Hirdetés
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dwaman
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a tipli hossza mennyire befolyásolja a stabilitást?
10x50 vs 10x100? A falból való kiszakadás szempontjából jelent valamit? -
Aguinaga
őstag
Sziasztok!
Kaptam 3000 ft-os alza kupont, esetleg onnan tudtok ajánlani megfelelő minőségű TV tartó konzolt? 55"-os TV-hez.
-
Lacka89
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Q1E 55" tv, amit szeretnék a falra tenni. Nem csak szemből néznénk, hanem néha az étkezőből is, ezért olyanra gondoltam, ami kifordítható 90°-ban. Tudtok, ajánlani hozzá valami jót 10-20e ft-ért? Előre is köszi
-
jeni
félisten
hello,
jól gondolom,hogy a két karos,két pontos fali rögzítésnél a TV-t nem lehet 180 fokban elforgatni vagyis inkább 90 fokban a falhoz képest a TV tartó tartót,hogy a tv majdnem hogy derékszögben álljon a fallal?
az egykaros fali tv tartók erre már jók vagyis 90 fokban (180 fok) elforgathatóak?
Inkább ez Tv méret függő lenne a dolog? -
Vhiktor
nagyúr
Tegnap felkerült a Stell sho 3610 mk2 a helyére.
Szerintem csinálok róla hamarosan videót.
A mellé csomagolt dübel elég fingi lingi, féltem is használni. -
Tengri
senior tag
válasz
Apollo17hu #3390 üzenetére
A lényeg: a 100x200-as VESA szabványnak feleljen meg a konzol. Konzolok közül a kevésbé népszerű ("noname") konzolok is ugyanúgy teszik a dolgukat, mint a Vogel's vagy a nevesebb gyártók konzoljai, bár van olyan konzol gyártó/forgalmazó melynek konzoljainál több gyártási hibás is volt már (gondolom elcsúszhatott a sablon).
-
-
OldMike
őstag
Igazad van, méretadatok nélkül gondoltam, hogy a függőlegesre állított elemek 100 mm-re vannak, de az a távolság 200 mm.
Én biztosan olyan tartót vennék, ami két függőleges, felakasztható sínnel működik. Ezeknél 600 mm-ig (extrém esetekben még tovább is ) mindenféle variáció rendelkezésre áll, ráadásul a tartóra felakasztás is egyszerűbben megy. Igaz ezeknek nagyobb az önsúlyuk.
-
OldMike
őstag
válasz
Apollo17hu #3382 üzenetére
Szia!
Lehet hogy már visszavitted, akkor lényegében tárgytalan a válaszom. Csak a korrektség miatt: amennyiben az alsó képen lévő szárnyakat felcserélve (bal->jobb és viszont) valamint úgy elfordítva, hogy a rövidebb rész a ferde furatokba van illesztve (azaz a hosszabb rész függőleges), akkor szerintem megtarthattad volna a tartót. -
Tengri
senior tag
válasz
Apollo17hu #3384 üzenetére
Most a MM-ben olcsóbb...Fischer dübeleket mellékel a HAMA így arra nem kell külön költened.
-
Tengri
senior tag
válasz
Apollo17hu #3382 üzenetére
Szia!
A gond az, hogy vettél egy TV-t és a TV VESA szabványát nem támogató konzolt. A konzolt ha van mód rá akkor vidd vissza.
Egy Hama 118125, vagy egy Hama 118127 jobb választás lenne.
Olcsóbb megoldásként Equip 650407 de minőségileg a Hama jobb megoldás lenne. -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Hisense 40A5100F tévét, hozzá pedig egy Nedis TVWM1330BK konzolt.
Az a problémám, hogy a konzol csak úgy illeszkedik a tévé hátuljára, ha a konzol "szárnyai" nincsenek felszerelve. Sőt, akkor is 90 fokkal elforgatva illeszkedik csak a tévére, ami azért gond, mert így eleve 90 fokkal elfordítva kell felfúrni a konzolt a falba, és nem oldalirányban, hanem függőlegesen lehet dönteni majd a tévét. Tartok tőle, hogy emiatt a tévé súlya (5,5 kg) már önmagában lefele fogja dönteni a konzolt. Benéztem? Küldjem vissza a konzolt? Milyet vegyek helyette?Kép a tévéről és a konzolról:
-
Csaxi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sony 65XH9096 TV, amit szeretnék tégla falra rögzíteni.
Ha minden igaz, VESA 300x300mm a rögzítési mérete.
A falon, ahová kerülne, a TV mögött vannak a hálózati dugaljak, amiket jelenleg is használunk, jó lenne a jövőben is könnyen hozzáférni ezekhez.
Az is szempont lenne, hogy a TV a lehető legjobban simuljon hozzá a falhoz.
Fentiek alapján a Stell SHO 3610 MK2 nekem is jó opció lehet, vagy valami mást ajánlanátok?
Köszi a választ előre is! -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Vettünk egy panel lakást ahol van egy gipszkartonból épített polcrendszer, persze régen készült és épp hogy egy 32-es TV fér el. Konzol megvan már az előző lakásból egyenlőre egy 7 kg tv van rajta.
A vezetékelés miatt van egy gipszkarton előtétfal, mögötte van légrés, utána vasbeton fal. Jól sejtem, hogy érdemesebb lenne a betonba fúrni dűbellel, majd menetes szárral kihozni a gipszkarton elé ott pedig anyával rögzíteni? -
Tengri
senior tag
válasz
gangstagergo #3376 üzenetére
Én konkrétan nem ajánlottam neked konzolt.
Egykaros masszív konzolok szoktak 3-3,5 kg-osak lenni. Egy masszív kétkaros 4,5-6 kg-os szokott lenni. Az 5 kg nem tartozik a nehéz tartók közé. -
bnorci71
addikt
válasz
Peterzon99 #3372 üzenetére
megoldás lehet még, hogy egy nagyobb rétegelt lemezt, táblásított deszkát csavarozol fel és ahhoz rögzíted a konzolt
-
OldMike
őstag
válasz
Peterzon99 #3372 üzenetére
Szia, elvben jó lehet, de az OLED-nek az a sajátossága, hogy egészen alul vannak a VESA furatok. Emiatt a tévé alja eléggé magasan lehet a talp (illetve a bútor) felett. Sajnos nincs műszaki rajz méretekkel, ezért csak tippelni tudom, hogy talán 25-30 cm lehet. Amennyiben valamilyen szekrény (vagy tv-polc) kerül alá, akkor annak magasságát célszerű lenne összehangolni a nézési magassággal, nyilván ha megoldható.
Más. Szerintem elég stabil lehet a tartó, de azért én biztosan kitalálnék valami rögzítést az előrebillenés elkerülésére. -
OldMike
őstag
válasz
Peterzon99 #3370 üzenetére
Szia!
Amennyiben a képen lévő rajz arányos, akkor inkább ilyen jellegű tartóban kellene gondolkodni:
[link] -
Peterzon99
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi helyre (közben már elkészült a ház) szeretnénk egy 65"-os LG OLED TV-t felfúrni.
[kép]A piros vonalak a villany vezetékek, ezért alapból azt gondoltuk, a 2 közé fúrjuk a konzolt. Erre egy itt többször ajánlott Maclean MC-804 éppen alkalmasnak tűnt. Már meg is rendeltem egyébként.
Csakhogy közben azon kezdtem el agyalni, hogy a 10 centis téglafal túloldalában pont ott mennek a hőszivattyú elég vastag villany vezetékei is. Megkérdeztem a kivitelezőt, azt mondta, 4 centis csavarokkal fúrjuk fel, az bőven tartani fogja.
(1) Szerintetek ez így valóban megfelelő megoldás lenne?
(2) Ha nem, van bármi megoldás, hogy a TV az elképzelt helyére kerülhessen, de elkerüljük a piros és narancs részbe fúrást? Pl. valamilyen karos konzol amit oldalra fel lehetne fogatni és úgy rátolni a TV-t a falra?Eléggé szomorúak lennénk, ha a TV-t nem tudnánk a falra rakni az eredeti elképzelésünknek megfelelően.
Előre is köszi a segítséget!
-
Tengri
senior tag
válasz
Vhiktor #3368 üzenetére
Ha visszaolvasod a fórumot akkor egy két user írt már a tartóról rövid beszámolót. Mind a falhoz rögzítése, mind a karok tartása stabil. Nagyobb súlyú TV-nél a dőlésszög állításának a kivitelezése (2 hosszú átmenő csavaros) lehetne jobb. Illetve minőségi dübelt mellékelhetnének hozzá.
Én Fischer párti vagyok dübeleket tekintve. Téglába SX vagy Duopower 10x50-est vegyél. Gázbetonba/Ytongba is jó a Duopower, de ha masszívat akarsz inkább Fischer GB 10-est vegyél. -
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #3366 üzenetére
Ha megnézed nem csak Stell-t ajánlok...
De ahhoz vissza kellene nézni a fórumot. Hama-tól, Equip-től, Manhattan-en kerrsztül, Maclean vagy Vogel's-t is ajánlottam már.
Az más kérdés, hogy 18k környékén az egyik legjobb ár/érték arányú konzol az SHO 3610 MK2...amíg a Forint is úgy akarta -
Abel-0101
aktív tag
Ezt a hszt nem láttam.
Ne mond kép alapján, mert nem az fog számítani, sem az, hogy a kezedben fogod élőben, hanem az, amikor fent van a falon a Tv-d és rá tudsz dőlni, terhelheted amivel akarod és nem fog leszakadni.
Minőséget anyagot élőben fogod látni, de az másodlagos, ismétlem a kivitelezés sokkal többet ér, mint az, hogy Stell/Hama\Alza'szar'ergo van a konzol útmutatón.
Tescos noname konzol: Minőségi anyagokkal, precízen kivitelezve, le nem fog szakadni.
Stell: noname anyagokkal, elmókolva
(Szerintetek melyik lesz a nyerő)?Fentieket csak az adott hsz ra írtam.
Nem ajánlom senkinek sem a Noname, sem 'az igazolt vásárlók alapján negatívnak szankciónált' konzolokat sem, esetleg kis súlyú Tv-re vagy Chingchangchun márkájú a Tv-re, annak nem számít.
Van itt egy jol fésült szaki aki majd ajánl személyre szabottan mindent.
(Fizethetne már neked a Stell ) `Tengri😆
-
Tengri
senior tag
válasz
Vhiktor #3360 üzenetére
Az nagyszerű lenne. Kérlek a videóban emlékezz meg róla, hogy a Stell más gyártóhoz hasonlóan (Hama, Equip) csomagolhatna minőségi dübeleket a konzoljaihoz. Illetve megbízhatóbb lenne a billenő funkciója is ha a 2 hosszú átmenő csavart 4 rövidebbre cserélnék.
Amúgy az a konzol az egyik legjobb ár érték arányú a piacon. -
Tengri
senior tag
válasz
gangstagergo #3359 üzenetére
Szia!
A zöld manós cég saját nevén forgalmazott tartói nem a legjobbak közé tartoznak, de a választás a te döntésed.
-
wwhy
veterán
válasz
gangstagergo #3359 üzenetére
Köszi, nekem 55-höz kellene, nem tűnnek valami atomstabilnak, de csak a kép alapján mondom :)
-
wwhy
veterán
Srácok, LG OLED C1-hez ajánljatok egy tartót (300x200), ami oldalirányba mozgatható.
A B7V-hez OLW480 van, de az sajnos nem jó a 300x200-hoz; tehát valami ehhez hasonló kellene.
Ha olcsóbb 's jobb, az nem baj -
Tengri
senior tag
válasz
Vhiktor #3352 üzenetére
Szia!
Mind a két TV-nek a rögzítési szabványa 400x400.
Mind a két TV-vel kompatibilis igen népszerű konzol a Stell SHO 3610 MK2.
Telepítési videója
A 65" TV miatt a két hosszú átmenő csavart cseréld 4 rövid 6-os csavarra és a billenéssel sem lesz gond a TV-d súlya miatt.
Illetve a hozzá kapott dübeleket cseréld a faladnak megfelelő minőségi (Fischer) 10x50-es dübelre.
Az ára 18k környékén szokott lenni, de most a Forint gyengélkedése miatt inkább 22-23k. -
Tengri
senior tag
Szia!
Tartok.hu egy külföldi cég magyar honlapja. Szerintem ne ott vegyél ha van rá mód. Garanciáztatás, termékvisszaküldés nem biztos hogy a legjobb, leggyorsabb.
Amit ajánlanék helyette:
Manhattan 461283
Telepítési video -
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
Olyan fali konzolt keresek mely jó 55-65"-os tv-khez és ami nagyon fontos, hogy teleszkópos legyen, tehát a faltól lehessen állítani a távolságát kb 0 - 40 cm-ig.
-
VibeX
tag
Üdv sziasztok!
Hadd kerjek szepen egy kis segitseget. 100x200-as meretet tamogato konzolt szeretnek, ami egy 43"-os sony tv-t fog tartani. A fo cel az lenne, hogy a tv-t 90 fokkal el lehessen forditani. Letezik 43" mellett ilyen konzol?
Tartok.hu-s konzolok mennyire korrektek? 16-ert lattam ott egyet, ami akar meg erre kepes is lehet.
-
-
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
HeroWanted24 #3332 üzenetére
50mm-el mit szeretnél? ha nem akarsz átfúrni akkor a maradék 45mm-el? Főleg nagy Tv-vel, nagy konzollal.
Marad az állvány, vagy a mennyezeti konzol.
Miből lett csinálva a válaszfal? Ytong? Karton?
max annyit tudsz csinálni, hogy veszel 8x40es duopowert, veszel fix konzolt, belefursz még par +furatot a konzolba, majd pedig felfogatod 40es tiplivel csavarral, egy 10helyen. Akkor megfogja tartani, ha nem értesz hozzá(kérdésed alapján nem, akkor inkabb hagyjad es a fentebb levo 2 alternativat csinald) -
PuffyMinnie
tag
válasz
PuffyMinnie #3320 üzenetére
Közben a tegnapi napom feltettem 2 csavarral. Elég stabil lett. Nincsen probléma vele. Amit adtak hozzá ilyen műanyagokat a 2 db-ot aláraktam a másik 2 nemlétező lyuk fölé tartásnak. Hozzá adott csavarok egyik sem volt jó. Ki kellett fúróval kicsit tágítani a 2 lyukat. A Philips-nek a menet csavarjai M6 osak, amik a TV-n vannak a hátulján. Amit adtak a csomagban M4 -esek.
Aki ilyennel találkozik nem lesz gond. De inkább a megadott súlyt el kell felezni akkor nem lesz baj a tartóval. Tuti, hogy 23 kg ot nem bírna így el. De ez a TV elég könnyű. Gipszfalba fúrtam 6 cm-es tiplivel raktam föl. -
bnorci71
addikt
válasz
ha a mási oldalhoz hozzáférsz meg kel támasztani nagy felületen, esetleg fél mélységtől nem ütve hanem simán fúrni vagy lehet akár végig vannak már spéci fúrószárak szerintem
a 3cm ahogy írják felejtsd el egy fém dűbel is hosszabb beépítést igényel -
Tengri
senior tag
válasz
Szia!
Vékony panelfalnál megoldás lehet egy átmenő furatos megoldás. 3 cm-es lyukmélységet inkább felejtsük el.
-
HeroWanted24
újonc
Sziasztok!
Egy 20 kg súlyú 55"-es Hisense 55E76GQ TV-t szeretnék felrakni egy panelház kb. 5 cm vastag válaszfalára. VESA 300x200 mm-es szabvány, gyanítom, hogy nem bírná el, hogy kihajtható és forgatható legyen így megelégedem csak simán egy dönthetővel. Milyen konzolokat ajánlatok? 3 cm környékén fúrnék, mert nem akarom, hogy a másik oldal kiszakadjon.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
LG OLED 65B9 -hez szeretnék fali konzolt, mert megnőtt a gyermek, és már szeretné tapogatni.
Nem gyakran kell variálnom hátul a kábelekkel, de azért fix konzolt nem mernék venni OLED esetén.
Maclean MC-804 megfelelő lehet?
Köszönöm előre is!
-
KadamQQ
tag
Rendben köszönöm! Haa Neked is ilyen van és bevált, akkor biztosan jó lesz! Szerintem, ha egyszer sikerül eltalálni a megfelelő szöget, nem sokat lesz utána mozgatva.
A fal szerintem tégla, majd szerintem elviszem, amiket adtak hozzá alapból dübeleket, és biztosan tudnak helyette adni megfelelő Fischer dübeleket, ha megmutatom milyen kell és megmondom milyen a fal. -
Tengri
senior tag
válasz
KadamQQ #3327 üzenetére
2020 június óta használom ezt a típusú tartót. Egy 49" és egy 55"-os Sony TV-vel teszteltem (a 49"-os állandó rajta). A beállítása egyszerű, de időnként ha a pozíciójából többször is kimozdítod akkor egy picit elállítódik. Időnként ezt újra kell pozícionálni. De ez nem kifejezetten a 3620 hibája, láttam már több gyártó egykaros tartójánál ugyanúgy.
-
KadamQQ
tag
Köszi! Akkor szerintem maradok a felsorolt 4 közül a 3620-nál.
Stell SHO 3620-nál egyedül csak ez a pár komment, ami zavar, nem akarom hogy vízszintesen ferde legyen a TV:
Fischer Dübel-nél melyiket kell venni? Mert ahogy néztem, elég sok fajta és méret van. Illetve, hány darabra lesz szükségem, esetleg az valahol megtalálható? -
Tengri
senior tag
-
KadamQQ
tag
válasz
KadamQQ #3324 üzenetére
Közben eléggé megtetszett a Stell SHO 3620, Alzánál csak 23k, illetve a Stell SHO 3600 MK3 is. Stell SHO 3620-nál nagyon tetszik, hogy függőlegesen is lehet mozgatni, így lehet végül azt rendelem.
-
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Samsung UE40JU6000 tévéhez keresek fali konzolt, elvileg VESA 200x200.
A jövőben lehet le lesz cserélve egy 55" nagyságúra, ezért próbáltam univerzálist és jó teherbírásút nézni. A keret olyan ~10-20k.
Amik nekem tetszettek:
Stell SHO 7600
Maclean MC-781
Örülnék, ha lenne valami mozgástere a tartónak, de nem szeretném percenként igazítani, mert magától elmozdul, továbbá azt sem lenne hátrány, ha nem esne le a falról se. Szívesen meghallgatnák más ajánlásokat is jól bevált példányokról. -
csƵ
addikt
Felraktam a 3310-et. Hiába milimétereztem, a sín nem lett teljesen vízszintes, de szerencsére a 2 akasztóval lehetett játszani.
Vertem be a Gb10-es dübelt a 10-es ytongba, remegett az egész fal. Szerintem kicsit overkill az a tipli. Lányos zavaromban először alátét nélkül csavaroztam be, tehát mindegyiket ki kellett utána csavarnom. Ugye nem lesz baja? -
PuffyMinnie
tag
Helló,
Azt kérdezném, hogy a TV-n csak fent van 2 db csavarnak helye, de a kézikönyvben ott van, hogy VESA 100x100- as. Attól még felrakhatom 2 csavarral is? Sajnos csak 2 felső csavar van rajta. Köszönöm a válaszokat. Ezt néztem ki a TV-hez (Stell SHO 1100) [Philips 32PHS4503/12] -
OldMike
őstag
Nyilván biztonságból ezt kell mondaniuk, de a kérdező a 200-as VESA, alul elhelyezett furataival nem is tudná ezt megtenni. A felakasztó fülek vannak egyenletesebben terhelve a szimmetrikus felcsavarozásnál.
Amúgy azok akik nem a függőlegesen felcsavarozható sínes megoldást választják, hanem a négyirányú karos változatot, lényegében csakis egyféle módon tudják felcsavarozni a tévéjükre, és még elméletileg sincs lehetőségük a magassági módosításra. Azaz át kell szerelniük a fali egységet.ronaldo fórumtársnak meg ezt az itthon is kapható tartót lehetne ajánlani, csak borzasztóan húzós az ára: [link]
-
Tengri
senior tag
válasz
OldMike #3315 üzenetére
Beszéltem most két szupporttal, hogy mennyire ajánlott a TV készülékre szerelhető tartónak az alsó vagy a felső sávjára felszerelni a TV készüléket, ha ott a lyukkiosztás engedi. A válasz az volt, hogy lehetőleg törekedni kell a középre való felhelyezéshez. Az installálási videókban sem véletlenül úgy történik a TV-kre való felszerelés. Azt nem mondta, hogy nem lehet, de azt mondta, hogy nem igazán ajánlja.
-
Tengri
senior tag
válasz
ronaldo #3305 üzenetére
Szia!
Az egykaros és a dupla karos között sok különbség van. A gyártók/forgalmazók által kiírt adatok nem mindig helytállóak.
Vegyünk egy példát. Az általad kinézet Stell SHO 3620. A konzolt a Stell 23"-70" képátlóval rendelkező készülékeknek ajánlja. Az összes többi aki ugyanezt a gázkaros konzolt saját neve alatt forgalmazza maximum 55"-ig ajánlja és nem véletlenül!
ART AR-84G 23"-55"
Nedis TVWM2732BK 23" - 55"
Nekem is ilyen tartóm van. egy 49" és egy 55"-os Sonyval teszteltem és kiválóan ellátja a feladatát. De egy 65"-os TV-t nem biztos, hogy rátennék!!!
Itt a topikban is 50-55" felett inkább már kétkaros konzolokat szoktunk ajánlani. Ott a vertikális mozgathatóság viszont nem megoldható.
Általában a forgatható konzolokat sem szoktuk minden nap állítgatni. Akkor tapasztalhatod előnyét, ha mondjuk a TV-hez csatlakoztatni szeretnél valamit, vagy ha a szoba átrendezésre kerül és másfelé szeretnéd beállítani. Valaki ha használja a TV-t akkor a megfelelő pozícióba állítja, majd használat után visszaállítja az általa kívánt alapállapotba.
Sok jó konzol van amelyik a TV-d 300x300 VESA szabványának megfelel. Ilyen az általad kinézett Stell SHO 3610 MK2 is. -
OldMike
őstag
Ezért írtam, hogy ha a leendő tv is 200-as VESA-val rendelkezne, és a képátló nem növekedne, akkor lehetne 15-20 cm-rel feljebb is az alsó furat a mostanihoz képest, a tv közepe gyakorlatilag ugyanott maradna.
Ez azonban eléggé speciális követelmény, nem biztos hogy pont eszerint vennél egy új tévét. -
OldMike
őstag
A legtöbb fali tartó függőleges VESA mérete max. 400 mm. Amennyiben ez a tv esetében mondjuk VESA 200 mm, és a tv aljához van közel az alsó furat, akkor egy másik olyan tv esetén, aminél szintén 200 mm a függőleges VESA méret, akár a tartón lévő furatok kiosztásától függően közel 20 cm-rel is lehetne fentebb az alsó furat az újabb tévén, akkor is lehetne azonos magasságban az új és a korábbi tv alja. Sajnos ez már nem lesz igaz - de legalábbis nem ennyire - ha az újabb tv képátlója, vagy a VESA mérete (esetleg mindkettő) módosul.
Vannak akár VESA 600-as tartók is, ahol több lehetne a mozgástér, de ezeknél úgy láttam hogy a minimális érték nem 200, hanem 300 mm. -
Tengri
senior tag
Az tény, hogy nem egy Stell SHO 3620 ahol 282 mm lehet állítani vertikálisan, de időnként egy fix tartónál is előnyt jelenthet, hogy lehet állítani/finomhangolni a TV magasságát rajta. Az előbb említett Equip-en 8 mm-ként lehet pár lépést persze ez jócskán elmarad a karos és a mennyezeti tartóktól de több mint a semmi. Olcsóbban más névvel is megjelenik, bár jóval kevesebb hozzáadott kellékkel. Nagyon sok konzolt több néven is forgalmaznak más felszereltséggel. Persze az Equip-nél a nevet is meg kell fizetni.
-
Tengri
senior tag
válasz
redingitell #3307 üzenetére
Jó választás, bár árban magasabb az átlagnál. Itt mindent megtalálsz a konzollal kapcsolatban. A 12 cm-es válaszfal nem keskeny... nekem 10-es van. Fischer SX vagy Duopower dübeleket vegyél hozzá.
-
ronaldo
őstag
Én egy 65-ös oledhez (sony a90j, ami elvileg 22,5kg) keresek fali konzolt.
A használat többnyire kanapéban ülve történik majd, így ehhez tudnám igazítani szemmagassághoz a tv közepét. A másik tipikus felhasználási mód álló helyzetben lenne (konzolon játék: wii, xbox kinect), ahol nem feltétlen lenne hátrány ha magasságot is lehetne állítani, már ha létezik rá emberi áron jó megoldás.
Az egy karos, meg a dupla konzolok között a mindennapi használat során mi a különbség? Az SHO1005 egy karos, mégis nagyobb a teherbírása, mint az SHO3610 Mk2-nak.
Illetve találtam egy SHO3620 nevűt is, amivel van mód magasság állítására is, azonban itt 30kg a max terhelhetőség és nem tudom, hogy egy 22,5kg-s tv-vel ez mennyire viselkedne stabilan.
Ti mit javasoltok?
-
-
Tengri
senior tag
válasz
redingitell #3300 üzenetére
Szia!
A TV-d VESA szabványa: 400 x 300 mm
Bármelyik Stell, Hama, MacLean, Manhattan, Equip fix konzol jó neked amelyiknek a vesa szabványa lefedi a 400x300-at, illetve támogatja legalább a 65" képernyőátmérőt.
A teljesség igénye nélkül egy pár:
Hama 108771
Hama 118069
Hama 118105
Stell SHO 3310
Stell SHO 3310 mk2
Stell SHO 4420
Stell SHO 4410
Maclean MC-668
Maclean MC-605
Equip 650318
Equip 650317
A nagy TV miatt jobbak a "madzagos biztonsági csaposak" de a döntés a tied. A Hama-hoz eleve Fischer dübeleket és csavarokat adnak, így ahhoz nem kell pluszba venned, amíg pl. egy Stell-hez igen (de nem egy nagy tétel). -
Tengri
senior tag
Szia!
Stell 3310 mk2 telepítési útmutatója. Remélem szavak helyett is megválaszolja a kérdésed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest