Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolruf
őstag
Vuhuuuu, szombaton Airbus repülés HighFly-ban (a hajdani tanfolyam részeként
). Remélem már nekem is menni fog a Cold and Dark startup rendesen
Este gyakorlás
-
Korcsii
őstag
Magyarul ments le mindent, utána telepíts újra mindent, és esetleg az fsx.cfg-t meg pár fájlt másolj vissza.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #11495 üzenetére
FSX-et nem nagyon tudsz menteni szerintem, a játékot mindenképpen újra kell tenni. C-n a Users mappából ments ki mindent, ami fsxhez kapcsolódik, registryből a HKCU/Software és a HKLM/Software résznél exportáld a cuccokat. FSX mappát átnevezed valamire, winreinstall után újratelepíted a játékot az eredeti helyre, letörlöd és visszanevezed a régit.
Ja meg persze ha a program filesban voltak cuccaid hozzá, akkor azokat jóeséllyel újra kell tenni (active sky, rex pl.).
És egyáltalán nem biztos, hogy ez így működni fog, főleg a legal cuccoknál lehet gond, ami a windows mappába rak key fájlokat (pl. ifly, ennek a telepítőjét újra el kell indítani, hogy csinálja meg). Nagy az esély hogy az egész simet újra kell tenni, de egy próbát megér.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #11494 üzenetére
nemárseholsenki?
-
cintula187
addikt
Hétvégén lehet rendszer újrarakás lesz. Miket kell akkor fsx ügyben lementenem és honnan?
köszi
-
skynet666
tag
Sziasztok!
Picit dilemmázom monitor ügyben. Olvasgattam korábbi hozzászólásokat, de nem igazán jutottam semmire. Tehát a problémám a régi
2 esetleg 3? db 22-es monitor vagy egy 27-es? Igazából számomra a minél szélesebb panoráma a lényeg, nem az hogy kipakoljam a műszereket. Álmodozó típus vagyok szeretem egy picit "beleélni" magam a repülés élményébe...
Nincs erőgépem, egy core2quad Q9400 4 giga rammal, meg egy hulladék radeon 3850-essel, ami vélhetően cserés lenne. Elkegyeg ezen használható módon egy jobb videókarival több monitor, vagy felejtsem el és maradjak a 27-nél?
-
004
tag
Sziasztok!
Kezdő fotel pilóta vagyok és segítségre lenne szükségem. Landolásnál a pálya vonalára történő beállással és iránytartással valamint a megfelelő ereszkedési szög/magasság megválasztásával vannak problémáim.
Ha jól tudom ebben segítene az ILS, ennek a működéséről tudnátok mesélni nekem egy cseppet.
Üdv.,
004 -
uRSul
tag
válasz
cintula187 #11488 üzenetére
A fény változásra valóban elég érzékeny, ebből a szempontból a ledes előnyösebb, bár azért azt sem egyszerű jól összehozni!
-
uRSul
tag
válasz
cintula187 #11474 üzenetére
Na, mi a tapasztalatod facetrack-el?
-
Korcsii
őstag
Azért van a pilóta, hogy megdolgozzon a pénzéért. Hát halljátok...
18:00 AS2012 indul. EFB indul, kACARS indul... később FSX indul.
AXE valami hülye állapotban ébred, Cold&Darkot nem akarja megenni. Restart.
FSX beállít, tölt, tölt, AS2012 lefagy. Ok, kezdjünk mindent előröl.
AS2012 indít, FSX indít, Cold&Dark még mindig nincs, de van Taxi state. Ja, csak az 1-es hajtómű épphogy felpörögne, le is áll. Ok, Restart.
FSX indít, Cold&Dark-ban ébred. Success! 18:55 logger indít.
19:01 takeoff... de siettem, nem vártam meg, míg kiírja, hogy set takeoff thrust, így a copilot nem mondta be, hogy V1, Rotate, 179 csomónál kaptam fel, sebaj, repülünk!
Ja, FJDG-FSIA volt, utóbbin épp Paradise Island Hopping is van, én meg már csak 2 leg hátrányban vagyok a Wizz Air Island hoppingon. Legalább ATC lesz, remek (és még jófej is volt).
Az út eseménymentes volt, bár felfelé minden checklist kimaradt.
Lefelé kaptam egy kis direct-et (vagyis hát levektorált), remek. FL100-on mondjuk dobált iszonyatosan, villámlott is, meg ami kell. Nembaj, -233 fpm, lent vagyunk... de hékás, rudder, orrfutó? Na az valahol elveszett felszállás óta, szépen lesodródok, bele a scenery bug szakadékba. Ok, ebből taxizás nem lesz, de mindjárt jövök még egy körre.
FSX, AS2012, EFB, kACARS off, majd ismét indítok mindent.
Gép betölt, nézem FSUIPC-ben, ruddert rendesen látja, bár ha jól emlékszek, nem kellene kalibrációra küldenie, hanem egyből FS-nek kéne adnia. Mindegy, autorudder on. Huh, de rég használtam már ezt is.
Felszállok, tartom az irányt, várom az ígért vektorokat. Directet kapok az első waypoint-ra. Ok, annál jobb. Ja, Insert, felhúzza az orrát, sebesség meg megindul a pirosba. AP off, héló. Korrigálom, AP vissza, úgy látszik minden ok. Passing FL210, radar service terminated, byebye. FSUIPC próbálgatás on, egyelőre nem tökéletes sikerrel.
És még hátra van egy leszállás.btw, tegnap kilencszer szálltam le, igaz ebből csak 2 volt A320, a többi egy kétéltű...
-
Asbee
veterán
Megoldódott az állandó fsx működése leállt probléma. Nem a tuning volt, hanem hogy admin módban volt az exe és xp sp3-ban. Nem is tudom hogy a fenébe került abba.
A lényeg hogy most minden ok vele. (Windows 8)
-
simzso
csendes tag
Helló Sziasztok!
Saitek Pro Flight Yoke problémám van, az Y tengelyt nem érzékeli. Szinte új darab, alig volt még használva, Ráadásul több gépen is kipróbáltam, a saját szoftverével, sehol nem megy.
Jól gondolom, hogy akkor ez sajnos Yoke probléma? Vagy volt már valakinél esetleg hasonló, és tudja mi a megoldás?
Minden segítséget szívesen veszek!
Előre is nagyon köszönöm!
izg -
Cypresss
senior tag
Ha valaki mostanában vásárolna FS2Crew kieget NGX-hez, annak van egy kedvezmény kuponom 5 euro értékben (kb 15 százaléknyi kedvezménynek felel meg). Ajándék.
Ma egy hajszálon múlt, hogy nem zuhantam le. Az AS úgy gondolta, hogy jó ötlet a szélnyírás 400 láb magasan kb egy mérföldre a pályától. Izgalmamban félrenyeltem a rágómat és majdnem megfulladtam. Az asszony szerint elég vicces látvány voltam kívülről. Ezek után mondja valaki, hogy a szimulátorozás nem veszélyes üzem.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #11473 üzenetére
Nem szoltam. kezdem a beállitást. tök jó még zoomolni is lehet
-
djfules
tag
Köszi, közben keresgéltem én is: ez egész jónak tünik 4 led-es megoldás, de ennek szerintem csak a kreativitás szab határt láthatóan müködik csak jól kel behangolni :-) na majd hétvégén barkácsolok valamit én is!!!
http://riseofflight.hu/cikkek/94-freetrack-fejmozgas-erzekelo-hazilag.html
http://www.mediafire.com/?ynyan5zn4zm -
wolruf
őstag
válasz
cintula187 #11469 üzenetére
Nekem nem volt az....
Brutál nehéz belőni azt, hogy előre nézve csak picit forduljon, oldalra pedig ,,gyorsuljon''. Nem volt egyszerű. De a végén megfelelő fényviszonyok (és jó kamera, így jó framerate) mellett teljesen jópofa volt. Picit laggolt, de nem vészes. A sok ledes megoldás biztosan stabilabb amúgy, mivel itt egy arckövetés van, ami egy szoftveres bigyó.
-
uRSul
tag
Jelentem sikerült kipróbálni az 1 infra led-es megoldást a freetrack-el!
A konfigurálással elég sok idő elmegy (és lehet, hogy nem is lesz tökéletes), de egész különleges élmény!
Nagyon tetszett, igaz fura, hogy nagyon picit megmozdítom a fejem és az egérrel már utána kell menni, ha esetleg épp egy headinget állítok!
Kicsit lehet, hogy bele is szédültem így elsőre, hasonló élmény mint a Highfly-nál, legalábbis szédülést tekintve!Ami picit zavaró, hogy elég szaggatottan mozog, a kamera képnél csak 12-14 fps-t írt. Ezt ha sikerülne egy 30 fps-re felvinni, akkor talán folyamatosabban mozogna. Azzal is gondom volt, hogy nem érzékelt elég nagy fejmozgást (igaz az érzékenységet állítva teljesen elfordult úgy, hogy alig mozgattam a fejem), de lehet, hogy ezen segítene a led fejének lereszelése, majd még kísérletezem vele.
Viszont ilyen gyorsan körbe nézni a fülkében és felkapcsolni a fényeket eddig még nem sikerült, minden ott van, ahová nézek! Még felszállni is sikerült!
Próbáljátok ki, nagyon jó!
Csak egy led egy rossz távirányítóból, egy 3V-os elem (gomb), pár cm vezeték, egy webkamera meg egy sapka!
Ja én tettem egy floppy lemezt (csak belső részét
) sötétítőnek a kamera elé, hogy ne zavarja a többi fényforrás, az infrát így is érzékelte. Persze ez a gyors, házi, barkács megoldás, ettől biztosan vannak jobb módszerek is, vagy a Trackir!
Kipróbálni viszont mindenképpen jó volt ez is.
Köszi a tippet, hogy létezik ilyen program!
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #11464 üzenetére
Itt egy "cikk" róla.
A FreeTrack oldalán valahol van egy lista, hogy mely kamerákkal megy simán, ill. hogy melyikből kell eltávolítani "valami" szűrőt.
Ezen kívül a ledeknek a "kúpos" részét le kell reszelni, vagy valami ilyesmi..... de van egy csomó videó is fent YT-on.
Én a Baseball sapkás verziót fogom megcsinálni, 1x valamikor.
-
-
Freiherr
őstag
Volt nekem is freetrack-em,infraledes.Más szim alatt jól muzsikált,de valahogy FSX-ben nem volt az igazi,aztán vettem egy Trackir-t,ez már kompromisszummentes minden tekintetben.Ezdok-kal kombinálva kiváló,de sima vc nézetben is nagyon jó.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
RCH663 #11459 üzenetére
Már egy éve bevásároltam a FreeTrack-hez, kb. 1500Ft volt, de még nem volt időm összerakni
.
Meg, kell vennem még kamerát is ......
Más:
Elvitték az AMD-s 1/2 konfigomat, i5 3570K (Costa Rica) + AsRock z77 Ext4 lesz, de majd csak a hónap végén lesz időm feltelepíteni mindent...... nagyon várom már
Tazi
-
wolruf
őstag
-
RCH663
aktív tag
Van freetrack progi, ugyan azt tudja, FSX alatt simán megy. Kell egy fényforrás amit web kamera követ, vagy építesz kb 500 forint költséggel egy led "koronát" infra ledekből és nagy királyság.
Az igazán durva élmény, bár tartós használatnál megfájdul a fejed, ha ezt még egy anaglyph 3d képalkotással, és szemüveggel összekombinálod. Nagyon komoly TÉNYLEG 3d-ben nézegetni a fülkében. Anaglyp üzemmódot az nV karik alapból tudják, ha leszeded hozzá a saját driver kieget, az ATI karikhoz Iz3D driver pack kell.
-
wolruf
őstag
válasz
Freiherr #11454 üzenetére
Pont ezen agyaltam én is
Kipróbáltam a tracknoir-t az érdekes volt (de annyira nem használható), ismerősömnek van a TrackirPro akármelyik verzió, ő szereti (csak baromi drága). Ez a kütyü érdekes lehet, bár a Kinect fejkövetése is elég esetleges volt Forza 4 alatt (nem is használtam, sőt még a Kinectet is eladtam).
-
Freiherr
őstag
Ezt a kütyüt vajon össze lehet-e majd passzintani az FSX-el?Nagyon fílinges lenne ezzel bűvészkedni a virtual cockpit-ben.
-
Korcsii
őstag
Ez mekkora: ASDG - WE BUILD YOUR HOME FS9/FSX
-
pusi1981
aktív tag
válasz
wolruf #11444 üzenetére
Ma hívtam a pilotcenteres hapsit azt mondta hogy nem jó az email rendszerük,de foglya küldeni napokon belül az oktató anyagot.
Engem az idegesített de nagyon, hogy a centeres csávó és a csaj a hátsó sorba beülve egész oktatáson dumáltak, susmorogtak. Nagyon idegesítő volt. Dugi videót csináltam a felprogramozásróla minősége elég satnya(digi zoom miatt).
-
ETOM
addikt
DX10 alatt nem működik a beépített AA ez ilyen vagy nálam a gond
-
djfules
tag
Na a stabil FSX-em elszállt nem telepítettem hozzá semmi ( kivéve a FSWaterConfiguratort de nem hiszem hogy ez okozza a hibát) 10 perc után minden alkalommal lefagy....
Eseménynapló:A hibát okozó alkalmazás neve: fsx.exe, verzió: 10.0.61637.0, időbélyeg: 0x46fadb14
A hibát okozó modul neve: g3d.dll, verzió: 10.0.61637.0, időbélyeg: 0x46fadb58
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x000ba79f
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xe74
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01ce13816f537960
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\FSX\fsx.exe
A hibát okozó modul elérési útja: D:\FSX\g3d.dllTudtok rá megoldást?
-
djfules
tag
Hát is nem tudom.... Nekem biztos nem érte volna meg, ha mondjuk legalább egy Airbus pilóta oktatta volna, de így szernintem semmi újat nem halhattál ami nincs benne valamilyen manuálban vagy Quick Reference Handbook-ban de ezt nem tudhatom és nem voltam ott... Így van kár azért az egy óráért, de ne haragundj emberek 8 ezret kérni egy oktatásért aztán késni róla!? De ha már késik valaki akkor nem kellet volna meghosszabbítani az oktatást annyival amennyivel késöbb jött??? Amatőrök...Ja és az oktatás annyagát illő lett volna azonnal kézbe kapni kinyomtatva, azért kiváncsi vagyok mikor kapod meg.....
Csak ez miatt komentáltam az esetet és ez miatt nem veszek részt hasonló dolgokon főleg ezek után, köszi a beszámolót!
-
wolruf
őstag
Elhatároztam szombaton (egyéb okok miatt), hogy mostantól senkiről és semmiről nem mondok rosszat, így próbálok objektív maradni az oktatással kapcsolatban.
Érdekes volt.
Bővebben: az AIRBUS oktató késett egy és negyed órát, így a 4 órás tanításból lett 2 és háromnegyed. Az első 1 és negyed órában az alapokat próbálta a nem hozzáértőknek elmesélni a PCPILOTCENTER kollégája. Aki semmit sem tud a repülésről, annak hasznos lehetett, nekem kissé unalmas volt (rengeteg önismétléssel). Miután megjött az oktató (aki egyébként kisebb gépen másodpilóta vagy elsőtiszt, kinek hogy tetszik), beleugrott az előadásba, ami igazából gyors elhadarás lett. Elmondta, hogy mi az elmélete az Airbus működésének, nagy vonalakban vázolta az indítás és az FMGS működését. Volt egy SAS által használt oktató FMGS szimulátora, ezen bemutatott egy LHBP-TPS-LHBP utat, mely másodikra sikerült csak, elsőre nem ment a leszállás. Kérdezni lehetett volna, de elég tömören lett ledarálva az anyag, így kérdés sem volt. Szerintem mindenki emésztett (már aki egyáltalán értette, miről is van szó).Összességében 3 dolog miatt volt számomra, mint kocaszimulátoros számára hasznos:
- megtudtam, hogy a hidraulika rendszer min alapul, hogy működik, milyen ,,vészhelyzeti'' lehetőségek vannak
- szabályos, általános motorindítási folyamatot megismertem
- nagyjából megértettem az FMGS működésétHogy megérte-e? Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, végülis azt mondom, igen. Elvileg megkapjuk majd az oktatási anyagok PDF változatát (ezt még nem kaptam meg), ezeken tényleg csak átrohant az előadó, pedig érdekes lehet (már a felvillanások alapján
). Másnap este megpróbáltam lerepülni kedvenc LHBP-LOWW útvonalamat A320 Extendeddel és azt kell mondjam, tetszett. Nomeg sikerült
Teljes cold and darkból (bocsi, MAC-en mindig lusta vagyok megkeresni az and jelet
) sikerült indítani ,,szabályosan'', sikerült felprogramozni és lerepülni az utat. Persze fiam miatt kb. 20 megszakítással
Majd még gyakorlok vele többet, de eddig nagyon tetszik ez a szöszmötölős, mindent sokszor átnézős repülés (ami alap és F-lite gépeknél ugye nincs meg). Sajnálom, hogy nem támogatja a Saitek paneleket ez a komplex gép, egyszerűbb lenne a multi panelen állítani magasságot, headinget, dehát így, egérrel is van pici hangulata (bár számomra retro
). Ami fura még, hogy a flight director nem megy az instrument panelen, így mindig műszerfallal kell repülni ILS-t (bár a robot úgyis megoldja
).
Oktatásra visszatérve: elvileg valamikor heteken belül lesz a szimulátorozás (1 óra A320-al), kíváncsi leszek, lesz-e valami foganatja ennek az okulódásnak
Bocsánat, ha hosszú volt, remélem nem hagytam ki semmit.Szerk: gondolom senkit sem érdekel, de leírom, mert bár lazán, de ide tartozik
Végre sikerül (úgy néz ki) szereznem egy makett AVRO RJ85-öst (már régóta vadászok rá
)
-
Colos1
őstag
Megoldást találtam a LAG -omra
Igaz, nem szűnt meg teljesen, de annyira mérséklődött, hogy már nem zavar
annyiraBeírtam az FSX.CFG -be, hogy:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=14Sokkal simább lett, így is meg-megakad, de ez már alig zavaró...
(#11438) Asbee: Az FSX szinte mindent CPU -ból számol, még azt is, amit más, normális program GPU -ból. Érzékenyebb az instabil CPU-ra, mint bármi más.
-
Freiherr
őstag
Van arra valami egyszerű módszer,hogy az összes billentyűparancsot kitöröljem?A legtöbb funkciót úgyis vc-ben használom,a többit meg bekonfigurálom magamnak,de nincs nagy kedvem egyesével végigmenni a listán.
-
djfules
tag
Hali, mióta megvan az új gépem még nem próbáltam ki, hogy hogy néz ki Direct X 10-el, legnagyobb meg lepetésem re 120 FPS-t produkált ugyanolyan beállításokkal! Tudom hogy írtó bugos, de pl mik ezek bugok? És mit változtat a gamen? Én annyit vettem észre hogy a víz szebben tükrözödik meg az árnyékok szebbek....Sajna ugyebár a LightBloom sem működik, de vajon az fps limiter sem müködik azért lehet ez a nagy fps? Lehet az hogy dx10-zel jobb fps- tudok elérni?
-
Asbee
veterán
Mostanában állandóan crashel a FSX, nincs valami tippetek mi lehet?
Általában ez a hiba:
A hibát okozó alkalmazás neve: fsx.exe, verzió: 10.0.61637.0, időbélyeg: 0x46fadb14
A hibát okozó modul neve: ntdll.dll, verzió: 6.2.9200.16420, időbélyeg: 0x505aaa82
Kivételkód: 0xc0000008
Hiba pozíciója: 0x0007b921
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x768
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01ce113e66c3c7b5
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Jelentés azonosítója: 46b29487-7d32-11e2-becd-002522f646b2
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: -
uRSul
tag
Még egy dologban kérnék segítséget a mesterektől, mert kezd egyre jobban idegesíteni!
Mit kellene be/átállítanom ahhoz, hogy ha ablakot váltok FSX és más programok között (utazómagasságon nem mindig figyelem a felhőket) akkor a joystick néha csak nem lesz aktív ha visszamegyek FSX-be. Ez különösen leszállás előtt kellemes meglepetés!
Logitech Force 3D Pro a típusa.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
czakof1946
tag
válasz
BigBlackDog #11424 üzenetére
Kösz!
-
uRSul
tag
Sziasztok!
Azt hiszem felfedeztem a Bermuda-háromszöget (igaz Európában)!
IVAO-n repülve próbáltam egy ESMS-EPKK útvonalat repülni, ahol találó a próbáltam kifejezés, mert 3 próbából 3x fagyott lett az FSX a képen körrel jelzett területen valahol. Érdekes, mert se előtte se utána, más úton indulva sem volt probléma! Mi lehetett ennek az oka?
Biztosan örültek IVAO-n, hogy 3x eltűntem (nem tanultam a saját esetemből) !Szerencsére nem egy zsúfolt útvonal volt ez.
(a kép ma reggel, egy kevésbé forgalmas időszakban készült, azért nincs tolongás a hálózaton
)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
czakof1946 #11423 üzenetére
Külön tápja van annak. Ráadásul egy 0,75 Amperes, 24 Volton.
Pl. itt van pár. Persze arra nem esküszöm, hogy a csatlakozó mérete is jó, de max. egy forrasztással orvosolható. -
czakof1946
tag
Üdv!
Segítséget kérnék.
A Yoke meghibásodása miatt elővettem a "lomtáramból"a régen használt Logitech Force 3D Pro joystickomat. Feltelepítettem, sőt a legújabb drivert is feltettem. De valami gond van, mert össze-vissza lötyög a kar. Úgy emlékezem, hogy az valamikor állt, mint a cövek
Mikor oldalt húztam, visszaugrott egyenes állásba. Néztem a neten is egy videót - http://www.youtube.com/watch?v=8HSVLmXhX-8 - , itt is látható, hogyan kellene működnie.
Körbenéztem és látom, hogy van rajta a kijövő vezeték mellett egy csatlakozó hely. De nem emlékezem, hogy ennek külön tápja lett volna?. Ha igen, akkor elkallódottEzért nem működhet a force feedback?
Vagy az nem függ ettől? Ha nem, akkor hol kell azt beállítani, hogy működjön?
Ha kell hozzá ez a betáplálás, lehet ilyet kapni? Hol? Vagy lenne valakinek feleslegbe?Remélem, nem túl zavaros amit írtam.
Kösz!
-
RCH663
aktív tag
A KÜLÖN FIZIKAI partíció mindig jobb, mert egy sata csatorna elvi sebességét ketté osztod, ha ha két logikai meghajtó van rajta (ketté particionált) és ekkor persze nem is statikus a ketté osztás, hanem mindig attól függ ki milyen adathoz akar hozzáférni, és rendszer rangsorol. Itt még az is bekavar, hogy az agyes adatokra rangsor szerint mennyit kell várni.
Lehetséges megoldások csökkenő hatékonyság szerint
SYS: SSD; FSX: SSD2 (mondjuk egy 40-60 GB-s a SYS-nek, Egy legalább 120 GB-s az FSX-nek. Sebességbe jelenleg verhetetlen, pláne ha sata3, és az SSD-k is tudják)
SYS: SSD FSX: HDD-Raid ( A Két raid-es winyó kb annyiba kerül, mint egy ssd)
SYS HDD RAID1 FSX: HDD-RAID2 (Drága, zajos, relatíve sokat fogyaszt)
SYS+FSX: SSD (Ha csak egy meghajtónk van, szűkös lehet a hely)
SYS: HDD 1 FSX: HDD 2 (lényegesen stabilabb, gyorsabb)
SYS+FSX: HDD (ez betyár lassú)
SSD válsztás előtt olvasgasd a teszteket, az olcsó itt is meg tudja bosszulni magát, de nem minden drága jó feltétlenül.
-
wolruf
őstag
Nekem Win7 64bit, HDD-n az oprendszer (külön HDD-n), külön SSD-n az FSX és a kacatjai. Végülis jól optimalizált CFG-vel és gameboosterrel már töltésből eredő akadozásaim nincsenek, csak a 3 GHz-es Q6600-as korlátozza a végtelen száguldást
Majd ha egyszer lesz egy 2500k....
-
Ombi5
őstag
Megint elkapott a láz, hogy végre összerakjam a rendszerem csak FSX-re..
Anno mit is írtatok, hogy 2 különböző SSD (egyik csak oprendszer, másik 256Gb SSD meg csak játék) vagy inkább minden 1db SSD-n legyen?! Illetve WIN 8 alatt megéri futatni FSX-et , vagy maradjak WIN 7 alatt?
-
wolruf
őstag
Szombaton ki jön Airbus oktatásra?
-
Asbee
veterán
válasz
RCH663 #11411 üzenetére
Értem. Akkor viszont tényleg jobb lenne lekapcsal. Majd kipróbálgatom, milyen különbség van ki és bekapcs között.
Más: Saitek Aviator Joy-t nem próbált valaki? Nem zavaró hogy elöl van rajta gázkar? Úgy tűnik megválok a Saitek Yoke-tól, nincs annyi időm repülni, szegény csak porosodik, + az állandó le fel szerelés is idegesít. Sajna nincs úgy helyem hogy állandóra legyen.
-
RCH663
aktív tag
Épp ez az, csak azt használja, és mivel a maghoz tartozó gyorsító táron keresztül címzi az utasításokat, így nem képes kezelni a ht magokat, amik ettől parked állásba kerülnek, így a win sem tudja rájuk osztani a terhelést, de mivel a ht fennntartja a lyukat a műveleti ciklusoknak, csak a fele proci kapacitásán tud futni.
-
Asbee
veterán
HT okozhat valami komolyabb gubancot az FSX-nek? Nem szeretném mindig kikapcsolgatni.
-
-
pcnet
addikt
Direkt kipróbáltam most egy LHBP - LHDC útvonal felprogramozását, érkezés-indulást, LEGS-et végig lapoztam, PERF INIT-et, TAKEOFF REF-et kitöltöttem és minden klappolt. Telón állítottam be az egészet és PC-n is megjelent ugyan az mint a telefon kijelzőjén. Ezután PC-n klikkelgettem FMC-ben és telón is minden megjelent szépen amit gépen csináltam. Oda-vissza működik. Próbáld meg úgy, hogy betöltöd az FS-t, elindítod a repülést, megnyitod FMC-t és csak utána csatlakozol tablettel a géphez. Hátha... Én még telón átállítottam Display Type-ot Green CRT-re, de most vissza tettem White LCD-re. Arra gondoltam még, esetleg Wite bugos lenne... De nem. Lehet nálad össze akad valamivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest