- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #57159 üzenetére
Esetleg PS4? Játszottam a gondolattal, hogy veszek egyet és most látom, hogy arra is van Kodi.Érdemes foglalkozni vele? Van bárkinek tapasztalata vele?Az a legnagyobb bajom, hogy amikor megvettem és először beüzemeltem a Shieldet, jobb képet és hangot tapasztaltam, mint korábban HTPC-n. Erre most meg rosszabbat.. És ez elég bosszantó
Szerk: figyelmetlen voltam. Plex van rá, amit a kodihoz hasonlít a cikk. Van is Plex szerver a NAS-on, de nagyon hektikus a működése, nem vagyok vele elégedett. -
Smiley
addikt
válasz
_Smooth #57156 üzenetére
Pedig nem akartam elrontani a topic-ot.
En elgondolkoztam a shield-en igen komolyan, de arra jutottam, hogy megint be fogom szivni mert majd jon 1 frissites mint a TV-re aztan hasznalhatatlan lesz. En visszatertem ugyanoda ahova 10 eve kb, megint van egy fix PC a TV mellette, es utolag... rohadt jo dontes volt, filleres tetel ha nem akarsz madvr-t, es it tenyleg nincs olyan hogy nem fog menni.De hogy On is legyek egy kicsit. Most van meg egy project hozza. Van egy doglott mi tv stick, es annak a BT taviranyitojat mar rabirtam arra, hogy Windows alatt is mukodjon, mar csak a "hosszan lenyomva tartott" reszt kell megirni, a sima klikk mukodik, es App-onkent lehet confolni.
-
_Smooth
senior tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
_Smooth #56593 üzenetére
Nem a TV-den van véletlenül bekapcsolva ez a mozgáselsimítás? Lejátszó app-okban általában nem szokott lenni ilyen (ha jól tudom a Kodi-ban sincs), de az mondjuk lehet, hogy a Shield beállításaiban van rá valami opció.
---
Amúgy ez a videó inspirált? -
törölt tag
válasz
_Smooth #52761 üzenetére
Opensubtitles nekem is szokott vacakolni. A múltkor véletlenül rákerestem az oldalra PC-ről is, és ott sem jött be.
Szóval, levontam a konzekvenciát, és rájöttem, hogy a komplett szerveroldali kiszolgálóval lehet probléma.
Egyébként igen, user/pass az szükséges az eléréshez.A SuperSubtitles meg random szokott hibaüzenetet produkálni, de ott még nem jöttem rá semmire.
Amúgy, én is ezt a kettőt használtam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
_Smooth #52763 üzenetére
Az Opensub és a Supersub is kell, ha lehet kombináltan. Az előzően több felirat van, több verzió, olyan filmekhez is, amikhez máshol nem találnál és az újdonságokhoz ált. ide kerülnek fel először a sub-ok, de néha szövegileg hibásan, vagy hiányosan (amíg ki nem javítják). Az utóbbin viszont kizárólag ellenőrzött, jó minőségű feliratok vannak és sok az eredeti Subrip is, de az újdonságokhoz sokszor többet kell várni.
(Ha mindezt már tudtad, akkor bocsi...)
-
törölt tag
válasz
_Smooth #52733 üzenetére
Én is elhajítottam, és most sem szívesen állok vissza, de úgy néz ki, a szimpla LE/Kodi, sajna kevés projektorhoz. Vagy a CPU renderinggel volt gond.
Írtam korábban, de lehet, hogy a projektoros topikban, hogy a megjelenített kép bizonyos területei, egyszerűen szétestek projektoron. Pl egy rácsszerű szerkezet, vagy mondjuk függőleges elemekből álló vaskerítés, kamera panningnál, ami folyamatos, oldalirányú mozgást jelent, szétesett egy pillanatra, majd újra összeállt.
De akár egy legfelső layeren lévő statikus felirat is tudott hasonlót produkálni, pl a film elején, kiírták a szereplő nevét, és közben panningolt a kamera, akkor jó eséllyel szétcsúszott a név, egy pillanatra.Most feltettem a Leiat W10 alá, és ha itt is előjön, akkor továbbmegyek MPCHC-ra. Ha ott is, akkor a projektor lesz a ludas, illetve, HDMI kábelt még cserélek, hátha.
szerk:
Szerintem, a Linux nem talált drivert. -
törölt tag
válasz
_Smooth #52731 üzenetére
Szerintem, Te most wines verzióról beszélsz.
Nekem LE (LibreELEC) van fenn.De csak volt.
Nem sikerült hangot előcsikarni, HDMI-n keresztül, így feldobtam egy W10Pro-t. Itt egyből van mindenem.
Fura, egyébként én sem értem.Ha mégsem windowsos verzióról beszéltél, akkor sajna fogalmam sincs, hogyan lehet alapértelmezett eszközöket definiálni, de semmi egyéb hangkeltő nincs a gépre dugva, ez egy dedikált HTPC, és közvetlen az erősítőbe megy, HDMI-n keresztül.
Csak eddig alaplapi kimeneten ment, most meg az RX460-ról.szerk:
Egyébként, lehet, hogy egy friss telepítés, megoldotta volna a problémát. Valamiért azt gondoltam, hogy a hard reset elég lesz. Az elvileg ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz.Mindegy is. Úgyis volt problémám a mozgásmegjelenítéssel is. Legalább most megtudom, hogy a proji a ludas, vagy csak a proci alapú rendereléssel voltak gondok.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #52729 üzenetére
Hol kellene alapértelmezetté tenni? A rendszer/audio beállításaiban természetesen ki lett választva, pontosabban, megtalálta magának.
Más, így hirtelen, nem jut eszembe.
Az integrált audiót is megtalálja magának. Tulajdonképpen, alap 2.0-nak kellene lennie, minden beállítás nélkül is, nem? -
hm15
senior tag
válasz
_Smooth #52673 üzenetére
Ha Atmos nem kell, akkor nincs feltétlenül óriási különbség abból adódóan, hogy az erősítőd vagy az rpi dekódolja a HD hangokat. Ha az rpi PC-hez hasonlóan küldi a teljes többcsatornás PCM hangot az erősítőnek, azt nem érezném problémának, de nem ismerem az rpi minőségét.
-
stigma
addikt
válasz
_Smooth #52671 üzenetére
Hali, mondtam volna nézzünk egy beállításokat, de a fórumba már valaki kérdezte és sajnos nem tudja.
Android-ot felejtsd el, mert írtam van rá normális ,,Kodi".
Egy Android-os box max 1 óra utánaolvasással tudsz rá tenni Libreelec/Openelec-et amivel működik minden.Én egy Bellink GT1 Ultimate boyto használ, 4k + HDR van, ésHD hangok is (esetemben dolby atmos vagy DTS-MA, TrueHD..)
Hát de erről bővebben ah szeretnéd inkább priviben írok mert ez a HTPC-s topic.
Azért még várd meg mit javasolnak a többiek.
-
stigma
addikt
válasz
_Smooth #52669 üzenetére
Hali, hát 2 megoldást lehetne...igaz te döntesz
Ha kellenek a HD hangok akkor még olyan megoldás lehetne hogy :
- 1: Linux-ra (debian vagy Ubuntu) teszel egy samba,torrent,Kodi-t és a lapod támogatja a HD hangokat ha jól emlékszem
- 2: OS-nek Libreelec-et teszel fel, repobol van Torrent és a Samba megosztás is pár kattintás.
- 3: Eladod a PI-t és veszel egy S912-es vagy S905X-es Android-os boxot melyre Libreelec-et vagy Coreelec-et teszel.Én a 3. megoldást ajánlom, viszont otthon tesómáknál összedobta a 2. megoldást (Gigabyte Brix Barbone N3150-es lap + 1TB + Libreelec pendrive-ra telepítve)
Az annyira nem jó ha NAS és maga a lejátszó egy rendszeren van, igaz régen sokat kísérleteztem HTPC-vel Linux alapokon de sajnos felhagytam vele.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #52668 üzenetére
Oh basszus!! Most utánaolvasgatva azt találtam, hogy RPi kezeli ugyan a HD audiot (közben most látom, hogy az előbbi kommentben még tévesen is írtam: HD-MA és True HD-t akartam), viszont csak PCM-ben küldi ki
Hát ez most óriási csalódás. Van erre valami megoldás, vagy passzoljam el a Pi-t és vegyek/építsek egy új PC-t? :/ -
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #47659 üzenetére
A CE-et nem használom, arról nem tudok nyilatkozni. Viszont ilyen film duplikálás nálam nem fordult elő. Illetve akkor fordul elő, ha a forrás is duplikálva van. Biztos vagyok benne, hogy a probléma nálad van.
Mielőtt törlöd a duplikált filmeket, nézz utána, hogy milyen elérési úton melyik forrásban találja. Lehet, hogy a logokat is olvasni kell.Ha egy film többször is látszik, akkor pedig a wacthedlist hibás működésén sem csodálkozom.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #46422 üzenetére
Én is próbálkoztam, de nem sok sikerrel, viszont ennyire nem másztam bele.
Viszont EZT találtam, ahol a FAQ első mondata, így hangzik:
"The CinemaVision add-on is a direct replacement for the Cinema Experience add-on."Még nem volt időm, hogy teszteljem, sőt, igazából végig sem olvastam részletesen, majd a hétvégén.
De azt gondolom, hogy a Cinema Experience fejlesztése abbamaradt, és ez lesz a váltó add-on. -
ttower
aktív tag
válasz
_Smooth #46364 üzenetére
Videó nézés és zenehallgatás lenne a két felhasználás dolgozószobában kb háttérzajnak csak. Filmek terén BD50 rippek lennének illetve pár sd anyag ami nincs hd-ban, zene terén főleg flac + netrádiók. Madvr-t elengedem ezen a konfigon mert nem hiszem, hogy többet nyernék a képen mint amit a gép zaján/hőtermelésén vesztek (illetve mint említetted is a dedikált kártya nem fér be).
M2 nem érdekes, sima ssd lesz benne. -
törölt tag
válasz
_Smooth #46355 üzenetére
Szivesen megnézem Neked, hogy nálam fut e, de sajna nem ismerem. Kell e valamit tudnom róla? Értem ezalatt, hogy a működése miben nyilvánul meg, illetve hol látszik.
Nekem 17-es MVC built van fenn, tehát voltaképp erősen béta. Kisebb bugok ugyan vannak benne, de lehet együtt élni velük.szerk:
Feltettem, beállítgattam egy-két dolgot, ilyen intro/outro-val kapcsolatosan, csak úgy randomly, de azon túl, hogy a kiegészítők-fut menüpont alatt, azt írja, hogy fut, máshol ennek semmi nyoma. -
dunkel
őstag
válasz
_Smooth #46277 üzenetére
Amit én javasolnék, egy próba a trakt pluginnel + auto-update.
A trakt egy online rendszerbe szinkronizál. Az ingyenes verzióban is mindent eltárol amit néztél és akár véleményezni is tudsz magadnak stb. Vannak hozzá jó telefonos appok amivel a nézett sorozatok új epizódjai stb. követhetők pl.
Én csak egy gépen használom, hogy a nézett állapotot a második gépre átviszi-e nem tudom, de szerintem kéne neki. -
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #46277 üzenetére
Ez egy addon - vagy egy MySQL adatbázisba ment, vagy csinál egy saját fájlt, watchedlist.db néven, amit egy hálózati megosztott mappába kell rakni, és az összes Kodis készüléken kitallózni.
Én mondjuk megpróbálnám, hogy kiexportálnám a Kodis adatbázist, majd frissíteném a Kodit (Windowson), és hátha az lefrissíti az adatbázist is, és akkor nem kell ilyennel foglalkozni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
_Smooth #46265 üzenetére
És mit szeretnél jobban összehangolni?
Mert nekem úgy jött le az írásod alapján, hogy minden a legnagyobb rendben és igazán csak az újabb felület(?) miatt frissítenél.
Amúgy igen, a 17-es Kodi miatt újra kellene építeni az adatbázist és a nézettségi státusz is nullázódna.
Szerintem ne piszkáld a meglévő, jól működő rendszeredet. Nincs mit megjavítani rajta.
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #46265 üzenetére
OE-ből (vagy LE, nekem mindegy, amelyik épp jobban teljesít) van már egyáltalán olyan verzió, amin Kodi 17 fut?
Én RPi2-n LE v.7.90.010-est használok, teljesen stabil, nem találkoztam még buggal. 3DBD50 ISO-nál néha megakad bufferelni, de egye fene, ezt elnézem neki
"Megtekintett" dolgok szinkronizálására én WatchedList addont használok.
Ha BayTrail, akkor én megpróbálkoznék egy Win10 + Intel MVC buildes Kodival. Itt megy a Framepacked 3D is. Ráadásul képminőségbe is nagyon jók.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
_Smooth #46127 üzenetére
Ami azt illeti, ilyen beállítást én sem találok Ubuntura (16.04 LTS) telepített Kodiban. Ennek a menüpontnak a megléte szerintem függ attól is, hogy milyen HW-rel van szerelve a vas (ASRock H110M-ITX/ac + i3-6100, nincs dVGA) és azon milyen illesztő program fut. Míg a Raspberry Pi-n ez a menüpont megjelenik (sőt még az is, hogy DD meg DTS képes a hangeszköz), addig ezen a PC-n még akkor sem, ha a HDMI kimenetére dugom ugyanazt az erősítőt + tévét, ami korábban a Pi-ről ment. Mindezen az sem segít, ha a rendszer hangbeállításaiban beállítom a többcsatornás (pl. 5.1) kimenetet.
Viszont most jut eszembe, hogy még nem állítottam át a default Pulseaudio-t ALSA-ra (pedig egy másik gépemen ezzel már játszottam egy sort). Na, mindjárt kipróbálom, hátha akkor megjelenik a Kodiban is ez a passthrough menüpont.
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #41366 üzenetére
Ha ez bug lenne, akkor az mindenkinél kellene, hogy jelentkezzen, aki azt az adott verziót használja.
Akkor nem láttál még bugot.
Már leírtam 2x, de akkor próbálok egyértelműbben fogalmazni: Nyilván hiba lehet nemdeterminisztikus is.Papíron az XBMC-k egymásra installálása is teljesen okés bizonyos alverziók között. Mégis ott is összesz*rt magát 1-2 dolog amikor 2 év alatt a hatodikkal írta felül az ember. De ez mindennel így van az IT-ban. Néha egy restart, reinstall csodákra képes. Pedig ugyanúgy kéne mindennek történnie mint nélküle.
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #41358 üzenetére
Mondom, hogy ez vmi bug lehet. Értsd: értelmetlen, nemdeterminisztikus hiba.
Ahogy írtam, nekem is olyan filmekhez nem töltött le infót és törölte az adatait, amihez 1 évvel azelőtt ugyanez az XBMC+scraper töltötte le az adatokat.Ráadásul nekem se port, se tmdb, se más nem töltött le most friss adatot. ISO-hoz, mkv-hez meg mindegyik ment.
Reinstall után meg minden jó újra.
Ez van, vannak ilyen jellegű problémák is.szerk: Ja és nem nfo-ból dolgozom. Vagyis soha nem gyártottam még saját nfo-t és ahogy nézem egy rakás ISO/mkv mellett nálam nincs letöltött nfo sem. Szóval cím alapján megy nálam sok esetben.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #41358 üzenetére
Igen, ezen gondolkodtam én is, hogy hogyan lehetne megoldani. Nekem közvetlenül a torrent mappa a forrás, a duplák elkerülése érdekében. NAS-on van az anyag, a címeket, értelemszerűen, nem neveztem át, hogy rendesen, seedben maradjon.
Van 4TB helyem erre, tehát nem is ez lenne a gond, hanem a másolgatások eléggé lélekörlőek tudnak lenni.bozsozso
Nekem is mkv-nél is, azaz, sehol sem jó a port.hu. Üresen hagyja a filmcímet is, csak egy üres sor van a listában.Nekem eleve nem akart .iso-t sem lejátszani, de az a kérdés megoldódott magától. Most jó, és nem tudom, hogy mi volt először a gond.
-
pszihopata85
tag
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #41239 üzenetére
Valószínűleg elég, de neccesen. Illetve HDD-je válogatja...
Azt is meg kéne nézni mennyi kraftot bír áttolni a lap a saját csatiján, mivel gondolom a DC táp megy a lapba és a lapból kapják a HDD-k, nem közvetlen a tápról.A DC-s lap erre, mármint 4HDD-re valóban nem nagyon alkalmas. Nem biztos, hogy olcsóbb egy külön paneltáp, ill. az sem, hogy nem bírja a DC-s lap a 4 HDD-t nagyobb kockával, de biztosabb egy külön paneltáppal...akkor meg már olcsóbb a sima, DC mentes lap mellé.
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #41237 üzenetére
Na megtaláltam.
WD RED induló áramfelvétele: 0,8A az 5V ágon és 1.6A a 12V ágon. (ez kb 23W)
Hirtelen soknak hangzik, de ha jól tudom, akkor a gép egymás után indítja a merevlemezeket, nem egyszerre.
Szóval a 65W még elég is kell legyen a korábban írt kritériumoknak. (kis túlzással még a fele is)De javítsatok ki, ha tévednék!
-
Ispy
nagyúr
válasz
_Smooth #41135 üzenetére
Nekem jelenleg sincsen semmi bajom a med600-zal, nem azt akarom első sorban lecserélni, hanem meg akarom szüntetni a pio bd lejátszót, mert kb. semmi értelme, de a nejem ragaszkodik, hogy legyen lemez lejátszási lehetősége, mert egy évben azért tényleg előfordul vagy 3x, hogy használjuk
-
PuMbA
titán
válasz
_Smooth #41094 üzenetére
"Attól függ, mivel szeretné etetni. UHD 30Hz-ig (4k-t 24Hz-ig) támogatja az 1.4 HDMI is. Amíg csak ilyen filmeket néz, nem hiszem, hogy szükséges lenne VGA-val bővítenie (pláne, hogy egyelőre csak h264 kódolással jöttek ki tartalmak - ha jól tudom)."
Kérdés, hogy milyen filmeket néz
Van jelenleg 5db film meg 30db HEVC-s demo 4K anyag, amit nem visz a gépe
Az egy film 90GB H264-ben is egy nagy nonszensz, 10 filmtől betelik a vinyód
-
pszihopata85
tag
válasz
_Smooth #41071 üzenetére
Raid0 nem a sebesség miatt lenne érdekes, hanem azért hogy egyben lássak 6 terrát.
SSD nyilván jobb lenne, de úgy gondolom, hogy amire nekem kell az elmegy SSD nélkül is. Annyit nem ér az SSD hogy USB-n dugjam rá miatta valamelyik HDD-t.HDMI-n csak az egyik tévére menne a cumó, a másik etherneten kapná. Talán később majd kerül oda is egy Pi2. Erre kérdeztem, hogy KODI médiamegosztása nem jó-e a célra.
z906 a tévé mellett van. A tévé rá is van kötve, ha tévé műsort nézek néha lenémítom a tévét és a z906-on váltok a tévéről jövő jelre. Ugyanezt a módszert követem a HDMI-n küldött hang esetén. A hangfalra csak akkor kapcsolok, ha van miért
Most is így működik. Egy bajom van a jelenlegivel, hogy a KODI-ban eléggé nehézkes átállítani a hangkimenetet. Sokat hallgatok rajta online rádiót, amit nyilván nem a tévére küldök, de ha meg nekiállunk valami filmet nézni, akkor meg állíthatom vissza a hangkimenetet a tévére.BD3D nem vonz. 10-18 GB mkv-kat szoktam nézni.
-
eastsider
nagyúr
válasz
_Smooth #41073 üzenetére
van egy WD greenem USB-n a notin, de ezt mar inkabb hagyom is, a NAS-ba meg majd ujabbat
gondolom passthroughhal mindent visz majd, amit eddig is vitt kodi.
megvizsgalom majd a kabelezesi lehetoseget, es ha szabad a palya akkor minden mehet
alapbol mennyire hasznalhato a zyxel transmission kliense? (pl a remote), ill az NFS megosztas?
-
eastsider
nagyúr
válasz
_Smooth #41039 üzenetére
Hali,
egy a gond: nem megoldhato az UTP behuzas. igy csak wifi adott, egy wrt3600, 5ghz-en. (egyebkent full jelerosseg, 300mbit link)
egyebkent nem akarom notin nezni, eleg a tv-n a KODI, szoval nem is kell az emlitett DB.
kerdes: eleg-e a wifi? SMB-n, vagy NFS-en osztanam ez esetben a filmeket (max BD25) a KODI-nak a NAS-rol.
a net egyebkent jelenleg egy 66/6-os kabal, de nemsokara behuzzak a digi LAN-t.
-
envagyok
veterán
válasz
_Smooth #41039 üzenetére
Ezt az adatbázis dolgot hogyan lehet megoldani?
Nálam 3 készülék megy non-stop.
Két pi2 és egy wetek. Mindegyik openeleccel.
Gondolom egyiket ki kellene nevezni szervernek gondolom. Talán a weteket kellene. Ott OE alatt hogy lehetne beizzítani a dolgot?
Illetve a pi-k, androidos,windowsos kodival hogyan állítsam be a kliens dolgot? -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #40757 üzenetére
[link]
Nem volt időm átolvasni, de az egyik modell biztosan rendelkezik HDMI2.0 kimenettel.
A Brix GTX Pro esetén nem vagyok biztos (de a 3 mDP és 2 HDMI közül egy igazán ready lehetne - főleg egy 950M-mel a fedélzeten... persze, ezt "gamereknek" szánták, ott meg nem szempont egy mobil kártyával az UHD@60fps) -
sb
veterán
válasz
_Smooth #40669 üzenetére
A Bristol Ridge elvileg ilyen lesz 25-45W között.
Amúgy egyetértek. Én sem vennék 950-et erre mert overkill nagyon. FHD gamingre is elég, nemhogy egy vacak HTPC-be 4k-hoz. Amennyi tartalom van én mindenképp megvárnám a normális HDMI/DP támogatást.
Már többször írtam, dekódolásban (ha nem is fix hw-s, hanem hibrid) szvsz tök jól állna minden. Egy rakat dolog tudná mert a hw erő megvan hozzá. Ami hiányzik több helyen az a rendes dekóder sw. De ez is megoldható lenne ha akarnák végre. Amin nem lehet segíteni az a kimenet. Ebben meg simán csak elmaradtak a gyártók. Volt sírás a TV-kről lemaradó HDMI 2.0-ról. Most kb mindegyiken ott figyel. Alaplapon, vga-n meg csak mutatóban van.
Egy szó mint száz, én várnék az AM4+Bristol Ridge-re AMD oldalon, ami mindezt elvben tudni fogja. Immáron fix hw-vel nem is hibrid dekódolóval. Intel oldalon láthatóan már Broadwelltől nincs gond IGP részről, csak a HDMI 2.0-s lapok kellenek. (Persze ez csak Skylake-re jön majd, Atomnál ez csak új generációval együtt jön)
Akinek pedig dvga kell/belefér annak is jönnek majd az új modellek. Bár kis, HTPC-s vga-k gondolom alig várhatóak. Pedig amíg nincs mindenre 100%-os megoldás addig jó lenne átnevezések helyett vmi új, hatékony architektúrájú/csíkszélességű kisebb dvga is.
Anandtech korábbi összefoglalója:
szerk: PuMbA. DP 1.2 is elég a 4k 60p-hez tudtommal. 1.3 a 4k 120Hz/3D-hez kell, nem?
-
Patice
Topikgazda
-
PuMbA
titán
válasz
_Smooth #40669 üzenetére
Meglátjuk, hogy mi lesz, de én arra saccolok, hogy nem lesz olcsó egy ideig még HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as alaplap. Jelenleg a legolcsóbb HDMI 2.0 kimenetes egészen pontosan 70k-ba kerül és a DisplayPort 1.2-esek sem olcsóak a maguk 30-40k-jával, ami ugye nem 1.3-as, tehát nem sokra valók
-
-
törölt tag
válasz
_Smooth #40573 üzenetére
Nem, a tévé nem ARC képes (10 éves Philips plazma 42PF5331/10) és nem is az a cél, hogy az szóljon, pont ezért nem értem a problémát, hogy miért az lesz alap eszköz. Az erősítőn be van állítva a HDMI Audio Out AVR-nek.
De már a megfelelő jelet sem kapja meg. Forrástól függően a kimenő jel 2 csatorna PCM vagy semmi.
Ha a tévét kikapcsolom, akkor az alap hangeszköz automatikusan visszaáll az erősítőre és működik minden rendesen, de ugye ilyenkor nem megy a tévé. Az előző hsz-ben volt egy link a 2 eszközről készült képekkel, az a probléma.
SPDIF nem megoldás, mert pont azért vettem HDMI-s erősítőt, hogy minden eszköz tudjon HDMI-n csatlakozni és legyen HD hang. -
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #40491 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a boot menüben az USB kulcsra szokott lenni kétféle választási lehetőség sima USB vagy UEFI USB. Előlapon nincs USB aljzat?
Nyilván ne túrd le az SSD-t, csak azt hittem arra akarsz telepíteni, és akkor egy alternatíva lett volna egy USB kulcs, mint cél.
Van egyébként a cél pendrive-on valami a félbeszakadt telepítés után? -
hm15
senior tag
válasz
_Smooth #40483 üzenetére
Frissebb, de technológiailag szerintem lényegtelen. Ha ebből a Bristol Ridge-Carrizo hardverből készülne integrált lap, ez is lehetőség. Találgatok, de HEVC ezzel már nem lehetne kérdéses. Persze nekem az AM1 és UHD is erősen talány, mit tud majd és mit nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest