Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoles
senior tag
Hú, ezt nézegettem én is, de a rengeteg rossz tapasztalat miatt nem mertem megvenni.
Inkább úgy döntöttem, hogy egy ILYESMI kioldó ( 3 - 5 ezer Ft) + egy ILYESMI markolat (kb. 2 ezer Ft)+ egy régi, de márkásabb vaku (kb. 3-8 ezer Ft, de időnként fillérekért is meg lehet csípni egyet)
Ugyanannyiból, de inkább kevesebből kijön, és ebben sokkal jobban hiszek. Ha a rendszer valamelyik része pedig bedöglik, elég csak azt cserélni.
-
Proci85
senior tag
A 30 percnyi jó minőségű videóban egyet értek, előny; viszont inkább képeket készítek. Azért gondoltam a 2x1GB-t, mert biztosabb a tárolás ha 2 kártyán van, mint egy nagyon. Valami sérülés, baj éri, akkor 2gb-nyi képnek pá-pá
Természetesen nem kell bekövetkeznie..1gb-snek sincs semmi baja 1 év után, de ha a legrosszabbra is felkészülünk, kevésbé vesszük zokon ha bekövetkezik
-
Szten Márs
nagyúr
-
CollectoR
aktív tag
Mindenképp kéne valami +fényforrás, természetesen ha mozognak akkor 1/100- 1/200 ig fel lehet menni. Más beállítás igazából nem lényeges, esetleg a gyújtótáv/blende/tématávolság arányokat lehetne változtatni. Ilyen benti fotózásnál iso100 (vagy max200) nál nagyobb érzékenységre nem kéne, hogy szükség legyen. Én így próbálkoznék elsőre.
-
Szoles
senior tag
Nekem az jött be, hogy a gépet nekinyomom az üvegnek, így nem tud becsillanni, meg homályosodni. Bár ezzel a géppel még nem fotóztam akváriumot, de másikkal igen, és csak így lettek normálisak. Vaku helyett szerintem jobb egy erős lámpa.
Ez egy videokamerával készült:
nagy képA minőség persze olyan, amilyen, de látszik, hogy nincs csillogás, és élességet is talált.
-
Haris1
tag
Na jó, de 2 monopoddal mit kezdjek? Akkor már rögtön kettőt kellene vennem és kiadnak egy háromlábút a zsír új Velbonommal...
Nekem már megvan mindenem a fotózáshoz. A Velbon legalább kisebb, könnyebb és gömbfejes. Én továbbra is örülök és boldog vagyok az új szerzeményemmel.
A tökéletes megoldások meg, cseretalppal, levehető gömbfejjel 16-18 ezresnél kezdődnek... -
Szoles
senior tag
-
Szoles
senior tag
Persze hogy pálcák, de attól még lehet, hogy használható egy ekkora géppel. Az biztos, hogy kísérletezni kell a tönkretétel előtt.
A második képen lévő megoldás tuti, hogy egy bizonytalan megoldás, azzal nem is akarok foglalkozni. Az elsőben érzek fantáziát. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
Te egyébként melyik állványt használod inkább, és mire? Melyiket tartod hasznosabbnak?
-
Kerengő
tag
-
Szoles
senior tag
Akkor jó, ha nincs harag!
Viszont nem értem, hogy ha nem forgattad a városházát, akkor miért lett életlenebb. Nekem úgy tűnik, mintha kicsit elvesztek volna a részletek.
A lámpacsík persze teljesen szubjektív. Nekem csak azért volt furcsa, mert egyébként sugározza a "kihaltságot" (jó értelemben) a kép. Egyébként pedig szépen rátetted, ezt el kell ismerni.
-
Szoles
senior tag
Bocs, lehetek kritikus? Az első (templom) még oké, (bár szerintem kicsit sárgás lett az épület), de a második egyértelműen gyengébb. Talán a forgatás csinálta (sőt, szinte biztos), de sokat veszített az élességből. (nézd csak meg az ablakokat például) A hosszú piros lámpacsík szerintem nem kell a kép hangulatához, kilóg belőle.
Persze kinek mi tetszik jobban. Ugye nincs harag? -
Szoles
senior tag
Akkor megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Tényleg tök más elmentés után a kép, így nem lehet használni. Már azon gondolkodtam, hogy esetleg valamit be kell állítani a lálytrúmban, de nem leltem semmit. Ezek szerint váltanunk kell. (PS-t abszolút nem ismerem, ezért tetszett ez jobban.) Várom a PS beszámolódat, hátha lelket öntesz belém!
A német oldal tényleg jó, közben bogarásztam én is rajta. (Szégyellem, de én is inkább az angol verziót, pedig a dajcsot kellene gyakorolnom...
)
-
Szoles
senior tag
Az autót persze nem komolyan kérdeztem!
A Lightroommal nekem is vegyesek az érzelmeim. Legnagyobb bajom, hogy nem jövök rá arra, hogy miért látom egészen más színárnyalatban a képet, mint ahogy az valójában kinéz. Eltolja a sárga felé a színeket, így lehetetlen jól szerkeszteni a képeket. Egyébként tényleg lassú is, időnként már azt hittem, hogy végzett, közben ő még gondolkodik. A funkciói pedig tetszenének, bár a zajszűrése az amatőr a Neat Image-hez képest. (Bár azt hiszem fel lehetne tenni rá pluginként.)
Azért tetszett volna, mert azokat tudja, amik nekem kellenének általában. Bár azt nem találtam meg rajta, hogy két azonos, de különböző expojú képet egymásra rétegezzek. Lehet, hogy nem tudja? Nálad a képek valódi színekkel jelennek meg? Ha ismered esetleg a normál PS-ot is, akkor mit tanácsolsz? Álljak át PS-ra?
(Bocs, sok a kérdés, de hát úgy tanul a gyerek.)
-
_seth_
veterán
Jah, ha valakit érdekel:
Kosárlabdameccs fotózása, teremben, régi neonokkal:
Fehéregyensúlyt beállítani nem árt de a gyári asszem 3 mód közül egyik sem felel meg szal érdemes a customban beállítani a megfelelő értéket (na ezt nem csináltam meg, ehh).
Megfelelő mód: P, a sport mód szuper meg minden de nem aprózza el az ISO beállítását, 3200 és kész. Szal P mód majd ISO 800 beállít, soknak tűnhet és az is de kell sajnos. Jó jeleneteket elkapni pusztán várva, hogy na majd akkor kattintok ha látom, hogy bedobják nem működik. Sorozatmód, Final 3, ilyenkor csinálja folyamatosan a képeket hihetetlen tempóban persze csak a pufferbe teszi a képeket és nem a kártyára, a megfelelő pillanat amikor eljön pl dobnak vagy valami védekezés vagy bármi esemény már rajta lesz a gép kijelzőjén az elkészült fotó és csak tudni kell jókor elengedni a gombot, ha ez megvan akkor kiírja, hogy mentés és csak akkor menti el a 3 képet a kártyára ami teljesen jó csak annyi a gond vele, hogy ha hirtelen újból lenne mit fotózni nincs mit tenni meg kell várni a képek elmentését.
Vaku: közelben jó (max 7-8 méter) de utána a távolabbi részek sötétek lesznek, ugyanakkor a néhány vakus képem nekem jobban tetszik talán a fehéregyensúly miatt is bár kicsit világosabbak mint amilyen élőben volt a meccs de akkor is jó. (vakuzhattam volna sokat de nem volt kedvem szembevillantani folyamatosan a kosarasokat főleg haveromat nem).
Monopodot tudom ajánlani mivel a mozgás vele rendkívül egyszerű, stabil és kényelmes is. Csináltam videót is egy félidőről és olyan mintha 3 lábú állványon lenne a gép(videó közben a zoomolás és a fókuszálás egészen jól működik).
Elemcsere: két emberrel állványról való lecsavarozással együtt is csak pár másodperc
28-as kezdőérték nagyon jól jött az 5600 38-as kezdőjéhez képest (azzal is fozótam meccsen), a manuális zoomgyűrű is könnyen megszokható, a motoros gépek egyszerűen lassúak.
Memkari mérete: 2gb kell simán, 1,8gb-ot rögzítettem
(majd veszek még egy 1 vagy 2 gigásat mellé
elemmel bírom akár a 4 gigát is
hova jutottunk... anno 340mb-os volt a vinyóm ami mellé kaptam egy 120-ast és hihetetlen volt, hogy megpakolni sem volt egyszerű
ma pedig... digitgép: 2gb, telefon 2gb, gps navi 2gb, pendrive 4gb... ).
-
Szoles
senior tag
Köszi a beszámolót! Ezek szerint jól használható a cucc. Vadászgatok én is, és ha akad egy jó vétel, akkor veszek egyet.
Másik: az a pici állvány rendesen megtartja a gépet? Nem borulékony ezzel a géppel? Én bevallom, nem mertem olyat venni. Viszont amit találtam egyet a vaterán, az nagyon bejött. Pici, de atomstabil. Ajánlom mindenkinek, aki esetleg még ráakad egy darabra. Sajnos kifutott modell, már nem gyártják.[link] [link] -
Szoles
senior tag
Ez elég komolynak tűnik. Tetszik a magassága, de tényleg csak fokozatokban állítható? Ha kipróbáltad, érdekelne, hogy mennyire lehet megtartani, mondjuk telében, és satnyább fényviszonyok mellett.
Más: ti mennyit jósoltok a műanyag állványmenetnek? Valamiért egy fém menet jobban megnyugtatna. (Bár ahogy megfigyeltem ,a menet talán nincsen egybeöntve a házzal, lehet, hogy külön egységként cserélhető, ha elkopik vagy megszakad.) -
Szten Márs
nagyúr
Anyám, ez a kiemelt szöveg keményen üt
Cserélhető optikásként kezelhetjük? Ok akkor lecsavarom róla az obit, csak a visszacsavarással lesznek gondok
És fix optikával? Aki írta ezt a szöveget, annak nem esett le, hogy a "fix optika" szókapcsolat a fix gyújtótávú lencséket jelöli? Vagy szerinte az S6500FD optikája ilyen? BÁr mivel kifejtette, hogy cserélhetőként kezelhetjük, végülis ilyen is lehet...Honnan szedted ezt az okosságot?
-
Szoles
senior tag
Még jó, hogy nem vagy elfogult!
A kiállítás egyébként szerintem megér annyit. Kiélheted magad annyiért, amennyiért meg még egy gyengécske albumot sem kapnál a kállításról. És ezt akkor te csináltad! Mondanám, hogy majd büszkén mutogathatod az unokáidnak, de addigra valószínüleg valós 3D képek, vagy inkább hologrammok lesznek. Vagy a fene tudja, hogy mi, ha így fejlődnek a dolgok.
De mi azért addig is szorgosan kattintgatunk!Egyébként azt hiszem kezdek beleszeretni a fényképezésbe. Egyre jobban tetszik a dolog, és azt hiszem ebben sokat számít ez a gép is. Amíg csak egy hót egyszerű filmeset, vagy zsebkompaktot nyomogattam néha-néha, addig abszolút nem is érdekelt az egész. Most viszont néha (persze véletlenül!) úgy sikerül egy-egy kép, hogy öröm nézegetni. Most csak az bosszant, hogy napok óta ilyen fos idő van, és nem tudok kimenni az erdőbe kicsit "vadászgatni".
-
Szoles
senior tag
Jogos, én is kézbe vettem a 8000-est és az 5700-ast, amikor vettem a gépemet. Tényleg "kicsit" más. Egyébként ezek azért annyira szerintem nem kicsik, hogy zsebgépnek elmenjenek, fogásra viszont aprók. Tehát szerintem pont belőttek velük a két kategória közé, a pad alá.
-
Szoles
senior tag
Hidd el, nekem sem az a hobbim, hogy fényképezőgépekkel és videokamerákkal dobálom meg a halakat!
(Bár volt már olyan a kezemben, amelyikkel szívesen megtettem volna...) A tenger egyébként úgy esett, hogy egy kis szigetre eveztünk át kajakkal, az egyik tatyó pedig a sziklákra kicuccolásnál potty.
A másik a szakmám miatt van, gyakran hordom a cuccokat hátizsákban, sível a lábamon, időnként nem túl visszafogott tempóban, gyakran zordabb körülmény között.
Egyébként én sem ételhordókkal szeretek flangálni, de ilyen helyeken szállításra megnyugtató, vagy például autóba pakolásnál hosszú úton, amikor menet közben nem valószínű, hogy előkapkodom. Ilyenkor legalább nyugodt vagyok, hogy nem nyomja agyon a szekezetet semmi.
Normál körülmények közt persze én is a tiédhez hasonló "polgári" tatyóban hordom a cuccaimat. -
-
_seth_
veterán
Egyébként arra jöttem rá az MM-ben, hogy a 6500fd-nek messze jobb a fogása, jobban kézreáll mint pl egy nikon dx40, oly e300 (vagy 500?), canon s5is, pana fz18, canon eos 350 volt még talán 200-ért de annak is annyira kicsi a markolata, hogy nem kényelmes...
S8000fd: hát nem is tudom... ránézésre nem jobb mint az 5700 a fogása pedig kifejezetten kényelmetlen, ez volt a legrosszabb az általam "vizsgáltak" közül. 5700 kézbefogva vicc a 6500-hoz képest
-
-
CollectoR
aktív tag
Hát akkor kell, de itt is előfordult, hogy jobban volt megvilágítva, olyankor is nyomtam rá vakut, és szűkebb blendével fotóztam, így egyenletesebb lett a fény, nem volt annyira becsillanós. De 180 képet csináltam, szinte mindet vakuval, és az akksikat előtte nem töltöttem fel teljesen (2700mAh)
-
Szoles
senior tag
Szia!
Szerintem úgy is kell lennie. Én semit nem telepítettem a Fuji lemezről. Azután rádugtam a gépre, ő rövid gondolkodás után kiírta, hogy új hardver "Fuji 6500fd" (vagy ilyesmi), majd felugrik az ablak, hogy mit akarok kezdeni vele. Akkor kiválasztom a képkezelőt (ha jól emlékszem a nevére), onnan meg akármit csinálok.Egyébként XP, SP2-vel. Ha egyáltalán jól értettem a gondodat. Nem tudom,mi az a "digitgép/tároló mód". Én sehová sem telepítettem, vagy mentettem a gépet. Minden alkalommal, amikor rádugom, akkor felismeri szépen, mint mondjuk a videókamerámat.
Egyébként szerintem ennél egyszerűbb nincsen. Pár klikk, és másolhatok, vagy amíg össze vannak dugva, addig törölni is tudok, nem kell hozzá egyenként pöcsölni a fényképezőgépen.
Remélem jól értettem a gondodat. (Bár hogy ez mennyire volt segítség, azt nem tudom...)
-
_seth_
veterán
Jah: volt szó itt arról, hogy rádugjuk a gépre és mehet a másolás a digitgépről a számítógépre ez szép is azt hittem úgy van mint az 5600-nál de nem, ebben nincs digitgép/tároló mód
Ti hogyan szoktátok átmásolni a képeket? Én jelenleg az xd kártya gépből ki olvasóba be módszert használom.
-
Szoles
senior tag
Lehet, hogy nem jó képek, de azért én szeretnék ilyeneket összekínlódni.
A másik: barkácsolás, sufnituning. Imádom! Ebből nem lehet csinálni valamit? [link]
Persze biztosan marha nagy meló lenne. Meg amit néztem, hogy esetleg egy ilyet nem is lehet elég közel vinni a témához.Egyébként a korábban belinkelt képeimet nyugodtan fikázzátok, szívesen venném. Jó volna megtanulni egy kicsit fotózni!
Köszi
-
CollectoR
aktív tag
Hát ja, makrót először nehéz csinálni, mert hozzá kell szokni, hogy ha 3 centinél közelebb kell menni, akkor bizony már az árnyékolás fellép. Valami kis fényforrás kéne, amit bele lehet tekerni az objektív elé, szerintem nem is lehetetlen megcsinálni, smd extra fényű ledekkel egy kis gyűrűt lehetne alkotni.
-
M0RGI
őstag
Hogyan lehet a poszméhről ilyen jó képeket csinálni állvány nélkül?
A pitypangot sem értem, miért ilyen jó és éles a fotó??
Nézd meg Szoles-ét, az miért nem ilyen?
Hozzáteszem nekem is csak ilyen xarra szokott sikerülni a hasonló téma, ezért soxor ki is ábrándulok a gépből. -
Szoles
senior tag
A Zenit nekem kimaradt. Meg úgy általában az összes gép.
Tulajdonképpen most kezdem az elején. Talán picit segíthet, hogy videózgattam azért valamennyit. Ott sem illik kézremegni, ott is ki tud égni a kép, vagy ellenkezőleg.
Ma is lőttem párat, hajót teszteltünk. Szívesen fogadom a tanácsokat:
-
-
Szoles
senior tag
Ha megdőlsz, mondd azt, hogy kizárólag búzatáblákat és rizsszemeket fogsz vele fotózni!
Viszont ha most két géped van, akkor hasonlítgasd össze, és áruld el őszintén, melyik miért jobb. Érdekel nagyon.
Én meg azért áradozom, mert még soha nem volt normális fényképezőgépem. Ahhoz képest ugye ez egy csoda.
-
Szoles
senior tag
Kösz. Rádugtam, rögtön felismerte, két klikk, és másolta is. Tökéletes. A szoftvert hagyom a francba. (Jpeg volt mind, RAW-ot még nem próbáltam így.)
A szuper makró tényleg nagyon jó. (Próbaképeket még nem merek felrakni, mert elég kezdetiek még.
) Bár nekem nem újdonság, mert videóztam elég sokat hasonló képességű makróval.
A gép egyébként nagyon tetszik. Méretre, fogásra szerintem tökéletes. Tegnap matattam az 5700-ast és a 8000-est is. Azokat sem lehet zsebrevágni, mert ahhoz azért nagyok, de fogásra meg kicsik. Viszont ha már úgysem zsebgép, akkor legyen fogása, súlya. Szóval ez olyan,mint egy fényképezőgép. Formára gyönyörű.
A menüt volt, aki szidta. 10 perc volt végigbogarászni az egészet. Minden rögtön érthető még angolul is. Persze biztos lehetne még jobb is. (Mint minden az életben.)
A gombok majdnem tökéletesen kézre állnak.
Volt, aki szidta, hogy nagyon műanyag. És manapság mi nem az? (Sajnos) Viszont szépen, pontosan illeszkedik minden, úgy tűnik rendesen össze van rakva. Ha belül is ennyire rendesen rakták össze, akkor jópár évig biztosan bírja,
A kereső tényleg lehetne jobb felbontású. Nekem legalábbis furcsa, hogy inkább az LCD-t kell használni. Majd megszokom.
Stabilizátoros gépet (fényképezőt) még nem használtam, ezért nem tudok hasonlítani. Az biztos, hogy (remélem csak egyelőre) telében sz*r képeket csinálok.
Összességében -két óra próbálgatás után- örülök, hogy van egy ilyen gépem. Kezdem megismerni, megszeretni.
-
bobo-662
csendes tag
Gyári adatok szerint tudja kezelni a 2 GB-os kártyát.
Kíváncsiságból feltettem egy olyan gépre a Fuji progiját, amin csak oprendszer volt, XP Proff. 1 hét használat után azt mondta a sz.gép, hogy nem hajlandó indulni, újra kellett telepítenem az egész oprendszert. Gépet jót tudnak alkotni, szoftvert nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GODOX WITSTRO AD 200 AKKUS VAKU KIEGÉSZÍTŐKKEL ELADÓ!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Wolfgang GA200 camera
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest