Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4827 üzenetére
Köszi a tippet, de így is megpróbáltam most, és így is téveszt kb, minden 3. képet. Jelzi, hogy befókuszált, éles is az előkép, visszanézve pc-n már látszik a különbség, de ne gondolj olyan drasztikus életlenségre.
Több fórumon olvastam, hogy ez a gép típushibája (téveszti a fókuszt). Hiába, semmi nem tökéletes. Előtte egy S5600-osom volt, azzal minden képem tökéletesen éles volt (300ból 300 kép), valahogy jobb volt annak a fókusza, gyorsabb is volt, viszont ez minőségben felülmúlja azt. -
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4825 üzenetére
Köszi a tippet, sok mindennel próbálkoztam, nem vagyok már kezdő. Szerintem a gépem hibája lehet. Még használtan vettem 5 évesen. 200mm alatt nem csinálja. kb ez a határ. Felette pl. ha készítek 3 képet ugyanarra a pontra 3-szor fókuszálva., akkor 1 biztos nem lesz éles. Van hogy az első, van hogy a második kép.
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Panthera #4820 üzenetére
Persze, hogy gyengébb a minősége, de kompromisszumot lehet kötni vele. Egy tükröshöz vehetsz 3 különböző objektívet (makró, széles, tele), ami ebben benne van, én rühelleném állandóan cserélgetni, meg nem is adnék rá ki annyit.
Nálam egy hiba van, nálatok is előfordul? :
200mm felett többszőr eltéveszti a fókuszt. Pittyeg, hogy befókuszált, de visszanézve nem lesz éles a kép. -
gergo.79
csendes tag
"Ez a masina még mindig nagyon jól teljesít. Nem rég voltam egy esküvőn ahol én fotóztam. Igaz nem egy tükrös gép de a képminősége még mindig nagyon jó."
...ha nem a legjobb. Jópár gép volt nálam kipróbáláson és nem találtam jobb képminőségű gépet ebben a kategóriában. A legújabb Fuji gépeknek pedig botrányos a képminősége. Az s1600-on mintha egy barna szűrő lenne, nem is elég éles. A HS10-es pedig botrányos, a Pixinfo-s tesztképeken lehet látni, hogy zajosak még iso 100-on is.
-
gergo.79
csendes tag
válasz
Mz/ts250@300 #4760 üzenetére
Én is elkövettem azt a hibát, hogy valamikor próbáltam a napot fotózni. Utána nálam is pixelesebb, zajosabb lett a kép, össze is hasonlítottam régi képekkel. De a legfeltűnőbb az, ha sötétet fotóztam (objektív védősapka feltéve) fehér pixelek lettek a fekete képen itt-ott. Ja ez egy 5600-os gép volt.
-
gergo.79
csendes tag
Én most vettem egy ilyen gépet, mert kategóriájában ennek van a legszebb, legtermészetesebb képe, szerintem. Volt már nálam 9600-os, meg HS10-es, hát mindegyiknek rosszabb képe van...
Nekem is feltűnt, hogy elemcsere után újra be kell állítani mindent. Odáig jutottam, hogy ha 10mp-en belül megcsinálom az elemcserét, akkor megtartja a beállításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BMW topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- iPad topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest