Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- CES 2026: nagyra nőtt 120 Hz-en a Dell
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Kösz!

Igen, a Nomad cuccok jónak tűnnek, de előbb még meg kell találnom az Omikron Alpha rendszert...
Most egy ideig nem tudom mennyi időm lesz, a diplomamunkámmal kellene _nagyon_ foglalkoznom (a legvégső határidőhöz képest még van kb. 4-5 hónapom, a munkahely adta legvégső határidőhöz - reálisan számolva - már késésben vagyok vagy 1 hónappal, a korábbi határidőket 1-2 évvel léptem túl, és már majdnem 4 éve lediplomázhattam volna...

). -
Turmoil
senior tag
http://neutralizer.uw.hu/
Archangel: Omega 41, D4!
De a 10-es helyekre a nomad fegyverek a legjobbak! Tök jó, hogy nem szívnak energiát. És sebzésben is a legnagyobbak. -
Egon
nagyúr
Nnna...
Megvan a Titan...
Mentem egy jó nagy kört, most megint visszajutottam Omega 41-be. Fegyverzet feltápolva: 3 helyen jártam eddig, ahol roncsokból ''bányásztam'': megvan a Blue Blaze, a Bloodstone és az Iron Hammer (ez utóbbit eladtam, és inkább a másik kettőt raktam fel párosával: a kis kékség eddig a legerősebb, a Bloodstone meg megegyezik a kalapáccsal, viszont annak valamiért nem szimpi a neve...
). A két 9. szintű helyre pakoltam valami Skyrail B nevű cuccost (ha jól emlékszem), ez üti a gyengébb 10-es szintű fegyvereket is (asszem 244*8.33 a sebzése).
Van viszont egy ''nagy'' gondom: nem találom az Archangel nevű fegyvert. A legelső a freewebes listán: elvileg Omega 41-ben, az E5 szektorban van, de OTT NINCS RONCS!!!!
Össze-vissza cirkáltam a szektor bal szélén, de csak azt értem el, hogy a neutroncsillaghoz túl közel kerülve nagyon kevés híján szétesett alattam a hajó a bazi nagy sugárzástól...
Szóval ha valakinek van valami infója a fenti fegyver hollétét illetően, ne tartsa magába... -
LukE
veterán
Omega 41 pedig jó hely, van freeport 5 meg Leon Base, ahol pl. gyógyszerért rettenetes árakat fizetnek, egyszer valami 50-et felszedtem és eladtam 700/darabért. Lehet Red Hessian gyakó küldetéseket szerezni, amiért mindenki szeretni fog.
Hammerhead sem rossz, de Anubis után pár óránként új hajót vettem.
Zonerek a legjobbak, dúl a nagy harc ők meg átcammognak 3 hajóval és kész
Turmoil: Megvannak a Nomádok, időnként puttyog 1et a fegyverük, aztán valaki beszól hogy shield failure
kicsit álmosan kezdem bele a hentelésükbe, de tényleg dúrvák azok a fegyverek. Ilyen csítes fegyverekkel még jó hogy erősek
-
Egon
nagyúr
Nnna, én is továbbléptem (a múltkor az alap missziók kivégzése után pihentettem a cuccot). A neten levő táblázat átböngészése után úgy döntöttem, inkább kihagyom a HammerHead-et, és egy Centurion nyergében megyek a Titan-ért (sokkal jobbnak tűnik). Cadiz-ban lehet csak kapni, eltöltöttem némi időt mire megtaláltam.
Átnyergeltem a szomszéd rendszerbe (Omega 41), itt már Titan-t is kapni, csak pénzem nincs (de legalább nem 10K-s missziók vannak, mint a németeknél...). Asszem visszamegyek az Omega 5-be, ott nincs radioaktivitás (nagyon idegesít), és 30-40K-s missziók vannak... Most a fegyvereket kellene feltápolni, elég gagyinak tűnnek a jelenlegiek... -
LukE
veterán
ja, de vannak azért jó helyek, most éppen Cadiz tetszik, bár nem az a kifejezett üdülőhely

azt én is
hülyélye egyszer bemászott egy bolygó atmoszférájába
Kifogytak a kajából, aztán főnökök összegyúltek, hogy valami okosat kitaláljanak, sorshúzás, és a Ventru ág ment a mészárszékre(!). Azóta ugyan nincs Ventru ág, de mégis van mindenkiben. hm, ide most nem rakok smilet.
nem fps, hanem mint pl. a Rheinland-osok az ásatásnál, engine simán tudná. Lehetne hegyek között repkedni
baz, sugárzás miatt 10-20k-kat kell repairnom a hajón, de nem gáz, elhagyott fegyverekből meg rakományból összejön még ~50k a mission 30k-ja mellé
Lunatic: inkább 10 szintűeket találtam össze-vissza, vagy 3párnyit, meg 1 pár 7-es szintűt, mielőtt Anubis lecseréltem volna. Most meg már az ellenségek is hajigálják el a 7-8 szintű cuccokat. Elég sokáig nyomtam azzal, aztán vettem 1 hammerheadet, és azzal szálltam be a Corsairek rendszerébe, jó kis út volt.
ja, ha megnézed, hogy a patrol mapon hova mennek az őrjáratok, akkor lehet találni bázisokat meg jumpholekat. de persze csak óvatosan.
Sinclar(így hívták a tudós nénit?)-t kellett megmenteni, aztán futás 1 bázisra, ott nézett valami fehér meg villogó dolgot. Na az élőben is jól néz ki, találtam 1-et, csak kicsit radioaktív
-
Turmoil
senior tag
És az is így néz ki? Uncsi...

Én a bolygókat szoktam meglövöldözni, kimondottan a dokkológyűrűn keresztül
Nem emlékszem, mesélheted...
Jaja, van ilyen
Erről a pajzsról már hallottam, de halvány lilám nincs, hogy miért ilyen vacak. Legalább lenne valami kihívás a játékban
Na ja, rakjanak bele még egy fps-t is?
-
Lunatic
aktív tag
Az én legfurcsább sztorim eddig tegnap este történt. A The Ringről kidokkolva belecsöppentem egy jó kis kavalkádba, unionersek támadták a bázist nagy erőkkel. Aztán persze engem is, úgyhogy gondoltam besegítek egy kicsit a zsaruknak. Az utsó jómadár menekülőre fogta és közel repült a Ringhez én meg eresztettem felé egy nagy löketet. Kitért valahogy a sorozat meg a bázist találta el...az egész radar egyből piros lett, teljes rheiland police a nyakamban. NA EZ öngyilkos küldetés...ennek ellenére igen sokáig kihúztam. Sőt a statuszom nem lett ellenséges, pedig önvédelemből leírtottam közülük jópárat. Aztán inkább kiléptem..

Elég sűrűn lépegetek szinteket, asszem 23-24 körül járok.
Vettem egy Valkyriet, de határozottan gyengébbnek tűnik, mint az Anubis.
Honnan szereztetek 6-8 szintű jó fegyvereket? Corsairoknál teljesen semleges vagyok, érdemes elnézni hozzájuk? -
LukE
veterán
Ja, már jártam ott is
de van pl. Edinborough systemben is egy Shetland nevű csónak
Motezuma
. Én olyankor leszek ideges, amikor egy év kell a dokkoláshoz, és unalmamban lövöldözgetek, aztán véletlenül túl sokat a friendly fire
A Ventru Corsair-ág történetét hallotta már valaki? Komolyan mondom játék készítői eléggé elszálltak néha.
Teljesen vidám, ahogy a nekem full baráti Corsairek meg Bounty Hunterek hentelik 1mást
.
nah, kérdés: van 1 db SP-2e lev.10-es shieldem, 8280at nyel el. De láttam a Titanokokn egy olyan l10 shieldet, ami ~10k sebzést bír ki, de a regeneration rate-je csak 1 (egy) volt. Lehet hogy ez valami fícsőr? mint hogy nem használják a battery/nanobot-okat?
ja, kár hogy nincs bolygófelszíni küldetés, lehetne gyalogosokat hentelni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Turmoil
senior tag
Van ilyen.
El is mentem inkább a Hawaii luxushajóra. Ebből tuti csak 1 van
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii1.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii2.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii3.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii4.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii5.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii6.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii7.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii8.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/hawaii9.jpg
A legdurvabb ez volt: bebújtam a Montezuma bázis zsilipjébe, amikor kijöttek a Hackerek lelőni engem
Na innentől annyi, nem volt senki, aki lelőtte volna őket és addig újabb hajó meg nem szállt se le, se föl. Kénytelen voltam visszatölteni az előző mentést
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/montezuma.jpg -
LukE
veterán
mármegint én

eddig a legnagyobb az volt, amikor egy robot csapos elkezdett beszélni a családjáról
úgytűnik csak a skinje/hangja más, a dumák azonosak mindenkinek. -
LukE
veterán
juteszembe, az intrónak, meg főleg a szinte fenyegető utolsó mondatnak mi köze van a játékhoz?

-
LukE
veterán
hm, ez pont ugyan úgy néz ki, mint Baden Baden

http://www.fazekas.hu/~luke/sokkep/badenbaden.jpg
http://www.fazekas.hu/~luke/sokkep/badenbaden2.jpg
az előbb berotáltam a képernyőmet 90fokkal
ne próbáljátok ki, azthittem meghülyülök
freelancer csak sötét képernyő, winfos asztalból is csak a tálca látszott. -
LukE
veterán
azért vannak szép dolgok. Omega7-nél valami brutál radioaktív mező volt, fél percenként kellett nyomkodnom a nanobotokat, corsair fighterek roncsinál meg az a gázmező robbangat. huhh
Omega5ben alig távolodok el a jumpholetól, 6-8 red hessian elkezd lőőni, távolban aknamező meg weapon platformok, gyorsan tűntem is el onnan.
Ahogy a szmötyiben az orromig alig látok, de néha átsejlik a pár K-ra lévő bázis. Azért meg van ez rendesen csinálva.
jumpgétnél rakat teherszállító tömegel, és még nem is mozognak. Az egyik kapott 1 torpedót
és mondenki elkezd rám lőni. szerencsére megtisztult az jumpgate és ők ottmaradtak
Spuds: nemtom, ha nem támadnak, akkor lőjj rájuk te
tractort meg tényleg gyakran kell nyomkodni, 20k-s mission után kb 10-15knyi fegyvert, lőszert meg egyéb cuccokat tudok eladni
-
Spuds
tag
valaki segitsen pls
meg nagyon az elejen tartok es megakadtam
ott ahol juni val repulunk mission ban es megall elottunk 3 hajo
azt irja: Awaiting mission
lattam mar ezt egy elozo hozzaszolasban, de attol nem lettem okosabb
hogy le kell loni oket, de amig nem tamadnak ram, addig nem tudok semmitse csinalni, hogyan erhetem el hogy megtamadjanak??? -
Lunatic
aktív tag
woaaa, megcsináltam a küldetéseket. Na, maradjunk annyiban, hogy némi veríték azért volt a homlokomon...

azok a részek tetszettek, amikor nemigen lehetett tankolni batteryt, főleg az elnökszöktetésnél. Viszont a csatahajós részek durvák voltak, torpedók nélkül nekem nem sikerült lelőnöm őket. Torpedókkal viszont két percig se tartott...
Az kifejezetten bosszant, hogy ÉN lőttem le a csatahajókat, mégsincs ott a persnal statusomban, csak 500 fighter....
A legjobban az jött be, amikor a négy pajzsgenerátort kellett lenyomni azokban az árkokban. Élvezetesen lehetett manőverezni.
A vége nekem egy kicsit túlzás volt, nade sebaj elhúztam egyből rheinlandba, és írtom a redhessiansokat.
Bár nem mindig van ilyen küldetés sajna, és ha a többieket írtom, néha ellenségesebbé válnak a Corsairok. Hanyadik szinten lehet Titánt venni?
S addig mivel mentetek? Jó ez az Anubis, de valahogy nem szimpi.
De a legviccesebb akkoris az, hogy Manhettenben elvállalhatsz első szintű küldetéseket....
Hárman lőnek izomból, a pajzs meg se mozdul, egy-két lövés és fexenek. -
Turmoil
senior tag
-
Turmoil
senior tag
Ígértem képeket a kedvenc üdülőhelyemről. Íme:
[L]w3.enternet.hu/vero/freelancer/Curacao1.jpg[/L]
[L]w3.enternet.hu/vero/freelancer/Curacao2.jpg[/L]
[L]w3.enternet.hu/vero/freelancer/Curacao3.jpg[/L] -
LukE
veterán
a legkomolyabb az volt, amikor valami nagyranőtt rheinland hajót kellett leintézni. Bebújtam a hajó mellé, és lőttem amíg szét nem esett, se torony, se vadász nem lőtt rám

Gáz hogy nem lehet levadászni a battleshippeket
meg a fél aszteroidányi xenos bázist
.
Meg alaskába sem tudtam visszamenni. De arrafelé óvatosan, ott military grade aknák vannak, pár darab még talán a Titant is szétszaggatná -
Spensers
aktív tag
Innen le lehet szedni egy két kafa modot!!!
:
http://www.lancersreactor.com/
+
van egy két jó infó is... -
pepepapa
tag
Csatlakoznék ''fügike'' # 158 as kéréséhez, hogy honnan lehet lehuzni, esetleg mail köszike .
-
Turmoil
senior tag
Ez annyira nem gond, mivel (szerintem hiba) ezek nem foglalnak rekteret... Innentől kezdve nyugodtan lehet gyűjtögetni (csak vigyázz, hogy ezeket ne javíttasd meg), aztán ha egyszer eladod, megdöbbensz, hogy mennyi pénzt hurcolásztál magadnál.
Később hullanak majd olyan fegyverek is, amikért 10K fölött kapsz, persze az ellenfél is durvább, amiből kiesik egy ilyen, de akárhogy is nézem, a pénzem talán a fele ezekből származik, azaz durván 3 milliót kerestem csak az eladott lepukkant stukkerekből. -
Spensers
aktív tag
Szasztok
Nem tudjátok hogy ezt a pajzsot be lehet-e valahol szerezni??? :
Adv. Bulwark H.F. Shield (Class 10)
Kb. 11000-es
Mert mikor le szkennerelek egy másik Titánt akkor ijjen van rajta de én még nem találtam elvileg a Frieeportokon kellne lennie de eddig csak (Class 8)-t találtam
-
LukE
veterán
kedden kb hajnali 4kor hozta meg a ''futárposta''
a gamét, valamikor 6 körül le is feküdtem
tegnap is csak azért hagytam abba, mert nem nyomtam elég shield batteryt és megpurkantam. eléggé addiktív kis játék. -
Turmoil
senior tag
Asszem 18. szintű leszel, amikor befejezed a történetet. És ne aggódj, fogsz izzadni!
Utána menjél Drezdába Hessianokat lövöldözni. Niobiumot és gyógyszereket gyűjtsél csak, mert azokat 1600-ért, és 820-ért veszik át az egyik állomáson. Mire elég pénzed lesz, a Hessianok egyik ellensége a Corsair imádni fog, azaz mehetsz a Titánért. Az út odafelé kicsit rázós, de annyira nem vészes. -
Lunatic
aktív tag
Hát, már komolyan várom, hogy megizzasszon egy küldetés...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Küldetések terén nagyon célratörő vagyok, lelövöm akit/amit kell,
aztán adios...
Egyébként úgytűnik megtanulták, hogy ne bosszantsanak fel, mert már nem nyomják utánam a distruptorokat...
Hétvégén, ha lesz időm megpróbálok csinálni egy szervert a gémhez, aztán lövöldözhetünk multiban. Bár úgy terveztem, hogy először végigviszem a sztorit.
Mennyi van még hátra köbö?
De ne lőjétek le a poént ha kérhetem. Már ha van.
-
fügike
senior tag
Ha valaki elárulná, honnan lehet lehúzni, vagy dobna egy mélt, roppant hálás lennék. Rég játszottam már egy jó kis űrlövöldözős játékkal.

-
Turmoil
senior tag
Önygyilkos küldetések a sztoriban vannak, eleged is lesz még belőlük.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A weapon platformot lenyomni meg csak az elején nehéz. És előbb ott is a hajókkal kell törődni, összességében nagyobb tűzerő, mint a platformok és ráadásul azok még követnek is. A platformokat meg a végén is le lehet nyomni, és közben jó eséllyel segítség is jön.
Gondolom nem meglepő, ha azt mondom, hogy éh ha normál sebességgel (80) nekirepülök egy platformnak és mire odaérek már robban is
De egy nagyobb állomás is robban 2 rárepüléstől... -
Lunatic
aktív tag
Igen, ez nekem is feltűnt, hogy eléggé arányít a gép. Az mondjuk nemannyira tetszik, hogy nincsenek olyan küldetések, amik tuti öngyilkosságszámba mennek.
Nem mintha elvállalnám őket, de pölö egy weapon platformot lenyomni sokkal nehezebb, mint egy sima tisztogatás, és nemigen fizet többet. Nem éri meg elvállalni, mert több rakéta fogy és battery is, mert nem a vadászokkal törődik az ember. Szóval a küldetésekben azért elég kicsi a mozgástér a választékot illetően. Juni-féle balhékra meg mindig úgy indulok el, hogy legalább 40K kreditem legyen tartalékban, de az is azért, mert az új rendszerek be/kijáratainál általában mindig lehet kapni egy-egy jobb fegyvert.
Aztán nem lenne rossz, ha az embernek esetleg lehetne netalántán egy garázsa..., mert mindig sajnálom eladni a régi jó kis hajóimat....
-
Turmoil
senior tag
Amikor odáig jutsz, hogy meg tudod venni a hajót, amire felmegy a pajzs, addigra nem lesz gond a pajzsot sem megvenni. A creditmennyiségem meg azért ennyi, mert szinte semmire nem kell költenem, ellenben ha felszállok és megyek egy kört, akkor rengeteg eladó fegyverem és egyéb cuccom lesz...
Az Omicron Gammán, ahol kapható a Titán, 36-38. szintű küldetések vannak, az értük járó díj 90-140K credit. Mondjuk húzósak is, de egy jól felszerelt Titánnal nem nehezebbek, mint korábbi küldetések korábbi hajókkal. Ilyeneket kell elvállalni, és utána már nem lesznek pénzgondjaid. Még az a félmillió kenőpénz is bőven belefér, amit szétosztottam a békülés kedvéért. -
Turmoil
senior tag
Ha szép kikötőket akarsz látni, akkor:
Cortez: Curacao, talán van is képem róla, csak nincs feltöltve. Majd otthonról.
Sigma??: Hawaii luxushajó (valahol a jobb oldalon felül levő rendszer)
Én ezekre a helyekre járok nyaralni
Tegnap még kipróbáltam 4 Nomad Energy Cannont. Ha már ellátogattam a majmokhoz, lőttem is pár ilyet, de maradok a Blastereknél.
Kyoto jó hely, én is arrafelé tartok, hogy bevágódjak náluk is. -
Lunatic
aktív tag
Na megérkeztünk Kyoto-ba...huh nagyon tetszik a new-tokio rendszer. Remélem így hívják.
De különösen szépek az állomások. A Barracudám ultrarulez. 5 küldetésből egyszer talán ha nyomok egy pajzstöltést, nanobotokat nem emléxem mikor használtam utoljára. Nagyom jó kitérő technikáim vannak és a countermeasure flare igen hasznos! Csak most sajna nincs annyi időm nyomulni...
-
Turmoil
senior tag
Ez valami halálos:
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Majom1.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Majom2.jpg
Poén, hogy régi ismerősként üdvözöltek
-
Turmoil
senior tag
-
Anathol
tag
Én is próbálta a szerveres dolgot, de 2-3 sikeres küldetés után lefagy a szerver progi és hozhatom újra létre a szervert. Szombaton a tesóm hozott létre szervert és 5 órán keresztül járszottunk gond nélkül. Vasárnap már az első próbálkozás fagyáshoz vezetett! Volt valakinek hasonló gondja és ha igen hogyan oldotta meg?
-
Spensers
aktív tag
Én 13:11 alatt vittem végig a gémet

-
SMRT
csendes tag
Ahhoz, hogy átvigyél egy karaktert 1 szerverről 1 másikra, mindkét szerver adminját ismerned kell
azaz megkéred az egyiket hogy küldje el a karaktered a másiknak. -
Turmoil
senior tag
Új szórakorást találtam, kimentem Drezda egyik elhagyatott részére és addig lőttem a Red Hessian hajókat, amíg tele nem lett a rakterem niobiummal. Akkor visszamentem a kedvenc bázisomra és eladtam mindent, amit a hajókról lelőttem. Az eredmény: 382K tiszta haszon és a fél világ engem imád. Most nézegetem éppen, hogy még kiket kell meglövöldöznöm ahhoz, hogy még több szervezetnél legyek green. A Mollyk pl. esélyesek, meg a Blood Dragons. Ha náluk is szétcsapok, akkor a Japánoknál is nyerő leszek és még 1-2 bűnszervezetnél is. Corsairnál már most közel nullán vagyok, pedig nemrég még utáltak

Volt már valaki a majmoknál-robotoknál? A Corsair rendszerből lehet odamenni állítólag, majd a héten megnézem én is, de most alvás...
-
bdav
őstag
Japóknál a dragonra érdemes gyűjteni az baró kis hajó
A kyushu systembe van egyből a Bretoniánál levő jumpgatenél egy battleship (vagy keresel pár katonai hajót és becsatlakozol alakzatba - bár igy tovább tart mert ezek néha megállnak lövöldözni
)
amugy a csatahajóknak nincs pajzsuk így logikusan nem tudják felvonni őket
(a torpedó meg nem 4 volt abban a küldetésben, csak 4et mutattak, de utána még lehetett hallani ahogy löttek)
Ja majd a nomad csatahajókat nézd meg
mondjuk amikor 15-20an megyünk neki akkor nem gáz, de 3-4 hajóval támadtuk ellőttem rá vagy 10 torpedót meg 20 rakétát + halom egyéb fegyverrel is mire meghalt 
-
Turmoil
senior tag
Aztán, ha valakinek van megfelelő eszköze, akkor kellene csinálni egy fórumos Freelancer szervert. Én már trenírozom a karakterem
A dolog egyszerű, az exe könyvtárban van egy flserver.exe program, azt kell elindítani, egy-két paramétert megadni és onnantól lehet nyomulni, akár úgy hogy a saját gépeden fut a szerver.
Ha jól értelmeztem, akkor szerverek között át lehet vinni karaktert. -
Turmoil
senior tag
Az jó, egy darabig én is azzal mentem...
Nekem mostanában egy olyan küldetés tart 20 mp-ig, ahol két hullámban jön 2-3 hajó
Számomra új, ha freeflight módban mész cruise enginnel, akkor működik az engine kill, azaz lehet 300-zal hajtómű nélkül repülni és ami fontos: lőni!!! Igaz, hogy folyamatosan lassul a hajó, de ha valaki rossz állapotban van és hallja, hogy jön a cruise disruptor, akkor free-flight és engine kill. Kis robbanás, aztán megy tovább a hajó. Tisztes távolságban aztán megint lehet cruise módra kapcsolni. Előtte nem, mert lelassul a hajó, amíg tölt a motor
-
Lunatic
aktív tag
Na, a japánoknál vagyok, Barracudára gyűjtök. Az első hajó, aminek meg tudtam jegyezni a nevét elsőre.

13. szint, a kis Cavalierrel kavarok, az 5. szintű stukkerek elég jól bejönnek.
Itt történt meg az egyik legrövidebb küldetésem eddigi pályafutásom során, az akciórész kb 20 másodpercig tartott. Egy fickót kellett levadászni, még alig fejezte be, hogy itt fogok megdöglendeni, amikor már a vonósugár húzta be az escape podját...
-> cruise mód és hagytak eljönni. Vicces volt.
A versenyt másodikra megnyertem, egyáltalán nem volt vészes. Az első menetben lőttem egy csúnya kapufát a háromnegyedénél...
Tényleg azt mondta, hogy vissza lehet menni hozzá, de Trent a naplójában nagyon a háta közepére kívánta az egész hercehurcát.
Ami kifejezetten bosszant, hogy a játékban eddig a csatahajók..., hát elég komolytalan ''erőt'' képviselnek.
Egyébként főleg itt japániában nem túl erősek az ellenek, vagy én vagyok túl jó...
-
Turmoil
senior tag
Info: kb. 3 hónap múlva jön az első kiegészítő, szóval addig érdemes gyüjteni a pénzt és cuccokat. Gondolom szükség lesz rá!

-
Turmoil
senior tag
válasz
Spensers
üzenetére
Nem, a 10-es pajzs a legjobb. Nincs 11-es és jobb 10-es se.
Cannonball nem rossz, de nem túlzottan célkövető. Nagyobb, lassú célpont ellen jó, de gyors hajók ellen szerintem nem. Nekem Firestalker van 2, darabonként 2400 sebzés (kb. a cannonball fele), viszont ritkán megy mellé.
A paralizes sem rossz, leszed 7900 pajzsot, mást nem nagyon. De gondolom érthető a célja.
A 2 nomad fegyver azonos értékű, nem véletlenül. A refire rate a másodpercenkénti lövésszámot jelenti megfigyelésem szerint. A 2 nomád fegyver esetén ha megszorzod a sebzést a refire rate-tel, akkor ugyanakkora értéket kapsz, azaz a két típussal ugyanott vagy. Amíg ott voltam, 4 blastert és 1 cannont kaptam. Nyugodtan próbálkozhattam volna tovább, de felesleges, ugyanott vagyok. -
Turmoil
senior tag
Ebben a menekülés opcióban van valami, de úgysincs kedvem lövöldözni. Bár ha kell, akkor azért tudok kihívást találni. Most hogy újra jó vagyok a LSF-nél, Navy-knál és rendőröknél, izgalmas lenne berepülni a Corsair-ok rendszerébe. De csak azért, mert ott már kellene shield-battery-t használnom, ellenben pótolni nehéz lenne, max, ha valamelyik hajóból az esik ki, de általában nem szokott... És hiába fér 71 a hajómra, ha failed állapotból 9-10 darabbal hozza csak rendbe! Tippre a pajzs szintjével azonos mennyiség kell.
Visszatöltöttem a mentést, 20 óra 25 perc játékidő után landoltam Manhattanben, és ha jól emlékszem, akkor 40 óra után vettem meg a Titánt.
A fegyverek használatát nem a te szinted, hanem a hajó szintje határozza meg, ezért érdemes cserélni. Brettoniában a Crusader 35K-ért kapható, megéri cserélni. Szükség lesz rá! Rheinladon pedig szintén érdemes hajtani kicsit, mert ott 250 körül lehet venni egy jobb hajót, vagy marad az Anubis, de abból később nehéz továbblépni, mert mire befejezed a küldetéseket, addigra az összvagyonod nagyon lecsökkenhet...
A csaj visszautasítását még nem próbáltam, majd egyszer azt is. Egyébként Save Game, decline, aztán ha nem tetszik, akkor load game...
-
Spensers
aktív tag
Én ezt a funkcíót akkorr használtam játék eleje mikor még gyengus gépem volt mikor már nagyon leszedtték a cuccokat rólam.
Mégpedíg úgy hogy kicsit elhúztam tőlük persze folyamatosan üldöztek, aztán benyomtam neki ''kill engine'' el kezdttem sodrodni ahogy te mondod 180fokos fordulat erre a hüle ellnefelek is meg fordulnak!!!
és el húznak az ellenkező írányba!

-
Spensers
aktív tag
Hali
Kérdésem a köv lenne :
Van most Titánom van rajta egy:
Adv. Brigandine H.F. Shild (Class 10)
Nevezetű pajzsom szal van-e ettől jobb pajzs és ha van hol lehet meg venni???
+
Van most nekem Cannonball Missile (Class 9)
Hull Damage : 4890
Shield Damage : 2445
Rakétám és ettő is van-e jobb ??? -
Lunatic
aktív tag
Ja, egész jó a mesterséges intelligencia, de nem tökéletes.
Én is mindig adok egy esélyt, ha éppen eltérítenek hogy elhúzom a csíkot, de aztán a distruptorral jól felbosszantanak és akkor támadóállás...
Egyébként ahogy elnézem a hajódat, lehet azért nem tették bele ezt az opciót, amit hiányolsz, mert nagyjából mindenki menekülne előled, és halálra unnád magad...
Egyébként mennyi idő alatt fejezted be a küldetéseket játékidőt számítva?
Ja, és kiprószálta már vki, hogy mi van akkor, ha Juninak aszondod az egyik küldetésére hogy decline? Lehet szabadúszni vagy gameover?
De az kétségtelen, hogy régen kötött le így game.
-
Lunatic
aktív tag
Egykét apróság nekem is elég szokatlan.
A legfurcsább, hogy csak én tudok tölteni a pajzsba? Hogyvanez? Eleinte aszittem csak a kezdő ellenek miatt, nade level 10 és még mindig nyomnak el egy-két batteryt? Tudom állandóan az Xwingel jövök, de ott milyen jól meg volt már csinálva: mi van a töltésprioritásban, fegyver, pajzs vagy sebesség...
Aztán most hoztuk el a professzornénit a két segítőtárs segítségével, akik négy (!!!) torpedóval kilőttek egy csatahajót. Hümm. OK, hogy nem számítottak rá, de nyílvánvaló harci helyzet volt, és a csatahajó nem vonják fel a pajzsokat? ehh...
Ami egyre jobban bejön: a rakétázás és a countermeasure.
Rakétát megfelelő ütemben elengedve negyedannyit kell lövöldözni. Első körben lejön a pajzsa, másodikban kap egy rakétát, aztán már csak ki kell végezni.
Ha meg éppen ránk lőttek ki egy rakétát, a csipogástól függően ki lehet manőverezni, de elég akár egy countert kidobni és lehet tovább üldözni.
Most megint Leedsben vagyok, még mindig defenderrel, nagyon nemteccenek a bretonniai hajók, bár mostmár használhatok lev5 fegyvereket..., próba cseresznye.
-
Turmoil
senior tag
Most azért nagyot csalódtam a játékban: visszamentem a Hood csatahajóra Dublinba, a versenypályához, ahol az ürge anno azzal köszönt el, hogy bármikor menjek vissza egy versenyre, ha van kedvem... Na visszamentem és semmi különbség nincs a galaxisban kóborló egyéb hajókhoz képest, az ürge sehol. A pályán ugyan végig lehet menni, de közben Molly és Corsair hajók lövöldöznek cruise disruptorral - vesztükre

Szóval hiányolom az erőviszonyoknak megfelelő viselkedést. 2 km-ről le lehet scannelni vkinek a fegyverzetét, és ha azt látják rajtam, hogy van 4 olyan fegyverem, amiből 1 is elég lenne ellenük, akkor minek csesztetnek? Én húznék a fenébe, de nagyon gyorsan... Na mindegy, majd a modok vagy a következő verzióban remélem javítják.
Egyébként a legjobban azok a hajók idegesítenek, amelyeket megvizsgálva 800000 adag gyémántot, vagy egyéb olcsó kacatot találok. Csak kár, hogy max 70-et tudok belőlük begyűjteni.
MORGÁS OFF
-
Turmoil
senior tag
Nagyon érdekes dolog történt: 38. szintűként jó ideig az szerepelt, hogy köv szinthez szükséges: Max level.
Most ránéztem: Mission!!! Szóval még lehet, hogy nincs vége! Kezd érdekelni
-
Turmoil
senior tag
Érdemes a hajót lecserélni nagyobb páncélzatúra és főleg olyanra, amira jobb cuccok mennek föl.
A kill engine arra jó, hogy átvágtatsz az ellenfelek között, majd kill engine, és 180 fokos forduló. Az kb annyi, hogy teljes sebességgel tolatsz, ellenfelek jönnek utánad, te pedig szembefordulsz velük és lövöd őket. Szóval annyia hatása, hogy abban az állapotban ''sordródsz'' az űrben, csak forogni tudsz az egérrel. Én nem szoktam használni, de ahogy látom, az ellenfelek igen. -
Turmoil
senior tag
válasz
Spensers
üzenetére
Persze attól függ, hogy éppen hol tartasz a játékban.
Én nem használtam rakétát, mert pénube kerül. Bár van olyan, amiből lehet találni a lelőtt ellenfelekben, de egyébként fölösleges. Inkább nagy sebzésű fegyverek. Nekem egy időben a particle típusok jöttek be, mintha többször szakítottam volna le darabokat az ellenfelek hajóiból, aztán plazmából voltak csak elérhető darabok, akkor azzal nyomtam, aztán mikor megvettem a Titánt, elmentem a roncsokhoz a unique fegyverekért (2 db. mindegyikből!) Sajna a Titánra is csak 4 10-es szintű fegyver megy föl és 2 9. sz.
Elugrottam az Unknown system nevű helyre is:
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Titan.jpg
Itt szereztem 4 nomad energy blastert, azóta a fegyverzetem:
4 nomad energy blaster (~640 sebzes, 4 loves/mp (refire rate), 0!!! energia)
a szárnyvégeken pedig 1-1 Firestalker rakéta (2400 sebzés). Ez utóbbiak csak életmentő célra, bár ilyen még nem nagyon volt
Sajna a Titan esetében a turret hátul van, és előre nem tud lőni
A Buckshot egyébként egy 9. szintű particle cannon.
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Buckshot.jpg
Van normál verziója is, legegyszerűbben Bounty Hunter bázison lehet venni, ha nagyon jóban vagy velük, rosszabb esetben Corsair vagy Outcast szemelyt celzó küldetésben lehet lőni. Ez kicsit lassabb folyamat, de legalább pénzt is kapsz mellé.
Ez utóbbi módszernek egyik hátránya, hogy az összes katonai, rendőri, fejvadász és biztonsági szervezetnél ellenségesek leszünk. Izgalmas volt úgy átvágtatni Omicron Alpháról Rheinlandig (természetesen NewYorkon át
), hogy szinte sehol nem tudtam leszálni (csak a freeportokon) és mindenki vadászott rám
Akit érint: a trade-route-okat és jump-gate-eket lehet használni, ha ellenségesek vagyunk az üzemeltetőjükkel, de bázisra és bolygóra nem lehet leszállni. Persze nem volt veszélyes, mert még a pajzsomat sem tudták veszélyes mértékben megbontani. Szép lassú repülés közben halomra lőttem mindenkit. Néha láttam, amint Bounty Bunterek vadásztak a nekem még barátságos Outcast, vagy Corsair hajókra, na itt hiába szálltam be a BH oldalon, csak annyi történt, hogy mindenki ellenség lett. De rendes voltam, csak a rosszfiukat lőttem le
Aztán érdekes poén volt, hogy már azt hittem, hogy rendben vagyok mindenhol, a manhattan police base barátságos volt velem, csak éppen a docking-ringet üzemeltető banda pikkelt rám és nem engedett leszállni
Azért végülis 7-800000 kenőpénz szétosztása után végre rendbejött a renomém és nyugodtan ihatom magam halálra a manhattani kocsmában
Poénból elvállaltam pár 1. szintű feladatot: két hullámban 2-3 hajó jön szembe. A nagyobb darabokba kétszer is bele kell lőni, hogy leessen. De közel nem tudnak jönni.
Éppen azon gondolkodom, hogy átveszem a hatalmat a rendszerben, csak sajna a játék nem teszi lehetővé
Pedig szerintem egy battleship sem bírná sokáig ellenem
Hmmm... Ki is próbálom, hogy le lehet-e lőni
) -
Lunatic
aktív tag
Affene. Ez a játék teljesen felborítja a bioritmusom.

Viszont a fél szárnyamért cserébe hazajutottam.
Immáron rakétáimmal és maximális önbizalommal felfegyverezve felvettem a küzdelmet a Liberty polisszal. Aztán inkább elképzelhetetlenül nagy sebességre kapcsoltam (cébáj űrgolyhók).
Egyébként négygombos mouse rulez! Miket konfigurálgattatok rá? Nekem az egyik a szégyenafutás, de milyen hasznos -> criuse című a másik viszont jó kis rakéta. Kár, hogy nincs több gomb...
Ja, a cruise interruptor nagyon durva, egyszer Leedsről kifele belecsöppentem valami balhéba, aztán ezért nem fizetnek, mitkeresekitt alapon olajra akartam lépni, de állandóan kigolyóztak, úgyhogy maradt az afterburner.
A kill engine mit takar konkrétan?
Ezen a környéken imho a fejlevadászós küldetéseket érdemes elvállalni, meg ahol van support. Amikor csak egy fickót kell elkapni, ott előg őt kilőni, aztán megint spuri, a többinél meg a romokat már eltakarítja az erősítés, bár a vonósugarat azért szorgalmasan nyomom.
Ja, nem vettem új hajót, szerintem gyengébbek mint a mostanim. Még mindig a kis defender, de már erősebb fegyverzettel. -
bdav
őstag
Na megcsináltam, nomádok kikészítve
Vége zúzós volt nagyon -
bdav
őstag
Defender az nagyon cool kis hajó én nagyon bírtam amikor az volt (ahhoz képest a bretoniai hajók csupa ócskavasak, csak nagyobb fegyver mehet rájuk
) Nem kell váltogatni a fegyverek közt. Alapbeállításoknál a rakétákat Q val a torpedót Shift+Q -val, a contermeasure-t C -vel lehet kidobni (aknát nem tudom azt nem vettem eddig) És ezek a fegyverek alaphelyzetben nem lőnek ha klikkelsz, ha bekapcsolod őket (bal lent ami zöld az lő ha nyomod az egérgombot), akkor minden klikkre kiold 1 db. de több nem ha nyomva tartod (ez a módszer elég gáz, rakétával nem szabad messzire lőni, mert a kis hajók könnyen kikerülik) -
Lunatic
aktív tag
Defender Liberty Heavy Fighter, 3 draillel, 2 Justice Mk III és egy adv Starbeam Turret.

Osztom velük az áldást rendesen, a legjobb amikor jön szembe a kis kalóz, erősködik aztán hipphopp leesik a pajzsa, sőt néha nem térek ki és akkor frontálisan csatt...
A countermeasure cuccok használhatók? Van egy felszerelve de még egyszer nem böktem rá... -
Lunatic
aktív tag
Látom megint hajnalig ment a gém...

Én is repkedtem még este egy kicsit, közben hetedik szintű lettem.
Nagyon tetszik, hogy van élet az űrben, néha megszkennelgetnek és ha egy kapun két teherhajó előttem megy be, akkor a kijáratnál is ott vannak. Csupa apróság de nagyon valóságossá teszik a játékot.
Köszi a tippeket, a csajt eddig sem erőltettem túl, bár néha elég uncsik a tisztogatós küldetések, főleg elgyalogolgatni a küldetés helyszínéig.
Most asszem vmi Heavy Fighterem (mingy megnézem..
) van, egyelőre nemnagyon rakétázom, bár gondolom később elkerülhetetlen lesz. Hogyan váltotok a fegyverek között harc közben? -
Turmoil
senior tag
Szívtam egy nagyot. Az egyik szárnyammal együtt elhagytam az egyik Onyxot. Kicsit durvák a nomad vadászok. Az ember odamegy gyanutlanul roncsokat fosztogatni, erre megjelenik pár ezekből és szitává lövik a hajót az energy-canonnal és blasterrel... Még szerencse, hogy nekik nincs cruise disruptoruk, szóval ha gáz van, akkor futás haza
Holnap újra megpróbáljuk! -
Turmoil
senior tag
Speciel nekem most 2 Diamondback és 2 Onyx van használatban, de ezt csak úgy 32. szintűként tudod megszerezni, ha lesz very heavy fightered.
A lényeg, hogy ne siesd el a dolgokat, mert ha nincs elég pénzed, akkor elég szívás a küldetések megoldása. Szóval hiába hív a csaj, előbb szerezz sok pénzt és jobb hajót. Ezt szerintem a németeknél elég jól meg lehet oldani, jó pénz, teljesíthető feladatok. Persze van, aki másra esküszik
Használd a freeweb-en található infókat, linkeket! Megéri![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lunatic
aktív tag
Na, annyit áradoztatok a gémről, hogy én is kipróbáltam. Ennek köbö 3 órája, azóta hirtelen megállt az idő. Utoljára talán az Xwingel játszottam ilyen jót ebben a műfajban.

4 szintű vagyok, most kaptam el a gonosz műtárgykereskedőt.
Szóval tényleg jó kis játék lett, szó se róla, szép a grafika, elfogadható irányítás.
Nem tudom megállni, de nekem anno a lucasartsos pajzs- és fegyverkezelés jobban tetszett. Nameg, mondjuk ezt betudom annak, hogy fáradt vagyok, szóval néha harc közben ha eltrafálok egy aszteroidát és megpördülök, hirtelen túl sok információ zúdul rám. S bizony néha észreveszem hogy éppen az egeremet üldözöm nagy erőkkel, nem pedig a kis piros nyilat.
De ennek ellenére elég hatékony vagyok.
Melyik stukkereket érdemes erőltetni? -
Turmoil
senior tag
Köszi. Akiknél eddig próbálkoztam, azok már ismert bolygókat adtak meg. De a freeweben található dbmap progiban a legtöbb térkép benne van, az alapján sikerült eljutnom oda, ahova akartam. Most meg már nyugodtan mehetek keresgélni új átjárókat, nem akkora gond, ha meglep pár hajó...

-
Anathol
tag
Hi!
Turmoil: azt kérdezted, hogy fedezhetsz fel új átjárókat amik nincsenek a térképen. Ha bemész a kocsmába és ott valamelyik NPC-n egy I jelenik meg akkor hajlandó valamilyen objektum pozíciójának elárulására persze némi pénzmag ellenében! Ha szerencséd van elárul ugrókapú infót is! -
Turmoil
senior tag
válasz
pepepapa
üzenetére
Sajna ebben nem segíthetek, nekem egy originál verzió van.
De megmutatom, hogy mire hajt itt mindenki:
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Crete-Titan.jpg
http://w3.enternet.hu/vero/freelancer/Titan2.jpg
Az elsőn a Titánom áll a laszállópályán, a másodikon még leszállás közben látható.
A freewebes listából már találtam 2-2 Golden Blade és két Guardian fegyvert. Elég aranyosak, a maguk 800-1000 körüli sebzésével. Ezzel a hajóval kicsit egyszerűbb lett volna végigjátszani.
Csak a pajzsom bír 8000 sebződést![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Turmoil
senior tag
Kidobsz pár flare-t, az jó esetben megoldja...
Elértem a 32. szintet, megyek a hajómért!
Kíváncsi vagyok, hányadikra tudom átverekedni magam.
Egyébként nem mondtam, az előző próbálkozásnál ledarálták a gép egyik szárnyát, a korábbi infókkal ellentétben ezzel elvesztettem az egyik fegyvert is, ami arra volt felszerelve!!! -
Turmoil
senior tag
Ja igen, ami még tetszik itt lenn a németeknél, az Niobium nevű anyag. Most egy feladat végrehajtása közben 11 darabot gyűjtöttem LWB hajókból, már van 18 és Drezda legallján van egy álomás, ahol 1600-at adnak érte
Érdekes, ha Junkersék meg akarnak vámolni, akkor mindig ezt akarják elkérni. Valahogy nem volt kedvem kidobni
Nemrég volt egy feladat, hajók kiiktatása. Épp odaértem, amikor jöttek a kalózok. Bírtam élvezni. Húzosabb lett a feladat
-
Turmoil
senior tag
Az jó játék lesz. Ne siesd el és használd sűrűn a tractor-t. Ha szerencséd van, akkor behúzol elemeket. Ha éppen nagy a gáz és nem rajtad múlik, akkor cruise engine bekapcsol és körözés a csata körül, amíg pajzsok rendbejönnek. Azért így is kell kicsit mozogni, de megúszható.
Én most visszamentem Berlinbe, irtom a rosszfiukat, és már 30. szintú vagyok, és meg tudnám venni a Titánt is.
A görögök a Corsair név alatt rejtőznek. Planet Crete, stb
A bolygó is eléggé görögös.
Egyébként nem olyan rossz a Cruise disruptor. Volt egy küldetésem, ahol el kellett kapni valakit, szóltak a rádión, hogy ne hagyjam futni, ment utána egy Distruptor, köv. pillanatban meg robbant. Ilyenkor jó a 4. gomb az egéren, nem kell messzire nyúlkálni.
Egyébként megéri lecserélni az Anubist, a mostani járgány egy Falcon, +2000 páncél és jobb fegyverek mennek föl rá. Jelenleg a plazma a nyerő nálam, igaz, hogy lassan lő, de akkor nagyot. Van 3, ami 640 körül sebez és két kisebb, ami csak 350-et, és a turret, ami kb. ugyanennyit. Szóval akit telibe nyomok, az kapott kb. háromezret. Ezzel már esélyesebb vagyok. Ha valaki szemtől szembe megrohamoz, annak sanyi, és jobb esetben a mellette levőnek is lejön legalább a pajzsa.
Néhány társaság szereti a kezdeti rohamot úgy nyomni, hogy jön veled szemben, majd hirtelen elkanyarodik oldalra, na ilyenkor strafe valamerre, mert mögötte jön az akna, ami nem szokott sokat sebezni, ellenben pörög egy nagyot a hajó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Metal topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- CES 2026: nagyra nőtt 120 Hz-en a Dell
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mentem egy jó nagy kört, most megint visszajutottam Omega 41-be. Fegyverzet feltápolva: 3 helyen jártam eddig, ahol roncsokból ''bányásztam'': megvan a Blue Blaze, a Bloodstone és az Iron Hammer (ez utóbbit eladtam, és inkább a másik kettőt raktam fel párosával: a kis kékség eddig a legerősebb, a Bloodstone meg megegyezik a kalapáccsal, viszont annak valamiért nem szimpi a neve...
). A két 9. szintű helyre pakoltam valami Skyrail B nevű cuccost (ha jól emlékszem), ez üti a gyengébb 10-es szintű fegyvereket is (asszem 244*8.33 a sebzése).
Össze-vissza cirkáltam a szektor bal szélén, de csak azt értem el, hogy a neutroncsillaghoz túl közel kerülve nagyon kevés híján szétesett alattam a hajó a bazi nagy sugárzástól...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
freelancer csak sötét képernyő, winfos asztalból is csak a tálca látszott.