Hirdetés
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#48967168 #796 üzenetére
Szia! nagyon hasznosak volt a képek meg minden. Köszi.Ha nem probléma, tudnál egy olyan képet feldobni, amin a TV vissza van hajtva a falhoz és oldalról lefényképeznéd? Mert érdekel, hogy néz ki visszahajtott állapotban, mert nálunk is hasonló megoldás kellene, de nagyon belátnia bejárat felől a TV mögé.
-
törölt tag
Köszönöm a tippet, remekül bevált!
A közszolgálatiság jegyében pár infó a beszerzésről/szerelésről:
- STELL SHO 1005B típus, az user manual szerint szögre megegyezik a 1050-es modellel
- 6db tiplit és csavart adtak hozzá, de inkább megtuningoltam egy új Fischer tiplivel és megdupláztam a mennyiségét is!
- A Mall-nál volt a legolcsóbb, 16900 HUF, 2 nap alatt kihozták
- Valóban ki lehet hajtani 90 fokban az 55 colos TV-ket is, de ilyenkor TV felfogatása nem esik pont a konzol tartójának a középpontjába, így egy kis plusz hajlótó nyomaték keletkezik ez a nehezebb típusoknál gond lehet
- A vízszintbe állítást könnyen el lehet végezni
- A kábelrendezés még nem végleges, de az már most is látszik hogy a konzolon belül remekül el lehet vezetni őket
Végül pár kép:
-
dh66e
veterán
válasz
dragon1993 #792 üzenetére
Ez nagy szívás (660x320) 20k alatt nem úszod meg ahogy nézem és az sem tuti hogy jó lesz.
Adaptert kéne hozzá szerezni és akkor az olcsóbb konzol is használható,de ez is necces árban max használtan ha találsz egyáltalán.
Esetleg ha van hozzá affinitás akkor gyártani,ha nincs akkor gyártatni hozzá.[link] -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #793 üzenetére
Kifutottam az időből, ez a Signal is jónak néz ki, csak győzd kifizetni.
-
-
dragon1993
őstag
válasz
DoItYourself #791 üzenetére
A hátulján 4 db lyuk van.
Akkor gondolom nem lesz jó
Esetleg tudtok valamit ajánlani ?
Eredetileg Stell SHO 2051-et néztem, de úgy látom ez se jó. -
DoItYourself
addikt
válasz
dragon1993 #790 üzenetére
Furattávolságot ellenőrizted a hátoldalon? Ilyesmi Pana van nekem is, de nem 400x400 a távolság...
-
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #785 üzenetére
bocsi,figyelmetlen voltam.
-
tomi5244
őstag
válasz
DoItYourself #785 üzenetére
Világos! Az lesz amit mondtam, hogy a tv-t felfúrom amikor már meglesz a konzol, és festés előtt állunk. Aztán lehet vésni.
-
DoItYourself
addikt
Poén lett volna, mivel az elmúlt 2 hétben kis túlzással napi rendszerességgel fordul elő ez a kérdés. Legközelebb nem viccelek, vagy több smájlit rakok.
(#783) tomi5244: a lényeg a "középre" lett volna. Ha van alkalom vésni nyilván az a tuti, nem azt írtam, hogy a kábelcsati szebb/jobb, csak leírtam, hogy én hogy csináltam, nekem is megfordult a fejemben a "melyik oldalra tegyem?" kérdés.
-
tomi5244
őstag
válasz
DoItYourself #781 üzenetére
Igen, de ha már festés is lesz akkor beteszem a falba, úgy azért szebb.
-
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #781 üzenetére
tényleg, nem tudtok egy 90°-ban kihajtható tartót?
Mi mindent tudunk, kivéve amit nem.Nemrég lett linkelve.
-
tl-x
addikt
Sziasztok. Segítsget szeretnék kérni fali konzol választásával kapcsolatban. Van egy 46"-os (2010-ben vásárolt, kb 18 kilós) Sony tv-m. Szeretném feltenni falra úgy hogy ki lehessen hajtani 90 fokban (112 cm széles a káva). Gondolom elég hosszú karral rendelkező konzol kellene hozzá. Ilyet tudnátok ajánlani nekem? Köszönöm.
-
törölt tag
Helló!
SHO 1050-es konzolt néztem ki az itteni tanácsok alapján (Legalább 55 colos TV-t ki bírjon fordítani 90 fokba) de úgy látom kifogyott itthon...
Egyetlen webshopban volt csak, de a megrendelés után onnan is írtak, hogy beszerzés alatt, úgyhogy nincs nagy bizodalmam.
Esetleg valami hasonló más gyártótól?
Előre is köszi!
-
attiati
veterán
ez utóbbi nagyon jó, nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen !
-
attiati
veterán
utolsó kérdésem
Plafonra szerelhető tv tartóból van olyan, amit használaton kívül fel lehet hajtani a mennyezettel párhuzamosan?
Gondolom ahhoz kellene egy másik tartó is, ami megtartja felhajtott állapotban is. -
Hooper
őstag
Sziasztok
43" 9.2kg TVhez ez a konzol elég lehet, annak ellenére hogy 42"ig írja, de 20kgs teherbírással?
https://edigital.hu/fali-konzol-tarto-allvany/sbox-lcd-223n-dontheto-forgathato-fali-konzol-23-42-20kg-p482535
Azért néztem ezt mert ennél volt a faltól való távolság (4,5cm) a legkisebb, ami fontos lenne! -
Dave567
addikt
Ezt a tartót találtam, és elég jó tapasztalatot olvastam róla, szerintetek?
Stell SHO 2051 -
Madwe
nagyúr
válasz
DoItYourself #754 üzenetére
Köszönöm nektek a gyors választ!
Turok egy alaprajzot gyorsan
Ha hangszigetelo tégla, az esetben a műanyag tipli kell bele, jó a gb is bele, vagy valami tök más illik ahoz?
-
DoItYourself
addikt
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok! Előre is elnézést, a techen túli barkács nagyon nem az én világom
adott egy 15kgos 55"es tv, amihez egy fix fali állványt vettem. Most jön a noob kérdés
Ha jól sejtem, ytong falba akarom fúrni( fehéres szürkés, ilyen darabos, ez tuti az, ha jól sejtem?
Na mármost ha ez ytong, akkor ugye GB dübelt vegyek hozzá, eszembe ne jusson a hozzá kapott muanyag tiplit hasznalni?
Ytong furasanal kell valamire figyelni?
Ez egyébként az engem a lepcsohaztol elválasztó fal, nem tudom milyen széles (ahol merhetnem ott szélesebb egy kémény miatt - na az meg pl téglából vanez így lehet? Szokták vegyiteni? Vagy mi más lehetne ez a szürkés, omlós anyag
? Mindenesetre van egy kabelvezeto luk a falban, abból annyit tudok, h minimum 10cmes. A 10centis ytong megtartja (ha rendes a dübel) a tvt ha fix a tartó, amíg világ a világ, ugye?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
A kihajtható konzolokkal van valami tapasztalat? Nem csuklós kell hanem csak egy irányba kihajtható legyen nem is kell teljesen derékszögbe.
100-110 cm képátlós tv menne rá, nézegettem súlyokat de talppal együtt van megadva.Szóval a kérdés, ha veszek egy új tv-t és egy kihajthatós konzollal rakom fel, az mennyire bírja ha estétől reggelig ki van hajtva amíg alszunk?
Napközben nem nézünk tv, hétvégente van mozizás de a kanapéról, ami szemben van a tv-vel.
Most egy ilyen szekrény van elfektetve és van alá kerék téve. -
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Olyan konzolt keresek, aminek a karjával párhuzamosan is beállítható egy telvízió. Úgy értem, a konzol a jobb/bal oldali falra van szerelve, s a képernyő síkja a falakkal 90 fokos szöget zár be. Biztos van valami neve ennek, de nem vagyok képben a témában. Szereintem max 15-20kg-ot kell elbírnia, egy kisebb mint 50" átlójú LCD televízió menne rá. Én úgy számoltam, pl. 43"-nál legalább 53,5cm karhossz kell a 90 fokos behajlításhoz, 49"-nál értelemszerűen még nagyobb.
A dönthetőség sem hátrány, mivel a képernyő középvonala kb. 2 méteres magasságban lenne, a nézők viszont a "földön".
Van valami ajánlott, bestbuy típus..?
Köszi előre is,
X -
dh66e
veterán
válasz
#48967168 #744 üzenetére
Szia!
Anno én is kerestem ,de nem találtam.egy ismerősnek.Ilyet vett végül.(#745) Dave567
Szia!
Bármilyet vehetsz ami méretben jó a VESA kompatibilitásra figyelj.Téglánál érdemes hosszabb tiplit és csavart használni mint ami a csomagban van.Persze ha a téglafal is engedi. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Vesa kompatibilis konzolt keresek, nem kell full extra, egyszerű is elég lesz.
A tévé Samsung PS64F8500 Plazma.
Téglába lesz, nem tudom, hogy ez számít-e.Köszönöm a választ.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ideje már böngészem a netet, de nem találok megfelelő forgatható fali konzolt...
A probléma az, hogy olyan konzol kellene ami elbír egy 65-ös TV-t (súlya 20-22 kg) és 90 fokban kiforgatható, tehát elég hosszú a karja is. Amiket eddig láttam azok 60-65 cm-nél nem írnak nagyobb faltávolságot, nekem meg a tévé szélessége 145 centi lenne, tehát olyan 75cm körül lenne ideális.
A felhasználása miatt kell ez a bonyolultság, mert a TV főként szemből néznénk a szobából, de alkalmanként át kellene fordítani hogy tudjak a cockpitemből szimulátorozni, lehetőleg úgy hogy kicsit közelebb is kerüljön a cockpithez.
-
DoItYourself
addikt
válasz
#33253120 #741 üzenetére
Ez csak egy példa, pivot, swivel, rotate kulcsszavakra keress.
-
törölt tag
válasz
BornToBePuli #740 üzenetére
Ez kicsit olyan ágyúval verébre...
Nekem inkább valami lapos kellene, lehetőleg falra. -
BornToBePuli
aktív tag
válasz
#33253120 #739 üzenetére
Szia!
Ha esetleg asztallapra is felrakható, akkor én tudom ajánlani a Stell SHO 1032 tartót.
Nekem ezen van. Lényeg, hogy rögzíteni kell mint egy hagyományos (kézi) mákdarálót az asztallapra és dönthető, forgatható, kihúzható.Elforgatás 90-180-270 fokokban nem lehetséges, legfelejebb, ha a csavarokat oldja az ember és oldal csavarja fel. Ezt nem tudom mennyire járható út, még sohasem próbáltam.
Arra kell ügyelni, hogy legyen elég pereme az asztallapnak. Ha nem elég vastag az még megoldható, de ha kicsi a perem vagy éppen lejtős (pl. nekem egy kisebb lépcső van benne), akkor nem fog felmenni. Én úgy oldottam meg, hogy az asztal és a fal között egy polc, amire rögzíteni lehetett.
-
törölt tag
Üdv.
Hülye vagyok a kérdéshez, előre szólok.
Van egy ilyen monitorom, és kellene hozzá valami olyan fali tartó, ami nem nagyon áll el a faltól, de vagy forgatható, vagy egyszerűen le tudom akasztani róla a monitort, és 90fokot elforgatva vissza.
Nem feltétel, de az sem lenne baj, ha a fali talprész pár fokot billenthető lenne.Létezik ilyen?
-
attiati
veterán
válasz
DoItYourself #734 üzenetére
Ez nem az én szekrényem, csak egy mintakép.
Majdnem teljesen el kéne tolni balra a falig a tv-t, így nem megoldás egy keskeny szekrény oda.
Ha jól értem a válaszokból, akkor ez lehetetlen megoldás konzollal?Legfeljebb nem rakok oda szekrényt és szabadon lehet tologatni a falon, kiemelés nélkül.
dh66e: nem is a tv betekintési dőlésszöge a gond, hanem a kanapé elé kéne kerülni a tv-nek.
-
attiati
veterán
átjövök inkább ide:
1. tv-t pont a kanapéval szemben szokás / kötelező letenni, hogy kényelmesen lehessen nézni?
Ha nem, akkor hogy lesz abból gerinctekeredés nélkül kényelmes tv nézés hátradőlve?2. Szerintetek létezik olyan konzol, amivel el tudom húzni balra a tv-t mondjuk 50cm-el úgy, hogy előtte még ki kell emelni a fal síkjából 45 cm-t? (42-49")
-
frovery
senior tag
Normális addig volt, amíg félre nem értettél.
Valahogy az érdeklődő is észrevette, csak te nem. Olvass vissza légyszives, hogy én kinek, milyen tippekt,ötleteket adtam. Érdekes módon a te hozzászólásaid között, nemigen láttam konkrét típusokat, márkákat, ötleteket, tippeket.
Tehát idejöttél okoskodni.Bocsi de ezek után nem jövök, csak figyelem, hogy te napi szinten miket fogsz javasolni, konkrét példákkal.
Sok szerencsét a tapasztalaidhoz!!! -
frovery
senior tag
A részedről ez csak kötözködés!!!
Nem a szekrény mélységéről szólt a dolog az elején, hanem arról, hogy 90fokban ki tudod forgatni az 55-ös tv-t. Ki tudod forgatni? Igen.Azt leírtam, hogyha egy szekrény mélyére van a tv betolva, már akadályba ütközik kilátás szempontjából. Szerinted, ha arra a kis tányérkára, amire rá is van írva, hogy max 37-es tv-re jó, megfelelő lesz? Csak abban az esetben, mint írtam is, hogyha ki tudja annyira húzni a tv tartó szélére, hogy kilásson a szekrény mélyéről.
Tehát a miről te írsz, az csak okoskodás, nem tapasztalat. Mennyi tv-t láttál, mennyit raktál fel akármilyen tartóra, konzolra?
Várom a tapsztalataidat!!!
-
dh66e
veterán
OK, akkor matekozzunk .Egy 55" Tv 120-125 cm hasra kávától függően.Ehhez milyen mély szekrény is kell hogy 90 fokban kiforgasd azon a szerkezeten amit kinézett? Beleszámítva a talpat is ami ugye.....
Egyébként mindegy is mert már megválaszolta hogy az ö bútora úgy van kialakítva és eddig is kiforgatta.
Nem fali konzolról beszélünk jelenleg így irreleváns hogy te abból mennyit raktál fel. -
frovery
senior tag
"Ez mindenre jó de arra nem hogy kiforgass egy 55" tévét 90 fokban hacsak nem extra mély a tv szekrény és teljesen előrehúzod."
No, ezt meséld már el nekem, aki több mint 100 tv-t raktam már fel ilyen és ehhez hasonló jól bevált konzolokra, miért nem jó???
90fokban kifordítható egy 60-as tv-is. Ha felrakod egy falsíkra akkor ki tudod fordítani, hidd el.
Az, hogy belelóg egy szekrény, vagy egyéb más treptárgy, az már más tészta de magában a falsíktók ki tudod forgatni, hidd el nyugodtan. -
Úgy van kialakítva, hogy ki tudom forgatni, eddig is ki tudtam, csak összekarcolta a fát a szekrény tetején.
frovery: Köszi, most teszek egy próbát ezzel a tányérral, ha nem fog működni, akkor lehet megpróbálok falikonzolt. Igaztából nem a technika miatt nem tudnám kiforgatni, hanem a dizájn miatt, kicsit bénán fogalmaztam, meg nem akartam ennyire belemenni. Azért nem akartam falitartót, , mert a nappaliba ha belép valaki hozzánk, a Tv mögé lát, sőt ott közlekedni is lehet.Szekrényben és kábel csatornán vannak elvezetve kábelek meg minden, ezért gyártattam külön. Kijjebb van a faltól az egész bútor, nem a fal mellett van, mögötte van kb 1 méter hely, így a TV nincs közvetlenül a a falnál . épp ezért tudtam eddig kiforgatni. Ha fali tartót akarok akkor hülyén fog kinézni az egész bútor.
A tetejére lehet , hogy csináltatok valamit, ez jó ötlet, csak hát ez is kb 8 hónap alatt készült el, több összeveszés árán, szóval kicsit túlvállalják magukat és határidő fogalma nem létezik. -
frovery
senior tag
Oké, csak azt írtad, hogy nem tudod annyira 90fokban kifordítani. Én csak belinkeltem 1-et, amivel kilehet.
Lehet szerencséd lesz azzal a kis tányérral is, de igencsak kikell raknod a tartó szélére, hogy kiforduljon a faltól a tv. Elég kicsi az átmérője egy 55-ös tv-hez.Lehet az asztalos, akivel a tv tartót is csináltattad, tudna egy nagyobb, szekrényhez illő forgatható talpat csinálni, mint amiket linkeltek is. Egy ismerősömnek is ilyen tv szekrénye van, böhöm nagy projektoros tv-hez.
-
Sajnos nem , mert 90 fokos forgatást kell csinálnom mindig, és a faltól nem tudnám kifordítani annyira, hogy teljesen merőleges legyen a helyre ahol ülünk az étkezőben.
Beni2360: A bútorzat adott, külön lett csináltatva a nappaliba egy hosszú Tv szekrény, minőségi darab, nem szeretném lecserélni.
Időközben sikerült találnom egy ilyen szerkezetet,[link] megpróbálom ezt.
2 féle méretben van, ez a nagyobbik. -
Beni2360
félisten
Talán találsz valamit. forgatható tv szekrény
AX-TV04I TV ÁLLVÁNY "A" -
Sziasztok. Tudom, hogy nem ez a legjobb topik rá, de nem szeretnék ennek a kérdésnek nyitni egy újat.
Az lenne a kérdésem, hogy van olyan asztali tartó, amit lehet forgatni és elboldogul egy 55" LCD Tv vel?Egybenyitott nappali-étkező miatt lenne rá szükség, mert vacsora közben szeretnék nézni TV-t és ez miatt forgatom a szekrény tetején a TV-t a talpán, ami teljesen összekarcolta már a bútort. Erre keresek megoldást.
-
frovery
senior tag
A falon tartást a tiplizés/dűbelezés határozza meg. A konzolok bármelyikemefelelő lesz, mert azokat általában túlméretezik.
Én inkább nagyobb, hoszabb tipliket csavarokat szeretek használni, mint amiket adnak a konzolokhoz. És persze nem 4 db-al, hanem inkább 6-8-al rakom fel, fal típusától függ. -
baandii
senior tag
55"-os tv-hez falikonzolra van ajánlott? nem kell hogy dönthető legyen semmi extra csak tartsa a falon
-
DoItYourself
addikt
-
MCGaiwer
addikt
válasz
DoItYourself #707 üzenetére
stellből pl ezt találtam, de ennél 8cm van a faltól, ami elég sok. Van esetleg vmi tipped pontos típusra?
-
MCGaiwer
addikt
hello,
LG 49UF770V (VESA 300x300) tvhez milyen dönthető, de nem forgatható konzolt tudtok javasolni? a minőség a fontos, és hogy stabilan fogja. A fontos, hogy a falhoz lehető legközelebb legyen, és acélból, ugyanis lehet, hogy a jövőben egy oszlopra akarom majd hegeszteni.
Kettőt néztem ki eddig:
Hama 84426 12k
Hama 84427 19k
esetleg Norstone WALM T-3250i, de ez itthon nem kapható.
esetleg van vmi egyéb modell/gyártó ebben a kategóriában?
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy egy Sony 43W755C típusú TV 90 fokos elforgatásához, megfelelő-e a Stell SHO 2050 fali konzol vagy jó a SHO 1050 is?
Előre is Köszönöm!
-
alfiboy
aktív tag
Ajánlottak még a
[Stell Sho]
modellek. pl: Sho 1005
Figyelj rá, ne takarjon ki semmi csatlakozót.(#699) dh66e:
Jövöhét végén kapok egy műszert, jelzi az egyenáramot, fémet, fát. Így mégegy lépcsővel közelebb kerülök a megoldáshoz.
Voltam ismerősnél csavarboltban, mutatott olyan csavart és hozzá távtartót mivel kitudom egyenlíteni a felületett. Még ez is egy megoldás lehet. -
Gstyler
senior tag
Találtam egy [ajánlott Signál] modellt, de ennek kicsit borsos az ára. Létezik alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest