- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
Nos, a DS szerint 400x300-as VESA szabványú a TV-d.
A teljesség igénye nélkül (4k-10k között):
Hama 108771
Hama 118108
Stell SHO 3310 Slim
Stell SHO 3310 MK2 Slim
Stell SHO 3320
és szerintem egy nagyon jó fejlesztés:
Stell SHO 3630 Slim (15-19k közötti az ára)Ohh, mostanában lefelejtem: a Stell konzolokhoz a faladnak megfelelő Fisher dübeleket vegyél.
-
burzum
tag
65-os Samsung Q80T-hez milyen fix fali konzolt ajanlotok?
-
Tengri
senior tag
Szia!
A Stell SHO 3610-es (nem MK2) videóját ha jól emlékszem rendesen szerelővel készítették.
De a lényeg. A mellékelt dokumentáció csak 4-el ajánlja akkor az is meg kell hogy tartsa, de a 6 vagy 8 ponton történő rögzítés az masszívabbá teszi.
A hétvégén szereltem fel az egyik ismerősömnek egy monitortartót és csak 4 csavart mellékeltek hozzá, de én 5-el szereltem fel neki. Fisher SX dübellel és csavarokkal.
"Szóval csak ez lett volna a kérdésem mennyire érdemes feljebb vagy lejjebb csavarozni ha a konzol lyukai több megoldást is engednek."
A legjobb megoldás mindig hogy a TV-re felcsavarozható alkatrész lehetőség szerint arányosan legyen felszerelve, azaz alul és felül ugyanannyi rész legyen a rögzítési pontoktól. Így a terhelés is arányosan oszlik el rajta. Ez akkor változik ha a rögzítési pontok a TV készülék hátulján aránytalanul el van csúsztatva a készülék aljára. Akkor az arányosságtól el lehet térni, hogy esztétikailag ne rondítson az összképbe a kilógó alkatrész. -
tsh
újonc
Köszi de ez a videó nem igazán fedi a valóságot.
Például a videón 8 csavar/tiplivel rakja fel, valóságban csak 6-ot adtak és a papíros leírás amúgy csupán 4-et ajánl. (Mondjuk szeretek biztosra menni és tuti fúrok még néhány lukat rögzíteni, van itthon néhány nagyobb IKEA-s tipli.)
Illetve a videón az a TV-be csavarozott konzol rész pont végig ér(pici a tv), nyilván úgy rakta, hülyén nézne ki ha alul vagy felül kilóg. Na most ehhez képest az én nagy 65"-os TV-men bárhogy rakok nem fog kilógni se alul se felül.
Szóval csak ez lett volna a kérdésem mennyire érdemes feljebb vagy lejjebb csavarozni ha a konzol lyukai több megoldást is engednek.De akkor lehet, hogy teljesen mindegy.
-
Tengri
senior tag
Szia!
A Youtube-on van fent installálási vidó a konzolról (szinte az összes Stell konzol fent van).
Stell SHO 3610 MK2 -
tsh
újonc
Sziasztok
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Megvettem a 3610 MK2-t. Felszerelésben segítenétek hogyan célszerű a TV hátára csavarozni a konzolt? Az a problémám, hogy lyukak szerint rakhatom feljebb is, lejjebb is. Mindegy? Vagy mit mondtok? Leírás nem írja.
Lejjebb rakni talán azért célszerűbb, mert akkor közelebb lesz, könnyebben hozzáférhető az alsó biztosító csavar.
LG uhd led TV 65un7300 -
Tengri
senior tag
Fix fali tartók (dönthetőek általában +/- 12 fokban, árban 4k-10k között):
Stell SHO 1004B
Stell SHO 3310
Stell SHO 3310 MK2
Stell SHO 3320
Stell SHO 3320 MK2
Stell SHO 3300
Stell SHO 3300 MK2Mozgathatók(ezek már jóval drágábbak 10k-25k):
Stell SHO 3600
Stell SHO 3600 MK2
Stell SHO 3600 MK3
Stell SHO 3610
Stell SHO 3610 MK2Kapható az említett boltokban (főként az ED-nél, de nem mind).
Vannak jó HAMA konzoljaik is, ha netán az tetszene.
Stellhez a faladnak megfelelő Fisher dübeleket vegyél. -
Tengri
senior tag
Szia!
A gyártók nemigen tüntetik fel a falhoz rögzítő részen a lyuktávolságokat. Így tényleg szó szerint méregetni kellene a konzolokat melyik a megfelelő. Ebben nem igen tudok segíteni.
A VESA 400x400-at sok konzol tudja, de kellene a képernyő átmérője is, hiszen nem mindegy milyenre teszed fel a TV-d. -
Land
veterán
Üdv! A jelenlegi panel lakásunkat úgy vettük, hogy a fal egyik részén van egy négyzet alakú, sarkainál 4 db tiplivel ellátott TV tartó rész. Mérete: 8x8 cm-es
A TV-nk VESA 400x400-as. A 8x8 cm-es tiplis részre milyen TV tartó állványok szerelhetőek fel? Ma mennék venni TV állványt, ahol Edigital, Euronics és Auchan is van. Köszi! -
Kayla2
tag
Oh most néztem videót lehet ezt megdönteni csak béna vagyok. Akkor holnap neki állok
-
Kayla2
tag
Megvettem az általad is javasolt fali konzolt már fent is van a TV viszont rájöttem, hogy az a +-3 dőlés előre hátra kevés lesz
Tudsz valami hasonlót ajánlani majd később cserélem a konzolt. Túl magason van a TV-erre nem gondoltam. Amúgy ezt leszámítva kiváló a konzol kösz, masszív jó darab!
-
Tengri
senior tag
válasz
mcsabi84 #2627 üzenetére
Szia!
A gyártói oldal szokott lenni a pontos és nem a boltok oldala, de van olyan bolti oldal ahol szintén szerepel a kívánt vesa méret.
Ha 300x300-as kell akkor nyugodtan vedd meg, a Stell jó konzolokat gyárt, de a mellékelt dübelek helyett a faladnak megfelelő Fisher dübeleket vegyél. -
mcsabi84
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ Stell SHO 2021 Slimet? A gyártó honlapján VESA 300x300-ra is ajánlják, viszont több bolt oldalán is ezt adták meg infóként: VESA 75×75, 100×100, 200×100, 200×200, 400×400, 600×200 és 600×400, azaz a nekem szükséges méret kimaradt.
-
Kayla2
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung Q80T 65" dögöt. Szeretnék hozzá egy fali konzolt dönthető, illetve oldalirányba mozgathatót. Régen már ajánlottatok csak azóta eltelt 2 hónap (gyűjtöttem rá) és bevallom elfeledtem mit javasoltatok. Arra emlékszem, hogy 20.000 volt kb. (talán ez volt) Illetve, hogy 2 karút javasoltatok. A TV állvány nélkül 24.1 kg. Köszi előre is a válaszokat (ismét). -
zsakadam
tag
Sajnos nem. Tényleg nem olcsó... De a sebesség is számított, így az üzletből egyszerre érkezett meg a TV és a konzol. Így a mostani húsvéti hétvégére be tudtam mindent üzemelni. Illetve azt gondoltam, hogy az 1cm faltól való távolság jól mutathat. Most így, hogy fent van, pedig azt gondolom, hogy nem lenne annyira jó, ha ennél nagyobb lenne a távolság.
-
dh66e
veterán
válasz
concrete86 #2617 üzenetére
Szia!
Fischert vegyél barkácsboltban. Mondod hogy betonba lesz és kapsz megfelelőt. -
dh66e
veterán
válasz
zsakadam #2616 üzenetére
Szia!
Ne aggódj nem lesz gond.Amennyiben robban a tégla akkor a tipli sem fog benne rendesen,de ezt érzed amikor behajtod a csavart.Egy fotót ha tudnál csinálni erről a gyári konzolról persze tévével együtt oldalról ha látszik azt megköszönném,nagyon érdekel a mágneses megoldás hátha kell valakinek ilyesmi.
-
concrete86
aktív tag
Sziasztok, budapesti 10 emeletes panellakás beton-főfalába tervezek konzolt felfúrni. Tipliből mit tanácsoltok? Egyébként egy 55”-os LG CX a kiszemelt, kicsit sz*r a csatlakozók kialakítása hátul. Van jól bevált tipp erre a típusra? Max 15k.
köszi előre is!
-
zsakadam
tag
Sziasztok! Kicsit eső után köpönyeg jellegű a kérdés, de hátha nem csináltam nagyon rosszul... Adott egy Sony 77" TV, a maga 35kg-jával és a gyári Sony WL850-es konzol, ami 3kg. Ezt 4db Fischer Duopower 12x60 S-el szereltem fel. A tiplihez kapott 8x80-as csavarokat használtam. Ennek a doboz szerint lyukacsos téglában 40kg a teherbírása. Sajnos az egyik felső lyukat ütvefúróval csináltam, utána jutott eszembe, hogy nem azzal kellene... De a tipli jól beleszorult és a csavar becsavarása után is úgy tűnt, hogy tart, mint a beton. A kész műre az egyik gyerkőcöt is ráküldtem húzódzkodni (igaz még csak 30kg). Na szóval mostmár a TV is rajta van, minden remeknek tűnik... Csak aggódom, nehogy később baj legyen, hogy pl. több csavar kellett volna felülre... Nagyon nincs kedvem leszedni... Amúgy a TV elhelyezése olyan, hogy nem kell kihúzgálnom, csak, ha a csatlakozókkal akarok variálni, azaz szinte 100%-ban betolva fogom használni. Nálam tapasztaltabbtól örülnék egy megnyugtatásnak, hogy jó lesz így, ahogyan most van... :-)
Amúgy a konzol tök jó és nagyon tetszik, hogy a felső részén van egy mágnes, ami behúzza a TV-t a falhoz, így alig van távolság a TV és a fal között. -
Rebirth
tag
Sziasztok. Annyit tennék hozzá a téma összefoglalóhoz, hogy szerintem tégla falat ne ütvefúróval fúrjatok, mert összeroppantja a tégla belsejét, ami miatt pont nem fog megállni benne a tipli rendesen. Lehet már valaki írta, nem olvastam végig az egész topikot
-
Tengri
senior tag
Szia!
Stell SHO 3610 MK2
ha a korábbi verziót (Stell SHO 3610) veszed azzal sem jársz rosszul, de az MK2 masszívabb és szerintem jobb is.A konzol gyártók egy konzol tervezése/készítésekor figyelembe veszik a TV gyártók képátlóhoz tartozó súlyt is és aszerint írják rá a paramétereket. Addig garantálják a megbízható működést. A súlynál szokott egy kicsit vastagon fogni a ceruza valamikor, de teljes kihajtott állapot mellett még egy kicsit szoktak ráhagyni.
A TV gyártók (egy adott gyártónál a különböző szériatipusainál is) változó VESA szabvánnyal látják el a készülékeket és a TV hátulján változó helyen szokták a furatokat is elhelyezni.
Nagyobb képátlós TV felszerelésnél a konzol gyártó egy esetleges baleset beköveztkeztekor már nem vállal felelősséget kártérítési igény esetén.Egy fontos dolog lemaradt:
Fisher SX vagy duopower dübellel szereld fel a konzolt.
-
tsh
újonc
Sziasztok
LG 65UN7300 LED TV-hez (VESA 300X300) keresek megbízható, könnyen szerelhető fali konzolt. Tégla fal.
Előny ha a fal síkjától könnyen ki lehet húzni a tv-t mert viszonylag messze (4+ méter) van a kanapé így valamivel közelebb tudnánk hozni. Illetve így a csatlakozók is könnyen hozzáférhetőek maradnak.
Ár max 15-20e.És lenne egy általánosabb, buta kérdésem: miért tüntetik fel, hogy egy konzol mekkora méretű TV-hez van és azt mennyire kell komolyan venni? Ha mondjuk bír 50kg, vesa kompatibilis, 55"-ig írt konzolra miért nem tehetek 23kg-os 65" tévét?
Bocsánat, abszolút nem értek hozzá csak nekem olyan felesleges adatnak tűnik a kijelző méret ha teherbírás és vesa szabvány stimmel. Szeretném megérteni, hogy mégis miért lehet lényeges? -
amstorm
aktív tag
Sziasztok!
Ha 43"-os a tv mennyire számítana ha egy olyan fali konzolt vennék ami 42"-ig ajánlott (de mind a kettő a vesa 200x200-as)? -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
LG CX-hez (300x200, ~20-22kg) keresnék egy olcsóbb fix TV fali konzolt, úgy érzem most kicsit lent van és fáj a nyakam emiatt. Alzán nézelődtem, nagyon meg vagyok elégedve a gyors kiszállításukkal. Tudnátok segíteni?
Köszi!
-
Tengri
senior tag
Szia!
A gyártók nemigen tüntetik fel a falhoz rögzítő részen a lyuktávolságokat. Így tényleg szó szerint méregetni kellene a konzolokat melyik a megfelelő. A másik, ha nincs meg a TV akkor olyan konzol kellene amelyik a VESA szabványszéles spektrumát lefedi és még így is előfordulhat, hogy a TV nem lesz kompatibilis vele...
A helyedben először megvenném a TV készüléket, majd ahhoz vennék konzolt. Végezetül nem ragaszkodnék a már meglévő lyukakhoz. Szerintem a tulaj, ha szépen megkéred akkor nem fog ellenkezni, hiszen a lyukak egyik "felét" fel lehet használni, csak pár új lyukat fúrnál a konzolhoz. -
-
Tengri
senior tag
Szia!
Szerintem nem jó az ajánlás.
#2597 Sischo
Neki fixek a falban levő tiplik helyei így ahhoz venné a konzolt. Az általad ajánlott Stell SHO 3610-nek a falhoz való rögzítő részének a mérete 204X480
Így tuti nem jó a 300x300 vagy a 300x400-hoz.
Én HAMA termékeknél emlékszem, hogy nagyobb a függőleges lyuktávolság falnál való felfogatásnál, de nem vagyok biztos benne, hogy mennyi pontosan. Általában nem tüntetik fel a falhoz való rögzítő résznek a lyuktávolságait a gyártók. Pont emiatt nem mertem ajánlani konzolt (emellett hiányzott a VESA szabvány is a TV felfogatáshoz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest