- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Philips LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz dabgergo #8897 üzenetére
Szerintem használtautónál nincs se garancia se szavatosság...persze a fő alkatrészekre elvileg van fél év (akárhonnan veszed magán vs kereskedő), de ne gondold hogy pl egy kerékcsapágynál bármit is kapsz vagy egy injektornál, vezérlésnél....A legjobb ha viszel magaddal egy szakit és kérsz egy állapotfelmérést.
Az ioniq pedig úgy marad garanciás (az akksija) hogy a szervizkönyvbe: vagy 1 év vagy 15.000 km-ként van egy bejegyzés pecséttel (amelyik hamarabb bekövetkezik). Max 1000 km és 30 nap túlfutás megengedett, de ha ez nincs meg akkor ígyis-úgyis ugrott a gari...
Szóval itt a szervizkönyv a lényeg hogy megfelelően és időben legyen vezetve!ˣ
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Sosem vettem még használt autót nem ismerőstől és nem magánszemélytől.
Most van egy 28-as Ioniq amit kinéztem, nem is konkrétan autó specifikusan, de mire érdemes figyelni egy ilyen adás-vételnél? Szerződésben milyen cseles részletek lehetnek akár garancia vagy bármi más kapcsán?[ Szerkesztve ]
-
titán
Tudtommal néhány felmondás történt, és mindenhol voltak problémák. De nem tudom pontosan minden ügyletet. Nem is tudhatok, ez üzleti és banki titok. Nem véletlenül nincs kommunikáció Facebookon, nem oda való. A panaszosok is hibáztak itt, ugyebár.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Vesa
veterán
válasz Shadowbull #8882 üzenetére
Ízlések és stb, de nekem ez nagyon förtelmesen néz ki. Ráadásul mindenki megy el az EV-k miatt futurisztikus irányba, szerintem helyesen, mert az auto design 40 éve egyhelyben topogott, csak kicsit variáltak itt-ott, de érdemben nem sokat változott semmi. A BMW meg valamiért úgy érzi, hogy vissza kell térni a régi formákhoz...Az idősebbek biztos gerjednek majd rá, de a fiatalok már kérdésesebb (bár én is öreg vagyok, mégsem tetszik ez a forma). Mindegy, meglátjuk mennyire térnek el a sorozat modelleknél a koncepciótól, lehet, hogy jó lesz. Kíváncsi vagyok a végeredményre.
Kroni1
A földig érő vese nekem sem tetszik, az egyetlen autó amelyiken működik, az az i7. Ahhoz a batár tankhoz viszont nagyon megy. i4-hez már egyáltalán nem, és az a baj, hogy nem gondolták át a rendszámot sem. Nincs neki hely, így aztán végképp okádék lesz mindegyik, mert bele kell tenni a vesébe a rendszámot. Azért ez egy elég amatőr hiba egy tervezőtől.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
biker
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #8890 üzenetére
Az hogy szar ajánlatokat kaptál, nem a rendszer hibája. Nem vagyok neres, de a hatodik autó oplizinges. És az összes korábbi cég ahol dolgoztam ezt csinálta. És mo-n több százezer ilyen általad hülyének titulált ember van, aki érti a matekot
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
FIREBLADE78
addikt
Tudtam,hogy ezzel fogsz jönni. Csak vedd számításbs,hogy 3x-os áron számolja neked ezeket a szolgáltatásokat. Tehát rohadtul nem éri meg. Lejár a lízingem és eladom a francba a kocsit és visszaforgatom. Itt mit forgatsz vissza? Semmit. Nem tudsz meggyőzni. Operatív a legrosszabb finanszírozási forma a világon. Kivéve ha neres vagy. Akkor levan szarva
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Kroni1
veterán
válasz Shadowbull #8882 üzenetére
Ez jól néz ki, ezeket az oldalra nyujtott vesét sokkal inkább adom! Az M3 Touring a motorháztól aszfaltig érő vesékkel szerintem förtelmes, de hát ugye izlések és pofonok.
-
Ezekiell
veterán
Plusz cégként az egész bérleti díj költségként elszamolhato, áfa visszaigényelhető, és nincs lekotve az önerő összege se így (van ahol ez is fontos)
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Semin
senior tag
válasz FIREBLADE78 #8885 üzenetére
még a kocsi sem lesz a tiéd soha.
És ami még nem lesz a tiéd:- Kopó alkatrészek költsége
- Kötelező szervizek/karbantartás költsége
- Biztosítási költségek
- Meghibásodások kockázata/javítása
(bérlés esetén pótolják a meghibásodott autót)
- Baleset esetén az amortizációNem kell folyamatosan bérelned, csak amikor szükséged van rá, tehát szüneteltethető.
Váltogathatod az autód a neked megfelelő típusok között.
Egész évben TESLA de nyaralni 6-8 személyes kisbusz.Én el tudom képzelni, hogy ez valakinek megéri.
-
biker
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #8885 üzenetére
Ez így téves. A díjban benne van minden szerviz, gumicsere, karbantartás is, ami lizing esetén plusz költség, és a végén megveheted maradványértéken
Ez a tartós bérlet vagy operativ lizingElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #8878 üzenetére
Ők sem vettek semmit, BÉRLIK az autókat, és ebben van ilyen rizikó, hogy vissza kell adni, mert felmondják a bérleted.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Shadowbull
addikt
Én láttam ezt élőben most az IAAn. Szerintem jó lesz az irány. Nyilván egy SUV az másmilyen arányokkal rendelkezik, de a formanyelv az ugyanaz lesz.
Meg aztán az is látható, hogy a tömegeknek szánt típusok visszafogottabbak, a résmodellek az extrémebbek.
Én mondjuk ebben semennyire sem látok PSA-t.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Kroni1
veterán
Elolvastam ezt a szerintem tök jó összefoglalót, és egyre közelebb egy 24kw Nissan Leaf vásárlása, már az asszony is jóváhagyta a projektet!
Következő kérdéseim lennének még:
- 1xfázison 32A mennyire szűk keresztmetszet otthoni töltéshez?
- Ahogy egy akku degradálódik, úgy a szükséges töltési idő ezzel egyenes arányban csökken?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ettől? Én is szeretem a BMW-t de nálam már a ping-pong asztal méretű vesékkel végleg elvágták magukat. Ez a design teljesen visszafogott és szerethető ahhoz képest amit az utóbbi években csinálnak. Mondható akár unalmasnak is, tényleg kissé a stellantis irány jut eszembe róla nekem is.
-
Vesa
veterán
válasz Shadowbull #8837 üzenetére
BMW fan vagyok, de ettől a formatervtől már most félek...Bangle korszak érzésem van...ami a megosztottságot illeti.
A tudomány a valóság költészete!
-
biker
nagyúr
válasz ratkaics #8874 üzenetére
több embernek azonnali szerződésfelmondás ment ki, mert visszaveszi az autót a finanszírozó. Ezek a hírek keringenek, hogy mennyire igaz és hány embert érint, nem tudni
Van aki azt híreszteli, bedőlt a cég, vagy csak felmondta a finanszírozást a bank. Nem tudni, mert 130 komment és nem szólalt meg senki a cégtől.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
WiZARD
addikt
101ev park game over?
Schawo?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
pityu8
tag
Tudtok valamit a BYD delfin rendelésről? Mennyit rendeltek, adnak valami kedvezményt az árból, mennyi a Casco, kötelező, szerviz, stb.? Állítólag januári átvétellel lehet 10% befizetésével rendelni. Nagyon gondolkozom rajta, de tele vagyok kérdésekkel, kétségekkel. Van valahol saját fóruma esetleg?
-
Kroni1
veterán
aha, így már értem, köszi mindenkinek. Ezeket a kis 4személyesek azért nem is néztem, mert nem akarnék ekkora kompromisszumot, másrészt meg sztem nem sokkal lennének olcsóbbak egy leafnél.
Az outlander volt még lehetőségek közt, de elvetettem mert az igen drága és feleslegesen nagy a városi dolgainkra, meg az elektromos hatótávja sem az igazi, és nem épp praktikus parkolni sem. Akkor már inkább a Volvo dízeles hibrid megoldása, vagy méginkább egy Leaf ami nekünk való lenne, és az Espace meg megmarad hosszabb utakra, eladni az már ugyis nehezen tudnám, hosszu utra bepakolni 3 gyerekkel viszont annál jobb nincs személyautóban.
-
ratkaics
senior tag
Nem tudom mekkorák a gyerekek, de ha kellenek az ülésmagasítók a gyerekeknek, akkor bajba lesztek öt fővel bármelyik eddig említett autóval.
Az én tippem egy Peugeot e-Partner lenne, még a régi 20kWh-ás verzió. De egyrészt nem sok van belőle, másrészt szerintébb kicsit drágábbak az említett limitnél.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
axioma
veterán
trio: Mitsubishi iMiev, Peugeot Ion, Citroen C-Zero [utobbi ketto majdnem csak atemblemazott, kis kulonbsegek vannak meg kicsivel kisebb akku; de az en nem tul acelos peldanyom is viszi telen a 60km-t biztosra - igaz, ritkan futok, garazsbol indulok].
De ez csak 4 fos auto, akkor nalatok nem jatszik, maradj a leaf-nel. Amugy ha nem kell masodik legyen, a phev Mitsu outlander [pakolhatobb, de csak 35 e-km-re szamolgatsz] is megoldas lehet, lecsereleskent, ott napi nemsok km maradhat benzinbol. [szerk Ampera szigoruan 4 szem, az neked nem jo][ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Igen, gyakrany megyünk és jövünk egyszerre melóba úgy h 5en vagyunk és így legalább a közelebbi kirándulós progikra is tudnánk 5en ülni a kocsiban, ez nagyon fontos lenne..
1 fázis van csak, a zoe így nem az igazi, én is egy régebbi kis leaf-re gondoltam alapból. A trio az konkrétan micsoda amúgy? -
axioma
veterán
Az 5 szemelyes a szuk keresztmetszet. A kicsi olcso autok 4 szemelyesek [kei-car]. Ami 5 es olcso az kb. nissan leaf, vagy nagyon kehes renault zoe, de az utobbi csak 3 fazis eseten ajanlott [1f-rol nagy veszteseggel toltheto].
A 3 gyereket 2 szulo viszi, vagy miert kell az 5 ules? Mert a trio az neked tokeletes lenne erre, de az [papiron, mert abba fizikailag be lehet ulni, nem osztott a hatso ules] 4 szemelyes. -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Használt elektromos autó vásárlásán vagy behozatalán töröm a fejemet. A három kicsi gyerekeket hordjuk csak autóval oviba/suliba/edzésre/logopédiára, stb. És ez jelenleg havi kb 80-100e Ft üzemanyagköltség, a nagy diesellel. Van viszont még 7 év amíg a napelemes rendszerem éves elszámolású, és van többlettermelésem. Ezért szerintem abszolút megérné, pont kihúzhatnánk addig az időszakig amíg elég nagyok lesznek az egyedül közlekedéshez.
Viszont nem tudom mennyire érné meg külföldről hozni, és hogy egyáltalán milyen tipust. Kritérium:
- olcsó legyen, a 3-4 milliónál ne legyen több,
- 5 személyes legyen
- hosszabb távon tudjon egy töltéssel 50-60km-t.Megpróbálom átnyálazni a topicot. Minden infót addig elöre is köszönök!
-
Andras6800
senior tag
válasz Shadowbull #8844 üzenetére
Gyakorlati tudására gondoltam . Panoramic HUD is jól hangzik, de gyakorlatban lehet bármi is.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
madgie
titán
válasz Andras6800 #8843 üzenetére
"Érdekesen néz ki"
Letakarod az első lámpa "csíkját" a vesékkel együtt, odarajzolod a Megane elejét, jé, egy Renault. Odarajzolod a Diego-fogas menetfényt, jé, egy Peugeot.
Tizenkettő egy tucat, legalábbis a kép alapján. -
axioma
veterán
Elemet kene cserelni a taviranyitos kulcsaban a Peugeot Ion-nak. Bar kivulrol megegyezik a peugeot kulcsokkal, de azok szetszedos videojaban az elso szetpattintas utan latszik a NYAK, mig ebben egy muanyag tokozasban van, rairva az elem tipusa es egy nyil ami gondolom a nyitas iranya, de - szettores veszelye nelkul - tobben se sikerult szetszedjuk. Valakinek esetleg van tapasztalata?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Shadowbull #8846 üzenetére
Olyan nehéz tanyát venni németbe?.
-
Shadowbull
addikt
Nincs kizárva. Bár a mostani autómmal tényleg nagyon meg vagyok elégedve, és semmi baja.
Igazából EV akkor jön majd komolyan szóba, ha egyszer már tényleg kiköltözünk vidékre. Itt nem tudok háznál EVt tölteni, úgy meg nehézkes. Ez meg olyan 4-5 év múlva lesz időszerű, ha megérem.
Bár azt megjegyezném hogy a topik címe Elektromos autók.... és nem Elektromos autósok
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Shadowbull #8842 üzenetére
Es akkor ebbol mar veszel is, es ontopic-lakova avanzsalsz?
-
Shadowbull
addikt
válasz Andras6800 #8843 üzenetére
A következő információk nyilvánosak jelenleg:
- Gen 6 hajtáslánc, teljesen új motorok, kétféle saját fejlesztésű hengeres cella, (4695 és 46120), 800V, cell-to-pack, modulok nélkül.
- BEV- only platform, strukturális akku.
- teljesen új, integrált software architektúra.
- panoramic hudhttps://marharepaszerint.blogspot.com
-
Andras6800
senior tag
válasz Shadowbull #8842 üzenetére
Érdekesen néz ki. Kíváncsi leszek mit tud. Mondjuk én tutira megvárom az első faceliftet mielőtt megfonolom, hogy váltsak rá.
[ Szerkesztve ]
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #8841 üzenetére
Lehet, de jó is lesz Már a mostani iX3 is teljesen rendben van, ez meg egy komoly technológiai ugrás lesz ahhoz képest. (meg úgy mindenhez képest is, ami ma kapható)
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Shadowbull #8839 üzenetére
Akkor ez is lesz 70k juro alapból...
-
almafa42
aktív tag
válasz Shadowbull #8839 üzenetére
Remélem kijönnek egy olyan X3 vagy esetleg X5 méretű modellel amiben lesz 3 isofix a 2. sorban. Hihetetlen, hogy mennyire kevés autó ugorja meg ezt a lécet.
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #8838 üzenetére
Neue Klasse SUV, X3 formátumban.
-
FIREBLADE78
addikt
-
biker
nagyúr
válasz Gabesz87 #8835 üzenetére
igen, a benyben benne van a DLB-hez minden, 3-6 lakatfogó, az elektronika és a töltő
wallbox esetén valami 445e a mérő és a töltő együtt, rakd be kosárba a konfigurátorralÉs a teltonikánál is kell egy mérő, legolcsóbb modbusos és kompatibilis mérő 60e+áfa
Az Aurora töltőknél is benne van a vezérlés is az árban, az vezeték nélküli átvitellel megy.
-
biker
nagyúr
válasz Gabesz87 #8833 üzenetére
Igen, a 22kw felrakható és leszabályozható
Igen, mindig netto árat írok, de a wallboxnál ne feledd, nincs benne az árban a modbus mérő ami krll a terhelésmegosztóhoz. Ahogy a teltonikában semElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de attól, hogy 3x16A-em van, 22kW-is töltőt is be lehet tenni!? Nyilván csak 11kW-al fog tudni tölteni. Csak mert pl. a Beny-ből ahogy látom vagy 1x32, vagy 3x32A a választék. Én itt a listában amúgy totál elvesztem, annyi féle variáns van. Írtad hogy van OCPP-s, ami a wallbox alatt van ~40-el. De én itt az OCPP-set br.317k-ért látom. 353k a Telto is.
Jan. végén jár le egyébként Fundamentánk, van 1-2 dolog, amit megcsináltatunk, és ha még marad pénz, akkor lehet, hogy erre fordítanám. Kerül amibe kerül.
-
biker
nagyúr
válasz ratkaics #8828 üzenetére
Igen, korábban is írtam, melyik töltőnk OCPP-s és HA integrálást is végzett már vele ügyfelünk, meg más OCPP-s töltőt is ajánlottam, párhuzamosan megy a villanyszerelés topikban is hasonló kérdés
-
ratkaics
senior tag
válasz Gabesz87 #8824 üzenetére
Solaredge inverterem van.
Én inkább az EVSE-t venném meg smartmeterrel, mert akkor biztosan működni fog a töltésszabályozás.
Eszembe jutotott a magyar csapat, akik ilyenben utaznak: Voltie.
De itt a topiklalók között is van olyan, aki EVSE-k forgalmazásában és telepítésében érdekelt. Szerintem rövidesen hozzá fog szólni a témához.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Gabesz87
veterán
válasz ratkaics #8823 üzenetére
Óh a csudába. Milyen invertered van? Akkor mégis kénytelen leszek valahogy beköttetni majd ezt a Fronius Smart Metert. Csak az a legbiztosabb megoldás. De ha van egy Smart Meterem, akkor ahhoz még kelleni fog egy teljesítmény szabályozó? Nem tudom mondjuk a Fronius saját megoldása (Wattpilot) hogysmint működik. Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult lesz.
-
ratkaics
senior tag
válasz Gabesz87 #8822 üzenetére
Kell a slimme meter is a töltési teljesítmény szabályozáshoz nálam, mert nekem csak smartEVSE-m van, nincs hozzá smart meter.
Nálam úgy működik, hogy a HA-hoz befut a slimme metertől az adat az óra p1 portjáról. Valamint a napelemes inverter aktuális adatai is. Majd a HA-ban van arra egy kis számolgatás, hogy mennyi is a "felesleg" napelemből és az ennek megfelelő töltési áramerősséget állitja be a HA a smartEVSE-n.
Fontos, hogy mivel a p1 portról csak kb 10másodpercenként jön adat, ezért ez a megoldás arra semmiképpen nem jó, hogy, ha 3x16A-ed van és 11kW-os töltőd, akkor úgy szabályozzon, hogy ne menjen le kismegszakító, ha egy nagyobb fogyasztó elindul autó töltés közben. Ehhez mindenképpen egy olyan mérő kell, ami gyorsan vesz mintát és az ármaerősség is előjellel jelenik meg minimum egy tizedes jegyig.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Gabesz87
veterán
válasz ratkaics #8821 üzenetére
Köszi az infót. Mostmár egyre inkább össze vagyok zavarodva a lehetséges megoldások tekintetében Tehát neked voltaképp a smartEVSE a kulcs, ez figyeli, és szabélyozza a teljesítményt. Így voltaképp a Slimme Meter neked úgymond töltés szempontjából szükségtelen!? Vagy rosszul gondolom? Mert a másik (vagy inkább egyik lehetséges) módszer, amit írtam is, hogy magát a szabályozást a Slimme Meterre bízni, és egy OCPP-s töltővel működik a dolog, csak akkor ez az elmondásod alapján igencsak bonyolult, nehézskes. Van még egy dolog, ami kérdésként felmerült bennem.
Nézegettem a lentebb említett Beny töltőket, de úgy látom az adatlapján, hogy az OCPP opcionális . Ha jól gondolom ITT a variánsok alapján, OCPP-vel, és DLB-vel (ami a terhelés megosztó, vagyis kb. u.a. mint pl. nálad a smartEVSE?) 317k. Szóval nekem kicsit ezek a smart meterek, terhelés megosztók homályosak még, hogy melyik mihez kell, hová kell, mit csinál stb. Elnézést, nem vagyok jártas annyira a témában, próbálom megérteni -
ratkaics
senior tag
válasz Gabesz87 #8805 üzenetére
Én magamnak oldotram meg HA-ban a töltés vezérlést. Nekem is slimme meter-em van és smartEVSE a töltés vezérlő. De kell hozzá programozgatni a HA-t.
Több cégnek is létezik kész megoldása erre. Van egy magyar cég, akik elég rugalmasak, még az is lehet, hogy a slimmeter-t is tudnák integrálni, csak nem jut eszembe a nevük.
Viszont sajnos a P1 porton előjel nélkül jelenik csak meg a fázisobkénti áramerősség, a pillanatnyi teljesítmény pesig nincs lebontva fázisokra. Így nem olyan egyszerű "kimatekozni" belőle a dolgokat, ezért szokták inkább saját okosmérőre bízni a fogyasztásmérést.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #8819 üzenetére
Nem láttam még én sem, csak álcázva. De képeken tök jó.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Shadowbull #8817 üzenetére
Igen. Arra gondoltam. Új cooper. Te már biztosan láttad. Fasza?
-
FIREBLADE78
addikt
Atto 3 full extra 15. Nekem nagyon bejön
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #8811 üzenetére
Újat?
Nemsokára jön az új Mini a piacra, érdemes lesz megnézni.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
FIREBLADE78
addikt
Pözsót valamiért nem akar. Pedig azt venném. Az új bitang vagány. Cuprára mindjárt ránézek. Lehet mini lesz a befutó. Azt el lehet adni címszóval. Mindent el lehet adni...
-
WiZARD
addikt
Anyámékat úgy megcsapta a villanyautózás szele (~4 hónapja vett egy Y-t fater, és imádja) hogy eddig egy EX30at terveztek anyámnak, aztán 2 hete képesek voltak venni egy pluginhibrid XC40et
én már feladtam, hogy megértsem őket, vagy megpróbáljam befolyásolni azt amit kitalálnak...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
madgie
titán
Múlt héten volt egy készletes Cupra Born 13,5 millióért, adaptív lengéscsillapítóval, lehet csak elárazás volt, de szerintem az bitang vétel volt. Kár, hogy most már jóval drágább.
-
titán
Csak város, kis kihasználtságra e208-at vagy eGolfot vennék.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
FIREBLADE78
addikt
Kis tanács kellene. Anyámnak kellene egy villanyos. 98%-ban város. Amúgy felesleges a kocsi,mert sztem havonta 2x ha használná,de kell... Jó. Árban jóval 20 alatt kellene maradni. Dacia és egyéb hulladékok kizárva. Vw mondja. Új id3-at tök jó áron el lehet hozni. Faceliftben ült már valaki? Mini nagyon drága lett. Van vw,cupra,Opel,Peugeot. Szerintetek?
-
kiserik
senior tag
"Micro-hybrid electrical power system
As first Original Equipment Manufacturer (OEM) the BMW Group has introduced micro-hybrid functions in high volume series vehicles in March 2007 (see Fig. 1). As described in detail in Sections 2.2 Functionality of automatic engine start/stop, 2.3 Functionality of brake energy regeneration the micro-hybrid functions are based on the 14 V power system with only slightly modified current series components and a 12 V valve-regulated lead–acid (VRLA) battery in absorbent glass mat (AGM) technology." Forrás: sciencedirect.com -
biker
nagyúr
A teltonika ocpp és tudja a HA-t, hasonl árban mint a wallbox, a Benyből van már szimpla ocpp-s is ami jó 40-el a wallbox alatt van árban, egyelőre rendelésre van, raktáron a duplát tartjuk csak
-
WiZARD
addikt
Én terveztem HA-n keresztül állítani töltő teljesítményt, de kész megoldás nem volt rá, a programozás részéhez kevés vagyok, hogy nulláról megoldjam így elengedtem. (pedig a HW oldal adott volt)
Végül vettem egy Beny töltőt ami megoldja ezt magának. OCPP nincs, lehet, hogy néha jól jönne, de megvagyok nélküle.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Kíváncsiságból érdeklődnék, hogy nagyjából mennyibe kerül telepitessel együtt egy 11kW 3x16A wallbox? Tegnap rendeltem egy Slimme meter gateway -t a villanyóra P1 portjara. Home Assistant adott. Hallottam az OCPP-ről, ami által (az okosmerővel kiegészítve) lehetőség nyílik a töltő okos vezérlésére, pl.hogy a teljesítményt a ház által használt teljesitmenynek megfeleloen állítsa. Ahogy nézegettem, talán a legolcsóbb ilyen ocpp képes töltő a Wallbox Pulsar Plus olyan 280k körül. Használ valaki ilyen konstrukciót?
-
axioma
veterán
válasz Shadowbull #8803 üzenetére
A bmw hivta igy azt, hogy a 12V akkut bizonyos hiszterezisen belul csak fekezeskor tolti, nem barmikor amikor van mibol es nincs tele. Amire mero atveres a hibrid szot hasznalni. Nyilvan nem a muszaki megoldasra ertem hogy ok talaltak ki [hehe, ha nem, akkor csak kullogtak a konkurencia mogott?], de ok neveztek el ezt a mukodesi modot szandekosan megtevesztoen, en magam olvastam a marketinganyagaikban annyira nem akartam elhinni hogy erre ne lenne rogton gvh vizsgalat...
-
Shadowbull
addikt
A feltörekvő márkáknak mindig ez a problémája. Nincs szerviz, nincs alkatrész, nincs szakember, nincs időpont.
Amúgy aki tud németül, (lehet automatikusan feliratozni angolra, nagyjából jó az is) érdemes megnézni Chris CarManiac BYD tesztjét. A vezetéstámogató rendszerek meg az útvonaltervező fejezet különösen szórakoztató, a töltési idő meg kritikán aluli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest