Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ha sokat küzdünk a porral, a GEEEK megfizethető "házát" nem nekünk találták ki
- Autós kamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Blu-ray lejátszók
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtpeter
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, de még egy kis plusz infóra szükségem lenne az összeadással kapcsolatban. Szóval kihámoztam, hogy hogyan kell változót felvenni, és valóban felismeri a keresett cellát, sőt, sima szöveget akár be is tudok írni. Csak a Sum függvényt nem bírom megadni olyan formában, hogy értelmezni bírja. Ha mindig ugyanazt a tartományt kéne összeadnia, akkor nem lenne gond, de ugye pont az a lényeg, hogy mindig máshol van az összeadandó tartomány utolsó cellája. Találtam valami R1C1 formulát is (pl. =SUM(R[-5]C
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.Egyelőre itt tartok:
Dim vSor As Variant
vSor = Range("A1").End(xlDown).Row + 1
Cells(vSor, 1).Select(Ennek az utolsónak nagyon örülök, mert egy másik táblázatomban nagyon jól jön, hogy a makró lefutása után lehet folytatni az adatbevitelt az első üres sortól)
Más: tud valaki ajánlani olyan irodalmat, amiből az alapokat el lehet sajátítani? Kb. 1 hete olvasgatok a témában, meg sűrűn nézem a súgót is, de még mindig nagyon úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok. Azt már látom, hogy borzasztó sok lehetőség van, de engem leginkább az egyszerűbb dolgok érdekelnének, csak kicsit összerendezve, hogy tudjam ki kivel van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.
Fferi50