Hirdetés
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videószerkesztés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
válasz
CirrMee #55877 üzenetére
Ha ezt így nagyon körülményes megoldani, akkor a torrent "távletöltést" elengedem.
Ebben az esetben mire lenne szükségem, hogy a pc-n le tudjam tölteni a filmeket egy olyan eszközre, ahonnan a TV a Plex appon keresztül folyamatosan eléri a letöltött tartalmat? Kell ehhez egy komplett HTPC vagy van erre valami lightosabb, olcsóbb megoldás is? Optikai frizbit, DVD BD, stb. nem használunk.
-
bnorci71
addikt
válasz
CirrMee #55592 üzenetére
OK igazad van a pontos V értékre nem figyeltem
DE gondolom a lényeg, hogy ne keljen hozzá ATX ITX stb. táp hanem egy külső passzív tápról menjenbár ha csak emiatt keres DC-s lapot akkor megoldható Pico-PSU-val is amíg nincs VGA nekem is így van most a J4105
Lehet lecserélem egy Asus A-320M+Ryzen 3200g kombóra
kérdésem egyenelőre csak FHD kel később ha 4K megjelenítő is lesz elég beledobni egy VGA-t Igaz? -
Patice
Topikgazda
válasz
CirrMee #54141 üzenetére
Ahogy előttem is írták a PC-s kernelben már megjelent a támogatása, viszont a Kodi jelenleg a 18.5-ös verziónál tart, ami a fő fejlesztési ágra (kvázi a PC-sre) igaz.
Az ARM-os verziók még 4.X Linux kernelt használnak, tehát amíg ez a vonal utol nem éri a mostani legújabbat, addig várnunk kell.
Ha jól emlékszem az 5.X kernelre a következő generációban (Kodi 19 Matrix) fognak átállni, ami idén év végére mondanak, hogy megjelenik bétában.
Létezik egy forkja a Kodinak kifejezetten HDR-hez, ez a a Kodi Matrix 19.0 HDR Edition, de ez jelenleg kizárólag nVidia, vagy AMD GPU-n fut (ezek tudják kiadni magukból a HDR-t). Intel IGP-vel nem működik. -
SunMount3r
nagyúr
-
törölt tag
válasz
CirrMee #53548 üzenetére
Tény, hogy sokáig Amigáztam, az első PC-mben egy AMD K5-100-as proci volt, de azóta "Intelhuszár" lettem én is. Egy ideig volt is némi közöm szoftverteszteléshez, nem emlékszem, hogy a szerkesztőségben használt-e valaki AMD-t. Ígérgetés mindig volt a részükről, hogy bizony már verik az Intelt, de ez csupán marketingrizsa maradt. Tapasztalat...
Tanácsot szerettem volna, de inkább kioktatásszerű, amit kaptam... -
törölt tag
válasz
CirrMee #53535 üzenetére
Tényleg valamennyire el vagyok maradva, azért is kérdezek itt.
A mérések nem jelentenek semmit?
Az AMD mindig is szépített egy kicsit... Tudom, hogy lehet megfelelő hűtőt találni, de mint írtam, eléggé korlátozott a magassága.
Hogy érthetőbb legyen: Melyik a jobb IGP, az UHD630, vagy a Vega 8? Esetleg IGP nélküli processzor, +VGA? -
Szabi_82
tag
válasz
CirrMee #53043 üzenetére
Ok, köszönöm. Akkor maradt a drágább.
Más kérdés.
Az atmos-t van aki használja? Mi az a hardware-ami jó. Gondolok Én itt a digitális audio jel továbbítására. Kell neki hangkártya vagy mondjuk egy integrált VGA-hdmi-je is elboldogul a 4K sávszélel plusz a dolby atmos-al?
Válaszokat előre is köszönöm -
tlala
addikt
válasz
CirrMee #52890 üzenetére
Nekem ez az olcsó Tronsmart légegér jött be nagyon - el is dobtam a másikat.
Gyors, pontos - már 3 méterről is is kijelölök vele egy szót a weboldal szövegében az 50 collon windows alatt, és jobb klikk és másol/beilleszt.
Nekem olyan "pont kézre álló" méretű, sokáig bírja az akksija.
A minap kipróbáltam egy androidos boxra dugva is, és azon is tökéletes volt, sokkal jobban használható volt vele az a rendszer is, mint a hozzáadott infrás távirányítóval. -
törölt tag
válasz
CirrMee #52890 üzenetére
Elsőre én is olyat akartam, ami beleillik az összképbe, de ahogyan írtam, nálam nem váltak be. Kodinál, illetve HTPC esetén, azért jó ha van egy teljes értékű billentyűzet.
A távirányító forma ezt vagy kizárja, vagy kétoldalas lesz, ami megint kényelmetlen.
Így nálam szempont lett, hogy a funkciógombok és a billentyűzet, azonos oldalra kerüljön. A légegeret kukáztam, a tapipad jobban teljesít. Így maradt a fenti megoldás. Az alakját leszámítva, nincs gond vele, mindenben tökéletes.
Ha nálad az alak lesz a fontosabb, akkor más kényelmi funkciókat fogsz bukni. -
törölt tag
-
törölt tag
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
CirrMee #51515 üzenetére
KODI? Az eredeti "alap" KODI vagy az MVC Fork? Mert csak ez utóbbi tudja (esetleg, de nem minden IGP-vel és konfigon működik) a 3D MVC-t. A "hivatalos" KODI sose tudta.
Most 3D BD iso-król beszélünk ugye, nem pedig OU és SBS videókról?
Írtam milyen lejátszók kellenek hozzá.
-
MasterMark
titán
válasz
CirrMee #51366 üzenetére
Elsőre vagy azt mondanám, hogy rossz következtetés, és simán merül az elem és elveszti a kapcsolatot. (Azért villog.) Vagy a Kodi lekapcsolja azt az USB hubot energiatakarékosságból amin a táv van. És aztán ezért veszti el a kapcsolatot (villog). Ki-bedugásra ugye újraaktiválja.
Megoldásnak mondjuk elsőre cserélj elemet, és kapcsold ki a windows energiatakarékosságát az USB és HID eszközökre.
-
AGE-T
őstag
válasz
CirrMee #50959 üzenetére
Ha lesszeded a legfrissebb klienst (you tube) a beállításokban kapcsold be a MPEG-DASH-t. Ha ez szürke, akkor le kell szedni ezt: Inputstream.adaptive. Aztán valamelyiken belül be kell állítani a minimum bitstreem beállítást 10000000-ra. Sajnos csak fejből irom, nincs előttem. Ha nem menne, megnézem pontosan.
-
-
stigma
addikt
válasz
CirrMee #47262 üzenetére
Hello, én nekem fenn van, pontosítok, Linux verzió.
Én 16.1-ről upgradeltem 17-re eddig minden tökéletesen működik nálam, többségében fulllHD tartalmakat játszok le, néha néha BD iso-t eddig minden klappol.2 problémám volt amit megoldottam:
- filmek/ sorozatok lejásztásakor mikor megállítottam villogott a film státus bárja (az a rész ahol mutatja hol tart a filmben) + a felirat, de ez képfrissítési gond volt, amit bekapcsoltam és jó lett.
- illetve tegnap volt olyan hogy ha bekapcsoltam a TV-t + erősítőt és átváltottam a TV-n arra a HDMI-re melyen a HTPC képét látom, akkor fekete kép fogadott. Restart után megoldódott a probléma.Ezenfelül nekem tökéletesen megy, HD hangokkal karöltve.
Ubi server 16.04-em van + maga a vas N3150-es lap + 8GB ram.Pár kieget használok: Youtube, opensubtitles,artwork downloader, watchdog => ezek mind tökéletesen mennek nekem.
-
válasz
CirrMee #45898 üzenetére
Találtam egy rokon tévé topicot, talán itt tudnak mondani valami okosat a készülék képességeiről. Ha képes az SBS/OU tartalmak megjelenítésére, szerintem jó vagy még egy darabig a J1800-zal.
Amúgy ha rám hallgatsz, nem a 3D alapján választasz tévét. Én projektorral szoktam néha 3D-zni, ami ráadásul minden sort kitölt, nem úgy, mint ez az LG (ez ugyanis szemenként csak minden második sort használja, ezáltal függőlegesen csökken a felbontásod), és érdemi tartalom és megfelelő méretű kép híján nem olyan nagy durranás. Érdemi tartalom a BD3D lenne, de arra nem akarok költeni. A méret már megvolna, de épp mostanában gondolkozom azon, hogy a 2 méter széles vászon elé kb. 2 méterrel kellene ülnöm ahhoz, hogy kényelmesen elmerülhessek a 3D-ben. Ha már 3-4 méterre vagyok tőle, nem tökéletes. Tévével nem tudom, mi a helyzet, de a méret/távolság értékekre/arányokra ott is nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy jó legyen. De jelen készülékkel így is úgy is csak "csíkos" 3D tartalmat fogsz látni.
-
válasz
CirrMee #45896 üzenetére
Legelső sorban szükséged van egy 3D-képes megjelenítőre, aztán annak (és a minőségi elvárásaid) függvényében el lehet gondolkozni, hogy elég-e a jelenlegi HTPC-d vagy sem.
Ha ugyanis a megjelenítő (tévé vagy projektor) képes magától feldolgozni a H-SBS/H-OU tartalmakat (amik általában Full HD vagy 2 x Full HD felbontású képanyagot képviselnek), akkor ha a jelenlegi gépeddel már játszottál ilyen videókat, továbbra is megteheted, a 3D-vé alakítást a megjelenítő fogja elvégezni. Ha azonban a megjelenítő "buta" és pl. csak a BD 3D tartalmakat hajlandó befogadni HDMI-n, akkor az a kérdés, hogy a géped képes-e ezt előállítani számára.
-
PuMbA
titán
válasz
CirrMee #43804 üzenetére
Ez így van, viszont 200W-ot lehűteni sokkal drágább, mint 50W-ot, illetve sok esetben hangosabb, kivéve a vízhűtést
(#43803) PuMbA: Kihagytam, hogy konnektorból felszedett teljesítményt mérő teszteket kell nézni
Ha lebontod a fogyasztást a PC eszközökre (memória 3W, alaplap 5W stb.), akkor teljesen hihető a 25W a Core i3-ra. De megnézheted magad is, ha kölcsön kérsz egy ilyen eszközt
-
layerke
aktív tag
-
drdr
senior tag
válasz
CirrMee #36300 üzenetére
Mindenképp csinálj mentést, van add-on hozzá (én nem használtam még), a média tárad exportálhatod, abból szükség esetén mindent megtalál ugyan úgy. Ha van advancedsettings.xml-ed, azt is mentsd le....
(Én exportálom a médiatárat (külön fájlokba) és uninstallok általában mindent. Viszont nincsenek borzasztó beállítasaim, Aeon Nox... néhány kiegészítő és ennyi. kb. negyedóra és újra működik a rendszer...., ezért egyszerű a helyzetem)
-
Celtis
veterán
-
wopi
aktív tag
válasz
CirrMee #34654 üzenetére
Köszi a választ!
Risert? Milyen DVB-T tunert? Működőképes a dolog? Mennyi csatorna megy rajta, milyen minőséggel?
Igen, közben találtam csatornalistát, de valóban elég szegényes a magyar kínálat. Úgy látszik itt is van hová felzárkózni, vagy épp legyőzni a szolgáltatók érdekeit.
-
Celtis
veterán
-
gery2123
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- MIUI / HyperOS topik
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11T Pro éjfélkor ébreszt probléma
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- További aktív témák...
- Onkyo TX-NR 609 7.2 fekete házimozi erősítő
- LG kb 70x90 cm Smart tv
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - SM-R630 - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Apple Airpods Pro 2. Gen / Magsafe - MTJV32M/A - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Apple TV (3. generáció) Eredeti tartozékokkal, kiváló állapotban
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Z Flip6 12/256GB, Kártyafüggetlen, Szép állapot, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest