-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe999
tag
Én nemrég egy ilyet [link] vettem a TV mellé. Pici és keveset fogyaszt. XBMC teljesen zökkenőmentesen fut rajta. Jelenleg egy öreg és lassúcska 160-as noti vinyó van benne, de akarok bele venni egy SSD-t (sajna az EMAG akcióról lecsúsztam). 12V 2.5 A-es táp van hozzá gyárilag, úgyhogy a fogyasztással nem lehet nagyon elszállni. Eredetileg csak netezős gépnek szántam, mert a TV SMART funkciójával nem voltam megelégedve, de most már kiváltotta a WDTV Live-ot is amit a megkapott a gyerek. A képminőség semmiben nem marad el a WDTV-től, sőt szerintem még jobb is. A hűtése aktiv, de nem hangos, a kis noti vinyó elnyomja a hangját.
-
Dave™
nagyúr
válasz
killerjohn #29695 üzenetére
20%-kal gyorsabb a J1900-nál (HTPC-be feleslegesen), és 50%-kal drágább, persze hogy nem jó vétel. A J1900 pedig alig drágább az 1800-nál, cserében kétszer gyorsabb, így sokat nem kell gondolkodni melyik a jó vétel.
-
killerjohn
addikt
erről a 2900-astól nem túl jók a vélemények: [link]
csak gondolom az athlonhoz már kell hűtés, ugye?
-
Melorin
addikt
Lehet, hogy nem ragaszkodok annyira a miniITX házakhoz. Sajnos nagyon megköti az ember kezét a méret, a táp hozzá és a design terén.
Inkább akkor valami uATX és abba akár SFX táp is mehet és több HDD, a választékról ne is beszéljünk.
Más: Mielőtt a hardverekbe nagyon belemerülnék, ugye meg lehet majd oldani a HTPC-vel, hogy miközben használom pl. az XBMC-t, a háttérben fusson egy torrent kliens, amit távolról lehetne RSS feeddel/androidos progival etetni, ezenkívül megossza a HDD tartalmát hálózaton és DLNA is menjen? És jó lenne távolról is piszkálni a beállításokat ha kell.
Szóval úgy is működjön mint egy NAS, azonkívül, hogy filmnézős főként. -
sysrq
őstag
-
gery2123
őstag
Az nem is rossz érték, szerintem. Ettől gondolom igazán többet nem enne.
Dave: ez még jobb is. ☺
Az a baj, hogy DC verziós nagyon drága már. 29k körül van, amiért már egy AM1 DC asrock lap, és 5350 is megvan plusz a memória. A DC azért lenne fontos, mert van egy 120W noti tápom és akkor azzal már nem kéne foglalkozni.
Mondjuk van egy 40W 12 v is de arra meg már nem merném bízni azért. -
Melorin
addikt
válasz
gery2123 #29686 üzenetére
Én is abból terveztem építeni, és pont arra kell mint amire neked.
De szerintem az az 53W TDP túl van számozva. Nagyon igyekezni kell, hogy annyit fogyasszon.
Kíváncsi lennék, hogy egy J1900 mennyit fogyaszt ténylegesen, torrentezés közben. Gyanítom, hogy 10-20W körül még nem mérnek pontosan a fogyasztásmérők -
Melorin
addikt
Intel 1820 procival nem lenne vajon érdemesebb HTPC-t építeni, mint J1900-al?
Alaplappal együtt 23-ból meglenne, kb ugyan annyiból mint egy Q1900 lap.
A fogyasztása is alacsony lehet és állítólag az IGP-re is jobb. (és pontosabban játssza le a 23.976-os filmeket) -
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #29681 üzenetére
Nagyon könnyen kideríthető, ugyanis egy alaplap sem támogatja a CEC-et.
vagy
Egy külső HDMI-CEC->USB adapter kell. Ezt is csak egyvalaki gyártja. Én teljesen beleszerettem, már a másodikat vettem magamnak. Szerintem ez a legelegánsabb megoldás, főleg, ha az audio rendszer is CEC képes.
-
BullZeye
veterán
Honnan tudom kideríteni, hogy az alaplap amit használok támogatja e a CEC funkciót, főleg mert csak DisplayPort van rajta, HDMI nincs. TV támogatja, de nem tudom hogy kell összehozni, és neten nem találok leírást róla, csak egy eszközt ami lehetővé teszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #29674 üzenetére
Ahhoz rendes táp kell vagy picoPSU, amihez még kell egy 12V-os notitáp.
Szerk átírtam.
-
Melorin
addikt
válasz
killerjohn #29674 üzenetére
1 x 24 pin ATX Power Connector
A Q2900-at azt írják nem nagyon érdemes venni, nem sokkal gyorsabb mint az 1900. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #29670 üzenetére
Nekem AMD Athlon 5350-es volt. Intelesből sincs mindegyiknek DC tápbemenete.
-
Melorin
addikt
válasz
killerjohn #29670 üzenetére
Így van, mert mint mondtam, csak a DC végű Asrockok tudnak 9-19V adapter bemenettel szolgálni:
[link]
"1 x DC Jack (Compatible with the 9~19V power adapter)"
Nekem is ilyet kell vennem, mert csak ezen van SPDIF alaplapi tüske, a kistesóin nincs -
PuMbA
titán
válasz
killerjohn #29659 üzenetére
Pl. frissítési frekvenciákat nem tud váltani a film képkockaszámának megfelelően automatán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #29660 üzenetére
Ahhoz az ASRock laphoz notebook táp kell (19V 60-90W), általában ASUS-ok használnak ilyet.
Házat miniITX topicban tudnak neked javasolni, ha leírod az igényeidet.Nekem ilyenben volt: Streacom F1C Evo
Nem egy olcsó darab (mivel vastag alu) -
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #29661 üzenetére
az biztos, meg kommunikálni is
- miért szar?
- csak
- ja bocs -
MasterMark
titán
válasz
killerjohn #29659 üzenetére
Így is lehet, meg rendesen.
-
PuMbA
titán
válasz
killerjohn #29656 üzenetére
Beleragadt a múltba, elavult technológiákat / technikákat használ...
-
MasterMark
titán
válasz
killerjohn #29656 üzenetére
Gagyi?
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #29639 üzenetére
mi a baj a VLC-vel?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #29654 üzenetére
Látszólag teljes mértékben ignorálja ezt a beállítást XBMC legalábbis ami a LAN-t illeti.
1,8 megabájt/ másodperc-es filmet kb 10 másodpercig 3 megával szed (azaz kb 10 másodperces buffer-t ér el), aztán ennyi, ha hálózat tömve van akkor 10 másodpercig semmi baj, aztán megáll a film.<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>943718400</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>100</readbufferfactor>
</network>Tök jó ez az XBMC, de rendkívül bugos. :\
-
BullZeye
veterán
válasz
Warter #29653 üzenetére
Ezek nem túl felhasználó barát lehetőségek. És remélem nincs is igazad.
De úgy néz ki közben találtam egy harmadik megoldás-t, de még nem volt alkalmam tesztelni:
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>Ez HDD-re cachel mindent, és elméletileg a lejátszott tartalom 4xét folyamatosan. Így ha minden igaz 10 perc után lesz 30 perc a HDDn.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #29584 üzenetére
Még 1 kérdés, bár előzőre se jött válasz sajnos.
HTPC-n XBMC NAS-ról streamel, és néha NAS csinál olyan dolgokat, amitől pár másodpercig elérhetetlen lesz NAS (100%-on hajtja 1-2 program NAS-t időnként, valamint ha több kicsomagolás vagy másolás indul meg rajta).
Lényeg a lényeg, van aki hasonló helyzetben van/volt, és sikerült megoldania, hogy a CACHE a HDDn legyen ne a memóriában, és legyen egy kellemes 20-30 gigás mérete, hogy ne teljen be, és ha teljesen megszakad akár percekig is a hálózat, a lejátszás ne álljon meg addig, hanem folytassa?
-
törölt tag
ha kilövik a képjavítókat, akkor DXVA esetén sem aktívak. mondjuk mér a madvr is jó ideje képes hardveres gyorsításra, annak ellenére is, hogy kikerüli az evr-t. az viszont valóban szép baleset mikor az xbmc vs mpc+madvr képét hasonlítják össze, de úgy, hogy a driveres képjavítók aktívak.
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29648 üzenetére
Nekem Brazos volt az első HTPC-m, ott már biztos volt. Akkor még alapbeállításként aktívak voltak, ami középre húzott csúszkákkal elmebaj kategória. Most már nagyobb részük inaktív első telepítésnél is.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29645 üzenetére
Jó reggelt,
úgy kezdünk telepíteni, hogy az összes képjavítót kikapcsoljuk. Alapbeállításon BD képminőségből kb divx-et csinál. Nem azt mondom, hogy nem lehet használni néhányat finoman, pl élesség, moszkitó zaj sz. - pl ha gyengébb anyagod van -, vagy élesíteni akarsz a képen ízlés szerint. Lehet kísérletezni...
Egyébként EVR-re épülő programok használják (XBMC, alap MPC+EVR), ha madVR a video renderer, nincs jelentősége.
Tehát minden létező
képjavítótképrontót kikpcsolsz, a video opciók alatt a deinterlace auto, és pipa a pulldown felismeréshez. Ennyi, majd ha igényt tartasz élesítésre vagy egyébre, nagyon finoman kipróbálod.Dinamikus vagy adaptív kontraszt is szigorúan ki.
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #29645 üzenetére
Na ezeket a szoftveres baromságokat kell nagyon gyorsan kikapcsolni - plusz még van egy másik oldal is, ha jól tudom
Mindenre vonatkozik, ami DXVA-t használ
-
korcsi
veterán
válasz
lord_devil #29078 üzenetére
Milyen jellegű hiányosságokat tapasztaltál?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tupacamaru #29642 üzenetére
4K az nem csak procifüggő, ott már HDMI 2.0 is alapfeltétel.
3D-t tud AMD Athlon is. -
envagyok
veterán
A j1900 és konfiguráció támogatja az összes 3d és 4k videó gyorsítását?
Elég sok ellentmondásos infó van, elvileg Intel 4400 as gpu tól gyorsítja, AMD sem tudja mindet.
Ha most rakom össze akkor már legyen jövőálló.
Az openelec oldalán van egy összefoglaló.
Az imx6-os processzorral cuccok mit tudnak? Pl. Cubox-i? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #29638 üzenetére
Intel vonalon: Asrock Q1900ITX vagy az új verzió: Asrock Q2900ITX
AMD vonalon: Kabini AM1 Athlon 5350 valamilyen ASRock lappal, mondjuk AM1H-ITX -
MasterMark
titán
válasz
killerjohn #29638 üzenetére
VLC?
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
Egy 'klasszikus' HTPC-t szeretnék építeni. Értsd: windows+utorrent+vlc. Nem vagyok egy nagy csilivili-fan... Szóval a kérdésem igazából nem szoftverre, hanem a vasra vonatkozik: tudtok-e javasolni fekvőházat, spéci tápot (gondolom a desktop táp nem jó, mert akkor minta maga a ház), nem-melegedő procit, alaplapot (ha nincs a lapon, akkor VGA-t)? Hangkimenet HDMI-n lesz, és wireless bill+egér combo. 1080p lejátszás a minimum, nem kell egy erőgép, de nem baj ha nem fog padlót 5 nyitott browser ablaktól...
-
Dave™
nagyúr
válasz
tomazin #29633 üzenetére
15-20W között mozog a fenti konfigom. Az említett FSP tápnak végeredményben közel ugyanaz a hatásfoka, mint egy paneltápos megoldásnak. A paneltáp ugyan 90% feletti, de az adapter nem, és így ugyanott vagy szinte. A mérések alapján pedig a fenti FSP SFX tápegység 20%-os terhelésen 82%-os.
-
tomazin
veterán
Gondolkoztam én is ezen (hiszen eddig csak ilyen tápokat láttam), de mivel 0-24es üzem lesz, így ezek ki is estek, mert erősen megdobnák a fogyasztást (ha jól olvastam utána akkor ezek a vinyó+lap terhelés mellett nagyon rossz hatásfokkal mennének a maguk 200wjával).
A fentiek miatt indultam el abba az irányba, hogy valami külső tápos 40-60w magasságában megoldás kellene és eddig csak ezt a picopsu-s megoldást olvastam fórumon, emiatt kérdeztem meg, hogy mennyire lehet gyenge pont egy ilyen konstrukciónak a "tápja". -
Dave™
nagyúr
válasz
tomazin #29630 üzenetére
Nincs tapasztalatom a picopsu méretű és jellegű tápegységekkel, de az ATX méretűeknél nem jó ötlet a nem megbízhatóak közül választani, mivel sok mindenre van/lehet kihatással, és az olcsóbbakból kispórolják a minőségi alkatrészeket és/vagy a tervezést. Az FSP tápjai nem véletlen legendásak, és egy SFX is elég kisméretű, nagyon jó hatásfokú és megáll egy 10-esnél. Persze csábító a ventilátor nélküli paneltápos megoldás, de az is termel hőt, tehát ha teljesen passzív a ház akkor számolni kell valami hűtéssel, és még drágább is (ha minőségit hasonlítunk minőségihez, szerintem ez az LC power nem ez a kategória).
Én egy Silverstone ML06B-t választottam (ez mondjuk drága, de tetszett sok szempontból), ebbe egy SFX FSP tápot 10k-ért, plusz egy Q1900-as alaplapot, és tökéletesen teszi a dolgát 2x1GB ram mellett, Openelec-kel.
-
tomazin
veterán
Tehát ha jól értem, akkor jobban járnék egy picuPSU-val, illetve ha veszek külön egy házat, mintha vennék egy ilyet pl.?
csak mert egy üres ház legalább 5k, egy picopsu 80 (60as is elég lenne, de nem találtam itthon), 8k és akkor még szerezni kellene egy töltőt.
csak kérdem, hogy megéri-e azt a plusz töltőnyi árat, hogy picopsu legyen ahelyett, ami benne van egy ilyen "kit"-ben.btw 1vinyó + valamelyik j1900as lap lesz majd összerakva.
-
mg105
senior tag
Sziasztok! A legújabb (beta5-ös) Kodit használom, és médiatár rendezgetéskor egy olyan problémába ütköztem, hogy nem jön elő a kontextus menü az egér jobb gombjának kattintására. Például ha egy forrást szeretnék szerkeszteni. Másik gépen viszont működik. Gondoltam akkor lepucolom és teljesen nulláról teszem újra a Kodit az érintett gépen. Hogyan tudom ezt kivitelezni? Kitörlöm a userdata mappából, és az elég lesz, vagy tárol még máshol is adatokat?
-
törölt tag
válasz
Warter #29626 üzenetére
Igen, az is jó ötlet. Jobban szeretem a file-nézetet, ott több paneles infókkal, viszont a médiatárból indítva a filmet, eltér a file módban indítottnál, gondolok itt film közben infó logók és egyebekre, de ez is változhat skinenként. Pl aeon egy kis képet használ film alatt borító helyett, de csak médiatár nézetből indítva. Kedvencem az Ace volt, de Kodi egyelőre híján van.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #29622 üzenetére
Haha. Inkább egy normális távirányító kellene.
Mindegy, addigra megálmodom.
Ezek szerint nem olvastad el az XBMC kezdőknek c. cikket, ha most találtad meg ezeket.
-
törölt tag
válasz
devil-k #29621 üzenetére
Vegyél egy tabletet, menő HTPC táv lehet belőle.
Egyébként miket nem találok Kodiban, van az Aeon skinnek (is) artwork downloadere, extra fanart fanart, wide banner iconok és hasonlók, pl médiatár nézetben ilyesféle pofás kinézettel:
Saját magam a fájl nézetet szoktam használni, azért a nagy meglepődés
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29613 üzenetére
Addig én sem szerettem, amíg nem lehetett "húzni" a kijelzőt. Nem tudom mi a hivatalos neve,
tehát a Yatse esetén nem kell lenézni a képernyő gombokra, jobbra húzás jobbra lép, értelemszerűen stb, duppla tapi egyet visszalép és hasonlók. Hang alapú kereséssel bemondom a filmet és elindítja, néha
-
Gabesz26
senior tag
válasz
canniball #29612 üzenetére
Egyéni ízlések és preferenciák... (ezért biggyesztettem oda, hogy szerény véleményem szerint)
Nálam egy mezei Harmony kevés lenne, amikor mondjuk a TV bekapcsolása nélkül akarok zenét hallgatni (márpedig ahhoz a TV általában számomra nem kell). A HTPC-t teljes egészében tudom Yatse-val irányítani, ha meglesz az Ultimate Hub (valószínű januárra ér csak ide), akkor pedig ugyanúgy tudok makrózni is, mint egy Harmony távirányítónál, és mindent telefonnal vezérlek majd.
Mivel a kérdezőnek nem akartam plusz kiadásokat, ezért ajánlottam a Yatse-t (az már más kérdés, hogy utólag kiderült jelenleg nincs ehhez alkalmas készüléke
)
-
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #29607 üzenetére
"Szvsz. fölösleges külön távirányítót venni..."
Szvsz nem felesleges. Az okoseszközös távirányítás valóban sok mindenre lehetőséget ad, de általános használatra ezerszer kényelmesebb egy távirányító. Pláne ha (ahogy Gombinyó kolléga is írja) egy olyan példányt választ az ember amivel minden eszköz egy gombnyomásra vezényelhető; na az megfizethetetlen. -
devil-k
nagyúr
válasz
Gombinyó #29610 üzenetére
Engem nem igazán zavar a több távirányító. Most is 3 db van: erősítő, vetítő, médialejátszó. Igazság szerint akkor lehet ez hasznos, amikor az embernek 10 távirányítót kell "felügyelni". Bár ahogy elnézem a Harmony árait, elég kemények.
(#29613) MasterMark
Ilyen szempontból maradi vagyok, mert nincs bajom a 3-4 távirányítóval.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #29606 üzenetére
Erre gondolsz?
(#29607) Gabesz26
reggel kolléga is ajánlotta a Yatse-t. Vagy azon is gondolkoztam, hogy vennék egy gagyi táblagépet és arra feltenném a programot és kész. Köszi az infót!
(#29609) MasterMark
Köszönöm!
-
Gabesz26
senior tag
válasz
devil-k #29605 üzenetére
Ha XBMC/Kodi-t használsz majd (és ha mást nem felületként szinte biztos, hogy igen), és van Androidos telefon, vagy tablet kéznél akkor Yatse. Szvsz. fölösleges külön távirányítót venni, ez annál sokkal többet tud (gép be/kikapcsolás, böngészés médiatárban, nyelv és felirat váltás stb...).
Nekem egy Logitech Ultimate Hub van most kinézve (mindent telefonról akarok irányítani), de a Yatse az tuti marad
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Most kapott el a gépszíj, hogy a HTPC irányába menjek el, ezzel leváltva (majd) a Popcorn A400-as lejátszómat.
A kérdésem a következő:Tudnátok-e távirányítót ajánlani? Pontosabban mi számít a "best buynak"? Milyen márkát érdemes nézni ...stb.?
Nem lenne rossz, ha a sötétben világítana.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged