-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
[link] jelenleg hat olyan színész van Hollywoodban, akik húszmillió dollárt kapnak egy-egy filmért: Robert Downey Jr., Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Denzel Washington és Matt Damon.
na hagyjuk már :-)
-
gyuromoj
veterán
-
LOTR
addikt
nincs benne vs, a helyes cím:
Batman v Supermanazért ne tartsunk már ott, hogy egy imdb adatlap spoilerrel érne fel, de megnyugodhatsz, Ant-Man Marveles, így nem fog szerepelni benne
-
gyuromoj
veterán
X-Men: Az eljövendő múlt napjai – Videón Vadóc egyik jelenete
Mi Aquaman és Flash szerepe a Batman v Superman filmben?
A Thor rendezője készítheti az új Gyilkosság az Orient expresszen filmet
Nem lesz küzdelem Batman és Superman között
Star Wars: Az ébredő Erő – Így néz ki Leia a filmben?
2017-ben jön a Tökéletes hang 3
Forest Whitaker a Star Wars: Rogue One stábjában
Legendás állatok és megfigyelésük – Katherine Waterston a női főszerepben
Folytatást kap a Demóna
A majmok bolygója: Lázadás rendezője a Gambit élén
Tattooed Man lesz Common a Suicide Squad-ban!?
A Breaking Bad készítője rendezheti a Boba Fett eredetfilmet
Spider-Gwen filmet tervez a Marvel és a Sony?
Joker továbbra is hátborzongató – Újabb képek és hanganyag!
Fan’s Service – A legőrültebb rajongói elméletek -
batai15
félisten
na én is meg néztem a jurassic worldot.
látvány , meg az akciók rendben voltak.
Már amennyire reálisnak lehet tekinteni az egész filmet, viszonylag rendben volt. tetszett ahogy vissza nyalt a raptorokkal elsőnek a fagyi, a végső boss fight már kevésbé. Híró raptor. oké hogy harc meg minden de szerintem simán meg kellett volna egyék utána az embereket.
Ez a az új rex tulságosan is op volt.
Viszont jól ábrázolta a film hogy mennyire vissza tud ütni az emberi éhség, párosítva a pénzel.
Lehet már az elején puskával mennek rá a dögre kinyirják.
Következő részt nem tudom hogy akarják össze hozni, mert ami itt törént ahoz képest az eddigi park katasztrófák sehol nincsenek, és szvsz legálisan többbet ilyen park nem létezhetne, bár ki tudja a profit végett lehet megnyitják megint.
viszont el tudom képzelni hogy ilyen mutánsok szabadulnak ki de az már nem jurassic lesz.
nem volt rosz hangulat meg volt , bár voltak eltúlzott dolgok, de összességében kellemes movi lett. -
callmeakos
veterán
válasz
ígyvanferi #69381 üzenetére
Ez tény, de a terméket el kell adni ahhoz hogy sikeres legyen. Lásd mondjuk Mad Max. Hiába jó a film, ha marketingre tized annyit se költöttek amennyibe került. Így aztán maradt az a pár trailer meg némi plakát ami arra volt elég hogy felkeltse az ember érdeklődését. Arra volt jó hogy az emberek tudjanak róla, de ez még nem vált ki késztetést a mozira.
-
brownus
veterán
maniac - hát ez se volt egy könnyed, és laza film :d a film vége sztem zseniális lett (az utolsó 15 perc, kb,
), látszik, hogy francia a rendező, meg úgy érződik az egész filmen is. a zenéjéről az it follows ugrott be. a maga műfajában simán van egy 8/10 a film. //mikor felmegy anna lakására frodo átment smeagolba és kurva jól alakította!
találtam egy ilyet is a filmek között, hogy: the dead lands, ezt láttátok? lehet ez lesz a kövi
-
ígyvanferi
addikt
válasz
callmeakos #69373 üzenetére
Ez nem a marketingen múlik, hanem az igényeken. Erre van inkább, nem a Whiplashre vagy a Birdmanre. Ez persze nem baj, én sem hallgatok mindig improvizatív jazzt, mert nem mindig könnyű befogadni, sokszor valami egyszerűbb is elég.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
radi8tor #69379 üzenetére
A reklámok 120-130-as hétvégéket produkálnak, mint mondjuk Man of Steel, Transformers, Fast&Furious. Ezt több, mint másfélszer annyi ember nézte meg csak Amerikában 3 nap alatt, mint a fenti három bármelyikét. Avengersnél még akár érthető is volt, sok hős bevonz minden fogalmatlant, de itt... se kiugró minőség, se pozitív sajtóvisszhang, se botrány, csak a mérhetetlen embertömeg.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #69361 üzenetére
Azért nem, a Godzilla ennél sokkal rosszabb volt, ott előre át akartak verni, itt azért nem.
Csak tényleg az a baj ezzel, hogy szinte egy pillanat nincs, amit ne láttál volna korábban, leginkább az első részben.(#69364) radi8tor1: Nem, de ez hogy jön ide? Megnéztem valamit, amitől többet, jobbat, mást vártam, csalódtam, nem értem azt, hogy mitől lett ekkora durranás. Ennyi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Birdman lehet bármennyire jó, de nekem nem jött be.
-
.LnB
titán
válasz
Tudom. Csak álmodoztam.
-
callmeakos
veterán
Persze, én is szeretnék egyszer egy Porschét, de arra költeni kell? sokat. Attól hogy valami jó film, nem jelenti azt hogy automatikusan sok nézőt fog bevonzani. Az emberek jórésze nem az alapján megy el random moziba hogy lát egy jó kritikát, hanem hogy a marketing megtalálta. Ami valljuk be, egy Birdman vagy egy Whiplash esetében nincs így. Ilyen a fogyasztói társadalom, ezzel nem lehet mit csinálni. Az olyan emberek mint mi, akik fórumozunk, ilyesmi, mi vagyunk a kivétel.
-
.LnB
titán
válasz
callmeakos #69371 üzenetére
semmi, csak a szokásos napi k*cs*g LnB beszólás.. hagyd csak..
....
Milyen jó lenne látni, ha egy Whiplash, Birdman lenne a legnézettebb film!(#69371) noxwill Nem az nem filmbuzis volt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
callmeakos #69357 üzenetére
Ez nálam kb. szó szerint így nézett ki, ugyanis még szakállat is növesztettem pár éve a leendő "mém" kedvéért. Egyedül a pattogatott kukorica nem stimmel, nem szeretem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #69359 üzenetére
Áh semmi, tényleg. Végülis tök jó volt újra megnézni ugyanazt, csak innováció nélkül, tulajdonképp rosszabb minőségben, mint 22 éve.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #69357 üzenetére
És bumm! Így lesznek 200 millás nyitóhétvégék.
-
callmeakos
veterán
So true
-
brownus
veterán
válasz
brownus #69347 üzenetére
ez az enemy nem volt egy egyszerű film, másra számítottam, krimi-akció félére, de ez egy masszív, fajsúlyos dráma. remek színészi alakításokkal. ezt a filmet látni kell egyszer, de, hogy én még egyszer nem fogom megnézni az is biztos. nem azért mert nem tetszett, mert de, azért nem, mert lélekleterhelő.
most valami könnyedebb film kéne, de az nincs, vagy már láttam. akkor inkább a crying fist, aztán a maniac...
-
LOTR
addikt
A nem túl biztató kritikák ellenére megnéztem, mert azért mégis csak Jurassic Park folytatása, Imax 3d-ben.
Pontosan 4 jó dolgot tudok belőle kiemelni:
a dínók, a látvány, Bryce Dallas Howard és természetesen a Jurassic Park póló.
Majdnem hozzávettem a zenét, meg a hangokat is, de nekem úgy tűnt, hogy túlságosan hatni akarnak "érzelmileg" az első részre velük (az eddig a legjobb szerintem minden téren), ami néha rendben is lenne, de szinte végig ez ment.
A forgatókönyv, meg a történet már-már elmosolyogtatóan-kínosan bugyuta.Többet nem is írok, tökéletes példája, hogy kell üzleti sikert csinálni egy középszerű dologból és remélem nem ez lesz a trend Hollywoodban. Én még bízok a Terminatorban, két hét múlva kiderül, hátha ott majd...
-
Mika1227
őstag
-
brownus
veterán
válasz
devil-k #69302 üzenetére
a vége nekem sem tetszett annyira, de a hangulata tényleg magával vitt! a zene, de főleg az operatőri munka miatt.
nekikezdtem a the lazarus effect-nek, de félóra után kikapcs, aki látta, érdemes folytatnom? bár lehet már töröltem is...
következő a maniac vagy az enemy lesz. vagy ez a crying fist. azaz mind, csak a sorrend a ?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
spammer #69344 üzenetére
Megant megválasztották jó néhányszor a legszexibb színésznőnek, kismillió bulvárhírben szerepel mint szexiség, mint szépségideál, mint kisugárzás. van benne valami, ami miatt a mai napig a legjobb csajként gondolunk rá a szomszédból, amiért beleszeretett michael bay, amiért azok a videók készültek épp róla, és nem más sok tényleg szép és csinos hálivudi üdvöskéről
valamit csak tud azért a kis tömpeujjú -
Tibiajax
nagyúr
Csontváry
Huszárik Zoltán filmje
végigszenvedtem, csak azért is.ez jut nekem, nem dinoszauruszok meg dzsézön sztretemek.. te választottad ezt Tibi, most már ne nyavajogjál
a rendezőt urat a legtehetségesebb filmművészek közé sorolták rövid életében, ez volt a zárómunkája, eléggé félresikerült fogadtatással annak idején. emészteni nem könnyű, megtekintését azoknak sem ajánlom, akiknek elegük van a dínókból meg hálivúdbólGood bye, Lenin!
hd,szinkron
ja, ez meg Amélie kelet-nyugatnémet verziójaéletkép a nagy berlini rendszerváltozásból. időutazásra vágyóknak, retrofüggőknek kiemelkedő darab, de egyébként is aranyos film
-
atike
nagyúr
Törésvonal
És ezzel meg is lett a harmadik.
Hátizé. Látványos. Nagyon! Bődületes baromságok vannak benne, de simán leköt. Nem szabad értelmet keresni benne és mindjárt élvezhető is lesz a film...
Bennem volt, hogy írok egy listát a fájó dolgokról - de minek?
Tudni kell, hogy mi is ez a film és mit akar. Úgy kell hozzáállni és mindjárt rendben is lesz. Nem fog világot megváltani, de simán szórakoztat. Sokszor túl halivudi, túl amerikai tény. De attól még jó. Moziban célszerű megnézni, 3D javasolt, gondolom 4D-ben is megy gondolom...
Ő meg
Részemről előlépett aktuális kedvenccé.
Ha csak könnyed kikapcsolódásra van szükség akkor 8/10
Ha nem csak a látvány és a kikapcsolódás számít akkor 5/10 -
Tibiajax
nagyúr
válasz
PeeterssoN #69334 üzenetére
-
törölt tag
válasz
PeeterssoN #69334 üzenetére
Nincsen elektronikus műsorújság?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
PeeterssoN #69332 üzenetére
értékes hsz. paramount helyett írhattál volna dorcel-t is, annyira mindegy
-
PeeterssoN
őstag
Jó kis film megy a paramount chanelen csak a címét nem tudom.
-
gerii
addikt
Végre kiderült, mitől szaltózik az iskolabusz
Ez nagyon nem adja, a végső trailerre kíváncsi leszek.
-
perempe
veterán
milyen lopott gyerekes film volt mostanában? videón nézték a gyerekeket meg hasonlók, a szülők több év után nyomoztak utánuk. egy külföldi topicba kell, a Varázsfuvolából volt benne egy részlet az elején.
-
cyberkind
félisten
Jurassic World - Dzsurasszik Wörd
Sajna(vagy nem) még mindig a 20 éves film a legjobb, és az abban látott dínók is a legjobbak az ezer éves gépek ellenére, viszont bőven jobb mint a 3. rész, a 2-al meg vetekszik nálam(bár az a "trilógia" valamiért nagyon tetszik), még a faszságok ellenére is.
Ez az új dínó kegyetlen, olyan mint egy nagy Raptor azt kész.
A Raptorokkal való levadászás számomra wtf és egy nagy faszság.
A koncepció ugyanaz mint a réginél, csak azzal a különbséggel hogy itt picivel több ember halt meg, kb mint egy remake, jó film, de nem annyira hogy 200+ millát hozzon egy hétvége alatt. -
gyuromoj
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz
Sir Pocok #69312 üzenetére
Az az enzim már a Jurassic Parkban is megbukott.
A múltban csak egy bukás volt, az első park ki se nyitott. A folytatások nem a parkban játszódtak, volt Hammondnak másik szigete is, ahol a tényleges tenyésztés folyt, Isla Nublar-on csak az állatkert volt. A 2-3. rész is Isla Sorna-n játszódik, ahol ugyanabból a kutatásból nevelt állatok élnek, mint a régi parkban, így a tulajdonságaik is ugyanazok.A begyűjtő egység viszont nagyon felkészületlen volt, ami jókora hiba, hogy ők sem tudták, milyen állat is az, milyen képességeket szántak neki, bár az egyiken maga Henry Wu is meglepődött. De egy ellenszenves figura lett az első részhez képest (a kínai dokit ugyanaz játszotta régen is). Arra leszek kíváncsi, ezt hogy folytatják, most azért jó nagyot és látványosat bukik a park. -
brownus
veterán
-
Sir Pocok
őstag
Jurrassic World
Ha Jurassic Park-ként kezelem akkor 6/10
Ha úgy nézem mint egy szörny film akkor 8/10Pro:
Nosztalgikus elemek
Sok dinóKontra:
Bugyuta, logikátlan történet
Klisé halmazKomolyan: A Jurassic Park-ban minden dinóban volt egy enzim, amit ha nem adtak volna nekik megpusztulnak. Jurassic World: Kétszeri bukás a múltban, szuper géntechnika -> Szuperdinónak nem tudnak olyan ellenszert találni ami megállíthatná. Bőre alá nyomkövetőt raknak, de az már nem jut eszükbe, hogy valami fajspecifikus vírust vagy bacit vagy esetleg ciánt ültessenek belé, hogy ha gond van meg lehessen állítani.
Vártam a Raptor és a T-Rex csók jelenetét de nem volt, plusz ha egy raptort szétlőnek egy rakétavetővel az hogy éli túl.
A T-Rex ketrecének a kapuja-> a látógató központ közepén...
Stb, stb....
Bocsánat a cinikusságért... -
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #69310 üzenetére
Nem az effektek viszik a sok pénzt egyrészt, másrészt olyan filmek készültek 150-ből, vagy akár kevesebből, amik mai napig megállják a helyüket. Pl.: Transformers.
-
Dilikutya
félisten
válasz
marilllyo #69307 üzenetére
A CGI tényleg volt már jobb is. De a dínó-áradattal nem értek egyet. A génmanipulált magányosan járt, a hosszú nyakú Sauropoda fajok pedig eleve csordában éltek, akár csak a buzogányos farkú Ankylosaurus. A raptorok falkában vadásznak, a "madárházban" sem látok semmi rosszat. Én eleve dínókat akartam látni, jó sokat. -
Tibiajax
nagyúr
-
marilllyo
veterán
Na szóval...
Hogy mi a baj a Jurassic World-del?! Ha láttad a trailert akkor nem spoileres...
A készítők arra mentek, hogy most aztán annyi dínót fogsz látni mint még soha... Ez így is volt...sőt már-már zavaró volt, hogy ha dínót kell mutatni akkor legalább 12 legyen a vásznon egyszerre. Önmagában dzsanázó egyedet talán nem is látni...Kb. az egész film az arról szólt, hogy dínós rész...összekötve valami...lényegtelen gagyi párbeszéddel...A mennyiség egyértelműen a minőség rovására ment. Valahogy a CGI most nem sikerült. Főleg a raptoroké...Ezek mind a 4 részben más színűek...de egyértelműen az első részben a legélethűbbek....
A sztori az olyan so-so. Azzal talán még nem is volt gond. Klisés...de nem a prometheus-ra ültem be szóval az nem érdekelt.
A párbeszédek viszont kritikán aluliak. Kb. mintha improvizálták volna őket. Mondom...simán Asylum színvonal. Borzasztó rosszak.
A dínók törtek-zúztak mindent amit lehet...egy az egyben avangers style.... de egy badass libabőr jelenet sem volt a filmben.Nekem a harmadik része jobban tetszett....
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
devil-k #69302 üzenetére
nna, megnézted, kircsi.
csak egy kósza ötletnek tűnik így az egész
David Robert Mitchell egyik rémálmát öntötte forgatókönyvbe, mint mondta, teljesen nem emlékszik már rá, de azért megmaradt néhány kép, amelyet ki tudott bontani. Filmje is felér egy rémálommal, pozitív értelemben. nincs szükség háttérsztorira, nincs szükség belemagyarázásokra, csak egy rémlátomás az egész.
és ezért annyira erős és működőképessemmi sem kifejtve
pont ez a jó benne. linkelni akartam az egyik legjobb kritikát, dehát persze pont azt nem találom most. abban taglalta épp ezt az írója, miért is jó, miért is működik ez ennyire h nem tudunk meg semmit a gonoszról, ami miatt lett ennyire sikeres a kiéhezett horror-rajongók körében ez a kis gyöngyszem.
nálam mondjuk nem csak emiatt volt emlékezetes és élmény a film -
Dilikutya
félisten
-
devil-k
nagyúr
Valami követ
It follows6/10
Nagyon erős és magával ragadó hangulat, amit mindenképp kiemelnék. Fantasztikus, nyomasztó érzés telepszik rád végig a film alatt. Kliséktől mentes, profin eltalált filmzene... Viszont.... a vége nem tetszett, sőt, nem nagyon volt semmi sem kifejtve, csak egy kósza ötletnek tűnik így az egész. Kár érte. Ettől függetlenül jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest