Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
Hmm, nehany palyamunkas-szeruseg volt a kozelben (nem tuzallo fajta), persze az kellett volna, hogy felgyulladjanak.

Ez a Ferrari sz@ra volt, nekik kellett eltakaritani. A tobbiek arra vartak, ha tuz ut ki el kezdik oltani. Vagy azt dijaztad volna, ha elovigyazatossagbol valaki bepancsolja Massat es az autojat habbal, ugy, hogy hasznalhatatlan legyen?
-
Rick4
félisten
én ebben az SC-ban egyet nem értek:
baj van a pályán, bejön, erre ki áll mögé: Alonso.....nem úgy van, hogy neki szépen körbe kellene mennie, és az, aki egyébként a versenyben első, beáll a Sc mögé? És nem azért van bezárva a boxutca, hogy a tankolásokkal ne borítsák fel a meglévő sorrendet? Így akárhogy is nézem, ez egy baromság..Nem mellesleg Czollner és Palik két antitalentum, (tu-du-du-dúúúú
és a többi szokásos) lehet hallani, ahogy Szujó fordítja nekik a csapatrádión hallható szöveget.. 
-
Jarod1
veterán
Bakker mennyit fizetett volna a Sportingbet ha tettünk volna Alonsóra, a Tippmix 5 szöröst írt
de xerintem 50-70 szeres a lett volna a Sb- nél. -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Kubica nyilatkozata elég érdekes, szal már ezzel is számolnak?
...és ha igen, ezen a pályán milyen jól teszik. Rosberg helyezése annak köszönhető, hogy a legjobbkor hágta át a szabályokat.Robert Kubica: (11) "A futam nagyon megterhelt fizikálisan, olyan sok a bukkanó. Remélem, a rendezők dolgozni fognak az aszfalton jövőre. Mindennek a tetejébe a látásom egyre romlott, ahogy fáradni kezdtem, az utolsó 15 körben hihetetlenül fájt a fejem. Szerencsétlen döntést hoztunk, amikor nem álltam ki a boxba az első olyan körben, amikor zárva volt a boxutca, ami egy jó eredményembe került, így a mögöttem lévők megközelítettek (a pontversenyben). A csapat úgy gondolta, hamarosan ismét megnyitják a boxutcát, ám nem így történt, de ilyen a versenyzés."
-
dokar
addikt
válasz
üzenetére
egyébként meg amikor Massa félreállt a hozzá legközelebb lévő embereknek nem ártott volna segíteni, pár poroltós manusnak meg a kocsi mellett sürgölődni. jó lenne néha a verseny túl is gondolkodni, mert Massa sem volt teljesen biztonságban. ilyen helyzetben nem a csapatnak kell segíteni, hanem aki éppen ott van és alkalmas rá.
-
törölt tag
Még ha mindkettejüket megbüntetik akkor is többet nyernének a réven mint a vámon
...erről lehet beszélni, meg kiválló kép lenne mondjuk a Renault személyzet között egy Ferka...
ezek mellett frankó húzás lenne, emberközeli meg minden.szerk: természetesen nem gondolom 100%-ig komolyan.
-
törölt tag
Én megmondom kereken egy ilyen éjszakai pályát akarok
Tök jól néz ki..szépek az autók és baromi látványos az egész...nekem tök bejön, még akkor ish aezen a pályán marad minden. Nem szabad leírni ezt a pályát ilyen hamar, van ezen lehetőség az előzésre..de új pálya még. De ha nincs is több, nálam akkor is beférne a naptárba még Monaco mellé...igen ezen a két pályán nem igazán láthatunk előzéseket, de különlegesség mindkettő, és eső vagy SC alkalmával minden borulhat. Spa is maradjon meg a Török pálya is, Monza, Barcelona szintén..viszont kell egy jó Angol is, a fő gond az hogy oké itt levonatoznak, de más pályán is levonatoznak ha van bukótér ha nincs.
Ahogy jó pályák kellenek, olyan ritmusal amire vagy ráérez a versenyző vagy nem, illetve ha kiesik belöle akkor a másiknak legyen esélye odaérni,...esetleg mesterségesen törni a pálya ritmusá hibalehetőséget generálva. Na és persze ezek mellé kell egy előzési szitukat lehetővé tévő pályaszakasz is, illetve hogy lehessen a másik mögött autózni.Massa szegény már nem nagyon tudott mit csinálni, ha már kiszaladt az utcába mennie kell a végéig, ..vagy beáll valamelyik csapathoz?...egyébként az váratlan (és vagány) húzás lett volna..pláne ha a szerelők veszik a lapot és lekapják a töltőcsonkot. Kiscsapatnál ez szinte tárgyalási alap egy Ferrari motorra.

Hamilton megúszta...persze hogy megúszta mint mindenki aki végigment. Az hogy Kimi beleállt a falba az Kimi hibája...Hamilton itt nem jön képbe..illetve csak annyira mint bárki más.
-
Ijk
nagyúr
válasz
üzenetére
Rövid véleményem a hétvégéről:
Szép pálya, amreikai esti futam hangulat, de ezek a városi pályák teljesen alkalmatlanok F1-re. Ha nincs a SC, meg az egyébb malőr, végigaludtam volna ezt a futamot is, mint Valenciát. Spa-hoz hasonló széles pályákat akarok, rengeteg előzéssel.
-Alonso: Ölébe hullott a lehetőség, és profihoz méltóan ki is használta. Bár el tudom képzelni, hogy Briattoe kinéz, már tankolják Alonsót, és beszól Piquet-nak, "most te jössz"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- Massa: Ha ez lenne az első hiba a ferkánál, akkor még azt mondanám, hogy emberi mulasztás, de már túl sok verseny úszott el. Mondjuk Massa kicsit későn kapcsolt, hogy viszi a cuccot magával. Úgy fogja elveszíteni a vb-t, ahogy tavaly Hamilton, pedig már megérdemelné.
- Kimi: Massa mögött a boxban ment el az ő versenye is, túl sok időt veszített. Utánna meg sikerült felverekednie magát, és még bízott a 4. helyben. A kiesést illetően, nem mondanám, hogy bénasága miatt volt, kicsit megdobta a sikán, és onnan már nem lehetett megfogni. (Hamilton ugyanolyan dúrván dobálta a kocsit a sikánokon, ezúttal megúszta).
- Hamilton: Őt is "hátrasorolta" a SC, bár ferkáéknál jobban jött ki a dologból, utánna pedig amit tudott azt csinálta, stabilan behozta a kocsit és szerzett +6 pont előnyt. Előzgetésre ezen a pályán aligha volt lehetősége.
- Palik: A szokásos formáját is alúlmúlta, a fejében nagy a "légüres tér", az üzemanyagokról tartott monológjánál már azt hittem sírok. -
nat
senior tag
Massa:
Hungaroring -10
Tegnap -10
Az minima +13pötty előny,Hamivel szemben.
Dühítő,de még nincs vége.
Massa ettől csak szárnyra kap.
Én kirúgnám az egész szerelőgárdát,Domenicalival az élen. -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Igen a Toyota-nál nem jól számoltak, látták hogy az SC miatt Trulli-nak komoly sansza van....és számolniuk kellett volna Kimi-vel, még akkor is ha tudják hogy Kimi-nek még egyszer ki kell jönnie.
Ki kellett volna számolniuk hogy Kimi milyen tempóra lesz képes, mi a forgalom előtte...és természetesen azt hogy Trulli-nak mi a tempója....ehez képest kellett volna Trulli-nak fognia Kimi-t. Szal csodálkoztam. -
No One
csendes tag
Jól alakulnak a jövő évi erőviszonyok....
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Egyébként Trulli-nál nagyon csodálkoztam hogy elengedte Kimi-t...mert a támadóívet azért nem így kellett volna levédeni...
Én is néztem egyet, de már korábban, a Williamsek ellen is szarul, az ideális íven fékezve védekezett. Az egyedüli, aki ott tényleg megfingatta a támadót, az DC volt, teljesen kikényszerítette Hamiltont a belső oldal legszéléig, igaz, hogy aztán az is kevés volt. -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Eszembe is jutottál
...de ennél jobban sajnáltam Massa-t, magát a szitut is, de mikor ott állt a pit végében...pfff az valami szörnyű lehetett, szét is esett teljesen..cseppet nem is csodálom, ebben is egye kellet értsek Palik-kal, ezek után Massa az eredeti teljesítményének max. a 70%-t tudta volna lerakni a pályára, megtűzdelve olyan pillanatokkal amikor teljesen a koncentrációja fölé kerekedik a szerencsétlen helyzet és a kihagyott lehetőség. 
Na mondjuk itt jön ki egy MS amikor nála egy ilyen helyzet az állatot hozta ki..Interlagos-ban az utolsó versenyén. Bár az ő magabiztosságát Massa-nak nehéz lesz utolérni..ami talán segít neki egy ilyen helyzetben.
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Miért csodálkozol? Az év ezen szakaszában már nagyon nem mindegy, hogy mi miatt nulláz a versenyző...a lámpa zöld volt-a tankolócsonk bent volt....ha most a nyalókás ember emeli fel a táblát akkor ő lenne a mindennek az alja.
Massa gyönyörű versenyt futott, volt egy nagyszerű pole-ja, egy jó rajtja...jó versenytempója. Az hogy a versenytaktikája milyen volt az nem derült ki sajnos, ahogy az sem hogy Kimi mit csinált volna ha utoléri Hamilton-t, bár nagy valószinűséggel semmit,...az már számomra sokkal inkább reális, hogy megpróbálják a kiállások után Hamilton elé hozni, hogy fogja, ha már qual-n nem sikerült.Nakajima, meg mint írtam és most mégegyszer, nem hibázott többet mint más...és jó a tempója Rosberg-l összehasonlítva is, valmint megette Trulli-t.
Egyébként Trulli-nál nagyon csodálkoztam hogy elengedte Kimi-t...mert a támadóívet azért nem így kellett volna levédeni...azon a ponton kb. Alonso mutatta be a szép előzést..ő úgy előzött hogy a védőnek szinte sansza nem volt, nem a féktávon jött, hanem már kigyorson, és külső íven mellément...ezzel elérte azt hogy nem is lehetett levédeni a féket. Nem is volt szüksége hogy a poros, huplis féken kelljen szűken mennie. -
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Hát igen, sokat vitatkoztunk Valencia után, hogy érdemes-e a lámpás megoldással csinálni a boxkiállást, és tény, hogy ha most Massát egy nyalókás ember ugrasztja meg azzal, hogy felemeli a nyalókát, és utána visszacsapja az orra elé, akkor nem viszi magával a csövet, nem kell a boxutca végén várni.
Mostmár én sem tudom, hogy megéri-e a cucc. Mérlegelni kell, hogy milyen gyakori az, hogy pontokat tudnak gyűjteni a 2-3 tizedes rövidítéssel, és milyen gyakori az irányító ember hibája.
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Viszont nem látom az első box előnyét, mert ha jól sikerült volna a tankolás a komplett mezőnyt megkellett volna várnia, hogy elhaladjon mellette, így nem az első helyre jött volna vissza. Btw ha jól láttam most, hogy egy másik versenyző mellé engedték ki büntetést kapott és nem a verseny után kellett a kasszához fáradnia. Valencia után gondolom ezen formáltak, de az sc szabályon nem.
-
wildrain
addikt
mert Massa csapattársa nem tud/nem akar pontokat rabolni tőle. Ez is hozzátartozik a lúzerséghez, kölcsönkenyér neki nem jár vissza.(Massának)
Honnan veszed ezt a marhaságot? A tegnapi futamon is ott loholt Hamilton mögött, amíg nem jött az SC, és valószínűleg meg is előzte volna.
Meg nem ártana olvasni a futam utáni nyilatkozatait, amiből egyértelműen kiderül, hogy lemondott a vb címről, és Massának fog segíteni."Tudom, hogy mi a csapat célja - meg akarják nyerni a világbajnokságot" - mondta Räikkönen, aki legutóbb 11 fordulóval ezelőtt, Barcelonában aratott győzelmet. - "Én is meg fogok próbálni futamokat nyerni, aztán meglátjuk, mi lesz. A világbajnoki küzdelemből már úgyis kiestem."
"...De nem szoktam meg, hogy bármit is feladjak, és mindent meg fogok tenni, hogy hozzásegítsem a csapatot a céljai eléréséhez."
Vagyis mindent belead, és ha Massát el kell engedni, akkor elengedi. Nem tudom, egyesek milyen alapon vonják kétségbe Raikkönen csapatjátékosi hajlamait, amikor soha nem volt példa rá, hogy kibaltázzon a csapattársával. Most sem fogja megtenni.
-
PazsitZ
addikt
válasz
üzenetére
Nakadzsima év elején is zúzott nem egyszer, bár viszonylag hamar belerázódott a dologba.
Ha már neki kell nézegetni akkor minek plusz ember erre.
Annak az emberkének kellene tudnia ellátnia a feladatát, ami már nem először kiderült nem megy.Mindenki úgy rá van izgulva erre a lámpára
, mikor csak a Ferrari szerelőgárda, leginkább a nyalóka/lámpa kezelő balfaszsága miatt jönnek elő ezek az esetek. -
törölt tag
Nakajima-t nem keverném az F1-be nem való versenyzők közé, egyfelöl kijárta amit ki kellett, másfelöl nem volt több balfék húzása mint más kategóriaújoncnak, akár Hamilton, akár Vettel..Rosberg mellett meg nem akkora a hézag.
Ezt egyébként sem értem, hogy pl. Wéber Gabi is miért emeli ki hogy ki mennyire veri a csapattársát qual-n a kezdő vs. nem kezdő versenyzőknél. Egyértelműen nem is fordíthatja meg ezt az arányt szerencsétlen újonc, hisz legalább az idény feléig ők nem kihegyezett taktikán vannak, sokszor mennek nehéz autóval.Na mindegy.
A lámpához meg...a legrosszabb az volt mikor visszaváltott pirosra....nem néz fel egy elrajtolt versenyző...soha nem fog visszanézni, hogy ziher a zöld? Ha meg igen, akkor azzal a reakcióidőkülönbséggel már bukták is a rendszer előnyét.
Nem mondom hogy nyalóka kell, de a versenyző lássa azt hogy mi történik, akár tükör mint MS-nél régebben, akár kamera...mert nem ér meg 1-2 tized egy kart-lábat, vagy akár elbukott versenyt....többet mondok, az év ezen szakaszában egy talán elbukott világbajnokságot.
De még annyit sem ér, hogy egy lángoló töltőcsonkot rángasson végig a pit-ben...milyen már?
Egyébként sztem is belobbanhatott volna...abba biztos vagyok hogy robbanásveszélyes mennyiség nem maradhat a csőben...tuti van egy szelep. De egy szép látványos lángolást produkálhatott volna a dolog.
Nagyon csúnya volt ez az egész...nem ér annyit a 'Hi-tech 2tizedet nyerünk/talán pozíciót is' berendezés, már sokat kell nyerni ezzel a cuccal, hogy behozzák azt amit most elbuktak,...ha meg a VB is ezen megy el, akkor több év pozíciónyerés kell... -
borsi
tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Persze lehetett volna Ferrari 1-2, igaza van Massának. Sok minden más is lehetett volna, mégis ez lett.
Massa egy igazi lúzer, ez van. Az esélyesek közül neki drukkolok, de néha feleslegesnek érzem. Hiába végez profi munkát, versenyez szívvel lélekkel, olyan mintha mindenki ellene lenne. Van még esélye a végső győzelemre, de ez már nem rajta fog múlni. Hamiltonnak hibáznia kell, mert Massa csapattársa nem tud/nem akar pontokat rabolni tőle. Ez is hozzátartozik a lúzerséghez, kölcsönkenyér neki nem jár vissza.(Massának)
ALONSO
Hatalmas mázlija volt Alonso-nak ez igaz. De ehhez kellett az agresszív stratégia, amit bevállaltak a korai tankolással, az első etapos lágy gumival. A végén Alonso kemény gumikkal nyomult, a többiek a lággyal szenvedtek. És az sem volt baj, hogy igencsak érezte ezt a pályát. És különben is, bátraké a szerencse. -
Peat;)
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Ilyen kis behúzom a farkam állapottal nem lesz vb soha Massa. Ilyenkor igenis oda kell szólni a csapatnak, nem úgy ahogy Alonso tette amikor a Renaultnál bénáztak neki, de elfogadni az állapotot melyben töketlenkednek...
Egyébként önmagához képest messze Massa teljesít a legjobban idén, a másik két rivális meg hibázgat rendesen. Valaki elmondhatná neki, hogy ha nem idén lehet hogy soha... -
dokar
addikt
szegény Alonso szomjazott a verseny alatt, biztos azért nyomta annyira, hogy kapjon pezsgőt

-
-Felipe Massa, Ferrari (13th):
"Nehéz beszélni egy ilyen módon elvesztett versenyről, markunkban volt a győzelem és nagyon jó autónk volt. Jó stratégiával mentünk, és minden jel arra mutatott, hogy elérhetünk egy Ferrari 1-2 győzelmet. De a dolgok akár egy pillanat alatt is megváltozhatnak, és ez történt a mai napon is. A boxkiállásnál valaki hibázott. De mind emberek vagyunk. Mindenki megpróbálja kihozni magából a legjobbat, és ilyen dolgok megtörténhetnek. Mivel a biztonsági autó a pályán volt nem vesztettem kört, de kaptam egy áthajtásos büntetést, és kaptam egy bal hátsó defektet is. Ezen a pályán majdnem lehetetlen előzni, emiatt nem tudtam feljönni és esélyem sem volt a pontszerzésre. 7 pontot behozni három verseny alatt? Ez lehet sok vagy akár kevés is. Képesek vagyunk jól menni ahogy ma is láthattuk, és mindent megteszünk majd. Nem szabad feladnunk ebben biztos vagyok." -
neduddki
nagyúr
HI!
csak nekem tuik ugy hogy tul sok az amator hiba a Ferrerinal az elmult evekhez kepst? nem tajuk volt ez jelelmzo
udv
neduddki
-
JJános
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Nem járt rosszul, nem járt. Azért jobban örültem volna még két plusz pontnak.

Négyről nem is beszélek.

Nem baj, majd a következő futamon. Az a lényeg, hogy az utsó két futamra min. 10 pontal vezesse a pontlistát.

-
Iron Funeral
őstag
Briatore: Jobbak voltunk a Ferrarinál és a McLarennél is
Hoppácska
#28660 AMD Power : Még a tavalyi év is mentes volt az ilyen amatőr hibáktól, HA JT maradt volna akkor már vb a Ferrari, így viszont az egész évet visszanézve, úgy gondolom, hogy megérdemelten veszítik el a címe(ke)t. -
D.Orion
veterán
Hát végre én is hazaértem(jó gyorsak ezek a repülők
). Sejtem, hogy az elmúlt 10 oldal kb. milyen úgyhogy én nem írok semmit, csak pár apróságot:1. Most kel nekünk még egy Monaco-i pálya, csak sötétben?
2. Ferrari munkája kicsit ownerz volt a mai nap, pöppet No Comment. Massa-t sajnálom. Kimi megint akart menni egy leggyorsabb kört?

3. Akik beértek az adott helyen... hát részben a jó nagy adag szerencse, részben pedig az, hogy képesek voltak megtatani az ölbe pottyant helyezést.
4. Nekem ez az SC alatti boxutca zár... Hát, hogy is mondjam... ***** Sportbírók megint alkottak...
-
PazsitZ
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Red Bull nyilatkozat alapján Webber akár a 2. is lehetett volna
De persze a váltó...
“It’s cost us a fantastic result today,” said a bitterly disappointed Webber afterwards, “I had good pace in the second stint and I was actually going six laps longer than Fernando in that stint. It would have been nice to have been up there sharing the podium with him. I’ve never stopped with a gearbox problem with this car and what a time for it to happen.” -
AMD Power
titán
Örülök Alonso és főleg a Renault sikerének. A Renault-hoz van egy kis "érzelmi" szálam.
-
copin
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Előtte azon filóztak, hogy ki ül benne, pedig a felső légbeömlő színe alapján nagyon könnyű kitalálni. Lehet hogy fekete-fehér tv-n nézik?

krómX Valahogy a biztonsági autó alatti szervíz út sincs megoldva, pedig ott 10 másodper+az áthajtásból eredő idejét veszíti el. Szóval nem minden a sebesség, legalábbis a bírók szemszögéből. A mostani eset pedig alkalmat ad, hogy azért mégis elgondolkozzunk a szervíz biztonságosabbá tételéről, ami nem feltétlen gyorsaságról kell szóljon.
-
ChromeX
addikt
van elég fantáziam hidd el, de amikor mindig arra törekednek hogy mident a legrövidebb idö alatt és kb minden ezred másodpercért harcolnak akkor érted

vagy, a töltőben lehetne egy érzékelő, igaz ez tönkre mehet. annyi kis szr van ami tönkre mehet ezen már nem mulna sztem
-
copin
őstag
válasz
JJános
üzenetére
Most ez. Máskor nem teszik fel rendesen a kereket, nem takarítják ki a beömlőket, nem ellenőrzik a felfüggesztést, néha még kijönni is elfelejtenek. Az sem árt, ha üres térbe engedik vissza a pácienst. Szóval lehet finomítani, de azt mondani, hogy kész, ez a megoldás, az egy "kicsit" naív felfogás.
-
copin
őstag
válasz
ChromeX
üzenetére
Egy gombnyomásnyival lenne több idő. Sőt, az ember, aki irányítja a tankolás, az lehetne aki ezt csinálná utoljára (általában). Vagy, a töltőben lehetne egy érzékelő, igaz ez tönkre mehet. Egy kicsit több fantáziát várnék el tőled. Csak összejön.

Calogero
Így el kicsit lassabban indulhat el, bár ezek a váltók iszonyú gyorsak, csak le ne fulladjon. -
Kraptor
őstag
Sport Klub miért vágja meg ennyire a közvetítést? Vagy 10 percet kivágtak..
-
Andrew_31
Modder
Mindem tiszteletem Massa-é, szépen vezetett az ídőmérön és a versenyen egyaránt. A csapat mehet a búsba, miattuk úszik el a VB.
Ha emiatt Massa nem lesz VB. első akkor ők se nyerjék meg a konstruktőrit.Kimit is mehetne a búsba, hozta a formáját, szánalmas.Sajnos Massa nem számíthat rá a további versenyeken ezzel a teljesítménnyel. Tavaly a Mclaren nyerte meg neki a VB.-t a pilóták közti széthúzás miatt, idén a Ferrari fogja megnyerni Hamiltonnak.
A tankoló rendszerbe miért nem lehet beépíteni egy érzéklöt, ami kapcsolatban van a lámparendszerrel. De Massa legalább nem a piros lámpánál indult mint Kimi.
-
Oliverda
félisten
Tavaly Magny Cours-ban volt egy hasonló "kígyós" eset ahol Albers indlt el kicsit előbb és letépte a csövet: 1:47-től
-
Oliverda
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
"Alonsó nagyszerű pilóta, de ha nincs kontinentális mázlija akkor valszeg még pontot sem szerez."
...és ha nincs a tegnapi pech az időmérőn akkor lehet hogy az elsősorból rajtol. Tehát szerintem ezen a hétvégén Alonso szempontjából pech vs. mázli 1:1.
-
Érdekes futam……
Amúgy szerintem a pálya lehet még jó, ha átalakítják a boxutca behajtót és kitalálják, hogy visznek le egy autót a hídról….
Kimi idén már szót sem érdemel. Massa eszméletlenül peches, a boxutcában történtekről nem tehetett. Alonsó nagyszerű pilóta, de ha nincs kontinentális mázlija akkor valszeg még pontot sem szerez. A mai futam kapcsán Hamiltont cikizni enyhén szólva furkó dolog. Tette a dolgát és dobogón végzett. Ami történt az a ferka balszerencséje nem az ő mázlija. Kovalainen és Piquet nem méltó a helyére a F1-ben. Ha Hamiltonnak egy picit jobb csapattársa lenne a finnél a csapat Vb már el is dőlt volna. Amúgy a csapat és egyéni előny még semmit sem döntött el...
-
copin
őstag
Ha már annyira modernnek akarnak látszani, akkor minden szerelő kapjon egy gombot, jól elérhető helyre és miután mindenki kész akkor váltson zöldre a led. Gyakorolni kell, de ennél biztonságosabb rendszert elképzelni se lehet. ^^
Az hogy elmehet-e valaki, az egy eldöntendő kérdés, szóval jó dolog ez a lámpa. Attól hogy egy péklapáttal fejbevágnak valakit, attól még simán elindulhat, de a töltő rendszert nem viheti magával, mert azt egy fickó figyeli (ha még nem automatikus) és ha gáz van leválasztja a "kígyót".
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Az engem különösképpen nem érdekel, hogy is mondjam, a konstruktőrit már így is buktuk...
az hogy 4. vagy 5. csapat lesznek év végén engem nem igazán érdekel már, bár az tény hogy ha nincs a mai produkciója a kis brazilnak lehet (sőt..) hogy nulla pont jön Alonsonak.Nekem maga a pálya nagyon nem tetszik, inkább Spa és Monza szerűek jönnek be. Ez a kivilágítás pár millió dollárért is elég szánalmas, kb egy időmérőre megfogott, többre nem.
-
Peat;)
veterán
Ezért is végzett ott ahol Alonso. Valahogy ez a pálya fekszik a Renault-nak/Alonsonak, érthető tegnapi dühkitörése, szemmel láthatólag az idei első dobogójára gyúrt, csak meglett.

-
proof88
addikt
Szerintem is jó pálya előzés szempontjából, csak nem mindenkinél van meg az intenció arra, hogy előzzön.
A huplikat nem ártana javítani, valamint a személyzetet begyakoroltatni arra, hogy ne 6 hónapon keresztül tolják le a hídról a megállt autót. És a rázókövek lehetnének tartósabbak.Tessék, előre megmondtam, hogy mi lesz.
Többet nem tudok hozzátenni, előttem már elmondtátok.Ja, még valami: múltkor a Kimis-lámpás eset után bemutatták, hogyan működik a lámpa.
Nem, nem automatikus, nem számítógép vezérli, hanem ember, és emlékeim szerint, akkor vált zöldre, ha FELENGEDI a gombot.
Na most, el lehet kezdeni vitatkozni olyanon, hogy a nyalóka fizikai akadály, de szerintem nem érdemes, mert azon kívül, hogy nem szedték le a csövet a kocsiról, VOLT MÉG EGY JÓL LÁTHATÓ AKADÁLYA annak, hogy elindulhasson Massa. Mégpedig az, hogy épp érkezett egy kocsi hátulról. Ez nem azon múlik, hogy lámpa-e vagy sem, ember irányítja ezt is. A nyalókával meg maximum utólag rácsap a pilóta fejére vele. Később pont Coulthard-nál nem jött le a cső? Na ott is büntetnék, mert a nyalókás ott is felemelte, aztán vissza... ha rosszabb a mozgása, akkor Coulthard ott is elránthatta volna a csövet. Nem történt meg, de sosem azt kéne nézni, hogy mi történt, hanem hogy mi miatt történt és miért.Aztán: a pilóták évek óta panaszkodnak, hogy nem látnak semmit azokból a rohadt visszapillantó tükrökből. És menet közben rázkódik is. Kérdés: ebben a hiperszuper F1-ben, miért nem raknak a kocsikba hátsó kamerát? Vagy nem is kéne, hisz alapból vannak jó kis kamerák hátulra is szerelve, csak egy kis kijelzőt kéne rakni a pilótafülkébe, amin a pilóta látná is, hogy mi van mögötte.
-
Chip
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Miután kiütötte Alonsot.

tulajdonképp ennek semmi köze az általad írthoz de az az eset még mindig nagyon felmérgel engem, sztem Nakajimának és még egy két embernek nincs helye az F1-ben
-
JJános
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ez már az összesküvés!
És a Ferrarinál is volt valami ilyen. Vagy stresszeltek, és valaki idegességében megnyomta a zöld gombot? Régen arról voltak híresek, hogy a leggyorsabbak voltak a szerelők. Most meg arról lesznek, hogy felgyújtják a box utcát. Ha már a versenyzők nem tudnak tűzzel menni!? Kimi egyébként megint megfutotta a leggyorsabb kört!
-
aesir
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Érdekes lesz megnézni az ismétlést, mert én is ömlő benzinre emlékszem, nem pedig pár centiliternyire, ami bentmaradhat két szelep között. Rendesen locsogott a betonon.
-
biker
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
de ha ráment volna a hátsó kerék, és letépi a tömlőt a kocsiban maradt csonkról, akkor már izgibb lett volna

-
PazsitZ
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
Gyakorlatilag egy alkalom volt amit nyalókával talán nem jön elő. Egyébként simán a lámpát irányító személyzet csinálja ezeket a helyzeteket.
ez az idei Ferrari nagyon nem hasonlít egy VB szintű csapathoz. Ami volt profizmus mind eltünt.
A régi megbízhatóság, a jó boxtaktikák, már mind a múlté.Ha jól értettem, most az volt az agymenés, hogy benzint a laborban, direkt nem olyan könnyen gyulladóra csinálják

-
Integra
titán
válasz
venember83
üzenetére
ja csak palik egy fasz és ha elkezd üvöltözni a széken ugrálva, akkor máris nem tudja mit beszél, egyszerűen nem képes magát kontrollálni.
ilyenkor születnek ezek a hosszú perces agyrém monológjai, amik mellőznek minden realitást..
és a legszomorúbb, hogy erre még büszke is -
ChromeX
addikt
válasz
venember83
üzenetére
hát ezt mondom hogy a palik mindig ordibál mindenen.. de akár el tudom azt is képzelni hogy nem tudta, bár azért talán ért hozzá ennyire, de tulajdon képpen mind1 igaz ö csak a feszültséget csinálja

-
venember83
nagyúr
válasz
ChromeX
üzenetére
Ugyan. Nyilvánvalóan tudta Palik is, hogy a cső mindkét végén szelep van. Csak kelteni kellett a feszültséget. Ha viszont mégsem tudta, akkor meg hülye. Éppen az ilyen balesetek miatt tervezték úgy a csövet, hogy leszakadjon, még emlékszem, hogy az elmúlt pár évben valamelyik autó magával rántotta szinte az egész tankoló berendezést, azt követően terveztették át a tankoló berendezés csövét ilyenre.
-
ChromeX
addikt
válasz
venember83
üzenetére
azt én értem és igaz is de abban a helyzetben azért a logikus jozan gondolkodás kicsit háttérbe szorul a palik meg mindig üvölt szoval nem ujdonság..

-
ChromeX
addikt
válasz
venember83
üzenetére
de azt láttad amikor massa elinduláskor hátulrol muatták és lehetett látni ahogy fröcsköl a benzin
sh4d0w: igazad van egyetértek söt még a motort sem állíthatta le, nagy a káosz de hát már látjuk jo pár verseny ota hogy ennek nem lesz jo vége
-
válasz
ChromeX
üzenetére
Addigra már tökmindegy volt. Idén már korábban is volt gond a lámpás irányítással, most meg már Massa elindult, mire visszanyomták a lámpát pirosra, de akkor már a pilóta nem azt nézi, ez biztos. Aztán a pilóta még vár körülbelül 100 évet a boxutca végén, mire a csapat észbekap, hogy gáz van... a pilóta nem tépheti le a csövet, hiszen ha kiszáll az autójából, akkor feladta a versenyt.
Hulló fejeket akarok látni Maranellóban, remélem Montezemolo igazi olaszos temperamentummal küld el mindenkit melegebb helyekre, aki felelős a hibákért.
Igen, az előbb elfelejtettem: Piquet vonuljon vissza az évad után, vagy nevezzen be Trabanttal - egyszerűen elfogadhatatlan az idei teljesítménye.
-
mayerlaci
senior tag
Sziasztok.
Régen közületek nem emlékszem pontosan hogy ki tett fel a saját oldalára a versenyböl 7-8 részletet a legérdegekebb jelenetek közül.Ha megtartotta ezt a jo szokását irja le valaki ennek a címét
, ha valaki más is összevágja az is jo. -
Oliverda
félisten

-
bdav
őstag
válasz
üzenetére
az Alonsos rádióbeszélgetések voltak jók egyébként nagyon

"Fogalmunk sincs mi van a pályán, toljad neki "
"Hol vannak a többiek, senkit se látok. - 17mpvel vezetsz és körönként 1-el gyorsabb vagy"btw: az mennyire reális hogy a Palikék megijedtek tőle h. kigyullad az autó? OK. személykocsit én se tankolnék járó motorral, de nemtudom egy F1est ez mennyiben érint másképp
-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
Ja tényleg ez szép volt

- alonso nyerni fog..
Jó volt nézni Alonso-t mikor már tuti nyerőként rakta az autót,..nem sok mindent találtak el a közveteítőink, de ott sztem is csak a kocsi és a pálya volt a fejében, és Alonso élvezte

bdav: majd lesz fent youtube-n sztem, nézd meg...most meg nem mondom mennyit álltak ott, de 5-10mp is sok...zsigerből menni kell, ez nem lehet téma.
..és akiket én láttam azok nem csináltak semmit, csak sasoltak.
...jut eszembe hát persze hogy sokat álltak...Kimi már elment Massa mellett, Massa meg csak állt ott, várta hogy mi legyen...
Aztán egyszer csak bevágták ahogy futnak a Ferrari szerelők. -
decibel
aktív tag
Ehh szegény Massa.

Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és a többi szokásos) lehet hallani, ahogy Szujó fordítja nekik a csapatrádión hallható szöveget.. 
...erről lehet beszélni, meg kiválló kép lenne mondjuk a Renault személyzet között egy Ferka...
Tök jól néz ki..szépek az autók és baromi látványos az egész...nekem tök bejön, még akkor ish aezen a pályán marad minden. Nem szabad leírni ezt a pályát ilyen hamar, van ezen lehetőség az előzésre..de új pálya még. De ha nincs is több, nálam akkor is beférne a naptárba még Monaco mellé...igen ezen a két pályán nem igazán láthatunk előzéseket, de különlegesség mindkettő, és eső vagy SC alkalmával minden borulhat. Spa is maradjon meg a Török pálya is, Monza, Barcelona szintén..viszont kell egy jó Angol is, a fő gond az hogy oké itt levonatoznak, de más pályán is levonatoznak ha van bukótér ha nincs.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Massa ettől csak szárnyra kap.

és a verseny is izgalmas volt, most valóban cirkusz volt, még ha nem is száguldottak eszeveszettül
, mikor csak a Ferrari szerelőgárda, leginkább a nyalóka/lámpa kezelő balfaszsága miatt jönnek elő ezek az esetek.

Így azért elviselhető volt.
Itthon biztos feljöttem volna pH!-ra és már ki lennék tiltva, annyit káromkodtam volna.