-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
-
Balerik
aktív tag
válasz
varmi2 #41858 üzenetére
@regger kolléga engedelmével:
External players -
johnny111
csendes tag
válasz
varmi2 #41764 üzenetére
És mi a helyzet egy picoPSU-160-XT típussal megfelelő teljesítményű 12V kockával? esetleg átalakított XBOX 360 táppal? Ott van 200W -os típus is 12V-on. Ha jól emlékszem ilyen tápokat alakítottak át Popcorn A400 -asokhoz mint tuning tápegység?
A tartalom NAS-ról menne, nem lenne benne csak SSD.
-
jézusom
addikt
válasz
varmi2 #41637 üzenetére
Oké! A megjelenítőm 3840x2160 pixel. Rájöttem, hogy hdmi2.0 nem igen van elérhető, úgyhogy 30Hz max.
A drivert AMD oldaláról kellett feltennem, Asrock honlapjáról amit letöltöttem az szerintem üres CCC volt driver nélkül, de legalábbis nem ment fullhd fölé...
Namost ha ilyen 23,976 vagy nem tudom milyen törtszámos FPS filmem van, akkor azt hogy állítsam natívra? Abban sem vagyok biztos, hogy a TV-m kezeli, de azért jó lenne tudni.
Ha a TV 1920x1080@60-ra van állítva a láthatóság miatt, attól még a 4k-t 4k-ban játsza le a kodi, vagy más player?
-
cinemazealot
addikt
válasz
varmi2 #41011 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a dual-channel RAM-oknak akkor jön ki látványosan az erőssége, ha azt az iGP is használja. Ha pedig az AMD APU-k erősebb iGP-vel rendelkeznek, de a RAM kisebb sávszélességgel hozzáférhető, akkor már majdnem ugyanaz a helyzet velük, mint az ugyan kisebb teljesítményű Intel APU-s lapoknál, ahol viszont dupla sávszélességgel hozzáférhető a RAM. Ha pedig a felhasználás nem annyira grafika központú, máris jobb, ha ott van egy kis CPU-többlet.
Félreértés ne essék, egyik processzor gyártót sem szeretném magasztalni vagy lehúzni, sőt eleinte én is az AMD-s lapokkal szemeztem. Végül vettem egy Raspberry Pi-t.
(#41012) cooi111
Bőven elég. Sokan 90 wattos laptop töltőről üzemeltetik őket. -
python1
veterán
válasz
varmi2 #38731 üzenetére
Az már csak hab a tortán,hogy a legmodernebb játékok is vígan futnak rajta,miért baj ez
Nálam a srácok előszeretettel használják játékra is,bár gondolkodom egy másik PC építésén is.De attól függetlenül neked is igazat adok,jobb ha adott dologra vannak kihegyezve a hardverek.
Na,csak lesz itt egyetértés.
-
canniball
nagyúr
válasz
varmi2 #38693 üzenetére
A fHD lejátszást már évekkel ezelőtt az Ion is tudta, manapság pedig már bőven lehet válogatni a lapok között ha valaki csak ennyire vágyik.
Ugyanakkor nem egy kolléga van itt aki vászonnal és nem alap kategóriás hangrendszeren mozizik, valamint bűvöli a különböző képjavítókat; ők azt állítják igenis látható/hallható a különbség (amit csak drágább rendszerrel lehet elérni). Ennek fényében erősnek gondolom de facto kijelenteni, hogy az 50k feletti bekerülési költség nevetséges... Neked és nekem elég az olcsóbb/egyszerűbb gép, nekik drágább/nagyobb tudású kell. Csak ismételni tudom magam: fogadjuk el, hogy mások az igényeink!flashpointer!
Kelleni fog egy erősítő és hozzá a hangfalak, melyeket megvásárolhatsz egyben vagy külön-külön (2.0, 5.0, 5.1). 100k-ból ha újban gondolkodsz szerintem csak az erősítő és a két front fog kijönni. De ez inkább ide tartozik: Házimozi belépőszinten -
athew
csendes tag
válasz
varmi2 #38665 üzenetére
Bocsánat, most esett még csak le a tantusz. Az e350m1-ből indultam ki, amiben integrált cpu van és amiket találtam alaplapokon (utólag most már nyilván) nincs integrált cpu/apu, ezért nem nagyon értettem a 4 procis tesztet sem. Most már képbe kerültem, sry az értetlenkedésért.
Ahogy látom, akkor valóban kb 25ezerből egy am1-es alaplaból+apuból most egy jóval jobb teljesítményt kilehet hozni az e350m1-től. köszi a gyors válaszokat! -
Oszilaci
senior tag
válasz
varmi2 #38646 üzenetére
kell igy INFRA VEVŐ és kell egy 4pines audio kábel
összekötéshez segítség -
canniball
nagyúr
válasz
varmi2 #38639 üzenetére
Sajna nem tudok linkelni; annyit tudok hogy régebben ilyen volt az iMon illetve hogy az aprón volt egy hirdető aki ilyesmiket árult, hogy most lehet-e kapni ilyesmit azt nem tudom.
Nem hiszem hogy te nem tudnál valamit, amelyik lapomon volt ilyen azon hót egyszerű volt a dolgom: ha bekapcsoltam működött és kész. Elvileg egyedül a távirányítónál van annyi trükk, hogy az utolsó áram alá helyezés után nem működik a dolog, csak a második bekapcsoláskor. De egérre-bill.-re nálam mindig is indultak a gépek.
-
-
-
adodaniel
őstag
válasz
varmi2 #37250 üzenetére
Erről az összeállításról mi a véleményed? ASUS Asus AM1I-A és AMD Athlon X4 5350
-
windlord
őstag
válasz
varmi2 #35629 üzenetére
Este kipróbálom végre.
Ha összeáll a motyó, akkor beüzemelem végre a tévé alá...Milyen vez. nelkuli billentyuzetet hasznaltok a masinakhoz?
Nekem van egy Rapoo E2700 -am, csak a touch részén nem vágom, hogyan lehet egérgombozni és ez mérhetetlenül zavar...Ha lehet egyáltalán...
-
stickermajom
addikt
válasz
varmi2 #33629 üzenetére
Köszi! Meg is rendeltem, mert ezt legalább nem kell majd elrejteni a TV mögé
Végül ez lesz a teljes konfig:
Asrock QC5000-ITX
4GB HyperX Fury 1600
Samsung 830 64GB
Chieftec IX-03B-90W
Rapoo E2700Itt-ott alakult az eredeti elképzeléshez képest, de szerintem nem lesz vele bajom egy pár évig. Ha minden igaz holnap talán össze is tudom már rakni.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
Beeerka
aktív tag
válasz
varmi2 #32880 üzenetére
Egy hete vennem a
-ben egy ilyen házat 8e-ért, és volt benne paneltáp plusz kocka. Meg is lepődtem, de mondhatom, nem kicsit boldog voltam, hisz 20k+ mindenhol ez a ház táppal. Szerintem vagy elrontották a rendelést, vagy jár hozzá. Mindenesetre teszi a dolgát szépen.Bluechip Viszont a ház. Hát nem nagy
Én tegnap vágtam (dobtam) ki belőle a vinyótartó vaslemezt, és szépen a ház végébe a kábelek tetejére fektettem a 2.5"-os hdd-t, elmászni végülis nem tud. Összességében meg vagyok vele elégedve, belefért az E350 bordájára egy 10x10x1.2cm-es Scythe Kaze Jyu, így néma csöndben, 45-55 fok között van.
-
gery2123
őstag
válasz
varmi2 #31388 üzenetére
Az openelec egy nagyon kiherélt linux alap, míg a kodibuntu nem. Ha esetleg samba, ftp, torrent is lenne akkor én inkább a kodibuntut ajánlanám, vagy ha linux akkor simán egy ubuntu mate vagy linux mint+Kodi páros se rossz. Én ubuntu14.04.1 Lts használok plusz Kodi. Igaz ami nem kellet az töröltem. A héten szerintem tolok fel valami könnyebb distrot. 😊
Ha csak sima media lejátszó a cél akkor openelec. Kicsi, gyors, .. Egy Pendrive elég neki bőven. -
Schanyee
senior tag
válasz
varmi2 #31100 üzenetére
Ilyesmit használ valaki? Egy kb 5 éves gépet váltanék ki vele, főleg netezés, zenehallgatás meg filmnézés a fő terület. A mostani gépembe van egy elég jó Creative hangkártya 5.1 kimenettel, arra meg rákötve az 5.1-em (3,5-ös jack-el). Ezt hogyan érdemes megoldjam, hogy arról szóljon a hang továbbra is, és a kép mondjuk hdmi-n keresztül megjelenik a monitoromon? Van erre valami olcsóbb megoldás? Találtam pár hdmi to 5.1 konvertert, de ahogy néztem nem adnak hdmi kimenetet csak bemenetet és még így is elég drágák vagy ad és többe kerülne mint egy ilyen pc
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
varmi2 #30716 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy az AMD grafikus résszel nincs gond? Olvastam, hogy nem is tudom már mit.. néha zöld kockát tesz be a videó lehátszás, meg meg-meg akad... De ez már talán régebbi fórumos hozzászólás volt..
Tehát szerinted egy AMD konfigot AM1-es alaplappal nyugodtan be lehet vállalni, nem lesz gond a videó gyorsítással?
Asrock alaplapot néztem, amin alapból tud sima DC tápot fogadni, nem kell még külön ATX-DC átalakító bele..
laca
-
Celtis
veterán
válasz
varmi2 #30684 üzenetére
Simán.
A Yatsee, és hasonló alkalmazások, egy wake on lan (WOL) magic packet-et küldenek az ébresztendő gép MAC címére. Megfelelő BIOS beállítások esetén a gép ezt érzékelve elindul.Yatsee helyett lehet egyéb WOL vagy magic packet sender alkalmazásokat is használni, ha egyébként nem Kodi fut a gépen és a távirányítás amúgy sem a Yatseeval történik.
-
Celtis
veterán
válasz
varmi2 #30616 üzenetére
Ez nem két alternatíva.
A Kodi, régi nevén XBMC, egy több platformra elérhető multimédia alkalmazás
Az Openelec pedig egy Kodi-ra kihegyezett speciális Linux "disztibúció". Tulajdonképpen egy olyan Kodi, ami teljesen elfedi az operációs rendszert.Ha csak HTPC célra szánt gépet építesz, akkor az Openelec jó választás. Ha mindenes a gép, és mondjuk Windows fut rajta, akkor Kodi-t tehetsz rá. Maga a felhasználói felület ugyanaz lesz.
-
Osibaa
senior tag
válasz
varmi2 #11005 üzenetére
Szia!
Az XBMC-ben semmit sem kell állítani ahhoz, hogy ez a távkapcs használható legyen, csak bedugod és megy. Pár gomb lehet nem fog megfelelően működni (pl. skip forward), akkor a keymap.xml fájlban tudod átállítani a gombkiosztást. Infó a keymap.xml-hez. Ugyanez igaz arra is, ha a "színes" gombokhoz szeretnél funkciókat rendelni az XBMC-ben (pl. hangsáv váltás).
WinAmp-ot nem használok, azt nemtom.A Logitech progija csak a Logitech távirányítókhoz használható, így nem lesz rá szükséged.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
varmi2 #10536 üzenetére
Én sejtésem szerint nem biztos, hogy ezt a multi megjelenítős net + videó gyorsítást a videókártya teljesen átveszi, hiszen a vidókártya oldaláról gondolkodva ez lehetne pl. egy hatalmas desktop, amely egyik felén videó megy az Ő full hardveres UVD3-as gyorsításával, amihez optimális esetben nem igen kell proci, viszont a netezéshez ő max. Flash UVD3-as gyorsítást adhat, amit kérdés, hogy melyik széria tud egyszerre megadni két aplikációnak. Ha meg nem ad UVD3-as gyorsítást, akkor szinte teljesen a vidókarcsin kívüli hardver erősségétől függ, mennyire tudja egyszerre akadásmentesen kezelni a filmnézést és a netezést.
Tehát ha ilyesfajta dologban gondolkozol, akkor részemről nem 100-as, hogy a 6450 és a 6570 között a legcsekéjebb különbség is kimutatható lenne. Persze Te tudod és különben is, a puding próbája...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest