Új hozzászólás Aktív témák
-
Haris1
tag
(Jav.: LVF=EVF - felbontás, méret számíthat itt is.) Annyit még, hogy a teszteken általában alapbeállításokon - jobb/rosszabb gyári beállítással - tesztelik a gépeket, jóllehet minden gépnek megvan a maga (szitufüggő) optimális beállítása. Képtár és EXIF böngészés javallott.
Összehasonlítások
Gépteszt kereső
Jó tesztek és adatlapok
Jó tesztek és összevethető tesztképek
Tesztek magyarul
Képtár 1
Képtár2
Fotókat a géptípus megadásával kereshetsz. A magyar képtárakat könnyű megtalálni... -
Haris1
tag
(Egyenlőre a meccs állt, amíg az utolsó pillanatban sajnos... Az általad keresett szó: egyelőre.) Vannak-e használható kiegészítőid (AA akksi, memkártya) és miket szeretnél majd, mennyire kellene kevés fényben használni, akarsz-e külső vakut, a természet távlatokban, madár becserkészés, vagy makrózás szempontjából érdekel-e inkább, mennyire számít a maximális manualitás, vagy a kényelem, könnyebb kezelhetőség, a képek milyen méretben érdekelnek majd végső formájukban, mennyire vagy jártas utófeldolgozásban... - költői kérdések.
Azonos kategóriájú gépeket nem szoktak ám alaposan végigpróbálni a "júzerek" (arra ott vannak a tesztek), de főleg nem kiismerni. A sajátot dicsérni - főleg eladás előtt - könnyű. Amúgy jó gépeket néztél ki.Ha olyan lelkes amatőr vagy, aki nincs tisztában képességeivel és elvárásaival, valamint nem tudja megfogalmazni a konkrét célokat a fotózás területén, akkor attól tartok, nem igazán lehet számodra valós segítséggel szolgálni. Ha pedig azt szeretnéd, hogy mások törjék magukat a géptípusok és a fényképészet lehetőségeinek részletes vázolásával, majd objektíven levonják a következtetéseket, akár a (neked) megfelelő szempontok súlyozásával, akkor további sok sikert... (A tesztoldalak, adatlapok, felhasználói fórumok és képtárak böngészéséhez.) Elnézést, rég írtam már...
Ha jobban tetszik a tükörreflexes gépek kezelése, akkor a manuális zoomal rendelkező Fujikat ajánlom, melyek lehetővé teszik - videózás közben is! - a precíz látószög változtatást lábzúm nélkül, akár (eq.) 28 mm-ig, és itt kisebb beavatkozás van gyárilag a képekbe. A Panákban több a szoftveres hókuszpókusz, akarom írni "fícsör", nagyobb a tele tartomány, statikus témához jól jöhet a stabi, az egykezes (motoros) zoom is lehet előny... Bármelyikkel lehet jó képeket készíteni, az adott gép kiismerésével.
Fuji S9600 - XD+CF, vakupapucs, direkt gombok, tárcsák, 28mm, dönthető kijelző, több részlet lehet a képeken, AA, (egyeseket zavaró lassabb CF kezelés)
Fuji S6500fd (igazából ezt ismerem) - XD, jobb az érzékelő-felbontás-objektív hármas, mint a nagytesónál, 28mm nagylátószög, AA aksikkal sokáig bírja, ISO800 vakus képeknél nekem jó, Sharpness Soft beállítással ISO emelésnél is egész jó eredmény (kompaktok közt; utófeldolgozással érdemes ilyenkor élesíteni), ja és szerintem pazar fogása van
Pana FZ50 - SD, vakupapucs + TTL!, forgatható kijelző, 420mm, zajszűrés/korrekciók, jó objektív stabilizálással, 848×480 videó, akkuja jól bírja...
(Pana FZ30 - jobb érzékelő, viszont az utódban további fejlesztések) Sommásan a Panák egyszerűbben kezelhetőek, de rosszabb fényviszonyok közt egyre jobban "festenek", ami felhasználás/felhasználó szerint akár említést sem érdemel.A pontos paramétereknek (méret, súly, LVF és LCD, AF- és zársebesség, akkuk, kiegészítők), beállítási tapasztalatoknak, fotóknak, EXIF adatoknak érdemes utánanézni az igények, elvárások ismeretében. Sok szempontból lehet szubjektív, hogy kinek mi jönne be és pontosan milyen körülmények közt.
Nemrég fotóztam egy Canon S3IS-sel keresztelőt és bár a lassú vakutöltés miatt szidtam, az S6500-ason megszokott beállításokkal összességében legalább olyan jó eredmény született, mintha a saját gépemet használtam volna. Hátrálni tudtam, a forgatható kijelző kicsit segített, AF még jobbnak is tűnt adott körülmények közt. A jó öreg Fuji A101-em óta nem látott vakus porbecsillanásokat utólag retusáltam és a Canonos színvilággal sem volt gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest