Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Erre mondtam, hogy ha 50i-re állítod a kimenetet az át fog menni, mert ahhoz pont a 25Hz sávszélessége kell. Mivel az adás is 50i, majd a TV deinterlacel és 50 Hz-re fog kapcsolni.
Ha Kodi lesz a szoftver, ott sajnos ezt nem lehet megoldani mert nem tud natív váltottsoros kimenetet. -
_Smooth
senior tag
válasz Patice #40698 üzenetére
Jó cucc! Későbbiekben szerver számára gondolkozom ezekben (eddig a q1900TM volt szem előtt).
Amúgy lejátszónak érdemes lehet nézegetni a kész gépeket is.
Ugyanebben a webshopban szemezgettem múltkor. Gigabyte brix-ek meg Asrock beeboxok. J1900 alapokon 4GB RAM + 500GB HDD a giga kb 60eFt (kis házban, készre szerelve, táppal). RAM és HDD nélkül meg talán 45-47k körül volt. Ha valakinek nem kell merevlemez (akad otthon, vagy usb kulcsról futtat OE-t), akkor egy 2GB SODIMM-mel megtoldva kb 50-52eFt környékén kihozható a HTPC-je (ami win alatt még BD3D kompatibilis is).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Patice
Topikgazda
Esetleg akit érdekel:
Tegnaptól elérhető még egy DC-s integrált lap: Asrock N3150TM-ITX, azaz egy thin ITX szabványú lap.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
hati
addikt
válasz djnice #40678 üzenetére
Azt hiszem elbeszéltünk egymás mellett vagy én maradtam le vmiről. Miután HDMI kábelről beszéltem, így én PC-re gondoltam akkor is, amikor a TV adásról írtam. Azaz van egy PC, amire egy 4k LCD TV van kötve, ami max. 30Hz-et tud. Hogy fog kinézni ezen a képen, a PC-ben lévő TV-tunerről kiadott kép?
-
-
Spuri2000
senior tag
válasz cinemazealot #40692 üzenetére
Nekem hosszabb van és semmi probléma.
-
tupacamaru
veterán
válasz jézusom #40685 üzenetére
Nem olyan nagy munka volt, meg ezüst színű kellett mert a feketén a legkisebb porszem is meglátszik.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ghost.13
csendes tag
válasz cinemazealot #40651 üzenetére
Bocsánat a késői válaszért de egy 10m-es 1.4 es HDMI kábel ethernettel és dupla védelemmel.
Viszont ha nem kiterjesztésre tettem ki akkor minden jó volt. De azóta volt gép restart és most nem csinálja....(le is kopogom) remélem csak win bug volt -
hunaqua
addikt
Köszönöm!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
jézusom
addikt
válasz tupacamaru #40683 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy régi deck, vagy egy classic xbox jó lenne átalakítani, de inkább egy ilyet vállaltam be, mert lusta voltam.
-
róland
veterán
Ért valaki OE-s USB CEC kezeléshez? Szeretném kiiktatni, hogy a tv kikapcsolás alvásba küldje a HTPC-t; szükségem van a HTPC-s tvheadend szerverre.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
-
hunaqua
addikt
Milyen ITX-es házat használtok? Szeretnék valami szép "ezüst" alumínium házat,elfogadható áron.
Honnan érdemes rendelni?
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tlaci72
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan konfigurációt ami nem túl horror összegért összerakható? A cél az lenne, h full hd filmeket tudjak nézni vele Kodi-val belső hdd-ről, emellett lehet, hogy zenelejátszóként is üzemelne valami lejátszóval mint pl: Audirvana+, 3D és 4K nem nagyon érdekel. Nas szerverként is üzemelne de csak pár eszközt kellene kiszolgálnia ( laptop, tablett, tv, telefon) és távoli elérés sem kell, egyszerűen csak a benne lévő média tartalmakat elérjem az eszközeimmel. Vagy jobb ha veszek egy olcsóbb Nas-t mint a QNAP 112P?
Mini ITX rendszerben gondolkodom de fogalmam sincs milyen alaplap és proci kellene ahhoz, hogy ezeket az elvárásokat simán kiszolgálja...
-
-
PuMbA
titán
"Ha jól értem, akkor 1.4-es HDMI-vel csak 30Hz-et lehet max beállítani?"
"Akkor hogy lehet vele nézni a TV-ből (TV tuner) származó forrást, aminek 50Hz kell?"
Ez a lényeg, ezért érdemes csak HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as eszközöket venni, ha 4K a cél.
_Smooth: Most, hogy már szabvány lett az 50p és a 60p, hiszen az 1080i-t nem szerették, én egyre több ilyen koncertvideót, videóklipet, természetfilmet, interjút és egyéb videókat várok akár 4K-ban is. Elég volt már a 24p darabosságából, ami filmekre jó, de YT-on is kezd terjedni a 60p például talkshow videóknál.
djnice: Interlaced anyagot kiküldeni a TV-nek manapság merész mulatság, nekem nem sikerült egy mai modern PC-vel és videókártyával akárhogy állítottam Ezek már ilyen nagyon alja román megoldások.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Én azért egyelőre (HTPC lévén) nem esnék kétségbe attól, hogy nincs HDMI 2.0 a lapon.
A 24Hz-es UHD filmeknek (én pl. nem futottam még bele 30+os anyagba - bár talán a hobbit az 48(?)) elegendő lesz az 1.4, de a szabvány előírásai szerint még a 30Hz-esnek is elég kell legyen - kábelből meg bőven akadnak már 18 meg 21Gbps sávszélességűek, tehát, ha a lap kiadja azt a 10Gbps-t, az át is fogja vinni.De tény, hogy ahogy írtad is, egy ilyen lap kevésbé időtálló - ki tudja megmondani, mi lesz jövőre (vagy akár csak idei második félévben).
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
PuMbA
titán
válasz _Smooth #40669 üzenetére
Meglátjuk, hogy mi lesz, de én arra saccolok, hogy nem lesz olcsó egy ideig még HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as alaplap. Jelenleg a legolcsóbb HDMI 2.0 kimenetes egészen pontosan 70k-ba kerül és a DisplayPort 1.2-esek sem olcsóak a maguk 30-40k-jával, ami ugye nem 1.3-as, tehát nem sokra valók
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Richard #40668 üzenetére
Általában gyorsabb vagyok a telefonomnál.
(#40669) _Smooth:
Idén már jön is a Braswell leváltója a Broxton SoC, ami az IGP részét a Skylake-ből örökli majd. Szvsz. ennek is menni fog már hardveresen a 10bit, meg a h.265. 10W alatti TDP-ből.
-
_Smooth
senior tag
Ezt én nem vitattam, csak az a kérdés, szükséges lesz-e.
OP VGA nélkül szeretné megoldani - legalábbis az egyik kérdése ez volt.
Ha megjelenik tavasszal, vagy nyáron egy olyan SoC, ami kb 10W TDP-vel (de legyen 20-30-40W) képes lesz önmagában, akár passzívan az UHD tartalmak megjelenítésére, akkor bizony _én_ a hajamat tépném, hogy most meg vettem egy 950-es szettet. (pláne, hogy jelenleg még szinte ki se tudom használni - és nem csak a megjelenítő hiánya miatt )# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Patice
Topikgazda
Szeretem a minimál rendszereket és a célgépeket na...
De teljesen érthető a te igényed is. És a Harmony Hub is nagyon jó cucc erre. Láttam már működés közben és tök jól ment minden vele.
Én még messze vagyok a vászon + vetítőtől. Addig reszelem a sztereót, meg elé a szervert.
-
Patice
Topikgazda
-
Tonyo
őstag
válasz MasterMark #40659 üzenetére
HTPC házakhoz való, ez táplálja az lcd kijelzőt, és ez gondoskodik arról, hogy távirányítóval be lehet kapcsolni a gépet.
-
róland
veterán
válasz radi8tor #40658 üzenetére
A nyomkövetés szerint az általam említett kézbesítési nap reggelén (azaz január 12-én) érkezett Keszthelyre, így nem tudták volna előbb kézbesíteni.
Az egész kevésbé zavarna, ha nem valótlan időpont lenne megjelölve nyomkövetési listában. Mivel nem ültem otthon egész nap, így várható volt, hogy csak értesítőt kapok. De a Posza által megjelölt időpontban pont otthon voltam.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vízhűtés topikban talán tudják a választ. Ezt ők használják.
róland: ha ma kaptad, akkor az tegnapi kísérlet volt. A csomagos futár nem biztos hogy eljut a postaládáig, ilyenkor másnap a levél kézbesítő hozza ki az értesítőt.
Egyébként nem ritka az ilyen, ha nem a csomagos hozta volna, akkor azért nem kaptad meg, mert nem fért be a levél kézbesítő táskájába vagy csak simán nem akarta felvenni kézbesítésre.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Tonyo
őstag
-
misimagaki
aktív tag
Canniball, Celtis!
Köszönöm az infókat.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
róland
veterán
Szeretem a magyar Postát! Kaptam egy kézbesítési értesítőt, hogy megpróbáltak ma kihozni egy Angliából érkezett csomagot nekem (Pulse-Eight USB-CEC adapter), de nem találtak itthon.
De én épp itthon voltam a nyomkövetett csomag megkísérelt kézbesítési időpontjában. Viszont senki nem csengetett be.
Most mehetek be holnap a postára.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
canniball
nagyúr
válasz misimagaki #40646 üzenetére
Berakhatod indítópultba is, vagy van a Launcher4Kodi amit úgy is be lehet lőni, hogy a WinGUI helyett egyből a Kodi indul (ezzel is gyorsítva a bootolást).
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Celtis
veterán
válasz misimagaki #40646 üzenetére
Vannak Kodi launcherek, maik automatikusan indítják, de ebben nincs tapasztalatom. Openelecet használok. Nálam a HTPC csak HTPC funkciókat lát el. Mondjuk megjegyzem, hogy a NAS funkciók eleve a háttérben futnak. Ott nincs mit látni. Itt a böngésző, ami bekavar, de talán az meg indítható Kodiból is, tehát talán nincs szükséged az oprendszer képernyőjére.
A Kodi tud felhasználói profilokat kezelni.
-
ghost.13
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szóval egy r9 280x videokártyából kikötöttem HDMI-kábelen a képet egy LG 42LF652V TV-re. És amikor win7 (64 bit SP1) alatt a kiterjesztés opciót választom akkor villog a kép, de elég furán mivel 10sec-ig tökéletes minden majd villan egyet (fekete minden kb 1 sec ig) azután jó 10 sec-ig megint minden, és ez így a végtelenségig (Közben a monitoron minden tökéletes az nem villan csak a TV). Mind két megjelenítő 1080p 60Hz-en TV HDMI bement beállítva PC-re.....
Szeretném a két megjelenítőt külön használni szóval fontos lenne egy kis segítség (monitoron dolgozás közbe menjen a TV-n a film)
Driverek leszedve újrarakva (miközben TV is be volt dugva) az sem segített (BIOS is friss)alaplap: Asus maximus VI hero
VGA: Asus R9 280X DCII-T
CPU: i5-4670K -
_Smooth
senior tag
válasz Yodafon #40647 üzenetére
Jelenleg, megfelelő források hiányában, nem sokat tudni az UHD valós igényeiről.
De feltételezem, nem játékra szánod.
HDMI 1.4 követelmény (többek közt): UHD/30Hz és 4K/24Hz. És ezek az anyagok egy 10Gbps kábelen át is mennek.
Mivel a mozifilmek többsége 30Hz-ig UHD-ban jelenik meg, így a HDMI miatt nem kell aggódni.
HDMI 2.0 követelmény (többek közt): UHD/60Hz, illetve 24Hz-es UHD 3D.Az említett lapon még nem 2.0 csatlakozó van, ezért írta PuMbA, hogy nem időtálló.
De 24 vagy 30Hz-es film esetén nem kell, hogy szűk keresztmetszet legyen. A hardver pedig meg kellene birkózzon a dologgal. Viszont, mint írtam az elején, még nem sok infó van, főleg h265-öt illetően.Egyelőre - ha nincs semmilyen vas, amivel kibekkelhetnéd addig -, érdemesebb lenne egy olcsóbb integrált lappal indítani, amin kicsi a bukta váltáskor, vagy ahogy PuMbA is írta, egy egyszerű, de bővíthető konfig - aztán a megfelelő VGA-val, vagy esetleg procival kiegészíteni, amikor már bővebb infó is lesz ezekről, illetve komolyabb igény is lehet rá.
IMHO: jelenleg a 3D-nek nagyobb létjoga van - főleg TV-k, és FHD vetítők esetén - mint az UHD-nak. Mégis előbbit temetik a legtöbben, utóbbira meg úgy pörgött rá mindenki, mintha ezen múlna az élete.
-
misimagaki
aktív tag
válasz Celtis #40639 üzenetére
Köszönöm a választ. Már egyszer körbejártam a témát - érintőleg. Abban reménykedtem, hátha fejlődött a dolog azóta.
Beállítható úgy a Kodi, hogy induláskor az jelenjen meg - pl. indítópultból indítom?
Ilyen esetben hogyan indítható a böngészés az oprendszer böngészőjével? Felvehető valahová a felületre?
Vagy sima ALT+Tab átváltással elérhető az oprendszer pl. win esetében?Kicsit öszvérnek akarom használni a gépet. Eddig NAS volt az alaplap, és szeretném valahogy egy kalap alá annak bizonyos funkcióit, és a HTPC szolgáltatásokat.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ezeken a frontendeken van felhasználó kezelés? Vagy azt az oprendszerrel kell megoldatni?
[ Szerkesztve ]
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Patice
Topikgazda
válasz turoczi.pete #40644 üzenetére
Tudtommal jelenleg egyik program sem képes dekódolni a Dolby Atmost, csak HDMI-n kiküldeni egy kompatibilis erősítőnek.
De majd a hozzáértőbbek kijavítanak.
-
turoczi.pete
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy házimozi rendszer Denon X1100W 7.2 erősítővel és egy Pc-vel melynek adatai a következőek: Intel I3 3250 proci, GeForce GTX650TI videókártya.
Kérdésem az lenne, hogy az erősítőm ugyebár nem ismeri a Dolby Atmos-t, de lehetséges valamilyen lejátszóprogrammal ezt a hangformátumot megszólaltatni úgy, hogy a számítógép dekódolja a hangsávot? Vagy ezt csak az erősítő tudja megtenni?
Köszönöm! -
_Smooth
senior tag
válasz Yodafon #40627 üzenetére
AMD oldalon is van 3D alkalmas lap... csak nem 10W TDP-vel és nem passzív hűtéssel.
Integrált A4-5000 lapok és AM1-esek (pl 5350).
Csak döntsd el, mi fontosabb(#40640) paler
Q1900DC-ITX-em van. Jelenleg w8.1 és kodi, az OE-vel csak próbálkoztam (az jelenleg RPi-n van csak).
Én nem tapasztaltam se hang, se kép esetén problémát. Egyszer volt, hogy folyamatosan szaggatott egy BD alatt, de az is csak vmi háttérben futó alkalmazás miatt volt.[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz misimagaki #40630 üzenetére
Kodi önmagában nem tudja, mivel csak egy HTPC frontend.
Ha Windows-on használod, akkor az összes általad említett funkcióhoz találsz megfelelőprogramot.
Ha az OpenELEC változatot választod, akkor telepíthetők kiegészítők, amelyekkel több-kevesebb sikerrel megoldhatók ezek a feladatok. OE-n lehet Samba megosztást beállítani, létezik torrent kliens és telepíthető Chromium böngésző. Utóbbi kettő nem hivatalos tárolóból.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
paler
aktív tag
Nos, ma beszéltem az egyik kollégámmal a mikor ricegés és hangkihagyási anomáliámról. Mivel neki is ugyan ez a alaplapja (Asrock Q1900-ITX) van mint nekem, és ő is a legújabb Kodit használja mint én, csak neki az OP-rendszere Windows, ami SSD van, így rákérdeztem nála hogy ő tapasztalt-e hasonló hibákat mint én. A jelenlegi rendszerén az enyémhez hasonló hanghibákat nem tapasztalt, de a régebbi rendszerén neki is voltak hangban kihagyások és furcsa reccsenések, de az új rendszerén ezek most nincsenek. Viszont ugyan olyan képi hibát amit én is észleltem, ő is tapasztal. Főleg oldalirányú kameramozgásoknál észlel néha hasonló apróbb ricegéseket, de nem minden filmnél. Ez őt is zavarja, ő sem érti hogy némelyik filmnél van, másiknál pedig nincs.
Smooth !
Neked is hasonló konfigod van mint nekem, és ha jól veszem ki az egyik hsz-ból, te is Openelec+Kodi kombót használsz. Te nem tapasztalsz az általam leírt hibákat ?JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Celtis
veterán
A Kodi egy médiatár és lejátszó alkalmazás. Kell alá egy operációs rendszer, nem tud torrentezni, nem lehet vele netezni, és nem tud fájlt megosztani.
Az operációs rendszer lehet Windows, Linux, Android. Ezekben egyrészt a kívánt funkciók megoldhatók, másrészt a Kodihoz különféle addonok adhatók, pl torrentezésre.
Egy külön állatfaj a Kodira optimalizált Linux operációs rendszer, mint pl. az Openelec. Ebben van fájl megosztás, de egyébként minden sallang le van róla vágva. Az átlag user nem is igen találkozik a Linuxszal. Na itt, csak az addonok segítenek. Van ugyan böngésző addon is, de az is minimalista. Nem is ez a célja egy HTPC-nek. -
PuMbA
titán
válasz mombulllet #40631 üzenetére
4K-ban csak 24Hz-et tud, szóval felejtős ennyi pénzt kiadni ezért, hiszen nem annyira jövőálló Egy Socket 1150-es Celeron G1840-at 10k-ért és 50k-ért egy HDMI 2.0-ás GTX950 2GB-at venni már egy jövőt álló gépezet
[ Szerkesztve ]
-
misimagaki
aktív tag
válasz mombulllet #40631 üzenetére
Szia!
Nem vagyok túl nagy expert a témában, de ha már így megszólítottál...
Ez egy erőgép.
Azt írja a spec az alaplap oldalán:
1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@24 Hz
* Support for HDMI 1.4 version.
Szerintem fogja vinni,amit szeretnél, de majd megmondják a nálam jobban hozzáértők...Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
mombulllet
csendes tag
Szerintetek jó lesz a 4K lejátszáshoz? Videókártya nélkül menni fog?
Intel Core i3-6100 3,7GHz Socket 1151 OEM /CM8066201927202/
Gigabyte GA-H110M-S2HP alaplap
8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (HX421C14FB/8)
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury meghajtó (SHFS37A/120G)
Corsair VS450 450W tápegység (CP-9020049-EU)
Pioneer DVR-221LBK SATA DVD író fekete OEM -
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Kodi önmagában tud fájlmegosztást és torrentet, illetve lehet rajta netezni, vagy kell alá valamilyen oprendszer?
-
kefe13
tag
Üdv.
Az alábbi kis asus alap feladatokra elég lehet ? Full HD nem kell a tv miatt hd ready öreg bravia, szinte csak SD film, netradio, torrent külső lemezzel menne. Esetleg egy 60 as ssd t kapna később. Ugye Hdmi stick mini csodák stb. kizárva, egy d-sub csati szabad csak a tvn.https://www.asus.com/Mini-PCs/EeeBox_PC_EB1035/
-
Yodafon
senior tag
-
-
_Smooth
senior tag
válasz Yodafon #40623 üzenetére
Celeron J1900 köré épített lapokat érdemes nézegetni - 10W TDP-t ír a gyártó a procira (SSD-vel, 2×2GB RAMmal, DC-s táppal 15-17W körül volt... 20W fölé sose ment - szóval igaz lehet).
Ahogy néztem, 20-25%-ot is alig éri el jellemzően a CPU használat (de ez függ a háttérben futó egyéb szolgáltatásoktól is), tehát igen, kb lefelezve is meg kell bírkózzon a feladattal. Bár nem értem, miért kéne megfelezni.
Ezen pl. van ODT is.Ha mindenképp a fogyasztásra akarsz rámenni, akkor Raspberry Pi2.
Legfrissebb OpenELEC-kel elvileg támogatja a BD3D-t, nekem gyakorlatilag még nem igazán sikerült belőle előcsalnom. A projektoron aktív lett a FramePacking opció, de nem volt épp tökéletes a megjelenítés (viszont nem sok időm/türelmem volt játszani vele - lehet, hogy csak valami beállítási gond volt).
Na ez kb 3-5W lehet. De 10-nél többet akkor se tudna felvenni, ha akarna (legalábbis a javasolt 5V/2A-es adapterrel).
Itt az SPDIF kicsit problémásabb, de megoldható.
Windows-zal nem kompatibilis (leszámítva a win10 IoT).[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
Hali!
Tudnátok ajánlani olyan platformot/APU-t ami a következőket tudja?
- Fogyasztás ~9-10 Watt
- Blue ray 3D filmekhez elég erős -> HDMI 1.4
- S/PDIF kimenetes
- Órajelét a felére le csökkentve is tudja mindezt?
- Windows / Linux kompatibilisKöszi!
I'm gangsta!
-
kokosmith
tag
-
Oszilaci
senior tag
-
hati
addikt
válasz róland #40606 üzenetére
Nem lehet. Mondjuk fura is lenne, hiszen saját TV szervere van.
Tybee000
Egyike vagyok a fejlesztőinek, így kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Nálam egy Mediaportal TV szerver és 4 Mediaportal HTPC kliens van használatban. TV-t is csak rajta keresztül nézek. A gyerekeim (9 és 6 évesek) már készség szinten kezelik.
[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
válasz devil-k #40611 üzenetére
Ez valami szoftveres hiba lesz, most addig váltogattam a két monitor között (primary default), hogy két alkalommal sikerült 3D jelet kapnia a tv-nek. A nagyon fura az, hogy ha csak a tv van rádugva a gépre akkor nem megy. Legalábbis még nem sikerült elérnem, hogy úgy menjen a jel. Előbb addig állítgatta a monitort a powerdvd, hogy 3x akkora ikonjaim lettek a monitoron mint egyébként. Nem értem mi lehet ez a szoftveres mizéria.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
róland
veterán
Tvheadend szerverről lehet tv-t nézni MediaPortal-al?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
paler
aktív tag
válasz Oszilaci #40604 üzenetére
Mert a TV-hez is kell egy HDMI kimenet, mivel nem mindig vetítővel és erősítővel nézzük a filmeket, és az AVR-en egy HDMI kimenet van.
De 2-3 héttel ezelőttig ez a képi ricegés nem volt tapasztalható, pedig rég óta így használom a cuccot.
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
Hát nem tudom, ezt még le kell majd ellenőriznem, a napokban, bár a képet is külön küldöm a vetítőbe, és a hangot meg az AVR-ben egy HDMI splitteren keresztül.
#40600 (Oszilaci)
Közvetlenül a gépbe van mindkét HDD, és ha jól emlékszem olyan 50°C-nál nem volt melegebb a CPU.[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
hati
addikt
válasz Tybee000 #40594 üzenetére
A pluginokra és a skinekre van alkalmazás, ki is került a desktopodra elvileg telepítés után.
Melyik grabbert próbáltad? IMDB vagy TMDB? Mit konfiguráltál rajta?Valóban a beállításokra külön alkalmazások vannak de pl. én nem is állnék neki távirányítóval bűvészkedni benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest