-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
GhanBuri Ghan #28499 üzenetére
Regisztriben is át lehet írni.
szerk.: Win 7-nél legalábbis.
-
GhanBuri Ghan
őstag
AM1H alaplap, 5350 proci - a tévén a képnek fekete kerete van. Rákeresve kiderült, hogy a CCC képes overscan beállítására, viszont se a 14.7 RC3-ban, se az ehhez a procihoz ajánlott 14.4-ben nem indul el a CCC (kicsit molyol vele, karikázik a W8.1, majd nem indul el). A leszedést mindig a saját tooljával full uninstallt választva csináltam.
Tipp, valaki? -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Nemrég sajnos tönkrement az ASUS At3N7A-i alaplapom, ami egy HTPC-nek volt az alapja. Legalább 3 éve vettem, azóta nem követtem a trendet. Tudtok esetleg ajánlani olyan alaplapot, ami kiválthatná ezt? Csak házimozizásra használom, a média NAS-on van, szóval a lejátszásra kell koncetrálnia, 1080-as filmeket is vigyen gond nélkül, másra nincs is szükség. Esetleg a fogyasztáson ha lehetne faragni kicsit, de az is csak másodlagos szempont.Előre is köszönöm a segítséget!
-
dabadab
titán
válasz
kordasb #28494 üzenetére
Ha az a kerdesed, hogy erdemes-e MythTV-t hasznalni, arra az a valasz, hogy leginkabb csak akkor, ha szeretnel tunerkartyaval TV musorokat felvenni - es ott is nagyon korlatozottak a lehetosegeid, mert vagy analog adast veszel fel, vagy talan meg a Digi DVB adasait tudod venni, az UPC meg a T-Com adasai kodolva vannak es CI+ kartyat hasznalnak, amit csak es kizarolag az kulonboztet meg a CI-tol, hogy tunerekbe nem tudsz ilyet hasznalni.
-
kordasb
tag
NL40 gepemen win7 röl migracio lesz linuxra ismetelt regisrty teleszemeteles miatt, viszont veletlenül ütötte meg a fülemet van egy alkalmazas/rendszer (mythTV-t talaltam eddig ami kipucolja magatol reklamokat). Van estleg valami alternativa? Ahogy olvasgattam back endnek nem olyan egyszerü belöni...
elöre is köszönöm. -
agent_k
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #28486 üzenetére
Igen igazad van!
600-800 mAh 125-250ms időtartamig Magyarul 8-10-12W, 1/4-1/2 másodpercig. Ezt viszont elbírja a PSU még a határon is. Viszont tápegységet nyilván nem csisszre számol ki az ember.
-
djg
aktív tag
Sikerült dlna-val kapcsolatot teremteni tévé és pc között!
Windows Media Player 12-vel szépen továbbította a filmeket (avi, bdrip) a tévére, akadásmentesen.
Csak az a gondom, hogy mkv-t nem játszik és így nem továbbít a MP12.Gondolom arra, hogy 720p-s vagy afölötti tartalmat tudjak a tévén megjeleníteni mindenképp kábeles megoldásra van szükség, igaz? (720p már elég lenne igazából)..
Valakinek van ilyen téren tapasztalata?
Köszi!
-
skoos
őstag
Egy Mac mini hogyan tehető fullos médialejátszòvá?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
hétalvó #28479 üzenetére
Láttál már előben ilyen házat?
Az előlap műanyag, de a frontfelületen vékony alumínium lemez van a műanyagon (a netes képek nagy része nem adja vissza, h milyen valójában)
A nyeklik-nyaklikot sem tapasztaltam még. Összeszerelt állapotban nem masszív a ház? Vagy mit értesz ez alatt?
-
Warter
addikt
válasz
zsozso1 #28475 üzenetére
Csak, hogy neked és magamnak is válaszoljak. Van sokkal egyszerűbb megoldás. Telepíteni kell a superrepo-t, majd ott van egy The MusicVideoDB MQ addon, ami a természetesen a tmdb-ről szedi az infókat. És dádám minden tökéletesen megy. Egyetlen bánatom van még, hogy itt kevesebb nézet van, nincs pl Mediainfo 2/3 illetve az alul pörgetős meg még pár hiányzik. De még körbenézek, hátha erre is van valami addon.
-
skoos
őstag
Na, komplikálòdjunk
Hamár épìtek, és win alapù lesz
Xbmc, profi hang, popcorn time továbbra is top prioritáson.
De egy kis játék a hőskorbòl (lba, aloneinthedark, monkey island...), vagy egy csipet online szimuátor (race2, gtr), esetleg egy kis fps (portal, quake3) beleférne a leendő htpc-m tudáshalmazába? Nem baj, ha dvd lejátszò méretü lesz az épìtett gép...Ehhez milyen vasat javasolnátok?
-
bigdee888
tag
Az alaplap egy Asrock Q1900-ITX tipusu passziv hutesu lap (a mereteket nem tudom megmondani, de az Asrock honlapjan megtalalod, ha erdekel).
BD50 es BD25 filmekkel semmi baja, PowerDVD es XBMC is viszi. 3D-t ritkan nezek, de nem problema azoknak a lejatszasa sem (BD25, BD50).
A kadenciahelyesseg is rendben van, kb. 3-4 nap utan lenne egy framedrop vagy ismetles (pontos erteket nem tudok mondani, mert annyira nem erdekel a dolog), csak jol be kell allitani a szuroket, mert eleg gyenge a videokartya resze...
Ami fontos, hogy a J1800 es J1900 processzorok drivereit elb@szta az Intel, mert Windows alol nem kepes kikuldeni HDMI-n a HD hangokat, OpenELEC alol viszont megy siman. -
djg
aktív tag
válasz
Warter #28455 üzenetére
Köszi, de azért első körben kipróbálnám vezeték nélkül, hogy mennyire szakadozik, vagy hogy milyen a minősége. Mivel a tévé csak 42"-os és kb. 2,5m távolságra van a szemtől, lehet, hogy amúgy se jönne venném észre az 1080p-t, vagyis az is 720p-nek hatna. Lehet, hogy ez a valamit valamiért... Persze ha szakadozik a dolog, az már más kérdés.
A kérdésem az, hogy ha a tévé dlna képes, akkor mit kell csinálni, hogy lássa a megosztott tartalmat? Hogyan kell a gépen megosztani, kell valami spec program vagy hardver? Még nem csináltam ilyet soha.
Köszi!
-
paler
aktív tag
válasz
bigdee888 #28477 üzenetére
Nem tudom mennyi lehet a fogyasztási különbség 2,5 és 3,5 belső HDD-k között ?
Milyen magas az alaplapod a CPU hűtővel együtt ? Milyen márkájú maga a lapod ? 1080p 23.976 tökéletesen lejátsza ? Blu-Ray iso-kal jól boldogul ? 3D nem annyira fontos, de azokat hogy tudja kezelni a konfigod ? -
zsozso1
tag
válasz
Warter #28473 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni hogy megkerestetem a TMDb-vel aztán az infókat export a mappákba. Ezután állítom át a klipekre a keresőt és nem frissítem az infókat. Azután már csak egy új tartalom keresés kell aztán már kész is. Ja még azt elfelejtettem hogy a koncertek külön mappában legyen.
-
Longhandd
tag
Sziasztok!
Gépemen filmezek, netezek, letöltök, egyébre nem használom. A kérdésem az lenne, hogy az 1080p filmeknek mennyi a minimális processor igénye? Én jelenleg 2400MHz-en járatom a procimat.
Lenne egy másik kérdésem is, passzív vga-ból melyiket ajánlanátok 1080p filmek nézéséhez? Azért kérdem, mert a 7770-es sapphire-omat lecserélném egy kevesebbet fogyasztó passzív vga-ra. (Van elfekvőben egy Radeon HD 5450 512MB-osom, elegendő a netezéshez, filmezéshez(1080p)? -
Warter
addikt
válasz
Warter #28472 üzenetére
Csak, hogy elbeszélgessek magammal, ha a scrapernél a videoklipet választom, akkor oda rakja a koncerteket, a probléma az vele, hogy nem igazán ismeri fel őket és ott ugye nem válaszható csak az audiodb, de nekem inkább a moviesdb kéne, mert ott ugye videoklipeket keres, ezek meg ugye koncertek.
-
Warter
addikt
Valaki tudja, hogy hogyan kell felvenni filmeket a musicvideo szekcióba? Szívesen átraknám oda a koncerteket, hogy ne a filmek között hédereljenek. De eddig nem sikerült rájönni, hogy hogyan kéne ezt. Xbmc-ről beszélek, ha esetleg valakinek nem esett volna le.
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28459 üzenetére
Köszönöm a sok javaslatot!
Egyre nehezebb. Szeretném, hogy minél erősebb legyen, ugyanakkor imádnám, ha nem kellene aktív hűtés. A wifi nekem semmit nem ad, a tehetem, rá se teszem a lapra.
Nekem tényleg csak XBMCre és popcorn time-ra kell. Nem lesz rajta játék futtatva, max 3D mozi, ami esetleg erősebb videókártyát igényelne.
Te mit javasolsz?
-
paler
aktív tag
válasz
agent_k #28466 üzenetére
Köszi, igen sokat segítettél
Ezt a Plex dolgot még annyira nem vágom, hogy pontosan mi is ez
de majd rákeresek a netten. Lehet hogy erre nekem nem is lesz szükségem.
A paneltápról adhatnál egy kis infót, hogy pontosan milyet is használsz. Én eddig ezeket a házakat néztem ki magamnak, de még további keresésben vagyok:
[SilverStone ML03]
[Silverstone GD06]
[MS-TECH MC-1200]
Tápnak meg eddig ezt néztem ki:
[be quiet!]Vélemény ?
Ja, és természetesen nem annyira sürgős a dolog, tehát kivárom a Q2900-at is.
-
agent_k
őstag
J1800/4Gb ram/1Tb RED/Node 304 házban a későbbi bővíthetőség kedvéért. HDMI-n megy ki egy Sony tv-re a kép.
Soha nem tapasztaltam ugrásos problémát, hiába vannak integrálva, azért modern GPU-k ezek.
VISZONT és ezt nagy betűvel kell írnom, mert nagy csalódás számomra, hogy bármilyen DLNA megoldással küldenél ki feliratos filmet, megeszi a processzort. Sokat javítottak pl a Plex-en, de még így is legalább 80%-os a kihasználtság. Ha nincs felirat, akkor nincs probléma.
Próbaképpen I7-en is kipróbáltam, ott is megette. Ilyen az on-the-fly kódolás nincs mit tenni.MPC-HC viszont tudja használni az GPU-t így fullHD filmek is kb 5-10%-os proci terhelést jelentenek. Közben mehet a Plex egy távoli helyszinre és mondjuk a torrent is töltögethet.
Nekem ezt bírja.Paneltáp adja az ampert neki, a trafó is bent van a házban.
Full passzívan is használhatnám, de a hátsó venti azért megy 5v-on vagy 7v-on nem is emlékszem. Seek hang, venti hang nem hallatszik közelről sem.
Fogyasztás így mindennel együtt filmnézés közben 16w. SuperPI-vel volt már 19w is.
Nekem 0-24-ben be van kapcsolva, látszik a villanyszámlán is az 500 forint plusz
Windows 7 van rajta, de gyanítom Win 8.1 még kevesebb erőforrást enne. Notin így volt.Ha ráér még egy kicsit, és árban nincs nagy diffi akkor válaszd a Q2900-et. Nem fogyaszt többet, de több mag, kicsit gyorsabb videokártya sose tudni mikor jöhet jól
Remélem tudtam segíteni.
-
paler
aktív tag
-
törölt tag
Úgy értettem Dunet váltott a HTPC és egy érési folyamat volt míg különbségből nagy különbség lett. Nulláról kezdtem én is... Természetesen ez egy elméleti lehetőség és összességében értettem, nem a J1900-re, amiről ismételni tudom önmagam, nincs itthoni, mozihoz kötött tapasztalatom, tehát erről olyan ember véleményét várd meg, aki napi szinten használja, érdemi véleményt képes megfogalmazni a kérdéseidre.
XBMC-t plusz MPC-HC/madVR, optimalizált Win Server 12 vagy Win 8.1-et ajánlanék. Lehet az én hibám, de nem tudok, illetve tudtam Linuxból hasonló minőséget kicsikarni.
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #28462 üzenetére
THX
Tehát az általad leírtakból az jön le nekem, hogy nem hogy kicsi, hanem igencsak szembetűnő javulást vettél észre a Dünehez képest. És milyen szoftvert használsz lejátszásra ? Gondolom XBMC alap, HPC-HC-t, meg valamilyen kodekpakot. Az alaprendszered Win vagy esetleg Linux ?
Regger, az "Aham"-ot a Düne vs HTPC különbségére írtad, vagy a Q2900 vs J1900-es kérdésemre -
törölt tag
Aham, az első HTPC-m egy Dune-t váltott, de én az asztali PC-t befogtam építkezés előtt kísérletezni. Az AMD APU-k már akkor képesek volt szinte tökéletes 23,976Hz-re, a Kabini és Kaveri 23,97605 környékén mozog, azaz kb 3 naponta számíthatsz 1 dropra
Kép és hangminőségről legyen annyi, hogy úgy vágtam ki a Dune-t, hogy füstölt. Persze a végeredményt jelentősen befolyásolja miként lesz szoftverezve az eszközöd.
Ebből a szemszögből Bay Trail Intel konfigról raktak már be ide infót, keresd vissza, nekem nincs vele érdemi tapasztalatom (Haswellról igen, ott korrekt a lejátszás.), lehet, hogy volt szó BD3D-ről is, de nem rémlik.
Az adatlapodon található ATI Asus HD 7750 bőven alkalmas rá, hogy kipróbálj kép és hangminőséget, lejátszó szoftvereket, ezután nem ér meglepetés...
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #28459 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat
A Q2900-ITX-et láttam, de még alaposabban nem vettem szemügyre. Nem tudom hogy kell-e ez a plusz ahhoz amire nekem szükségem lenne. Ti úgy gondoljátok hogy azokhoz az igényekhez amiket megfogalmaztam jobban passzol a Q2900-as mint a J1900-as ? A 23,976-os kadenciahelyes lejátszás gond nélkül megy ezeknek a GPU-nak ? Ez nagyon fontos szempont nálam. Hülyét tudok kapni attól ha ricen a képValaki cserélte már le a Dünéjét HTPC-re ? Van tapasztalata a kép és hangminőség terén is ?
Ja, még egy dolgot elfelejtettem leírni. A fogyasztást is minél alacsonyabb szinten akarom tartani
-
törölt tag
Optimalizációval ráérsz foglalkozni miután összedobtad, belaktad. Az X3000 mellé még látom is némi értelmét.
Először el kell döntsd melyik lapot választod, ahhoz kell házat-tápot párosítani. A 15W-os integrált Kabinihez inkább a kisebb PicoPSU-t választanám, konkrétan: PicoPSU-80 12V DC-DC ATX plusz 12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel.
Ha pedig az AM1H-ITX lapra esik a választás Kabini 5150 vagy 5350 APU-val, akkor ahhoz elég egy külső adapter a DC csatihoz, amit megtalálsz a lap picsáján, pl 90W FSP-NB90 CEC.
XBMC semmilyen kodeket nem igényel. (csak Kodit
(elnézést)) IOS részhez hülye vagyok, androiddal (is) szoktam vezérelni.
(#28458) paler
Van, lesz már Q2900-ITX is.
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Mi a véleményetek az ASRock alaplapokról ? Én eddig Asus párti voltam (vagyok), de most gondolkodom egy HTPC megépítésében. És az összes (Biostar, Gigabyte, Asus, MSI, ASRock) J1900-as CPU-val szerelt lapot átnyálaztam, és számomra az ASRock-os alaplap a legszimpatikusabb felszereltségben. De igazából semmit nem tudok erről a márkáról, mivel eddig ha PC-t építettem mindig csak Asus, Giga, MSI, DFI alaplapok közül válogattam. Most viszont a HTPC elégé idegenvíz számomra.
Most Dünét Base 3.0+t használok, és az lenne az elvárásom egy ilyen HTPC-vel szemben, hogy mindenben felülmúlja a Dünémet.
Tökéletes legyen a 1080p-s anyagok 23,976-os kadenciahelyes lejátszása, jobb legyen a kapott kép és a hangminőség. A full iso BluRay-t, 25BD-t, HDmkv-at tökéletesen letudja játszani. Bár a 3D nem annyira fontos, de azért jó lenne ha azzal is meg tudna birkózni. A kölcsönzői programot megfelelően tudja kezelniXBMC/Kodi-al akadás mentesen és gördülékenyen tudjon megbirkózom. És mindezt természetesen teljesen hangtalanul tegye, és távirányítható legyen. Egy ilyen lap szerintetek megbirkózik a 4K-val is, bár annyira azért nem fontos ez az opció. OpenELEC-el tökéletesen működik ez a lap ?
És az első kérdésemről sem feledkezzünk meg,tehát mennyire megbízhatóak ezek az ASRock alaplapok ?
Egyébként ezeket nézegettem:
1- ASRock Q1900-ITX (vagy DC)
2- MSI J1900I
3- Gigabyte GA-J1900N-D2H
4- Boistar J1900NH2
5- Asus J1900I-CVárom az építő jelegű véleményeket.
-
canniball
nagyúr
NAS nem kell, a géped lehet a forrás. Mivel én sosem használtam sajnos tapasztalattal nem szolgálhatok.
skoos!
Azért nem látod a bekapcs gombot mert nem keresed. De ébresztheted wol-nal is.
A kodekeket felejtsd el, az XBMC anélkül is visz mindent. -
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28448 üzenetére
Ez a HDPLEX igazán tetszetös! 120w-os AC-DC 19v DC outtal jò lenne?
Miért nem látok rajta bekapcs gombot?Akkor ha felteszek egy win servert, arra telepítek egy xbmc-t (ami gyorsítòtárbòl rögtön el is indul), felrakom a kodekeket (?) és ezeket az optimaizer alkalmazásokat, kész is vagyok?
Hogyan kapcsolom be, teszem sleep mòdba, vagy egyáltalán, hogyan fogom használni ios app-al?
Király lesz!
-
törölt tag
Akit még érint, jött egy PowerDVD beta patch Fluid Motion Video kiegészítés Kaveri tulajoknak. Auto upgrade még nem szedi le, gondolom köv frissítés már tartalmazza. Normál video nézet alatt lehet aktiválni a felugró menüben.
-
tresh
veterán
Alaplap+cpu+ram már meg van rendelném is csak még agyalok hogy a táp/ ház kérdése hogy legyen mert amiket adnak hát hogy is mondjam nem igazán nyerik el a tetszésem... ez a táp jó lenne de nem tudom a dc csatija méretét
illetve első körbe hdd-t kap 2,5 " 500gb környéki kéne de ott is agyalok melyik lenne a jó (később ssd jön bele) szóval még bajlódok magammal
-
oba
addikt
ugyanezt a procit vettem múlt héten, AM1B-ITX lappal, ssd -vel, lc-power házzal külső 75w -os táppal
win7 hasít rajta mint az állat
hd videók röccenés nélkül azonnal indulnak... ennyi pénzért szerintem rohadt jó vétel, gyors, és alig fogyaszt, hangja sincs... már a melegedési gondjaim is megszűntek
szóval, vegyed nyugodtan, jó kis cucc
-
törölt tag
Ha tényleg pofás házat akarsz, akkor némi kézügyességgel készíthetsz mondjuk lerobbant CD-lejátszó házából. Tökéletesen illeszkedhet a többi készülékedhez. A ventilátortól ne félj, nekem egy 80-as SWIF2 húzza ki a meleget a házból (volt Kenwood CD), bár némi füleléssel hallani, de használat közben észrevehetetlen. Az biztos, hogy halkabb, mint a Pio DVD-m...
-
törölt tag
Többek között Streacom (nézz be a galériába) és HDPlex gyárt ilyen házakat.
Process kill optimalizálás, pl ingyenes CAD Windows 8.1 Audio Optimization Scripts, fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER, esetleg Fidelizer 5.0. Miket tilt le vagy lő ki, elolvashatod a mellékelt leírásokban. A CAD kezdőknek nem szokott túl nagy galibát okozni, van visszaállító script is.
-
skoos
őstag
válasz
radi8tor #28445 üzenetére
Szìvesen költök hűtőbordákra, de őrülnék egy teljesen mozgòalkatrész-mentes megoldásnak. Ha nem megy, hát nem, de kérlek javasolj gyönyörű házakat, mert az fontos lenne, hogy jòl nézzen ki.
A win server talán kevésbé hangzik hw igényesnek. Az lesz, amelyik a kevesebb erőforrást igényli. Az "optimalizált" mit takar? Segìtenél ebben?
-
törölt tag
(#28440) tresh hozzászólása neked pont jó összeállítás, egy ITX házikót kell keresned, lehetőleg olyat, ami képes az alaplap fesz. szabályzóit némileg hűteni, tehát egy halk venti valahol található benne. Az egész rendszer egyébként egy noti adapterről üzemel. Ez összességében erősebb, mint az általad linkelt integrált lap, viszont ha csak multimédia a cél, akkor tök mindegy lehet. A ház nehéz ügy lesz, ha még szépet is akarsz. Ha az integrált megoldást választod, az elmehet külön házhűtés nélkül is egy paneltáp+külső kocka párossal, vagy épp azzal, ami a linkelt házadban található. (MS-Tech Computer Case, mini-ITX Aluminium, 60W, CI-70 (Aluminium, 60W))
-
tresh
veterán
Sziasztok,
Kicsit csiszoltam a konfigon amit összedobnék ez lenne a végleges:
AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX 36 hó gar.
1 db 13,997 Ft
ASRock AM1H-ITX AM1 alaplap 36 hó gar.
1 db 14,379 Ft
FSP 90W NB V90 notebook adapter 24 hó gar.
1 db 8,214 Ft
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 memória 36 hó gar.
1 db 10,678 Ft
Összesen: 47,268 FtHáz saját építésű lesz
Kérdés ez így rendbe van vagy van valami kivetni való vele kacs?
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28433 üzenetére
Milyen hasonlò (szép, kicsi, kompakt és technològiailag fullos) megoldás lenne, ami garantáltan bevált?
Lehetőleg maradjunk 80e alatt a full megoldásban (alap+tap+haz+ram+ssd) szerencsére nagy ssd nem kell, hiszen csak az oprendszer (melyik?) fur rajta meg az xbmc.
Esetleg el tud futni még egy popcorn time is? -
törölt tag
XBMC-vel garantáltan működne, amit videó és hang terén szeretnél elérni. Megfelelő szoftveres beállítást feltételezve gyorsabb, kényelmesebb, jobb minőségű lesz mint egy médialejátszó, de pont erről az integrált Kabini QC5000-ITX-ről kevés a tapasztalat. Elvben elég kell legyen BD3D-re is, de többen vették valamelyik ITX AM1 lapot Athlon 5150 vagy 5350 Kabini procival.
-
slashing
senior tag
válasz
dabadab #28428 üzenetére
a szerver részével ami tud streaming-et, illetve minden mókolás nélkül tudja azt hogy több eszközön ugyan onnan folytassa a filmet ahol az egyik eszközön abbahagytad(ezt el lehet érni xmbc-nél is ha belövi az ember a szervert de ez már kicsit nagyobb hozzáértést követel meg) de ezen kívül nem igen tud többet a plex.
nekem speciel nem jött be pedig a plex szervert is fel tudtam rakni a NAS-ra.
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Csőd felé jár a tökéletes asztali médialejátszó keresésem. Pedig nincsenek elérhetetlen kéréseim:
1080p/24p lejátszás, stabil és villámgyors Plex futtatás, teljesen kikapcsolt állapotból lejátszásig 20 msp alatt.
Semmi nem fog futni rajta, csak a Plex. Az lenne a legjobb, ha a rendszer rögön a Plex nyitóképernyővel fogadna. Távszabályzó sem feltétlen kell, ha IOS appból valahogy be tudom kapcsolni.Hangot csak továbbítania kell az X3000-es Denon erősítőre, ne nyúljon a hanghoz egyáltalán.
Igazából egy HDMI out kell egyedül, nekem másra nem fog kelleni.
EZT a házat simán el tudom képzelni. Ehhez már csak egy parányi szupergyors SSD kell és gondolom némi RAM.
Ha elég jó ez a lap, akkor azzal sem lesz már gond (bár wifi nem kell, van gigabites hálózatom).
NASról játszok le, nem kell semmilyen optikai lejátszó.
Tudnátok segíteni?
-
Madwe
nagyúr
válasz
MasterMark #28423 üzenetére
Közben rájöttem hogy iszonyat nagy badarságot kérdeztem...
Köszi!
-
Madwe
nagyúr
válasz
#75912448 #28418 üzenetére
tudom, n-esen itthon legalábbis nem megy a sima bd50 sem, csak nagy ritkán, de film hossza alatt minimum 2-3 beszaggatás akkor is van (saját lakás miatt új felállás lesz, de itt is van egy nas+okostv, most proji+vmi jobb mediacenter a cél a hangfalak mellé) wifit az esetleges file-másolgatás miatt gondoltam, de közben rájöttem elég oda is a kábel, uh. wifi nem kell, köszi a tanácsot
A 3d-t akkor lehet a psre bízom... Ott egyébként 144hz lenne a cél a benq1070 miatt, ez valahogy megoldható? Hdmi 1.4-en egyáltalán átmegy annyi adat?
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy XBMC-ben, ha külső lejátszót állítok be, akkor film indításakor elindítja a másik lejátszó programot és abban indul el a film? Vagy csak annak a kodekjeit használja és megmarad az XBMC felülete?
Előre is köszi! -
törölt tag
Előzőt is neked szántam, annyit még hozzátennék mielőtt belefogsz, hogy wifi-n nem fog menni BD3D lejátszás, szvsz még BD50 is kérdéses, de majd kiegészítenek, akik próbálkoztak(nak) vele. Pl alaplapon lehetne spórolni, ha nem wifi-vel szereltet keresel. Ahogy akár egy AMD Kabini is szolgálhatna alapul, de amíg ott driveres gond van hardveres gyorsítás alatt, addig nem merem 100%-kal ajánlani, hiszen BD50, BD3D-t akarsz zavartalanul nézni (szoftveres gyorsítással nincs probléma).
Házból kereshetsz hővezetős típusokat, pl Streacom, HDplex, ahogy a HDPlexnek vannak jó tápjai, esetleg Pico psu.
-
Ekkosh
tag
Bocs ha ez itt off, de sehogy sem sikerül rájönnöm hogy hogyn csináltam XBMC-ben egy régebbi installnál hogy zenéknél szépen ment a hátérben az artist különböző képei mint a Jrivernél. Feltettem az artist downloadert de lehet nem az vagy nem jól csináltam...
-
Ekkosh
tag
-
Madwe
nagyúr
válasz
#75912448 #28410 üzenetére
Köszi! A belseje akkor már megvan, házból szemezek még 1-2-t...
Az xbmc/kodi képes a 23.976ot kadenciahelyesen kezelni? BD isot már próbáltam vele, azt szépen vitte, 3d-t is megeszi gondolom?
Ez így kb mennyit fogyaszt idleben? mert így belegondolva torrentre egyebekre lehet jobban járok egy nassal ami alig eszik valamit?
-
Win 8.1 64bit Pro - check
MPC-HC + madVR - check
XBMC 13.2 - check
CAD Win 8.1 Audio Optimizer - checkLényegében, ami nem BD25 vagy BD50, annak jobb lett a képe, érdemes madVR-t használni external playerként az MPC-HC-vel. Audio Optimizer véleményem szerint már nem ennyire "látványos", hallható difi, max pszichikailag van, de azért lefuttattam. Summa summárum, így kell HTPCzni
Ps.: nálam a Smooth motion droppokat okoz, tehát ha másnak is droppol, akkor uncheck és elvileg jó lesz.
Üdv,
Vik -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Két powerdvd-s kérdésem lenne: az egyik, hogy mostanáig a PowerDVD 14-et használtam, mert az tök jól beépül a Windows Media Center-be és megfelelően tudja a hdd-ről a BD3D-t kezelni. Pár napja viszont elkezdett egy olyat, hogy 5-10 másodpercenként a fényerőt folyamatosan növelte, majd visszaállt a normál beállításra. 5-10 másodperc múlva újra. Emlékeim szerint semmi nem települt a gépre hónapok óta...
Már mindent próbáltam azt is, hogy leszedtem, registry-ből minden cyberlink tételt töröltem és úgy raktam újra.
A vége az lett, hogy visszaléptem a 13-asra, ami most jó de kíváncsi lennék, hogy mi a túró ez?A másik, hogy tud-e valaki megoldást arra, hogy a PowerDVD 3D opciójának ki-bekapcsolását távirányítóval lehessen végezni? Vannak a hdd-n 3d és 2d BD lemezek és nagyon macera, hogy emiatt elő kell szedni a billentyűzetet.
-
törölt tag
Egynek:
Ha jól gondolom HDMI bement/kimenet van az "egybemozidon". Hangkártyára nincs szükséged, a processzorban található integrált grafikus egység felel a képért, továbbítja az alaplap hátlapi HDMI kimenetén a nyers hangot az erősítőnek.
Figyelembe véve mire használnád, és miket kívántál:
Proci: Intel Core i3-4130T, 35W TDP (31K)
Lap: MSI H87I (Wifi+USB3, ITX) (25k)
Mem: 2x2 vagy 2x4GB 1600Mhz (12-22k)
Tárolók: WD Green vagy RED 2TB, plusz 60GB SSD (együtt 35k) a rendszernek, pl Win8.1 u1., további szoftverek XBMC, MPC-HC és Power DVD BD3D-hez.
Ház plusz táp: kényes kérdés millió lehetőséggel, legegyszerűbb pl ez a házikó fektetve, szálcsiszolt hatás, némileg jól néz ki. A benne található táp >85% hatásfokú, tesztek szerint nagyon halk. Természetesen 1x3,5, 1x2,5" HDD-SSD férőhellyel. (21k)
Így nagyjából 100-120k környékén maradtunk. Lehetséges további házakat keresgélni pl PICO psu-val hangtalanul stb, stb.
Ugyanezt AMD alapon Kaveri A8-7600 APU-val építeném, de most megint nem kapni.
-
slashing
senior tag
ez az XBMC névváltás ez valami hihetetlen gagyira sikerült jobban jártak volna ha versenyt írnak ki rá. KODI
eddig egy komoly lejátszóra asszociált az ember az XBMC-ről erről a Kodi-ról meg valami kis ovis program jut eszembe, rettenetes....
-
Freebush
csendes tag
Frissítettem a korábbi Brazos alapú HTPC-t. Egy ASUS H81M-A alaplap és egy Haswell Refresh Intel i3-4150-es processzor az aktuális gép. Gondolkodtam egy olcsóbb processzoron, a másik lehetőség egy Pentium G3240 a Clear Video támogatás miatt, de HT miatt ezt választottam. Elégedett vagyok az internetes videók és a fullHD-s anyagok lejátszása problémamentes, a 23,976 képeldobást nem tapasztaltam MPC-HC alatt. A táp egy LC-Power ház kiszerelt egysége (Pico-psu talán?) 75W-os kockatáppal. Két órányi film nézés után a legmelegebb ponton 33C°, a gyári hűtő "Silent" profilon halk, nem hallani, pedig egy alaplapi tálcán van még a cucc. Viszont első összeszerelésnél nem "indult el" (nem volt videojel), BIOS frissítés kellett, amit csak a boltban tudtak megcsinálni, mert nincs egy régebbi processzorom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest