Hirdetés
- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megalkotta első, saját tervezésű RISC-V szerverprocesszorát Kína
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
amíg a tv beépitett lejátszójával szenvedtem a Mezzmo-t használtan én is és nekem is ez jvált be a legjobban és mivel a tv lejátszója kicsit beteges volt és idonként pattogot a hang meg mintha kimaradtak volna képek kénytelen voltam a supportjukhoz fordulni és nagyon segítőkészek voltak és többször próbáltak segíteni majd kiderül,hogy tv lejátszójával valami gebasz.
-
Warter
addikt
Igen, azaz SQL-es megoldás van, illetve kell néhány share is a playlist+thumbs miatt. De az adatbázisokat már magától létrehozza, szóval csak kell csinálod sql alá egy felhasználót és annak jogot adni. A többi magától legenerálódik. Nálam most így van, csak bemásolom az xml fájlt az új készülékre és bármit tudok nézni és a filmek folytatása is megoldott.
-
justice84
aktív tag
-
MasterMark
titán
A komponens teljesen más. Ehhez egy elektronikás kábel kell ami a szinkronjeleket közösíti a scart számára, az RGB pedig már alapból ott van.
A komponens az nagyon más, olyan kábel alapból nem fog menni.
Hangot pedig bedugod a jack-be, a másik felét pedig a Scart-ba be lesz kötve.
-
andrisbandi
őstag
Csak szoftveres problémára tudok gondolni. A te gépedhez hasonló c2d laptopom simán vitte a HD filmeket, sőt még a FHD-k többségét is, egy FHD 23" moncsin.
Ha a Youtube videók is akadnak nagy felbontáson, cseréld le a videókártya driver-t.
- A legkevésbé akadós, fizetős lejátszó;
[Splash PRO EX]- Vagy ingyenesek köszül;
- [MPC-HC] -
Gabesz26
senior tag
A videokártya beállításait hagyd, ne ott állítsd be a 23,xxx Hz-et (a win asztal egyébként sem a legjobb, ha ennyin megy), azt a lejátszóprogramnak kell tudnia átváltani az adott anyaghoz megfelelő Hz-re. Sorozatoknál gyakori az 50Hz, már csak emiatt sem jó, ha beállítod a videokártya segédprogramját mondjuk fix 23 Hz-re.
Nem tudom milyen lejátszóprogramot használsz, de az ajánlottak XBMC, MPC-HC, ezeknél egészen biztosan be lehet állítani, hogy a program a forrásanyaghoz igazítsa a képfrissítési frekvenciát (természetesen, ha a hardver képes rá...)
-
mivel szempont volt nálam a csend és bár tudtam, hogy ha 270-es VGA-t szemeltem ki akkor az nem lesz passzív táppal kompatibilis, de szerencsére lehet hibrid tápokat kapni, ami szintén hangtalan 30% terhelésig, ergo ha filmet nézek semmi sem mozog a HDD-n kívül, játéknál meg bekapcsol de akkor is csak 16 dB "hangzavarral". Amúgy emiatt a CPU cooler miatt kellett váltsak LC16M-ről CW02-re mert abba belefér, még nagyobb is!
-
sb
veterán
Nekem ha nem is hangtalan, de nagyon csendes a HTPC-m, desktop gépem is.
Az én tapasztalatom az, hogy a HDD-n múlik 90%-ban.Legalábbis szellőzéssel, ventikkel nekem az elmúlt 2 évben semmi gondom nem volt, sem a HTPC-ben, sem a desktopban a tuningolt i5-tel. De utóbbiban még a vga-val sem, játék közben hallható, de nem hangos.
Az összes gépemből a 3.5-ös, többnyire Green HDD-ket hallom ki a leginkább.
Szóval nem tudom milyen HDD-d van, de arra kell többet figyelni szvsz, ha a hang probléma. -
sb
veterán
Mindkét előttem szólóval egyetértek. Elvileg egy 800rpm-es jó ventit már nem is nagyon kellene hallani.
De egy jobb házhűtéssel még annyi se kell neki, elég egy 600rpm-es halk venti is.Ill. ha ennyire fontos a csend akkor egy csere is szóba jöhet esetleg. Az E8500 teljesítményét egy G1610/G2020 is simán hozza és azok a procik a TDP-jük ellenére szerintem az E8500 fogyasztásának feléből, de inkább harmadából elvannak.
Emlékeim szerint a régi hasonló C2D-m terhelve azért 100W felett evett. Tehát a procinak is valóban kellett a 65W és a lap+körítés még elvitt 30-40W-ot legalább.
Egy G2020-as rendszer pedig kompletten megáll 40-50W-ból. Paneltáppal, alulfeszeléssel, SSD-vel még 40W sem kell neki. -
mamago1972
tag
Köszönöm, akkor jól gondolkoztam.
Mi a helyzet a zajszinttel? Ha szinte hangtalan komponenseket választok, akkor elvileg nincs hangja a készüléknek, ugye? Mi a helyzet a vinyókkal? Régóta nincs új vinyóm, nem ismerem a mostaniakat, így nehezen tudom elképzelni, hogy hangtalanak.
-
LógaGéza
veterán
Annyi a baj vele, hogy alapból egy zajosabb Protechnic Electric MGA8012XS-A15 venti van benne, ami a SPCR mérési rendszere szerint is 33dBA@1m. Az Arctic Cooling Freezer 4 is ugyanennyit kapott maxon
Igazából mindegy is, kipróbálom, hátha jobb lesz.
canniball
Végülis ez a legegyszerűbb megoldás
Csak simán benne van, hogy nemet mondd, és akkor kell valami másnak is lennie...
-
LógaGéza
veterán
Külső csatlakozóra kötötted, vagy a tápon belül mértél egy 5V-ot?
canniball
Azért van tervben, mert asszony gépében a táp és az alaplap bemondta az unalmast, és ennyire futotta ebben a hónapban...Egyébént nem olyan drága, lehet találni ilyet 8-ért 220V-12V konverettel.
Celtis
Ilyen a ház, van egy kisebb is, de mivel az alaplap uATX, ezért nem nyert a miniITX-es ház
-
LógaGéza
veterán
Igy néz ki, elvileg lehet programozni, még nem próbáltam annyira, csak rádugtam, és ment.
Ha van valami ami pontosan érdekel, akkor mondd, és letesztelem szivesen. -
LógaGéza
veterán
Én tőle vettem egyet, teljesen jól működik, még az egeret is viszi (Pi-vel is
).
Más:
Van egy FSP300-60GLS tápom, ami hajt egy ASUS E35M1-M PRO alaplapot, és egy 2,5-ös SATA laptopvinyót. Szeretném az egészet passzivra csinálni (anyósomnak túl jó a füle
), ha kikötöm a tápból a ventit, akkor lesz valami gondom belőle? Tervben van a picoPSU, csak addig is kellene valami...
-
Tomacko
őstag
Kicsúsztam a szerkesztésből....
EBAY-s XBMC remote control keresés eredmény lista.
-
Tomacko
őstag
Nekem egy ilyen ATI távirányítóm van. HV aprón vettem nemrég és teljesen jól elkezeli az XBMC-t....munkahelyen vagyok így most a pontos típusát nem tudom neked le írni. De így fejből ATI Remote Control RF talán ?!
Egészen pontosan ez az ami nekem van.
Ui: és ugyanehez a távirányítóhoz keresnék valami külső programot, amivel a gombjait tudnám tovább programozni, hogy méginkább kihasználjam, mert a gyárika valamiért ütköznek a driverrel, ha telepítek egyet közülük akkor onnantól nem tudom használni a távirányítót, de programozhatom a gombokat, ha driver van és működik a távirányító, akkor meg nem tudok programozni
Win7 64-bit fut, és nem fogom másra lecserélni.
-
eboostr
aktív tag
-
törölt tag
a wd green-eknel volt gond a fej parkoltatasaval, tulsagosan buzgo volt asszem egy darabig. a red-rol azonban mindenhonnan jokat hallani. nalam megy egy 3T-s gond nelkul fel eve. halk, gyors.
es hasznalok black-eket is, azok is nagyon jok.
blue-val viszont nem volt szerencsem. 2-bol ketto ment tonkre 4 honap utan.jah igen. tera. 1 'r'-rel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest