Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MC Pite

veterán

válasz Parci #4125 üzenetére

Írj nekik petíciót/levelet hogy kitaláltad a tutit, ha sokan írnak, talán meglépik... Bár nem divat a cégen belüli kannibalizmus szerintem, de hátha. Leszarom hogy melyik gyártó, próbálj ettől elvonatkoztatni. Egyik sem csinálta meg... Ahol meg majdnem megcsinálták, ott kisebb szenzorral, hogy ne legyen batár a gép.
    Bár G1X-nél meglépték a hasonló fejleszést, méretben [link] nőtt az obi, de főként árban (150k vs 250k, drágább az RX100mk3-nál is) sínylette meg a 28-112 2.8-5.8 @ 24-120 2.0-3.9 upgradet a gép. Kéne ilyen áron, vagy ezzel versenyképtelen árkategóriába sodornák?

Mi csak örülünk ha megcsinálják; pontosabban ha azonos árban/hasonló méretben csinálják meg, mert spec én pontleszarom a nagyobb átfogást (tükrösön is 1 év alatt használtam ötször, aztán inkább eladtam). Ha csak ezt a 3 gépet nézem (X*0, Q1, G1X) akkor is már általában könnyű eldönteni kinek melyik kell (sony, nikon, olympust is bevéve meg már bőven lehet mazsolázni). Valószínű támadásnak vetted, de szerintem csak olyan dolgon megy a kesergés, amin mind fizikailag (méret, ár) mind cég stratégia szerint 99,9% hogy nem lépnek meg, mert van alatta/felette hasonló.

Stauffenberg, croppolj a kompaktok képeiből, ízlés szerint, érdemes. :R
    Értelmes minőség... Akkor az A7S fos minőségű képeket tud, mert kicsi a felbontása. A minőség nem csak a felbontásról szól, a felbontás magában szart sem ér, lásd kiskompaktok. Ok, ne menjünk, nem is megy senki 12MP. De APSC-ig szerintem kézzelfogható előnye nem nagyon van fölé menni, de úgyis fölé mennek, mert ez a tömeg igény, tisztában vagyok vele (ha nem is értem). Ezzel a szenzortechnológiával ami most 1" 20 mp ha csinálnának 1" 12mpixelest feltételezem (a fizika az fizika) még jobb lenne mint a mostani 20as. Elfogadom hogy szerinted kell nagyobb felbontás kis szenzoron, te meg vagy elfogadod vagy nem hogy szerintem meg nem kell. 4K-tól meg nem tartok, egy 10-12mpixeles kép elég szépen nézhet ki már rajtuk.

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

Új hozzászólás Aktív témák