Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Guitar14 #46000 üzenetére
1. Odaeszkabálod ahogy tudod, legközelebb meg jobban figyelsz a méretre, vagy visszaviszed és másik, méretileg passzoló M.2 PCIe SSD-t veszel, ennyi.
2. Nem feltétlen, M.2 PCIe NVMe SSD-ről is lehet akár Legacy (CSM) módban bootolni (példa), meg attól is függ mit támogat az adott alaplap illetve UEFI BIOS, SSD, stb.
3. Ha estedben UEFI szükséges, akkor a Legacy—►
UEFI konvertálás Windows 10 esetén megoldható nem destruktív módon az MBR2GPT parancssori eszközzel , + egy másik válaszban említett módszerrel is, valamint maga a klónozás is már számos alkalommal el lett magyarázva ebben és másik topikban is, sőt az maga eleve az utóbbi topik témája. -
zizidor
őstag
válasz
Guitar14 #46000 üzenetére
Bármilyen stabil rögzítés megteszi, ha nem tud elmozdulni. Akár az is, ha egy műanyag lappal lefogatod, amit 2 ponton odacsavarozol.
A klónozás is megoldható elméletileg. Először a meglévőt kell átkonvertálni, átállítani a BIOS-t, utána lehet klónozni. Persze a legelső lépés mindig a fontos dolgok mentése.
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
M.2-es SSD-t vásároltam itt HA-ról. (WD SDAPTUW-256G-1012)
Kicsit idegen volt számomra ez az M.2-es SSD téma és a windows-omat klónoznám rá HDD-ről. És mivel az alaplapomon van M.2-es slot mondom miért ne. Utána kutattam a csatolófelületeknek, specifikációknak és a méreteknek.
Így meg is vettem a fentebb írt Western Digitalt. Viszont mivel nem volt ráírva az SSD-re a mérete így azt utólag gyorsan csekkoltam és látom 2230-as úgyhogy figyelmetlen voltam és elbaltáztam mivel a lapon 2242-es a legkisebb amit be lehet csavarni. (nyilván gyorsan rendelek egy átalakítót mivel láttam van ilyen)
Itt jönnének a kérdések:
1. Baj az ha addig szigetelőszalaggalberagasztom és átklónozom rá az OS-t?
2. Viszont ha ráklónozom az OS-t olvastam fentebb ha nem SATA módban üzemel akkor csak UEFI módban telepített OS-t tudok bootolni? (otthon majd megnézem milyenbe van mivel lehetőleg nem szeretném újratenni a Windowst)
3. Amennyiben a 2. kérdésre igen a válasz vagyis csak UEFI-s OS bootolható akkor az újratelepítésen kívül van még valami esélyem, hogy a jelenlegi Legacy OS-emet bootoljam a fentebb írt M.2-es SSD ről.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm szépen, minél többet olvastam ezek után egyre jobban összezavart a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Samsung Tab S9 8/128GB Csak kipróbált 12 hó jótállás! Állapot 10/10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest