-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
válasz
callmeakos #95899 üzenetére
A Jedi szót egyes és többes számban is úgy írjuk, hogy Jedi.
-
emiki6
veterán
válasz
bulikavagyok #95894 üzenetére
Azért a BvS bőven nem volt ennyire rossz. De Niro-nak (van olyan szabály, hogy de-vel nem kezdünk mondatot?
) már csak poénból is oda kéne adni azt a legrosszabb főszereplő díjat...
-
Bad Pritt
félisten
Sokadszorra tekintem meg a Kapitány és katonát és sokadszorra képeszt el a film az aprólékosságával. Persze, Peter Weir-től ez a minimum, szépen odasimul a legnagyobbak mögé a teljes munkássága (főleg a Truman Show meg a Holt költők társasága okán), de akkor sem tudok betelni azzal a gyakorlatilag tökéletes korhű ábrázolással, ami ezt az alkotást jellemzi, a legegyszerűbb dolgoktól, mint a korabeli eszközök használata ceruzáktól kezdve ruhákon át olyan színészek alkalmazásán át, akik beleillenek a korképbe egészen a 18-19. század fordulójára jellemző szaknyelv alkalmazásáig. Az egyedüli hiba talán csak Russel Crowe castingolása, tényleg furcsa volt az akcentusa, de mint színész bőven kárpótolt emiatt
A film technikai része szintén elképesztő, minden hangot-hanghatás eredeti, ágyúgolyók kilövésétől kezdve a madarak hangjáig, Weir valódi vihart vett fel a viharos részekhez, illetve igazi hajót használt (meg modelleket, oldschool módon), ráadásul nem is esett abba a csapdába, hogy elbagatellizálná az egész összecsapást, nem akartam Dávid és Góliát harcának beállítani (összvissz egyetlen kép volt arról, hogy az Acheron milyen monstrum a Surprise mellett.
Egyszóval zseniális film szinte minden szinten, nagyon sajnálom egyrészt hogy bukott és nem volt lehetőség folytatni, másrészt, hogy Peter Weir gyakorlatilag felhagyott a filmezéssel, az eltelt 13 évben mindössze egyetlen kalandfilmet (The Way Back, 2010) rendezett, az sem lett átütő siker. -
bAtt001
addikt
John Wick
Újranéztem felkészülésképp a második részre
Még mindig nagyon jó film, a színek, a zenék, Keanu, minden annyira egyedi masszává áll össze. Nem mondom kicsit úgy érzem, hogy kár folytatni mert ez magában volt jó, de kíváncsi vagyok mit dobtak össze. A fürdőházas jelenet ezzel a zenével valami pazar volt.
-
Pitterix
őstag
Jack Reacher: Nincs visszaút------Jack Reacher: Never Go Back
Egynek elmegy. Egyáltalán nem bántam meg a ráfordított időt. De egy üveggyárban nincs annyi üveg, mint amit kilőttek a katonai rendészeti autó szélvédőjéből.
Kicsit ledöbbentem, hogy Thomas Sullivan Cruise mennyire megöregedett. Lassan már csak nagyapákat kéne játszania.6\10
-
cyberkind
félisten
Egy egész jó IGN-es cikk a Széttörve/Split filmről ami spoileres lehet ha nem láttad a filmeket (a másik a Sebezhetetlen).
-
Vertigo18
addikt
válasz
betyarr #95879 üzenetére
Azért nézd meg, egynek mindenképpen jó. De valahogy vannak benne olyan dolgok, amik nem az én szájízemnek valók. És mondom, szerettem volna egy kicsit a trailer, vagy a borító alapján az Artúr királyhoz hasonlítani, de erősen elvérzett.
Még talán a Pathfinder volt, amire kicsit hajazott (bár ez sem egy túl jó film), de még azt a lécet sem lépte át nálam...
-
betyarr
veterán
válasz
Vertigo18 #95878 üzenetére
affene...többet vártam tőle
a honfoglalást ne is említsük
szégyellje el magát mindenki,akinek köze volt a létrehozásához!menjen el sunnyogva a sarokba,térdeljen kukoricán és éljen egy hétig száraz kenyéren és vízen.aki meg franco nerot kitalálta hozzá,az még pluszban monnyon le azonnali jelleggel
-
Vertigo18
addikt
Nos, ahogy ígértem, "átverekedtem" magam Az utolsó király című filmen.
Szép tájak, lovak, viharok, hó... Nem nagyon fogott meg benne semmi. Le a kalappal a borító előtt, olyan kiváncsivá teszi az embert, vagy nem tudom, hogy mondjam. Nekem egyből egy Artúr királyos film ugrott be, így alig vártam már, hogy láthassam. Hát, ahhoz képest nem durrant egy nagyot.
Mondjuk, hogy ha a Norvégoknak ez egy olyan történelmi alapjuk megfilmesítése, akkor biztosan jobban jártak, mint mi a Honfoglalással.
Egyszer nézős!
5/10
-
cyberkind
félisten
Na ha minden igaz pár hónap és kezdődik az Uncharted film forgatása, nehezen hittem volna, hogy pont ez ennyi szopás után fog beindulni a legkorábban a Sony-nál de csak sikerült, most már csak olyan kellékek kellenek mint a főszereplő és társai.
(ha netán Marky Mark lesz Drake lehet készülni, hogy kaka lesz a film és csak a pénz a lényeg
)
-
betyarr
veterán
the accountant: hááát...határeset.egyszer mindenképp ajánlom,de a szokványos amerikai kaptafa.semmi extra különlegesség,de a közepestől talán jobb.
maigret csapdát állít: valaki írta itt,hogy milyen korhű.ez valóban így van!tetszett is nagyon!azonban a történeten nem rágtam le a 10 körmöm,az már biztos.mr. bean sem volt rossz benne,de foglalkozhattak volna kicsit többet is a sztorival,nagyon megérdemelte volna.egyszer azért érdemes megnézni,de nem fog maradandó nyomot hagyni.
hell or high water: na kérem,ez már tényleg valami!minden egyes percét megérte a film!sajnos ilyet is csak 5 évben egyszer látni (nyilván az amerikai filmek közt).hatalmas nagy dráma!jeff bridges is bazi jól alakítja a fogatlan vén rangert.echte texasi cucc.ha valaki gondolkodik rajta,az ne tegye,hanem nézze meg!felirat kötelező (vagy a nélkül,ha valaki bírja annyira az angolt)!rengeteget dob az eredeti hang! (tudom,minden esetben,de ennél talán még jobban).részemről csillagos hatost kap a film!
a százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt: kellemes kis történet.nagyon jól indul,de aztán a közepére kezd egy picit ellaposodni.ettől függetlenül jóféle anyag.a humorok nagyon ott vannak.mindenképp ajánlom egyszeri megtekintésre!
a fejvadász: hehe,nagyon bejött!király kis északi mozi.kellemes,szórakoztató krimi,ami szintén nagyon megéri minden percét.megnézni kötelező!
-
Fitzgerald
veterán
Jack Reacher: Once you go black, you never go back 1/10
Ehh...ha láttatok már szar filmet...
-
Vertigo18
addikt
Most fejeztem be A hét mesterlövészt, be kell valljam, nekem nagyon tetszett. Persze nem annak a körnek ajánlom, akik mikroszkóppal keresik a hibákat, hanem le kell ülni, popcorn, gyerek, asszony, aztán vasárnapi mozi és nagyon szórakoztató kis film. Igen, tudom, remake, szerettem az elsőt is, gyerekkoromban ezerszer megnéztem apámmal, sosem felejtem el, ahogy a késes bácsi (James Coburn) halála előtt belevágja a rúgóskését a kőfalba! Mindent megadtam volna akkoriban egy olyan bökőért, csak kicsi voltam!
És azt se felejtsük el, hogy már az is a Hét szamuráj koppintása volt, csak a vadnyugaton.
Szóval nekem tetszett ez a remake, az meg külön öröm, hogy összelapátoltak egy csomó jó színészt hozzá Szerintem Ethan Hawke kiválóan játszotta a nem túl szimpatikus karaktert, Denzel Washingtont az egész film alatt egyszer sem láttam mosolyogni, Vincent D'onofrio pedig a medve termetével kiérdemelte a Bud Spencer II nevet!
Nálam 7/10!
Jó volt!
betyarr: holnap megnézem!
-
betyarr
veterán
az utolsó király c. filmet láttátok már?
-
-
emiki6
veterán
Géza és a semmitmondás művészete...
Affleck was also asked about his response to the Sad Affleck meme that made the rounds following the negative reception of Batman v Superman. What he learned is as follows:
“It taught me not to do interviews with Henry Cavill where I don’t say anything and they could lay Simon and Garfunkel tracks over it, that’s one thing I learned.”
Meg lettem kattintáscsalizva, azt hittem Géza véleményezi majd a mémet, de nem.
-
cyberkind
félisten
válasz
bAtt001 #95865 üzenetére
Akkor nemhiába nem tetszik nekem ez a film se, mondjuk igazából amíg a főszereplő nem lép ÜBER módba addig egész jó a film, de onnantól kezdve nálam bukó is volt, annyira, hogy már totál feleslegesnek érzem azt a 2 órát amit a film kér.
Azért annyira jó volt a film, hogy McAvoy megmutassa bőven több van benne mint egy X-ben.
-
bAtt001
addikt
válasz
bigdady #95863 üzenetére
Igen, ahogy alattad is írják az Unbreakable-el eg univerzumban játszódik ez a film is, kvázi annak a folytatása. Néztem videókat és a rendező azt mondta, hogy eredetileg az Unbreakable ennek a két film lett volna együtt, de félbevágta kb. Szóval ez folytatás volt úgy, hogy senki sem tudott róla, hogy az lesz -
bigdady
nagyúr
Széttörve
Jó film volt de mi volt ez a Bruce Willis-es Mr Üveg vagy mi? -
WayneGace
őstag
Megnéztem én is az új SW filmet.
Kicsit olyan volt, mint egy 2. vh-s film, csak sw köntösben. Összességében tetszett. Amikor olvastam róla, akkor különösebben, sokakkal ellentétben, nem hatott meg, hogy Darth Vader szerepel benne. Mégis Lucas már a előzmény filmek készítése előtt is eladhatta volna. Jó kis Vaderes filmeket össze lehetett volna hozni, bár még erre van lehetősége a Disneynek.az ő jelenetei voltak talán leginkább hatással rám, főleg, amikor harcolt. Jól megcsinálták. -
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
James Cameron visszatér a Terminátor franchise-hoz!
Na akkor talán van esély valami jóra is 91 után.
-
Pár dolgot elmesélnek miért úgy van, főleg a vége felé a Q&A részben... van amiről itt is volt szó, miért van úgy vagy nem úgy. Most van rájuk hivatalos válasz/magyarázat is.
-
lacy86
addikt
-
emiki6
veterán
Kintélők közül látta már valaki a Live by night-ot? Milyen? Vagy még mem vetítették?
-
Pearce
aktív tag
A Kong: Koponya-sziget 4 új TV-előzetessel támad - na meg pár új jelenetet is mutatnak
-
Rive
veterán
A vörös teknős
Röviden: kevés.
Relative (műfajhoz képest) nagy most a hype körülötte, mer' ugye magyar nevek is vannak a stáblistában, ráadásul Ghibli. Meg is van a Ghibli filmekre jellemző lassú, lebegős érzés, aprólékosság és apróságok, meg van érzelmes vég, de nagyjából ennyiben ki is merül a dolog.
Annyira kevés, hogy igazából kitárgyalni se lehet, mer' nincs téma.
4/10
-
devil-k
nagyúr
Jó kis izzadtságszagú texasi történet, élveztem minden pillanatát. A történet nem nagy kaland, viszont a miliő zseniális.
-
spammer
veterán
válasz
emiki6 #95838 üzenetére
Magyarázzák a bizonyítványt. Azt jó lenne felfogni, hogy nem csak akkor kell lépni egy ügyben, amikor már megsérült/megdöglött egy állat. Hanem akkor is, amikor veszélyeztetés vagy kínzás esete merül fel (főleg, ha felvétel van egy esetről). Azaz nem várjuk meg, amíg súlyos, esetleg végzetes eset történik. Ismétlem, az állat nem kellék, hanem élőlény. Jó lenne elgondolkodni azoknak, akik megint csak annyit látnak az egészből, hogy "az állatvédők rinyálnak".
Bocsánat az OFF-ért, de mivel az eset kapcsolódik a filmhez, talán ennyi még elfér. Befejeztem. Leülök magamtól is.
-
gboszi
senior tag
válasz
mayday00 #95836 üzenetére
Még annyi, hogy az első rész a legjobb. Mivel ugye én látta mind nem tudom, hogy milyen lenne, ha nem láttam volna, de az Inferno eléggé belecsap a lecsóba rögtön, szóval szerintem hozzáad, hogy ismered a karaktert.
A lényeg a lényeg, hogy nézd meg a Da Vinci kódot előbb.... -
törölt tag
Szerintem hanyagoljuk ezt a témát, addig úgysem fogunk konszenzusra jutni, amíg mindkét fél, a saját álláspontját erőlteti.
Mivel mindkét fél álláspontjában van igazság, ezért ez nem is egyszerű. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #95835 üzenetére
Muszáj kiegészítenem:
UPDATE: TMZ have updated the story on their website [link]
"Yesterday we posted a video showing a German Shepherd seen struggling to stay out of a pool while filming "A Dog's Purpose". We have learned today that the dog was not forced to complete the scene, and shooting only resumed when he was comfortable and received a medical check."
"The production company adds, "On the day of the shoot, Hercules did not want to perform the stunt portrayed on the tape so the Amblin production team did not proceed with filming that shot.""
"when they resumed a day later Hercules was fine with doing the scene, and was NOT thrown into the water."
"TMZ yesterday reported that "Hercules ended up going under once filming resumed". Today we found out that divers and handlers quickly rescued him and gave him an immediate medical check up. Hercules was not used for any shots following the incident."
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Az inferno teljesen független a többi résztől? Vagy a többi részt is jó ha megnézi az ember? Vagy ez folytatás?
Köszönöm.
-
emiki6
veterán
de ez továbbra sem jogosítja fel a készítőket a kényszerítésre.
Ezzel egyetértek, de nem voltunk ott, nem tudjuk pontosan mi történt. A videó is vágva van, tovább növeli a bizonytalanságot és aminőség sem az igazi. Több, mint valószínű, hogy hangulatkeltés céljából vágták össze pont így. Tudod, minél nagyobb port kavar, annál több pénz jön be.
Nem tudjuk, hogy ugyanaz a kutya e és hogy önszántából ment e be.
A videó első fele egy átlagos kutyafürdetés kínzásmértékének felel meg (abban különbözik, hogy a kutya fél a sodródó víztől), utóbbi pedig egy baleset. A kutya pár másodpercre elmerült, de már húzták is ki (ami persze nem látszik, mert kivágták...) egy belefulladáshoz azért kicsit több kell..
Befejeztem. -
k-adi
nagyúr
válasz
cyberkind #95833 üzenetére
Olvasom a kommenteket és csak fogom a fejem... senki nem látta a videót? A kutya egyértelműen nem akart a vízbe menni, a másik jelenetnél meg majdnem belefulladt. Míg az elsőnél kényszerítés, enyhe állatkínzás látható, a másiknál egyértelmű emberi mulasztás is.
Üzenném a "poénkodo" usereknek, hogy egyik sem tolerálandó és nem vicc tárgya sem! Gondold magad a helyébe és mondd az hogy nem állatkínzás. Hiába "langyos" a víz, ha nem akar belemenni mert nincs kedve akkor ez van. Ezért nehéz állatokkal forgatni, de ez továbbra sem jogosítja fel a készítőket a kényszerítésre. -
Pearce
aktív tag
Tegnapi DC-s hír, hogy kettészedik a készülő Shazam filmet, amiből érkezik egy önálló Black Adam film Rock-kal, a Shazam film pedig a hősre fog koncentrálni Black Adam nélkül.
"Deadline reports, and io9 confirmed, that the idea for Shazam has now been split in two. First, Johnson will play Black Adam in a solo movie. Then there would be a Shazam movie, without Black Adam—and then, maybe, a third having the two face off." [link]
A Green Lantern Corps-nak pedig megvannak az írói: David S. Goyer /ne már
/ és Justin Rhodes, a főhősei pedig Hal Jordan és John Stewart lesz. Egy "Halálos fegyver az űrben" stílusú film lesz a kiadott leírás szerint.
-
Zeki
nagyúr
Höhöhö... a negatív reklám is reklám. Vannak filmek, ahol pont mindig a bemutató előtt tiltakoznak ilyen meg olyan szervezetek, vagy a pápa/egyház/közösség, vagy témáznak hogy összejöttek a főszereplők, aztán meg mégse.
Simán lehet megrendezett az egész, hogy legyen min csámcsogni a twitteren. A sok hülye meg csámcsog is. -
-
atike
nagyúr
Before I Fall trailer
Ez is érdekes lehet.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hülyeségnek tűnik, de érdekel.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ezt ne itt folytassatok szerintem. Ott a linkelt topik.
-
törölt tag
Szerintem sem volt kellemes a kutyának, és nem is élvezte, de állatkínzástól akkor beszélhetünk, ha okoz valamilyen maradandó károsodást, vagy reális veszélyben lett volna.
Ám, valójában nem volt veszélyben, és a félelmen túl, más baja nem történhetett.
Viszont az idomár tényleg egy balfék. -
spammer
veterán
válasz
Bad Pritt #95811 üzenetére
A kutya simán meg is fulladhatott volna, ahogy a videó végén ez látható, szóval teljesen jogos. Azon túl, hogy a kutyát kiképző is teljesen balfasz volt, és látszik, hogy a kutya egyáltalán nem volt hozzászokva/kiképezve ilyenre és félt. Egy élőlény nem kellék, amit csak a kedvük szerint lehet dobálni és használni.
-
Bad Pritt
félisten
Nem volt szép dolog, de az is igaz, hogy maga a videó egyrészt silány, másrészt meg van vagdosva, szóval elég tipikus bait-nek tűnik, az ilyen PETA szintű szervezetek meg nyilván rögtön ráugranak. Szerintem amúgy ez nagyon távol áll az állatkínzástól, de ez itt off. Ettől függetlenül rohadtul meg fogom nézni és remélem tetszeni fog, fulladozó kutyával vagy anélkül.
South Park PETA része még mindig epic classic. Kill me.
-
Bad Pritt
félisten
Van ez az új kutyás film, Egy kutya négy élete. Kiderült, hogy az egyik kutyát belekényszerítették a vízbe, totál kiakadtak az állatvédők, IMDb-n meg elég egyhangú pontozása van.
Awkward.
-
spammer
veterán
válasz
FollowTheORI #95804 üzenetére
R.I.P.
Mondtam volna, hogy pedig nem is volt még olyan öreg, de olvasom, hogy torokrákkal küzdött. Ehh...
Robotzsaru és Twin Peaks, ebből a kettőből emlékszem rá a legjobban.
-
bAtt001
addikt
válasz
cyberkind #95806 üzenetére
Nem mondanám most, hogy nagyon rossz lenne a szinkron, nem tűnt fel, viszont a színészi játék nagy része a hang is egy színésztől, itt meg főleg megjelenik ez
Másnak lehet nem lesz ennyire parás, én nem nagyon bírom az ilyen filmeket, viszont annál jobban érdekelnek, tökéletes célpontja vagyok a stílusnak
Volt olyan jelenet amikor én elkerekedett szemekkel néztem, hogy baz nee nemár ez mi para, a mozi másik fele meg nevetett rajta... szerintem nem bennem van a hiba
-
bAtt001
addikt
Aztaa, hallottam, hogy nem rossz a film de ez arcon csapott olyan jó volt! McAvoy olyat játszott a filmben, öröm volt nézni (nagyon sajnálom, hogy szinkronnal kellett megnéznem, tuti pótolom eredeti nyelven is), ugye a film
, ezt tudtuk már az előzetesből, hát letettem az állam ahogy pár másodperc alattegy tudathasadásos emberről szól , hátborzongató volt. A végén annyira elmegy teljesen elborultba, bevallom én megmarkoltam rendesen a kapucnimat, parás voltváltogatja a személyiségeket A végén a
is elgondolkodtatott egyből kaptam elő a telefont, hogy utána nézzek. Tudtam mit rendezett előtte Shyamalan így könnyű volt megtalálni.cameo Legutóbb a The Visit-et láttam tőle, na azon is felment a vérnyomásom a vége felé, de legutóbb moziban a Vaksötét volt amihez hasonlítani tudnám, de ez nekem jobban tetszett, már csak az alaptémája miatt is.
8/10 bőőőven, és ne kövessétek el az én hibámat, csak angolul nézni!
-
Miguel Ferrer is távozott. Valamiért nekem mint gonosz karaktereket játszó színész ugrik be... pedig volt jópár pozitív szerepe is.
-
ben11
őstag
Snowpiercer
Hát ez meg mi volt? Ilyen kritikán aluli szart is rég láttam.
Nincs is kedvem pontozni annyira mérges vagyok magamra, hogy nem nyomtam ki negyed óra után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest