Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #51899 üzenetére
Az update-elt Ryzen-es Vega 11-ből kellene inkább egy ilyen rendes min. 4GB VRAM-os mobil dVGA-t csinálniuk, kicsit feljebb húzott órajellel. És mehetne is az ilyen Mini-PC-kbe. Azzal lehet már a MadVR is tudna valamit kezdeni...
Bár írt már ide is valaki, hogy 2400G-vel megy neki a 4K / HDR, csak kérdés, hogy milyen szinten.
-
SunMount3r
nagyúr
Már a címből is: should improve all GCN cards.... És épp ez az, hogy nem írják külön, hogy melyik Gen-re vonatkozik... De engem is meglepett először. Én sem állítottam, csak hogy a cikik mit állít.
Mindig örülök az ilyen hiányos infóval készült cikkeknek...Akkor a HDR is csak GCN4-től van felfelé? Az viszont akkor elvileg mehet az R540-en is. Vagy nem tudom, honnan lehetne kideríteni... A DXVA Checker ugye azt nem mutatja...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #51897 üzenetére
Az oldalon sehol sincs említve a GCN1, szóval nem tudom, hogy honnan veszed ezt Csak a Ryzenekben lévő Vegák tudják a VP9-et. GCN4-re ígéret volt, de az AMD feladta a dolgot és nem működik senkinek. Elég megnézni az AMD fórumokat.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #51896 üzenetére
Mégsem, ez is Polaris, GCN 4th gen, de ezen infók szerint már a GCN 1th Gen is tudja a HDR-t és a VP9-et is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Janaboy #51891 üzenetére
Jó kérdés, én eddig nem találtam róla infót. Itt sincs felsorolva, csak a Radeon 530. Ez alapján, ha annak a származéka, akkor még egy előző architektúrára épülő GPU lehet.
[ Szerkesztve ]
-
wep
tag
válasz Patice #51892 üzenetére
Discrete Graphics Radeon™ 540, 2GB GDDR5
ez így egész érdekes... -
Janaboy
veterán
válasz SunMount3r #51888 üzenetére
Nekem ez a NUC jobban tetszik : NUC8I3CYSM
Hdmi 2.0b vajon hdrt is tud?Janaboy
-
SunMount3r
nagyúr
I did try playing a certain test video at 4k resolution and 60 Hz refresh rate using MPC-HC and MadVR renderer. This does consume a lot of GPU/CPU resources... CPU?! Azt hittem a MadVR a GPU-t eszi csak...
-
Patice
Topikgazda
válasz martinkeet #51880 üzenetére
Mivel nem passzív hűtésre tervezett a ház, és akkoriban jelent me, amikor a kompakt vizes hűtők sem nagyon voltak, ezért jó nagy hűtőbordákat pakolnék a CPU-ta is, meg a VGA-ra is, hogy csendesen lehessen ventikkel hűteni --> Noctua-t ajánlom erre.
Alaplap lehet full ATX méretű is, VGA ügyben én is egy RX570-re, vagy 580-ra szavazok, a proci az mindegy, hogy Intel, vagy AMD, mert dedikált VGA kell, ha biztosra akarsz menni 4K, HDR-t illetően.
Táp: csendes, stabil voltokat adó EVGA ATX táp mehet.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Narmiaren
tag
Távirányítás ügyben kérném a segítségeteket. (ismét )
A "legjobb" beépíthető IR vevőt keresem. Amit eddig találtam:
Inteset internal IR Receiver (Model PC-IRS5-01)
FLIRC-SE (Streacom Edition)
Melyiket ajánljátok? Melyikkel mit bukok vagy nyerek a másikhoz képest?[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
Ha un dedikált HTPC, akkor CPU mindegy, 8GB memória és SSD rendszernek. VGA AMD RX 550 vagy 560 4K HDR miatt, ha pedig szétszaggatnád a VGA-t, mert fontos a 4k upscale minőség, akkor RX 580 + MadVR.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz MaxxDamage #51879 üzenetére
Már 2007-ben is úgy hirdették a plazma TV-ket, hogy 600Hz, szóval alapvető, hogy ez a Hz dolog nagyrészt nem igaz a bemenetre, csak a feldolgozás utáni állapotra, de sokszor arra se, mert ezek csak marketing értékek 1-2 éve jelentek meg a 120Hz-es bementetet tudó TV-k, de azok is a közép-felsőbb kategóriában (300-500k HUF).
[ Szerkesztve ]
-
martinkeet
aktív tag
válasz SunMount3r #51881 üzenetére
Viszonylag régi megjelenésű motyó.
A kijelző miatt érdekelne. -
SunMount3r
nagyúr
750$ nem sámli és ennyiért 2db USB port fért csak el rá.
-
martinkeet
aktív tag
Egy ilyen házba Ti mit pakolnátok bele?
Origen AE S16T
4K HDR fontos lenne.
Köszi! -
MaxxDamage
félisten
válasz tupacamaru #51877 üzenetére
Azért árban kicsit több (11-12 szerese) az a kábel.
+ MM: Csak tudnám, miért ragaszkodik hozzá ennyire a gyártó!? Majd még a végén komoly "kompenzáció/térítés/egyéb.." amit még kérni is fogok...ez már hatalmas megtévesztés, félrevezetés vagy nem is tudom milyen kategória.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51876 üzenetére
Az x Hz-es panel nem azt jelenti, hogy olyan bemenő jelet fel tud dolgozni az elektronika.
Switch Tax
-
tupacamaru
veterán
válasz MaxxDamage #51876 üzenetére
Azt az 1000 forintosnak kinéző kábelt én nem nevezném minőséginek. A mâsik meg az hogy az LG nem képes kiadni olyan leírást, ami megadja hogy a felbontásokhoz milyen maximális képfrissítési frekvencia társul? Az én TV-mben is 120Hz-es panel van, és le van írva hogy FullHD-ig 120Hz, fölötte 60.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
MaxxDamage
félisten
válasz Alien! #51875 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Alien!
senior tag
válasz MaxxDamage #51872 üzenetére
ha a leírásodban lévő tévéd van, akkor kicsit nagyok az elvárásaid. Ilyen opciókat a fél gurigás tévékbe szoktak rakni (már amire egyáltalán van szabvány), nem 6-os belépő Lg-be. Megaztán 4k 120hz-hez nem ártana még egy-két 1080ti pluszba.. De ki tudja, lehet a szervizesnek lesz valami killer frissítése rá.
-
Baliga Tamás
senior tag
Majd értesíts légyszi a fejleményekről..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
SunMount3r
nagyúr
Anyám, borogass...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Baliga Tamás #51871 üzenetére
Lényeg: Ha már a gyártó szerint a TV tudja/tudnia kell a 100Hz-t (FHD felett is) , akkor azt tudja is (ha már 1080Ti-m van meg pénzt nem sajnálva vettem mellé egy mai szabvány szerinti legújabb minőségi kábelt is...) a gyártóra/szervizere bízom a dolgot.(jönnek és kivizsgálják a dolgot, munkalap rögzítve, Hétfőn keresnek telefonon és időpontot egyeztetünk) Amit kellett azt megtettem, tobbet nem tehetek, majd kiderül mi is az igazság. Majd megírom a végeredményt.
Addig a 1080 Ti-m 1080p @ 100Hz-n használom. (mindenre)
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz MaxxDamage #51870 üzenetére
Abszolúte így van.., Hdmi 2.1 kábelt pedig jegeld kb. 2évig még..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
MaxxDamage
félisten
Tiszta és érthető mind2
Magyarul tök feleslegesen vettem egy ilyen 2.1-es kábelt? /mivel eleve ott vagyok, mint a HiSpeed kábellel, beáll. illetően/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MaxxDamage #51867 üzenetére
Ha a TV-den csak HDMI 2.0a-ás csatlakozó van, akkor már beszéltük, hogy 60HZ lesz a max, amit be tudsz állítani 4K-n. Most direkt nem hiszel a hivatalos specifikációknak? Az pedig, hogy esetleg HDMI 2.1-es csatlakozós és tudású lenne a TV-d, pedig erősen kétlem... 2.1-es csati és képesség még egy TV-n sincsen, de ha lenne is, akkor a videó kártyádon nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz MaxxDamage #51867 üzenetére
Szerintem a kabelnek semmi koze, hogy milyen felbontast tudsz beallitani. A kabel csak az atvitelert felel. Tehat, ha beallitottad a kivant felbontast a kabel vagy atviszi a jelet, vagy nem lesz megfelelo keped. A felbontas kivalaszthatosagaba nem szol bele.
-
MaxxDamage
félisten
válasz tupacamaru #51865 üzenetére
+ MasterMark: TV + VGA (nem hinném, hogy a VGA lenne itt a gyenge láncszem, vagy aki nem tudná amit elvileg tudnia kellene )
-
MasterMark
titán
-
tupacamaru
veterán
válasz MaxxDamage #51864 üzenetére
Ugyan teljesen lényegtelen, de milyen TV-d van tulajdonképpen?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #51851 üzenetére
Ma megérkezett a HDMI 2.1 kábel.
a TV-t össze kötöttem a PC-vel..
Az eredmény ugyanaz, mint a sima HiSpeed HDMI kábellel volt. (FHD 120Hz állítható, többi felbontáson 60Hz-is egészen 4K/UHD/2160p -ig bezárólag)
Akkor ez hogyan is van? Mondjam meg az LG-nek, hogy az állításuk helytelen? (ők mondták, hogy megfelelő kábellel a 100Hz minden felbontáson elérhető...és ennél a 2.1-es Belkin kábelnél nincs jelenleg jobb a piacon, ezért ezt választottam, vettem meg...)Van valami teszt program, amivel ki tudom deríteni, hogy az adott kábellel xy felbontáson a 100Hz elérhető-e vagy sem? (nV vezérlőpultban az említett Hz-k beállíthatóak, a gyártó szerint ügye a TV-be 100Hz-s panel van)
Segítséget előre köszönöm!
UI:
A TV-ről kis infó (ha ez számít valamit)[ Szerkesztve ]
-
-
fonok87
aktív tag
válasz Narmiaren #51860 üzenetére
Ez csak jeltovábbító, nincs benne semmi ami feldolgozná. Kerestem én is ilyeneket, azt találtam hogy ~10k alatt nem lehet megúszni Ilyet ajánlanak HowToGeek-en pl, ami az első találat volt egy guglizásra a témában. Találtam régebben olyat is, ami teljesen kikapcsolt gépet is elindít (gombelemes ha jól emlékszem).
Truss me, I'm an engineer.
-
chemand
aktív tag
válasz Patice #51853 üzenetére
Ennek a működését nem igazán értem:
Finally, if you look close enough you can see the MegaChips MCDP2800 LSPCon chip that converts the internal DisplayPort 1.2 signal into HDMI 2.0a signal.
El tudod esetleg röviden magyarázni, hogy mit csinál / miért csinálja ez a LSPCon chip?
-
Narmiaren
tag
Üdv.
Ideiglenes megoldásként keresem a legolcsóbb ir vevőt htpc-hez. Hogy tudjam "lökdösni" a harmony-val. Tudtok ajánlani valamit? -
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Elsősorban HTPC-nek egy NUC-ot néztem ki. [Ezen cikk alapján gondolkodtam el rajta.]
Mit gondoltok, jó lehet ez a kis gép ha fontos a kis méret, csendes működés, W10 OS a többcélra történő felhasználás miatt és persze htpc funkcióhoz a 4K 60Hz, HDR.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #51667 üzenetére
A TV gyártó szerint 100Hz-n használva (mivel a TV-be 100Hz-s panel van) probléma egy szál sem...viszont UHD/4K (csak 60Hz-t tud) így berendeltem a Belkin HDMI 2.1 kábelt és kíváncsi leszek a végeredményre, hogy azzal a kábellel minden felbontáson fogja-e vinni a 100Hz-t
120Hz-t én mi oknál fogva tudtam vajon használni? -mikor a TV-be csak 100Hz-s panel van, TV gyártó sem tudott rá mit mondani...rejtély!- (csak FHD-n beállítható ez)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #51848 üzenetére
Ja és a HDMI verzió ennek biztosan nem lehet akadálya 1.4-től már támogatott a FP 3D.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor nálad a felbontás fix 1920x1080p? Ha igen , akkor ezzel nem kellene bűvészkedni, abból simán át kellene váltania. Akkor most a TV átvált FP 3D módba, vagy sem?
Lehet az is a baj, hogy nem húztad újra a Win-t, vagy valami driver hiányzik, összeakad a régivel, nem a legfrissebb stb.... DXVA checker-el csinálj egy képet az IGP-ről a Decoder részről és illeszt be be ide.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz SunMount3r #51831 üzenetére
A win maradt a régi, csak kihúztam alóla az Intel lapot és betettem az AM4-et.
Persze ez is jelenthet gondot, driver cleanerig pl. kb. 15 hangeszköz volt felsorolva.Utánakérdezek asszem, mert vagy a Vega3 támogatásával van vmi gond, akár sw-s is lehet, de gyanúsan nincs semmi érdemi infó leírva ezekről. Bár az MVC támogatás meg ellentmond ennek, sok értelme nincs, hogy felezett felbontással vagy anaglyph ki tudja tolni az amúgy dekódolt FHD 3D forrást.
Vagy ami sanszosabb, hogy a lap HDMI oldaláról kevés az 1.4.A 4k-t nem tudom kipróbálni mert jelenleg az FHD TV-re van kötve, a 4k egy szobával arrébb van, a 10m-es kábelem meg most nem kiszabadítható. De az tuti menne mert ez alapján választottam a lapot. Szóval fizikailag kimegy rajta nagyobb sávszél, ahogy kiment a fizikailag frame packed 1920x2205 is. Csak épp a win és más ezt egy normál felbontásnak látja, nem 3D-nek. A TV viszont annak kezelné.
-
Patice
Topikgazda
válasz echterion #51845 üzenetére
Persze. Ez csak egy másik formája a sima optikai kábelvégnek. Ugyan azt tudja. Azaz igen, megfelelő beállítással átmegy rajta a Dolby Digital 5.1 és a DTS 5.1 is.
A kinézett kábel szvsz. OK, ezzel az erősítővel nem kell túlzásokba esni kábelek terén.
-
echterion
nagyúr
válasz Patice #51844 üzenetére
Hihetetlen. És így ugyanúgy tisztán át fog jönni a hang, mintha közvetlen optikai csatin csatlakozna és meglesz az 5.1 is?
Mivel a PS4 mellett lesz a cucc bekötve, így a kábeles megoldás jobb lenne, mert kábelt is vennem kellene úgyis, harmadik eszköz meg úgyse lesz rákötve (két csatlakozási lehetőség van az erősítőmön).Ez esetben pl. egy ilyen random választott kábel is elég lenne, vagy rá kéne gyúrni valamivel jobb minőségre. Nem vagyok egy audiofil, az erősítőm is csak egy Yamaha 3063.
-
echterion
nagyúr
válasz MasterMark #51841 üzenetére
Bakker, még sosem láttam ilyet.
Mi ennek a neve, hogy keressek rá?******
-
echterion
nagyúr
válasz SunMount3r #51837 üzenetére
Jogos, csak a NUCxxx sorozatot néztem, de nem csekkoltam le a procit.
De az én szempontomból ez igazán mindegy, nekem 8, hogy Gemini vagy Kaby vagy bármi, a lényeg, hogy egy ilyen egybegép kell nekem, jó áron. Bár most közelebbről megnézve őket ez nem lesz nekem jó, mert nincs rajta optikai.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz SunMount3r #51833 üzenetére
4k a cél, a fullHD már adott, annak a lecserélését szeretném a lehető legjobban megoldani. Nem hajt a tatár, de azért jó lenne valami megnyugtató megoldást találni a dologra, mindenesetre addig is marad a mostani Atomos gép, az nem fogyaszt, nincs venti se, plusz kis helyen elfér.
-
zsolt320i
senior tag
válasz SunMount3r #51831 üzenetére
"A Gemini-s procikkal nem lesz HDR-ed. Ez az intel tudatos döntése volt"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz echterion #51832 üzenetére
Ha csak FHD a cél akkor érthető ez a hozzáállás. De a legtöbb 4K-s anyag eleve HDR-es. Tehát ha a 4K-t célzod, akkor a HDR hozzá szerintem elkerülhetetlen. Persze ott van a HDR->SDR konverzió is, de szerintem ennek az eredményétől akkor leve jobb már, ha csak a sima FHD/SDR verziókat nézed. De te tudod.
És igen, az valószínű, hogy a Gemini IGP-je tudja a HDR-t hardveres szinten, de amíg nem ad ki hozzá driver-t az Intel addig kb. semmi esély nincs rá. Ezt pedig mint írtam, üzleti alapon, direkt döntötték el. Erre azért én nem alapoznék, hogy "majd egyszer biztos engedélyezik benne". Linux-on pedig más IGP-vel vagy VGA-val sem megy a HDR egyelőre, tehát ez is eléggé szürke foltos terület...
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Patice #51830 üzenetére
Az a kis fekete kocka? De hülye helyre rakták, te jó ég.
(#51831) SunMount3r: Ezen cikk alatt taglalják a témát a tulajok. Hardveresen tudja, "csak" driver kell hozzá, ami támogatja. Vagy talán egyszer linux-on megoldják. Még olvasgatok erről kicsit. Mondjuk a HDR még nincs úgy elterjedve, hogy emiatt harakirit kellene elkövetnem, ha nem lesz, de azért nah. Persze annyit nem ér nekem, hogy csak emiatt dedikált vga-s gépet csináljak, vagy valami hangos ventis asztali megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Olvastam hasonlókról, igaz Intel és Nvidia fronton. Ott az jelentett megoldást, hogy a felbontást előtte manuálisan FHD-ra kellett rakni. Valamint olyasmiket is, hogy a legutóbbi pár Win10 frissítés kavart be valamit.
(#51828) echterion: A Gemini-s procikkal nem lesz HDR-ed. Ez az intel tudatos döntése volt, tehát nem is nagyon várható. Ahhoz min. egy 7th Gen-es i3 Core proci kell.
[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani Cooltek Jonsbo U3 - RM1-hez(sajnos sehol sem lehet kapni ) hasonló házakat? Fontos lenne a minél kisebb méret mATX-hez képest.
Igazából az RM1 lenne a cél az ODD miatt, de legroszabb esetben veszek külsőt.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz tupacamaru #51827 üzenetére
Hát igen, pont ezt olvasgatom a pentiumos NUC-ról is: most már talán van olyan driver, ami támogatja a hdr-t, de még olvasgatok majd kicsit. Ha már csere, full-os gépet szeretnék, hogy megint pár évig ne legyen gond. Amint mehet a torrent is, ha úgy adódik és nem kell a ventiket hallgatni, ha nem szükséges. Ez a lap amúgy abból a szempontból is jó lenne, hogy akkor nem kellene lecserélnem a mostani erősítőmet, mert mehetne a gép közvetlenül a TV-be, a hang meg optikain az 5.1-be. Ja, és ami fontos: fanless a kicsike, mellé meg mehet egy paneltáp.
De ha Nuc lesz, akkor sajna erősítőt is cserélnem kellene majd, aminek a pénztárcám kifejezetten nem örülne.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz echterion #51824 üzenetére
Ránézhetsz az Asrock J4105-ITX-re is, ha gépépítés is játszik. Csak HDR nincs sajnos.
-
echterion
nagyúr
Ennél a lapnál a nem hivatalos 2.0-t tudtad próbálni, valóban működik? Ha igen, érdekes alternatíva lenne, mert jelenleg is keresem a mostani letöltős htpc-m utódját, mert ez sajna nem viszi a 4k anyagot sem, pedig a kimenet egyébként jó lenne neki, de sajna szaggat, mint az isten haragja. Így most keresgélek olyan gépet, ami keveset fogyaszt és viszi a 4k-t is rendesen, lehetőleg passzívan is hűthető verzióban. Erre sajna a j1900 nem alkalmas, pedig de jó is lenne...
-
sb
veterán
válasz SunMount3r #51822 üzenetére
Nem ismeri fel egyik sem, kézzel sem lehet váltani. 3D-s Kodi sem vált be, PDVD szerint nem támogatott, Win felbontásként sem szerepel 3D mód (előtte volt, simán átválthattad a desktopot is).
Tuti vmi HDMI és/vagy EDID gubanc lesz.
Közben annyit sikerült elérni, hogy egy 1920x2205-ös custom resolutiont gyártottam (ez 2xFHD frame packed + 45 sor padding a kettő között), ezt ha belövöm a win10-ben desktopra akkor a TV számára ehető jelet küld. Pontos FHD kép jelenik meg és a TV-n megjelenik a 3D ikon, tehát érzékeli, hogy ez egy frame packed mód.
Viszont a win sima felbontásként kezeli, tehát ugyanazt küldi mindkét oldalra, egyelőre nem 3D-s a kép, a PDVD-nek sem jó.
Az viszont látszik, hogy fizikailag kijön az a jel amit a TV fogadni is tud.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Beizzítottam a 200GE-t.
Belefutottam viszont egy problémába. A lap Gigabyte A320M-S2H, aszerint választottam, hogy elvben ebben megy a 2.0-ás HDMI kimenet is nemhivatalosan. 3D módot viszont nem tudok beállítani benne, sem win10-ben sem máshol. Gyanítom ez a hivatalos 1.4 HDMI miatt lehet (1.4a kellene hozzá ha jól tudom). Annyit találtam, hogy vmi extension block kell hozzá custom res mellett, EDID-ből kiszedve és CRU-val befrissítve. Nem elég egy sima custom resolution ami vélhetően 4K felbontáshoz elég lenne.
Viszont nem igazán látom konkrétan mit is kellene látnom. Van ebben valakinek tapasztalata?MVC-t dekódol szó nélkül amennyire láttam első körben.
Egyébként korrekt proci, érzésre nincs különbség a G4600-hoz képest. Egyelőre egyből ment minden más. Még Emby-ben az AMF hw encode is pöccre ment.
A driver felületről mondjuk hiányolom a részletes beállításokat.
szerk: Erről jut eszembe, a HDCP-re azt írja, hogy inaktív. Úgy is, hogy force-oltam a bekapcsolást. Bár ez talán nem lenne gond desktopon.[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
-
python1
veterán
válasz Flowtation #51815 üzenetére
Annyira nem is érdekes az OS,bár az igazat megvallva LE-t nem is nagyon tudom használni,többi HTPC-n mpc hc-t használok madvr kombóval,egyrészt vetítés miatt a másik meg,hogy van némi driver a gépekben amik nem igazán műkszenek csak win 10 alatt.Ezt a gépet is csak a hangkártya miatt állítottam csatasorba,mert csak ezen van PCI foglalat a sonar D1 meg csak azt szereti,viszont a PCI-E meghót rajta,így ez lett a vendégeknek.
-
Flowtation
őstag
válasz python1 #51814 üzenetére
No igen a böngészési lehetőség sok energia. Bár ha jól rémlik rpi topicban említették, hogy talán raspbian alatt egész tűrhető a web. Persze most legalább rpi3-ról beszélek. Az hbo go-t én nem próbáltam, de azt tudom, hogy megoldható pluginnal. Félre ne érts, nem rábeszélni akarlak.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
python1
veterán
válasz SunMount3r #51812 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, 512MB a max amit biosba tudok a procinak adni asrock H97 M pro4,ez lenne az alapértelmezett a másik egy asus m81-es,ott 1GB-ot tudok adni.Most összedobtam az asrock deszkára,viszi a full hd tartalmakat,így nem erőltetem az asust.
Flowtation . Nekem is van egy gépen LE,de kellene a böngészési lehetőség,és HBO-go,nem tudtam rajta beizzítani.
-
Flowtation
őstag
válasz python1 #51811 üzenetére
Szia!
Én javasolnék rá egy libreelec-et kodival, ha tényleg csak médiára kell. Nekem két Rpi1 B is használatban van, azokban még 512 ram van, megosztva a GPU-val és vígan viszi a fullhd filmeket. A win ebben az esetben sok erőforrást elvinne szerintem.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Azzal a láma kérdéssel fordulok most hozzátok,hogy full hd filmek lejátszására elegendő intel vonalom (integrált) vezérlő 512 megás rammal vagy az 1gb-os verzió a jobb?Van itthon elfekvőben 2db intel alaplap (1150),amit most munkába állítanék a vendégszobába,win10 menne rajta,tulajdonképpen csak média menne rajta.
Annyira egyszerű a kérdés,hogy egyszerűen lefagytam.
Válaszokat előre is köszi! -
Patice
Topikgazda
válasz xxlongikaxx #51808 üzenetére
Dehogynem, csak több meló kicsi gépházat és tápolást köré építeni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz xxlongikaxx #51808 üzenetére
Elvileg dehogy nem. Azokból is a Gemini-seket érdemes nézegetni.
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Valaki akinek Celeronos GB Brix3160-a van, még tudná mondani ez ventilátoros vagy passzív? Semmit nem találtam róla.
Köszönöm szépen -
törölt tag
válasz Flowtation #51805 üzenetére
Biztosan. Amennyiban a Bash file az valami batch file, akkor igen. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Amúgy meg, egyáltalán nem sürgős, ráér akár heteket is.
-
törölt tag
válasz #48613632 #51803 üzenetére
Bocs, megvan. Szintaktikai hiba volt
szerk: Ez tökéletes. Már csak automatizálni kellene
szerk2: Újraindítással sajnos felejtődik ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Flowtation #51801 üzenetére
Köszi, na ezt ki is próbálom
-
Flowtation
őstag
válasz #48613632 #51800 üzenetére
na megvan a megoldás, bár azt nem tudom tartós-e. szóval ssh-n belépsz. Van egy parancs, az xrandr, ezzel lehet forgatni a képet, négy irányba. Szóval a parancs ami neked kell ez:
először add ki simán az xrandr parancsot, hogy lásd melyik video kimenet connected:
LibreELEC:~ # xrandr
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1920 x 1080, maximum 8192 x 8192
DVI-I-0 disconnected primary (normal left inverted right x axis y axis)
DVI-I-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-0 connected 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 160mm x 90mm
1920x1080 60.00*+ 59.94 50.00 29.97 25.00 23.97 60.05 60.00 50.04
1360x768 60.02
1280x1024 60.02
1280x720 59.94 59.81 50.00
1152x864 60.00
1024x768 60.00
800x600 60.32
720x576 50.00 50.08
720x480 59.94
640x480 59.95 59.94 59.93Nálam a HDMI-0 az, ezért van beírva az output után:
xrandr --output HDMI-0 --rotate inverted
ha valami nem oké, akkor a végére nem inverted kell, hanem normal:
xrandr --output HDMI-0 --rotate normal
Azért írtam, hogy tartós-e mert szerintem egy újraindulásnál ez törlődik, de asszem lehet olyat is, hogy induláskor lefuttasson egy fájlt, amiben ez a parancs benne van.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest