Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz lapalapa #92673 üzenetére

    Több fejhallgatóm is van, aminél nagyobb terű aligha létezik. De egy adott szint felett szerintem már nem számít, a felnagyított tér egyáltalán nem áll jól minden zenének, ha valami távol szól, az ugyanúgy lehet előnytelen is.
    Az "analogizálással" ugyanez a helyzet. Ha már a felvétel ilyen, akkor csak túl lesz puhítva. Nincs rá általános "standard" csak az általam zenehallgatásra kedvencnek tartott felvételek többféle láncon is élvezhetőek (ezáltal nem feltétlen a legjobbak tesztelésre, ha ily módon elmosnak különbségeket, elfednek hibákat azáltal, hogy jól meg vannak csinálva)

    A fejhallgatós tér mindig mesterséges, és ha a színpad ugyanúgy képes eltűnni a hallgató számára, hogy már nem a fejben szól, akkor az úgy jó, ahogy van.
    Esetenként a mélység másabb formát, nagyobb 3D térérzetet ad, mint a szélesség, amit a legtöbben használnak a tér meghatározására.
    Na igen, a mélység pl. egy olyan képesség amit a méregdrága DAC-ok tudnak legjobban prezentálni, lehet fejleszteni végtelenségig. De egy gyengébb fejhallgatónak mindegy, hány milliós DAC van előtte, akkor se lesz ekkora tere.
    Azt, hogy a tonalitást milyen mértékben lehet megváltoztatni, még nem tudom eléggé megítélni. Csak annyit tudok, hogy számomra ez a koncepció (vegyünk egy kényes fejhallgatót, és próbáljuk valahogy helyretenni) nehezen értelmezhető addig, amíg erőteljesen foglalkozok vele, hogy mi mennyibe kerül.
    És a lánc értéke így is kb. 10-szerese, mint ami még valamilyen szinten is értelmes volna...
    A DAC a legolcsóbb, erősítő 2x annyi (leggyengébb láncszem, de akkor ugye már az elsőt is cserélni kéne egyúttal). (A fejhallgatókat meg ne számoljuk, kábel + tápszűrés a lehető legolcsóbban vannak megoldva...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák