-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
generic
senior tag
Melyik a legolcsóbb ház HTPC-hez?
Az már megvan, hogy j1900 lap lesz, meg ram is megvan. Már csak ház kéne olcsón. -
Patice
Topikgazda
válasz
sugarforce #30989 üzenetére
-
sugarforce
addikt
Tudtok valami jó 6cm-es ventillátort ajánlani HTPC-be, ami nagyon nagyon csendben teszi a dolgát?
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Anyuéknak szeretnék egy kis egyberendszert összepakolni filmezni, netezni. Fullhd tartalmakra. Intel oldalon van ugye az atom ezekre AMD vonalon meg a kis E350-E450 és társai. Intelekkel szemeznék főként mivel a passziánsz és társain kívül csak filmre és netre lenne használva. Mit ajánlotok ? Az ár másodlagos. Ház minden adott csak ebben kne segítség h mi ajánlott!? A kis fogyasztás fontos
-
mivamma
senior tag
Második körben megpróbálok használtan szerezni egyet a két ház közül (HT-01B/HT-02B).
Tudtok ajánlani esetleg olyan micro ATX lapot, amin van értékelhető optikai és analóg (5.1) kimenet is? Ha ez lehetetlen (amit el is fogadok), akkor milyen hangkártyát kellene néznem? Tudom ott a HDMI, de szükségem lenne ezekre a kijáratokra is. Ha minden kötél szakad, lehet USB-is, de jobb lenne valami "belső" eszköz. -
bajnokpityu
félisten
van 02 is és 03 is. anno olcsó volt, egyikben a dacom lakik. a magasabbik. akkor se,most se találok legalább ilyen szép, és jó megépitettségű készülékházat, ezért maradt a dac benne..
az persze szivás, hogy most, amikor VGAt keresek, csak az LP jön szóba,de a dac jóval több helyet foglal,mint a pcm.i3-ról végül amd a10-7800ra váltottam. már nem kell OSX támogatás, mert zenét nem PCről játszok. ugyan xbmc jobb képű osx alatt,mint win alatt, de hd hangot nem tudtam összehozni, valamint 8.1-madvr full beállítás megveri osx-kodi kombot.
fogyi adatok APU kb 60% kihasználtság mellett 1 db ssd, 0 hdd, dell laptoptöltőn mérve: 65W TDPn:65-70W
45Wra állitva 55-60W. idle meg 25 és 20W.intelt nem adtam el, mert ki tudja mit hoz a jövő, egyelőre NASként funkcionál. kicsit overkill i3-4330as nasnak használni, de minimserverhez jól jön a teljesitmény.
-
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30971 üzenetére
Nekem jelenleg a HM-02B van, ha jól emlékszem Pityunak is, előtte viszont a HM-03B volt csak cseréltem ismerőssel, hogy majd ha akarok bele tenni videokártyát vagy hangkártyát jobb nekem a magasabb ház.
Aztán persze nem tettem bele semmit, mert feleslegesnek ítéltem meg, de a lehetőség adott lenne rá -
MM
őstag
válasz
mivamma #30930 üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy Win8 driver nem biztos, hogy akad hozzá.
Én részben emiatt maradtam Win7-en. (no meg mert a Wifi stick-hez sem volt win8 driver...)Nálam Antec NSK 2480 + IMON VFD kombó működik már évek óta, az SSD mellett van benne két nagy 3,5" HDD is a filmeknek. LCD TV-re van kötve (Win 150% nagyítással...), emellett egy rádiós billentyűzet+touchpad kombinációval gyakorlatilag teljes értékű PC-ként is funkcionál egy jó külső DAC-al. Filmekre XBMC+Wasapi, zenére Asio+Foobar, elvadult/elmélyült pillanatokban Fidelizerrel megspékelve. Szóval egy jó mindenest lehet belőle fabrikálni elég egyszerűen, ami eközben csöndben elvan a TV alatt. (a házat egyébként kifejezetten ajánlom, ha kell bele rendes HDD, és nem zavar, hogy nem kicsi!)
Mindezt részben azért írom, hogy mára nálam szinte teljesen feleslegessé vált a VFD, mert kb. az időt szoktam kiíratni vele. De legalább jól néz ki!
A bekapcsolás az infrás távval persze driver nélkül is működik, de azt egy rádiós táv + billentyűzetről indítás beállítással is meg lehet oldani. Addig tett igazából jó szolgálatot, amíg fő PC volt az asztalon, és a TV csak másodlagos kijelző filmnézéshez, ilyenkor az IMon szoftver távirányítóként és szükség egér-billentyűzetként működött. De a hozzá adott lejátszó szoftver, amit utoljára 2009-ben frissítettek, mára finoman szólva is elavult... -
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #30976 üzenetére
Kivétel az a pár LG típus (pl LD750)
-
Kiskopika
senior tag
válasz
MasterMark #30974 üzenetére
Ezt ugy erted, hogy ennyi, es ne akarjak tobbet?
-
Kiskopika
senior tag
Arra van otlete valakinek, hogy a samsung 6100 tvm dlna kapott 5.1 et tovabb tudja kuldeni optikan a hangfalaknak, de hdmin csak sztereot tud fogadni? Es a hang beallitasoknal se tudok valtoztatni pcm rol semerre. Mig dlna igen!
-
mivamma
senior tag
Megígérem, ma csak egy percig borzolom a kedélyeket.
Éspedig: van bárkinek pozitív/negatív tapasztalata ezzel a két házzal kapcsolatban (HT-01B/HT-02B) ?
Rakjam OFF-ba a kérdést?
(#30972) windlord: hoppá, egy másik "nemnormális"
-
Kiskopika
senior tag
A wifis temahoz hozza szolva.
Szolgaltatos 2.4ghz wifis router laptop wifin 60mbit el, tcmv lan kabellel osszekotve.
Az eseteg 95% ban hibatlan kep es hang, de nagy ritkan mikor abszolut semmi nem indokulja meg akad, de ilyenkor mint ha direkt szivatna.
Beiktattam egy asus n56u es mar a gigabites htpc tolja az anyagot, azota semmi roccenes. En is azt mondom, hogy csak akkor lehet errol nyilatkozni, ha kiprobalja az ember, annyira hely specifikus sajnos -
lehella
senior tag
-
Melorin
addikt
Szia!
Tudtok ajánlani egy atomszép BD50 filmet? Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit tud egy mezei 1080p mkv-hoz képest, viszont nem lenne jó ha maga a film nem lenne csúcsminőségben felvéve.Más: tegnap óta vettem észre egy érdekes dolgot XBMC-ben. Ha pl. vége egy filmnek, és hol feljön egy név fehér betűkkel hol tök sötét lesz, akkor a sötét részeknél olyan szinten elsötétül minden mintha elmenne a kép.
Ezt mi csinálja? -
generic
senior tag
Banana Pi megfelelő lenne esetleg HTPC helyett?
LAN-on néznék filmet akkor, ha wifi nem ok.
Elég a hardvere vajon?
-
devil-k
nagyúr
Asus RT-AC68U routerem van és nem viszi át a BD50-t. Ezt a simán megoldható wifiről dolgot nem kellene erőltetni, mert így valótlan. Hidd el, hogy sokan próbálkoztak vele és ideig óráig működött, HA működött.
(#30957) Dave™
Kisebb anyagok valóban nem adják fel mindig a leckét, de nagyon változó.
Ettől függetlenül ha megoldható, szerintem a kábeles dolog a legstabilabb.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
generic #30947 üzenetére
Gondolj bele! A médialejátszó "plug and play". Kibontod a dobozból, bedugod a konnektorba és mehet a móka. A HTPC azért több időt emészt fel (az alkatrészek gondos kiválogatásától kezdve a szoftveres beállításon át) és előfordulhat, hogy még őszülni is el fogsz kezdeni.
Nyilván itt HTPC-t ajánlottak, mert ez HTPC topik. A Samsung topikban pedig Samsungot ajánlunk, nem LG-t.
"De kérdem én, hogy milyen feltétel kellene, hogy szépen menjen wifiről? "
Nem mindegy, hogy miből van a ház/lakás fala, milyen az idő, nyitva van-e az ajtó vagy zárva, milyen erős a hardverben a wifi...stb. (Viccen kívül!)
Felejtsd el... A médialejátszón is van LAN port, rá tudod csatlakoztatni az otthoni hálózatra, aztán már látják egymást a NAS-sal.(#30949) generic
Még mindig jobb megoldás a kábeles dolog, mint szívni a wifivel. DE, hogy neked is jó legyen és tudj a wifivel is szórakozni, ha akarsz: WD TV Wireless N. Ezen van wifi és LAN is és az ára sem vészes!
-
generic
senior tag
válasz
devil-k #30946 üzenetére
Pár napja itt tettem fel a kérdést, hogy mit érdemes venni. (HTPC, android tv stick/box, esetleg médialejátszó)
És HTPC-t ajánlották. De kérdem én, hogy milyen feltétel kellene, hogy szépen menjen wifiről? Ezért akarok wifis cuccot TV mellé, mert azon nincs sajnos se wifi se lan. Eddig külső merevlemezt használtam hozzá. -
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
generic #30942 üzenetére
"amivel filmeket játszanék le Nas-ról wifivel.
Ez a része leginkább felejtős, bár attól függ, hogy milyen filmekről van szó? 700 MB-os AVI még csak csak.
"Mennyiből lehetne kihozni, legolcsóbban?"
Szerintem inkább egy médialejátszót kellene venned. 30.000 Ft-ért már tisztességeset kapsz, (BD 3D lejátszás nélkül).
-
generic
senior tag
Kéne egy HTPC, amivel filmeket játszanék le Nas-ról wifivel.
Mennyiből lehetne kihozni, legolcsóbban? Esetleg azt meg lehet oldani, hogy egy 16 GB pendrive-ről menjen a rendszer? És csak xbmc vagy valamik jó média progi kéne rá.
És akkor nem kéne merevlemez, az van elég a Nasban.
-
Tomacko
őstag
Ismeri valaki ezt az "őskövületet" ? Én most fedeztem fel, és kiváncsi lennék rá, hogy mennyire használható, mennyire emészti fel a memóriát, milyen hangja van beállításai, személyre szabhatósága, stb. Ahogy nézem ez inkább zene téren nyújtana többet, de van benne video lejátszásra is lehetőség, vagy rosszul tippelek ? Mondjuk számora a zene a fontosabb egy HTPC-nél, ennek megfelelően próbálom is úgy alakítgatni néha, hogy minél jobban élvezhető legyen vele a zenehallgatás.
-
devil-k
nagyúr
-
drdr
senior tag
válasz
mivamma #30919 üzenetére
Nem kötözködés, de az időn kívül én sem látom értelmét mást kiírni egy kijelzőre. Plusz összeget kiadni ezért???
Én spec. olyan házat vettem, amin nincs csak egy power led. Az erősítő kijelzőt is kikapcsolom v- minimumra veszem mikor filmet nézek. Kifejezetten zavar ha valami világít esetleg villog/scrolloz a látóteremben.Eleinte én is néztem az lcd-s házakat, de rájöttem, -mint ahogy fentebb írták-, hogy kb. 1 napig tartana az öröm, utána azt is csak kikapcsolnám...
Dehát mindenkinek más az igénye....
-
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30926 üzenetére
De ha ilyen igényeid vannak akkor ne sajnáld rá a pénzt.
az AVR kijelzőjén mit néztek?
Én speciel semmit. minek nézném? De most komolyan?
Én már kinőttem belőle, hogy jaj azt nézzem ,hogy ez DTS-HD-t ír ki és milyen fasza... Engem már ez nem hoz lázba.
A HK erősítőnél ki lehetett kapcsolni és csak akkor ment a kijelző ha megnyomtam valamit, egyébként filmezés közben nem ment. Minek is? De komolyan?
Én hangerőt a hangulatomhoz választok nem pedig értéket. Az meg, hogy kiírja az eszköz nevét meg a hangsávot vagy, hogy típus megy az olyan fontos, hogy a film közben folyamatosan nézni kell?Én voltam én is vele, meg is vettem az ilyen házakat, kettőt is amibe Imon van, de ahogy Pityu is írja 3 napig tart a csoda.
(#30932) Osynho
Minden frekinél be kell állítani, de aztán ha egyszer már megcsináltad utána jó lesz. -
envagyok
veterán
Sziasztok.
Van egy technotrend usb sat vevőm távval.
Openelec alatt tökéletesen működik, windows alatt eventghostal/kodival csak félig-meddig.
A nyilak és a középső gomb megy, a többi nem.
Hogyan lehetne működésre bírni? -
Tomacko
őstag
válasz
mivamma #30916 üzenetére
Régi apróhirdetés. Tudom, hogy nem él a hirdetés, de talán a hirdetővel tudsz még beszélni és akkor beépítesz olyat amilyet akarsz. Nem tudom, hogyan megy ez, de bő egy éve én is elgondolkodtam rajta, hogy betennék egyet, akkor mentettem el ezt.
-
mivamma
senior tag
Tényleg őszintén sajnálom, hogy ilyen igényeim vannak. Sokszor sokan (többek között én is) beleesnek abba a hibába, hogy a saját akaratukat akarják ráerőltetni másokra. Oké, marad a Dune. De ha még is váltanék és megkérdeznélek titeket, hogy milyen HTPC házat vegyek, akkor ti erre azt válaszolnátok, hogy milyet ne? Hoppá, pont ez történt! Szeretnék egy kijelzős házat, kérlek fogadjátok ezt el. Titokban és halkan kérdezem meg: az AVR kijelzőjén mit néztek? A hangerőt? Hogy milyen jelet kap a forrástól? Melyik bemenetre van kapcsolva? De minek ezt folyamatosan nézni, sőt minek visszajelzés? Megnyomom a távirányítón a gombot és az lesz ami a gombra van írva, ha meg komolyabban akarom állítgatni, akkor ott a TV és azon látom az OSD-t. Na kb. ennyire kell nekem a kijelző a HTPC-n, mint nektek egy AVR-en! Vagy nem kellene akkor nektek az AVR-re sem kijelző? Mert én szeretem, hogy van rajta.
Nem bántásnak, sőt semmiképpen nem személyeskedésnek szántam a fent leírtakat. Csak kikívánkozott!
-
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30924 üzenetére
Őszintén gratulálok, hogy ha te azzal tudtál zenét hallgatni és nem hullt ki tőle a hajad.
Én párszor ki akartam vágni otthonról.
Én próbáltam, a zenéim is igen szépen rendezve voltak nem összevissza, de azon a kijelzőn alig jelent meg információ, amire meg végig mutatta az egész sort, a félnap elment.
Szóval ha lassan akarod kikeresni a zenéidet és ott botorkálni akkor felesleges neked a htpc.
Jó az a Dune ne válts róla.Nekem is itt van az inomba a kijelző, sőt meg is küzdöttem vele, mert a támogatása már nem a legjobb és az alapprogram nem írja ki a lejátszási időt, meg, hogy mit nézel, de miután megcsináltam, tettem is ide fel képet még régen róla, abba is hagytam mert nem használom.
Megoldottam a problémát jól esett, azóta meg semmi értelmét nem látom
-
mivamma
senior tag
Oké, értem én, hogy Non-Stop, de mikor nyit ki?
Lehet, hogy csak egy soros a kijelző, de akkor is tudtam zenét hallgatni a Tv bekapcsolása nélkül, szerettem, hogy láttam hol tart a film, sőt az óra is jól jött néha. Tudom, van androidos alkalmazás, amivel lehet vezérelni!
Most még ott tartok, hogy szeretnék kijelzőt, de ha nem fog összejönni, akkor nem lesz (de most még akarom). -
Gabesz26
senior tag
válasz
mivamma #30916 üzenetére
bajnokpityuhoz hasonló tapasztalatom van nekem is. Én a HTPC építést egy imon kijelzős GMC AVC S7 házzal kezdtem, mert úgy gondoltam fontos nekem a kijelző. Aztán összeállt a rendszer, jött az androidos távirányító program (Yatse), és rajöttem, hogy egyáltalán nem használom a kijelzőn futó infókat, és nincs is szükségem a kijelzőre.
Ha már próbáltad a PC alapú lejátszást, próbálj rá a Yatse-ra is (ha van kéznél valami androidos eszköz). Lehet utána mégsem érzed majd szükségét a kijelzőnek, és akkor az emészthető árú házak köre is jócskán bővülhet.
-
devil-k
nagyúr
-
mivamma
senior tag
Ahogy olvashattad is, Dune Base 3.0-ról váltanék. Azon is van kijelző, igaz minimális információtartalommal, de azt szeretném megtartani. Nem ilyen csillivilli színes, érintő kijelzőt szeretnék, de nehéz eset, mert ami ház tetszik azokban olyan van. Ez van, ezt kell szeretni. Valahogy úgy látom, hogy nincs középút, vagy 20.000 vagy 120.000.
-
Magga
aktív tag
válasz
schferenc77 #30907 üzenetére
"Tehat elerni az en lokalis xbmc-met a neten keresztul bongeszon keresztul. "
A Plex alapból tudja! -
mivamma
senior tag
válasz
bajnokpityu #30910 üzenetére
Van az a pénz, amit hajlandó vagyok kifizetni érte.
És melyik is lenne az pontosan?
(#30912) Magga: na, akkor ez a vicc kategória
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mivamma #30843 üzenetére
van az a pénz, hogy megváljak a fekete kijelzős csiftekemtől.
sztem az kijelző lesz. olyan verziós kijelzőset vegyél, mint pl az imon. annak van egy minimális támogatása, és kiirogadja, h mit csinálsz éppen. (amúgy egy napig tart az élmény, utána az órát iratod ki vele)
gabesz: 96rugó volt ezeknek a házaknak a normális ára. ennek megfelelő felépítéssel. de másfél éve elfogyott az összes a szlovákoknál.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
mivamma #30900 üzenetére
Esetleg a Chieftech HM-03, mint alternatíva, és viszonylag normális áron is van (feltéve, hogy találsz még valahol raktáron...)
-
mivamma
senior tag
Nem kell valakinek egy távirányító 30-ért
Akkor majdnem belefér a tervezett keretbe.
Szerintetek ezen is van kijelző?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
gery2123 #30885 üzenetére
A PC to PC lenne az elvaras, sot tovabbmenve, az internet felol lenne elerheto. Tehat elerni az en lokalis xbmc-met a neten keresztul bongeszon keresztul. Persze port forward stb kell hozza tudom, csak a felhasznalando programok erdekelnenek. Neztem valami xbmc video server addont, elvileg az is jo erre. Vagy vegso esetben egy androidos telon futo yatse pro es hdmin a tv-re kotve...
-
BullZeye
veterán
válasz
Warter #30901 üzenetére
Ezek video klippek, nem koncertek, lehet ez a probléma, hogy nem live, hanem official 4 perces klippek.
De minél mélyebbre ások ebben a témában annyira megy el a kedvem tőle, eléggé ostoba ezen a téren még a kodi is, beállítási lehetőség zéró a videó klippekhez, és ha fel is ismeri, akkor is idióta dolgokat csinál, mint pl MP4 fájlok lévén mindegyikben van egy szép borító, amit ez a **** ignorál, és inkább csinál sajátot.
Vagy ömlesztve van 1 mappában 128db mp4 fájl, és ha felismer belőle valamit (nem a te módszereddel, hanem a beépítettel) akkor szépen elveszi onnan az artist rész, és megmarad a title, 50 title egymás alatt, és alapból fogalmam sincs melyiknek mi az előadójaVagy pl nem lehet (még nagyon nem kerestem, de nem szemkiszúróan megtalálható) shuffle play-t beállítani, hanem sorban nyomja a videó klippeket név szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest