- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
gallnorbika #4821 üzenetére
Na tessék, mire túladok rajta jönne a jelentkező
-
_seth_
veterán
Köszi!
Ennek örömére vettem egy ilyen szettet:
Zeikos 58 mm Multi Coated Filter UV, CPL, FL-D
Eddig tetszik
-
_seth_
veterán
A szűrőmérete ennek a gépnek jól tudom, hogy 58 mm, igaz? Nincs nálam a gép jelenleg...
-
_seth_
veterán
Vélemény? Használt már ilyet valaki? A fórumban van aki több ezer képet csinált vele és van akinél csak párat bírt ki
-
_seth_
veterán
válasz
Szten Márs #4266 üzenetére
Na ja de ha ilyen képeket kell csinálni mint ez: [link] azért a nokia n95 labdába sem rúghat nem mintha máshol igen
Itt pont az volt a lényeg, hogy az apró magokat is fel lehessen ismerni
(jah, sikerült a növény és magfelismerés is
)
-
_seth_
veterán
válasz
Szten Márs #4264 üzenetére
Növénytermesztés órán nem volt aktuális a téma + nem is olyan egyén akinek szívesen magyaráznék bármit is, semmi bajom nincs vele meg rendes is csak nem az a zseni alkat ha érted mire gondolok
(Félreértések elkerülése végett, azért volt nálam a digitgép mert magfelismeréshez kellett volna lefotózni a magokat de már mások lefotózták apró cigisdoboz gépekkel én meg nem szórakozom vele feleslegesen
)
-
_seth_
veterán
Hehe, ez ma tetszett...
Csoporttársam meglátja nálam a digitgépem és megkérdezi, hogy hány megapixel? Mondom 6,3... netegél majd beszól, hogy ez is majdnem annyi (Nokia N95-el idétlenkedett), erre csak annyit mondtam, hogy azért mégsem
-
_seth_
veterán
Akváriumban lévő halat ti milyen beállítással fotóznátok?
Én P módban beállítottam, hogy neon fényforrás, ISO 100 és vaku. A vaku 10-ből 8-szor a kép szempontjából nem zavaró csak jól kell irányítani.
Esetleg jobb ötlet? Hosszú záridő kizárva, a halak nem állnak meg vagy csak nagyon rövid időre de addig is jön a buborék a levegőztetőből és szép elmosott kép a végeredmény.
[link] Ilyen képeket sikerült készítenem eddig, ennél lehet jobbat?
-
_seth_
veterán
Nah, akkor kettőt veszel ebből, tudod is mi a megoldás
Na igen, egy igazán jó már a 20 ezres kategória
Nekem jó lesz ez a 3 állvány, egyik sem csúcs de a célnak megfelel
Ui.: azt nézegettem, hogy a gépem többet ér mint amennyiért vettem, na eddig ilyen sem volt még... (mázlistaként 55-ért vettem a cora akcióban
)
-
_seth_
veterán
Tripod: Hama Star 61
Monopod: HQ 45
Mini tripod: Hama -
_seth_
veterán
Ha érdekel vkit rakahtok fel képet minipod-tripod-monopodról
-
_seth_
veterán
Nm. Nem vagyok profi fotós, még amatőrnek is kezdő de ez a tapasztalatom
Monopoddal szabadnak éreztem magam a géppel és a gépet sem éreztem instabilnak rajta, jó volt vele fotózni (igaz még csak egy kosármecsen rögzítettem vele 1,8gb adatot képet és videót vegyesen és párszor szabadban...) Pl osztálytalálkzóra hívtak fotózni, ott a 3 lábú volt ideális
-
_seth_
veterán
Tripod: nem mozgó téma, esti képek...
Monopod: minden másra, ami mozog ami a természetben van, amihez nem árt ha magát a gépet tudom mozdítani anélkül, hogy 3 lábra figyelnék, hogy függőleges-e.Én azt mondom, hogy nem árt ha van mindkettőből
Inkább olcsóbb álványt vegyen vki és kettőt mint egy drágát
-
_seth_
veterán
A raynox dcr 250-es makrólencsével közel kell menni a tárgyakhoz vagy akár 1-2 méterről is lehet makrózni vele a zoom használatával?
-
_seth_
veterán
Nincs harag
(Nekem a templomos sem tetszik igazán de ennél többet nem tudok kihozni ezekből a képekből ellenben ezzel a géppel ez volt az első éjszakai próbálkozásom
).
A másodikat nem forgattam, a templomos volt ferde, ami előzőleg volt berakva városházás kép az egy másik
Nekem tetszenek az ilyen lámpacsíkok
Sárgás: mindkettő nagyon sárgás, nem állítottam be a fehéregyensúlyt izzósra (mindig elfelejtem, asszem auton volt).
Téma kellene igazán amit jó fotózni mert a romos templom és egy villanyoszlopokkal dúsított főtér nem éppen szép de ez volt "kéznél"
Köv héten ha sikerül csoporttársammal elmegyek fotózni majd és debreceni látképet csinálunk este úgy, hogy benne legyen a fél város
-
_seth_
veterán
PS-t már használtam, ott az 5600-as raw képeivel nem volt gond
A noise ninja zajszűrő plugint használtam vele ami működött is szépen bár a 6500-al rawban kevesebb a zaj mint 5600-al így a képek zajszűrés utáni minősége nem olyan látványos.
Én németül néztem azért 11,5 év után nem merem még ezt is angolul nézni pedig az csak jobban megy szaknyelvesként
(na jó nem sokkal de angolul is tudok már 1 pohár vizet kérni és nem adnak el... asszem ez még németül is menne, már talán franciául is
).
-
_seth_
veterán
Lightroom és a színek: nem tudom, hogyan kezeli de nekem is más mint valójában és az az idegesítő benne, hpgy szórakozom egy képpel majd elmentem és totál más mint amit addig láttam vagy amit a before/after nézetben mutat.
Egyébként egyik progit sem ismerem jól és ez látszik is a képeimen
PS CS3-at majd ma valamikor felrakom de csak azért, mert az ha jól emlékszem kezeli a fuji féle rawot is
-
_seth_
veterán
Hova gondolsz
Manuális módban volt of korsz
Exif: a francba, nincs benne... Ligthroomal szedtem le a képeket a digitgépről mert a wines a raf fájlokat nem szedi le, na majd megnézem még hétvégén, hogy ha megnyitom ps-ben és úgy mentem el akkor megvan-e az exif benne. (lightroom eleinte tetszett de szörnyen lassú és buta is sajnos pedig egészen kézreálló a kezelőfelülete).
Jah: az egyik az "ócska" református templom a másik pedig a városháza (böszörmény).
-
_seth_
veterán
Este sem rossz ez a gép
-
_seth_
veterán
Jah, ha valakit érdekel:
Kosárlabdameccs fotózása, teremben, régi neonokkal:
Fehéregyensúlyt beállítani nem árt de a gyári asszem 3 mód közül egyik sem felel meg szal érdemes a customban beállítani a megfelelő értéket (na ezt nem csináltam meg, ehh).
Megfelelő mód: P, a sport mód szuper meg minden de nem aprózza el az ISO beállítását, 3200 és kész. Szal P mód majd ISO 800 beállít, soknak tűnhet és az is de kell sajnos. Jó jeleneteket elkapni pusztán várva, hogy na majd akkor kattintok ha látom, hogy bedobják nem működik. Sorozatmód, Final 3, ilyenkor csinálja folyamatosan a képeket hihetetlen tempóban persze csak a pufferbe teszi a képeket és nem a kártyára, a megfelelő pillanat amikor eljön pl dobnak vagy valami védekezés vagy bármi esemény már rajta lesz a gép kijelzőjén az elkészült fotó és csak tudni kell jókor elengedni a gombot, ha ez megvan akkor kiírja, hogy mentés és csak akkor menti el a 3 képet a kártyára ami teljesen jó csak annyi a gond vele, hogy ha hirtelen újból lenne mit fotózni nincs mit tenni meg kell várni a képek elmentését.
Vaku: közelben jó (max 7-8 méter) de utána a távolabbi részek sötétek lesznek, ugyanakkor a néhány vakus képem nekem jobban tetszik talán a fehéregyensúly miatt is bár kicsit világosabbak mint amilyen élőben volt a meccs de akkor is jó. (vakuzhattam volna sokat de nem volt kedvem szembevillantani folyamatosan a kosarasokat főleg haveromat nem).
Monopodot tudom ajánlani mivel a mozgás vele rendkívül egyszerű, stabil és kényelmes is. Csináltam videót is egy félidőről és olyan mintha 3 lábú állványon lenne a gép(videó közben a zoomolás és a fókuszálás egészen jól működik).
Elemcsere: két emberrel állványról való lecsavarozással együtt is csak pár másodperc
28-as kezdőérték nagyon jól jött az 5600 38-as kezdőjéhez képest (azzal is fozótam meccsen), a manuális zoomgyűrű is könnyen megszokható, a motoros gépek egyszerűen lassúak.
Memkari mérete: 2gb kell simán, 1,8gb-ot rögzítettem
(majd veszek még egy 1 vagy 2 gigásat mellé
elemmel bírom akár a 4 gigát is
hova jutottunk... anno 340mb-os volt a vinyóm ami mellé kaptam egy 120-ast és hihetetlen volt, hogy megpakolni sem volt egyszerű
ma pedig... digitgép: 2gb, telefon 2gb, gps navi 2gb, pendrive 4gb... ).
-
_seth_
veterán
válasz
CollectoR #3024 üzenetére
Igen, próbálgattam a különböző wb módokat és még ez állt a legközelebb a valósághoz, a teremben valóban ilyen sárga fények voltak de azért nem ennyire...
Monopoddal készültek a képek
Már nagyon profi vagyok, videóban olyan mintha a 3 lábú állványomat használnám csak ez az egylábú sokkal használhatóbb ilyenkor, könnyebb vele mozogni
-
_seth_
veterán
válasz
Zola007 #2927 üzenetére
Elmegy egynek... lehetne stabilabb is ami azt illeti na de ennyiért nem sok választás van ugyanakkor jó fej van rajta, 2 vízmérték, könnyű, táskát is adnak hozzá... egyébként akinek nagyon remeg a keze az is tudja használni teljesen stabilan (2 sec időzítéssel akár) de nem is vészes azért bár manfrottoból vmi 40 ezer körülit próbáltam már és sokkal jobb... de hát árban is...
(mióta van meg? jó kérdés... kb március óta egyébként mivel akkor vettem az s5600-at)
-
_seth_
veterán
Nekem az a pici állvány anno még HP M22-es géphez lett véve ami nem volt túl nagy gép (mint egy cigisdoboz kb), utána a fuji a345-el még tökéletes volt, az 5600-at már csak úgy tartotta meg ha a gömbfejet rendesen meghúztam, a 6500-at is megtartja de azt már csak álló módban... de még bírja és ez a lényeg bár az utóbbi két gépemmel alig csináltam vele képet (6500 még egyet sem) de ki tudja mikor kellhet... az a 127 gramm a táskában nem a világ vége Ö
-
_seth_
veterán
Sánta állvány:
Eddigi tapasztalat: sokkal jobb mintha semmi sem lenne már csak azért is mert tudok mibe kapaszkodni, komolyra fordítva a szót valóban jobb mint a semmi nem is kicsivel, ha sikerül eltalálni a megfelelő pózt szinte fixen tartható a gépezet vele, rendkívül mozgékony ami nem kis előny a háromlábúval szemben persze az stabilabb de sokszor ez is elég lehet.
Ugyanakkor annak akinek erőteljesen remeg a keze nem való mert ez ugye csak 1 lábra támaszkodik azaz olyan mint egy botkormány, mozgatható minden irányba. A magassága elsőnek túlzónak tűnhet ellenben sokszor jó lehet az, hogy még 180 centis magasságban is majdnem stabilam tartható a gépezet. A 3d fej nagyon jó dolog főleg egy gömbfejhez képpest persze ez hátrány is egyben mert 3D ide vagy oda nem tud olyan mozgást végezni ugyanakkor ez is megfelelő (nekem). A talp kialakításának köszönhetően ahol nincs szilárd talaj akár le is lehet szúrni(tekerhető a talp, vagy a gumi érintkezik a talajjal vagy a kúp vége a csavarnak). Lehetne rövidebb összecsukva (60 centi), talán csak ennyi negatívumot tudok konkrétan ennek az állványnak de 4 ezerért ettől eltekintek főleg, hogy fej is és még tok is van hozzá
Jelenleg úgy látom, hogy főleg természetben fogom használni mivel ott nem szeretek cipekedni sem (600g az nem sok ugyanakkor megnéztem, hogy 1220 gramm a 3 lábúm, végülis a fele
[link], ha súlyról van szó a kis tripodom nyer a maga 127 grammjával [link] )
-
_seth_
veterán
Elvileg komoly is bár én olcsón jutottam hozzá (4e, thx gekkoman
).
Majd kipróbálom valamelyik nap...
Állványmenet: nincs vele baj... az 5600-at is sokszor használtam állvánnyal és még csak meg sem kopott a menet. Fuji A345/HP M22 gépeimet is használtam álvánnyal és még azoknak sem kopott a menet (rátettem a kis tripodra és lehetett mellette zúzni bringával pályán
).
-
_seth_
veterán
Az eddigi 3 lábú állvány mellé ma vettem egy monopodot is 3D fejjel
Kicsit szabadabb fotózást enged a monopod és mégis állvány
-
_seth_
veterán
válasz
Szten Márs #2862 üzenetére
Edigital termékleírás, forrás: Fuji
(Lehet valóban ez volt a fuji oldalára írva, sajnos már nincs fent a 6500fd csak a csodás új gépek: 5700, 8000...)
A mondat értelmezése nekem nem ment ellenben nagyon jól hangzik, hogy cserélhető meg, hogy mégis fix... az emberek szeretnek cserélgetni ugyanakkor van amiből a fixet az állandóságot szeretik... na jó ennek sincs sok értelme
-
_seth_
veterán
"Fujifilm FinePix S6500fd digitális fényképező
Arcfelismerés és ultra magas érzékenység a tökéletes portrék kedvéért
Arcfelismerés és ultra magas érzékenység. Mindez egy gépben a Fujifilm FinePix S6500fd digitális kamerában. A 6 millió pixeles maximális felbontással rendelkező S6500fd az első olyan digitális kamera a Fujifilm termékválasztékában mely rendelkezik az új arcfelismerő funkcióval. A funkció lényege, hogy a tökéletes portrékészítés érdekében felismeri az elkészítendő képen az emberi arcokat. A kép elkészítésekor az arcra optimalizálja az élességet és a fényerőt. Az arc felismerés 0,05 másodperc alatt történik és maximálissan egy felvételen 10 felismert arcig működik. Az új intelligens vakunak köszönhetően ez a funkció vakuval együtt is használható. Az arcfelismerő funkció mind nagy látószög (28 mm) mind tele állás (300 mm) esetén működik. Az új fejlesztésű "Real Photo technology"-nak köszönhetően a 6. generációs Super CCD HR érzékelő még a maximális ISO 3200 érzékenységnél is alacsony kápzajjal készíti el a képeket. A tovább tökéletesített zajszűrővel elkészített képeket vissza tudja nézni a 2,5"-os 235 000 pixeles LCD-n. További fejlesztésmég, hogy a kamera 14 Speciális Programautomatika témával áll a felhasználók rendelkezésére. Ezek: Természetes fény, természetes fény vakuval, Portré, Tájkép, Sport, Éjszakai, Hó, tengerpart, Parti, Múzeum, Szöveg, Naplemente, Tüzijáték, Virág. A nagy zoom átfogású készülék lehetővé teszi, hogy a kamerát egy cserélhető optikás készülékként kezeljük egy fix optikával. A 10,7x optikai zoom, 28 - 300 milliméteres kézi állítású optika minden helyzetben kielégíti egy átlag felhasználó igényeit. "
-
_seth_
veterán
Na igen, ezek az én képeim lesznek
Fotózás: én csak nyáron szeretek fotózni, ilyenkor nincs kedvem sajnos bár a héten majd debrecen főterén kattintok párat és a környéken is + ha nyitva lesz a sulimat is megörökítem és a nagy egyetemet... tervnek nem rossz de majd kiderül mi lesz belőle pl ha borús, sötét idő lesz hagyom a fenébe...
Ui.: RAW (RAF) képeket ki mivel szedi le a gépről?
-
_seth_
veterán
Akkor ahogy látom te extrémebb körülmények között használod a gépet mint én
Köv héten én is extrém helyen fogom használni: Da Vinci kiállításon
1000 ft csak az, hogy fotózok de kibírom 1x... úgysem fogom többé látni a kiállításet mivel tokióból jött ide és talán oda is viszik vissza köv hó végén...
A canon is5 fogása még az ami tűrhető de csak azért mert könnyű a gép (elem nélkül
). Ma is kezembevettem ezeket a gépeket ha már arra jártam éppen... egyszerűen a dslr gépek fogása nem jó és megnéztem most, nem 350d hanem canon eos 400d van 200-ért... megfogni viszont nem jó... vitrinben volt egy nikon d80 ami ránézésre már kényelmes lehet
-
_seth_
veterán
válasz
Proci85 #2830 üzenetére
Nem tudom... a boltban nekem leszedték róla a papírokat, nem is zavart de így én sem tudom mi a pontos tipusa
Nekem 5600-hoz tökéletes volt de a 6500 már az éppen belefér kategória ami nem rossz mivel így egy kicsit sem tud mozogni benne.
12 elem
Napellenző
Komplett objektívtisztító szett (folyadék, törlők, ecset stb...)
Hama mini állvány
Hama kártyaolvasó (ami mint kiderült nem 100%-os sajnos)
Kábelek... -
_seth_
veterán
Nem tudom, hogy vagytok vele de én pl nem szoktam tóba/folyóba/tengerbe/óceánba ejteni a gépet inkább vigyázok rá a szakadó eső pedig nem tesz semmit ha a táskába van a gép...
[link] Szerintem jó darab és az 5600-at sikeresen megvédte olyan esőben ahol nem vicc: 20 méter kellett ahhoz, hogy bőrig ázzak + máskor sem volt vele gond esőben/porban
(vmi 4e volt asszem).
-
_seth_
veterán
Egyébként arra jöttem rá az MM-ben, hogy a 6500fd-nek messze jobb a fogása, jobban kézreáll mint pl egy nikon dx40, oly e300 (vagy 500?), canon s5is, pana fz18, canon eos 350 volt még talán 200-ért de annak is annyira kicsi a markolata, hogy nem kényelmes...
S8000fd: hát nem is tudom... ránézésre nem jobb mint az 5700 a fogása pedig kifejezetten kényelmetlen, ez volt a legrosszabb az általam "vizsgáltak" közül. 5700 kézbefogva vicc a 6500-hoz képest
-
_seth_
veterán
válasz
Szten Márs #2815 üzenetére
Rosszul írtam na de csak értettétek, hogy mire gondolok, vagy nem?
Egyébként miért ne? A feketemágia még működhet is... házaspár mellettem (30 körüliek) a media marktban ott nézegette, hogy a digitális, ismétlem digitális gépbe milyen filmet, ismétlem filmet vegyenek... menübe megnézték, hogy van benne ISO400 így azt betették a kosarukba... ismétlem: digitális gépbe filmet! Lehet bunkónak tartanak de annyit azért odaszoltam miközben egy canon is5 (talán ez a neve) volt a kezemben, hogy digitális gépbe nem film hanem memóriakártya kell amit ha megfordulnak láthatnak is... megfordultak de amíg ott voltam nem rakták vissza a filmet... már csak azt nézném meg, hogy hova fűzik majd be
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
CollectoR #2795 üzenetére
A gép szerencsére jó
A kártyaolvasóval lehet valami probléma...
Ki milyen programmal olvassa be a képeket a gépről? Acdseevel pl nagyon lassú, photoshop még rosszabb...
Összességében sötétben jobb képeket lehet vele csinálni mint az 5600-al ami annak köszönhető, hogy kevesebb a zaj de még ez is messze van este vaku nélkül attól amit fotónak mondanék ellenben vakuval nagyon jó és erős is a vakuja, szerintem sokkal jobb ebben a gépben a vaku mint az elődben.
A videó/hang is jobb pedig egyaránt 640x480... főleg a hang ami jobb lehet más a mikrofon benne de nem recseg úgy mint az 5600.
-
_seth_
veterán
válasz
CollectoR #2792 üzenetére
Logikus lenne DE pár napja 1 gigás kártyával is csinált ilyet tegnap viszont már a 2 gigás volt benne szal ezt kizárnám
Ellenben érdekes, hogy ha a digitgépen nézem vissza a képeket akkor nincs egyiken sem hiba, most megpróbálom úgy átmásolni a képeket, hogy egyenesen a digitgépről és nem kártyaolvasón keresztül.
-
_seth_
veterán
Hibás a gépem
A képekre szürke sávokat rak pl van egy kép és a fele az is ami lennie kellene de a másik fele teljesen szürke vagy csak a széle de van ahol majdnem teljesen szürke képet gyárt
Szakesten lett letesztelve a csoportom által
Előzőleg 2 ilyen képet csinált amit még elfogadtam de most minden 4-5 képen van valami hiba...
-
_seth_
veterán
válasz
#35104512 #2747 üzenetére
Én nem tudom ellenben a debreceniből egyet én hoztam el még a múlt héten és már akkor sem volt sok az ottani dolgozó elmondása alapján ami szerintem pár darabot jelenthet... ami olcsó, akciós abból mindig kevés van kivétel ha olyan termékről van szó ami senkinek sem kell
Ui.: Holnap meg lesz a 2 gigás kártya a gépbe
-
_seth_
veterán
Nekem ilyen van hozzá, nem profi cucc de megteszi + a kis remegést amit az a 40e okoz amit nem állványra költöttem pluszba a 2 sec-es időzítővel ki lehet küszöbölni de ha van fény erre sincs szükség. Könnyű, kicsi, olcsó
+ van egy ilyen [link] mini is amit még a fuji a345-höz vettem... az S5600-as is nehéz volt neki bár elbírta, a 6500-at még nem raktam rá
Kipróbálom
A vízszintesen elbírja a gépet ha kihúzom a lábait de függőlegesen már csak döntve bár még futurisztikus képeket csinálhatok a kis állvánnyal is
-
_seth_
veterán
Jah: volt szó itt arról, hogy rádugjuk a gépre és mehet a másolás a digitgépről a számítógépre ez szép is azt hittem úgy van mint az 5600-nál de nem, ebben nincs digitgép/tároló mód
Ti hogyan szoktátok átmásolni a képeket? Én jelenleg az xd kártya gépből ki olvasóba be módszert használom.
-
_seth_
veterán
válasz
Snakeiboy #2698 üzenetére
imagechack-re szoktam feltölteni de egyesével nem volt kedvem szórakozni tegnap
Van olyan képfeltöltő ahova egyszerre több képet is fel lehet tölteni mint a kepfeltöltés.hu-ra?
Egyébként nem hiszem, hogy a netsávszéltől függene, hogy kinek hozza be és kinek nem valami más lehet a bibi... pl böngésző? nekem firefoxal megy. (még telefonon is behozza
)
-
_seth_
veterán
válasz
CollectoR #2659 üzenetére
Jaja, főleg az eddigi gépeim utána amikkel nem lehetett ilyen közel vinni a témát a lencsékhez ezzel viszont nem értem miért mozog? (mert hozzáér a lencse
).
Fényforráson én is gondolkoztam, a legegyszerűbb pl ha fogom öcsém és adok a kezébe 1-1 erős zseblámpát és megkérem, hogy világítson így mindenhol fényes lenne a téma
Egyébként valóban lehetne csinálni valamilyen vastag gumigyűrűs megoldást amibe rakni nagy fényerejű ledeket akár körbe-körbe az objekítv végére és kb 8 leddel akár este is lehetne makrózni aminek értelme is van mert sok apró élőlény csak este látható
Pl.: [link]
Csak vágva vannak a képek, kicsinyítés, élesítés vagy ilyesmi nincs rajtuk:
Apró változtatások PS-ben:
Ezek napsütésben, ráérősen, raw-ban fotózva sokkal jobban néznének ki...
-
_seth_
veterán
Amiket mutattam egyáltalán nem tartoznak a jó képek közé szerintem... sötét volt, az kellett volna, hogy süssön a nap de ez már nem az az évszak valamint fa alatt fotóztam a poszméhet és a darazsat is ráadásul az optika árnyékol is... Pl a darázs teljesen fekete nem látszanak a részletei mint ahogy én akartam de ezt már ott lcd-n láttam ellenben arra jó volt, hogy lássam milyen makrót lehet csinálni a géppel (mennyire közelit) és ezeket még AUTO módban csináltam többnyire mivel időm sem volt sok, pl a darázsnál egyik kezemmel fotóztam a másikkal telefonáltam de még akkor sem mozdult be... (hosszú expoval bemozdult volna ez tuti... de még mindig jobb a sötét kép mint a paca
Nagyon jó gép de ha megnézitek a fotozz.hu-n, hogy milyen képeket csinálnak egyesek akkor ezek gagyi próbálkozásnak tűnnek...
Alapvetően az érdekelt, hogy a képek rajzolata, az élek milyenek és szerencsére olyanok amilyet vártam: szépek
RAW: igen, S5600-al is amiről jó képet akartam csinálni azt raw módban csináltam, majd a 6500-at is kipróbálom de még nem volt türelmem hozzá
-
_seth_
veterán
Csináltam ilyen leveles képet is
A fujival 10e képet gyártottam, az előző fujival is jópár ezret, előtte hp-val is szal párat már kattintottam így szinte minden témáról csináltam már képet max nem olyan lett mint amilyet akartam
(annak idején pedig még zenittel nyomultam
)
-
_seth_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest