Új hozzászólás Aktív témák

• Sidorovich

senior tag

válasz creathall #23 üzenetére

Segítek, mert látom az almát almával hasonlítás nem megy. A cikkben szereplő ASUS ExpertBook Ultra (14 inch, Intel Core Ultra 7 356H, 32GB RAM, 1TB SSD): 1 millió Ft.

MacBook Pro (14 inch, M5, 32GB RAM, 1TB SSD): 1 millió Ft.

A tesztek alapján többszálon hasonló teljesítmény, egy szálon kb. 40%-ot ver az M5 az Intelre. Az akksi időt már ne is említsük.

A 128GB memóriával szerelt 16-os MacBook Pro lehetőségét annak érzékeltetésére hoztam fel, hogy mekkora f***ságot írtál azzal, hogy consumer gép a MacBook Pro. Egyébként egy új workstation laptop ami hozza az M5 Max teljesítményét 128GB memóriával mennyibe kerül? :U

Kb. az egyetlen dolog ami hiányozhat a MacBook Pro-ból, az az ECC memória. De hogy te mit tartasz komoly cégnek a laptop választás alapján, se a cégeket se minket nem érdekel! :DDD

• Juhaszatti

addikt

"Mostmár mindegy? Mert a kollégád mást írt? Akkor megbeszéled vele? :) "

Nem most már, hanem 2021 óta, tekintve hogy azóta él ez a jogszabály.

• Malák

aktív tag

ahogy írtam, létezik olyan, hogy tudják tartani, de már nagyon nem általános.
    Az, hogy volt készleten 1db billentyűzetük 1db elitebookhoz bizonyítja, hogy hülyeségeket beszélek?

jelents le holnap mondjuk 5-10 db-ot, (ugyanabból a típusból) és ha az neked 1nap alatt átfut, akkor nagyon nagy szerencséd van, mert nálam 1-2db-okra simán várni kell 1-2 hetet is akár, igen, onsite, NBD!!!

Nemrég az egyik elitebookomra (nem nbd) több, mint 3 hónapot vártam. A te logikáddal akkor a HP általában 3hónap alatt oldja meg a problémát.
    Nem, van, ami tényleg 1nap, mások 1-2hét és ritkán, de van, hogy akár hónapok is eltelnek.

• creathall

kezdő

válasz ben2 #21 üzenetére

Csúcs Processzoros HP ZBook!

#17Juhaszatti

Mostmár mindegy? Mert a kollégád mást írt? Akkor megbeszéled vele? :)

#18Sidorovich

Tényleg 128 GB memória meg minden ami szupi leírod az árát annyi lenne mint a fenti Asus? Érdekes! Csatlakozhatsz, komoly cég erre Workstationt használ! Amúgy csatlakozom én is ahhoz, hogy erre angol billentyűzettel alkalmas a Mac, magyarral nem! De ezt is leírtam okoskodni meg minek?

#20Malák

Nagyon érdekes amit mondasz! A múlt héten cseréltek egy billentyűzetet egy HP EliteBook 860 G1-ben! Szóval de van!
    Ok melyik Magyarországon eladott Mac-hez van alapárban hivatalos AppleCare? Itt erről van szó, nem arról, hogy lehet venni. Nem olvastad el a lényeget.

#22powerage76

Úgy látom, hogy nem olvastad el a topik első hozzászólását! Valahogy minden topikban megjelentek és elmondjátok, hogy az Apple-nél nincs jobb notebook.

Ha valaki kivesézi elkezdtek magyarázkodni, meg félrebeszélni! És hirtelen csak olvastok, és nem értelmeztek.

Megint kiderült, hogy ez nem szakmai, hanem inkább ki tud nagyobbat mondani topik!

• powerage76

csendes tag

válasz creathall #15 üzenetére

Úgy látom ez az apple téma valamiért különösen fontos a számodra. Kérlek mesélj még, a lehető legrészletesebben, akár több hozzászólásban is. Ne felejtsd a felkiáltójeleket, ezek mindig nagyon hasznosak a kommunikációban.

• ben2

aktív tag

válasz creathall #9 üzenetére

"Azért írom ilyen biztosan, mert ha az macbook-nak nekiengedsz egy valói 4k HD SDI jelet, akkor összecsuklik."

4K HD SDI jel alatt konkrétan mit értesz?
    Mert ha realtime tömörítetlen streamet egyenesen a kamerából, akkor melyik Windows-os laptop képes azt natívan kezelni?

• Malák

aktív tag

Azért azt remélem te is tudod, hogy rengeteg pontatlanságot írtál le.

1-2-t azért kiveszek, de mindet nem fogom javítani:
    - neked hosszú idő megszokni egy bill. kiosztást, én még AZERTY francia winesen is tudok vakon gépelni. Nem vagyunk egyformák, azért túldramatizálsz egy olyan dolgot, amire 0. percben fel lehet tenni a natív windowsos kiosztást, ügyesebbek pedig lézerrel, átvilágítósan megcsinálják a megszokottat :)

- magánszemélyeknek másnapra szervizes megy helyszínre 😃D😃😃😃😃
    Hát vagy nagyon rég volt már részed ilyenben, vagy valami óriási mázlid van, mert se a lenovo ONSITE, se a Dell ProPlus NBD ONSITE, se a HP onsite nem fogja ezt már megcsinálni 10-ből 10 alkalommal. Néhányszor talán. Hiába a "next business day", örülj neki, ha pár napon belül megoldódik a problémád.

Az AppleCare+ bármeddig toldható, 3-5-8-10évig is.
    Ha összetöröd, kapsz másik eszközt.
    .
    .
    Szóval kérdem én, hogy mi alapján beszélsz ezekről, ha valószínűsíthető, hogy nem volt ilyennel dolgod? Vagy volt, de nagyon nagyon minimum 5évvel ezelőtt :F

• Strezi

őstag

Nézegetem melós gépnek, de a zenbookom billentyűzete évek utàn is vacak. Meg kellene nyomkodnom valahol...
    Ellenben a Mac Air amit pár napig használtam igen jó benyomást tett rám! Bár, amikor munkára merült a sor, küzdöttem vele mint malac a jégen :O x64 VM nem ment, shortcutokat nem tudtam, hálózat kezelésről meg pláne fogalmam nincs OsX alatt :DDD

• Sidorovich

senior tag

Itt egyedül te okoskodsz, attól függetlenül, hogy 1-2 dologban részben igazad van (magyar billentyűzet kiosztása idegesítő, garancia kérdése), ilyen baromságot ilyen magabiztosan kevesen állítanak ki itt a fórumokon:
    Azért írom ilyen biztosan, mert ha az macbook-nak nekiengedsz egy valói 4k HD SDI jelet, akkor összecsuklik.

A sima alap M5 is jelenleg a világ legerősebb egyszálas teljesítményét adja, többmagon is nem sokkal marad el az asztali (!!!) Ryzen 9700X-től renderben, csak ez 20W TDP mellett, nem 65W. És akkor az M5 Max-ról még nem is beszéltünk... Ahogy mások is írták, a 4K HDR vágás, render, stb. még egy iPad Pro-n is megoldható ma már.

Egy nagyon gyors consumer notebook otthonra. Elsősorban tartalomfogyasztásra.

Az a MacBook Air lesz. Csatlakozom a másik fórumtárshoz, a mi munkahelyünkön (szoftverfejlesztés, nagyvállalati környezet) se kérdeztek meg téged erről, így kb. a fejlesztők fele használ MacBook Pro-kat évek óta mindenféle gond nélkül, csak nem kell egész nap a süvítést hallgatni mint a ThinkPad-ek mellett, meg nem kezd el izzadni az ember, ha egy fél óránál hosszabb meetingre kell beülni vele töltő nélkül.
    Megy rajta Docker, mindenféle IDE és SDK frontend vagy backend fejlesztéshez, Windows és Linux is Parallels VM-en, mind egyszerre megnyitva, 3 külső monitort meghajtva úgy, hogy kb. soha nem zárok be semmit és nem indítom újra a gépet, csak bő havonta 1x update miatt. Ha kell, konfigurálható (M5 Max) akár 128GB RAM-al (tipikusan consumer notebook ugye? :DDD), szóval a valósághoz semmi köze nincs az itteni megmondásodnak, de legalább ellentmondást nem tűrően, nagyon magabiztosan hirdeted a hülyeséget. :U

• Juhaszatti

addikt

"Elmesélnéd, hogy az apple.hu-ról rendelt gépnél, miért írja ki a gép, hogy 1 év múlva lejárt a garancia?"

Teljesen lényegtelen hogy mit ír ki a gép, nem csak az Apple-nél, az összes gyártónál. Magyarországon 250.000ft felett kötelező a 3 év. Ahogy a többi gyártónak, úgy az Apple-nek is megvannak a szerződött szervizpartnerei (futáros szervizszolgáltatással), akik a javítást végzik ezalatt.

• creathall

kezdő

válasz huncut123 #12 üzenetére

Nem jó az irány! Szerintem sem! Sajnos megint az van, mint a 2002 - 2009 között, hogy a notebook árak az egekben, az átlag keresetekhez képest!

• creathall

kezdő

válasz cucka #10 üzenetére

Kösz az okoskodásodat, tehát te 10 éve hozzászoktál ugye? Szeretem az ilyen prohardveres szakikat, akiknek csak a saját szemetüket tartják mindennél jobbnak, csak más helyzetébe soha nem gondolnak bele.
    Te olvasni tudsz, de értelmezni nem....

Ja és rendelhetsz az apple.hu-ról, és akkor nem dzsanga kereskedő adja a törvényben előírt 3 éves garanciát.

Elmesélnéd, hogy az apple.hu-ról rendelt gépnél, miért írja ki a gép, hogy 1 év múlva lejárt a garancia? :DD

#11moleculez

Van egy újonnan vett MacBook AIR M1-em! De egy még Inteles kis mac gépem is. Van, ezek alapján írtam amit írtam, nem az a tipikus prohardveres okoskodó vagyok mint cucka kolléga. Mondok még jobbat homebrew/brew-el szét is hergeltem mindkettőt, valamint nem csak ezekkel hanem mással is. Nekem minden gépemen Linux fut itthon, meg van kettő Mac-em is. Szóval de nagyon is tudom miről beszélek.
    Mellette van itthon 2007 óta kb 12 notebookom is, mind üzleti. Tehát nekem nem kell elmagyarázni milyen a jó billentyűzet!
    Nem nem az apple fog eszembe jutni, ha egész nap gépelnem kell!

Csak tisztázni szerettem volna, mielőtt nagyon belemegyünk, abba, hogy kinek nincs Mac gépe meg kinek van mac gépe, meg ki mennyire ismeri.

Nem mondom, hogy annyira ismerem mint Te aki 1000 éve Mac-ezik, de ismerem! Sokkal jobban mint a Prohardveres Mac huszárok 99 %-a!

• opr

nagyúr

Van. Meg 700k-s telefonra is. Nekem a fold5 a legjobb tech vételem volt az utóbbi bő 10 évben szerintem. Amennyi könyvet én ezen már elolvastam... :D

• peet05

senior tag

Van élet 700k alatt is. Akárcsak a telefonoknál itt is az anyagminőséget, kijelzőt, stb. fizeted meg, de senki nem kötelez rá. Plusz egy új CPU-IGP-ről van szó, ez is rátesz egy lapáttal.

• huncut123

tag

Bennem mindig az merül fel, hogy erre valóban szükség van? mint a 700.000Ft-os telefonok, biztos jó az irány?

• moleculez

veterán

Látszik sosem használtál még M-es macet, semmibaj. ;)
    Rendes 4K anyagot én iPad Air-en (A12 SoC) szerkesztettem, nemhogy M-es macen.

Más:

Egyetértek opr-el, ha kell a Win, akkor teljesen mindegy mennyire bivaly a macbook.
    Márpedig enterprise szegmensben kell, nagy a MS uralom még mindig, devek meg valamelyest outsiderek ők nem az operationben vannak, kapnak macet, más a dolguk és a hozzáférésük. Nálunk pl kaptak macet, aztán ha kell a céges infrába bekapcsolódni akkor Azure-ból megy. Ami szerintem teljesen jó hogy a dev cuccok ilyen szinten sandboxolva vannak.

A kérdés az, hogy tudnak-e ott szerezni egy szeletet. Meg kell küzdeni a Thinkpadekkel (ok már csak a nevéből él, de nem rosszul), Dell üzletikkel plusz a HP is erős, nemcsak kínálat hanem szolgáltaltás terén is. Sales-Support fontosabb mint a vas maga.

Freelancer/Home/SMB? Ott meg még ádázabb a helyzet, és igencsak becsúszik a macbook.

Off:
    Hogy backodják szét az Officet Redmondból, én egész jól megélek. ;)

• cucka

addikt

Én 10+ éve kizárólag macbook-on fejlesztek, meg a cégek, ahol dolgoztam, ott is ez volt a jellemző mindenkinél. De jó hogy szóltál, eddig én hülye nem vettem észre, hogy ez tartalomfogyasztásra meg hitvány minőségű videók vágására jó csak :DDD .

De szerintem volt már ügyfél vagy 10-15 amerikai cég, erősen gondolkozok, hogy láttam-e bárhol bárkinél nem macbook-ot, mint fejlesztői gép. Szerintem ők sem olvasták a te gondolatmenetedet, és maguktól hülyék voltak észrevenni, hogy milyen rossz laptopokat használnak.
    Egy volt, ahol asztali vékony kliensek voltak windows-al. De akinek laptop kellett, az ott is macet kapott, nem valami hp meg dell faszomtudjamit.

Ja és rendelhetsz az apple.hu-ról, és akkor nem dzsanga kereskedő adja a törvényben előírt 3 éves garanciát.

• creathall

kezdő

válasz deathcrow42 #1 üzenetére

Ok akkor vegyük végig, ezt egy picit. Mire is jó a Macbook Pro? Egy nagyon gyors consumer notebook otthonra. Elsősorban tartalomfogyasztásra. Hitvány garanciával, hitvány support-al, és igazából a videószerkesztésen, és renderelésen kívül, ami persze megint hitvány minőségű, elsősorban youtubra gyártott alacsony bit-es nagyfelbontású és tömörített videó kezelésére, akár. Azért írom ilyen biztosan, mert ha az macbook-nak nekiengedsz egy valói 4k HD SDI jelet, akkor összecsuklik.

Ehhez nagyon drága az Apple.

Ehhez képest, ha nem apple gépen nevelkedtél, és magyar nyelvű billentyűzetet, használsz, és nem csak leveleket akarsz küldeni a haveroknak, akkor kitéped az összes hajad, emeddig megszokod az apple teljesen eltérő billentyűzet kiosztását. Ahol a magyar nyelvű billentyűzetre egy tetves spec karakter nincs felrajzolva az Apple esetében, tehát vagy tudod fejből, vagy rászánsz 2 hónapot, hogy mondjuk ne csak levelet tudjál írni rajta. Amit vagy megszoksz vagy nem.

Akkor most menjünk el a másik irányba Garancia.
    Az apple a notebookjaira 1 év garanciát ad! Magyarországon kötelező a 3 év, mert ezek annyiba kerülnek, hogy a legolcsóbbak is 3 évet kapnak, csak hogy ez nem hivatalos apple care, hanem valamilyen dzsanga kereskedő garancia ehhez sok sikert egy egy milliós gépre! Meg sok sikert majd a bíróságon, ha valami baj lenne a géppel.

Ehhez képest az ASUS/HP/DELL/LENOVO most maradjunk az ASUSnál. Alaphelyzetben ad 3 év hivatalos, nem kereskedő által összekamuzott garanciát. Ezt Bronze, Silver, Gold szinten lehet bővíteni. A legdurvább 5 évre kb 50 - 60000 Ft.
    - Helyszínre mennek
    - Az akkumulátorra is
    - Ha kéred ebben benne van 5 éven keresztül, hogy a lakásodra mennek másnap javítani, igen magánszemélynek
    - és még egy halom szolgáltatás 5 évig.

Mennyibe is kerlül a 0 szolgáltatást biztosító Apple Care csomag, ami semmit nem nyújtó plusban, csak 2 év extra garanciát: 430 Euró, azaz Magyarországon olyan 200 000 lehet.

Ok, akkor menjünk tovább:
    Billentyűzet: Apple olyan amilyen konzumer. Asus, ErgoSense billentyűzete van, ami elég erősen szabvány ipari billentyűzet, pontos specifikációval:
    kb. 1.4–1.5 mm billentyűút
    0.2 mm dish-shaped keycap (enyhén homorú billentyűk)
    19.05 mm key pitch (asztali billentyűzethez hasonló távolság)
    gyakran backlit (háttérvilágítás)
    sok modellnél spill-resistant (folyadékálló)
    Szóval mi a lényeg, ha ezen egész nap gépelsz, akkor sem fogod azt érezni, hogy fárad a kezed, vagy nem érzed hogy leütötted, vagy ne lenne kényelmes, vakon gépelésnél, mert sz@rr@ van tesztelve, kis kézre nagy kézre, vakon gépelésre, mindenre is, mint a HP Premium Keyboard, vagy a Lenovo AccuType szintén. Azért az applenél lehet olyanokat hallani, hogy hát nem ez fog sokak eszébe jutni, ha programozni kellene, vagy egész nap gépelnem kellene. Mert széthullik, meg összecsuklik, mert hát....
    A butterfly keyboard igazi szemét hulladék volt, ehhez képest nem is cserélte az apple, lejárt a gari nem egy esetben.

Touchpad:
    Ugye az applenél jobb nincs? Nem volt olyan 2022-ig, de ma mai PC toucpadok akkor tudják, amit az apple touchpad, hogy egyet nem kattintasz a touchpadon, csak hozzáérsz. Gesztus vezérlésben agyonveri az apple touchpadet. nem csak azért mert nagyobbak, hanem azért is, mert csak hozzá kell érni a touchpadhoz az asus-on, addig kattingatsz az Apple touchpadon.
    Tudom ezt be lehet állítani a Macbookon is. Csak hát miért nem alap?

Szóval annyira nem alkalmas businessre az apple, és ahhoz képest, hogy igen körülményes felhasználói szokásokat igényel, ha nem applen szocializálódtál, és igazából eléggé körülményes, ha nem csak levelet akarsz küldeni rajta. Ehhez képest egy milla sok érte.

Ipari, business szoftverek: Apple esetében, Viszonylag ritkán látsz olyat, hogy 5 - 10 000 notebookra úgy tolsz le egy policyt, hogy az mindegyikre ok, valamint adott modelleket külön kezelve. Az apple esetében, max a rajta futó nem apple szoftverekkel lehet megcsinálni, nem kürülményesen, az apple management szoftverek minősége, és tudása kb Windows 2000 szintjén vannak, bár inkább Novell 3.1 szintjén, az 30 éve volt!

Mint az ASUS-ért is sok ha nem használod ki amit tud.

• opr

nagyúr

válasz Olorin21 #7 üzenetére

az új Outlook már nem támogatja a vba-t
    :Y

Baszki... MS Office kb egyetlen elonye, amiert nem lett meg eldobva a picsaba az pont a VBA meg a qrvasok legacy cucc, ami arra epul. Neha tenyleg ugy erzem, hogy mindent megtesz a microslop, hogy elveszitse a monopolhelyzetet. Mondjuk ez pont egy jo forgatokonyv lenne, de akkor is, na. :DDD

• Olorin21

újonc

válasz opr #4 üzenetére

Én is írtam rengeteg ilyen vba kódot, de az új Outlook már nem támogatja a vba-t. Már idén enforce-olni akarták az új Outlookot a cégben, de szerencsére olyan tiltakozás volt, hogy egy évvel eltolták az update-et. Remélem, hogy egy év múlva sem lesz kötelező az új Outlook. Tökéletes helyettesítő programnyelv még nincs, lehet szenvedni a még mindig rettenetes, rugalmatlan, megbízhatatlan PowerAutomate-tel vagy lehet bohóckodni a Pythonnal/Javascripttel, de természetesen ezek továbbra sem lesznek natív nyelvek Excelben, tehát egy hihetetlenül egyszerű, kényelmes dolgot szétbasznak, mert a microsoftban átvették az uralmat a retardáltak.

• peet05

senior tag

válasz Alogonomus #5 üzenetére

Nagyon jó lett a Lunar, de a Panther nem gyengén emelte a lécet, így IGP-ben már laptop rtx 4050 a mérce. Mehetett volna 1080p-ben a teszt (CP2077, medium, 63fps upscaling és framegen nélkül ~60W).
    Jelen helyzetben nem hiszem, hogy olyan gyorsan csökkenne az ára. Azért a Lunar-nak is kellett több mint egy év, mire beesett (a 258V-ről és itthon).

• Alogonomus

őstag

A Core Ultra 9 288V (csúcs Lunar Lake) laptopok is 2000 dollár fölött érkeztek első nekifutásra, aztán hamar beárazta őket a piac az 1200 dolláros árszintjükre, amennyiért már racionális opciók lettek.
    Első körben ezt a laptopot is megpróbálja az Asus 2000 dollár fölötti áron eladni, aztán pár hónap alatt ez is besüllyed majd a képességeihez passzoló árszintre, és ott már lehet iránta érdemi érdeklődés.

• opr

nagyúr

válasz total90 #3 üzenetére

Felreertetted az office reszt. :)

Nem arrol beszeltem, hogy gyarilag mi van csomagolva a gephez (kit erdekel? Ahogy irtad is, van egy image, azt megkapja 'szt kesz). En arrol beszeltem, hogy nincs (nem letezik) teljes erteku office mac-re. A VBA support meg eleg fontos a mai napig. Pl reporting meg finance meg accounting teruleten nagy multiknal napi szinten van hasznalva.
    Rengeteg olyan "script" van, hogy leszedi az adatot SAP-bol, utana azt bevarazsolja excel-be, ott megmagiazza jol, aztan a kesz file-t elmenti, csatolja egy outlook e-mail template-hez, es elkuldi annak, akinek el kell. Meg anno mikor kezdtem, nekem is kellett rengeteg ilyesmit irnom. Ezt nem tudod megcsinalni teljes erteku office nelkul, aminek minden eleme tamogatja a VBA-t.

A tobbiben meg teljesen egyetertunk.

Az egyetlen terulet, ahol van ertelme a win-mac osszehasonlitasnak, az az egysegsugaru user, vagy annak megfelelo szintu felhasznalas (de meg ott se mindig). Barhol mashol precizen definialt kovetelmenyek vannak, aminek vagy a mac, vagy a win fog jobban (vagy ugy egyaltalan) megfelelni, onnantol meg adott, hogy win vagy mac kell es kesz.

Pick up gari: Az addig ok, de a szerelhetosegnek ugye pont az volt a lenyege, hogy ha megmurdel a gep, akkor a helyi IT szaki idealis esetben max 1 oran belul mukodore tudja varazsolni, es ott van a mar megszokott rendszered/kornyezeted, tudsz tovabb dolgozni.
    Pick up garival legjobb esetben is 48 ora kiesik. Mondjuk ha legalabb az ssd kiszedheto, akkor azt at lehet rakni masik, azonos gepbe, szoval vegulis van megoldas. Azt nem neztem, hogy ebben a konkret gepben az ssd legalabb kiveheto-e, de ha meg az sem, a szememben elvesztette uzleti jelleget. Onnantol ez max egy fancy konzumer noti lehet, ilyen-olyan support meg gari ide vagy oda. :K

• total90

támogató

LOGOUT blog

válasz opr #2 üzenetére

Üzleti szegmensben szerintem teljesen lényegtelen, hogy a géppel van Office vagy nincs. Egy normálisabb cégben mindenképp le van gyalulva az egész rendszer és a gép kap egy a cég által készített image-t. Ott meg a felhasználó kap egy M365 licencet és problem solved.
    Más különben meg pl. nálunk a cégben több applikáció Windows-only, szóval a lényegesen jobb M5-ös Mac-el nem mennénk semmire. Ezzel pedig biztosan nem vagyunk egyedül.
    Privát szegmensben is szerintem ez a mérvadó, ha olyan szoftvert használsz ami Windows-only, akkor ez van. Office-t meg lehet Macre is telepíteni ha kell, habár szerintem a gyári Mac-es Office applikációk teljesen jók.

Az ASUS gépe szerintem egészen jó lett és ami a bővíthetőséget illeti, ez már nem újdonság. A minimálisnál is minimálisabb lett a szerelhetőség, mert a cégek rá vannak kattanva a vékonyításra :W Habár a pick-up garancia egészen jól működik és manapság relatív olcsón ki lehet toldani a garancia élettartamát. Mondjuk ez nem segít azon a tényen, hogy a hardvert nem lehet bővíteni.

• opr

nagyúr

Ami üzleti kategóriában kb pont nem számít.
    Érted, még teljesértékű office sincs mac-re (pl outlook vba support mai napig nincs).

Mint laptop, szerintem az m5 mac pro konkrétan agyonveri ezt a valamit.
    Mint üzleti laptop, nincs értelme az összehasonlításnak, mert hiába jobb a mac, ha hiányoznak dolgok, amiktől üzleti noti egy üzleti noti.
    Nyilván van olyan felhasználási mód (sőt, tippre ebből van több), amikor üzleti szegmensben is jó a mac, de oda meg általában felesleges is a mac pro. Sőt, üzleti felhasználás esetén az air konkrétan jobb is lehet, nem csak árban.

De ez továbbra sem számít, mert más szegmensben versenyeznek. ¯\_(ツ)_/¯

Ui: engem amúgy ez az új divat zavar, hogy üzleti noti, de szerelhetetlen meg bővíthetetlen. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés