálni egyet és a cx300ii semmi hozzá képest, remélem ez is ugyanúgy szól majd. Sajna már nem gyártják így csak az Etymotic hf5 marad mint alternatíva ami némileg jobb, de drágább is.
-
Z()L3
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9400 üzenetére
Igen, valóban in-ear.
Nagyon sok helyen agybadugósnak "becézik". -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
am meg ha vájt fülű, akkor 10 ezer alatt nem venne fülest...
egy gyáritól minőségibb...
(tudom mert haveromét is kipróbáltuk egy pár ezres fülessel és még az is sokkal jobban szólt, persze azért ne hasonlítsd össze a felső kategóriás termékekkel...)[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
majom2
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9396 üzenetére
szuper hallás meg minőségi cucc??? no offense, de ha nem tévedek, a termékpaletta sereghajtóiról beszéltek...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- Eladó használt LG 27GR95QE-B UltraGear. 240Hz, 0.03ms, OLED
- iPad 3, és Lenovo M10 Plus csere, vagy eladó
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest