-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r #51196 üzenetére
Saját tapasztalat (RX550-560):
2GB VRAM általában elég 4k-ra kb. Jinc algoritmusig,
4GB VRAM e fölött (pl. NGU low).Ettől függetlenül volt olyan 2GB esetén, hogy minden lassú volt, ezt általában egy reboot megoldotta. De olyan is volt, amikor vissza kellett rakni DXVA-ra. Ez film függő volt.
Szóval 4k-ra kell a 4GB VRAM. Efölött nem látom értelmét jelenleg. -
SunMount3r
nagyúr
Végigolvastam, de van benne egy nyugtalanító részlet:
AMD Polaris cards struggle with NGU image scaling in madVR. This makes equivalent Nvidia cards the performance choice, even if benchmarks between equivalent cards can be similar.-> Gyakorlatban ez milyen és mennyi hátrányt jelent? Csak a felskálázást érinti? Egy 8GB-os RX 570-től mit lehet várni ebben az esetben? Mert az RX Vega-k ára elég durva (rémálom kategória).
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51196 üzenetére
1080p-re 2GB VRAM is bőven elég, 4k-ra minimum 4GB+. LINK MadVR 4k HTPC. Olvasd át ezt is. Saját tapasztalatom, hogy 6GB minimum kell, ha erős VGA-val magas algoritmusok felskáláznak 4k-ra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51192 üzenetére
Sorry, rosszul írtam. Szóval ő pont a VRAM méretére írja, hogy 4GB bőven elég, mert ezen felül semmilyen MadVR beállítás nincsen ami többet igényelne. Tehát egy 8GB-os RX570-el semmivel nem lenne jobb, mint egy 4GB-ossal. A Rendszer memóriára pedig azt írja, hogy teljesen mindegy.
Ehhez mit szólnak az itteniek?
-
válasz
SunMount3r #51191 üzenetére
Ezt akár úgy is lehet érteni, hogy minden Gigabyte AM4 lap tidja a 2.0b-t, de lehet, hogy csak ravasz és trükkös megfogalmazás...
-
SunMount3r
nagyúr
Valamint egy kérdés és egy vélemény MadVR-es HTPC konfig kapcsán. Azt írja válaszként, hogy a rendszermemória mérete szinte irreleváns és 4GB is elég t.k. bármire. Egyetértetek ezekkel?
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #51183 üzenetére
Igen. Nézz körbe, hogy ezekből mennyibe kerül a Kaby Lake procis változat.
(#51184) Janaboy:
Gigabyte H370N Wifi talán, de ez lehet csak HDMI2.0, 'a' nélkül, így nincs HDR.
AMD vonalon Asus ROG Strix X470i-Gaming HDMI2.0b-vel.
Többet nem találtam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Patice #51180 üzenetére
Már linkeltem én is, hogy valószínűleg ez lesz, de: [link]-> An HDMI 2.0 output can be added via converter from DisplayPort. Sajna.
(Most linkelték megint a hírek Topic-ban).
Amúgy Windows alatt tényleg semmi gondja sincs a korábbi NUC-oknak se a 4K-val, se a HDR-el se a korrekt freki váltással? Annyit tudok biztosan, hogy HDMI 2.0-án egyáltalán nem megy a 3D MVC az átalakító miatt.
Most amúgy úgy tűnik az új i3 is az Iris Plus Graphics 655-ot kapja, ahogy mindegyik.
Sőt, már tuti nem lesz HDMI 1.4 sem rajtuk: [link]-> Intel continues to use a LSPCon on board to convert the Display Port 1.2 output of the processor to a HDMI 2.0 port with HDCP 2.2. Unfortunately, stereoscopic 3D will not be supported. Akkor még rosszabb mint az eddigi NUC-ok, azokon legalább volt.
-
PuMbA
titán
válasz
dhcodoki #51185 üzenetére
"Továbbá kiszemeltem egy tápot: Crosair RMx series RM750x (750w), vagy nagyobb testvérét ami 850W-os. Azért ekkora, mert 30-40%-on nem indul be a ventilátor, s ha minden igaz felette is csendesen üzemel."
Felesleges lehet. 400W vagy 500W-os Be Quiet Straight Power 10, 200RPM-mel pörög, ami olyan halk, hogy fél méterről nem nem hallod. 500RPM-ig a 12centis venik hangtalanok 1m-re. Nekem 3db megy a gépben + a Be Quiet és semmit sem hallok este, csukott ablaknál, síri csöndben, nyugodt környéken.
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
HTPC építés előtt állok. Full HD lenne madVR-el és kodival ill. NASként is üzemelne (3-4db HDDvel) a gép 24/7-ben. Jó lenne a csendes üzem, de nincs szükség 0dB-re. Ezért a passzív megoldások nem érdekelnek. Némi hangja lehet, de 2 méterről ne legyen zavaró.
Eddig csak a ház van meg, ami egy Be Quiet! Dark Base Pro 900. Hatalmas méret, nagy ventilátorokkal. Továbbá kiszemeltem egy tápot: Crosair RMx series RM750x (750w), vagy nagyobb testvérét ami 850W-os. Azért ekkora, mert 30-40%-on nem indul be a ventilátor, s ha minden igaz felette is csendesen üzemel.Na itt akadtam el. AMD irányba indulnék el. Nem tudom, hogy videokártyás vagy APU-s megoldást válasszak.
- Ha nem megy a filmlejátszás, csak NASként funkcionál, akkor a videokártyás kiépítés többlet fogyasztást eredményez?
- Ha kiakarom használni a madVR-t NGU szintig, akkor nem elég pl. egy Ryzen 5 2400G vagy a 2400GE?
- Ha nem, akkor milyen videokártyát vegyek?
- Mennyi RAM-ra lesz szükségem?
Köszi!
-
Janaboy
veterán
Patice van mod h bekeruljenek a hdmi 2.0at nativan tamogato lapok?
Mert ez sűrűn eljon es most nalam is ismét aktuális, keresővel nehéz jó találatot kapni.4k+hdr lehetséges mar vga nélkül?
-
Patice
Topikgazda
válasz
MikeRenton #51181 üzenetére
Nem esett ki, csak Intelhez jobb a terméktámogatás. Árban ahogy most gyorsan rákerestem a hasonló miniPC-kre, kb. ugyan annyiért kapod meg ezeket, ugyan azzal a procival (mivel ugye ezek a gyártók is az Inteltől vásárolják minimum a procit).
-
Patice
Topikgazda
válasz
MikeRenton #51179 üzenetére
Ne tévesszen meg az Intel Optane, azt nem tudja boot-olásra használni, csak SSD cache a sebesség miatt. Ebbe is kellene SSD és RAM.
Intel NUC7i5BNH --> Ha 2,5-es SSD-t akarsz.
Intel NUC7i5BNK --> Ha NVMe M.2 SSD-t akarsz (mert csak az fér el benne).Ezek amúgy "kifutó" modellek. Nemrég jelentették be, hogy érkeznek az utódok. Szvsz. ezek kb. Októberre nálunk is elérhetőek lesznek. Utánanéztem, hogy ezekben mi lesz a helyzet HDMI-t illetően (i3-8109U, i5-8259U, i7-8559U). Háát, számomra kérdéses, hogy a HDMI csati natív 2.0 lesz-e végre, vagy a fentebb linkelt Kaby Lake mobil procis verziókhoz hasonlóan egy belső Displayport --> HDMI átalakító (LPScon) chippel fogják megoldani ismét. Ez csak a támogatás miatt fontos, mert Windows alatt ez OK, mert az Intel ad ezekhez megfelelő drivert. Linux alatt bugos.
A (fentebbi) NUC 7-ek HDMI2.0a csatisak.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #51177 üzenetére
i5 és i7-ben a legerősebb az IGP. i3-ban egyel gyengébb.
Természetesen a NUC7 sorozatban.
-
Patice
Topikgazda
válasz
MikeRenton #51174 üzenetére
Intel NUC7 vonal, Core i3-tól fölfelé + belső PulseEight HDMI CEC adapter.
Pl. Intel NUC7i5BNH, amibe még kell SSD meg RAM.
Árban ez így árban 200 körül lesz.
-
MikeRenton
tag
Tudnátok ajánlani egy dobozos kisebb méretű PC-t? 4K HDR és CEC amire szükségem van. Se energiám, se időm, se megfelelő ismereteim nincsenek az építéshez. Ezért érdekel kulcsra kész dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pöttön #51168 üzenetére
Konkrétan melyik házról lenne szó?
Amúgy "csak távval" is biztosan vezérelhető a KODI, sőt erre is lett kitalálva. Csak ugye távja is válogatja, hogy mennyi funkció elérhető rajta. Csak IR távok esetén nem tudom, hogy működik e a dolog, de elvileg minden gombbot be lehet programozni a KODI Keymap Editor-al is. Rádiós légegereknél biztosan működik.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Jimmy8 #51167 üzenetére
Pl. ez az RX550.
FHD mozinál kb. el se indul a ventije, hacsak nem küldöd neki a madvr-t. De ha elindul, akkor is halk. Lehet profilozni a venti működését.
Lehet teljesen passzívban is üzemeltetni, ha a saját programjában "silent"-re állítod, akkor nem indítja el a ventit, akkor se, ha átforrósodik.Ezen én is meglepődtem.
Ugyanebből az RX560 is ugyanilyen jó, de a rev.2.0-át nem lehet már profilozni.
Egyébként 4k, HDR, 3D, stb. megy rajta mókolás nélkül. Irtad, ez nem mozgat, de ha már veszel valamit... -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tervezem, hogy az itx konfigomat átalakítom htpc-nek, és egy iMON kijelzővel + távirányítóval szerelt htpc házat néztem ki, mert ezzel elvileg lehet ki-be kapcsolni is a pc-t.
A gépen csak a kodi lesz, és a kérdésem ezzel lenne kapcsolatos.
A Pc-s Kodit el lehet kezelni, csak távirányítóval?
Ha igen, akkor kezelheti a fent említett távirányítót?A választ előre is köszi!
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Gombinyó #51165 üzenetére
Szia!
És melyik kis fogyasztású, nem melegedő, nagyon halk, vagy passzív kártya lenne javasolt?
A passzív necces, mert nem lesz jól szellőző helyen...
Gt1030 30W, de a passzív nagyon melegszik, a ventisből meg nem tudom melyik lenne a szinte hangtalan...
Esetleg régebbi kártya? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ez elég lehet HD videóhoz, YT videókhoz (egyelőre nem FHD)?
EVGA e-GeForce 8400 GS
PCI Express 2.0 x16
512 MB DDR3A fiókban találtam, P4 630 3 GHz társaságában.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom egy Dell Optiplex 3010DT-hez, ebből lenne a WDTV live-t kiváltó HTPC:
CPU típusa: DualCore Intel Pentium G2030, 3000 MHz (30 x 100) (HD2500)
Alaplap neve: Dell OptiPlex 3010
Alaplapi lapkakészlet: Intel Cougar Point H61, Intel Ivy Bridge
Rendszermemória: DIMM1: Micron 8JTF51264AZ-1G6E1, 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Grafikus vezérlő típ.: Intel HD Graphics 2500Az elvárás : Full HD film nézése merevlemezről, illetve hálózatról (Win10 alatt KODI vagy MPC-HC vagy VLC) + zene, illetve lehet raknék bele egy Blu-Ray lejátszót is...
A 4K-t nem tartom relevánsnak, úgy sem tudok akkora TV-t venni, hogy lássam a különbséget...
3D nem érdekel.Érdemes, vagy kell-e procit cserélnem, pl erre?: i3-3225 (2 mag) 3,3/- GHz 3M, 55 W, 650/1050 (HD 4000).
-
Patice
Topikgazda
válasz
schray #51161 üzenetére
A HDMI csatlakozónak, vagyis az adott készüléknek mögötte van csak verziószáma.
A kábeleknek nincs.
Kábelekből van standard speed, high speed, meg mostmár ultra, meg ultra+.
Azt kellene tudni, hogy a jelenlegi kábeled milyen sebességet bír. Rövidebb (1-2 m) high speed kábelek akár jók is lehetnek a 4K-hoz, ha 18 Gb/s-et tudnak.
-
schray
tag
Értem. És gondolod, hogy ez a proci kevés hozzá?
Most kipróbáltam a MPC-t és madVR-t, egyelőre csak a régi 1200p monitoromon, de ezen szaggatás nélkül lejátszik mindent, amit eddig leszedtem (és VLC-ben, meg egyéb helyeken szaggatott) szóval reménykedem, bár majd csak akkor derül ki, ha rá lesz kötve a tv-re.
Még egy kérdés: HDMI kábelnél számít, hogy milyet használok? Négy éves a kábel, amim most van, szóval lehet, hogy még csak nem is 2.0. Viszont hallottam, hogy már 2.0a is van, ezt támogatja a GTX970 vagy felesleges lenne emiatt új kábelt venni?
-
schray
tag
Hát játszani nem kevés hozzá, szóval remélem, hogy csak elboldogul filmekkel is
Köszi a tippeket! -
schray
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Philips 50PUS7363-as 4K HDR tévét és szeretném a lehető legjobban kihasználni a képességeit. Az elsődleges felhasználás a filmnézés lesz, főleg letöltött tartalom, néha streamelt. A PC amit a gépre fogok kötni nem épp HTPC, de biztosan használható lesz ilyen célra is (remélem):
i7-4771
16Gb 1600Mhz DDR3 CL8
GTX970 4Gb
Asus H87Pro
Win10A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lenne érdemes 4K, HDR tartalmakat lejátszani úgy, hogy ne akadozzon és a lehető legjobb képminőséget kapjuk? (A hang jelenleg irreleváns, mert a gép 5.1-es natív kimenetére teszek egy régebbi hangfal szettet - egyelőre nekem ez most elég lesz, meg a szomszédoknak is
)
Egyrészt gondolok itt most arra, hogy miként játsszam le, pl. közvetlenül a gépről HDMI-n keresztül, vagy külső HDDről, esetleg hálózaton keresztül? Másrészt ha a gépről játszom le, melyek azok a szoftverek, amik pl támogatják a HDR módot? (egyáltalán ki tudom-e küldeni így a jelet a számítógépről?)
Tudom, hogy már megválaszolhattátok korábbi bejegyzésekben ezeket a kérdéseket, de kérem nézzétek el, mert épp költözés közepén vagyok és nincs időm végigolvasni a fórumot, de a bútorhordás után igazán kipróbálnám már az új tévét.
(ugyanezen oknál fogva az olyan dolgok, hogy "vegyek média lejátszót" vagy egyéb extra kütyüt, most nem játszanak, mert kell a pénz bútorra
)
-
leonel
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Utóbbi időben kimaradtam az új hardverek követéséből.Jelenleg egy 1150-es I5-4460, 16gb ddr3, gtx1060 6gb gépem van.
Szeretnék összerakni egy néma (passzív hűtésű?!) htpc-t 4k (hdr) lejátszáshoz és zenehallgatáshoz.
A zene rész pipa mert egy nuprime udsd-t használok viszont a video részével bajban vagyok.
- érdemes-e megtartani az 1060-at?
- ha nem kell- milyen proci ajánlott minimum aminek elég az igp-je?
- házból van-e olyan ajánlott ami normál hifi egység szélességű (média állványba menne fektetve) és nem sül meg benne a cucc.
- alaplapnál van-e olyan spec amire figyelnem kell??A táp már megvan. 😂 egy 400w passzív fsp.
Köszi. 👍
-
Patice
Topikgazda
ARM-os cuccokra legtöbb esetben van LibreELEC, akár hivatalosan vagy közösség által támogatott formában. Ill. megemlíteném az egyik közösségi forkját, a CoreELEC-et, ami most is fejlesztés alatt van.
Amlogic-os kínai boxokra is (közösségi) LibreELEC van, de már leálltak a fejlesztésével. Ennek az utódja lett a CoreELEC.Limitációk: x86-hoz képest asszem a 3D lehet limitáció, bár Raspberry Pi-n működik tudtommal, de ezt csak FullHD-ig ajánlanám. A másik nagy hátrány, amit emlegetni szoktak, hogy a legtöbb SBC-n, vagy boxon 100 Mbites a LAN, ezért magas bitrátás anyagokat nem bírják. Amlogic S905D SOC-kal vannak gigabites megoldások, de drágábbak a többihez képest, bár még mindig nem vészes a többi médialejátszóhoz képest. Limitációnek vehetjük még azt is, hogy ezekre általában microSD kártyával rakható/használható a rendszer, ami sokszor lassabb lesz, mint egy HTPC-ben lévő SSD, de ezekre is megoldás egy gyors kártya, vagy olyan modellek vásárlása, amiben elég gyors az eMMC és akkor erre ir rárakható a LibreELEC. Természetesen ilyenkor a gyári android le lesz gyalulva.
Nekem most így hirtelen más limitáció nem jut eszembe.
-
Sziasztok!
ARM magos kis kütyüre milyen feltételekkel tudom ráheggeszteni a kodi-t linux alapokon?
Milyen limitációkkal kell számolnom ez esetben x86-hoz képest?
Nem nagyon találtam erre leírást.Illetve milyen SOC-t érdemes keresnem 4K HDR-hez?
Az Amlogic különbözö verzióit emlegetik sok helyen.Kössz!
-
Ribi
nagyúr
Lenne egy problémám, de még nem teljesen tudom mi is lehet az oka.
Ami biztos, hogy ha lejátszok videót chrome-ban, akkor amikor fordul a kamera, kb a kép 1/3-nál mintha elcsúszna pár sor és ez olyan 20-30 pixel magasan ugrál le fel. Ha nincs forgás nem látszik.
Ami feltűnt, hogy chrome alatt csinálja, IE alatt nem. Ezután kikapcsoltam a GPU gyorsítást chromeban és megszűnt a hiba.
Ami érdekes, hogy MPC-HC-ban belovom a madVR-t akkor is csinálja, ha vlc-ben van gyorsítás akkor is csinálja. Ha kikapcsolom ezeket, nem csinálja.
Mi lehet a gond? Miért nem szereti a hw gyorsítást? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Max FullHD videó lejátszáshoz milyen integrált cpu és vga-t érdemes venni?
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #51143 üzenetére
Hali, egyetlen bajom, hogy én is nagyon vártam az AMD alacsony TPD-s prociját (2200GE) de még nem látom hogy megjelent volna. A baj az sok feltételezés van, ami nálam is volt Gemini Lake alatt és sajnos mint kiderült nincs HDR , ami miatt én Upgradeltem legfőképp + 4k miatt (N3150 => J4105)
De sebaj, egyenlőre vannak kisebb SSD-im, NAS-ra állok át ha sikeresen megtörtént a költözésem, majd van felseben egy 32GB-os SSD-m melyre Win10-et teszek majd és várható ha bármi olyan fejlesztés jönne Gemini Lake-nél Win-re amit érdemes kipróbálni, meg tudom tenni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BullZeye #51140 üzenetére
Ha kell a HDR is, akkor -sajnos- a Gemini Lake-et elfelejtheted.
Minimum 7th Gen-es i3-as proci kell hozzá és egy biztosan HDMI 2.0a-s alaplap, ha csak az IGP-s megoldásra van keret.
Vagy ott vannak még a Raven Ridge APU-k, elvileg ezek is jók 4K / HDR-re. De ezekkel még egyelőre kevés a tapasztalat. És ezekhez is kelleni fog a HDMI 2.0a-s alaplap.
-
stigma
addikt
válasz
BullZeye #51140 üzenetére
Hi, a tutit hoknap irom nektek, sajnos mostanság költözéa miatt kevesebb időm van mindenre, de ahogy tuslak csepegtetek Gemini Lake infokat:
Windows 10 + sima kodi : 4k +hevc megy tökéletesen , HDR még nincs sajnos. Passthough van(dolby Atmos) rendben
Linuxot probaltam, vaapi, 18.04 ubi server, ott hevc nincs sajnos, kodi 17.6 nem támogatja
Libreelwc milhouse buildet próbaltam, 4k + hevc tökéletes, HDR nincs sajnos.
Én is abba az irányba indulok el sajnos hogy a htpcből nas lesz + s905x/s912 box szerintem...
Többet már nem akarok gépre költeni sajnos, mert sok értelmét nem látom neki hogy 4k lejatszáshoz plussz vga kell mert igp nem viszi.
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51137 üzenetére
Kínomban pár hete azt raktam már fel én is, de ez még teszt üzemben van.
-
-
BullZeye
veterán
Windows updatet nem tudod kilőni (hidd el, próbáltam), így időről időre újra kell indulnia, ha nem hetente akkor 2 hetente-havonta, attól még kellemetlen tud lenni este.
Ha beragad valami program a háttérben, és közben WU feléleszti nem megy vissza W10 sleepbe, így mondjuk 2-3 hetes nyaraláson 2-3 hétig megy a gép fölöslegesen, mert Windowsban megnyitva hagytál egy fájlt hálózatról, vagy zenét játszottál le, és úgy küldted alvó módba.
Windows 10 alatt Nvidia kártyával aminek állítólag messze földön híres a drivere, időről időre sikerül olyan verziót kifognom, hogy fullscreen-ablak mód közötti váltásnál kifagy Kodi, logban gpu driver hiba.
Ambilight pl kb minden 4. felélesztésnél kifagy, erre külön scriptet kellett írnom, hogy javítsa induláskor, Linux alatt Hyperionnal ilyen bajom nincs.Amúgy szerintem be tudom állítani, csak elképzelhető, hogy kicsit komplexebb dolgokat is használok mint te, és emiatt előfordul, hogy 1-2 program instabillá teszi, míg linuxot érdekes módon nem annyira, bár azt is sikerült párszor kiakasztani, ettől még stabilabb.
De örülök, hogy nálad hibátlanul fut, valószínűleg peches vagyok vele, vagy annyira nem értek hozzá mint gondolom
-
hm15
senior tag
válasz
BullZeye #51129 üzenetére
Sok éve Windows DSplayer Kodi plusz MadVR és LAV a HTPC alapja, lejátszója. Hasonlóval sem találkoztam azokból amiket írsz, főleg nem rendszeresen. Szépen megfér egymás mellett a Linux és Windows, kinek-kinek igénye szerint, csak beállítani kell tudni. Ha volt is gondom bajom, az mindig szoftveres volt és tudásbeli hiány, amin segítettek. Tök felesleges a másik ellen hangolni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51130 üzenetére
Ott a DSPlayer is az MPCHC helyet, az meg tk. KODI.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51128 üzenetére
Felskálázást nem hasznàlok - fullhd-t Kodival nézek - viszont a MadVr-t közepes beállításokkal használom - viszont az Mpc-hc nem a szívem csücske - viszont 4k-hoz muszály..!
-
BullZeye
veterán
válasz
Baliga Tamás #51127 üzenetére
Akkor te még nem futottál bele olyanba, hogy meló után mikor van szűkös 2 órád megnézni az egész nap várt filmet, vagy sorozatot, és leülnél a HTPC elé amin W10 fut, benyomod, és valami kifagy, ambilight, ir remote progi, vagy simán kodi mondja be az unalmasat, vagy bármi bebuggol, és újraindítasz, mondván SSD pikk pakk megvan, aztán el kezd frissíteni jó fél órán keresztül.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51127 üzenetére
A 4GB-os RX 560-al kb. mennyi MadVR "turbót" tudsz rápakolni a képre? Tudom ezt így nehéz lenne leírni röviden, de pl. a FHD és az alatti videók felskálázásához 4K-ra be tudsz kapcsolni valami jobbféle opciót (ami mondjuk jobb, mint a TV vagy az AVR skálázója)?
-
Narmiaren
tag
válasz
BullZeye #51125 üzenetére
A J3455-ITX -hez jó áron hozzájutnék. És amire kell: FullHD lejátszása +kis YouTube, és netezés, fórum olvasása arra még egy Braswell is elég lenne. De meggyőzhető vagyok....
De bármelyik lesz a fogyasztásuk kb azonos és itt szeretnék visszatérni a PicoPsu témára
Gondolom elég lenne egy 90 W körüli is de ennél a verziónal amit linkeltem van 3 sata csatlakozó ami jól jönne az SSD+ 1vagy2 HDD csatlakoztatásánál. de nem tudom gond e hogy 180W os? Vagy gagyit választottam? Nem vágom ezt a PicoPsu témát, de gondolom itt csak vannak emberek akiknek már van tapasztalata. Nagyon mellé lőttem vagy működni fog a dolog? -
BullZeye
veterán
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51122 üzenetére
Soha nem jobb összességében full HD képernyőn, mert az SDR konverzió nagy része szoftveres "találgatás", ezért a színek mindenképp pontatlanabbak. Amiben valóban lehet jobb, az a kép részletessége, vagy ha eleve jobb a 4k BD minősége.
Egy korrekt lapban G4560-hoz hasonló proci szerintem rendben van olyan VGA mellé, amit MadVR 4k-ra hajtunk.
-
SunMount3r
nagyúr
Egyelőre FHD lenne főleg és fontos még az MVC is. A 4K->FHD és a HDR->SDR konverzióval pedig szívesen kísérleteznék, mert írták már néhányan, hogy egy FHD TV-n is néha "jobb" az eredmény. A jövőre gondolva TV váltás után a 4K és a HDR / 10bit elengedhetetlen lesz. Ezért gondoltam a "lépcsős fejlesztést". De eddig csak abban voltam biztos, hogy a MadVR alatt a videokártya számít. Ha ennyire "visszafogja" akkor túllépek az AsRock-Gemini vonalon, de árban ez a legcsábítóbb kezdésnek.
Raven Ridge vonal esetleg (bár az alaplappal együtt ez is húzósabb lesz, mint az integrált lapok)? Mert i3-at még nem vennék egyelőre az ára miatt. Annál erősebbet bés drágábbat pedig már tényleg túlzásnak tartok egy alapjaiban HTPC/netezős gépbe (még ha a videokártya drága is lesz bele, de az megint más).
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51119 üzenetére
Az RX kártyák x8 üzemmóduak, mindenkepp x16 lapba raknám. Sokan mondják, hogy rendszer memória is jobb, ha minél több.
Ebbe az Intel lapba tuti nem raknám be az 570-et, nagyon visszafogná. Nekem az 560 volt Kabini integráltban, most már i3 alatt is érezhetően jobb MadVR-hoz. Továbbra is 4k-ra es magas MadVR-ra értendő, 1080p-re tök mindegy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51119 üzenetére
Amúgy még az jutott eszembe, hogy az AsRock miért nem csinál inkább Raven Ridge APU-s alaplapokat? HDR és az MVC is hibátlanul menne és nem lenne ez a DP átalakítós szenvedés sem.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem emlékeztem, Oké, mind 1. És akkor a gép többi komponense tk. tök irreleváns a MadVR számára? Pl. ezekbe a lapokba max 8GB memóriát lehet csak rakni.
Csak továbbra is zavar, hogy nincs még egy HDMI vagy DP kimenet rajtuk, mert amolyan "dupla gépnek" szánom. Ezen menne a munka meg a net-ezés is és ahhoz persze monitort használnék.
-
hm15
senior tag
válasz
Baliga Tamás #51117 üzenetére
Bőven mi? Pusztán 4-khoz elég 2GB is. Felskálázni HD-t legjobb minőségben UHD-ra 6-8GB VRAM kell.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51115 üzenetére
Már írtam neked, hogy MadVR és 4k-hoz bizony kell. X8 módban fog üzemelni, és ugyanilyen fontos a VGA fedélzeti RAM is, legalább 6GB.
-
SunMount3r
nagyúr
Pl. egy RX 570 esetén kell a X16-os PCI-E slot a MadVR-hez kraft ügyileg?
Gondoltam én is a Asrock-Gemini vonalon indulok el, kezdetben elég lesz MadVR nélkül, aztán később veszek hozzá egy jobb kártyát is. De a J4105-ITX-en csak 1X-es PCI-E slot van, csak az mATX-es J4105M-en van X16-os.
-
Patice
Topikgazda
Akik x86 alapon akarják kipróbálni a legújabb (Kodi 18 Leia) build-eket, azoknak egy kis trükk, ha annyira új a hardverük, amit a legutóbbi stabil (8.2.5) még nem támogat (Intel Gemini Lake, AMD Ryzen APU).
Az előzőleg létrehozott LE telepítő pendrive-on csak ki kell cserélni a SYSTEM és KERNEL fájlokat Milhouse nightly build-jéből.
Az így létrehozott pendrive-val egyből egy 9-es LE-t kapunk telepítés után.
A frissítés lehet automatikus is, vagy az adott napi build-et (xxx.tar file-t) csak be kell másolni a az update mappába.
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51112 üzenetére
Nem látok ilyesmit, hozzáértőknek média infó:
És meg is van a válasz, Pi3 nem ismeri a formátumot, így nem tudja hardveresen dekódolni, hiába 5 éves már legalább az MKV fájl ami hibás...
Ha esetleg van megoldás szívesen venném, mert tetszik, hogy kisebb, és amúgy gyorsabb.
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51110 üzenetére
Én is... ezért nem értem.
Windows és Raspbianos Kodi között beállításokban sok különbség van, pl dxva-t nem is látok mint módszert, se hardveres gyorsítást, gondolom Pi 3 ezeket nem tudja, de akkor se értem ezt a színeződést... -
BullZeye
veterán
PI - Raspbian - Kodi
Ma volt pár órám a raspberry szerómat picit átalakítani, bővíteni, kapott Kodit.
Végre teljes színtér, működik a billentyűzet, nem megy el a képernyő, működik a webserver home assistanthoz, hang jó, kép szép sorozatoknál és filmeknél, végre NFS-t használ NAS-ról amivel picit gyorsabb, szóval úgy a vége fele vagyok, DE!Egy dolog aggaszt, lejátszás folyamatos, nem akad, gyors, reszponzív az árához képest, viszont amikor feleségem egy animét indított el, szellem képes lett, szétesett rózsaszínes élek fogadták.
Utána megnéztem, sorozatok jók, filmek jók, animék egy része jó, de nagy része nem igazán megy.Processzor lejátszás alatt 15-20% körül mozog, GPU kapott 256MB-ot, mert olvastam, hogy esetleg új tömörítés miatt nem elég neki az R3, de alig használja...
Van tippetek mi lehet a gond? Mert amúgy még jobb is mint amit előtte használtam.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51104 üzenetére
Nekem egyben volt a táv és a vevő, de külön is árulják. Azért kérdeztem az elején, hogy most htpc vagy egy PC a TV-re kötve, mert akkor rossz a topic.
-
SunMount3r
nagyúr
De ehhez még külön meg kell venni egy IR reciever-t is, nem? Amúgy meg pont arról volt itt szó, hogy másra is lenne használva a PC, ahhoz meg ilyen "kanapé szinten" pont megfelelnek egy légegér plusz funkciói. Meg ugye ez rádiós, nem (csak) IR-es így a távolságból és az rálátásból sem adódhatnak gondok.
-
róland
veterán
válasz
MasterMark #51100 üzenetére
Nem keverek, csak épp nincs időm végigpörgetni a topicot, hogy milyen KODI-hoz alkalmas médialejtászókról volt eddig szó. Többen is használnak ilyeneket, sokszor akár Android alapokon. De pl. ilyen a Xiaomi Mi Box3 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest