Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Fire/SOUL/CD #55024 üzenetére
Hát...igen, tippként írtam, mert konkrétan a tárgyalt alaplappal nem rendelkezem. Határozott véleményt arról szoktam, amit ki is próbáltam. A hasonló felépítésű lapok viselkedése is eltérhet típusonként, még akár egy gyártón belül is.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Fire/SOUL/CD #55021 üzenetére
Tippelem hogy a manualból kimaradt a max szó.
** The PCIe x16_3 slot supports 'max' x8 devices only.
A PCIe header a slot első érintkezőin csatlakozik, utána az éppen kapott/aktív sávok alapján indul a belepakolt kártya, tehát szűkös esetben akár x1- el is feléled, persze lassúbb lesz.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Fire/SOUL/CD #55017 üzenetére
PCIEX_3 kiesik, mert 28-LANE CPU esetén ez csak és kizárólag x8-on megy - ez megy elvileg x4- el is úgy tudom, legalábbis a hasonló felépítésű B450Pro- ban megy, x8- ig van drótozva, de már csak x4 jutott neki, műkszik benne a másodlagos retró NV7900GS, igaz PCIe1.1/x4- el már ezt a kártyát is visszafogja.
CPU : R3800X 24 Lanes.Ilyen szempontból kedvezőbb a kínai HUANANZHI X99 -TF lap is C612 szerver chipsettel és 40 sávos Xeonnal. 2 videókártya+2 M2+1 PCIe to PCI konverter - megkapják a sávokat, és a nyolc SATA- ból sem tiltódik le egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz DarthSun #54910 üzenetére
Mondjuk a 4TB NV2 sem occsó', közel 100k, de az 1TB öccse alapján bitang jó lehet, 6mm bordával jól szellőző házban sem melegszik semmit, terhelésre a 48 fokot érte el nálam ebben a mostani pokolban, ez alapján a 4TB is beéri kb ennyi vagy kicsit magasabb hűtővel.
-
Bezzeg a nem ajánlott Kingston NV2- ből 4TB is van. Nálam 1TB, állat jól megy a profi kínai X99 lapban...
...ennek analógiájára a SATA A400- asok is, utóbbiakról szoktam helyzetjelentést készíteni, ezek már a kimondottan nem ajánlott kategória, vezérlő crash, belassulás, stb. Azért alakult ki ez a hiedelem, mert ezekből rengeteget adtak el, a %- os hiba semmivel sem nagyobb mint pld a Samu SSD- k esetén, az összhiba nyilván arányt tart az összes eladással.
Nálam 7db, a korábbiak alapján említve, egyik sem akar megdögleni, az első 240GB- os már nem is tudom milyen régi. Stopperrel mérve a 480/960- as Win10/11 alatt ugyanannyi a boot, mint az agyondícsért Samu esetén.Kíváncsian várom mikor fognak megpusztulni, de sztem nem fogom megérni, sőt még a fiam sem, ha egyáltalán használni fogja ezeket...
-
-
-
-
-
-
-
válasz Narxis #54769 üzenetére
Beáldozták a megbízhatóságot a sebesség oltárán. Minek, mikor ma egy jó SATA SSD is elegendő bármire. Nem kell Warp elképzelhetetlen sebesség, üzleti fogás csak.
Én nem is vettem volna, de ajándékba kaptam egy 1TB NV2 Kingstont. Bepakoltam 6mm hűtővel, 40 fok terhelés, elég jól karcol sztem, bár ez egyátalán nem ajánlott SSD.Namost, a ház szellőzés ok?, van azért rajta valami hűtőborda? Sztem ha az előbbiek rendben vannak, akkor nem szabadna az ajánlott 970 Evo Plus- nak sem magas hőfokra vonaglania, de ez csak tipp, mivel nincs ilyen brutál sebességű példányom, viszont van jó hűtésű házam.
-
válasz ricsip #54676 üzenetére
Így van. A 160GB IDE Maxtor az egyik retró gépemben 9%- os volt kb 10éve, lusta voltam kiszerelni, ma is 9%- ot mutat a HDS, semmi gond nincs vele, megy mint a golyó.
Ellenpont - volt annó egy 100%- os 200GB SATA Samu, ami hirtelen megpusztult, mindössze 1 olyan progit vitt magával, ami éppen nem volt lementve máshova, és azóta sem találom.[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz pluto1969 #54526 üzenetére
+1, a power off, return AC megoldja, de nem mindíg, régebben szállt el így alaplap nálam, VGA nemnagyon, azok inkább a hőingadozás-->modern BGA ólommentes elpattanás miatt. Háttértárolón a filerendszer logikai hibája jöhet, ha jól van belőve minden, nem lesz RAW, és javítható.
-
válasz zebra_hun #54421 üzenetére
Csak tipp - az is lehet hogy logikai hiba lett rajta, mivel csurig töltötted. Nálam külső M2 tokban pld egy nem jól partícionált SSD- t fel sem ismert a gép, csak a piros LED világított, a zöld nem. Vissza az alaplapra, lemezkezelő látta, partíció le, majd újra, aztán már a tokban is látta a gép.
-
válasz ricsip #54232 üzenetére
RAID1- nek esetleg, de biztosabb ha több helyre ment az ember, pld nagy gond esetén, ha az egész gépnek annyi, viharban villámcsapás, vagy ilyesmi, akkor mindkét drive elszállhat.
Tavaly volt is ilyen az utcában, közelben csapott be, jó sok kárról hallottam. Hirtelen jött, kikapcsoltam mindent, aztán szaladtam a fürdőbe, eszembe jutott hogy a mosógép áram alatt van, nyúltam volna az elosztó kapcsolójához, akkor csattant, a szemem előtt meg ív, a mosógéptől a bojlerig, mondom ennek kampec, de megúsztam, működik azóta is.[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsip #54228 üzenetére
Hát...egy NVMe RAIDnek sztem sincs sok értelme, ez már 1 drive esetén is bőven elég gyors. Hiba esetén pedig bonyolódik a dolog, bár pont ez ellen találták ki, de volt már hogy pont ez akadályozta az adatmentést. Én is csak single driveként alkalmazom, és gyakori adatmentés több helyre, a fontosakról, az a biztosabb.
-
válasz 5leteseN #54110 üzenetére
Pontosan...itt pld félretró S775- ben a hasonlítások - SATA2 Asus P5Q.
4k kis fileok a döntőek, az hogy nagy file copy 5 vagy 10 perc, nem annyira számít.
Mondjuk azt nemtom hogy az SPCC 4k miért lett olyan brutálisan magas, ráadásul itt XP alatt TRIM nélkül. Mérési hiba, vagy ennyit tud . mindenesetre használva is karcol rendesen.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Gabrikovics #53960 üzenetére
Azt tippelem hogy talán a BIOS frissítés. Én pld a B450- en sem frissítettem a BIOSt, szerencsém is volt, így VCache hiba nélkül fut rajta a moddolt Win98(mivel retrókedvelő vagyok, fontos az ultragyors Win98, AHCI driverekkel, SSD- vel).
Win10/11- et viszont frissítem a B450 és X99- en is, azok nem hoztak problémát...egyelőre.
-
válasz Gabrikovics #53958 üzenetére
Nálam az 1TB NV2 Kingston szépen megy. Nem egy világbajnok, de nincs akadás, lassulás. Az X99 hobbigépbe tettem. Az alaplap modern kínai, a proci meg 2014- es Xeon 8C/16T. Win11 rakétaként bootol, gyors az egész vas, kedvelem.
-
-
válasz tordaitibi #53741 üzenetére
Valszeg a BIOS USB modul nem ismeri fel, valami miatt, kompatibilitás, vagy hardveres gond... . Régi A8V lapnál volt hasonló nálam, ott a BIOS bejelentkezett, de megállt az USB initnél(640GB külső vinyó), kihúztam továbbment a boot. Oprendszer alatt már jól működött, nem lassult be, mint Nálad, esetleg tényleg hardveres gond lehet emiatt.
A 640- es most is megvan, későbbi gépen nem kell kihúzni, initeli a BIOS POST is rendesen.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Graphics #53729 üzenetére
Elismerem kicsit flame lett. Van pár ingyen kapott, sokféle gond, de nem ragozom, mert mondtad hogy szál OFF. Mondjuk 3 selejtezésből kapottból annyi hasznom lett, hogy Refhubished PC for Win7 COA van rajtuk, ezeket elfogadta az MS fiókom Win11 setupra másik gépen is, így most a sajátommal együtt 4 reg van(a forráscég nem használja, Win11-es laposokat kaptak a dolgozók).
-
-
-
-
-
válasz A_ScHuLcZ #53033 üzenetére
Nézd meg egy újabb HDS- el, valszeg az 5.20 verzió nem ismeri fel azt az Intel SSD- t. Vagy a legújabb CrystalDiskInfo- val, utóbbi ingyenes program.
Épp most tesztelgettem pár drivet, köztük az AData PenSSD- t, utóbbit a HDS nem látja, de a CDI igen, a képlövésen az adatai.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Loew mester felprogramozott mindent ami kell DOS/Win98 alá is, AHCI, TRIM drivert, nagyméretű, akár TB- os HDD/SSD- khez a meghajtókat, azt írja a manuálban - Win98 alá 32768 TB- ig terjed a támogatott méret, de ezt nem tesztelte, mert nem állt rendelkezésre ekkora drive
Nemrég futtattam DOS6.22 alól az AHCI illesztőt, felmountolta a gépben levő NTFS HDD, SSD- ket.A 3 test probléma nem megoldható.
-
TPM nélkül is megy a Win11, ki lehet szedni a telepítőkészletből az ellenőrzést.
Jó projekt, én meg avval szórakozok hogy minél újabb gépre, minél régebbi oprendszer, pld Win98 RyZenen, és hogy SSD topikba illő is legyen, B450/R3800X/DOS7.1/SSD, B450/R3800X/Win98/SSD- k, S775/E8500/XP/SSD- k, ilyesmik.
Nemrég felpakoltam a Zenre a DOS6.22- őt is, alaplapi és SBLive hangtámogatással, ja és persze a Voodoo2SLI- t is beröffentettem, szintén RyZenen - kép, képmentés.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz quailstorm #52771 üzenetére
Akkor az enyém a régi sorozatból való. 2.5 éves, nem vettem észre gondot, Win10 fut róla. 252- es attribútumot sem látok, bár lehet régi a HDS, még az 5.61- es ingyenes verzió van azon a gépen. Mondjuk nem ment sokat, az is igaz.
Amúgy érdekesek ezek a nem ajánlott típusok, az A400- ból van 5db, 3 szinte xarrá lett hajtva, mégsem akar megpusztulni. Asszem régebben szoktam róluk helyzetjelentést postolni, akkor is kiválóan mentek, valamint a mái napig is. Meg az Intenso, fiamnál sok, nálam egy, nagyon-nagyon jó drivek, csak gondolom, mivel nincs neve, le van húzva.
Kíváncsi leszek hogy a szintén nem ajánlott NV2 M2, amit most helyeztem üzembe, hogy viselkedik idővel.
-
válasz Pyttawrx #52762 üzenetére
Egy nem ajánlott típus, de ajándékba kaptam, Kingston NV2 1TB, a hűtő passzív 6mm- es Axagon(csak hogy legyen rajta valami), bepattintottam közben. Címkét nem vettem le, mindkét oldalra pakoltam padot. Az X99 hobbygépembe került. Úgy néz ki jó lesz ez, jól szellőző a ház. Win10 alól initeltem, lecsekkoltam, pakolok rá majd egy Win11- et.
-
Sziasztok,
Gyors kérdés. M2 SSD, most szerelek be ilyet először. Vettem hozzá hűtőt, ahhoz 2 db thermal padot kaptam, mindkét oldalára fel kell tenni, vagy csak felülre, a borda alá ?, és gondolom a padokról a fóliát csak a felfekvő oldalon kell levenni, a felsőről mindkét oldalról, az alsóról(ha kell) pedig csak a felső feléről ?
Az SSD felső felén van a címke, arra mennyire ragad ?, levételnél ha megsérül, ugrik a garancia..?
Bocs a noobért, ezekhez az újabb cuccok némelyikéhez nem értek.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz MaCS_70 #46049 üzenetére
Hmm, már én sem akartam OFFolni. Nekem belassult valami miatt SSD- ről is a Win7- ről upgradelt. De könnyebb helyzetben voltam, a Zen- re már egy ajándék(cégtől) Win10Enterprise- t tettem fel, az upgradeltet meg gyalultam. Há' tényleg sokáig tart belakni, már régóta csinosítgatom, de most több időm van, nemsokára ez lesz a főgép. Még egyelőre a jó öreg FX- ről nyomulok
-
válasz Graphics #46042 üzenetére
Te azt írtad hogy 10 éve görgetett rendszer. Ez kizárta a Windows 10-et.
Miért zárja ki ? A Win7/8/8.1- ről ingyenesen lehetett frissíteni 10- re.
Más kérdés hogy egy ilyen agyonfrissített rendszer eszközkezelője milyen problémákat hordozhatott tovább.szerk : közben telefonáltam, de látom már megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Pyttawrx #45254 üzenetére
Nálam a felsoroltakban van régebbi és újabb is. Nem emléxem pontosan, de több év átfedés is befigyel. Azalatt bőven változhatott a panel/vezérő/nand rev/stb. Valami cikket is olvastam közben, hogy gagyi revre vált a költséghatékony A400 sorozat vezérlője(és gratulálunk a Kingstonnak), de még utána is kaptam 480GB- ost, persze nem tudható hogy a példányaim mikor kerültek a kis/nagy-ker polcára.
Jelenleg is a félretro FX konfigról írok, melyben a 240- es a HOffice alatt 1 évig 24/7- ben ment, előtte-utána , pedig amikor itthon vagyok.A 3 test probléma nem megoldható.
-
A folyamatban levő hsz- ok alapján, gondoltam tolok egy Kingston A400 SATA helyzetjelentést. Ugye ez a nem ajánlott kategória. Nálam ajándékba jöttek, 1 volt csak saját beszerzés. 6db jelenleg, release dátumok vegyesek, vezérlők asszem mindegyikben a szintén nem ajánlott Phison.
...a készlet :
- 3db 240GB- os
- 2db 480G- os
- 1db 960GB- os
Nem nagy mintavétel, de viszonylag reprezentatív. Igénybevételük változó, inkább rendszermeghajtók, de pld a napi strapa FX konfigban azért kapott eleget az egyik 240- es.
- semmi hiba/gond eddig
- a gyári garantált TBW- t sztem nem fogom elérni az életben (már nem vagyok 20 éves )
- a negatív kritikák miatt azért a fiókban figyel 2db vadi új ajánlott - WDBlue és Samu 870 EVO - de lehet befogom őket más gépekbe
- tényállás : az A400- asok stabilnak tűnnek, némelyik hosszabb üzemidővel is már, sztem talán soha nem fognak meghibásodni (itt néha váratlan áramszünet is befigyel, azt is bírták eddig)
- vagy lehet hogy csak szerencsés példányokat kaptam ?
- még mielőtt valaki gyanakodni kezdene, sima magánember vagyok...nem-nem Kingston influenser...A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz King Unique #43703 üzenetére
Látom, az egyik képmentésemet használtad példának , by DarthSun™(c), de utólag is engedélyezem a felhasználását
-
válasz King Unique #43654 üzenetére
Ja, még majd tesztelgetek úgyis, a másik fajta kábellel is vissza kell ellenőrizni. A Kínai sima USB3- as kábelt dícsérem, árához képest szenzációs, sztem. Egyre jobb cuccokat gyártanak amúgy, nálam sokminden van onnan.
5.61- es promót lehúztam, csak nem telepítettem, ma meg már nem érvényes, gépet visszadátumozni meg nem volt kedvem. Láttam hogy az 5.70- nél tart a próbaverzió, de éppen az 5.61 volt amit elsőre leszedtem, jó lett végülis, látja már az is ezen SSD- ket. A régi CDM pedig a retrobb gépekhez, há' működik ez, úgy voltam vele , de amint említettem, letöltöttem az újabbat, modern gépen már azt fogom legközelebb használni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Frawly #43649 üzenetére
Igen, sztem is elgendő sebesség, leglényegeseb hogy üzembiztos legyen...én annak is örülök hogy tartalékot is tudtam venni, bár annyiban könnyebb dolgom volt hogy a lapot és az A400- asokat ajándékba kaptam, utóbbi olyan-amilyen (de ajándék lónak ne nézzem a fogát), bár nálam 4db stabil, amíg működnek, tökmindegy hogy milyen gyártmány.
Az A400- asból kettőt Delock kábellel próbáltam ki, ott másképp nézett ki, igaz Win8.1 alatt és régebbi lappal, sima USB3.1, de látszott a 80% teljesítmény...kipróbálom majd a WD/Samu párost is a Delock+B450+Win10 kombóval, kíváncsi leszek. Bár a Delock saját tápos kábel, azt inkább optikával és 3.5" HDD- vel használom. Az olcsó Kínaiakat csak az SSD- khez vettem, hátha jó lesz...és jónak is bizonyult. Ajánlom bárkinek, akár használatra, akár kipróbálásra is, szépek a LED- ek is rajtuk(#43652) Doky586 : általában penről telepítek én is, kivéve az olyan retro gépeket, melyek nem tudják ezt (ego on -inkább a retro gépekhez értek, az újakhoz kevésbé, amiatt kérdezgetek alap dolgokat, a retro elvetemültség miatt lettem a megfelelő topikban TG- ego off). De tényleg nem hetente, sőt még évente sem, a régi laposomra pld újonnan felment a Win7 kb 10 éve, azóta is az van rajta, jól működik, minek is installálnám ujra.
-
válasz King Unique #43645 üzenetére
A Trimcheck- et akkor majd lefuttatom, az még nem olyan bonyolult nekem , ahogy nézem . Most kikapcsoltam a Zen- t, SSD- k pedig a fiókban.
A port a gépemen amibe csatizva lett, az biztosan 3.1 Gen2. A kábel 3.0- ás, de nekem az tök mindegy hogy most 400 vagy 500MB/s- ot megy, teljesen másodlagos, mezei user nem is érzékeli a különbséget, főleg külső meghajtónál semmi jelentősége. Ha pedig beteszem a gépbe, akkor tuti 500 felett fog karcolni.
A CMD az jó régi, letöltöttem az újabbat. HDS csak a SonSale- ről volt korábbi 5.30, de az már nem ismeri ezeket az SSD- ket, most csak gyorsan egy próbaverziót letöltöttem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #43544 üzenetére
Pénteken megérkeztek, a kábelek már korábban, de csak most ejtettem meg a próbákat. Úgy néz ki, hogy a kis Zen- el nem kell semmi bonyolultabbat kavarnom. Az USB3.1 gen2 -> USB3 kicioccó Kínai kábel -> WD/Samu SATA SSD- k - mindegyik jónak látszik. A kábelek JMicron chipesnek bizonyultak. A képmentéseken látszik hogy a JMicron SCSI device+USB UAS is bent van az eszközlistában, valamint a HDS is írja a TRIM- et, teljesítmény 100% (bár a kábel azért korlátoz sztem, de külső meghajtónak bőven jó), valamint a detailsnál is minden SSD funkció aktív/enabled, a nullával való feltöltés is. Ha mégsem jó, vagy ennek ellenére még bogarászni kell valamit, jelezzétek
Tehát összeállt a banda, mindegyikhez a kicioccó kábellel.
-
-
-
válasz Graphics #43589 üzenetére
Az is lehet ám hogy nem ok a MasterBoot, hiába jó a BIOS/AHCI set, nem olyan a partíció, amit a másik gép vezérlője látna. Vagy előfordulhat pld hogy Win10 van az SSD- n, átteszi másik gépbe, azon pedig mondjuk egy Win7- et akar telepíteni - le sem tudja törölni a csökkentetten látszó partíciót.
Fenti anomáliák esetén, az eredeti gépen használva kell először törölni csontra (partíció le) az SSD/HDD- t, majd utána áttenni a célgépbe.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz King Unique #43542 üzenetére
Hát én ezekben az SSD variációkban még kezdő vagyok . A Zen -es lapomba már lehetne tenni M.2- est, de még olyat sem próbáltam ki.
Az "ASUS ARION-ban, egy Kingston A2000" - egész jó lehet, meg persze a "MyDigitalSSD M2X Portable USB 3.1 Gen 2 M.2 PCI Express SSD External Enclosure Adapter w/USB-C USB-A Cables" is, mindegyik kb duplán karcol, mint a SATA SSD.Nem, akkor még mikor megnéztem a beépítendőket kábelen, akkor még nem is tudtam ezeket. HDS jelezte hogy a TRIM engedélyezve, működik, de a teljesítmény 80%- on volt, gondoltam minden ok, csak a kábel miatt van, már tudom hogy a 80% alapján, nem volt TRIM. Beépítve már az alaplapi csatolóval természetesen 100/100- at mutattak.
A Win8.1- es gépemen (amiről most vagyok) pedig a parancssoros ellenőrzést próbáltam ki a belső SATA SSD ellenőrzésére, az 0- át adott vissza, tehát megy a TRIM.
Kipróbálom ismét, ha megérkezik a 2 rendelt SSD, mostmár ezen infok alapján sokat tudok reszelni a megfelelő teszt érdekében. Zen- es gépen elvileg minden adott, Win10 fent -lefrissítve, USB3.1(2) Gen2, UAS- t ellenőrzöm, ha nem lesz ott, belegózom a leírás alapján.
-
válasz Darko_addict #43536 üzenetére
Azt tippelem hogy úgy talán senki nem használja, én sem tudom megmondani hogy lehetne e partícionálni, formázni.- akkor mégis, az előttem postoló szerint.
Sima SATA SSD megy USB3 to SATA kábellel rendesen, avval próbáltam ki kettőt, mielőtt beépítettem. Init+part+format gond nélkül, csak TRIM nincs, legalábbis a Delock kábellel (AsMedia chip). Jött 2 kínai kábel is, majd avval is kipróbálom, de sztem azokkal sem lesz.[ Szerkesztve ]
-
válasz Frawly #43534 üzenetére
Meg sem nézem hogy milyen firmware van rajtuk, zsákbamacska lesz , ha megy ok, ha behal akkor gar, ha még lesz, ha nem, megpróbálom újraflashelni egy tesztlapról. Jelenleg mindegyiken telepítés van, nincs kedvem újrahúzni egy firmware frissítés miatt. Ha bármi gond lenne velük, azért majd riportolom - további tanulság. Ha több idő elteltével is jók, azt is. Pártatlan vagyok, leközlöm a pozitív/negatív történéseket is.
-
válasz Graphics #43530 üzenetére
Kössz az infokat ! Bár asszem ha bedöglik bármelyik, mezei polgárként nemhinném hogy tudnám hogyan alkalmazzam, fel tudnám-e éleszteni, talán az első módszer menne, ha nincs benne egyéb buktató. Milyen gyakori ez ezeknél ? Árukeresőn csak olyanokat láttam, hogy eleve hibásan érkezett az új vásárlás, vagy jól kezdett működni, de aztán hamar leállt. De ezt is csak az egyik, nem is emlékszem melyik kapacitású csinálta. A többi vélemény nagyrésze meg pozitív.
Én csak érdekességként írtam, amolyan statisztika kiegészítés, hogy nálam 4 van, és eddig nincs gond, ki tudja, lehet hogy nem is lesz...vagy legalábbis bizakodok benne...A 3 test probléma nem megoldható.
-
Üdv az SSD- s szakértőknek !
Gondoltam csatlakozom a topikhoz, olvastam a másikban, ha már felhasználó vagyok akkor ide kell jönni. Problémám még nem akadt végülis, csak olyan vegyes antológiával + a végén egy kérdéssel jövök.
Nemegész 2 éve említettem a családban hogy jó nekem még a HDD, itthon kivárom a hosszabb bootot, minek költekeznék. Aztán rövid idő alatt különböző alkalmakra kaptam, szépen sorban 4 SSD- t is . Namost a poén - mind a négy A400- as (2db 240- es, 1db 480- as, és 1db 960- as). Én nem olvastam utána, azt mondták Kingston, ez márka, frankó. A testvértopikban böngészve most láttam hogy nagyon nem ajánlott. Gondom nincs velük, csak kicsit meglepett a dolog. Kingstonból van jópár RAM- om pld, szépen mennek.
Tehát gondoltam, néha riportolok a nem ajánlottakról. A legtöbbet használt így néz ki jelenleg :Az oprendszer és a programok mennek róla. Kiszámoltam hogy a jelenlegi felhasználási szokásaim mellett, kb 30 év múlva éri el a gyári 80TBW- t. Persze lehet ha elkezdenék rá torrentezni, akkor csak a fele, vagy 10 év, nemtom, sacc. Vagy modjuk a vezérlő meghibásodik, NAND csoportok spontán behalnak, akármi lehet, olvastam hogy volt akinek márkás db is behalt.
A tartalék gépben van a másik 240- es, az 98%- on van, kevesebbet használtam, manapság hetente 1x kapcsolom be, hogy rendben működik-e, meg néha gamezek rajta középrégi címekkel, de azok vinyón vannak.
A nemrég összerakott Zen- be tettem a 480- ast és a 960- ast. Azok 100%- on vannak, csak telepítgettem rájuk egyelőre. Régi videokártya van benne, újabbra vár, de most függőben, nagyon felmentek az árak.
Olvastam az ajánlottakat, rendeltem kettőt, hogy legyen jó SSD- m is tartalékba - Western Digital Blue 500GB 3D NAND - Samsung 870 EVO 500GB - , végülis nem akartam venni, de mondom valszeg áremelkedés lesz (Ramiris) (már látom is hogy a WD feljebb ugrott 2k- val), valamint hátha valamelyik A400 rosál vezérlővel.
A kérdés : ha a tartalékokat mégis használom USB3 to SATA kábellel, akkor mondjuk ha időnként lefuttatom a fentebb javasolt SDelete- t pld, akkor az eszerint elegendő TRIM pótlásra ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest