- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Korrekt ez az új repülős film de nem kell tőle sokat várni. Elviseltem volna több akciót azért de az utolsó nagy durranás elég jól sikerült, tetszettek a közeliek meg az őrülten lövöldözős snittek. Inkább ezerszer Gerard Butler ilyesmiben mint Liam Neeson.
-
válasz
brownus #157046 üzenetére
Egyeltalan nem musical, eneklos reszek sincsenek benne. De a zenenek hatarozottan szerepe van, megtamogatja, erositi azt a hangulatot amit at akar adni. A latvany orgia helyenkent pazar, temajat es stilusat tekintve, ahogy erahurka is irta, konyorog a moziert.
Es az elejen torteno obszcinitas ne vegye el a kedved azonnal
-
devil-k
nagyúr
Legjobb smink és haj jelölés:
- Nyugaton a helyzet változatlan
- Batman
- Fekete Párduc 2.
- Elvis
- A bálnaMire tippeltek?
Eddig a Batmanre (Pingvin) raktam volna le a voksom, de mióta láttam a Bálnát, inkább arra adnám meg. A többit nem tartom esélyesnek. -
válasz
#42308056 #157043 üzenetére
Amúgy a Babylon is megemlíti az Avatart. És nem mond róla negatív kritikát. Lehet, hogy egyfajta vidámparki élményhez hasonlítja, de mégis csak korszakalkotó filmek közé rakja (az első részt legalábbis). A fő mottója a Babylonnak amúgy is a szórakoztatás minden áron, és a fejlődés, változás, akkor is, ha az nem történik meg fájdalom mentesen. Nekem legalábbis így jött le.
-
k-adi
nagyúr
M3GAN (2022)
Ahogy az előzetesből is látható, a játékbaba creepy as fu*k
a story faék egyszerűségű, hamar kitalálható és nem árul zsákbamacskát egy percig se, ezért izgalom sincs, úgyis tudjuk mi lesz. Ilyen szempontból az Orphan ezerszer jobb, kicsit más a körítés, de sokkal komplexebb.
-
bekezdett az év.. nem is akárhogyan
BabylonNagybetűs MOZI élmény volt. Főleg, hogy volt szerencsém az Uránia Filmszínház pazar termében (előtte a galérián a kávézóban egy színházi (a végére értem csak oda, nem tudom pontosan mi volt, kik voltak) performancia által bemelegítve) igazi múltidéző hangulatban megnéznem.
Nem értek a jazz zenéhez, de a kalapom rá, hogy a műfaj szerkezete lett filmbe átemelve. Zseniális káosz volt, egyszerre óda és önreflexív kritika a filmművészetről, Hollywoodról.
Láttunk már ilyent, és erre a rendező rá is erősít, nem csak hogy utalgat régi és új filmekre, de konkrétan ki is kölcsönöz belőlük jeleneteket, történet szálakat. Az Ének az esőben párhuzamot rendesen a szánkba is rágja (,nem egyszer), de még ezen kívül is véltem felfedezni itt egyéb érdekességet. Kíváncsi vagyok hány száz dolgot nem vettem még észre.
Az első kétharmadban fejvesztett tempóban robog előre, nincs egy másodperc szünet. És mikor már azt hinné az ember, hogy elfárad, még egy fokozattal feljebb kapcsol. Őrjítő élmény volt, a szó legjobb értelmében. Aztán hirtelen beletapos a fékbe, és ott veszti el a nézőközönség nagy részét. Kényelmetlen, sötét, melankolikus hangulatban kezd el mesélni az elmúlásról, változásról, hogy aztán a legvégén egy kaotikus robbanással váltson vissza Cinema Paradisoba, állítva könnyes emléket a filmszínházról (úgy, hogy közben megfogalmazza képekben de szövegben is kritikáját Hollywoodról.. meg úgy a nagyvilágról).
Csak úgy kavarognak bennem a gondolatok, ez a film megdolgozott rendesen. Damien Chazelle ismételten remek karmesternek bizonyult. Bár a karakterek elégé sablonosak, így a film hangulatváltoztatásait nem mindegyik követi le jól, de a színészek, a fényképezés, a vágás, a zene, maga a rendezés, simán feledteti a döccenőket.
Nem volt hibátlan, és biztos vagyok benne, hogy egy kis helyismeret nem árt a filmművészet (h)őskoráról hozzá, de e számomra egy kiemelkedő élmény volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
[HBO-n elérhető "Viszlát, Hattman úr!"]
Kifejezetten tetszett!
II. világháború idején játszódó dráma, francia filmekre jellemző egyediséggel, húzásokkal.
10/7. -
törölt tag
Babylon 0 jelölés fő kategóriákban, vicc az egész. Bezzeg az avatááááár!
-
mephi666
nagyúr
na ez kellemes csalódás volt: első ránézésre hülyeségnek tűnt, de viszonylag mély témát érint, könnyed, cukormázas előadásban... 8-10év körüli gyerekeknek simán ajánlható, de engem is szórakoztatott (főleg 40 perc Blonde szenvedés után)
-
-
PuMbA
titán
Az Avatar 2 simán a 4. helyezett lesz, mert még mindig több milliót hoz naponta csak az USA-ban és ezzel a Top 4 filmből 3 Cameron papáé
Ki gondolta ezt...nem sokan.
-
mephi666
nagyúr
na, ritkán van olyan film, amit nem nézek végig: ez a Blonde szaporítja a listát
40percig bírtam, utána áttekertem és a következő 2 órában sem történt semmi, amit érdemes lett volna nézni
oké...
ui: most nézem, hogy masterpiece jelzőt kapott
lehettem volna óvatosabb
-
vond
MODERÁTOR
Forrest Gump? Philadelphia? Cast Away?
Ez Tom Hanks pályájának csúcspontja.
-
mephi666
nagyúr
válasz
bagyulajuve #157015 üzenetére
-
bagyulajuve
addikt
azt hittem, hogy Tom Hanks-től csak én vagyok nem vagyok elájulva
-
Ispy
veterán
-
Rigormortiis
veterán
A párommal megnéztük a Blade Runner 2049-et és a Dűnét. Jó volt látni, hogy nem csak nekem tetszenek ennyire, ő is odáig volt értük.
-
törölt tag
Tom Hankstől már nekem is herótom van, a csávó beleragadt ebbe a kedves szerencsétlen szerepbe az elmúlt legalább 20 évben. Ok az Elvisben más volt meg biztos volt egy-két érdekesebb alakítása de általában ugyanezt hozza. Én a Számkivetettben sem bírtam, az is egy annyira babalin történet. Ott is ő a jóakaró szerencsétlen.
-
Ispy
veterán
Szerintem meg minden színésznek van egy erős alapja, amiből nem fog tudni kimászni, nem tudja levetkőzni. Ezért az a fontos, hogy a színész olyan filmekben szerepeljen, ahol fel tud oldodni és nem egy idegen test. Ilyen alapon kb minden szinészt szét lehet szedni, még egy Al Pachinot is.
-
Mik76
senior tag
válasz
lezso6 #157000 üzenetére
Tom Hanks ripacskent kezdte mindenfele suta szerepekkel vigjatekokban.
Viszont..
Igencsak kinotte magat es letett az asztalra olyan filmeket amik kivaloak. Remek szinesz lett, akit tud formalni a rendezo akivel dolgozik.Az elsot eppen akkora hulyeseg letagadni mint a masodikat.
-
válasz
devil-k #156997 üzenetére
Abszolút nem. Az a dolga, hogy megjelenítse a karaktert, aztán a néző reagál olyan érzelmekkel, ami kijön belőle. TH-tól időnként olyan érzésem van, mint amikor egy TV-showban kigyullad a "Taps" felirat. A Terminal volt ennek a legjellemzőbb mintapéldánya, de a a legtöbb filmjében kisebb-nagyobb rendszerességgel felbukkan ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Politika
- Torrent meghívó kunyeráló
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest