Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Köszönöm. Sajnos a specifikációkban ezt az adatot sehol sem adják meg, gondolják hogy majd megméri akinek kell.
Azt láttam hogy a tévé hátuljára csavarozható síneken elég sok furat van (még oválisak is) amikkel bizonyos határok között lehetne variálni. Nyilván úgy, hogy a sín azért ne lógjon ki alul vagy felül.
Nekem nagyon kötött magasságban kell lennie a vásárlandó tévé aljának a földtől, emiatt van ez a probléma. -
Tengri
senior tag
Szia!
Szerintem nem jó az ajánlás.
#2597 Sischo
Neki fixek a falban levő tiplik helyei így ahhoz venné a konzolt. Az általad ajánlott Stell SHO 3610-nek a falhoz való rögzítő részének a mérete 204X480
Így tuti nem jó a 300x300 vagy a 300x400-hoz.
Én HAMA termékeknél emlékszem, hogy nagyobb a függőleges lyuktávolság falnál való felfogatásnál, de nem vagyok biztos benne, hogy mennyi pontosan. Általában nem tüntetik fel a falhoz való rögzítő résznek a lyuktávolságait a gyártók. Pont emiatt nem mertem ajánlani konzolt (emellett hiányzott a VESA szabvány is a TV felfogatáshoz) -
Coller225
tag
Amiatt kérdezem, mert találtam néhány ilyesmi véleményt szórványosan:
"Hiába raktam fel tökéletes vízbe a konzolt, amennyiben a középponttól valamelyik irányba eltolva, asszimetrikusan (jobbra vagy balra) szeretném a tv-t beállítani, a képernyő vízszint vonala elmegy. Így a kevesebb mint 1, 5 méteres képernyő egyik vagy másik sarka 2, 5-3 cm-rel lóg lejjebb, így élvezhetetlenné téve a konzol ezen funkcióit."
De akkor a másik kettőt ajánlom nekikköszönöm a segítséget
-
Coller225
tag
Igen, szerintem is necces lesz, és nem is feltétlenül támogatom ezt a mozgalmat, előre látom magam előtt, amikor majd fehívnak, hogy "jaaj-jaaaj, csak kifordítottuk a tévét, de valami történt a kábellel/aljzatokkal"
Na de ha ettől elvonatkoztatunk, a linkelt konzolok közül akkor bármelyik jó lehet? Mi alapján válasszak?
Az nagyon fontos lenne, hogy a készüléket vízszintben tartsa akkor is, ha oldalra van fordítva kicsit a konzol, amikor a kanapéról nézik. -
gyeniko
őstag
Igen, valamivel kevésbé (54 mm) húzható ki, de egy dologban jobb: a fix rögzítés miatt nem lehet leelemelni róla a készüléket. A mi esetünkben naponta több alkalommal, a TV széleibe kapaszkodva fogjuk ki-be húzni, egyidejűleg oldalirányban 90 fokkal elfordítani a készüléket, annak széleibe kapaszkodva. A másik ok, hogy a robosztusabb állvány TV hátuljára rögzítendő függőleges eleme 430 mm magas, a készülék pedig 445 mm. A TV elég mély (87 mm), ezért a hátuljára rögzített 2 függőleges acél profil kilátszana mögüle (mert a szem magasság a TV felett van), ez elég csúful nézne ki.
10 cm vtg Porotherm válaszfalra (+ 2 oldali vakolat) lesz rögzítve. -
Tengri
senior tag
Az egyik ismerősöm ALBA gipszfalazatú lakásban lakik és neki a következő leírást adták:
Az ALBA-ORTH gipsz fal TERHELHETŐSÉGE:
Az ALBA-ORTH gipszlapokból épült válaszfalak masszív szerkezetük miatt egyaránt alkalmasak könnyű és nehéz konzolterhek hordására ( DIN 18163 szerint ) A 8 cm és a 10 cm vasrag gipszfalak egyaránt a fokozottan terhelhető ( T1 -es ) minősítésű osztályba sorolhatók.
Könnyű, 2-3 kg -nál nem nehezebb tárgyak ( pl.kisebb polc, kép, falióra ,stb.) egyszerű szegezéssel rögzíthetők.
Könnyû konzolterhek ( pl. kisebb könyvespolc vagy faliszekrény ) 0.4 kN/m -ig, max. 0,3 m-re távolodhat el a falfelszíntől, a gyártók által ajánlott szokványos feszítő vagy csavarcsappal (ékkel) rögzíthetõk. Feszítõ műanyag faliék használata esetén a falba fúrt furat átmérője legyen azonos a választott faliék átmérőjével. Esetenként fa faliék is használható, amelyet a számára kialakított mélyedésben ragasztó gipszhabarccsal kell rögzíteni.
Nehéz konzolterhek 0.4 - 1.0 kN/m-ig, amelyeknek függőleges hatásvonala (erőkarja) max. 0.5 m-re távolodhat el a falfelszíntől ( pl.függőszekrények vagy mosdók ) minden további utasítás nélkül rögzíthetõk a gipszlapokból épített falakon, amennyiben a falmagasság nem lépi túl a DIN 4103 / 2 rész l .táblázata szerint megengedett falmagasság 213-át. Ez pl. lakásoknál nehéz konzolterhek rögzítése esetében, 8 cm-es falvastagságnál 3.0 m-es, 10 cm-es falvastagságnál pedig 4.66 m-es maximális falmagasságot jelent . A rögzítési mód ( a terheléstől , falvastagságtól , falmagasságtól, falcsatlakozástól , stb. függően ) mindig a tömör gipszfalban alkalmazható dűbelek típusátó függ.
Kifejezetten nagy terheknél ( pl. elektromos vízmelegítőknél ) csak az ún. átmenő furatos rögzítésmódot lehet alkalmazni, természetesen csak a megfelelő méretezés mellett. -
rbgm
csendes tag
szia!
köszi szépen a gyors választ!
ezek szerint a gyorsrögzítős is "dönthető"-ként van hirdetve, nincs semmilyen külön
megnevezése ezeknek?akkor olyan nincs is - gondolom a TV-k túl nagy mérete miatt - ami rögzítőeszközök helyett vmi gázrugókat vagy nemtommiket használ, hogy nekem csak döntögetnem kelljen a TV-t ide-oda, de ne kelljen a tartóján megszorítanom semmit?
(bocs mégeccer, amint írtam, tényleg most csinálok ilyet először...)
...és esetleg konkrét típust tudnátok javasolni (tégla falba, 15kg-s, 49 collos TV-hez, kb. max 30 ezerig)?
nagyon köszi előre is!
-
jambiyya
őstag
Szia!
Egy Samsung qe65q70 TV-t szeretnék falra tenni. Amit linkeltél, az tetszi, de 65'' közel 30 kg-os tévéhez kéne. A fokozatmentes dönthetőség jó lenne.
Van tutitipp?
Köszi szépen.ui: a TV mögött van pár konnektor, koax, ethernet csati, szóval nem baj ha van pár centi a faltól, ezt néztem
-
Arolotifar
őstag
Gondolhatod, én mennyire meglepődtem... Próbáltam az előírt csavart (M8, 45 mm), de egyik lyukba sem tudtam behajtani. Samu ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ritka, de előfordul, küldjem vissza. Szóval pár éjszakám most nyugis lesz, párom nem tud éjszaka tévézni a hálóban
Öröm az ürömben
-
Tengri
senior tag
Otthon nekem is van egy ilyen "tartalékba" (nagyon szerettem tényleg könnyű rögzíteni a TV-t, illetve beállítani), de el fogom adni mert a Stell SHO 3620 gázkaros ténylegesen full motion tartója nagyon bevált.
(Elnézést, falról való leszerelés után készítettem anno a képeket és egy kissé "poros" a konzol) -
droetker
csendes tag
Szia!
Olyasmit olvastam, és értelmeztem, hogy a falra felszerelt konzolra csak fel kell pattintani a TV-hez rögzített másik konzolt. És lóg egy madzag a szerkezetből, hogy ne kelljen a nagyobb méretű TV háta mögött csavarokkal szenvedni, a madzag meghúzásával egyszerűen le lehet oldani a TV-t. -
törölt tag
Köszönöm, megnéztem VESA 200x200 a TV felfogatása, és a kinézett Stell-nek is van ilyen mérete, reggel elmentem, megvettem az Euronics-ben. A TV-re már rászereltem, de ma még nem lett felfúrva.
Azt nem értem, hogy a TV képátlója mit befolyásol? Miért adnak meg egy min. max. értéket? Úgy gondolkodtam, hogy ha a felfogatás stimmel és a súlyhatáron belül vagyok a készülékkel, akkor nem lehet gond... -
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
Hát, ha már konzol, akkor valószínű érdemes olyat, ami oldalra is forgatható, nem? Most nem látom, hogy mikor kellene oldalra forgatom, de az nem gond, ha a lehetőség adott.
Ha csak azt nem írja valaki, hogy sokkal jobb a csak dönthető konzol?A fal remélem elbírja. Még a kábelcsatorna is be van vezetve a falba, így a vezetékek is szépen a falban mennének.
-
gurabli
őstag
Gondolod? Most is van rajta konzol, elég stabilnak tűnt. Még nem költöztünk be így nem tudok többet mondani, tervrajzon néztem a vastagságot.
Amúgy az egy standard válaszfal. Annak el kellene bírnia, nem?
Bútorlap nem lesz, az biztos :) Akkor marad a saját talpa. De jobb lenne a falon. -
Ery
tag
Köszönöm szépen! Fel is került a konzol a tv szerdán jön. Használ esetleg valaki “Techly Fali tartó konzol TV LCD/LED/PDP 42-80'' 60 kg” konzolt? Pont a tv alá esik a konnektor (ahogy a #2135 képen is látszik) és nem vagyok benne biztos, hogy el fog férni a tv dugója a tv mögött. 16 mm-t ír a konzol leírása maximum távolságnak a faltól.
-
tothdev
tag
Köszönöm az ajánlást, az SHO-t kicsit drágának találom, viszont szerintem csak ez jó hozzá mivel a Cabletechnél a faltól való max távolság 40cm körül van, a TV hossza meg 110 cm. Így ha jól gondolm a faltól való távolságnak min 50cm-nek kell lennie( TV hosszának a fele, hogy ki lehessen hajtani). A SHO esetében ez 51.
-
Tengri
senior tag
Ha az asztal távol van a faltól akkor egy LCD/TV tartó állvány is jó megoldás lehet, ha az állvány beállított magassági rögzítés pontja (és rajta az 55" tv alja) közelebb van az asztallaphoz a mostani talpmagasságtól.
-
Joshi
titán
Monitoros topikban kaptam ajánlást. Meg is rendeltem a KoFex-től, már csak idő kérdése hogy mi lesz ebből.
-
Tengri
senior tag
Köszönöm az ajánlást! Én is szemeztem vele, pontosabban az újabb kiadásával: Stell SHO 3610 MK2 -vel.
Valami miatt nagyon tetszik az általam linkelt. Holnap felhívom az egyik kereskedést ahol mind a 3-at lehet kapni, hogy adjon bővebb információt a termékről.(#2028) 0Li
dh66e-nek igaza van. Úgy könnyebb ajánlani ha a megmondod, hogy milyen típust szeretnél. Fix-et vagy forgathatót.
Ami biztos, az az hogy a TV-d VESA 300x300 szabványú. -
Tengri
senior tag
Szia!
Mind a három pontosan ezt tudja:
Installálási videók is megegyeznek:
Video 1
Video 2Árban és garanciában van eltérés:
A magyar Somogyi Home LCDH 31 (számomra ismeretlen gyártó) 2 év gyártói garanciával adják
Az Equip 650324 (ismerem a gyártót, bár eddig csak kábelek kapcsán volt velük tapasztalatom) 2 év gyártói garanciával adják
A Manhattan 461290 (nem ismerem a gyártót) itthon 5 év bolti vagy élettartam garanciával adják
Az Equip felé azért hajlok mert ismerem a gyártó kábeleit és eddig még nem volt problémám velük viszont ez a legdrágább. A Manhattan a garancia és az ára miatt vonzó.
A Somogyi Elektronics termékével viszont a hazai gazdaságot támogatnám, de semmit nem tudok róluk megbízhatóság terén, illetve ez a leginkább pénztárca barát konzol. -
GSpecter
tag
Köszönöm. Sima egyszerű, fixen rögzítettben gondolkodom, nincs szükségem a forgathatóra.
Egyébként írtam a Rigipsnek is, kaptam választ és egy grafikont is.
Tehát eszerint, ha a tárgy 5 cm távolságra van a faltól, akkor a karton terhelhetősége 78,5 kilogramm méterenként. (Az ábrán kilonewtonban van megadva) A mollyk pedig darabonként 12 kg-ot bírnak el. Az adott faltól való távolságnál megengedett méterenkénti terhelés 29.5%-át fogom kihasználni (a tv 23,2 kg a konzollal együtt), és a 8 molly egymástól megfelelő távolságban (75 mm) becsavarozva egyébként összesen 96 kg-ot bírnának el. -
Oliverda
félisten
A samsungos topikban azt mondta egy tag, hogy tartozék. Hétfőn felhívom a Samsungot és megkérdezem. Köszi
-
Lajos Tóth
újonc
Sziasztok!
Van tapasztalatotok ezzel a konzollal? A+ SPBK446
Vagy ezzel: STELL SHO 7620 SLIMKb. 10 cm vastagságú lyukacsos téglafalra szánom. Lesz forgatva rendszeresen, alkalmanként billenteném is szívesen, de a leggyakrabban a falhoz betolva, azzal párhuzamosan lesz.
dh66e kartárs tanácsára széles felfogatású konzolt keresek az eredetileg kinézett Vogel's W53080 helyett, ami csak egy függőleges vonalban rögzülne a falra. Köszönöm!
-
AXisBOLD
addikt
Hello,
tudom, hogy nem teljesen passzol a topikba, de ha már itt kérdeztem rá, azért írok egy rövid beszámolót.
Pozitívum:
minden alkatrész fém, masszív kivitel
minden irányban lehet mozgatni a monitort
imbuszkulccsal könnyen állítható a feszesség, még a gázrugóé is
tipli, csavar és imbusz is van a csomagban a falra rögzítéshez és állításhoz
kábel management nagyon ötletesNegatívum:
a hozzá kapott apró vízmérték szerintem teljesen pontatlan és használhatatlan
ha közvetlenül fix asztal vagy bútorlap fölé szereled, a középső fali csavart nem fogod tudni behúzni, mivel a fali rögzítés előtt fel kell tenni az alsó kart, mert azt csak alulról tudod rögzíteni (ha ott az asztal, bútorlap, nem férsz hozzá a rugós csavarhoz alulról)De összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Én íme pár kép:
-
Reaper
őstag
-
AXisBOLD
addikt
szia,
100x100-as ha jól olvastam (SAMSUNG SYNCMASTER 2243NW).
ezt a 3-at néztem ki eddig:
AmazonBasics Premium Single Monitor Stand
Fontos, hogy elforgatható legyen, amit az Amazonosnál nem találtam meg, illetve hogy masszív, de azt gondolom ez alap elvárás.
Ismered a márkákat vagy típusokat?
Eddig az Arctic a befutó, kivéve a színét, ezért agyalok még a HARMANTRADE-en, de ennél meg nincs meg a bizalom, mivel semmit se tudok róluk. Magyar kereskedő, kb. Kínában gyártatott hardver, lehet jó meg rossz is...
-
scavy
tag
igy igaz, ezen a kepen latszodik hogy mi a szitu. Pedig direkt csekkoltam mielott megvettem az allvanyt.
Most meg egyenlore nem furtam fel, csak a hatuljara felraktam a konzolt, igy viszont a sulyeloszlas nem a legjobb:
ha ennel lejjebb teszem az allvanyt, akkor pedig az also sin belelog az optikai bemenetbe (amit amugy nem tervezek hasznalni)
(Van nemi dilemmam, hogy miutan holnap felfurom a tartot, igy fel merjem-e ra tenni)
-
-
w.miki
veterán
Árukereső alapján ez olcsóbb, de nem tudom, beforgatható-e a fal elé.
Ez nem, igaz? Maclean MC-760 -
Zirowe
nagyúr
3 hete rendeltem meg az sho 3320at, de még mindig beszerzés alatt.
Közben nagyjából már tisztázódott a tv végleges mérete (65" vesa 300x200as mérettel) és az új bútorok helye, szóval alapvetően egy sho 1004b is elég lenne nekem.
Viszont nem lenne pont a konzol közepén a tv, hanem az egyik oldalon 13cmre, a másik oldalon 38,5cmre a konzol végétől (konzol teljes hossza 81,5cm), de a két alu profil közötti rögzítés között helyezkedne el.
Ezt bírni fogja az 1004b?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest