Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    ink (2009)

    [SPOILER]
    döbbenetesen jó film, nem is értem, hogy ez, hogy maradhatott ki.
    hihetetlen, hogy egy független, low budget film mennyivel több tartalmat és értéket képes nyújtani, mint a százmilliós filmek (tisztelet pár kivételnek). amit találtam róla, az az, hogy 250e dollár volt a büdzsé, szinte elhinni is nehéz a filmet látva.
    ez a film művészet, ez nem szórakoztatás, meglehetősen bonyolult film és nagyon oda kell figyelni helyenként, hogy értse az ember és ne essen ki a történésből. amit néha nehéz, mert annyi mindenre figyelni kell, ráadásul a film feléig nem áll össze rendesen sem a kép, ugyanis a sztori már magában is érdekes, de még inkább az, ahogyan az egész össze van rakva, ahogy a cselekményszálak összefonódnak, az ugrások, váltások, a képi világ, az operatőri munka, ahogy az álomvilág a valósággal összesímul, egymásban játszódik és ugyanakkor elkülönül.. nem hibátlan, helyenként érezni is a színészeken, hogy kiesnek egy-egy pillanatra a szerepből, de ilyen kis pénzből ennyire élvezetes és tartalmas filmet az asztalra letenni...
    én ilyen képi világot még nem láttam, számomra zseniális, nem csak a képi világ magában, hanem, ahogy az egész megvan vágva és a hozzárendelt hangok... szuperprofi és muszáj kiemelni, hogy mindezt egy maroknyi pénzből. varázslatos és emlékezetes, példamutató, komolyan.
    és akkor még egy érdekesség, amit csak utána olvasva esett le, bár a filmben fura volt, azt hittem, hogy technikai hiba, de nem!! mégpedig az, hogy a szövegeket, dialógusokat nem vették fel a film forgatásakor, hanem utólag alámondták és szerkesztették bele - zseniális, ha belegondolunk, hogy álomvilágról van szó főleg, a teljesen tiszta és amúgy rengeteg halk beszéd és suttogás, a kristálytiszta latex és gumi hangok a ruhákmozgásából, az egész mint valami fura sterilitás. erősen ajánlott, hogy síri csőndben nagy hangerővel kell nézni ezt a filmet.
    és a zene külön fejezetet érdemel.. ugye az egész a the frame trailerből indult.. megnéztem az imdb-n, hogy ki és mi szerezte etc.. jamin winans, írta és rendezte. semmit sem tudni róla. de megnéztem az ink trailert és detto mint a frame.. és igen, a filmben is végig a komor, de mégis lassan lüktető zenei aláfestés hasít, a füledben ott motoszkál és ha nincsen éppen, akkor azon kapod magad, hogy hiányzik és mikor jön már újra a zene is..
    nagyon kíváncsi vagyok ezek után a framere, nagyon remélem, hogy hasonló kvalitású film lesz, mint az ink.

    [/SPOILER]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák