Hirdetés

Aktív témák

• Cickánykoma

tag

Nos, úgy esett, hogy én is vennék egy SSD-t. Szerencsére infószerzés céljából átolvastam a topikot korábban és követem naprakészen a HSZ-eket. Az időfaktor viszont rövid. Bedta a kulcsot a W7 a nagygépemen és újra kell telepítenem. Úgy vagyok vele, ha már újra kell tennie, na meg pénteken feljutok Pestre vidékiként más hardveres cuccokat is átvenni, akkor letudnám az SSD-vásárlást is.

Eddig nagyon az OCZ Vertex 2 60 GB mellett voltam, ez a tipus sokat vesztett az árából az elmúlt hetekben és már szinte baráti áron (36K) találtam van perpill az Iponban.

Viszont, ma egy barátom - aki már bő 1 éve SSD-t használ és kikértem a tanácsát- elbizonytalanított vele. Nem a sebességével, hanem a tárhely méretével. szerinte a 60 GB kevés lesz nekem és inkább 80 GB-ost vegyek. A 80-asok viszont 50K körül kezdődnek, ami az én pénztárcám lélektani határán felül van már. (A Kingston márkát nem számitom ide, kimondottan OCZ érdekel)

Nos, jelenleg a HDD-men 51 Gigás rendszerpartíció van, amiből hónapok óta 9-10 GB szabad, tehát 40-41 Gigát használok nagyjából konstansan. Win7 x64-em van, nem játszok egyáltalán, tehát játékokat sem pakolnék rá. Ami sokat foglal, az az Adobe CS5 pakk (~12 GB), ezen felül alapvető segépdrogramok vannak még rajta. Mondjuk amikor írják itt többen, hogy 30-40 Gigáson is elférnek natúrban win7+programok kombóval, nem tudom, hogy ők ezt hogy tudják megoldani elegendő szabad hely fenntartásával...vagy az én W7-em hizta túl magát :DDD

Ja és a Vertex témához még egy infó: 770-es AMD chipsetes alaplapom van.

szóval az én megítélésem szerint a 60 GB (57 valós mérettel) épp elég lenne erre. szerintetek inkább költsek többet egy 80 GB-os modellre ráfizetéssel vagy kiegyensúlyozott használat miatt jó lesz ez a 60-as modell is ?
    Esetleg más opció ? (más márka ? - > Intelt ajánlotta a barátom, de annak a 70 MB/s olvasási értéke vérszegénynek tűnik az OCZ 200 felettiéhez képest, Corsairs-t nem tudom mennyire van egy fajsúlyban az OCZ-vel).

Aktív témák