- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haris1
tag
A polárszűrők nem alkalmasak ilyesmire. Hacsaknem napfelkeltén és -lementén próbálgatni.
Az előző kép is csak a kiégés miatti perem által lett érdekes (meg az össze vissza színezett változatok miatt, de annak már semmi köze a fotózáshoz, vagy a Naphoz
).
Ez pl. egy ff narancs is lehetne......abbafejeztem
.
-
Haris1
tag
Gondoltam, ha már írok össze vissza a polár-gyűjteményemről, lefotózom velük a Napot.
Reggel kimentem - 3-4 katt - bejöttem és most pironkodom, hogy ki az az .... aki ISO 200-on és 1/100-as záridővel próbálkozik. (Megfejtéseket kérem ne küldjetek!) Folyt. köv.
-
Hydra SR
addikt
Az első készült DSLR-rel, ami egy csillagásztávcsőre volt csatlakoztatva ha jól sejtem
Ugyanis a másodikon áll úgy a Hold, ahogy rendesen látjuk, ha függőlegesen van a fejünk. Csillagásztávcsőre csatlakoztatásnál szokott elfordulni a gép amikor rátekered az átalakítóra
Meg egyébként is: a második erősen vágva van, ez látszik a jpeg artifact méretéből. -
Haris1
tag
válasz
E-scapegoat #3789 üzenetére
Nem vagyok rá méltó...
Thx!
A Holdról készült fotóimnál biztosan lehetne még jobbat is készíteni, de nekem itt a határ. (És azértse tanulom még meg a shoppolást.) Nagyobb zoom elkelne, lásd ottkar kartács rejtvény-linkjeit. -
Haris1
tag
Keyhole - 5-ös tetszik, tulképp a 7-es is és a 10-es szerintem jobb lenne, ha az út eleje is teljesen képben lenne a jobb oldalon.
Mások mániákusan igyekeznek a zajt eltűntetni, te meg effektezel itt vele. Nekem a Fuji okosságaival és két polárral már Photoshoppolnom sem kell... Bár ilyen zajt és égi színátmeneteket még a hatás kedvéért sem szoktam gyártani. (De ami késik nem múlik.)
ottkar - sorry, hogy bevontalak egy olcsó poénba (, de olyan jól esett
). Értelek én, sőt titokban egyet is értek veled. Az ésszerűség, a mérték és az ízlés amúgy nem egyszerű eset így együtt a mai napság. (A nagy találós kérdés válasza benne van az exifekben...
)
Mielőtt valaki elgondolkodik a sztereó polárszűrős megoldáson, ez csak egy teszt volt részemről és jó játék. Gyakorlati haszna alig van.
Polárból elegendő kompaktok esetén egy olcsó lineáris változat. Mivel a tükrösök fénymérését ez megzavarhatja, oda cirkuláris javallott.
(A két Hamám került kb. annyiba, mint egy bevonat nélküli, vastag peremes, lineáris Hoya.)Ha valaki min. Rotterdami Erasmusig visszamenően akar elmélkedni a fény polarizációjáról:
[link] -
ottkar
addikt
Én úgyan nem változtatok színt, csak azt említettem meg hogy minden felvételen tintakék eget csinálni pláne akkor mikor nem is illik a képhez, modorosság. Volt olyan kandúr aki meg az optikája élességrajzát rontotta le minden képen, csak azt nem értem hogy minek használt drága élesrajzú optikát mikor tizedannyiért kapott volna direkt lágyrajzú lencsét.
-
Haris1
tag
válasz
E-scapegoat #3787 üzenetére
Brrrr, egyre kevésbbé gondolom, hogy ki kellene mozdulni...
Néha azért én is kinézek:
A "gagyi" Hama szűrőknél teljesen egyforma hatása van a lineáris és cirkuláris verzióknak, csak utóbbinak picit vékonyabb a kerete.
Ha először a lineárisat teszem fel és rá a cirkulárisat, akkor a fényveszteségen kívül kontrasztosabb képet kapok. Elforgatva a szűrőket pedig a hidegtől a meleg tónusig lehet állítani a látványon. (Így lett Kelvin/színhőm. szabályozási lehetőség a kompaktomon
)
Ha fordítva tekerem fel két szűrőt, akkor pedig tetszőlegesen csökkenthetem a bejutó fény mennyiségét (pl. nem kell füstüveg a köv. napfogyatkozáshoz), vagy olyan kék eget gyárthatok, hogy ottkar kolléga menten bezöldül mérgében (
bocsánat).
-
Haris1
tag
válasz
E-scapegoat #3785 üzenetére
Én meg ma délután két polár szűrőt találtam a kezemben.
Na, az milyen jó játék...
Tetszik a kép, de csak fájdítja a szívem, mert mifelénk késő estig házak, faágak takarják a Holdat...
-
E-scapegoat
tag
-
tpeter
aktív tag
válasz
CollectoR #3780 üzenetére
Volt hogy kellett volna, de olyan iszonyat lassú, hogy nem lehetett használni. Végtelenre se lehet tekerni a fókusz (bár arra azóta találtam egy trükköt) szóval végképp nem értem miért csinálták ilyenre. Marketing azt' annyi.
"Statikus esetekben" lehet hogy jól jön, de akkor meg ott az "MF" gomb, ami pont ezt tudja.
-
jero
csendes tag
Kezdő, újonc, létemre mindent elolvasok a topikon és nagyon sokat tanulok tölletek.(köszi nektek) Az én gépemen (S5500) is találtam auto ISO beállítást. Én kezdő, hogyan és mikor használjam.(érdemes?)
-
CollectoR
aktív tag
Azért, mert te nem használod, még nem biztos, hogy semmire sem jó (akkor miért is lenne rajta?). Enélkül az élességállító gyűrű nélkül képtelen lennék makró előtétlencsénél ott fókuszt találni, ahol én akarok. De pl. villámfotózásnál is használom. Ha mechanikus lenne, biztos nem ennyibe kerülne a gép, és tudtommal 1 másik kompakt gép sincs, amiben mechanikus lenne (de még egyáltalán gyűrűsből is igen-igen kevés van) az MF.
-
Haris1
tag
A kompaktok Auto ISO-ja továbbra is megvan és az ami. Csak a marketingesek bevezettek neki egy új fogalmat a "majomfogáshoz". Egyébként a különböző fejlesztéseket most már oda-vissza kezdik átvenni a teljesen különböző gépkategóriák.
A képstabilizátor hiányát igazából nem érzem - eddig csak ilyet nélkülöző masinákkal volt dolgom -, de nyílván jól jöhet egy optikai stabi, mint az új jövevényen. (Annyi gépet nézegettem, hogy már néha keverednek bennem az adatok. A vadiúj S8000-t is frissítették, abban "csak" CCD eltolásos van.) Majd ha képeket látunk kiderül, hogy fotós szempontból is előrelépés-e a sok fícsör.A 6500-as egyik nagy előnye számomra az "AA kompatibilitás". Egy gyári lítiumos akksinak megvannak a maga erősségei, de azt ugye ki kell fizetni vásárláskor és utána nem elfelejteni a töltöttség / konnektor-közelség esetleges jelentőségét.
-
Hydra SR
addikt
Ezt az automata ISO állítást sokan hiányolják bizonyos DSLR-ekből, akiknek meg van azok általában örülnek neki. Mindezt anélkül, hogy bármelyik DSLR-ben is képstabilizátornak hívnák. Valahogy nem érzem át a koncepció lényegét, hogy akkor kompaktnál miért nem lehet csak simán Auto-ISO-nak hívni. Az se rossz dolog, és még hazudni sem kell.
-
Haris1
tag
válasz
Marshall18 #3770 üzenetére
-
bobo-662
csendes tag
Köszönöm a választ Haris1!
Lányaimhoz a garatulációt még inkább. Az asszonytól rendesen kaptam, hogy milyenek lettek a képek, de amikor a gálán lévő szülők közül már páran elkérték a mi képeinket, mert az övékből egy sem jó, akkor azért meglepődött.
Szerintem lemegyek verseny előtt a csarnokba és próbálkozom a beállításokkal. Állítólag "profi" fotós is lesz, kíváncsi leszek az ő képeire.Még egyszer köszönöm.
-
Haris1
tag
Ha valakit érdekel: DCR 250-es makró előtét rendelhető a megapixelnél, ha jól emlékszem 9700 pénzért (a Deák téri boltjukban átvéve).
Más: az idei PMA igazi "tűzijáték" a fotógépek (fotózás) iránt érdeklődők számára.
Megvan az új Fuji álomgép is - mármint ami nekem annak számít - xD+SD, CCD shift képstabi, AE-Lock, kihajtható LCD, dedikált gomb minden fontos beállításhoz (kiv. RAW), vakupapucs, ultramega manuális zoom lencse (67mm sz.m.), 11MP alacsony zajszintű érzékelő és új feldolgozó rendszer mindenféle csilli-villi beállítással. A képminőség még kérdéses, de a technikai adatok sora és a markecing melléklet impozáns. (Dinamic Range, Film és AE Bracketing... 7fps sorozatfelvétel 3MP-en 50 képig, amúgy 3fps 7 képig...) -
Haris1
tag
válasz
bobo-662 #3763 üzenetére
Röviden és tömören: nincs fény, nincs okosság.
A mozgás / záridő / rekeszérték / ISO optimalizálás ördögi kör ilyen helyzetben.
Szerintem a körülményekhez képest nagyon is jó képek ezek (kishölgyekhez külön gratula).
Az ISO 1600 helyett inkább megvárnám a mozgás ritmusában a "nyugisabb pillanatokat" és akkor használható ennél hosszabb záridő kisebb érzékenységen.Igazán egy kis utómunkával lehet javítani a képeken (amihez nem nagyon értek és ízlés dolga is). Próbaként betettem a 10 esztendős progimba és auto equalize - ez önmagában nagyon jó -, automatikus zajszűréssel és élesítéssel világosabb, jobb eredményt kaptam. De gondolom ezeket eddig is tudtad
. Esetleg expo kompenzációval lehet még próbálkozni.
-
Hydra SR
addikt
Igen, engem a tegnap reggel 9:05-kor keletkezett hozzászólás ragadott meg, főleg az utolsó bekezdés.
Szerintem sem a vakutól ment tönkre a szenzora.
És szerintem is oltári nagy hülyeség volt a szerviz szájába adni a magyarázatot. Ezt a topicot egyébként pár napja linkelték már PH-ra azt hiszem az azonnali fotós kérdések órájába, és már akkor is a hajam égnek állt, hogy miért kell eleve bűnbánóan odamenni a garis szervizbe. Naná, hogy egyet fognak érteni, hogy a user volt a hülye. Nekik az a legjobb.
-
tpeter
aktív tag
nahát, micsoda véletlen!
[link] -
bobo-662
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni beállítással kapcsolatosan. Mind két lányom rsg-ik és hamarosan verseny lesz egy csarnokban. A karácsonyi gálán már készítettem pár képet. bobo-662 képei!
Csak reflektoros megvillágítás van a csarnokban. A feltett képeken semmilyen javítást nem csináltam. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mire figyeljek ilyen körülmények között. Hamarossan verseny lesz és szeretném, ha jobb képek sikerülnének. Előre is köszönöm mindenkinek a kritikát és a tanácsot is.
-
Hydra SR
addikt
válasz
E-scapegoat #3757 üzenetére
Ezek nem vékonyított szűrők, csak a keret ért le a kőre, az meg fémből van
Az erdőben kevés fény is volt, és még egy polárral levettem kb. 1-1,5 fényértéknyit, valamint túlexpóból húztam vissza a RAF-ot normális fényességre. Asszem 1mp-et tudtam exponálni, az már elég. -
Hydra SR
addikt
válasz
Kerengő #3754 üzenetére
Többedik Fujinál hallom/tapasztalom, hogy a normal és a fine jpeg minősége között emberi szem nem látja a különbséget. Csak a file méret kétszer akkora fine-ban. Úgy látszik, 6500-nál sincs ez másképp
A Chrome mód egy skylight szűrővel kombinálva nekem nagyon bejött, de ez ízlés dolga is. A skylight szép meleg tónusokat dobott rá, a chrome meg ezt kiemelte még jobban:
-
Kerengő
tag
Én, a 6500-ason nem vettem észre semmilyen különbséget a képek között F, illetve N álásban. Annyi, hogy a Normál fele akkora helyet foglal. Én mindig azt használom.
Az F-chrome erőteljesebb és kontrasztosabb, színeiben teltebb, főleg épületekhez használom, legalábbis én, a természeti képeket szerintem rontja - legalábbis színhűségben.
A képminőségen nem ront, a művészi érték meg nem behatárolható fogalom
Az a lényeg, ha Neked tetszenek az F-chrome-mal készült képek, akkor használd, hiszen a saját örömödre (is) fotózol.
-
jero
csendes tag
Bocsássatok meg, vannak megint kérdéseim. Felbontásoknál , mi a külömbség a két beállítás között? 4M F (2272-1704) 4M N (2272-1704).
Másik kérdésem! Mikor, és milyen témáknál használjam a F-CHROME beállítást.Mennyire ront(erős kontraszt) a kép minőségén (művészí értékén)
-
tpeter
aktív tag
nagylátószögű előtéttel van valakinek tapasztalata?
-
Kerengő
tag
válasz
Hydra SR #3749 üzenetére
Az 1500-asokat akkor vettem amikor a gépet, tehát augusztus elején. Azért vettem, mert adtak hozzá elforgatható töltőt és csak 1800 forintba került. kb 350-400 képet tudok velük csinálni.
2400-asokkal pedig közel 500-at. (Szinte mindig az EVF-et használom) Vakuzva simán bírják az 1500-asok a 300 képet.
Van egy régi (4 éves) 2100mAh akkupakkom, azok már neccesebbek, néha 100 kép után kijelzi a piros akkujelet, akkor kikapcsolom-bekapcsolom, vagy kiveszem őket és újra beteszem és így még bír kb 100-150-et. Tehát azok már kicsit gyengébbek, pedig vigyáztam rájuk, igaz a régi gépemben használtam őket felváltva (Kodak cx6200 - csak 2 akksival ment) és lehet, hogy az egyikük-másikuk már nincs a legjobb formában mivel összesen ezekkel az akkukkal 17.000 kép felett lőttem a kodakkal.
Én kimondottan meg vagyok elégedve a 6500-as energiafelhasználásával, túrán, vagy kiránduláson - akár két naposon is - bővel elég az 1500-as (de azért biztos ami biztos, mindig ott vannak a feltöltött tartalék akksik)
-
Kerengő
tag
Nos kedves kollegák!
Éppen most végeztem el egy Discharge-ot.
1500 mAh akkukat (noname) miután már nem indul el a fotó mód discharge-ra tettem és 27 perc alatt sütötte ki.
Mérésem majd 28 fokon történt, mert a páromnál fűtenek mint az őrült.. ebben a melegben.
-
CollectoR
aktív tag
Jah, a discharge tulajdonképp nem jó semmire. Én 2 ohmos ellenállást használok kisütésre, ha tényleg szükség van rá. Olcsó, hatásos
-
Hydra SR
addikt
Anno az S5500-on én is próbáltam a discharge-ot. Egyetlenegyszer sem bírtam kivárni, hogy lemerüljenek az akksik. Volt, hogy videót játszattam le vele folyamatosan, hátha az gyorsabban meríti de az se akarta lezabálni.
Egyébként ha éppen csak kikapcsol a lemerülés miatt, az még nem jelenti azt, hogy totál kifogyott. Egy kis idő múlva visszatér abba még a feszkó és egy darabig lehet használni.
Namost nekem úgy nem sikerült kivárni, hogy lemerüljön, hogy már vagy 20-szor kényszerkikapcsolást hajtott végre, ebből az utolsó 3 alkalommal már az optikát visszahúzni sem maradt energiája. Majd ezek után 1 órát ment a discharge és nem kapcsolt ki. Érdekes. Lehet, hogy elnézték a Fujinál és ez az energiatakarékos üzemmód. -
Haris1
tag
válasz
Kerengő #3742 üzenetére
Gondoltam felaprítom a reggelihez való szalonnát az LCD-n, mókából...
Szóval az úgy volt, hogy a képnézegetéssel lemerített új 2500 mAh-s akksikkal kipróbáltam. Ment az több mint három órát - a gép "mókázott" a kijelzőjén - és kikapcsoltam, mert nem szeretném rendszeresen órákig nyüstölni a gép elektronikáját, LCD-jét. Ami nem jelenti azt, hogy árt neki. Biztos jól kitalálták ezt a szigorú szemű távolkeleti mérnökemberek.
Lehet, hogy túl szívósak az új akkuk.
Mindenesetre arra azért szándékosan akartam célozni, hogy ez jó dolog lehet, de nem érzem szükségét eddigi tapasztalataim alapján. Az egyik 5 esztendős akksim most rendetlenkedik és lehet, hogy ráférne egy kis "formázás", de a rádiós egérbe, távirányítókban gond nélkül elvan az ilyen. Majd ha lesz rá keret, veszek egy jobb töltőt a Conrad-ban.
Tényleg ilyen gyorsan ki lehet sütni a "lemerült" akksikat? Van még itt valakinek tapasztalata, tudása ez ügyben? Ne kíméljétek magatokat... -
Kerengő
tag
Én mindig használom a DISCHARGE funkciót. A 6500-al eddigi tapasztalataim szerint 1500mAH akkukat miután már nem kapcsol be velük fotó módban kb 15-20 perc alatt merít le, 2400mAh akksikat is hasonló idő alatt.
viszont egyszer megjártam és nem teljesen lemerült akksikat kezdtem el kisütni. na az eltartott 3 órán keresztül - mivel tölteni akartam őket és elfelejtettem hogy mennyit fotóztam már velük - szóval jól megjártam.
Néha, ha van időm úgy "készítem elő" az akkukat a Discharge-ra, hogy a fotó üzemmód már nem indul el, de a képnézegetés vígan megy, ilyenkor nézegetem egy kicsit a képeket, majd utána nyomok kisütést.
Haris1 szerinted árt a kijelzőnek, ha 10-30 percig fut rajta a discharge felirat? Tudsz erről valamit? Mert azt írod, "nem mókázol a drága LCD-n".
-
Haris1
tag
Üdv!
Nekem - fotózáshoz - teljesen jól bevált a Star 63-as.
Ha jól emlékszem, úgy két éve van meg és csak videózásnál szidtam magamban.A fejét rendesen rá lehet szorítani, stabilan áll, nem mutatja jelét öregedésnek, vagy hogy tönkre akarna menni. Photo Hall-ban és gondolom máshol is megszemlélhető, kipróbálható. Nekem csak műanyag állványmenetes digit. gépeim voltak, de egyiknél sem volt gond ebből...
Volt már szó itt az állványokról, és felhívták a figyelmet, hogy a drágább, márkásabb termékek jobb anyagminőséggel, stabilabb kialakítással bírnak. Ez így is van, de min. 2-3× magasabb áron. Szerintem amatőr célokra jó, árát mindenképp megéri.
A 4x-es Hamákhoz hasonlítva (nekem volt olyanom) sokkal jobb és stabilabb. Vigyázok rá, de volt már hóban, fagyban és nem vált le róla egy műanyag alkatrész sem. A feje talán nem állítható elég finoman, csak odafigyelve lehet pl. 300mm-en a kis Holdat középen rögzíteni. Elég stabil, igaz nem álltam vele hegytetőn zúgó szélben. Szerintem arra az lenne a megoldás, hogy a kampójára súlyt akasztunk és nem engedjük teljesen ki a szép hosszú nyakát.
De jó, már nekem is van saját jelszavam. El is kellett gondolkodnom a mostani belépésnél...
-
Szoles
senior tag
Persze, hogy vagyok!
Csak mostanaban nem irogattam, de titeket persze olvasgatlak. A jelszo segitseget neked is kösz. (Mindenaron a "beallitasaim" alatt probaltam megtalalni a lehetöseget. :-) )
Egyebkent pedig hordanek hegyet-havat, de vagy idöm nincs, vagy amikor van idöm, es elindulok csavarogni, fotozgatni, akkor meg vacak idö van, fotozasra legalabbis nagyon nem jo. Pedig bosszant, mert többek között azert is vettem meg a gepet, hogy "majd itt a hegyekben". Jo temak pedig lennenek dögivel, csak a jo feny hianyzik. De kivarom, csak azert is! Addig innen haza nem megyek! :-) )
Ferfiasan bevallom, panoramat meg eletemben egy darabot sem csinaltam, viszont hozza valo kepeket mindenkeppen gyartok itt a hegyekben, azutan otthon meg elsz..kodok vele. Addig figyellek titeket, es tanulok!
-
DreiNN
tag
Helló!
Ha jól emlékszem Haris-nek van Hama Star 63-asa. Tőle kérdezem,hogy hogy szuperál a 6500-al? Nem mozdul,be?Stabil? A 3D fej nem megy tönkre? És a gépen lévő menet nem megy tönkre?
Köszönöm szépen -
Haris1
tag
Hát te is vagy errefelé?
Na, megnéztem hogyan lehet változtatni (bár engem nem zavart, hogy a megjegyezhetetlen jelszó egy txt fájlban vár copy/paste-ra az asztalon).Felül: Adataim linkben (IT cafés banner alatt), ott is felül van ilyen opció.
Összehordhatnál itt nekünk hegyet, havat... (Mármint ha időd engedi, rögtönözhetnél majd egy kis élménybeszámolót a "hegyi" fotózás, állványhasználat tapasztalatokról. Mi itt panolármáztunk egy kicsit, te mit használsz?)
Nem, megyek lefürödni. De, hogy én milyen lassan és mennyit írok...
-
Haris1
tag
Na, nálunk ilyen gomb sincs...
És egyáltalán kell az nekünk?
(Persze van a Setup-ban, de egyszer nyomtam csak Discharge-ot és olyan lassan sütötte ki, ráadásul a drága LCD-n mókázva közben, hogy többet nem is játszottam vele.)Igen, amikor a gép szerint nem elégséges a szufla, kikeresed ezt a menüpontot és tán egy éjszaka ki is süti neked. Nemtom milyenek a specifikációi...
Ha van jobb fajta akkutöltőd, annak van ilyen funkciója, használatával nőhet az akksik élettartama tudtommal és az esetleges memóriaeffektus miatti kapacitásvesztést helyrehozhatja, regenerál. Időigényes... Én soha nem használtam ilyet, viszont arra figyelek, hogy nagyjából lemerítve kerüljenek a jó öreg Sanyo töltőbe az akksik.(Van amelyik 5-6 esztendeje szolgál, igaz tavaly óta azok csak egérben, mert vettem 2500-ös akkukat.) -
jero
csendes tag
Segítsetek! Mikor kell megnyomni a DISCHAGE (akkukisűtés)gombot? Ha a lemerülést jelző piros jel megjelenik? Hogyan tovább?
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Segitenetek? Meg tudom valtoztatni a forum jelszavamat? (Persze elfelejtettem, es generalt nekem egy ujat, de az megtanulhatatlan.) Köszi, bocs az offert!
-
Haris1
tag
válasz
Kerengő #3728 üzenetére
E-scapegoat kollégának köszönhetjük a kis apróságot (rá is raktam a pendrive-ra a "bármikor, bárhol jó lehet" Util mappába
). Thx!
Sok program van, célirányosan csak azt a jó fél tucatot néztem ki, amikről fórumokon olvastam. Majd ha lesz időm, folytatom és a nyúlfarknyi meglátásokhoz mellékelek 1-1 példa leírást. Ja, és el ne felejtsek holnap valami panoráma alapanyagot fotózni szmogvárosban.
-
Keyhole
csendes tag
válasz
Kerengő #3728 üzenetére
Üdv!
Én világéletemben a Panorama Factory-t használtam, mind amatőr, mind profibb munkákhoz tudom ajánlani! Automatikusan összeilleszt, ha kell forgat, kontrasztot, fényerőt, élességet állít, képes QTVR 360 fokos panorámákat készíteni... Ha nem tudná magától megcsinálni, lehetőség van kézi illesztésre is (a két kép közös pontjainak manuális megjelölésével).
Most sajnos nem tudok mutatni vele készült pan.képeket, de már sokat csináltam ezzel a progival.. Egyetlen hátrányként valóban a mérhetetlen nagy tárhelyigény róható fel, ugyanis minden egyes munkafázisának átmeneti képeit BMP-ként menti, és ez egy nagyobb panoráma esetén több 100 mega is lehet.. De ettől nekem még nagyon bejött! -
Kerengő
tag
Bocsánat, hogy magam után, de azóta senki sem írt
Kipróbáltam Haris1 által ismertetett programot az autostitch-et. Tényleg hihetetlen egyszerű és nagyon jól működik (eddigi néhány tesztem alapján). Életemben nem használtam még ilyen panoráma programokat, biztosan van szuperebb, amin ezernyi beállítás van, de ez a program tényleg 2 gombnyomásból áll, és nagyon jól összeilleszti a képeket. Köszönet a tippért!
-
Haris1
tag
Ami a képösszefűző programokat illleti, nem akarok nagyon elmélyedni a témában, csak képesség szintjén érdekel egyelőre a panoráma fotózás. A programokról készítettem egy kis összeállítást most este.
Az Autostitch nagyon tetszik (ehhez elkelhet más alkalmazás, mert extrákat nem tud), de a többi is szuper. Csak azokban gyakorolni kell a fogásokat. Majd alkalom adtán lehet még bővíteni az ismereteket.
-
Haris1
tag
Köszönöm a válaszokat. Én csak érdeklődtem, ki milyen progikat használ (mik a tapasztalatok). A technikáról valóban lehet és érdemes számos helyen utánaolvasni.
Engem a 360°-os körpanoráma érdekel, amit QuickTime és Flash "movie"-ban is lehet prezentálni. A gömbpanorámának személy szerint csak épületekben, épületek közt, szűkebb térben látom értelmét, mert én a föld és az ég helyett a táj, egy adott körbetekintés megörökítését tartanám lényegesnek. Meg úgy általában a látószögnövelést.
-
Ettyke
csendes tag
Szia(sztok)!
Panorama Studiot használtam először, de eddig még csak kiterített panorámát és Quick Time-os vízszintes panoráma képet alkottam, a gömpanorámára még én sem jöttem rá. Tegnap leszedtem a Panorama Factoryt, a honlapján van használati leírás képekkel. A hátránya h sok helyet foglal egy elkészített kép,vmiért egy elkészült képhez a mappát fél giga vackokkal rakta tele.
Van egy panoráma képekkel foglalkozó fórum itt az IT-n de gömpanorámáról nincs semmi info.
-
Kerengő
tag
válasz
E-scapegoat #3720 üzenetére
Köszönöm!
M-ben valamelyik értéket fixre kell vennem, vagy ilyenkor úgyis "egy percen belül" körbefordul az ember.
Az általatok említett programok között van ingyenes? vagy ezeket vásárolni kell?
-
Kerengő
tag
válasz
Marshall18 #3718 üzenetére
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan álltok neki panorámát készíteni a 6500-al? Nyilván állvány.. az addig oké. rögzítetek valamilyen beállítást? Ugyanis amikor én próbálkoztam (csak photoshoppal) akkor az egyes képek más árnyalatúak voltak a nap állása miatt a fényképeken és ezeken nem tudtam javítani
-
-
Haris1
tag
Ennek az az értelme, hogy adott zoom távolságban lehet "rögzíteni" a gépet. Ha energiatakarékos módban automatikusan kikapcsol a gép, vagy te kikapcsolod, nem kell újra rázoomolni a fix távolságú célra, témára, mert már pontosan be is van állítva. Előnyös, ha ugyanolyan látószögben szeretnél képeket készíteni, hosszabb időintervallum alatt. Ez extra, a kompaktok nem szokták tudni...
Míg az S5500, S5600, S5700 testvérmodellek (mostohatestvérek, "leszármazottak"
), addig az S6500fd csak távolabbi rokon. Ezért itt nem igazán tudunk típusspecifikus kérdésekben segíteni. Meglehetősen más manuális zoommal és különböző beállítási lehetőségekkel, ergo itt talán több esélyed lenne: [S5600]
-
jero
csendes tag
válasz
Kerengő #3713 üzenetére
ZOOM POSITION: Beállítható, hogy a kamera lencsepozícióját megőrizze kikapcsolás után.Újbóli bekapcsoláskor a lencse abba a pozicióba helyezkedik, amelybe kikapcsolás előtti állapotában volt.Kikapcsoláskor még dolgozik a gép, vissza áll.(energiát használ,erre gondoltam)
-
Kerengő
tag
ööö most lehet, hogy én vagyok a láma, de milyen zoom position? 6500-nál? odatekerem, aztán ott a zoom. Nem fogyaszt semmit.
Vagy én néztem el valamit? nem igazán értem a hozzászólás lényegét...bekapcsolás után nyomom neki aztán csinálja a képeket, főleg sorozatfelvétel módban.. Nem szoktam semmit sem állítani. Sőt míg a képet "emészti" és már tekerem az objektívet, hogy nagyjából az általam kívánt pozícióba kerüljön, nem is várom meg, hogy "visszajöjjön" a kép a kijelzőre...
nem inkább a FÓKUSZ beállításra gondoltál? Hogy előre belövöd a fókuszt és azzal már nem kell törődnöd? Vagy az AE Lockra?
-
jero
csendes tag
Kedves topiktársaim! Ismét tanácsot szeretnék kérni.Milyen előnyei vannak a ZOOM POSITION beállításnak.(energia takarékosság?)Bekapcsolás utáni gyorstűzelésnél is jó dolog: :és még?
-
Haris1
tag
válasz
E-scapegoat #3670 üzenetére
Milyen szoftvert használsz panoráma kép készítéséhez?
Vagy úgy általában ki, mit használ? Nálam van PanoramaMaker és PTGui, ezekről jókat hallottam... csak épp még nem készítettem ilyen képet.A körpanorámák egyre jobban érdekelnek. [link]
Kerio, ment p.ü.
-
Haris1
tag
válasz
breal11 #3708 üzenetére
Users árlistában láttam még 78e pénzért, de gyanítom, hogy már csak ott van (mármint listákon, mert amúgy kifutott). Egy telefont megér...
Az "árgép" még több helyet is talál, de mind 80e fölötti árakon és szerintem még ha lenne sem ér annyit. Használtan több esélyed lenne.
-
breal11
tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami helyet ahol esetleg lehet még kapni újonan? És ha igen mennyiért?
kösziii -
Kerio
őstag
Nem kell senkinek a polár szűrőm? Kétszer volt a gépen talán. 58mm-es Hama. 6500fd-mhez vettem. De már nem ez a gépem... Nem tudok mit kezdeni vele. Akinek kell, annak Budapesten eladom... Privátba írj!!! 3000ft-ért vihető.. Dobozában. Adok rá 3 nap garit
-
Haris1
tag
Kvardlipot: bocs, a jégvirágokról megfeledkeztem a nagy munkában. [link]
Mindig elcsodálkozom, mennyi mindenre lett képes az elmúlt közel egy évtizedben az XnView nevű "képnézegető". Webes felületre tökéletes gyors fájl átnevezésre, méretezésre, konvertálásra, mindenféle effektre, albumgeneráláshoz, de akár feliratozásra is teljesen magyar felülettel... és még az exif adatokat is megtartja. (x)
Mondjuk az új verziói számomra használhatatlanul csicsásak, hogy valami rosszat is mondjak róla. És a Néró progija is szuper, meg sokaknak az IrfanView, ACDSee... (amik nekem nem jöttek be).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest