-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Egy csöppet talán tényleg túlzó a Draft Day, de én nagyon szeretem, olyan igazán jó kis feelgood hangulata van. Gyakorlatilag bárhol, bármikor meg tudom nézni, és ha választanom kell háttértévézéshez valamit, jelenleg ott van az első 10 film között, pedig már vagy tucatszor megnéztem/meghallgattam.
-
.LnB
titán
válasz
fateless #101698 üzenetére
Azért voltak már meredek feltrade-ek drafton. Pl a Redskins Robert Griffin III-ért (2012 első kör, 2012 második kör, 2013 első kör, 2014 első kör). '90-ben a Vikings Walker-ért. Bár annak olvass utána azt le se írom ide annyira durva.
De, hogy ne mennyünk annyira messzire, vannak pletykák, hogy 2015-ben Chip Kelly szinte mindenét odaadta volna, hogy Mariota-t draftolhassa. De a Titans nem fogadta el.
Láttam a When the game stands tall-t. Nem rossz a sztori, de nagyon B film.
-
Egyfelől nem igaz történet, másfelől pedig nehéz elhinnem, hogy valaki ennyi későbbi jogot feladjon egy évért cserébe. Viszont remekül bemutatja a csapatok műkődési rendszerét és ettől élvezetes a film. Ez olyan háttérinfó, amit csak kevesen ismernek hazánkban.
Nekem a Draft day egy olyan élmény volt, amit rég láttam ilyen filmtőlA másik nagy kedvencem a When the game stands tall. Különösen azért élveztem ezt, mert nem arról szól, hogyan jutottak el a csúcsra, hanem hogy mi történt, mikor onnan leestek. Megtörtént sportesemények között ez az egyik nagy kedvencem. Véleményem szerint sportkedvelőknek kötelező darab, sokat tanít.
-
atike
nagyúr
War for the Planet of the Apes - Final Trailer
-
válasz
Fitzgerald #101670 üzenetére
Draft day a te filmed akkor
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
A MOM parkban megnyílt már a mozi? Semmi infót nem találok róla.
-
.LnB
titán
válasz
oriic #101690 üzenetére
Nagy lelki gyötrődést okoz ez most nekem, hogy neked higyjek e vagy Hideo Kojimának...
"A Páncélba zárt szellem címet Arthur Koestler 1967-ben íródott Szellem a gépben című pszichológiai filozófiával foglalkozó regénye ihlette. Koestler műve a XVII. századi filozófus, René Descartes elme-test kettősségének kritikájával foglalkozott, amely szerint az emberek szabad akarattal és önálló elmével rendelkeznek, amihez a mechanikus mozdulatokat elvégző test társul, ezek pedig elválaszthatatlan egységet alkotnak. Ennek megfelelően a Szellem a gépben koncepciója így nem más, mint egy gépben (test) lakozó szellem (elme), és ezek kapcsolata."
De inkább a kötözködésed a felesleges most, mert azt írtam az alapja. És az. Az ihlette. Nem azt írtam, hogy azt másolták, vagy az van átírva.
szóval fejezzedabba a piszkálódástot!
-
mephi666
nagyúr
ezt mondta ismerős is, hogy nem annyira mély, mint a régi... abban sokkal erősebben kijött a főszereplő belső gyötrődése és a filmben voltak "művészinek" mondható lassú részek, amik itt kimaradtak: pl 15percig csak mutatták, hogy esik az eső (valószínű elaludt volna rajta az amerikai közönség) ...nálam képes az atmoszféra elvinni egy filmet még akkor is, ha a sztori középszerű és bealudni is tudok fergeteges sztorival rendelkező filmen, ha az atmoszféra idegen és nem tud magába szívni
így, hogy aludtam rá egyet, ez a film nálam újranézős lesz (hétvégére pedig betárazom a 20 évvel ezelőtti részt)
-
.LnB
titán
Nagyon nem mindegy melyiket látod először. Ennek egy 1967-es regény az alapja. És van ezen túl manga, és anime (film és sorozat) is. Egyik sem ugyan az. Mind háromban egy ici picit a készítő saját értelmezése tükröződik.
Én tegnap nem tudtam befejezni (olyan vagyok mint a gyerekek már fél11-kor elálmosodtam), de ma be fogom. Szóval a feléig jutottam. Ahogy mephi666 írta az atmoszféra nagyon fasza. Én imádom az ilyeneket. Viszont a sztori elég híg. Nincs annyira filozófiai mélysége mint kellene lennie, eddig csak egy személyes, belső gyötrődésről szól, ezt kellene jobban kiterjeszteni.
Scarlett Johansson még mindig nem szép.
Nem bírom ezt a nőt. Nem undorodom vagy ilyesmi, de olyan fura feje van.
De a szerepbe passzol az tény.
Ui: Steins; Gate filmet akarok!!!
-
gerii
addikt
Circle:
Ezt a filmet kellene levetíteni minden agymosott idióta észbúkos önfotózó majomnak, és betenni őket egy ilyen kísérletbe egy évre.
Emma Watson jól játszott, sajnos ez lesz a jövő.
-
mephi666
nagyúr
most pótoltam én is a gits-t: ismerős azt mondta, hogy ha láttam a régit/régieket (animét), akkor utálni fogom, mert annak kiherélték a sztoriját/mondanivalóját, viszont ha nem láttam, valószínűleg tetszeni fog... így is lett
a sztori egyszerű, csavarok kiszámíthatóak, viszont a felépített atmoszféra elvitt magával a végéig... zenék is klappolnak mindenhol, cgi-ről nem is beszélve... nekem nagyon is tetszett
-
Bad Pritt
félisten
Spider-Man Homecoming
Ez jó volt. Földhözragadt, egyszerű, lineáris, nem akart nagy világszintű fenyegetést bújtatni a sztori mögé, talán az Ant-Man volt még ilyen kis egyszerű, de jó Marvel film, az összes többinél érezni azt a karakterekre nehezedő hatalmas nyomást, ami az előző Pókembereket nevetségessé tette és csak egy Thor-nak, vagy Kapnak áll jól. Itt szerencsére nem estek ebbe a hibába, nem nagyították fel a konfliktust, ez tényleg egy kis személyes háború és a világban is nagyon jól helyezték el, kvázi egy új dimenziót nyitottak a Marvel mozifilmek vásznán, az egyszerű emberekét, akikre hatással volt a Bosszúállók minden cselekedete és ami eddig inkább a Marvel sorozatok dolga volt, miközben a filmek a nagyképpel foglalkoztak.
A poénok ültek, főleg a May nénis visszatérő gegek meg a párbeszéd Donald Glover karakterével tényleg ütött, annyira flegma arca van a csávónak, hogy önmagában vicces néha, a történet "csavarja" érezhető volt, de ügyesen meg lett oldva, ha elfogadjuk a túlvilági véletleneket. Ami külön tetszett, hogy a Baby Driver után itt is a betétdalok szerves részét képezték a jeleneteknek, nem csak belöktek valamit, mert kellett. Baromi jó ritmusuk volt, csak nem volt annyi, mint a Wright filmben.
Viszont volt pár olyan hibája a filmnek, ami eléggé rombolta az összképet. Látványfilmnél a legfontosabb, hogy nem volt igazán látványos, vagy inkább nem volt rendesen látható a látvány. Csomó mindenről elkapták a kamerát, vagy rohadt sötétben zajlott és emiatt alig látszott valami, Az előző pókok néha egészen elképesztő látványvilága mellett ez kicsit csalódás lett. A Lizt megformáló színésznő hihetetlen béna volt, szerencsére a többi srác tudta ellensúlyozni, Marisa Tomei sminkje meg szemüvege pedig... hát, elmegy. Inkább gagyi, mint hihető.
Ezek viszont nem tudják elvenni a filmtől, hogy szórakoztató. Pokolian szórakoztató és nagyon más, mint a többi Marvel mozi, ráadásul úgy, hogy közben a nézők megcélzott átlagéletkora szerintem nem csökkent. Én baromira élveztem és rengetegszer visszagondoltam a PS4 jövő évi Pókember játékának trailerére, mert nagyon látszik, hogy a filmesek aktívan konzultáltak a fejlesztőcsapattal, mert nagyon hasonló stílusúnak tűnik a játék, pedig nem kimondottan adaptáció. Ha minimum olyan minőségű lesz, mint ez a film, akkor nagy siker vár rá jövőre és egy vásárlójuk minimum lesz.
-
bagyulajuve
addikt
-
mephi666
nagyúr
válasz
ígyvanferi #101663 üzenetére
én egy curling-témájú filmnek örülnék már nagyon
ha meg már filmipar+zeneipar... hasselhoff letette mindkét helyen a névjegyét
-
.LnB
titán
válasz
Fitzgerald #101670 üzenetére
Carter edző? Az nagyon, nagyon jó, és megfelel a kritériumodnak.
-
.LnB
titán
válasz
Fitzgerald #101667 üzenetére
Nekem a kedvenc amerikai focis filmem. De én Eagles fan vagyok.
Ha szereted a sportfilmeket akkor még a 42-t ajánlom. Baseball. Igaz történet az is.
-
.LnB
titán
válasz
Fitzgerald #101665 üzenetére
Nekem meg Vince Papale ugrik be róla!
[link]Fly Eagles Fly!
Meghallgatom azt a zenét nem rémlik mi az. szerk.: Nem kellett volna.
-
atike
nagyúr
válasz
ígyvanferi #101663 üzenetére
Szóval nem mondtam ilyet. Csak azon agyaltam, hogy a kiadónak megtérülnek-e valaha is a film költségei....
-
atike
nagyúr
Borg vs McEnroe trailer
Első nekifutásra azt hittem valami vicc...
Lesz olyan, akinek ez a film érdekes lesz? Megéri egy ilyen témájú filmet megcsinálni....?
-
mephi666
nagyúr
prince ital joe-val jól nyomták anno
...de az orvlövész, négy tesó és rocksztár sem volt rossz azok közül, amiben komolyabb szerepet kapott...
-
callmeakos
veterán
válasz
oriic #101650 üzenetére
Egy fehér háttér előtt bejön Amerika Kapitány, és elkezd arról papolni hogy egy katonának kitartónak kell lennie, de ennek nem mindig van eredménye. Utalva hogy semmi extra jelenet nincs. És ezt teszi ezt full sunyi vigyorral az arcán.
Na mondom én bírlak baszki, de most azért megb#szódhatsz te troll
És ezért fájt, különösen a KapitánytólNem gondoltam volna hogy képes ekkora troll lenni.
-
Viszlát
addikt
válasz
radi8tor #101654 üzenetére
Egy szóval sem írtam, hogy követendő példa lenne vagy bármi ilyesmi, de a film témája ez, azzal meg nem tudok mit tenni.
Ha a megértés miatt írtad ezt, akkor arra gondoltam, hogy a film nagyon jól bemutatja a hátterét mindkét karakternek, nem fekete-fehér szitu egyáltalán.
-
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_ #101632 üzenetére
Ejj, mindig elfelejtem milyen ifjonti vagy még.
Egyébként az a film szempontjából mindegy, hogy milyen saját élményeid vannak, a hozzáállás változása az ami szükséges, mert hát a film gerincét az apa-fiú kapcsolat adja.
(#101643) Tibiajax: nem emlékszem, de nem hinném, hogy rendezőit néztem volna. Ideje elővenni újra.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
callmeakos #101646 üzenetére
Írd már le pls hogy mi volt a 2. jelenet. Thx. Hja igen az intró zenéért jár a pacsi, pont azon agyaltam hogy halljuk-e majd, erre betették oda. Abban a formában.
-
.LnB
titán
DUNKIRK - Never Surrender trailer
Úgy látom még nem volt. Hihetetlen, hogy Nolan új filmje, és még mindig teljesen hidegen hagy.
Még erőltetni se tudom magamra, hogy "na erre csak el kellene menni moziba"...
-
callmeakos
veterán
SpiderMan: Homecomeing
Ez így okés volt. Őszintén, nagyon nem ültem fel a hypevonatra, szerintem botrányosan elcseszték a marketingjét ennek a filmnek (rettenetes előzetesek, béna plakátok - mozi előtt megnéztem a Csodapók2 egyik trailerét, messze stílusosabb volt mint ennek az összese. Szerencsére nem ez döntött, és a film jobb lett annál.)Kicsit az Ant-Manre hajaz, fakadóan a kiskaliberűségből, csak ide jutott egy jobb "gonosz" is. Vulture-t valahol Baron Zemo-hoz tudnám hasonlítani. Elég sok hasonlóságuk van, ráadásul Keaton zseniális. Furcsa volt látni, hogy az eddigiektől eltérően, ez a Pókember nagyon sok esetben full ügyetlen, ráadásul süt róla hogy még masszívan tinédzser. Ahogyan viszonyul a dolgokhoz, ahogyan látja a dolgokat, de hát na. 15 éves, ne csodálkozzunk ezen. Stark tényleg keveset van, de basszus, ez a film elérte hogy ennyi játékidővel is adjon egy nagy löketet a karakterfejlődésének
.bejött az apafigura. ez se gondoltam volna, de a filmbéli megjegyzéséből leszűrve ő se
Úgyhogy ja, szegény Pókembernek tényleg az kellett, hogy hazatérjen, és ne amortizálódjon tovább a Sonynál. Apropó Sony. Az év üzlete díjat toronymagasan ők nyerik az tuti. Semmit, ismétlem semmi érdemlegeset (Pókemberen kívül) nem adtak a filmhez, cserébe nagyot kaszálnak. Mert talán két dolgot adtak: pókembert, és azt az átkozott productplacementet. Le se tagadhatná ez a film hogy Sony származék.Ja, és a film eleji Marvel logó alatti zenéért pedig hatalmas pacsi. Meglepődtem hogy viszont hallom azt a dallamot
(#101644) oriic
HATALMAS hibát követtél el barátom
Van második jelenet, és úristen
Már vártam hogy mikor fogják ezt meglépni, de meglepett hogy pont most, és pont Ő vele!Ezt direkt spoilerbe teszem hogy ne rontsam el, mert az a jelenet úgy üt igazán, ha még sejtésed sincs mi jön. Ha így utólag visszakutatja az ember, akkor az már nem poén.
Fájt, Fizikailag fájt, ráadásul pont nekem8/10
-
oriic
HÁZIGAZDA
Pokember: Hazateres
Jo volt ez, sot kifejezetten elveztem. Kicsit feltem h Stark sokat lesz benne, de pont eleget szerepelt. Talan egy kicsit hamar lett vege, en neztem volna meg egy ideig. Elso stablistas jelenetet megvartam, sokat nem ertettem belole, viszont azt nem tudom volt-e 2. jelenet, mert kijottem. Jegy arat boven megerte.
-
mephi666
nagyúr
válasz
KaitouP #101637 üzenetére
ja ez nagyon jó film volt... végigizgultuk mi is
megnéztük utána a deepwater horizon-t is, de az már nem tetszett ennyire
-
S e t h
nagyúr
Én már nem is tudom ki, mikor, hol ajánlhatta a
The finest hourcímű filmet, de nem sok kedvem volt hozzá, hogy megnézzem, viszont most mivel nem volt semmi más terítéken, így gondoltam adjunk neki.
Először akkor kezdtem el csodálkozni, amikor Chris Pine mellett feltűnt Ben Foster, akivel együtt szerepeltek már a Hell or High Waterben is( nagyon komáltam).
Aztán amikor egyre jobban kezdtem kedvelni az alkotást, akkor már szinte kezdtem élni a gyanúperrel, hogy a rendező is azonos, aztán kiderült, hogy mégsem.Mert milyen is a film? Hát bexarás jó és kicsit furcsállottam is az imdb pontozást, mert számomra sokkal többet nyújtott.
A félszeg, első munkahelyén kezdő és éppen még félszegebben szerelembe eső, mások által heccelt Bernie Webber kapásból olyan feladatot kap a főnökétől, hogy konkrétan ölje meg magát. Mert ugye ő a partiőrségnél helyezkedett el kezdő tisztként, amiért az öregek szopatják is, de jön egy brutális erősségű vihar, ami ropiként roppantja ketté a tankereket, neki meg hát ugye hivatalból feladata az életmentés, ezért kizavarják, mondhatni egy xaros ladikkal.
Én nem tudom van-e ebből a filmből 3d, 4d, plusz az ennediken, de egy tsunamis film sem tudta velem ennyire éreztetni, hogy egy életre elegem legyen a vízből, főleg ha még hideg és mellette 100 km/h-s szél van.
A bőrömön, a torkomban éreztem a sós vizet, amikor ezek a srácok küzdöttek és mentek(hajóztak) a halálba.
A szerelmi szálat sem tartottam giccsesnek, sőt, horribile dictu, aranyos volt.
Hab a tortán, hogy valós történeten alapult, ami csak a végén vált nyilvánvalóvá számomra, ezáltal is elismeréssel adózom az emberfeletti teljesítményért.
Kap egy 8,5-öt. -
mephi666
nagyúr
válasz
radi8tor #101633 üzenetére
itt kecskeméten keira knightley volt pár hete néhány napra: belvárosban le is zártak miatta (és a forgatás miatt) pár kisebb utcát... a colette-hez vettek itt fel pár jelenetet: annyira nem hozott lázba a film, de ha látom valahol, majd belenézek, mert szerintem a színház környéke benne lesz 1-2 snittre
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akinek mázlija van találkozhat Budapesten Mila Kunissal.
Szeptemberig Budapestre költöztek férjével Ashton Kutcherrel. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Viszlát #101622 üzenetére
én is arra jutottam, hogy ezt egyedül tervezem megnézni.
bár a harmadik X-re még szerencsére egy hangyányit várnom kell, az is biztos, hogy jó sok minden történt ahhoz az elmúlt években, hogy teljesen új perspektívából tudjam megnézni. 30 után elő lehet venni újra
(bár a nálunk jelen lévő vagy akár múltbéli szülő-gyerek kapcsolat még az ingoványos között is az ingoványosabbak közé tartozik, ez megint csak egy tiédtől teljesen eltérő látképpel fog kifutni, legyen is bármelyik stádiumban - illetve ezt persze nem tudhatom, csak sejtem)
-
King Arthur: Legend of the Sword
8/10
Nagyon adja ez a Guy Ritchie stílus. Nagyon jók a zenék, színészek is rendben vannak. Ez jó film. Jöhet a folytatás.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Bad Pritt #101621 üzenetére
csomószor olyan érzésem volt, hogy valami nagyon nagyot akart fogni a rendező, de kicsúszott minden a kezéből, ezért értelmetlen töltelékjelenetek keletkeztek, amik helyett ha rágyúr inkább a karakterek kidolgozására, többre ment volna...
sejthető volt az is, hogy az első részből a csajt elintézte, de erre a szálra is többet adtam volna... meg mondjuk jobban meg próbáltam volna alapozni a legelső alien filmnek
-
-
Tibiajax
nagyúr
Az óceánjáró zongorista legendája
hd,hun
10/10 -
Viszlát
addikt
válasz
hoffman_ #101567 üzenetére
Nem egyszerű film az biztos, de őszintén szólva én egyedül nézném a helyedben, megteremtve a körülményeket hozzá (nyugalom kívül-belül), vagy max olyan emberrel, akivel nagyon-nagyon mély kapcsolatod van. De ha meg tudod oldani, akkor egyedül a legjobb.
Plusz van egy másik tényező is, ami mindenkinél egyénileg változó, mégpedig, hogy hol tart az életben, képes-e már objektíven reflektálni a saját gyerekkorára, szüleire. Ez általában 30 körül és fölött történik meg, amikor akár magunkat, akár szüleinket egy inkább pragmatikus mint emocionális módon vizsgáljuk, és a motíváció a megértés, fejlődés és tanulás, nem a lázadás, elutasítás. Véleményem szerint ennek megtörténte kulcsfontosságú a film befogadásához.
-
atike
nagyúr
Cult of Chucky - Red Band Trailer
Nocsak, nocsak.
-
mephi666
nagyúr
alien: covenant (spoileresen)
nagyon odavagyok az alien filmekért, így ez a rész elsőre rendesen mellbevágott... se nem prometheus, se nem alien és leginkább nem jó a film
olyan, mintha figyelmen kívül hagyták volna a korábbi 4 alien részt... vannak benne orbitális baromságok, amire egy ridley scottnak figyelnie kellett volna... pl vegyük a régi 4 rész droidjait: évszázadokkal később játszódik időrendben, mint ez és ott a droidok nem voltak ilyen terminatorok, mint david/walter... (kb, mint a star wars-ban, ahol a később megjelent 1-2-3-ban r2d2 olyan trükköket tüd, amiket a 4-5-6-ra kiherélnek belőle
)
ami baromira zavart, az az alienek "kifejlődése": nehéz lenyelni azt, hogy david alkotta meg őket (a kicsivel később játszódó alien1-ben mintha arra utalnának, hogy tán 1000 éve is ott lehetnek az lv426-on) és az ismeretlen eredetük így szépen át van húzva, ami nálam rendesen emelte a velük kapcsolatos parafaktort... david megalkotta, kifejlesztette? kb mint amikor valami tömegpusztító fegyvert akarnak megalkotni, de rácsesznek, mert túl jól sikerül
ilyen klisét láttunk már milliószor, nagyon vásári megoldás volt itt is ellőni... az pluszban zavart, hogy az alien1-ben ahogy brett-re rátapad a facehugger, még visszaviszik a hajóra, ott küzdenek a levételével, órák múlva lehullik róla, majd megint hosszabb idő után mászik csak ki belőle a "kicsi alien" ...itt meg david 3 perc alatt végigmozizza, ahogy a facehugger belepetézik az ipsébe és már ki is jön belőle a gizda "kicsi alien" ...aki 5perccel később már 2méteres teljesen kifejlett példány
hogy a viharban? táplálkozás és egyebek nélkül növekedik, mint a gomba és évtizedekkel később belassul az egyedfejlődés? baromság... (3. részben ripley-ben napokig fejlődik az új queen, de a kommersz alieneknek is ennél jóval több kellett)
a töltelék részeknek megint nem éreztem jelentőségét... volt ilyen a prometheus-ban is, de ott még viszonylag helyükön voltak ezek, itt meg ezt a művészieskedést nagyon eltúlozták... furulya, wagner és társai... oké, ezzel mutatták be, hogy alkotásra képessé vált david, de nem éreztem hogy ennek itt helye lenne... a karakterek egytől egyig nagy nullák voltak: semmit nem éreztem velük kapcsolatban, amikor elhullottak... a csavar a film végén megint 100%-ig sejthető volt... az alien-ek jelenlétét is kevésnek éreztem: azt hitték, hogy tesznek bele 2 neomorph-ot, 2 xenomorphot meg 2 facehugger-t és már alien film lesz? fürdőjelenetnek mi értelme volt? zs-kategóriás slasher-ekben működik az "akik b@sznak: ráb@sznak" effektus... minek kellett ide is beerőltetni?
az ilyen megoldások szépen lehúzták a filmet az avp2 szintjére... (mondjuk abban legalább többet mutatnak az alien-ekből)
teljesen olyan érzésem van, mintha elkezdtek volna egy prometheus2-t, felénél eltalálták volna, hogy csinálnak akkor belőle alien-t, aztán ez az égetnivaló hibrid lett belőle, ami igazából egyik sem
év elején meg is lepődtem, hogy augusztusról májusra tették a premiert, de valószínű csak ridley scott-nak nem futotta már zsíroskenyérre, ezért álltak neki kapkodni... ez minden volt, csak nem "kész, kerek, alkotás"
...baromi mérges vagyok... ez a film akkor kaphat még 1 esélyt nálam, ha lesz valami normális rendezői változat, mert ha abban valami nagyon nagyot húznak, akkor felkerülhet a polcra (a prometheus-t is csak kb 3. megnézésre vette be a gyomrom teljesen és azóta már úgy látom, hogy nem rossz film az... itt "kicsit" félek, hogy nem így fogom látni)
-
mark!
őstag
válasz
oriic #101459 üzenetére
ÚR ISTEN, HOZOM A KÖTELET. egy agyonhypeolt, szar mangából csinálnak egy még szarabb és még hypeoltabb animét aztán a NETFLIX csinál belőle egy live action filmet.. hatalmasat csalódtam a netflixben: nem ez kell a népnek, hanem még egy 4-5 stranger things évad...
(asszem megvan az év legrosszabb bejelentése)
-
Tényleg egész jó lett ez a Pókember.
8/10-et simán adok rá.Nálam pont azt hozta amit vártam, jól szórakoztam és nem csalódtam.
Marvel nagyon érzi ezeket a képregényes filmeket továbbra is.
-
k-adi
nagyúr
A Kör - The Circle (Emma Watson, Tom Hanks)
Kevés kommentet látok itt erről és ez egy kicsit el is szomorít, mert egy igazán érdekes témát, jövőképet dolgoz fel a film, amit jó lenne kibeszélni.
Maga a film ugyan nem egetrengető, sőt, de a story érdekes. Sajnos elég hamar vége lesz a filmnek, bár nagyjából lezárják, de én még néztem volna mi lesz tovább. Emma W még mindig túl posh, szegényke ezt már sosem fogja levetkezőni magáról. Tom H pedig sajnos túl keveset szerepel ami mindig egy fájó pont, ha róla van szó.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Fitzgerald #101606 üzenetére
Vin Diesel már csak azért sem lehet igazi macsó, mert az orra alatt motyogja, hogy family, meg Letty. Így nehéz komolyan venni.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
bagyulajuve #101605 üzenetére
A Franco-n kívül egyik karakter sem akart az lenni a szó klasszikus értelmében véve, és még ő sem annyira, mint a mai macsó akciószínészek. Akkoriban nem létezett még ez az "in your face", nagydumás, már-már alpári és rettentően unszimpatikus macsó archetípus (Vindízel, magadra ismersz? ), ami manapság.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Fitzgerald #101604 üzenetére
mondjuk Maggot nem volt túl macsó
- de a mondandóddal eléggé egyetértek
-
Fitzgerald
veterán
The Dirty Dozen 8.5/10
Most volt 50 éves a Dirty Dozen, gondoltam újranézem (kb. 20 éve láttam utoljára). Most először láttam angolul.
Ez még abban az érában készült, amikor a macsó műfaj nem volt még túljátszva (pl. Expendables-sorozat, Vin Diesel akármelyik emeletes gyökérsége, stb.).
A hatvanas évekbeli macsók nem voltak tokától bokáig kigyúrva, mégis sokkal karizmatikusabbak és férfiasabbak voltak, mint ezek a mai kamu akciósztárok. Olyannyira, hogy sztorira nem is volt szükség, elvitték a filmet a hátukon a karizmájukkal. És így érdemes nézni ezt a filmet is, nem a cselekményre kell figyelni. Charles Bronson, Telly Savalas, Lee Marvin, John Cassavetes. Ezek mindegyike megért 10 Jason Statham-et, húsz Dwayne Johnson-t, meg legalább 30 Vin Diesel-t. És akkor ott van még Donald Sutherland, Ernest Borgnine, George Kennedy a nem annyira macsó szerepekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest