- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #35899 üzenetére
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 alaplapom van. És az SSD a Marvell® PCIe SATA 6Gb/s vezérlőre van csatlakoztatva.
AHCi dirver van hozzá telepítve, mert a Trim parancsot a Marvell vezérlő nem fogadja, pedig kipróbáltam a legújabb (most márciusi verziót is)
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
(Marvell MV-91xx (88SE91xx) Ahci/Raid Controller)A Hard Disk Sentinel 99%-osnak mondja a kondíciót és több mint 1000 napot jósol neki.
-
Mankó
veterán
válasz
rayoliviero #35001 üzenetére
Hozzám is hasonló "hibával" érkezett az Intel SLC-m. 233 Media Wearout Indicator-t ír a HD Sentinel. Az előző tulaj laptopban használta a drive-ot, s könnyen lehet, hogy a laptop lemerülése, vagy hibernált állapotból való hibás visszatérése okozta ezt a fajta hibát.
Ettől függetlenül azóta sem gyarapodott ez a szám, szektor hiba nincs, kondíció 99%, a drive hibátlanul működik 4. hónapja.Esetleg egy ssd life-ot nézhetnél, hogy mennyi időt ír neki a progi. Nálam több mint 9 évet. Ha csak fele igaz ennek a jóslásnak, akkor semmi probléma. Különben is hol lesz már ez a drive 9 év múlva.
-
HZoli87
veterán
válasz
rayoliviero #35005 üzenetére
A régi verziók valóban 100%-ot mutatnak rá (én is kipróbáltam), de a HDS 4.00 már alapból 99%-ról indul a Samsung SSD esetén (470 és 830). Használd, ha nem fog csökkenni az érték, akkor nincs gond vele.
-
HZoli87
veterán
válasz
rayoliviero #35001 üzenetére
-
proly01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34842 üzenetére
Jól van bocsi tudom hogy warez,csak gondoltam tájékoztatlak mindenről hátha épp ez segített volna a hiba megoldásában.....
Nem ismeretlen az ezköz ha az ssd re gondolsz...felismeri már a bios is fel is ismerte csak egyszer nem és a Hard disk sentinel is az ssd saját illesztőprogramja nem ismeri fel hogy egyáltalán lenne a gépben ssd ezért nem is engedi sem a frim-et frissíteni sem pedig bármit tenni az ssd vel mivel úgy látja nincs benne de a bios látja csak nem akar róla valami oknál fogva bebootolni csak ha minden egyes alkalommal megnyomom bootolás közben hogy az ssd ről bootoljon be de van hogy ha megnyomom akkor se bootol be akkor kikapcs újraindít és akkor kijön hogy "hibát észleltem a windows nem indítható el a probléma valószínűleg egy újonnan telepített hardware ben vagy szoftverben keresendő mit kíván tenni?"
Windows javítása (ajánlott) ha erre nyomok nem talál semmit vagy normál módú indítás.Ha erre nyomok álltalában bebootol de van mikor így se.....
Érted?
Szóval azt mondod hogy ha fogom és újrahúzom akkor semmilyen chipset se települ és amit ma feltettem az is törlődik?De akkor mit tegyek fel az alaplaphoz kapott gyári cd-t ami kb 2009 es vagy mit ha ne az nvidiát?
Amúgy most néztem és a hard disk sentinel már 99% ot ad a kondícióra de mitől fogalmam nincs -
SteeWe
aktív tag
válasz
SteeWe #34698 üzenetére
Win7SP1 alatt rendben vannak az eredmények a "SSD beüzemelése a gyakorlatban!" cikkben leírtak végrehajtása után is. A sebesség hasonló más SATA2-es eredményekhez.
Egy dolog nyugtalanít:
A hard disk sentinel szerint 99%-os a kondíció, mert a "Wear Leveling Count" értéke 6.
1 napos a 64 GB-os Samsung 830.Bízom benne, hogy ez az érték nem fog tovább nőni rohamosan :S
-
Efbialy
tag
Szia!
Új nap, új ötletek..
Igazából most visszanéztem a legelső hszed és az ugrott be hogy majdnem ugyan ezt a sebességet eléred Sata 2-vel is, és mivel az ugye natív amd-s port ezért kb 99% hogy ott működik rendesen a Trim meg minden. Szóval ha nem fontos a Sata 3, amiből igazából nem is érzel semmit most, akkor szerintem dugd át Sata 2-be. -
Sziasztok!
Az rendben van, hogy a samsung 830 64 GB, HDSentinel-lel mérve, 14 órás használat, 15 gigás Win7 rendszerrel, minden ajánlott beállítást megcsinálva (kivéve böngészőfájl áthelyezést), TRIM-mel, optimalizálva stb. máris 99%-os kondíción van??? -
válasz
rgeorge #33569 üzenetére
Ha csak magát a chipset-et nézzük, akkor igen. Biztos ami biztos alapon, a notebook pontos típusa alapján keresgélj a neten, hogy nincs-e esetleg olyan infóval tele a net, hogy az adott noti nem nagyon kezeli a Samsung és/vagy ekkora kapacitású SSD-ket, nem kell-e esetleg BIOS frissítés stb stb.
99%-ban borítékolható, hogy minden rendben lesz egy ilyen chipset-es notival, de én annak vagyok a híve, hogy az az 1% kizárására érdemes egy kis időt rászánni és keresgélni.
(mivel a Samsung 7mm magas, és ha a noti amúgy 9+mm-es eszközt fogad alapban, akkor célszerű lehet a Samsungból az N-es sorozatot rendelni) [link] -
Rocky96X
tag
Sziasztok,
Most akarok venni egy SSD-t ezt néztem ki: [link]
A 99% azt jelenti hogy már csökkent az élettartama vagy ez normális? 1 éves még 2 év garis. Kb mennyit érhet?
Köszi a válaszokat. -
válasz
Fire/SOUL/CD #32792 üzenetére
Idézet: ......(Egyes SSD-k kondíciója 99-ről indul, pl Intel vagy Samsung, nem 100-ról).....
3 Hete használok két 128GB-os samsung 830-ast (asztaliban és notiban).
A trim a sentinel szerint be volt kapcsolva telepítés óta. Ma olvastam végig az ominózus ssd beüzemelés cikket, és chekkolva az 'fsutil behavior query disabledeletenotify' paranccsal, nem 0 vagy 1-et, hanem 48-as értéket kaptam. Rákeresve se lettem sokkal okosabb, h ez mit jelenthet, ezért inkább beállítottam 0-ára.
Restart után a kondíció 100%-ról 99%-ra ugrott, ennek ellenére jelzi h minden tökéletes és hibátlan.
Ami így is van, csak hát fura.Fentebb idéztem egy korábbi hsz-ből, h Samu és Intel nem 100-ról, hanem 99-ről indít. Amin viszont elgondolkodtam, h ezekr a a smart progikra se szabad teljesen hallgatni..... ezekután -
Osynho
addikt
Feltettem a 1.2.1.321 drivert (betallózós módszerrel), ezt az eredmény kaptam:
Még rosszabb, mint a win-es driverrel.
A másik, hogy a Sentinel szerint a kondíció 99%, a teljesítmény meg 80%. Az a vicc, hogy a driver feltelepítése előtt is 99% volt. Miért nem 100?Most járok 50gb írásnál...
-
Csacsoa
csendes tag
Sziasztok!!!
Pár napja van SSD-m ,vadi új és vmiért esett a kondició már csak 99%-on van... ez miért lehet????
-
válasz
h1ght3chzor #29027 üzenetére
Még egy lehetőség, hogy beleteszed az SSD-t és a HDD-t egy külső rack-ben használod, így a DVD is megmarad...
noorbertt - Hard Disk Sentinel
(Samsung-ok kondíciója 99%-ról indul, ezen ne lepődj meg) -
rayoliviero
veterán
válasz
fagy53 #28970 üzenetére
Ok, akkor meghagyom.
Másik kérdés a Kingstonommal (64GB SSD SNV425-S2) kapcsoltaban:
Néha azt írja ki a HD Sentinel, hogy kondíció 99%. De aztán mindig felmegy 100-ra. Örökké váltakozik 99 vagy 100. Ez normális jelenség szerinted? Más is írta már, hogy csinál neki is ilyet. De SSD Life szerint jó kondícióban van és 77%-on áll.
-
válasz
gyurika981 #28956 üzenetére
Letöltöd a Macrium Reflect FREE-t és azzal csinálsz egy partíció mentést (backup). Ezek után szintén azzal a programmal csinálsz egy Rescue Disc-et. Miután kicserélted a HDD-t SSD-re, bootolsz a Rescue Disc-ről és egy Restore-val a lemezképet rámásoltatod az SSD-re. Mindezek után még valószínűleg szükség lesz a #28955 hsz-emben leírtakra. Mindehez persze szükség lesz egy külső háttértárra, avagy annak híján egy rakás DVD-re, mivel arra is lehet lemezképet menteni, de hát az rengeteg idő.
Ha azonban a laptop tudja egyszerre kezelni az SSD-t és a HDD-t, akkor valamivel könnyebb lesz, akkor a programmal csak klónozni kell a meghajtót. Ettől függetlenül 99%, hogy szükség lesz a MBR helyreállításra, tehát a Win 7 lemez is legyen kéznél.
Hát úgy ennyi
-
megosztanék veletek egy érdekességet! Mindig ugyan úgy telepítek rendszert, ssd óta ha win 7 frissítés van és az kér újraindítást az 99% hogy kékhalállal végződikt bootkor, ilyenkor utána normál índításra kell menni és elfelejti a búját.
-
Mankó
veterán
Vettem egy Intel X25-E Extreme 32gb-s slc ssd-t.
Rendszertelepítés után a hd sentinel 99%-os kondícióval fogadott. Előtte 100! volt.
Rendszer állapota hibátlan.
A kondíciót a következő SSD-specifikus attribútum(ok) értéke határozza meg: 233 Media Wearout Indicator. (Crystal Disk Info-ban nem látok semmi hibára utaló dolgot.)Lehet ezzel valamit kezdeni, utal ez valami hibára? Foglalkozzak vele egyáltalán (még benne vagyok az 1 hetes garancia időben) vagy nincs semmi probléma.
Intel X25-E Extreme 99%-os (Hd Sentinel) Crystal Disk Infó szerint 100%-os.
Ezer éves Samsung Slc-m 100 %-os. Crystal Disk Infó szerint 90%-os.Melyikre érdemes adni?
-
válasz
Czimby #28137 üzenetére
Hát ja, eszembe jutott, hogy hány ember van aki átrakja a felhasználói mappákat a HDD-re vagy épp a letöltéseket, vagy a lapozófájlt, kikapcsolja a hibernálást meg a biztonsági mentést meg ki tudja még mit. Ebből amúgy ma is már adódnak olyan dolgok aprón, mint pistike 1 hónapos SSD-je 98%os, de józsika 1 éves SSD-je 100-as, ezeknek még ad egy pofont a rengeteg gyártási technológia, a wear level módszer meg, hogy szinkron-aszinkron, meg scl meg mlc és még lenne mit írni, pedig csak kicsit rákerestem neten.
Még nem érzem, úgy, hogy megérte a dolgot, de kicsit megmelengeti a szívem a boot meg ha valamit telepítek rá, meg úgy maga a rendszer működése. Azt már most tudom, hogy ha a HDS 99%-os kondíciót fog kiírni az nekem nagy törés lesz, nálam csak 100%-as dolgok vannak, ami nem az attól megválok. Az egyik dilim.... -
Gabóka
tag
válasz
deathtania #27686 üzenetére
Üdv!
Az normális, h egy 45 nap, 1 órát működött samsung 470-es SSD-nek a Kondíciója 99%? A teljesítménye 100%-os...
És az olvasása hdtune szerint:
read: min 82 mb, max 211 mb (azt nem tudom lett-e frissítve a fw) -
ebay11
csendes tag
Hi Fórum!
SSD-m van, aktív trim-mel. Kingston V series.
Az SSDLife programot használom az állapot (Smart stb.) ellenőrzésére.
Kell foglalkozzak azzal, hogy az állapota egyik napról a másikra visszaesett 100%-ról (estimated lifetime: 8 years) 99% -ra (estimated lifetime: 6 év)?Egy nap differencia és két év?
Mondjuk eleve furcsa a 8 év is, mikor itt a PH-n fejtegették egy cikkben, hogy valós körülmények között akár 15-17 év is lehet az élettartam, vagy még sokkal több.Köszönöm
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Balage76
senior tag
válasz
Wind-Storm #27020 üzenetére
most komolyan, mindenféle offense nélkül, ezt Te/Ti ilyen gyakran nézegetitek?
nem borzasztó mindegy hogy 99% vagy 98% a kondíció? majd ha 10% körül lesz akkor érdemes esetelg elgondolkozni...
-
hesszan
aktív tag
válasz
Lotusz #26878 üzenetére
én két napja szívok vele, kicsit visszaolvasod látod.
Kingston sv100s2 64gb 99% h nálam a régi laptop a ludas... annak a vezérlőkártyáját nem akarja felismerni sem az xp sem a win7, így én jelenleg nem tudok rá rendszert tenni.
(pedig én is biztam benne, miután hazavittem 5perc alatt benn volt, és reméltem h 2óra múlva egy szupergyors gépet használok majd. hát nem így lett.) -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #26418 üzenetére
hűha, senior tag leszek mire ebből kikeveredek
szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt. ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok, ezért ha valaki rendszernek akarja, ahogy az emberek 99%-a, akkor én a sandforce megoldását jobbnak látom. arról nem is beszélve, ha "röptében" tömörít, akkor még helyet is takarít meg, de erre nincs bizonyítékom.
semmi bajom nincs a samsunggal, ezt már leírtam korábban, de az sem tetszik ahogy a fikázás megy a sandforce irányában. meg a hülyítés, na az pláne nem tetszik. amikor valaki azzal jön, hogy samsung 830-at vegyél mert az milyen megbízható, meg mindenki azt javasolja. 2 hete van forgalomban, csak egy tag írta már be 1000x, hogy azt kő venni, ezért ez marad meg mindenki fejében.
-
törölt tag
na, felpattintottam a drivereket, mindjárt 99%-os mondja a HD Sentinel is az SSD-t.
-
Mauzes
addikt
válasz
kerekfej #25974 üzenetére
Pont ez az! Ha valós felhasználásban az emberek 99%-a nem tudna különbséget tenni, a Kingstonok megbízhatósága pedig ugyanolyan jónak tűnik, mint a Samsungoké (legalábbis se rossz Samuról, se rossz Kingstonról nem nagyon hallani eddig), akkor miért ne a Ft/GB arány döntsön?
Ezért fura, hogy te mindig mindenkinek a Samsungot ajánlod (ami egyébként tényleg jó).
-
Carasc0
őstag
válasz
kerekfej #24517 üzenetére
Nekem a név egy itteni hardvertesztelő felhasználóra utal. Azonban az elektronika valóban csak sistergésszerű hangokat adhat ki, ami szintén csak "szinte" zajmentes helyen hallható vagy nagyon közelről lehet hallani ami meghibásodás vagy túlmelegedés okozhat. Na szóval adatik a nyomtatott raámköri lap egy tokban. Az éppen hallható hang legalább 80%-ban redukálódik ha közel is vagy hozzá. Elmész messzire tőle már nem is hallod. Na akkor tehát szélsőséges esetben sem hallhatsz hangot. Ha eltekintünk ettől akkor gyakorlatilag 99%-ban nem lehet hangja a külső rezonanciákat figyelembe nem véve.
-
fsb1000
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre, most kérdésem lenne.Egyik gépemen Op. rendszert újratelepítek. XP SP3, tehát nincs és nem is lesz trimm.
Viszont jelenleg az SSD-m üres, tehát rendbe tudnám szedni HDD-ről, bár az SSDlife 99% értéket mutat az egyikre és 96%-ot a másikra.Milyen program lenne az ami egy használt, de üres SSD-t rendbe rak, ha
Van TRIMM support -> Intel X25M G2
Nincs Trimm -> Samsung 32GB SLC -
válasz
deicide #24045 üzenetére
Sajnos jelenleg ott tartunk, hogy nem az SSD-k nem tudják azt a sebességet, amit a gyártó megad, hanem több tényező befolyásolja a dolgot, ezek kötelező lépések, ha valaki tényleg megpróbálja megközelíteni (vagy elérni) a gyártó által megadott sebességet (meg egyéb okból is)
1. Kérdés nélkül AHCI üzemmód és a BIOS helyes beállítása
2. Kideríteni mekkora teljesítményű proci ketyeg a gépben és milyen a SATA vezérlő
3. Macsétával felszeletelni a 200Ft-os SATA tyúkbeleket. Jó minőségű, a lehető legrövidebb, lehetőleg rögzítőpecekkel ellátott (a jó minőségűek mind ilyenek) kábelt kell használni
4. A kábeleket a megfelelő SATA portokba kell dugni, nem amőba játék ez, hogy össze-vissza dugdozza valaki, vannak megkülönböztetett/speciális funkciókat is ellátható SATA portok is, a BIOS-ban ezen portok beállításáról sem szabad megfeledkezni
5. W7 AHCI drivere 99%-ban megfelel, ezért nem adagolok be telepítéskor külön AHCI drivert, csak azért mert van...(Ha meg kell, azt nem nehéz észrevenni, ugyanis nem látszik a meghajtó ilyenkor)
6. Ha fenn az OS (chipset driver-t nem telepítek, ha kell belőle valami, azt kiszedem, vagy megnézem WU-n), mérek egyet ATTO-val és ránézésre megmondom, hogy az jó érték-e avagy sem, még akkor is, ha elmarad a gyártó által megadottól. (Esetleg ilyenkor meg lehet próbálkozni a deszka legfrissebb AHCI driverével)
# Egyes bimbiacél Marvell vezérlőknél felejtős a gyári sebességek elérése
# a CPU teljesítmény megint számít. Pl Adott egy SATA3-as portokkal felvértezett deszka, akkor nem mindegy, hogy a deszkában a legkisebb teljesítményű CPU van (pl Sempron) avagy a legnagyobb Phenom. Igen tekintélyes sebességkülönbség mutatkozhat (és mutatkozik is) ez esetben.A CPU teljesítmény igen markánsan kihat az egész gép teljesítményére így a lemezteljesítményre is. A SATA átviteli sebességnek csak felső határa van (pl SATA3-nál 600MB/s) de alsó nincs, ez sok mindentől (tipikusan az általam felvázolt dolgoktól is) függ.
SATA2-es sebességeknél már nincs akkor a szórás, hisz a gyengébb konfigok(persze ésszerű keretek közt) is képesek "kiszolgálni" azt a tempót, de a SATA3-nál már nagyobb a szórás konfigonként...Bocs a hosszú hsz-ért...
-
törölt tag
Kis érdekesség:
KINGSTON SNV425S264GB
Összes Olvasott Adat,"0.02 TB, 36.34 TB telepítés óta (2/8/2010)"
Összes Írt Adat,"0.11 TB, 82.59 TB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,0.06 TB
Napi átlagos írás,0.14 TB
kb. 1000x írhattam újra (backupol oda-vissza a szerver 3 másik gépről).
egyelőre 99%-ot ír rá a sentinel -
iff
senior tag
silikon power elvileg olvasás 250MB/s az írás 230MB/s kellene lennie.Az olvasás az okés,de az írás az nem és nem tudom,hogy miért.A beállításokat megcsináltam ahci win7 stb... Hőmérséglet 40C mindig, az SSDLife először 100% mutatott most 98 (volt, hogy 1 évet írt élettartamra) ill. HD Sentinel 99%-os majd, egy újabbal 3.30 már 100% mutat
.Ez az írási sebesség aggaszt egy kicsit azért 100 fölött lehetne, eddig a max amit mértem az 82MB/s-volt.
-
válasz
soldi3r #20934 üzenetére
Nem hogy nem csinálsz kárt, hanem úgy a legegyszerűbb/legcélszerűbb (telepítővel letörlöd a partíció(ka)t az SSD-ről, majd létrehozod, ilyenkor egyből közli a W7 telepítője, hogy a teljes körű funkcionalitás érdekében létrehozza a 100 megás rejtettet partíciót is)
A W7 telepítése előtt a BIOS-ban a SATA üzemmódot állítsd AHCI-re, így a W7 a saját AHCI driverét fogja telepíteni, ami 99%-ban tökéletesen megfelel. Ha ügy érzed, mérj egyet majd az ATTO-val (ez a bench hozza a gyártó által megadott értékeket), ha ez kb azonos a gyártónál megadott sebességadatokkal, akkor szükségtele, más AHCI drivert felpakolni (a W7 AHCI drivere legalább biztosan támogatja a TRIM-et)
-
bazsi83vp
senior tag
Szerintem inkább nézd a smart adatokat valamivel. De pl nekem ez a progi 100-at a hd sentinel meg 99%-ot ad kondícíóra. (1x elment az áram és ez átviteli hibát okozott sata phy e.c értéke 1 lett). De se gyenge, se hibás szektor. Szóval lósz*r az is. Nincs egyezményes dolog a smartból számított állapotra.
-
A W7 telepítése előtt, álltsd át a BIOS-ban a sata üzemmódot AHCI-re. Ebben az esetben a W7 a saját, beépített AHCI driverért fogja feltelepíteni. Én nem szoktam javasolni, hogy más AHCI drivert telepítsen bárki, mert az esetek 99%-ában tökéletesen megfelel.
Ha mégis telepítni szeretnéd az alaplaphoz mellékelt AHCI drivert, akkor 2 lehetőséged van.1. W7 telepítésekor beadagolod (amikor a partíció kiválasztásához érsz, hogy hova települjön, ott lehet beadagolni a meghajtó beállításainál, alul), ebben az esetben ún. text-mode drivert kell letölteni, amit arról lehet megismerni, hogy egész biztosan kisebb mint 1,44Mbyte, hogy férjen rá egy floopyra (ez meg örökség az XP-től, mert ott csak és kizárólag floppy-ról lehetett drivereket beadagolni telepítéskor, W7-nél már más egységről is lehet, vagy akár pendrive-ról is). Esetedben ez a driver neve: SATA RAID Driver (For system to read from floppy diskette during Windows installation)
A neve "cseles", de ha a deszka támogatja az AHCI-t (és ez a deszka igen), akkor nem csak a RAID driver lesz a fájlban. Letöltöttem és valóban benne van.2. utólag telepíted az AHCI drivert, amit az AMD All In One drivere tartalmaz. telepítéskor válaszd az egyéni telepítést és akkor kijelölheted, hogy mit szeretnél telepíteni és mit nem, értelem szerűen az AMD AHCI driver elé tegyél pipát...
-
pschio
őstag
az esetek 99%-ban emiatt kilőve:
"The destination partition must be equal or larger than the source one. "
-
cszn
őstag
válasz
Findzs #19080 üzenetére
"akkor most az ssd life lenne xar ?"
Igen.
"nincs egy tuti jó progi erre ?"
Nincs. De tulajdonképpen mit szeretnél megtudni? Nem fog az elhasználódástól tönkremenni.Csekkold ezt a tesztet. Röviden: folyamatosan írnak két SSD-t és várják, hogy mikor hal meg.
Egyik: 139TB írás. Media Wearout Indicator 28%. Reallocated sectors 9.
Másik: 104,68TB. MWI 42%. Reall.Sect. 6.
Én 1 év és pár hónap alatt 1,46 TB-ot írtam idáig összesen (ebből kb 400-500 giga teszt volt). 99% MWI és 0 reallocated sector. Szerinted mennyi idő kéne normál használat mellett, hogy annyit írjál rá amennyit a tesztelők? És ahhoz hogy tönkremenjen?
Szóval ha meg is hal idő előtt, az nem az elhasználódás miatt lesz. -
scope2007
addikt
ja azt elfelejtettem írni még, hogy egyik ismerősnek 60gbos vertex2je ezzel a progival 99% volt.. pont utána csináltunk fw updatet, és secure eraset... a friss rendszeren nézve már 100% volt.. szerintem a secure erase felfrissítette az egészet... és újból be is gyorsul testelő progikkal nézve
+
persze.. nem is... mikor megpusztul akkor pusztul meg.. egy a lényeg én nem tárolok az ssdt pótolhatatlan adatot... garancia meg van.. tehát mi baj lehet? -
cszn
őstag
válasz
alvaro #16507 üzenetére
Hát ez az. És mikor lesz ilyen írásmennyiségek mellett gond egy SSD-vel? Az enyém asszem májusi darab és valami 1,3 tera környéki írás van rajta 99% vagy 98%-os. Ennek az össz írásnak a felét kb a tesztek adják ki, nincsen agyonkímélve, mert az ajánlott dolgok közül alig csináltam meg valamit. Szóval lassan egy éves lesz és igen messze az elhasználódás.
-
-
Ujrahúztam a Win7-et, kivettem minden bővítőkártyát. Cseréltem már alaplapot és ramot is. Memtest futott egész este hiba nélkül. SSD 99%-os. Egyedül a VGA amit nem cseréltem meg a proci, de szerintem ezek kizárhatóak. Hétvégén megpróbálom újrahúzni a Win7-et és csak a legszükségesebb beállításokat csinálom meg az SSD-hez. Eddig még a személyes doksikat is a hdd-re raktam. Lehet a sok közül valami bezavar, más ötletem nincs...
-
cszn
őstag
válasz
MrCsiT #14795 üzenetére
Amúgy se jelent túl sokat, mármint ha az egész az SSD-n van, úgyhogy ha a temp vagy a mentések vannak csak rajta, szerintem elhanyagolható (nem észrevehető) gyorsulást eredményezhet csak egy játéknál. A lényeg, hogy az adatok 99%-át a vinyóról tölti be tehát nem tud gyorsulni.
(#14797) szab.tam Itt van egy jó verzió. Esetleg még annyit, hogy az alignálást úgy is meg lehet csinálni, hogy win7 telepítővel formáztatod és aztán rakod rá az előzőleg lementett rendszert.
Az általad leírt verzió is jó lehet ha csak fájlrendszert másoltatod vele nem a partíciót (nem tudom tud e ilyet amit te használsz). A lényeg hogy ha egyszer megvan az elcsúsztatott partíció akkor az max. formázva legyen vagy másolva rá, semmilyen partícióra ható művelet ne érje. -
wutuka
aktív tag
Szóval: AHCI módban van a gép,nem állítottam el véletlenül, már más sata porton más sata kábellel is próbáltam.Ugyanaz.Uninstall,aztán vissza Toolbox is megtörtént.
Intel SSD Toolbox nem lát SSD-t. A röhej az,hogy a BIOS,a Cristaldisinfo,HD Sentinel mind látja,mind tökéletesnek 99% ill. 100%,működik minden gyönyörűen.
Segítsen valaki! -
DV
senior tag
Az a 100MB-os particio rendszervisszaallitashoz tartalmaz bootolhato fajlokat, hogyha torlod, akkor ez a rendszer-visszaallitas funkcio nem fog mukodni.
Nalam az SSD-n van minden a 100MB-os particioval egyutt, ghost-olast meg sosem probaltam, egyedul a win7 beepitett rendszer menteset probaltam ki - sikeresen. Az esetek 99%-ban mindig ujrarakom a rendszert a legujabb driverekkel. SSD-nek eleg egy win7 formazas. -
S.Y.S.
aktív tag
Hasonló gondban vagyok mint próbakocka.
Laptop+Intel SSD+Win7 - tökéletesen megy.
Netbook+Intel SSD+Win7(legál) - telepítés közben hibaüzenet(nem talált valami file-t) és vége.
Netbook+Intel SSD+XP(legál) - tökéletesen megy, kivéve, hogy SSD toolbox-ot ráindítom és hibaüzenet nélkül megáll az Optimizer.
Van 3hibás szektor Sentinel szerint, SSDlife szerint 99%. wtf lehetKipróbáltam azt is, hogy a laptopba téve felraktam a win7-et, majd átraktam a netbookba az ssd-t, kicsit agyalt az új hardver láttán, majd felajánlotta a javítás lehetőségét, rányomtam és ugyanazzal a hibaüzenettel, mint a szűz telepítésnél leállt. A hibaüzenet és leállás után már nem érzékelte az ssd-t, újra kellett formázni a másik gépben.
-
fagy53
nagyúr
Valóban, de a HD Sentinel hol 99%, hol 100%-osnak jelöli. De, hogy vigaszul szolgáljak az SSDLife 87%-osnak minősíti és öt évet ad a szerencsétlennek!
Az SSDLife-t én meg már nem is minősítem...Drughi: kockázatos, ha mindenképpen kell a 70GB-ami fura, mert nem kell mindent erre telepíteni, akkor legkevesebb az esetedben a 100GB-os!
-
sbazsi
veterán
sentinel 99% mennyire életbiztosítás?
ok, hogy egyelőre jó, de hosszútávon? -
lacko6
senior tag
válasz
Flashrider86 #12580 üzenetére
Ja nekem is ez van, ma vettem 99%-os és 12óra használati idő.Amikor kb 1 órája használom. Hard Disk Sentinel-el
-
Baboon
senior tag
Csak meg ne lássa senki hogy ezt ideírtad
Amúgy sziasztok!
Tegnap megvettem vis.p intel x25-m G2 80gb-os ssd-jét. Teljesen jó, igaz 2TB adatforgalom volt már rajta de még mindig 99%-os.
Solutio:
52 application 30 sec. (ebből hol 5mp, hol 6mp az AVG vírusírtó és hol 2mp, hol 0,9mp az msn)
Amúgy ez a restart eredmény ha 0-ról indítom a gépet akkor hosszabb idő a feléledés kb 8mp-el nem tudom miért. -
SzlobiG
félisten
válasz
cowboy_bebop #11209 üzenetére
Ez csúnyának tűnik, bár ha SSDlife jónak írja akkor én inkább annak hinnék, de nézd meg más progikkal is pl Crystal diks infoval, Trim megy? Mod: Látom megy. Nekem a hd sinetl is 99%-ot ír, szal lehet nem ismeri a phoenixet.
Viszont az ssd life nem tudja mutatni a hibás szektorokat tudtommal azért másik progival nézz rá mindenképp.
-
Colos1
őstag
válasz
Dluinet #10918 üzenetére
De ha jól tudom, az SSD esetében nem úgy történik a kondíció számítás, mint egy HDD esetében, és itt teljesen normális egy 95..99% -os kondíció.
Viszont megszokásból lehet én is rosszul lennék, 3X szállt el HDD -m (ebből 2 esetben a munkahelyi gépemben), és mindnél úgy kezdődött, hogy a HDSentinel szerinti kondíció 100% -ról 93...97 -re csökkent.
-
adorjant
őstag
Kíváncsiságból én is megnéztem az SSDLife-ot,99%-ot ír,pedig telepítés óta csak windows update volt,programok ilyesmik nem lettek telepítve
-
válasz
animatrix11 #9098 üzenetére
oda van írva: állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az a 99% lesz még 85% is. Amiatt ne aggódj.
-
Khelben
nagyúr
Akkor nem értem. Bár minden mérés kicsit más értékeket adott, de a különbözet kb ennyi volt mindegyiknél.
Notebookban van, de 99%-ban hálózatról megy, úgyhogy a fogyasztás nem számít. A korábbi HDD is kb 45 fokos volt, lehet, hogy nem szellőzik túl jól az a rész vagy közel van a procihoz. A másik HDD csak 35 fokos, az a gép másik felén van.
-
Márton
nagyúr
válasz
AndrewTdi #8667 üzenetére
Vvagy éppen 99%-nál leállt load error-ral,
hú de tudtam örülni nekibtw. amígy odanyúltál az AT-s ház sokszor HÁTUL lévő főkapcsolójához addig
is eltelt az a bizonyos 2 mp, amit a win2k billentyűzetről is megoldott.Szóval döntetlen
(sőt akkoriban még a monitort is külön kellett lekapcsolni, mert nem ment el magától standby-ba..) -
válasz
BullZeye #7851 üzenetére
"Ahogy lehet, hogy 80%-nál meg beadja a kulcsot."
Az nem a memoria cellák hibájából lehet, hanem a vezérlő elszáll pl., De ezt semmi nem mondja meg neked, mikor megy tönkre egy SSD vezérlője."viszont az SSDk alapvetően nem hosszú életűek." Ezt mire alapozod, mert nem hiszem, hogy egy cella csak 500 írásciklust viselne el. De számolj utána, hogy egy 64GB SSDnek mennyi lenne az 500 írásciklusa.
"Viszont HDDnél nem egy alkalommal ha 15-20%ot írt program, akkor már a SMART is ugatott, hogy tönkre fog menni. És lám az esetek döntő többségében tönkre is ment pár napon/héten belül." Mondtam, hogy nem analóg a HDD - SSD Healt Status.
"De az is tény, hogy egyik nap 99% másik nap lehet 50% is, de a programok általában nem hülyeséget írnak :\" Az ténylég jelent valamit. De ez megint HDD példa szerintem, amikor a lemez felületét folyamatosan felsérti valami.
"Villámcsapásos példa meg nem helytálló, mert míg ott bárkibe belecsaphat a villám, és az ember nem direkt megy a viharba, az SSD nem mondhatja azt, hogy akkor most én nem indulok el, mert "vihar van"." Ezt a példámat nem érteted meg, mert nem a viharról szól.
-
BullZeye
veterán
válasz
Dluinet #7844 üzenetére
Ahogy lehet, hogy 80%-nál meg beadja a kulcsot. Senki se írta, hogy 4%a rosszabb, viszont az SSDk alapvetően nem hosszú életűek. Igaz még erre nincs bizonyíték, mert ugye nem rég óta vannak, és a DVDkre is azt mondták max 5 év, és még mindig jól működnek jóval régebbiek.
Viszont HDDnél nem egy alkalommal ha 15-20%ot írt program, akkor már a SMART is ugatott, hogy tönkre fog menni. És lám az esetek döntő többségében tönkre is ment pár napon/héten belül.
De az is tény, hogy egyik nap 99% másik nap lehet 50% is, de a programok általában nem hülyeséget írnak :\
Villámcsapásos példa meg nem helytálló, mert míg ott bárkibe belecsaphat a villám, és az ember nem direkt megy a viharba, az SSD nem mondhatja azt, hogy akkor most én nem indulok el, mert "vihar van".
-
Anno már láttam páran írtátok itt többen is hogy rövid idő alatt, drasztikusan esni kezdett az ssd "healt status"-a.
Nos nekem kb 1 hónap alatt esett 3%-ot, most 96%-on áll, és 99%-al vettem.
Kinek hol tart most ez az érték, illetve mennyire kell parázni, hogy ha ilyen ütemben fogy továbbra is?(TRIM on, meg minden marhaság ami ssd használata során kell be van állítva.)
-
mpierre
veterán
Ejj, de rég jártam erre.
Rögtön két kérdésem is lenne:
Kerestem, de nem lelem, mire jó ez az alignálás? (Nálam a win7 formázta az ssd-t...ha jól látom ez pista és xp alatt érdekes...)
Mikortól gond az ssd állapota? A Crystal Disk 99%-ot ír a vertex turbora, hány százalék alatt keressek új ssd-t (a mostani 1% csökkenést is cirka 6-9 hónap alatt tudtam összeszedni, akkor még van idő.) -
DV
senior tag
válasz
gprspeter #6216 üzenetére
A help-ben ezt talaltam:
SSD
Intel, MTRON, SAMSUNG, Indilinx and SandForce controller SSD.Health Status /Color Description
Good - Blue
Bad - Red (Total Erase Count is equal to the maximum value.)Reference S.M.A.R.T. Attribute ID
Intel : 0xE8, Available Reserved Space
MTRON : 0xBB, Total Erase Count
SAMSUNG : 0xB4, Unused Reserved Block Count (Total)
Indilinx : 0xD1, Remaining Drive Life
SandForce : 0x05, Retired Block CountNekem Intel SSD-m van es ha megnezed a fentebb belinkelt kepet (#6199), akkor az "E8" sorban nalam 99-es szam van, marmint a kondiciom 99%.
Nalad a D1-es sort nezi (Indilinx). -
fLeSs
nagyúr
azért akárhogy is nézem, továbbra is áll az amit mondtam, ez a jmicronos ssd sztem simán jó lightosabb felhasználásra. ezeket a lagolásokat nem tapasztalom, mert mostmár nem az a célom, hogy előhozzam az ssd hibáit, csak szimplán használom úgy, mint az intel alapú kingstont. játékok alatt sincs gond.
őszintén szólva 99%-os az egyezőség. a betöltések picit lassabbak, de a vinyónál még így is sokkal jobb.akkor van gond, ha megy vmi komoly írás a háttérben, többszáz MB vagy több GB (telepítés, másolás, tömörítés) és közben csinálni akarok vmit (mondjuk netezés), de ez elég ritka.
miután felment a win7 és feltelepítettük a programokat többé nincs olyan dolog, ami bekavarna. 3 letöltésem megy a háttérben (utorrent), közben simán netezek, levelezek, zenehallgatás, filmnézés és csak 1-2-szer volt 1 pillanatra megakadás de azt is csak az egérkurzoron vettem észre, egyébként nem volt érezhető. sztem egy lassú notis HDD sokkal rosszabb, amikor csak annyit látsz, hogy megy a töltés, az enyhén hallható kerregés és olyan lassú, hogy malmoznod kell.
-
djxp01
senior tag
Én valami nagy parától tartok
128GB G.Skill Falcon (II.gen) Win7 x64 ,átlagosan napi 30gb-ot írok az ssd-re. Teljes mértékben erről fut az oprendszer, swapfile, stb, és elég vészjosló dolgokat látok a S.M.A.R.T. infójában az SSD-nek, hogy a 3 hónap alatt 99%-os kondícióról 88%-ra csökkent rohamosan a remaining lifetime-ja a meghajtónak...Ahogy emlékszem 1.5milló óra élettartamot ígért a gyártó anno erre a cuccosra, de gondolom szinte csak olvasás mellett lenne ennyi ideje meghibásodás nélkül...
1. Szerintetek ez a S.M.A.R.T.-os 88%-os jelenlegi élettartam-dolog mennyire komolyan vehető ? (kép mellékelve)
2. Esetleg firmware frissítést lehet alkalmazni ennél az SSD-nél ? (MLC) ha igen, akkor hogyan?
3.Miben nyílvánul meg az esetleges elromlás ? Lelassul a meghajtó ? Teljes se kép se hang effekt, és minden adat elveszik ?
4. Esetleg más is tapasztalt ilyen mértékű százalékos lifetime csökkenési adatot a S.M.A.R.T.-ban? Aki esetleg megnézné a sajátját, annak nagyon megköszönném , mert kíváncsi lennék ilyenre volt-e már valakinél példa. Mert ez a 88%os kondíció egy vicc :S -
c41r0^
őstag
Nem akarok vitát indítani és nem is ide való, ezért OFF, de a swap igenis ajánlott Windows alá (Linux alá pedig kötelező), ahogy moonman írta anno (csak ő jobban fogalmazta meg), a Windows memóriakezelése a virtuális memória alapjain nyugszik, tehát minek ehhez hozzányúlni/kikapcsolni, ha eleve úgy lett megírva a kernel, hogy ezt használja, hiszen alapból így települ fel, majd biztos hülyeségből tették bele a fejlesztők. A telepítésnél úgyis érzékeli a telepített RAM mennyiségét, ha szükségtelen lenne, akkor pl. 3-4 GB RAM felett kikapcsolná a szolgáltatást, ehelyett aktiválva marad.
Ennek ellenére az igaz, hogy 99%-ban 3GB RAM felett kikapcsolható a swap desktop Win alatt (2000/XP/Vista/Win7), mert nagyon kevés program igényli, de ha igényli, akkor nélküle el sem indul. Ennyi RAM mellett inkább fix 1 GB virtuális memót célszerű definiálni. Kevesebbnél RAM esetén pedig a RAM-mal megegyező vagy 1.5szörös fix méretet célszerű, avgy hagyni automatikusan, amit a rendszer kioszt.
"a ramdiskre rakott swap helyett inkább egy 64 bites orpendszert illene/kellene felrakni..." - ez így ebben a formájában pedig azért nem igaz, mert a 64 bites oprendszeren a nem natív, azaz 32 bites alkalmazások így is úgy is max. 2 GB-ot tudnak csak megcímezni, tehát ennyivel gazdálkodhatnak... a /3GB kapcsoló pedig több gondot okoz, mint hasznot (ezzel lehetne 3-1 GB arányban az alkamazások/kernel által lefoglalt memória méretét változtatni)
persze abban igazad van, hogy így legalább a 4 GB RAM látható lenne az oprendszere számára, de a legtöbb 32 bites program így is csak 2 GB-ot fog tudni megcímezni, hiába 64 bites alatta az oprendszer
-
orbano
félisten
válasz
fsb1000 #1411 üzenetére
egy-két sztereotípiától eltekintve aki ilyet vesz és van rá pénze, az nem feltétlenül hülye. 99%-ban nem vérpistikék veszik ezeket, és mondjuk ha egy cég vagy, aki vesz 20 videovágó gépbe 40 ilyet, annak nem mindegy, hogy 1 év múlva az SSDi 0ft-ot, vagy mondjuk 4 milliót érnek.
de ha én is vennék egyet, mert mondjuk kell a munkámhoz, kurvára nem örülnék, ha 1-2 éven belül megint ki kelene csengetnem ugyanennyit. -
Tody56
aktív tag
A vistánál is hasonlót fogsz tapasztalni , ez 99%.
Miután felmegy a friss vista az ssd raid tömbre és nincs rajt más meghajtó (kivéve sata dvd), utána betöltés kb 1 max 1,5 csik a már kész minden jóval megspékelt rendszeren.
(szűz windows-nál mikor csak a driverek vannak fent, ez 0,5-1 csik)
Mikor rádugom a sata vinyót amin tárolok, ezek az értékek 0,5-1 csikkal kitlolódnak.
Engem abszolút nem érdegelt ez a csikos töltési dolog, mivel így is úgy is kurv@ gyors, de nekem is feltünt ez vistán.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest