- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Látom nagy a nyüzsgés, de azért megpróbálom...
Valaki megcsinálta már a géphez a tuti vaku derítőjét? (Ami még elvisz 2-3 méterre, de nem villan olyan erőset.)
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, adott egy finepix s5000, rendeltem hozzá az ebayen található olímpus xs- msd adaptert, faragni kellett, jóra sikerült, mert nem volt nagy meló, jól ül a fészekben, de akkor is azt mondja, h no card, esetleg valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne kibackelni az xd kártya vásárlást?
tapasztalatok valakiknek ez irányba, stb.köszönöm!
-
bbubby00
őstag
Sziasztok, én most vettem egy ilyen gépet. Olcsón hozzá lehet már jutni (20 pisztoly orrú Mátyás).
Izgatott vagyok, mert SOSEM volt még ezelőtt fényképezőgépem
Olvasgatok itt-ott hogy hogyan is érdemes nekivágni a dolgoknak.
Remélem jó gépet választottam kezdésnek -
gfefe
őstag
Tiszteletem.
Kérdésem nem tökéletesen ebbe a topikba való, de mivel nem találok megfelelőt kérném az itteni mesteremberek segítségét.
Adott egy finepix s8000fd. Sajnos a kijelző csíkoz és árnyalataiban sem a legjobb... ugyan ez a normál camera mód is amikor nem a kijelzőt használom.... a készült fényképek pedig szellemképesek lesznek...
Érdekes az egészben, hogy a menü és a kép megjelenítésnél viszont jó a kép....
tudtok valami esetleges megoldást rá?Köszönettel
gfefe -
ghostie
tag
Fuji Finepix S6500FD megkímélt állapotban eladó, 30.000 Ft-ért.
Tartozékként egy 2Gb-os Fuji XD kártyát, gyári napellenzőt és egy polárszűrőt adok hozzá. -
mosfet
csendes tag
Üdv!
...élt 6 évet!
De annak reményében írok ide, hogy hátha működésre bírom, kooperatíve egy jótevővel. A CCD megadta magát, ezért ha van itt olyan - vagy tud olyanról - akinek van egy szintén halott 6500-asa de más hibával (betört LCD, felrobban kondi, megreccsent obi, etc.) és gombokért megszabadulna tőle, vagy a kukába dobás helyett, hozzám vágná annak nagyon örülnék!(Ha nem jön össze, akkor donorgépnek megtartom, s ha valakinek gond adódna a gépével az alábbi címeken elér)
elérhetőségek: try-out@freemail.hu; vazol.mobil@gmail.com -
syberia
veterán
De kihalt lett ez a topik, pedig vagyunk páran S6500 tulajok...
-
KNikk
csendes tag
Eladó egy kiváló állapotú Fuji Finepix s6500fd. Minden tartozékával + 1db LumiQuest soft screen vakulágyító. A gép mellé 1db 1Gb-os és 1db 2Gb-os memóriakártyát adok. A gép jelenleg tartalék gépként szolgál. Ár: 35.000 Ft.
-
MY2K
aktív tag
Eladó egy Fuji FinePix S6500fd. Érdeklődni pü-be!
-
Panthera
őstag
válasz
gergo.79 #4828 üzenetére
Szerencsére ilyennel még nem találkoztam (a könnyen fókuszálható dolgokkal nem szokott gond lenni). Úgy már jártam párszor, hogy fotózás közben átváltottam az egyszeres manuális fókuszra, és elfelejtettem visszaváltani.
De az ilyeneket azért gyorsan észre lehet venni.
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4827 üzenetére
Köszi a tippet, de így is megpróbáltam most, és így is téveszt kb, minden 3. képet. Jelzi, hogy befókuszált, éles is az előkép, visszanézve pc-n már látszik a különbség, de ne gondolj olyan drasztikus életlenségre.
Több fórumon olvastam, hogy ez a gép típushibája (téveszti a fókuszt). Hiába, semmi nem tökéletes. Előtte egy S5600-osom volt, azzal minden képem tökéletesen éles volt (300ból 300 kép), valahogy jobb volt annak a fókusza, gyorsabb is volt, viszont ez minőségben felülmúlja azt. -
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4825 üzenetére
Köszi a tippet, sok mindennel próbálkoztam, nem vagyok már kezdő. Szerintem a gépem hibája lehet. Még használtan vettem 5 évesen. 200mm alatt nem csinálja. kb ez a határ. Felette pl. ha készítek 3 képet ugyanarra a pontra 3-szor fókuszálva., akkor 1 biztos nem lesz éles. Van hogy az első, van hogy a második kép.
-
pancsicsmm
csendes tag
Üdv! Eladó egy ilyen típusú gép, keveset használt. Dobozával, 2Gb memóriakártyával, és case logic tartó táskával. Szinte újszerű állapot karcolások nincsenek, a festés van megkopva egy ikonnál a beállító tárcsán. Sürgősen eladó!!! Ár: 35000 Ft (alkuképes, csere nem érdekel)
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4820 üzenetére
Persze, hogy gyengébb a minősége, de kompromisszumot lehet kötni vele. Egy tükröshöz vehetsz 3 különböző objektívet (makró, széles, tele), ami ebben benne van, én rühelleném állandóan cserélgetni, meg nem is adnék rá ki annyit.
Nálam egy hiba van, nálatok is előfordul? :
200mm felett többszőr eltéveszti a fókuszt. Pittyeg, hogy befókuszált, de visszanézve nem lesz éles a kép. -
_seth_
veterán
válasz
gallnorbika #4821 üzenetére
Na tessék, mire túladok rajta jönne a jelentkező
-
gallnorbika
csendes tag
Ha valakinek van ilyen gépe eladó az légyszi írjon nekem
email:gallnorbika0318@gmail.comFontos
-
hipuma
csendes tag
Sziasztok!
Eladóvá vált egy ilyen, kiváló állapotban lévő fényképezőgép. 4 éves és kb. 9500 expo készült vele.
A csomag tartalma a gépen kívül:
saját doboza az összes dokumentációval együtt,
2 x 1 GB Fuji xD kártya,
gyári tartozékok (napellenző, USB és A/V kábel),
4 db VARTA akkumulátor
Soligor cirk. polárszűrő (58mm)A csomag kikiáltási ára 36.000 Ft.
Érdeklődéseket priviben várom! -
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, de nem találtam általános Fujfilmi topicot. Egy alapkategóriás J27-em van, aminél szombaton lemerült az akksi fényképezés közben. Tegnap fel akartam tölteni, de nem tölt a gép, a ledek sem gyulladnak fel. Hálózatról a gép működik. Érdemes akksit vennem, vagy lehet, hogy a gép adta meg magát? Budapesten - lehetőleg a belvárosban - tudtok normális boltot mondani, ahol meg tudják mondani, hogy a gép vagy az akku a rossz?
tuctuc -
edi999
csendes tag
Sziasztok!
Láttam már régebben kért itt segítséget valaki Fuji Finepix S6500FD magyar nyelvű kézikönyv témában. Én most jutottam hozzá egy ilyen géphez és szükségem lenne egy használati utasításra.
köszi előre is...
-
gergo.79
csendes tag
"Ez a masina még mindig nagyon jól teljesít. Nem rég voltam egy esküvőn ahol én fotóztam. Igaz nem egy tükrös gép de a képminősége még mindig nagyon jó."
...ha nem a legjobb. Jópár gép volt nálam kipróbáláson és nem találtam jobb képminőségű gépet ebben a kategóriában. A legújabb Fuji gépeknek pedig botrányos a képminősége. Az s1600-on mintha egy barna szűrő lenne, nem is elég éles. A HS10-es pedig botrányos, a Pixinfo-s tesztképeken lehet látni, hogy zajosak még iso 100-on is.
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Mz/ts250@300 #4760 üzenetére
Én is elkövettem azt a hibát, hogy valamikor próbáltam a napot fotózni. Utána nálam is pixelesebb, zajosabb lett a kép, össze is hasonlítottam régi képekkel. De a legfeltűnőbb az, ha sötétet fotóztam (objektív védősapka feltéve) fehér pixelek lettek a fekete képen itt-ott. Ja ez egy 5600-os gép volt.
-
gergo.79
csendes tag
Én most vettem egy ilyen gépet, mert kategóriájában ennek van a legszebb, legtermészetesebb képe, szerintem. Volt már nálam 9600-os, meg HS10-es, hát mindegyiknek rosszabb képe van...
Nekem is feltűnt, hogy elemcsere után újra be kell állítani mindent. Odáig jutottam, hogy ha 10mp-en belül megcsinálom az elemcserét, akkor megtartja a beállításokat. -
Real_Gabe
tag
-
törölt tag
Eladó egy ilyen masina. A gép megvan 4éve de jóformán csak nyaralásokon meg pár kiránduláson lett használva az akksijait kb. 10 nél többször biztos nem töltöttem, összesen szerintem 3-4000képnél többet nem lőttem vele. Azért írom ezt így mert ebből nagyjából követekeztetni lehet az állapotára, nem kopott, nem karcos, tényleg szép újszerű állapotban van.
Amit adok hozzá:
- Doboza az összes dokumentációval
- 2,5giga XD kártya (512+2024)
- 4 2500as Varta akksi töltővel, alig használt
- táskáját Marco Polo (Saturn 4k)Érdekel valakit?
Képet tudok küldeni.
38k a legalja, ennyiért szerintem ajándék ez a motyó.
-
Topka
csendes tag
Sziasztok!
Lett egy finepix_s6500fd gépem. Magyar nyelvű menüt lehet rá tölteni, vagy magyar használati útmutatót hol lehet beszerezni? Köszi.
-
Imy
veterán
sziasztok!
Gép: Fujifilm 2100 HD
Ilyen szürnyű képeket sikerült csinálnom, az a bajom, hogy a piros nem piros nagyon gyakran...
A képen a motornak pirosnak kellene. Valakinek valami ötlete?
1. kép -
MY2K
aktív tag
Ez a masina még mindig nagyon jól teljesít. Nem rég voltam egy esküvőn ahol én fotóztam. Igaz nem egy tükrös gép de a képminősége még mindig nagyon jó.
-
törölt tag
Sziasztok,
lenne egy Fuji S6500FD gépem, tökéletes, tényleg kifogástalan állapotban, szó szerint karcmentes. Kb. 5000 képet csináltam vele 2007. júliusa óta.Szerintetek mennyiért tudnám eladni? Nem tudtok rá esetleg vevőt?
Adnám hozzá az 512es meg a 2gigás XD kártyát, a táskáját, meg az összes tartozékát. Tényleg kifogástalan állapota a cuccnak.
-
Szoles
senior tag
Szia!
Ezek szerint ennyit bír a belső aksi.
Nem jutottam többre, mint te, illetve azt hiszem, ugyan odáig.
Az aksi beszerzésnék akadtam el én is.
Aksis topikban is érdeklődtem, hátha valaki tud forrást, de eddig sajnos semmi ötlet. [link]A 8500-at (plusz odavinni-elhozni és kb egy hét-10 nap javítási idő
) én sem adom ki érte, inkább nyomozok tovább.
Természetesen beszámolok róla, ha sikerül valami.
-
Haris1
tag
Üdv Hölgyek/Urak!
Jelentem, több mint 3 év nyüstölés után nálam is megadta magát a kis "backup" gombakku. Arra "seperc" alatt rá lehetett jönni külföldi oldalak segítségével, hogy mi és hova kell, de beszerezni... A Varta féle elvileg túl vastag, Sanyo-t pedig alig lehet látni még a neten is. Esetleg "Paradicsomos" (szerviz) csere? No, itt megálltam, mert jó 8 ezer forint lenne és állítólag nem csak a gombakku cseréjéből áll a "javítás".
Szoles - Igazán nincs mit... Nálad hogy oldódott meg a probléma? Én elgondolkodtam azon, hogy így hagyom, mert az utóbbi időben ritkán cseréltem benne akksit és egész gyorsan beállítható a gép, főleg ha sokat gyakorlom.
MY2K - Gondolom már rég tudod a választ, de ha már benéztem: ebben a gépben ugye nincs panoráma mód, így a kellő átfedésekkel elkészített fotósorozatot számítógépen kell összerakatni panorámaképnek (több jó program is szépen összefűzi, jobban is, mint a fotósmasinák a jóval kisebb "agyukkal" és programjukkal.) A fortélyokról pedig a megfelelő topikokban olvashatsz.
-
Szoles
senior tag
Szia!
Én köszönöm a segítségedet, sajnos beleszaladtam én is a belső aksi problémába.Akkucserénél -bármilyen csorsan is csinálom- minden beállítást elfelejt, visszaáll alapbeállításokra. Ez több, mint bosszantó, mivel általában "akció" közben cserél az ember akkut, utána meg lehet mindent beállítgatni.
Segítségeddel, meg rengeteget guglizva valamire már jutottam. Jhony5-öt is zargatom. Ha végére értem az ügynek, beszámolok a megoldásról. (remélem lesz ilyen) Gyanítom előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz rá.
A gépet egyébként még mindig imádom, meg nem válnék tőle.
-
MY2K
aktív tag
Hello!
S6550fd tulajoktól kérdezem, hogy lehet a masinával panoráma képet készíteni?
-
Haris1
tag
Talán Jhony5 kartárssal kellene felvenned a kapcsolatot, ha még eddig nem tetted meg.
Két link a közelmúltból:
Elem/akkucsere kérdés
Pár kép szétszerelésről. -
MY2K
aktív tag
Sziasztok!
Cserélte már valaki a belső akkumlátort? Házilag megoldható? Milyen típusú elem kell a helyére?
-
Haris1
tag
válasz
peter76bp #4783 üzenetére
Szia!
Rég jártam erre... Egy megoldás - biztos van más is -, hogy beírtam a keresőbe PTP és TC, merthogy sajna mass storage módban ugye nem megyen az S6500FD és kiadta a: wiacam plugint.
Ha ezt letöltöd, Beállítások/Beépülők/fájlrendszer beépülőknél hozzáadod-rámutatsz a letöltött wfx fájlra és ettől kezdve a hálózati helyek közt a wiacam-ban láthatod a fényképezőgépet, mármint a benne levő kártya tartalmát.
(Amúgy én olyan elvetemült vagyok, hogy nemcsak az S6500fd-hez használom a fuji gyári programját, hanem a nemrég, speciálisabb célokra beszerzett DSLR-hez is letöltésnél, mert nekem megfelelő és megszokott formában teszi a dolgát.)
Ja, én XP-n próbáltam ki.
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam ez előzményekben keresni, de nem találtam választ. Fuji FinePix gépekhez nincs valami plugin vagy egyéb megoldás, hogy pl. Total Commander-rel tudjam másolni a képeket a fotómasináról a PC-re? Mert a hozzá adott program egy borzalom. A hülye windows meg nem ad neki meghajtóbetűjelet így elég nehéz vele boldogulni. Maga a windows ugyan tudná másolni a képeket, de én magam szeretném ezt csinálni a kártyát viszont nem akarom minden alkalommal kiberhelni a gépből meg vissza, hogy kártyaolvasóval másolgassak.
Köszi előre is, ha van valami jó tipp
Üdv: Péter
-
WRoli
tag
A kérdésem ..mi a különbség az F f s6500,és a s8000fd között.?
lenne nekem egy 8000resem eladó,...Tudom nem a reklám helye .de esetleg ha valaki tudja hogy mért drágább aprohirdetésekben az ugyan ilyen kevesen használt gép de s6500,mint az enyém...vagy é árulom áron alul???
[link] -
törölt tag
-
törölt tag
sziasztok
eladóvá vált s6500as gépem kihasználatlanság miatt. Erősen megkímélt külső.
Táskát adok hozzá, 4 db tölthető elemet, 2gb XD kártyát!
Ha érdekel, írj és megegyezünk!
ALCI
-
priusz
aktív tag
válasz
pempellini #4775 üzenetére
Tükrös belépőszintű gépet sok gyártó kínál. Vásárlásnál sok mindent figyelembe kell venni. Először is tudni kellene mennyi a keret, milyenek a fotózási szokásaid. Ha elkötelezed magad valamelyik gyártó mellett akkor egy rendszert is választasz annak előnyeivel hátrányaival.
Szerintem olvasgass kicsit a milyen cserélhető objektíves gépet topikban! -
priusz
aktív tag
válasz
pempellini #4770 üzenetére
Szia! Szerintem nem éri meg váltani, mert nincs egetverő különbség a két gép képei között. Ez olyan mintha két azonos kategóriájú autó közül kéne választanod, úgy, hogy az egyiket ismered, kitapasztaltad, használod.
Egyébként az Fuji 6500fd szuper kis gép, szerethető, de ha jobb minőségre vágysz akkor tükrösök illetve a cserélhető optikás tükör nélküli gépek között kell nézelődni. -
pempellini
senior tag
Hát most már tényleg nem tudom mit tegyek,meg vagyok elégedve a Canon-al
de konkrét választ nem igen kaptam érdemes-e váltanom.
Képminőségben van-e valami plusz Fuji 6500fh-ban vagy látható különbség a képek között.......mert a linkelt oldalakon én eget verő különöséket nem láttam,pláne hogy használtan van a két gép között vagy 20-25 ezer forint vagy rosszul látom.
Most hogy van rajta kézi élesség állításhoz gyűrű az jelent valami plusz esetleg élesebb képeket lehet úgy készíteni vele mint autó módban? -
Haris1
tag
válasz
pempellini #4770 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz: teljesen más érzés az S6500fd-t használni, több szempontból jobb, élmény. A gép fogása, a manuális zoom, gyors EV kompenzáció és hisztogram, a nem túl kifinomult (elektronyos) kézi fókusztekergetés néha értékes... Lehet polár és ND szűrőket, makró előtétet használni... Már ha ténylegesen szükség van ilyesmikre.
Ugyanakkor ha valaki pl. automata üzemmódban, point&shoot eljárással fotózott eddig, annak jobban meg kell értenie a fotózás alapjait, illetve a gép beállításait a technikailag jó fotókhoz. Több tudást és figyelmet igényel.
Ha kifogsz egy megkímélt példányt alacsony áron és hobbi szinten komolyabban érdekel a fotózás, akkor egyértelműen megéri. De nem árt egy "zsebgépet" is tartani mellette.
(Szerintem.)
-
MC Pite
veterán
Átnézeti alatt az EVF-re gondoltam.
Miért akarsz váltani? Jobb érzés a fujit használni(sokkal), kicsivel jobb képeket csinál, de nagyobb.
Engem zavart hogy nem látszódik mint meghajtó a gépen, de sztem a canon sem.Te tudod mik az igényeid.
dpreview.com-on a képeket össze tudod hasonlítani.
S100SX/6500fd (ISO400)Én S2 IS-t használtam a fuji mellett (kölcsönbe) de fényképezőnek ég és föld a kettő szerintem; elkészült képeknél kicsi persze a különbség. Azonos gyutávon a nagyobb érzékelő és objektív és EVF használatos fogás mellett semmivel nem lettek rosszabb képek, sőt.
-
Haris1
tag
válasz
pempellini #4766 üzenetére
Aki ilyen gépet használ, természetesen hozzászokott, nem érzi különösebb hátrányát. Azonban kétségtelen, hogy fáradtabban, kapkodósabb szitukban és pl. 200mm felett jól jönne néha. Szerintem nem okoz problémát éles képeket készíteni, de ha úgy ítélem meg, akkor a kereső segítségével komponálok és határesetben - ismerve a képességeimet - olyan záridőt érek el, amivel megoldható a helyzet.
Te viszont egy jó képstabis gépről váltva biztosan jobban érzékelnéd a változást. Már csak azért is, mert EVF használatához nem vagy szokva, ami pedig növeli a stabilitást. Meg kell tanulni a stabil fogást, ami az ilyen masinák tulajának már természetes adott esetben. Ebben segít a jó súlyeloszlás, a kétkezes használat, a váz kialakítása (akár a keresőhasználat és egyéb lelemények).
///Átnéztem, de átnézeti keresőt eleddig nem találtam egyik említett gépen sem.///
(Ja, és ugye statikus témáknál egyértelműen előnyös a stabi, ha kevés a fény, nem érdemes tovább emelni az ISO-t, nem lehet végszükségben megtámasztani a gépet. Kérdés, hogy ki mennyire használja ki a stabilizálás előnyét és hogyan tud/akar/kell alkalmazkodni a hiányához - szokás és személyfüggő tényezők....)
-
pempellini
senior tag
válasz
MC Pite #4767 üzenetére
Átnézeti kereső és a lcd között van különbség?mármint ha azon keresztül nézed illetve állítod az élességet?
Kézből is szép éles képeket lehet vele készíteni?
Mert most egy Canon PowerShot SX100 IS-em van ebben van optikai kép stabilizátor és nem csinál rossz képeket nem szeretnék csalódni . -
MC Pite
veterán
válasz
pempellini #4766 üzenetére
Nekem nem hiányzott abban sem, meg a 9600ben sem. 400as ISOig jó képeket csinál, átnézeti keresővel 99%ban tökéletesen elég.
-
pempellini
senior tag
Hali
Kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni,hiányzik-e a képstabilizátor a Fuji S6500fd-bol.
esetleg érzitek -e ennek hiányát.
Ezt a gépet néztem ki magamnak.
Pár vélemény is szívesen fogadnék. -
JetiRulez
őstag
Hali!
S2000 tulajoktól kérdezem, hogy gyárilag jár a készülékhez hálózati adapter, illetve HD átjátszókábel? Én használtan vettem és nincs a dobozban, és a neten sem találtam túl sok információt (vagy csak elkerülte a figyelmem).
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Haris1
tag
válasz
Mz/ts250@300 #4760 üzenetére
Egyfelől szívesen megnyugtatlak, hogy az elektronikai alkatrészeket megfelelő védelemmel látják el a gépekben, tehát csaknem "bolondbiztos". Ennyitől nem szabad tönkremennie semminek.
Másrészt a pixelek elvesztése, meghibásodása természetes folyamat, amit az idő múlásán túl a CCD-t ért hatások is befolyásolnak. Ha tűző napsütésben telibe kapja valaki a Napot, az erős túltöltés/"kvázi égetés" hatására jobban hullik a férgese.Hogy esetedben történt-e hirtelen változás és annak hatása milyen mértékű, lemérhető, ha EXIF alapján régebbi képekhez exponálsz azonos beállításokkal újakat és összeveted őket "pixelpeeper üzemmódban", 100%-os nagyításban.
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok van egy ilyen gépem (s8000fd),történt vele hogy kisgyerek kezébe került aki lefényképezte vele a napot.A kérdésem az lenne károsodhatott ilyenkor a gépbe bármi is?Illetve milyen káros hatása van a napfénynek a gépre nézve? Én mintha azt venném észre mintha kicsit rizsásabb képeket csinálna(bár lehet bebeszélem magamnak)
Válaszotokat kösszönöm -
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
S9600-hoz szeretnék macro előtetet.Szerintetek a raynox 250-et vagy vannak azok a lencse sorozatból álló macro előtét lencséket vegyem meg.
Minőségben melyik csinál szebb képet? Az utóbbi lényegesen olcsóbb! -
Thom!
veterán
Jó műszaki és esztétikai állapotban, megkímélt Fuji s6500fd vennék összes tartozékával reális áron!
-
_seth_
veterán
Köszi!
Ennek örömére vettem egy ilyen szettet:
Zeikos 58 mm Multi Coated Filter UV, CPL, FL-D
Eddig tetszik
-
_seth_
veterán
A szűrőmérete ennek a gépnek jól tudom, hogy 58 mm, igaz? Nincs nálam a gép jelenleg...
-
Haris1
tag
Hű, ezt még nem is láttam, pedig tavaly áprilisi - és nem tréfa
Mit rejt belül az S6500fd. -
DreiNN
tag
Hmm...igazad van, a "többi utód" közül ő hasonlít külsőleg is a legjobban. DLSR kinézet hozza magával a dolgokat.
Én leginkább a hosszú záridőre való képességet hiányolom, az a 4s kicsit "kevés"
Kíváncsi leszek a tesztképekre ezzel a nagy zoommal...
Attól függetlenül befigyelhetne -
Haris1
tag
Lehet, hogy lesz méltó "S6500fd utód" (mármint számomra)? Van végre HD videó sztereó hanggal, vakupapucs, 24-es nagylátó, több közvetlen gomb, gyorsabb sorozat egy kézreálló vázban. Csak a kisebb szenzort és a hatalmas zoomot tudnám feledni, de remélhetőleg fejlődött a hibákat kompenzáló technika...
Ja, a HS10/HS11-re gondoltam. -
A képek alapján én azt mondanám, hogy semmi baja annak a gépnek.
Télen a gép fénymérőjét megtréfálja a hó, emiatt kicsit alexpósak a képek (sötétebbek). A színek is emiatt tűnhetnek fakóbbnak, mert sötét a kép.Majd tavasszal vagy nyáron nézd meg, amikor szép színes virágokat és zöld pázsitot lehet fotózni, akkor már jól fog teljesíteni.
-
Rol85
csendes tag
Szia! Kicsit próbálgattam, nem is annyira a élesség inkább a színek szerintem a probláma. Szerintem beállítás. De egy szerviz felajánlotta hogy ingyen megvizsgálja
a gépet!Csak attól félek hogy ha elviszem akkor kitalálnak valamit, aminek mondjuk semmi baja és lehúznak rólam egy csomó pénzt.[link] -
Mutass pár képet (publikusat), amin nem sikerült eltalálni a helyes élességet.
Töltsd fel őket pl. ide és linkeld be őket ide a fórumra.
Nagyon kezdőknél az is hiba szokott lenni, hogy nem fókuszálnak, csak rögtön lenyomják teljesen a gombot.Először félig kell lenyomni (érezni lehet), akkor fókuszál, csippan egyet és utána lehet teljesen lenyomni az expo gombot.
-
-
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy fuji s9600-s fényképezőt.
Hát többet vártam tőle. Nagyon sokszor eltéveszti a fókusz a élességet!
Találkozót már valaki ezzel a hibával?
Vagy csak még én nem értek hozzá? -
fornettisuti
veterán
Köszönöm a választ!
Tartós megoldást keresek, nem hinném, ha ideig-óráig megszűnne is a probléma, a rázással püföléssel, ez lenne a helyes irány
Írtam több szerviznek is remélem válaszolnak és nem egy horribilis összeget mondanak javításra (elektromechanika csere), többe lenne lehet mint maga, amit a gép ér. -
Haris1
tag
válasz
fornettisuti #4741 üzenetére
((Ja, azt a kikapcsolás közbeni "ütést", asztalra koppintást, vagy nyomkodást egy S9500/9600, vagy S6500fd-vel megpróbálnám, hátha kiakadt, beszorult vmi, de a kis 5600-assal nem biztos. Inkább szervizessel konzultálj.))
-
Haris1
tag
válasz
fornettisuti #4741 üzenetére
Üdv!
A mellékelt linken csak a menüből való resetelés van épkézláb ötletként. Viszont egy másik (ind.x) fórumon már volt erről szó múlt ősszel, hogy reset kellett a manuális fókusz aktiválásához, mert nem akart menni, majd pár hét múlva focus errorral megadta magát a kütyü. A gazdája nem talált megoldást.Mivel teljesen más gép, mint a 6500-as, nem akarok komolyabb tippeket adni. (De én érintkezési hibára gyanakodva megmozgatnáma a gombokat, zoomot, resetelnék és próbálkoznék a menüben, esetleg szárítgatnám, hátha nedvesség érte...)
Talán nézesd meg a márkaszervizben ("Fujifilm paradicsom"), ott még hozzáértőbb tippeket is kaphatsz.
-
fornettisuti
veterán
Hello!
Tanácsot, segítséget., iránymutatást kérnék Tőletek!
A(z) S5600 -as gép, azt irja fényképező modban, hogy FOCUS ERROR, és nem csinál semmit, mármint képet és csak egy homályos lcd kijelző ls evf van, és az emlitett hibaüzenet a kijelző közepén diszeleg.
Olvastam, hogy másoknak is volt ilyen régen Fujinál, állítólag vége a gépnek.
Ugye meglehet gyógyítani, lehet javíttatni -érdemes?Ide van írva valami amit nem értek, hogy mit csinált az illető hogy jo legyen a gép valaki elmagyarázná magyarul?
Üdv!
-
harry
veterán
Pusztán érdeklődésképp, milyen árban vannak most ezek a gépek haszáltan? Nekem is ilyen van
-
Hybryd
tag
Nekem dettó
-
xcsab
aktív tag
Ha valakit erdekel elado a Fuji s6500fd-m.
ar megeggyezes szerint.
szevasztok -
Szoles
senior tag
Ne nézz hülyének, de nekem erre a "papírtörülköző+befőttesgumi" fejlesztésem jött be leginkább. Én is a kisfiamat szoktam fotózni (jé, nem te vagy az egyetlen büszke apa a világon!
)
A papírtörülközőböl egy szép nagy "bugyrot" csinálok a vaku elé, és lazán ráfogatom egy gumival. Makró módban, 100-150 mm-es zoommal többnyire szép portrékat sikerül csinálni.
Persze próbálkoztam már tejfölösdobozzal, papírzsepivel, meg gyakorlatilag mindennel, ami átvilágítható. A lényeg, hogy ne közvetlenül a vaku előtt legyen a "diffúzor", hanem legalább 5-10 centire.
Valami ilyesmi elven működik a dolog: vakuballonPersze érdemes lenne nem papírból, hanem valami összehajtható műanyagból megcsinálni, ahogy a linken is van. (csak mondjuk 8 Ft-os költséggel...
)
Az kicsit szebb és praktikusabb lenne.Még egy: amiatt is érdemes kisérletezni, mert bizonyos "fehérnek látszó" anyagok nagyon el tudják tolni a fehéregyensúlyt.
Ha netán megtaláltad a "tuti" megoldást, ne titkold el előlünk!
Szerkesztve: most látom csak, hogy egy októberi hsz-re reagáltam.
Mindegy, ha már ennyit írogattam, azért sem törlöm... -
gorkmc
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt téma, akkor elnézést érte...
Kisgyermekemet fotózom (mint minden apa), és gyakran megesik, hogy vaku nélkül sötét lesz a kép. A vaku pedig annyira megvilágítja, hogy nagyon mű lesz a kép, semmi köze se lesz az eredeti színekhez. Beállításokkal sokat foglalkozni nincs idő, hiszen nem nem marad egyhelyben.
Mit tanácsoltok? Valamilyen diffuzort? Külső vakut? Milyet?Köszönöm a tippeket előre is!
-
Haris1
tag
Elfelejtettem, hogy direkt vakuzáskor az is jól jöhet, ha van zoom lehetőség a vakun (az enyémen pl. 28, 35, 50, 85mm van); esetleg a slave/szervo fotocellás működtetés is előny lehet - de ez mind felhasználás függő előny.
Egyébként az "alma" szavunk helyett is következetesen "lilát" mondasz?
-
Haris1
tag
Olyan szempontból jó, hogy dönthető és forgatható - indirekt vakuzáshoz, derítéshez előnyös. Ugyanakkor 2 AA elem/akksi tölti, igen lassan (8 mp-et olvastam). Szerintem próbáltasd ki, hogy szuperál, tetszik-e.
Én egy 4 akkus, 34-es kulcsszámú vakut vettem, ez nekem megfelelően erős kisebb termekben is deríteni (újonnan 13-14e volt és bár kissé vinnyogós, bevált), igaz az S6500fd vakupapucs hiánya kellemetlen.
-
Gardo
tag
Nah, végülis a Fuji s9600 mellett döntöttem, jövő héten már a kezeim között lesz a "kicsike".
Adna még a srác hozzá egy Unomat B24 servo típusú külső vakut, érdemes lenne megvennem +7000 Ft-ért? Vakukban nem vagyok egyenlőre túl jártas, és sok időm nincs a gondolkodásra.Köszi az eddigi válaszokat/segítségeket!
Üdv -
rumos14
nagyúr
a Panák óriási előnye a képstabilizátor. vagy inkább a Fujik óriási hátránya annak hiánya... ebben a kategóriában, ilyen tele távolságokkal bziony kvázi muszáj. ugyanakkor a Fuji valóban jobb képeket gyárt, főleg iso400-800-on.
és valóban, ezek igen testes gépek. esetleg Pana FZ sorozat, Canon S sorozat nem jön szóba? -
Haris1
tag
Mea culpa.
Arra már nem is emlékeztem, hogy a csúcspana is "emzés". Viszont a Fuji konkurencia odavolt az alapból jobban kinéző képektől, a könnyeb kezelhetőségtől, zajszűrő mosás ide-vagy-oda. A Fuji több figyelmet igényel, de meg is tudja hálálni.
Két éve mindent nézegettem - azóta csak bővült a választék - és az S9600 felé hajlottam egy (idő- és pénzigényesebb) K100D ellenében. Végül a kifutó S6500fd ára, fogása levett a lábamról és hiányosságai ellenére sem bántam meg, gyorsan megszoktam. Szerintem az S9600 a legjobb választás (,vagy a Pana FZ30), a többi utánuk.
A W.T.F. (oldalborda tolerancia faktor) azért remélem könnyen kezelhető lesz, ha megtudja az asszony, milyen bonyolult és drága hobbi lett volna egy DSLR...
-
Gardo
tag
Ja, még lesz egy nem elhanyagolható tényező a vásárláskor, mégpedig az asszony..
Ő egy sima kis kompakthoz van szokva, meglátja majd ezek közül valamelyiket...ajjaj.. -
Gardo
tag
Köszi szépen a válaszod! Nem spóroltál a mondatokkal, de én ezt nem bánom...
"Egyenlőre" mindenképp egy bridge kategóriás fényképezőgépen gondolkodom, a DSLR -t még messzinek érzem...
A jelen gazdasági helyzet sajnos engem is érint, ezért a költségek is fontos szempont a gép kiválasztásánál. Ezért is szemezgetek ezekkel a "kifutott" példányokkal.
Eddig talán az s6500fd felé hajlok, bár ha sikerül hasonló árban találnom jó állapotban lévő s9600 -ot, akkor lehet, hogy megkockáztatom azt. A Panák még használtan is drágábbak a Fujinál, és nem tudom, megérik -e a többletköltséget.
(Amúgy én úgy tudom, ezeken a Panákon is manuális a zoom, mit a Fujikon!)
A memóriakártya típusa nálam nem döntő tényező, a kihajtható lcd...hááát, eddig sem használtam ilyen gépet, talán nem hiányozna. Bár néha jól jöhet...Megpróbálok valamelyik üzletben keresni eladó használt példányokat, hogy kezembe foghassam, melyik milyen a valóságban is...
Köszi még1x a kimerítő válaszod!Üdv
-
Haris1
tag
(Jav.: LVF=EVF - felbontás, méret számíthat itt is.) Annyit még, hogy a teszteken általában alapbeállításokon - jobb/rosszabb gyári beállítással - tesztelik a gépeket, jóllehet minden gépnek megvan a maga (szitufüggő) optimális beállítása. Képtár és EXIF böngészés javallott.
Összehasonlítások
Gépteszt kereső
Jó tesztek és adatlapok
Jó tesztek és összevethető tesztképek
Tesztek magyarul
Képtár 1
Képtár2
Fotókat a géptípus megadásával kereshetsz. A magyar képtárakat könnyű megtalálni... -
Haris1
tag
(Egyenlőre a meccs állt, amíg az utolsó pillanatban sajnos... Az általad keresett szó: egyelőre.) Vannak-e használható kiegészítőid (AA akksi, memkártya) és miket szeretnél majd, mennyire kellene kevés fényben használni, akarsz-e külső vakut, a természet távlatokban, madár becserkészés, vagy makrózás szempontjából érdekel-e inkább, mennyire számít a maximális manualitás, vagy a kényelem, könnyebb kezelhetőség, a képek milyen méretben érdekelnek majd végső formájukban, mennyire vagy jártas utófeldolgozásban... - költői kérdések.
Azonos kategóriájú gépeket nem szoktak ám alaposan végigpróbálni a "júzerek" (arra ott vannak a tesztek), de főleg nem kiismerni. A sajátot dicsérni - főleg eladás előtt - könnyű. Amúgy jó gépeket néztél ki.Ha olyan lelkes amatőr vagy, aki nincs tisztában képességeivel és elvárásaival, valamint nem tudja megfogalmazni a konkrét célokat a fotózás területén, akkor attól tartok, nem igazán lehet számodra valós segítséggel szolgálni. Ha pedig azt szeretnéd, hogy mások törjék magukat a géptípusok és a fényképészet lehetőségeinek részletes vázolásával, majd objektíven levonják a következtetéseket, akár a (neked) megfelelő szempontok súlyozásával, akkor további sok sikert... (A tesztoldalak, adatlapok, felhasználói fórumok és képtárak böngészéséhez.) Elnézést, rég írtam már...
Ha jobban tetszik a tükörreflexes gépek kezelése, akkor a manuális zoomal rendelkező Fujikat ajánlom, melyek lehetővé teszik - videózás közben is! - a precíz látószög változtatást lábzúm nélkül, akár (eq.) 28 mm-ig, és itt kisebb beavatkozás van gyárilag a képekbe. A Panákban több a szoftveres hókuszpókusz, akarom írni "fícsör", nagyobb a tele tartomány, statikus témához jól jöhet a stabi, az egykezes (motoros) zoom is lehet előny... Bármelyikkel lehet jó képeket készíteni, az adott gép kiismerésével.
Fuji S9600 - XD+CF, vakupapucs, direkt gombok, tárcsák, 28mm, dönthető kijelző, több részlet lehet a képeken, AA, (egyeseket zavaró lassabb CF kezelés)
Fuji S6500fd (igazából ezt ismerem) - XD, jobb az érzékelő-felbontás-objektív hármas, mint a nagytesónál, 28mm nagylátószög, AA aksikkal sokáig bírja, ISO800 vakus képeknél nekem jó, Sharpness Soft beállítással ISO emelésnél is egész jó eredmény (kompaktok közt; utófeldolgozással érdemes ilyenkor élesíteni), ja és szerintem pazar fogása van
Pana FZ50 - SD, vakupapucs + TTL!, forgatható kijelző, 420mm, zajszűrés/korrekciók, jó objektív stabilizálással, 848×480 videó, akkuja jól bírja...
(Pana FZ30 - jobb érzékelő, viszont az utódban további fejlesztések) Sommásan a Panák egyszerűbben kezelhetőek, de rosszabb fényviszonyok közt egyre jobban "festenek", ami felhasználás/felhasználó szerint akár említést sem érdemel.A pontos paramétereknek (méret, súly, LVF és LCD, AF- és zársebesség, akkuk, kiegészítők), beállítási tapasztalatoknak, fotóknak, EXIF adatoknak érdemes utánanézni az igények, elvárások ismeretében. Sok szempontból lehet szubjektív, hogy kinek mi jönne be és pontosan milyen körülmények közt.
Nemrég fotóztam egy Canon S3IS-sel keresztelőt és bár a lassú vakutöltés miatt szidtam, az S6500-ason megszokott beállításokkal összességében legalább olyan jó eredmény született, mintha a saját gépemet használtam volna. Hátrálni tudtam, a forgatható kijelző kicsit segített, AF még jobbnak is tűnt adott körülmények közt. A jó öreg Fuji A101-em óta nem látott vakus porbecsillanásokat utólag retusáltam és a Canonos színvilággal sem volt gondom.
-
Gardo
tag
Hi!
Fényképezőgép vásárlása előtt állok, s mivel az anyagiak sajnos nem végtelenek, ezért használt gépek jönnének számításba.
A felhozatal egyenlőre a következő:Fuji Finepix s6500fd
Fuji Finepix s9600
Panasonic FZ30
Panasonic FZ50Más típust sem vetem meg, de egyenlőre ezeket néztem ki.
Most kezdenék mélyebben elmerülni a fotózás világában, egyenlőre "lelkes amatőrnek" mondanám magam. Akik már ismerik/használták valamelyik modellt, le tudnák tenni valamelyik mellett a voksukat használható érvekkel. (nem azért, mert pl. neki is olyan van..)
Családi összejövetelek, természetfotók, bulik az elsődleges célterület.Előre is köszi a segítséget!
Üdv -
Haris1
tag
Te írtál utódról... (Én pedig azon morfondírozok, hogy egy jobbfajta bridge gép számomra tökéletesebb megoldás lenne egy cserélhető objektíves rendszernél, csak éppen nem találom a nekem megfelelő S6500fd utódot.)
Az elnagyolt okfejtésből (pl. zajtalan=kevesebb zaj...
) azért hiányzik az optikai stabi említése, mert az már a másfél eszetendeje megjelent S100FS-ben is volt.
Számomra a Fujifilm próbálkozása érdekes. A csúcskompak/bridge (tehát az új fejlesztéseket, legtöbb manuális opciót, vakupapucsot tartalmazó) modellek sora:
S602pro > S7000 > S9500/S9600 > S100FSA kitűnő S7000-es után kijött egy szintén 1/1,7-es lapkával szerelt és 6MP-es új váz S6500fd néven, vakupapucs és egy-két tekerő/gomb nélkülözésével, mely a csúcsgép sorozat legújabb tagjának objektívjét kapta (tehát az S9500-asét, mely egyébként 1/1.6-os szenzort kapott és 9 megapixeles felbontást).
A kétharmados (1/1.5-ös érzékelő) S100FS megint hozott sok fejlesztést, ám a most bejelentett S200EXR ugyanazt a gépvázat, objektívet kapta némi módosítással és egy kis kompaktjukhoz kísértetiesen hasonlító 1/1.6-os EXR szenzort... Mindezeknek nem sok közük van a topik címében szereplő géphez.
Az S6500fd egyedi gép maradt. (A 8000-es sorozat másféle irányt vett.) És félő, hogy a kétharmados, dönthető kijelzős fejlesztések is egyediek maradnak. (Bár ne így lenne...)
-
Haris1
tag
Mármint a Te géped utóda? :-)
Merthogy ez inkább az S9600/S100FS vonal folytatása. Az S100FS kissé nehéz, drágább, nagy fogyasztású és a kétharmados érzékelőjével nem hozott többet, mint a korábbi "elit" Fujik. Talán nem is erőltetnék tovább a 2/3-os vonalat.
Így aztán bement a központi raktár polcai közé legózni egy mérnökcsapat és lett egy olcsóbb, könnyebb, egyszerűbb gép, számottevően alacsonyabb előállítási költséggel, miközben egy másik brigád szoftveres mágiák özönét vetette be, ami szintén költségkímélő (, de ettől még lehet jó) megoldás.PRO: olcsóbb, könnyebb, RAW+JPG, zajtalanság/növelt dinamika/nagy felbontás választhatósága, jobb LCD, szoftveres vívmányok, kisebb fogyasztás...
CONTRA: alapból zajosabb érzékelő, nagylátószöget megnyírbálták (ha nincs hely hátrálni, ez kellemetlen...), nincs dönthető LCD, zajtalanság/növelt dinamika/nagy felbontás egyszerre nem mennek...Node, ha felélesztenék az S6500 vonalat, mondjuk egy 10MP-es, nagyobbacska EXR lapkával, vakupapuccsal, nagyobb felbontású videóval, javított keresővel és a jelenlegi objektív frissítése során kapna egy optikai stabit... jobban elgondolkodnék egy cserén.
-
Tonyk
veterán
hoppá-hoppá , megvan az utód (lap közepe, S200EXR)
-
Kobe
veterán
sziasztok
eladóvá vált s6500as gépem kihasználatlanság miatt. kevesebb, mint 2200 expo, erősen megkímélt külső. 1-2 karc általános használatból fakadóan akad rajta de nem észrevehető, ami lényeges, a markolat gumija nem jött fel, nem foszlott .
"Pisztolytáska" alakú tok jár hozzá, elemszett sajna nem mert elfáradtak az elemek, ergo kuka, viszont igény esetén (felárral temrészetesen) Vanguard MK-2-es tripod állványt is tudok adni hozzá, gyakorlatilag nem volt használva terepen, zsír új állapotban.Ha érdekel, privizz, ár megegyezés szerint
-
Haris1
tag
Tudnék, de mivel nem hiszel nekem - és nem érint a dolog -, minek fárasszam magam...
Nem szeretnék plagizálni sem, másfajta fotókra utazom...RAW (RAW12MP->JPG6MP) RAW2
JPG1 (élesítés Soft) JPG2
JPG1 (éles. Standard) JPG2JPG élesítés Hard - ezt már ki sem próbáltam, csak Standard és Soft beállítást használok.
A "teszt" előtt csak pár fotóval volt nyúzva a gép; 26°C; 100%-os nézet részlete. RAW-nál nincs torzítás korrekció, a "Soft" képnél picit másként mért fényt a gép és a fehéregyensúly is picit... de a lényeg látaszik. Kupakos képeken még ennél is jobban.
/Irgumburgum, most már kezdenek zavarni a hotpixelek. Oh boldog tudatlanság...
/
-
CollectoR
aktív tag
Röviden le tudom írni. Kell egy röntgencső, egy olyan fűtőtrafó, ahol a szekunder 70kV-ra van szigetelve minimum, egy legalább 70kV-os tápfeszültség (1-2mA áram már elég lehet, tehát nem kell túl nagy teljesítmény). Rengeteg ólom, szigetelés, állványok, geiger számláló, ionizációs kamra, doziméter, trafóolaj, hűtés (hosszú expókra), tápfesz és csőáram szabályzás. Kell egy erősítőfólia, ezekből zöld, vagy kék színű van, többféle gyorsaságúak, 100-800-ig (ami lényegében összehasonlítható a fényképező ISO értékével, nekem 100-as illetve 200-as kék van). 100-as kevés fényt ad, de ugyanakkor szebb képet produkál, nyilván a 800-as sokkal gyorsabb, de nem alkalmas részletes felvétel készítésére. Az pedig, hogy a végső kép milyen lesz nagyon sok minden befolyásolja, erre nem térnék ki, mert több tíz oldalnyit lehetne róla írni. Itt találni fogsz róla nagyon sok infót: [link]
De előre mondom, hogy aki ilyet épít, és kiteszi magát a direkt sugárnak, rövid úton csontvelőátültetéssel, és egyéb kellemetlen dolgokkal számolhat. -
Haris1
tag
válasz
CollectoR #4698 üzenetére
Hű ez a röntgenes átvilágító még izgalmasabbnak tűnik, mint az eddigiek, bár mindegyik látványos volt (tehát fotózásra kiváltképp érdemes, ha már itt írogatunk
). Köszönjük a képeket.
Szoles - elévülhetetlen munkád gyümölcsét - a Szoles-féle fekete-öves, akarom írni fekete pályás, S6500-mester élesítési kurzusra gondolok - én is élvezem. Bár nem mindig látom jelentőségét, sokszor "Soft"-on marad ám a beállítás.
Pecc - Persze egy jól eltalált zajszűréssel eltüntethetők ezek a hotpixelek (nagyrészt teljesen és "némi" képrészlettel együtt), ki kellene kísérletezni a neked megfelelő beállításokat a gépeken (Fuji, PC). Sok sikert!
-
Haris1
tag
Ez egyértelműen a melegedő CCD hotpixeleinek és az ezeket felerősítő élesítés hatása. Plusz talán a JPEG tömörítés is tesz hozzá egy picinyt.
A kis érzékelők ilyenek, sőt a nagyok is, csak azok ugye arányosan jobban bírják. (És ez még a legjobbak közt van, igaz nincs annyi gyári kozmetikázás szoftveresen, mint máshol.)Számomra mindez nem probléma, mert ( f é n y képezek
) 3-4 másodperces felvételeket is igen-igen ritkán készítek, de Te ugyebár 15-20 szekundumos fotókat mellékeltél.
Én inkább nagyobb érzékenységre kapcsolok, beépített/külső vakut használok.Ha ragaszkodsz a hosszú záridős fotókhoz, akkor erre találták ki a különféle szűrőprogramokat: Hotpixels Eliminator, BlackFrame NR, stb. (Meg buksza- és kényelemfüggően lehet próbálkozni DSLR vázzal...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Megújult a PROHARDVER!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Politikai mémek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tippmix
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest