Hirdetés
- Az USA elzárta Kínától az NVIDIA legnépszerűbb AI gyorsítóját
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Laptop takarítás otthon? Így csináld biztonságosan!
- Ne várd meg, míg kikapcsol! Laptop hőproblémák röviden - Tech Percek #2
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31321 üzenetére
VAAPI-t kapcsold ki, és azokat a beállításokat próbáld, amik a leírásban meg vannak adva.
Lejátszás közben "O" gomb, kiírja az adatokat, mivel dekódol stb. -
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31315 üzenetére
Ma tettem fel próbára 14.10-es ubuntut, a mellékelt leírás (egy-két dolgot javítani kellett benne) alapján. Most már mindent eszik (killa sample, 20-30Mbit fullhd interlaced anyag stb.) , eddig (14.04-el) mpeg2-re megborult a gép,
-
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31299 üzenetére
A hivatalos driver az a fglrx akar lenni? Már nincs rá szükség, a nyílt forrásúval is megy a gyorsított lejátszás.
-
korcsi
veterán
válasz
MasterMark #31050 üzenetére
Melyik bizonyos teszt ez?
-
korcsi
veterán
válasz
bajnokpityu #30303 üzenetére
Ha külső lejátszót használsz, szerintem azt úgy állítod be ahogy akarod. External playersAzért MPC-HC-val lehetne tenni egy próbát.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
lord_devil #29078 üzenetére
Milyen jellegű hiányosságokat tapasztaltál?
-
korcsi
veterán
válasz
MasterMark #25251 üzenetére
Ha tényleg handshake probléma akkor ez alacsonyabb szinten jelen levő probléma. Ha a boot se látszik azon a driver se segít.
-
korcsi
veterán
Passthrough-nál miért nyúlna bele bármi a hangba? Ha nem soksávos PCM-be megy ki a hang akkor az az eredeti lesz amit a forrás biztosít, nem?
-
korcsi
veterán
válasz
radi8tor #24386 üzenetére
Történelem!
Lassan egy éve megy nálam brazos fglrx-el hardveres gyorsítással gond nélkül de most már akár nyílt forrású driverrel is működik!
Mondjuk a HD 4200-al a nem mai volta miatt, lehetnek bajok.
-
korcsi
veterán
válasz
gergely001 #24027 üzenetére
Linux alatt milyen a IGP támogatottsága?
-
korcsi
veterán
válasz
canniball #23377 üzenetére
Volt egy típusú paneltáp, aminek érdekes módon 12V-os bemenete volt és mégis 4A-ben specifikálták a 12V-os ág terhelhetőségét, pedig elvileg csak kapcsolja az ágat. Régi tervezésnél előfordulhat, hogy nem a jellemzően 12V-os terhelésre tervezték. 12V-os bemenetű frissebb kivitelű paneltáp biztos ki tud szolgálni egy mini rendszert, szerintem.
A lényeg, hogy a kijelentés, miszerint a paneltápoknak gyenge a 12V-os ága, nem igaz.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Patice #22169 üzenetére
Aki ilyen eltéréseket meghall a fülével, szigorúan vakteszten, annak csak gratulálni fogok, és nagyon sajnálom mert egy élet munkája rámehet, hogy olyan hang technikát vegyen ami elfogadható hangminőséget biztosít, ja nem mert addigra már úgyis oda a hallása...
Másik: az elektromos jel fénnyé és a fény elektromos jellé alakításának az ideje azért nem hiszem, hogy olyan nagy mértékben ingadozna, hiszen a jitter esetében nem a késleltetés a probléma, hanem annak változása.Nem szeretem az ilyen audiofil dolgokat...
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Enszuke #21635 üzenetére
A kérdező adatlapján egy 125w-os phenom processzor van, semmi trinity meg llano.
Amúgy tény, hogy egy ilyen rendszernél (trinity vagy llano) azért át kell gondolni a paneltáp kérdést, de ez a mostani kontextusban fel se merült."Mit ad isten, a PH-s tesztek pont az i3-at hasonlitjak az legnagyobb llano es trinity procikhoz."
Mert nyers processzor teljesítményben pariban vannak és ez látszik az árazáson is, ellenben ha a htpc szolgáltatásokat vesszük figyelembe akkor a brazost egy i3-al kellene összevetni.10bit: Mivel a hardveresen gyorsított lejátszás nem támogatott így szoftveres dekóder kell hozzá, amihez nyers erő kell, de ez véleményem szerint jelenleg réteg igény, még itt is csak ritkán merül fel.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
szabi__memo #21261 üzenetére
Elég lehet, de a hardveres gyorsított videó lejátszáson kívül a videózáshoz, semmit nem nyújt, képjavító eljárások, stb. Mondjuk nekem brazos-sal első dolgom kikapcsolni ezeket, de biztos van olyan aki igényli.
-
korcsi
veterán
válasz
szabi__memo #21254 üzenetére
"mert tudtak h gyors lesz a valtas"
Miért gyors? Ez az intel tempója, sőt, most még csúsztak is az új szériával.
Mindenkinek:
Az intel celeronnal építhető ugyan htpc, de nem igen arra való, videó lejátszási képességei, szolgáltatásai elég szegényesek, mivel véleményem szerint az intel úgy gondolja, hogy ha kell egy processzor valakinek htpc-be akkor vegyen legalább egy i3-at (clear video hd), ezt a lukat lőtte meg az AMD a brazossal, és az piaci sikere alá is támasztja szerintem az elméletem helyességét.
-
korcsi
veterán
válasz
zsigus #20622 üzenetére
Az nem elég ha elmondom mit látok?
Bocsi, de htpc-m van nincs rajta billentyűzet és ablakkezelő, konzolból meg nehéz képernyő mentést csinálni.Változó az fps jelzett érték (+-0,2fps) , win alatt volt ilyen problémám, de ott szaggatott is, Linux alatt ilyet még nem tapasztaltam.
A TV 60Hz-en megy, valószínűleg ezért ingadozik az érték, mert 480p-vel ugyanazt mutatja. -
korcsi
veterán
válasz
greeny1899 #20531 üzenetére
Én az általad említett feladatokra nem vennék ilyen erős gépet.
-
korcsi
veterán
válasz
rigo88 #20467 üzenetére
Vasfűrész, reszelő belefér?
Mert akkor például az LC power-nek van több ilyen házikója ami a kártyahelyet leszámítva megfelelne neked, persze lehet, hogy így már sok más gyártó is belefér a specifikációba.Én a 1360-as házba raktam be egy hálózati kártyát, kicsit barkácsolni kellett de az eredmény kielégítő volt.
Milyen kártyáról van szó?
-
korcsi
veterán
Az "xf86-video-ati" nem a nyílt driver véletlenül?
Az fglrx a zárt amit az csak az AMD készít.
Ubuntuhoz ebből a PPA-ból lehet frissebb nyílt drivert felrakni, de ha kell rendes teljesítményű 3D vagy hardveresen gyorsított videó lejátszás akkor csak az fglrx az alternatíva. 13.1-el már szépen viszi akár a "killa sample" szintű videókat is.
(#20461) canniball: Linux is ennyire háklis lenne rá? Már csak azért is, mert alapesetben azért egy linuxos rendszert "hétköznapi" gépek között simán lehet mozgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gumi és felni topik
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN800CTXXN) 165CM 8K NEO -QLED 100HZ AKCIÓ!!
- LG OLED 65C11LB 165CM 4K SMART PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest