Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepimama
tag
Gyors segítséget kérek. Megrendeltem a 26-os Hamát, de Bestmarkt-nál szerdára ígérték és még sehol, pedig holnap jön a TV, szombaton pedig az asztalos felfúrná a tartót. A Hama 118125, amit szintén ajánlottál Emagtól holnapra jönne. Megrendelhetem ezt is ugye, jó lesz a TCL 88P635-höz? Ezt is lehet dönteni, ha jól látom. Nem látom mi a 25-26 közti 5000 Ft-os különbség, de remélem a lényeget tudja ez is! Előre is KÖSZ a segítséget!
-
Nagyon szépen köszönöm!
Köszönöm neked is!Jól jött a sablon hozzá, na meg az is, hogy adott volt hozzá minden. Sima fal, jó dübeleket küldtek vele, egyedül fúrószárakat kellett vennem, mert az nem volt itthon.A tied is jól néz ki, az az 5 csavar is fogja stabilan az tuti.
Az AlzaErgo monitor állványokat már ismertem, igaz ezek az asztal lapra felfogatható gázrugós fajták, de a stabilitásuk, és ahogy írod is a tudásuk (kényelmesen oda állíthatóak, ahová szeretnénk) szerintem megéri az árukat. Főleg ha valaki akcióban, vagy olcsóbban jut hozzájuk. -
bnorci71
addikt
Az a fúrás szép lett grat hozzá, nekem 6 lyukból 5 volt használható, de kellett a vízszinthez az AlzaErgo M460B tudása.
Szerintem az AlzaErgók is jó tartók főleg, hogy majd feléért vettem itt az aprón -
HaKo
aktív tag
Köszi a választ!
Sajnos kicsit későn jött végül, bepróbáltam az AlzaErgo M515B-t de nem bántam meg. Mivel ytongba ment, ezért vettem hozzá Fischer GB dübeleket. Így megúsztam az egészet 10 alatt kicsivel. Ami durva, hogy most ugyanez a konzol 17 ezer
Mivel konzolokkal nincsen sok tapasztalatom így nem tudom megmondani milyen összehasonlítva másikakkal. Stabilan tart, mozgatni is lehet viszonylag könnyen, de ebben sincsen összehasonlítási alapom. Én igazából beállítottam egy szögbe, onnan csak ritkán fogom elmozgatni. Annyi, hogy a függőleges lemez középen kicsit alul kilóg a tv mögül, de valószínű ez a TV "hibája", hogy nagyon lennt vannak a csavarozási pontjai (Hisense A8G). De nem zavaró. -
Sziasztok! Nekem egy AlzaErgo M610B Advanced fali kozolra esett a választásom! [link] Egy TCL 65C728-as tévét tart masszívan a helyén.
[6db fischer dübel] [szintezés] [felszerelve] [végeredmény]
Én bátran ajánlom, könnyű volt felszerelni. Tégla falra ment fel. -
BullZeye
veterán
10-es Ytong falra +2cm vakolat kellene 65" LG G1-et feltennem, konzol megvan (kihúzható Stell SHO 3610).
Melyik jobb megoldás?
1) kétkomponensű vegyi dübel (lyukacsos műanyag szitás kiegészítő nélkül) + 10-es csavar szár + alátét és anya. Lyuk takarítás után belenyomom a vegyi dübelt majd beletolom a levágott 10-es szárat, 24 órával később pedig konzolra alátét+ anya
2) Fischer GB
3) Eredetileg csemperagasztó + 100x10-es tipli volt a terv de boltos szerint ez is kijönne idővel. Vegyi dübel+normál tipli meg száradás után mint kiderült oldhatatlan kötést ad. -
Tengri
senior tag
Szia!
Hasonló alkalmazáshoz már lett ajánlva a Stell SHO 1005B (Max. távolság a faltól: 66,5 cm). A konzol a legtöbb VESA kompatibilitásnak megfelel. Eléggé robosztus hogy huzamosabb ideig is megtartsa teljesen kifordított állásban a TV-t. Hozzá mindenképp vásárolnod kell a faladnak megfelelő dübelt, mert sajnos a Stell gyengébb minőségűeket mellékel a konzoljaihoz.
-
tata93
tag
Sziasztok,
Bocs előre is, ha kicsit kaotikus lesz, még kicsit tapogatózom a témát illetően.
Jelenleg egy 32" tv-m van otthon, ami egy olyan konzolon van fent a falon, ami forgatható 180 fokban. Egy gondom van vele, hogy oldalsó falra van feltéve a konzol, és nem elég hosszú a tartó karja, ezért nem tudom 180 fokban elfordítani, mert elakad a TV a falban. Pedig nem nagy a mérete.
Viszont le szeretném váltani ezt a kis TV-t egy nagyobbra, ami még nincs kiválasztva, de 50" körülit szeretnék majd. Van olyan fali konzol a piacon, amivel ez az elforgathatóság a nagy tévével is elérhető lehet?Köszi előre is válaszokat!
-
Tengri
senior tag
válasz
pepimama #3584 üzenetére
Azt, hogy mi a legjobb mindig a felhasználás és a pénztárca dönti el. A Hama 118126 azért is jó konzol mert igen széles képátmérőt (81 - 213 cm (32 "- 84")) és VESA szabványt (100x100 - 600x400) is lefed (jó az általad kinézett TLC 200x200 szabványának is). Nem mellesleg árban sem elrugaszkodott, illetve Fischer dübeleket mellékelnek hozzá.
-
pepimama
tag
-
bnorci71
addikt
biztos nem, de a darabszám mellett Ytongnál a dübel fajta ami lényeges
-
Tengri
senior tag
-
gghrtz
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen konzolt a 65"-es BX-emhez [link].
Ytongra menne majd fel. Jól gondolom, hogy 10 darab ytonghoz való dübelnek el kellene bírnia?
Tudnátok nekem ajánlani hozzá csavarokat/dübelt? Sajnos teljesen vakon vagyok ebben a témában. -
pepimama
tag
Bocs, az lemaradt, hogy a szembeni falra a CRT-TV-fölé (még Wii-n,1.Xboxon játszom
) szeretném rakni,az ágyból nézve
[kép]
-
pepimama
tag
KÖSZI szépen, a 2 közti 9 cm-es különbségnek lehet komoly jelentősége? Mivel még nem volt ilyen Tv-m, így csak azt tudom elképzelni, hogy amiket beledugnék (pendrive, kábelek) arra elég ez a (42 cm) hely, de köszönöm, ha írtok használati módokat, amiknél jelentősége lehet a kihúzhatósági távolságnak (pl. ha ennyivel közelebbről akarnám nézni?
)
-
AXisBOLD
addikt
nálam egész más a helyzet, körülötte nincs semmi, se gégecső a falban, hogy abban legyen elvezetve, ráadásul egy soundbar-t is fel akarok tenni a falra lá, így ezt alaposan át kell gondolnom.
De köszönöm a képeket, maga a konzol nagyon tetszik, ha lesz, biztosan ezt veszem! -
penge111
addikt
Sziasztok! Egy 65" TCL c715 Tv-t szeretnék falra szerelni. A fal panel beton, talán 15 cm, a szomszédtól elválasztó fal. A tv VESA szabványa: 400×200, ha jól néztem utána 21 kg kb. Kihúzható tartót keresek, ár/érték arányban jót. Böngészgettem a fórumot, erre jutottam : Hama 118125 ez jó a fenti adatok tudatában?
Illetve olvastam, hogy azért is jó az említett Hama, mert Fisher dübelt, meg csavart adnak hozzà. Zéró szakmai tudásom van ez irányba, ez a hozzá adott csavar, dübel kombó sima kézi csavarhúzóval behajtható, miután megfúrtam számukra a lyukakat? Mert mintha láttam volna egy vidéót, ahol valami hatszögletű csavar lenne ez a Fisher cucc, és azt valami spéci behajtóval kellett behajtani. Köszi a választ előre is.
-
Tengri
senior tag
válasz
pepimama #3569 üzenetére
A TV VESA szabványa 300x300-as.
Az ALZA konzolból kiindulva forgathatót szeretnél.
A teljesség igénye nélkül ajánlanék pár konzolt.
Olcsóbb konzolként:
Maclean MC-723
Hasonló árfekvésű:
Hama 118125
Hama 118126
Stell SHO 3610
Stell SHO 3610 MK2
A HAMA hoz Fischer dübeleket mellékelnek. Viszont az igen népszerű STELL-hez külön meg kell venni a faladnak megfelelő dübeleket, mert amit a dobozban a konzolhoz mellékelnek nem igazán megfelelő. -
Tengri
senior tag
-
pepimama
tag
Sziasztok!
65"-os Tv-hez ezt ajánlották [link] , de kicsit drágállom. Ha ez a jó minőség, akkor megveszem, csak gondoltam megkérdezem a szakértőket -
francz'70
senior tag
Sziasztok.
28"-os Samsung tv-hez keresek forgatható és dönthető fali konzolt.
-100×100-as mérethez
- súly: 4 kg
- 60 cm-es vertfal, ezért kicsit szélesebb felfogatású konzolra gondoltam.Előre is köszönöm a segítséget!
-
AXisBOLD
addikt
-
Tengri
senior tag
válasz
Nakivagyok #3558 üzenetére
Ügyelj arra, hogy a falra történő felrakáshoz válasz a faladnak megfelelő Fischer dübeleket. A hozzá mellékelt dübelek sjnos nem a legjobb minőségűek. Továbbá, ha 65" vagy nagyobb Tv-t tennél rá akkor a két hosszú átmenő csavart cseréld 4 rövid 6-os csavarra és a billenéssel sem lesz galiba.
-
Tengri
senior tag
válasz
Nakivagyok #3556 üzenetére
55"-ig egy egykarú is tökéletesen el tudja látni a feladatott. Volt már kétkarú és egykarú tartóm egyaránt és persze gyártótól és konzol kialakításától függően, de egy egykarút valamivel könnyebben lehet mozgatni. 55"-tól szoktunk inkább kétkaros falitartókat ajánlani a TV mérete és súlya miatt. Ha mindenképp kétkarost szeretnél akkor ajánlanék egy nagyon népszerű tartót: Stell SHO 3610 MK2
-
Tengri
senior tag
válasz
AXisBOLD #3553 üzenetére
Szia!
55"-ös mérethez még merem ajánlani a Stell SHO 3620-at. Ez egy vertikálisan és horizontálisan is állítható fali tartó. A TV-d 200x200 vesa szabványának is megfelel.
Telepítési útmutató.
Viszont a hozzá mellékelt dübelek helyett faladnak megfelelő Fischer dübeleket vegyél. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
az összefoglalót elolvastam, köszi az alapokat!
Egy Samsung QE55Q6FN-hez keresem a megfelelő fali konzolt.
Egész jó lenne, ha még forgatni is lehet, de nem ez a fő szempont.
Teljesen vakon vagyok, sose vettem, szereltem még ilyet (monitor karon kívül, de azt szerintem más liga)... bár létezik ekkora méretű TV-hez (55") karos fali tartó? -
OldMike
őstag
Szia!
A gond az, hogy az 50"-os tévé fél szélessége nagyjából 57 cm lehet, ennél néhány cm-rel hosszabb karra lenne szükség a 90°-os kifordításhoz. Léteznek ilyenek, azt hiszem inkább 63-65 cm körüli teljes kihúzással, ami biztosan elég lenne. Van egykaros is, de az ilyen jellegű (esetleg napi) használat esetén biztosabb a kétkarú megoldás.
Egy példa, de célszerű más gyártmányokat is megnézni:
[link]Szerkesztés: közben a 3551. hozzászólásban is lett javasolva egy másik Stell gyártmány.
-
Tengri
senior tag
Szia!
Hasonló alkalmazáshoz már lett ajánlva a Stell SHO 1005B. A konzol a legtöbb VESA kompatibilitásnak megfelel. Eléggé robosztus hogy huzamosabb ideig is megtartsa teljesen kifordított állásban a TV-t. Sajnos az ára (mint mindennek) eléggé borsos lett.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Olyan konzolt keresek, ami kb 90°-ban nyitható, rajzoltam egy vázlatot: [kép]
A tv alapesetben a falra van hajtva, de amikor használjuk, akkor az ágy felé kellene tudni kifordítani.
A tv egy 40 colos samsung, ha tönkre megy, akkor max 50 colosra lesz cserélve.
Milyen kulcsszavakkal keressek konzolt, adjatok kérlek tanácsot. -
Tengri
senior tag
válasz
FireShadow #3546 üzenetére
Szia!
Hirtelen nem jut eszembe olyan konzol aminek 20 foknál nagyobb a dönthetősége.
Mindkét Stell konzol jó falitartó de mindenképp minőségibb (Fischer) dübelekkel telepítsd. -
HI-FI
tag
Üdv,
LG OLED C1 55 colos tévémhez szeretnék fali konzolt vásárolni.
Szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb?VESA: 300x200
Súly: 18.9 kg
Dönthetőség nem feltétlen követelmény. -
FireShadow
senior tag
Üdv, olyan tartót keresek, ami:
- 400x400 mérethez kell
- 16kg a tv (Samsung UE46C6000)
- Kifejezetten nagy dönthetőség min -20° de -25° lenne tökély (fix)
- Oldalra max 50-55° kellhet
- Pár fok szintkorrekció, úgyse sikerül vízszintesre :D
- Faltól való kihúzásból annyi kell amennyi a forgatás döntés miatt szükséges, 40-50 cm
- Kétkarosokat néztem de mindegy ha ezeket tudja.SHO 3610 vagy SHO 3610 MK2 és ezzel meg is válaszoltam? Van, ami 20 foknál méglejjebb is dönthető esetleg?
-
Tengri
senior tag
válasz
Nakivagyok #3540 üzenetére
Szia!
A TV vesa interface-e: 400X400-as
A mozgatás miatt egy egykarú falikonzol jobb lenne neked.
A teljesség igénye nélkül:
Stell SHO 7610 Slim
Stell SHO 3600 MK3
Stell SHO 7600 Slim
Hama FullMotion 32"-65"
Nedis TVWM1530BK 23"-55"
Stell SHO 3600 Slim 30"-60"
Equip 650341 32"-55"
Hama 118667 32" - 65"
Manhattan 461337 37"-70"
Manhattan 461320 32"-55"
Equip 650316 37"-70"
Goobay Basic Fullmotion M 32"-55"
Ha a konzolhoz mellékelnek, vagy netán a konzolon van beépített vízmérték az általában nem sokat szokott érni. Jobban jársz ha van otthon normális vízmértéked és azzal történik a telepítése a konzolnak.
Én a listából rögtön az elsőt választanám a helyedben. Annak egyedül 5 fokos a szintkorrekciója a többi 3 fokossal ellentétben. Nem mellesleg a falhoz való rögzítése is jobb az "átlag" egykarú konzolokhoz képest és 665 (!!!) mm-re kihúzható a faltól. Ami viszont "gyengébb" a specifikációjában az a +/-8 fok döntése.
Ha a nagyobb dönthetőség a fontosabb akkor a Stell SHO 3600 MK3 (vagy MK2). Ennek +10 és -20 fok a dönthetősége. A Mannhattan és Equip-nek általában +10 és -15 fok a dönthetősége.
Ha mégis fontos a mellékelt vízszintező akkor Hama 118667. Hozzá Fischer dübeleket mellékelnek tehát azt sem kell pluszban vásárolnod, a dönthetősége +10 és -15 fok. és 3 fok korrekcióra van rá lehetőség. -
Tengri
senior tag
válasz
pepimama #3541 üzenetére
Szia!
Jó az amit a fórumtárs ajánlott, hogy egy környékbeli asztalost bízzál meg vele, vagy ha van a szomszédságban egy olyan szomszéd férfi akinek vannak szerszámai és szokott otthon barkácsolni Ő is megfelelő lesz a számodra, persze ha nem MEKKMESTER az illető (akkor csak szabóként kérd fel). Nyolc/hat darab lyuk a falba. Az AlzaErgo is Fischer dübeleket mellékel a konzoljaihoz (szerintem az újabbakban ott is DuoPower dübel van már). Azzal fel is rakhatja. A TV felrakása a konzolra sem egy bonyolult feladat.
-
pepimama
tag
Sziasztok! 65"-os tévéhez ajánlották ezt: [link] Abban kérnék segítséget, hogy hol keressek szakembert, aki felfúrja+felrakja Békásmegyeren panelba (nem értek hozzá, nincs fúróm stb.) és kb. mennyi ennek a reális ára? Előre is KÖSZ a segítséget!
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
LG 42LF652 típusú tévéhez keresek konzolt. Fontos, hogy fel-le dönthető, és jobbra-balra valamennyire kiforgatható legyen (teljesen falra merőlegesre nem szükséges, 45 fok körül bőven elég). Ezt a funkciót sűrűn szeretném használni, úgyhogy a stabilitás mellett szeretném, ha könnyen mozogna és nem kéne kitépni a falból minden állításkor.
Nem árt, ha van benne "vízszintkorrekció", ha nem sikerülne tökéletesre a fúrás, de ha ez nagyon nagy felárat jelent, akkor elengedhető
Köszi előre is a segítséget
-
Tengri
senior tag
válasz
gyuromoj #3534 üzenetére
Szia!
Oled-hez ajánlották?
Az tény hogy a TV VESA szabványának megfelel, de szerintem egy nehezebb és robusztusabb konzol, amit nagyobb erő kell majd mozgatni is egy "törékenyebb" TV-hez nem igazán a legjobb választás. Az OLED TV-k kényesebbek a mozgatásra. Ott kell megfogni ahol a elektronika panelja van a hátulján és úgy kell beállítani a kívánt pozícióba. Egy könnyebben forgó/mozgó konzolnál ez könnyebben megtehető.
De ha a 1005-öt szeretnéd akkor hajrá! Az is egy jó konzol, de mint mondtam 55" felett inkább kétkarú konzolban gondolkodnék. Strapabíróbb és masszívabb. -
John D'oh
aktív tag
válasz
fecke78 #2555 üzenetére
Szia
bocsi a zavarasert de latom hogy stell sho 3630 fali konzolod van.
Fontolom hogy ilyet veszek. Meg tudod kerlek mondani hogy faltol valo minimalis tavolsag amit a valosagban is tud az mennyi?
Illetve masik fontos tema. Vizszintbe hozni konnyu volt, es tudja is tartani ha picit mondjuk tavolodik a faltol ? Bar sok mozgastere az teny hogy nincs.Koszi
-
Tengri
senior tag
válasz
John D'oh #3532 üzenetére
Személyesen nem használtam, de volt már ajánlva a fórumon. Ha visszaolvasol és rákérdezel a tulaj fórumtársra lehet, hogy mond egy rövid véleményt. Amúgy a Stell konzolok minőségi darabok, habár a hozzá mellékelt dübelek hagynak kivetnivalót maguk után, azokat mindenképp cserélni kell. Hibás konzolt meg mindegyik gyártó tud produkálni. Előfordulhat, hogy a sablon elcsúszik.
A mozgatható/forgatható konzoloknál gyakori jelenség, hogy a kar/karok miatt elcsúszik a vízszintestől. De ezt általában a mai konzoloknál már lehet korrigálni. -
John D'oh
aktív tag
Koszi szepen az ajanlast
Igazabol tenyleg csak annyi szamit, hogy stabil legyen, es konnyen vizszintbe tudjam allitani.
Nyilvan az sem baj ha nincs tularazvaAnno amit meg vettem amazonrol mint ajanlott tetel, hiaba volt atom stabil meg nyitott helyzezben is fel meterre a TV-tol, mert konkretan egyetlen pozicioban volt vizszintben, amikor kb. 30 cm-re volt a faltol.
Ezt a Stell SHO 3630-at szemelyesen is hasznaltad mar ? Nem nagyon latok rola ertekelest sehol.
-
-
Tengri
senior tag
Szia!
Én egy picit gyűjtenék még hozzá és a Stell SHO 3600 MK3-at venném. Sokkal masszívabb a falhoz való fogatása az összesnél amit néztél.
Mindenképp a faladnak megfelelő dübeleket vegyél majd! A konzolhoz mellékelt dübelt felejtsd el! -
Tengri
senior tag
válasz
John D'oh #3523 üzenetére
Szia!
Ha fix konzolt szeretnél akkor ott +/-3 fokot enged szintkorrekcióra a Stell SHO 3630.
Ha mozgathatót akkor ott már nagyobb a választék. A kétkarú konzolok általában szintén +/-3 fokot tudnak. Az egykarúak már akár +/-5 fokot is.
Milyen típust szeretnél? Mennyit szánnál rá?? -
Tengri
senior tag
válasz
gyuromoj #3524 üzenetére
Szia!
55" méretű TV-hez még merem ajánlani a Stell SHO 7610 Slim-et. OLED-hez is nagyon jó és a paramétereidnek is megfelel.
Telepítési video.
Viszont 55 coll felett már nem tudnék tiszta szívvel egykaros konzolt ajánlani, bármennyire robosztus kialakítású. Oda már kétkarost ajánlanék, de amelyik a faltól való maximális távolságodnak megfelelő az nem fér bele az árkeretedbe, amelyik meg árban jó azt nem lehet 650 mm-re a faltól kihúzni. -
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LG OLED65C21LA készüléket. A jelenlegi LG 49SK7900PLA váltja le. A kérdésem, hogy a mostani Sbox PLB-3644 32"-55" fali konzol maradhat e a 65"-ra is. VESA méretet elvileg tudja (300x200 az új OLED). Az 55" gondolom a terhelhetőség miatt van, ami max 35 kg. Nos ez a 65" OLED 14,8 kg. Ugye jól sejtem, hogy felszerelhetem rá...?
Köszönöm a válaszokat! -
gyuromoj
veterán
Hali!
LG 55C1-hez keresek kihúzható fali konzolt. Később lehet nagyobbra váltás miatt olyan legyen ami jövőt álló, már ha létezik ilyen.
Amennyire sikerült utána néznem gyorsan, akkor a Stell ajánlott márka.
Jó lenne ha eltartana a faltól azért, mert az optikai kábel a TV hátuljában van.
Kihúzni pedig legalább 60-65cm-re lehessen.
20-30k a max amit rá szánnék.Üdv Gyuri
-
John D'oh
aktív tag
55"-os OLED-hez tud valaki ajanlani egy jo minosegu fali konzolt amivel nem lesz gond vizszintbe hozni a TV-t ? Egy pici szobaban nezzuk kozeprol, szemmagassagban szoval semmi extra nem kell.
Koszi! -
HaKo
aktív tag
Sziasztok!
Ytong falra szeretnék mozgatható konzolt feltenni.
Egy 18 kg-os 55"-os 300x200-as felfogatású TV-hez kellene.
Mi lenne az ajánlott? Ilyen 10 ezer forint körülieket nézegettem.Első körben ezeket találtam, ami szimpatikus de sajnos semmi tapasztalatom velük melyik mennyire stabil stb...
https://www.sencor.hu/kihuzhato-tv-tarto/sht-b362
https://www.alza.hu/alzaergo-m450b-ultra-slim-csuklos-37-70-d6218706.htm
Ez még egy olcsóbb ami talán meg is felelne?! Vagy ez már nagyon gagyi lehet?!
https://www.alza.hu/alzaergo-m515b-d5628155.htm
Vagy egy drágább, viszont nem tudom miben jobb mint a 2000-el olcsóbb
https://www.alza.hu/alzaergo-m435b-ultra-slim-karos-32-55-d6218703.htmNagyobb TV nem mostanában lesz rá szerelve, illetve beállítás után mozgatva sem sokat lenne.
Ha valakinek van bármilyen tapasztalata bármelyikkel, szívesen veszem a tanácsát, vagy ha esetleg lenne jobb ajánlat 10 ezer ft körül amit érdemes venni azt is szívesen fogaom.
-
Gabkoo
friss újonc
Helló mindenkinek.
Lehet már volt ilyen kérdés, akkor elnézést előre is.
55"-ös a TV, VESA 200*200-as rögzítés.
A konzol 60"-105"-ig, VESA 200*200-as szerepel a kompatibilitási listán.Elvileg, fel lehet rakni rá. Vagy rosszul gondolom?
Véleményt ha kérhetnék?Azért gondoltam ekkora konzolra, mert későbbiekben biztos nagyobb lenne a TV.
A teherbírás kíváló, csakis jó vélemények voltak. Azért ez lenne a választás.Köszönöm előre is.
Üdv:
Gabkoo -
DJMDJM
tag
Sziasztok,
OLED topikból irányítottak ide. LG 77G2 tv-t akarok rendelni, de nagyon úgy tűnik, hogy nem tudom a falra felszerelhetőséget megoldani. Ezért kellene hozzá vmilyen asztali tartó, mert a gyári nem a csomag része Lg megmondani sem tudta, hogy beszerezhető-e, de az ára is túl van a barátin.
Oled fórumon ezt ajánlották, nektek van-e más ötletetek vagy ez tökéletesen megfelelne?
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_76587-76587.html
[link] -
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Téglafalra keresnék sima dönthető konzolt, de elvesztem teljesen.
Ár/érték bajnok kellene 2db, amire feltehetek 100-160 centi közötti tévét.
(Tudom, "még" nincs csak 100 ill 120cm-es tévém, de ha a 100-as elhalálozik, a 120-as megy a hálóba és a nappaliba 140-160 között érkezik valami)
Tudnátok tapasztalatból jót ajánlani?
Elvesztem, hogy van 5e -től a csilalgos égig is kb konzolok.
Nincs szükség semmi trükkre, sima dönthető tökéletes lenne. -
flegga92
senior tag
Szia!
Nálam is gipszkarton előtétfal volt, viszont nem pogácsázva, hanem párnafára rögzítve, 7 cm volt a fal síkja és a karton között. Én alapcsavarral oldottam meg. Az a gond, hogyha nem duplán van, mikor húzod meg a csavart simán összeroppanhat a karton. Én ezt 3d nyomtatott távtartó hüvellyel oldottam meg (lehet készen is kapni, sőt nekem járt a konzolhoz is csak nem volt elég), tulajdonképp arra feszít rá. így is Bár nálad ha sűrűn van pogácsázva nem gond. -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
15kg os 55" os tévéhez keresek 300x300 VESA falikonzolt. Elég ha dönthető, kihúzásra és forgatásra nincs szükség. Mit tudnátok ajánlani ami jó minőségű, de nincs túlárazva?
Köszönöm
-
Lj23
csendes tag
Sziasztok!
TCL 55C728-as TV-t (19,4 kg) szeretnék a falra rögzíteni dönthető, forgatható konzollal. A kinézett konzol a Stell SHO 3610 Mk2 slim. Többen ajánlották itt, és jó áron ki lehet fogni (kb. 20k).
A fő problémám a fal. 30 cm beton, rajta pogácsákkal rögzített gipszkarton. A pogácsák miatt van annyi rés a fal és a gipszkarton között, hogy a tenyerem befér.
Tudom ezt úgy stabilan rögzíteni, hogy nem kell megbontani a gipszkartont, illetve rögzíteni se kell rá előtte mást (pl. bútorlapot)? 10x200-as csavarban gondolkozom egy megfelelő dübellel. Gondoltam ez már felfekszik annyira, hogy ne a gipszkartont terhelje.
A konzol megfelelő választás, vagy van jobb ajánlat?
Köszönöm
-
bnorci71
addikt
Felraktam tegnap az AlzaErgo tartót, hiába jelöltem én ki a lyukakat szépen lézer segítségével az a rohadt vakolat elviszi a fúrót mindenfelé. 6 lyukból 4 volt használható a 3 felső és az alsó középső így 4 csavar fogja, de azt gondolom amilyen keményen meg lehet húzni ezeket a Fischer DuoPower dűbeleket nem lesz gond vele soha. Sajna így is lett benne kb. 1° eltérés a víztől de ezt szerencsére ugye a tartóval lehet korrigálni.
Este gondolkodtam, hogy a francba lehetett volna jobban csinálni. Aztán az jutott eszembe 1 csavarral fel kellett volna fúrni a tartót, majd a lyukakon keresztül 6 vagy 8-as fúróval előfúrni levenni a tartót és akkor felfúrni 10.re a lyukat.
Amúgy a tartó nagyon masszív szinte semmi lógása nincs a kihúzás betolás is olyan erős hogy rendesen félek a tv szélénél fogva csinálni.
Annyi van még hátra, hogy 1°-t billen lefelé a tartó szemből ez szinte láthatatlan azért nem is foglalkoztam fele a tévé felrakása előtt, de így, hogy fent van oldalról látom és zavarja a szemem. A baj az, hogy 6csavarral lehet állítani
Ami tetszik még a tartóba a kábelvezetők, hasznos ficsőr.#AlzaErgo M445B
-
AeroDesignhu
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy ISY IWB3300 fali tv konzolt. De a kis fekete alátéteket elhagytam belőle. Esetleg aki nem használta fel azt át tudnám szipkázni nagyon hálás lennék.
A képen jelölt fekete alátét vagy rövidebb csavarra lenne szükségem.
Próbáltam OBIban venni csavart de ilyet pont nem találtam.
Nagyon köszi a fáradtságot, hátha valakinek pont van ilyen sz szuper jó lenne.
#isy #iwb #fali #konzol #tv #csavar
ilyen csavart keresek:
https://ibb.co/yX18mRM -
Tengri
senior tag
válasz
bnorci71 #3509 üzenetére
Szia!
7620 nincs tapasztalatom, de nem lehet rossz. Ugyanazzal a problémával küszködik mint az összes Stell. A dübelek helyett másikat kell venni.
A 3610 egy jó konzol többször írtak már róla a fórumon.
Ami egy kicsit mosolyogtató, hogy kérdeztél 2 Stellről és vettél egy Alza ergo-t -
bnorci71
addikt
Szasztok
Stell Sho 7620 valakinek tapasztalat?
vs.
3610 Mk2 -
Tengri
senior tag
válasz
meliska73 #3505 üzenetére
Szia!
LG Oled-hez viszik mint a cukrot.
Maclean MC-804
vagy
Goobay OLED FULLMOTION "OLED TV" 49956 -
meliska73
csendes tag
Sziasztok LG oled C1 55'-hoz ezt a falikonzolt néztem ki [link] Ez megfelelő lenne vagy nagyon gyér a minőség. Esetleg tudnátok ti is ajánlani valamit ?
közel 400k-s tv tehát nem szeretném, ha leesne a falról
. Panellakásba lesz.
-
vottokar
senior tag
Tisztelt Kollégák! Aldiban jártamban "ütköztem" bele ebbe a konzolba. MEDION LIFE S13907. Nem tudja-e valaki, hogy ez milyen minőségű termék? Ki nem bontottam, mert nem ezért mentem, de lehet, hogy valaki már felapplikálta és tudna róla véleményt mondani. Ha jól emlékszem 14K volt az ára. Nem létszükséglet megvennem. Egy 23-24 kilós 65collos tv-t tartana, ha megvenném....
-
Tengri
senior tag
válasz
tomisanzero #3501 üzenetére
Férfi ember nem lusta csak "megfontolt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Politika
- Path of Exile 2
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- További aktív témák...
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest