- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Itt a nagy hőmérsékletpara, ami a VGA-gyártókat is összezavarja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini-ITX
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
10100 - 10001
26210 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
Autó és beállítás függő.
Leaf-nél "motorfék" az csak visszatöltés, fékpedál pedig a kettő keveréke, de az elején visszatöltés.
E-pedal módban meg szintén keverék, teli akkunál szinte csak hagyományos fék.Teslánál a fékpedál csak a hagyományos féket működteti. "Motorfék" visszatöltés viszont erősebb, és megállásig tud működni, így könnyen lehet 0 fék használattal használni.
Ez a "motorfék" érdekes, mert sima "D" módban nem igazán érzékelem, csak simán lassul, mintha üresben menne az autó. Ha viszont "B" ( talán a rekuperáció ) módban használom, na ott igen, de úgy nekem nem igazán komfortos vezetni. Max. hegyről lefelé tudnám elképzelni, annyira lassít a motor. Ez az e-pedál mód gondolom amiről írtál.
Teslánál is lehet váltogatni a módokat nem? -
WiZARD
veterán
Soul nem rendelkezik ezzel a funkcióval, köszönöm a kioktatást
Nem gondoltam, hogy nincs ilyen funkciója. Mondjuk akkor is állítom, hogy a fékek "D" módban pont annyira vannak használatban, ( sőt egyes ev, bizonyos extrákkal, már a kereszteződés előtt "magától" is fékez, így még talán többet is használatban van a fék ) mint egy hagyományos automata váltós autónál ( volt ilyenem is, most pedig elektromos van ).
Autó és beállítás függő.
Leaf-nél "motorfék" az csak visszatöltés, fékpedál pedig a kettő keveréke, de az elején visszatöltés.
E-pedal módban meg szintén keverék, teli akkunál szinte csak hagyományos fék.Teslánál a fékpedál csak a hagyományos féket működteti. "Motorfék" visszatöltés viszont erősebb, és megállásig tud működni, így könnyen lehet 0 fék használattal használni.
-
Tiédetis
senior tag
Nem gondoltam, hogy nincs ilyen funkciója. Mondjuk akkor is állítom, hogy a fékek "D" módban pont annyira vannak használatban, ( sőt egyes ev, bizonyos extrákkal, már a kereszteződés előtt "magától" is fékez, így még talán többet is használatban van a fék ) mint egy hagyományos automata váltós autónál ( volt ilyenem is, most pedig elektromos van ).
-
biker
nagyúr
Rákérdeztem telefonon mivel én Pesten ez meg fehérvár. Az ecall az tiszta. Neked már volt valami cserélve fék esetén? Tárcsa fékbetét? Milyen árakra lehet számitani? Adatok alapján még jó a tárcsa meg a betét is. Lehet elég lenne párszor megvasalni. Fékhenger az már húzósabb.
Közben megnéztem ismét.
Szóval elől a fékerő eltérés azért alkalmatlan mert a jobb és bal oldal között 23% eltérés van. A fékerő erőssége rendben van."Neked már volt valami cserélve fék esetén? Tárcsa fékbetét?"
semmi, köszöni jól van minden. 92e km
-
Tiédetis
senior tag
Magánszemély hogyan adhatná el áfásan?
Gondolom csak meg kell venniük kint valahogy nem? Vagy odaadja a holland paraszt neki bizományba hónapokra? Van cég, amivel visszaigénylik, mondom, nem tudom, ezért írtam, meg kell kérdezni, akik ebben benne vannak és cégként dolgoznak, adóznak és az istennért nem tudnak ezek árai alá menni. Szerinted nincs ilyen?
-
WiZARD
veterán
Nekem is hasonló volt, csak én fizetés előtt szóltam hogy nem stimmel az összeg.
"Jajj sorry javítom, nem tudtam hogy teljesen elektromos." -
bigdigit
addikt
Ezt kérdezd azokat, akik benne vannak, de azt tudom, hogy akik cégre veszik, ők befizetik az áfát és cégként adják is el, annak minden előnyével a vevő felé.
Egyszer évekkel ezelőtt a nav beidézett egy autó vásárlával kapcsolatban, magánszemélytől vettem, és én voltam az első mo-i tulajdonos, tehát kvázi én vettem a külföldről, ami nem igaz ugye. Áfa csalás bűntette miatt voltam beidézve. Azóta kösz, de kerülöm az ilyeneket.Hirtelen el is fejtettem ebbe csak akkor lehet belefutni ha az autó még nincs 6 hónapos vagy kevesebb mint 6000km van benne. Mindkét feltételnek teljesülni kell ne legyen ÁFA.
-
axioma
veterán
EV fekez != EV fekje hasznalva van.
-
ozzy711
őstag
-
bigdigit
addikt
Ezt kérdezd azokat, akik benne vannak, de azt tudom, hogy akik cégre veszik, ők befizetik az áfát és cégként adják is el, annak minden előnyével a vevő felé.
Egyszer évekkel ezelőtt a nav beidézett egy autó vásárlával kapcsolatban, magánszemélytől vettem, és én voltam az első mo-i tulajdonos, tehát kvázi én vettem a külföldről, ami nem igaz ugye. Áfa csalás bűntette miatt voltam beidézve. Azóta kösz, de kerülöm az ilyeneket.Azért érdekelne lett-e az idézésen kívül bármi anyagi vagy más hátrányod a történtekből.
-
csemberlen
őstag
Egyszer évekkel ezelőtt a nav beidézett egy autó vásárlával kapcsolatban, magánszemélytől vettem, és én voltam az első mo-i tulajdonos, tehát kvázi én vettem a külföldről, ami nem igaz ugye. Áfa csalás bűntette miatt voltam beidézve. Azóta kösz, de kerülöm az ilyeneket.Magánszemély hogyan adhatná el áfásan?
-
Tiédetis
senior tag
Konkrétan hogyan csalnak áfát. Én pl vennék nyiltvégűre egy kocsit, ott a fél áfa simán vissza igényelhető.
Egyszer évekkel ezelőtt a nav beidézett egy autó vásárlával kapcsolatban, magánszemélytől vettem, és én voltam az első mo-i tulajdonos, tehát kvázi én vettem a külföldről, ami nem igaz ugye. Áfa csalás bűntette miatt voltam beidézve. Azóta kösz, de kerülöm az ilyeneket. -
Tiédetis
senior tag
most voltam okmányirodában átiratni a kocsit. Normális, hogy egy 2018-as 80kW-os elektromos autónál 65.000-t hagyok ott, vagy valamit elb@sztak?
Meg se néztem mennyit fizetek kártyával, csak itthon vettem észre, számlát se adtak csak a forgalmit.
Úgy emlékeztem, hogy csak a forgalmit kell fizetni kb 6000 ft...lehet 10x annyit ütött be Jolika?
nem normális. nekem is elcseszték, már fizettem mikor odaadták a számlát, megnéztem és olyan, mint vagyonszerzési illeték teljesen elektromos autónál nincs, "ez teljesen elektromos?" jujjj. panaszt tettem és kérte a nav-ot utalják vissza, cirka 30 nap és visszjött
-
Tiédetis
senior tag
a fékek állapota, mivel alig vannak használva.
Ezt mire alapozod? Az ID-val kb. ugyanannyit használom a fékeket ( "D" módban ), mint az előtte lévő automata váltós autómban.
hajlamos volt nem megindulni ha elengedtem a féket.
Igen, erre van az "auto hold" funkció, amikor erősebben nyomod meg a féket. Ha csak éppenhogy, akkor kúszó módban van, akkor a fék felengedésekor valóban "hajlamos elindulni", sőt el is kell neki.
2év használatra alapozom
-
ozzy711
őstag
ev-k egyik problémája a fékek állapota, mivel alig vannak használva. soul amit eladtam, az is ilyen volt, de műszakin nem volt probléma, elvittem a szerelőmhöz, szétkapta mind a 4-et megtisztítótta őket és megint jó volt. hajlamos volt nem megindulni ha elengedtem a féket. fizettem 15k-t érte.
ecall: üsd be googleba és hozza a videót rólaha kétségeid vannak, engedd el és keress másikat
tedd be ide a kocsit, hátha képek alapján valami lejön belőle, állapot, stb.
EV-fun.hu
tuti nem fognak átverni, bár tény ,hogy nem áfa csalt kocsikkal foglalkoznaka fékek állapota, mivel alig vannak használva.
Ezt mire alapozod? Az ID-val kb. ugyanannyit használom a fékeket ( "D" módban ), mint az előtte lévő automata váltós autómban.
hajlamos volt nem megindulni ha elengedtem a féket.
Igen, erre van az "auto hold" funkció, amikor erősebben nyomod meg a féket. Ha csak éppenhogy, akkor kúszó módban van, akkor a fék felengedésekor valóban "hajlamos elindulni", sőt el is kell neki.
-
bigdigit
addikt
most voltam okmányirodában átiratni a kocsit. Normális, hogy egy 2018-as 80kW-os elektromos autónál 65.000-t hagyok ott, vagy valamit elb@sztak?
Meg se néztem mennyit fizetek kártyával, csak itthon vettem észre, számlát se adtak csak a forgalmit.
Úgy emlékeztem, hogy csak a forgalmit kell fizetni kb 6000 ft...lehet 10x annyit ütött be Jolika?
Nekem 50-et kérnek honosítással együtt úgy, hogy már forgalmival a nevemre adják át. 150KW. Ott szerintem valami nagyon nem stimmel.
-
mauimagic
senior tag
-
csemberlen
őstag
ev-k egyik problémája a fékek állapota, mivel alig vannak használva. soul amit eladtam, az is ilyen volt, de műszakin nem volt probléma, elvittem a szerelőmhöz, szétkapta mind a 4-et megtisztítótta őket és megint jó volt. hajlamos volt nem megindulni ha elengedtem a féket. fizettem 15k-t érte.
ecall: üsd be googleba és hozza a videót rólaha kétségeid vannak, engedd el és keress másikat
EV-fun.hu
tuti nem fognak átverni, bár tény ,hogy nem áfa csalt kocsikkal foglalkoznakKonkrétan hogyan csalnak áfát. Én pl vennék nyiltvégűre egy kocsit, ott a fél áfa simán vissza igényelhető.
-
Tiédetis
senior tag
Rákérdeztem telefonon mivel én Pesten ez meg fehérvár. Az ecall az tiszta. Neked már volt valami cserélve fék esetén? Tárcsa fékbetét? Milyen árakra lehet számitani? Adatok alapján még jó a tárcsa meg a betét is. Lehet elég lenne párszor megvasalni. Fékhenger az már húzósabb.
Közben megnéztem ismét.
Szóval elől a fékerő eltérés azért alkalmatlan mert a jobb és bal oldal között 23% eltérés van. A fékerő erőssége rendben van.ev-k egyik problémája a fékek állapota, mivel alig vannak használva. soul amit eladtam, az is ilyen volt, de műszakin nem volt probléma, elvittem a szerelőmhöz, szétkapta mind a 4-et megtisztítótta őket és megint jó volt. hajlamos volt nem megindulni ha elengedtem a féket. fizettem 15k-t érte.
EV-fun.hu
tuti nem fognak átverni, bár tény ,hogy nem áfa csalt kocsikkal foglalkoznak -
bigdigit
addikt
Közben megnéztem ismét.
Szóval elől a fékerő eltérés azért alkalmatlan mert a jobb és bal oldal között 23% eltérés van. A fékerő erőssége rendben van. -
biker
nagyúr
Meg lett a Kona bevizsgálása. Van amit nem értek benne de igazán 2 hiba lett amit annak is jelölnek.
Ecall akkumulátor hiba.
A tengely üzemi fék eltérés 23% fékerő 65%.Bár minden féktárcsa rozsdás..megjegyzésben.
Nem tudom erre esetleg lehet még alkudni vagy egyáltalán elmerjem hozni?
Akku egyébként SOH 100%.
Ilyeneket meg nem is tudom mit jelentenek:
Légzsák vezetési töltési aránya 80%
Hűtőventillátor működési kitöltési aránya 10%
Bár ez utóbbiak nincsenek hibába.ecall a beépített ütközési vészhívó rendszer neve. lehet annak is van akkuja? nem tudom, szervizben miért nem kérdeztél rá az állapotlapon látottakra?
-
bigdigit
addikt
Meg lett a Kona bevizsgálása. Van amit nem értek benne de igazán 2 hiba lett amit annak is jelölnek.
Ecall akkumulátor hiba.
A tengely üzemi fék eltérés 23% fékerő 65%.Bár minden féktárcsa rozsdás..megjegyzésben.
Nem tudom erre esetleg lehet még alkudni vagy egyáltalán elmerjem hozni?
Akku egyébként SOH 100%.
Ilyeneket meg nem is tudom mit jelentenek:
Légzsák vezetési töltési aránya 80%
Hűtőventillátor működési kitöltési aránya 10%
Bár ez utóbbiak nincsenek hibába. -
Mauzes
addikt
Egész beltér pl. De kinek mi. Kívül szép,belül hányás.
Ez így nem annyira szofisztikált :-), de valóban, kinek mi. Van akinek az újabb BMW vesék a hányás vagy mondjuk a komplett IX kívülről.
Ettől függetlenül nem akarom védeni az Ioniq 5-öt, tényleg nem a belső dizájn az erőssége, de ettől még nem lesz elavult, és egy nagyon kényelmes és praktikus autó szerintem. Meg hát olyan nincs, hogy egy autó kívül szép, belül szép, kényelmes, praktikus, és jó áron is van. Ezek között kell priorizálni. BMW-ből egy ekkora beltér (igaz, jó minőségben) mennyi lenne, 35 millió?
-
madgie
titán
Két (kis)gyerekes családapaként nekem kérdés nélkül az Ioniq5 beltere, elrendezése, mérete lenne praktikusabb pl az i4 ellenében. Igen, az a fehér keret érthetetlen a kijelzők körül, de arra kb öt perc fekete fóliát rakni.
Kinek mi, ahogy mondtátok
-
Tiédetis
senior tag
Kinek mi a szép. Mondjuk egyik tizenpár milla, másik huszonpár milla. Van aki ha ránéz egy huszonmillásra, hányás jut eszébe. Szóval igen, kinek mi. Egyik megvárja amíg kitudsz menni előle a belső sávból, míg a másik sínautósnak gondolja magát és az elválasztón akar előzni, dudálva, villogva. Nem vagyunk egyformák.
-
FIREBLADE78
addikt
-
mghltm
addikt
Valószinű, hogy a spanyol piacos alap verziót hirdetik újra.
-
csemberlen
őstag
tesla-val probal valaki palyazni holnap?
#10069 FIREBLADE78 kb 3 eve kezdtek forgalmazni
fyi: hehe, a korabban 11,5m-os aron hirdetett elozo generacios 64-es kona-k megint elerhetoek 12m-ert, szoval palyazattal 8-ert megkaphato, szvsz jo deal, persze a 7,5m meg jobb volt

Valószinű, hogy a spanyol piacos alap verziót hirdetik újra.
-
Mauzes
addikt
Hány éve van piacon? 5?
2,5 éve voltak az első sajtóbemutatók, nekem nem tűnik réginek. De mindegy, csak azt hittem tényleg elavult valamiben és kíváncsi lettem volna, miben.
-
FIREBLADE78
addikt
fyi: hehe, a korabban 11,5m-os aron hirdetett elozo generacios 64-es kona-k megint elerhetoek 12m-ert, szoval palyazattal 8-ert megkaphato, szvsz jo deal, persze a 7,5m meg jobb volt

Azt hittem több. Akkor lassan itt a facelift
-
mghltm
addikt

-
FIREBLADE78
addikt
-
Mauzes
addikt
Ez sem volt kapható még 1-2 éve. Most a kutyának sem kell. "Régi konstrukció"
Régi konstrukció? Mert az EV vásárlók csak azévi kiadású járműveket vesznek? :-) Nem tudom, milyen szempontból lenne elavult az Ioniq 5. Vagy nem értem.
-
Andras6800
senior tag
Nem specifikusan a villanyautó piac állt meg, úgy kb minden.(részben itt is a magas hitelkamat a kiváltó ok)
Erre még rájönnek a csak EV specifikus okok:
magas energia árak, támogatások kivezetése, stbstb.Innen pedig egyenes út vezet az árak csökkentéséhez, hiszen az emelkedő CO kvóták miatt több elektromos autót kellene
eladni.Mai téma a Hyundai FB csoportból :

Jah, tudom, hogy az egész piac meg van állva és nem EV specifikus a dolog. Lehet nem volt elég egyértelmű a postom, hogy szerintem nem egy jól megírt cikk.
-
FIREBLADE78
addikt
Nem specifikusan a villanyautó piac állt meg, úgy kb minden.(részben itt is a magas hitelkamat a kiváltó ok)
magas energia árak, támogatások kivezetése, stbstb.Innen pedig egyenes út vezet az árak csökkentéséhez, hiszen az emelkedő CO kvóták miatt több elektromos autót kellene

Ez sem volt kapható még 1-2 éve. Most a kutyának sem kell. "Régi konstrukció"
-
Semin
őstag
Újabb hiánypótló cikk…
[link]kár, hogy a 6 pont fele nem is ok, hanem státuszriport…

-
FIREBLADE78
addikt
Lassan már benzines sincsen újonnan 10 milla alatt,nemhogy ev.
-
bigdigit
addikt
Újabb hiánypótló cikk…
Majd ha lesznek 25k euró alatti új autók 40 akár 50-es aksival ismét emelkedni fognak az eladások. Aki mindig új autót szokott venni irtózik a használt piactól. Nagyon oda kell figyelni és még úgy is be lehet xo..ni.
-
Andras6800
senior tag
Újabb hiánypótló cikk…
-
FIREBLADE78
addikt
-
tuzpenge
addikt
Így van. Azzal mész amivel akarsz
Ikeanál bmw kártya működik vagy app kell hozzá?Parkl appal lehet tölteni ott.
-
Tiédetis
senior tag
Ikeanál bmw kártya működik vagy app kell hozzá?Visa vagy MC az a kártya?
-
bitpork
nagyúr
Megválaszolom: NEM. Kicsit halott ez a topik. Csak a hülyeségre van kereslet
Tudom triviális hogy mindenkinek ott kell töltenie -nem is említve, hogy csak bmw ev-vel!- így most nagyon szégyenlem magam és megyek is keresni kötelet.
-
FIREBLADE78
addikt
Ikeanál bmw kártya működik vagy app kell hozzá?Megválaszolom: NEM. Kicsit halott ez a topik. Csak a hülyeségre van kereslet
-
FIREBLADE78
addikt
Ez így szerintem nem teljesen igaz. Az, hogy vizsgálják, mi lett volna HA téli gumi van rajta, ez van, az is van, hogy a biztosító is vizsgálja, vagy a rendőrségi jegyzőkönyv alapján állapítja meg a felelősség mértékét. Pl. te nem vagy hunyó, de ha bizonyítva lesz, hogy adott körülmények között, ha téli gumid van, megtudtál volna-e állni, elkerülni a balesetet, és ha igen, akkor milyen arányban számít ez bele, akkor mondhatja a biztosító, hogy csak pl. 80%-ot térít a másik felelősségbiztosítása alapján.
Ma nem kötelező az évszaknak megfelelő gumi itthon, ezért alapból nem is szankcionálhat. Véleményem szerintÍgy van. Azzal mész amivel akarsz
Ikeanál bmw kártya működik vagy app kell hozzá? -
Kroni1
veterán
Norvég hatótávteszt
Nekem mindent egybevéve az Ionic 6 eredménye a legszimpatikusabb. -
Kroni1
veterán
Ez így szerintem nem teljesen igaz. Az, hogy vizsgálják, mi lett volna HA téli gumi van rajta, ez van, az is van, hogy a biztosító is vizsgálja, vagy a rendőrségi jegyzőkönyv alapján állapítja meg a felelősség mértékét. Pl. te nem vagy hunyó, de ha bizonyítva lesz, hogy adott körülmények között, ha téli gumid van, megtudtál volna-e állni, elkerülni a balesetet, és ha igen, akkor milyen arányban számít ez bele, akkor mondhatja a biztosító, hogy csak pl. 80%-ot térít a másik felelősségbiztosítása alapján.
Ma nem kötelező az évszaknak megfelelő gumi itthon, ezért alapból nem is szankcionálhat. Véleményem szerintIgazad van, valamiért az osztrák szabályozás volt eszembe, mert mi járunk oda és tudom ott 5000EUR bünti is jár. De valóban, magyarországon nem kötelező..
-
Kroni1
veterán
Tudom, engem a nagyszüleim vittek el vele mindenhová, volt egy telkük is visegrádon, ott igencsak offroad körülmények közt kellett felmenni földúton, de a trabi azt is bírta! Nemrég 1150GS-el felmotoroztam arra, még azzal is élvezetes volt!

-
biga
őstag
Trabival siman! Annak nem kellett téli gumi, kifejezetten hoallo volt, én mentem vele total behavazott varosban olyankor, mikor 10 böl 9 kocsi elakadt, buszok meg el sem indultak. Szerintem ha téligumit tettünk volna ra, csak emelgette volna a kerekeit, mint a macska, ha zoknit huzol ra

-
mauimagic
senior tag
Értem. Akkor legjobb, ha novembertől márciusig fennt hagyod a hóláncot, nehogy amiatt ne tudj bemenni dolgozni...

Nem kell válaszolni, igazad van, bármit is írnál
-
Tiédetis
senior tag
Ma nem kötelező az évszaknak megfelelő gumi itthon, ezért alapból nem is szankcionálhat. Véleményem szerint -
Kroni1
veterán
Jaj. Évig nyári gumival jártunk szuzukival. Esett a hó is. Fagy is volt. Igaz Tesco parkolóban majdnem belecsúsztam egy kocsiba. Mint kiderült abs kocka volt a szar,nem a gumi. Anyós jelölt évek óta nyárival jár egész évben. Túl van ez lihegve. Bőven elég a 4 évszakos.
Mondjuk egy koccanásnál bármennyire is a másik volt a hülye te viszed el a balhét nyárival, még büntit is fogsz kapni. Szóval azért már más idők járnak, nem olyan mint régen mikor még nem volt téli gumi, de a tátrát is megjártuk trabival..
-
FIREBLADE78
addikt
Jaj. Évig nyári gumival jártunk szuzukival. Esett a hó is. Fagy is volt. Igaz Tesco parkolóban majdnem belecsúsztam egy kocsiba. Mint kiderült abs kocka volt a szar,nem a gumi. Anyós jelölt évek óta nyárival jár egész évben. Túl van ez lihegve. Bőven elég a 4 évszakos.
-
bigdigit
addikt
1. Nem elmélet, hanem gyakorlat amit leírtam, szerintem figyelmesen olvasva a HSZ-t ez kiderül.
2. Volt pár téli szezon, amikor 30+ napot síeltem, emiatt elég sokat vezettem havas körülmények között, az Alpokban.
Magyarországon ha nem a Pilisből/Mátrából/Bükkből jársz dolgozni, akkor elég a 4 évszakos gumi szerintem.
3. Gondolom ezegint egy olyan dolog Neked, amit nem próbáltál, de lehet rajta rugózni úgy, hogy lövésed sincs róla. Pont, mint az EV-kről...
Ezt hívhatjuk floodnak, spamnek, trollkodásnak, de ez gondolom te is jól tudod
Egy rohadt szóval sem álltam bele a 4 évszakos gumikba olvass már vissza.
1 dologról írtam csak nem teheti meg mindenki szarok a körülmények akkor ma nem megyek dolgozni.
-
mauimagic
senior tag
1. Nem elmélet, hanem gyakorlat amit leírtam, szerintem figyelmesen olvasva a HSZ-t ez kiderül.
2. Volt pár téli szezon, amikor 30+ napot síeltem, emiatt elég sokat vezettem havas körülmények között, az Alpokban.
Magyarországon ha nem a Pilisből/Mátrából/Bükkből jársz dolgozni, akkor elég a 4 évszakos gumi szerintem.
3. Gondolom ezegint egy olyan dolog Neked, amit nem próbáltál, de lehet rajta rugózni úgy, hogy lövésed sincs róla. Pont, mint az EV-kről...
Ezt hívhatjuk floodnak, spamnek, trollkodásnak, de ez gondolom te is jól tudod
-
Tiédetis
senior tag
Köszi! Mondjuk az akksival nem hiszem h gond lenne, remélhetőleg nincs gebasz a kocsival sem, ha szimpatikus volt!
Visszatérve Jimmyre nem akarom lehúzni, mert nem ismerem. Ettöl a pimp mániától függetlenül lehet korrekt kereskedő, de hallottam róla hideget-meleget is, ugyh franc se tudja.
nem kereskedő
kereskedők kupeca -
FIREBLADE78
addikt
Köszi! Mondjuk az akksival nem hiszem h gond lenne, remélhetőleg nincs gebasz a kocsival sem, ha szimpatikus volt!
Visszatérve Jimmyre nem akarom lehúzni, mert nem ismerem. Ettöl a pimp mániától függetlenül lehet korrekt kereskedő, de hallottam róla hideget-meleget is, ugyh franc se tudja.
Fülig jimmy vagy szuzuki jimmy?
-
Kroni1
veterán
-
cOxeR
Ármester
Manapság 10 ezer forintért mi fér bele egy szakmunkába? Egy autót rendesen átnézni, felemelni, megrángatni, ide oda belámpázni egy kis festékmérés… sok egyéb ha valaki alapos akar lenni, bruttó 2 órát simán el lehet vele cseszni, ennyi idő alatt megvan egy hajtómű olaj egy kisakku csere bármi… pont ennyit keres vele és nem kell felelősséget vállalni mit nem vett észre egy idegen autón.
-
bigdigit
addikt
35...hiába a kiírt 10k. Biztos nem frissítették évek óta.
Lehet nem is kellett volna kérnem mivel az autó 10. hónapban volt műszakin azóta 1000km került bele. De remélem annyival azért több valami diagnosztikát néznek akksira is.Említett ember is 30 ha közel van hozzá...aránylag.
-
Kroni1
veterán
-
bigdigit
addikt
Facén most is istenítik. Minden 2. KONA rajta megy keresztül. Én végül kihagytam.
-
Vesa
veterán
Absolute szíve joga, de sokminden leszűrhető belőle. Soha nem vennék autót ilyen embertől. Ahogy zenei kérdésekben sem egy lakodalmast játszó zenész véleményét kérném ki. De ez is szubjektív természetesen.
-
biga
őstag
Ez a video tényleg nagyon kemény már nekem is. De az a szép a világban, h nem gondolkodunk egyformán.
Az mondjuk elöny, hogy ha megkérdeznék tőle telefonon milyen kocsija van és hirtelen nem jut eszébe akkor bárhol is legyen épp le tudja olvasni az autón belül és kívül egyszerre legalább 3 helyről is.

Az utólagos szigetelés valóban jó tud lenni, de azért nem csodálkozom h neki abból is sikerült 65kg-nyit beletenni, meg szerintem még 2km extra kábelt is..Tényleg nem szeretném fikázni, nekem is volt pimpelő kollégám akinek ez okozott örömet, ennyi.
Ja, nem akartam én bantani. Csak nem értettem elöször azt, hogy mit is jelentett a "Ladat csinalt belöle" . Aztan megnéztem...

Természetesen mindenkinek szive joga ugy disziteni, ahogy akarja.
-
Kroni1
veterán
Ez a video tényleg nagyon kemény már nekem is. De az a szép a világban, h nem gondolkodunk egyformán.
Az mondjuk elöny, hogy ha megkérdeznék tőle telefonon milyen kocsija van és hirtelen nem jut eszébe akkor bárhol is legyen épp le tudja olvasni az autón belül és kívül egyszerre legalább 3 helyről is.

Az utólagos szigetelés valóban jó tud lenni, de azért nem csodálkozom h neki abból is sikerült 65kg-nyit beletenni, meg szerintem még 2km extra kábelt is..Tényleg nem szeretném fikázni, nekem is volt pimpelő kollégám akinek ez okozott örömet, ennyi.
-
Kroni1
veterán
Na meggyőztem magam, életemben először kipróbálom a 4 évszakost. Úgy is csak második autó, síelni nem fog járni.
Végül egy Cupra Born mellett tettem le a voksom. A támogatással jó ár/érték aránynak találom, egyedileg tudtam felextrázni, jó volt vezetni, elég hatékony, és az online vélemények is túlnyomóan pozitívak. Ha pedig nem válik be, majd 3 év múlva eladom.Legalább egy Vredestein vagy Michelin márkájút rádobsz és jó lesz szerintem! Ha nem akarsz vele rekordot dönteni a megszokott útvonalon akkor biztos vagyok benne h elégedett leszel az év egészében.
Gratula, majd írj a kocsiról ha megvan!
-
chungey9
tag
Azt lehet tudni, hogy honnan rendelted?
akku-elem.hu
-
BrandonXXV
aktív tag
-
chungey9
tag
-
Mauzes
addikt
Na meggyőztem magam, életemben először kipróbálom a 4 évszakost. Úgy is csak második autó, síelni nem fog járni.
Végül egy Cupra Born mellett tettem le a voksom. A támogatással jó ár/érték aránynak találom, egyedileg tudtam felextrázni, jó volt vezetni, elég hatékony, és az online vélemények is túlnyomóan pozitívak. Ha pedig nem válik be, majd 3 év múlva eladom. -
törölt tag
Miért kéne azt mondania? A 4S gumik rendelkeznek megfelelő M+S minösitéssel, a biztosító is elfogadja, alpesi országok is elfogadják évszaknak megfelelő guminak, mehetsz ezzel síelni is.
Ezek már mások mint 20 évvel ezelött.
Nyilván mindig van jobb, de azért őszintén az átlag magyar autós az átlag magyar autójára téliböl nyáriból nem a csúcs gumit szokta venni. Ha egy márkásabb 4S gumira beruházunk az simán hozza az átlagos magyar autón található téligumi szintjét.A négyévszakos gumi technikailag és jogi minősítésben is téli gumi.
Teljesen jól lehet használni hóban is. -
Kroni1
veterán
Miért kéne azt mondania? A 4S gumik rendelkeznek megfelelő M+S minösitéssel, a biztosító is elfogadja, alpesi országok is elfogadják évszaknak megfelelő guminak, mehetsz ezzel síelni is.
Ezek már mások mint 20 évvel ezelött.
Nyilván mindig van jobb, de azért őszintén az átlag magyar autós az átlag magyar autójára téliböl nyáriból nem a csúcs gumit szokta venni. Ha egy márkásabb 4S gumira beruházunk az simán hozza az átlagos magyar autón található téligumi szintjét. -
biker
nagyúr
Fogalmatlan vagyok, de akkor most AGM, vagy EFB ajánlott az EV-be? Vagy tök mindegy, amelyik olcsóbb?
60Ah alatt nem nagyon van agm, ezért ott efb, az is startstop ajánlott termék.
-
BrandonXXV
aktív tag
-
biker
nagyúr
-
bigdigit
addikt
Nem értem az összefüggést… van aki nyárival jár télen. Ezt a 4 évszakost ne úgy képzeld el, hogyha fagyott jeges út van, el se indul az autó csak kapar. Egy jó minőségű 4 évszakos hozza azt a szintet mint egy gyengébb téli havas/ jeges úton in. Szóval ha olyan az idő, télivel sem indulnék el… mond bárki bármit. Tavasszal meg ősszel jobb is amúgy a 4 évszakos. Legutolsó teszt szerint amit olvastam kis hazánkba inkább a 4 évszakos + nyári a tuti. Kemény nyári időszakra a nyári, meg a horvát nyaralásra. Amúgy négy évszakos.
Ja én nem konkrétan a 4 évszakost firtattam hanem azt bérből is fizetésből élők esetén azért nem annyira úgy van nem megyek be. Főleg ha meg is akarja tartani a munkahelyét.
-
bigdigit
addikt
-
Andras6800
senior tag
Nem értem az összefüggést… van aki nyárival jár télen. Ezt a 4 évszakost ne úgy képzeld el, hogyha fagyott jeges út van, el se indul az autó csak kapar. Egy jó minőségű 4 évszakos hozza azt a szintet mint egy gyengébb téli havas/ jeges úton in. Szóval ha olyan az idő, télivel sem indulnék el… mond bárki bármit. Tavasszal meg ősszel jobb is amúgy a 4 évszakos. Legutolsó teszt szerint amit olvastam kis hazánkba inkább a 4 évszakos + nyári a tuti. Kemény nyári időszakra a nyári, meg a horvát nyaralásra. Amúgy négy évszakos.
-
biker
nagyúr
majd eljutsz oda, hogy van amikor le...arod ki mit mond.
Én is mennyiszer voltam így, menni kell, menni kell. Aztán egyszer volt olyan is, hogy (még klíma nélküli időkben) reggel 4-kor elindultam, ne legyen hőségben vezetés, hazaértem 2-kor a legnagyobb melegben, már kész voltam, erre valaki szólt, hogy márpedig menni kell, lementem az addigra 45 fokos kocsiba, elindultam (BP M3 kivezetőn laktunk), a Szerencs utcánál megálltam a lámpánál, és 10mp múlva lebólintottam a B oszlopot, mert elájultam a melegben, ott hazamentem, azóta úgy vagyok vele, aki beszól, mehet megcsinálni.Ha elindulok a lakásból, 30m a kapuig, ha ónos-jeges annyira, hogy a kb 1.5fokos lejtőn nem tudok eljutni a betonon a kapuig, visszamegyek, és nem állok neki jeget kapargatni, meg imádkozni. ott ette meg a fene aznapra.
Nyilván, ha már úton vagy és rádköszön az idő, az más, de a kérdés az "elmenni" volt
-
Andras6800
senior tag
leírtam miért. De leírom megint
más a töltőelektronika, és elengedi 14.8V-ig sokszor az akkut, nem 14.4V-ra, és ezt nem szereti
plusz abban is más, hogy nem folyamatosan tölt a generátor, hanem 10perces ciklusokat tölt nagyobb árammal, és ha 10 töltési ciklus után is alacsony a fesz, akkor dob egy hibát.nem minden EV, a hyundai/kia mind ilyen, az i3-ban nem is lehet akárhogy akkut cserélni, mert programozni kell, teslába megint más kell. Ez nem általános, ez egy nagy családot érint, de majdnem mindenhova jobb ez, mint a tiszta indítóakku
leaf pl folyamatosan tölt, nem egy gyújtota fel magát amiatt, hogy zárlatos cella miatt leesett a feszültség, erre elkezdett tölteni, és addig töltött míg fel nem forrt a maradék cella, és ha nem ment ki a bizti, akkor kigyulladt a kisaku. itthon talán kettő ilyen volt eddig
Köszönöm a tanítást! Így már világos
lemaratam a régebbi postról… vagy elfelejtettem. -
bigdigit
addikt
EV-vel még nem használtam, de másfél éve egy Hankook Kinergy 4S van a feleségem ICE-án, és qrvajó.
30 fok felett elvileg tényleg gyorsabban kopik, hóban meg rosszabb, mint egy átlagos téli, ennyi a hátrány.
December végén szakadó hóesésben jöttünk haza a Magas-Tátrából, kezdtem besz@rni, mert a magyar határnál egyre több autó volt az árokban, 6-8 centi hó lehetett az utakon, de szerintem teljesen vállalható volt.
Megérkezés után közvetlenül át kellett ülnöm a sajátba, azon az egyik legjobb téli van, azért éreztem a különbséget.De hányszor van egy télen komoly hó? Merthogy a magyarországi téli körülmények között (hideg, vizes út) jobb egy jó minőségű 4 évszakos, mint s téli és a gördülési ellenállás is jobb.
Én "hegyen" lakom, röhögött is rajtam az autószerelőm, aki gumis is, a 4 évszakos miatt, de nekem egyelőre bejött.
Szegénynek pont tegnap mondtam meg, hogy úgy tűnik számomra véget ért az ICE Age, mert a sajátot lecseréltem EV-re...ugyanazt adta elő, mint a 4 évszakosnál: "Ok, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, DE..."
Ha megtudja, hogy az EV-re is 4 évszakost rakok, szerintem kitörli a számom
Ezzel az elmélettel csak az a baj jó,hogy keves a havas lefagyott napok száma de akinek minden esetben autóval kell járni dolgozni nem mondhatja ma nem megyek.
-
mauimagic
senior tag
Hogy ON legyek, négyévszakosról mit gondoltok EV esetén? Van olyan márka, ahol a standard nyári helyett lehet négyévszakost választani 70 rugóért. Vs. ha nyári marad, akkor tuti kell majd venni télit mondjuk 300-ért plusz évi 2 szerelés 40 rugó.
Télen hegyekben ugyan nem járnék, de napi használatban is előjöhetnek különbségek, pl:
- évente pár nap havazás
- több nap téli latyak
- sok nap fagyközeli/deres/nedves út
- sok esős nap, stbEV-vel még nem használtam, de másfél éve egy Hankook Kinergy 4S van a feleségem ICE-án, és qrvajó.
30 fok felett elvileg tényleg gyorsabban kopik, hóban meg rosszabb, mint egy átlagos téli, ennyi a hátrány.
December végén szakadó hóesésben jöttünk haza a Magas-Tátrából, kezdtem besz@rni, mert a magyar határnál egyre több autó volt az árokban, 6-8 centi hó lehetett az utakon, de szerintem teljesen vállalható volt.
Megérkezés után közvetlenül át kellett ülnöm a sajátba, azon az egyik legjobb téli van, azért éreztem a különbséget.De hányszor van egy télen komoly hó? Merthogy a magyarországi téli körülmények között (hideg, vizes út) jobb egy jó minőségű 4 évszakos, mint s téli és a gördülési ellenállás is jobb.
Én "hegyen" lakom, röhögött is rajtam az autószerelőm, aki gumis is, a 4 évszakos miatt, de nekem egyelőre bejött.
Szegénynek pont tegnap mondtam meg, hogy úgy tűnik számomra véget ért az ICE Age, mert a sajátot lecseréltem EV-re...ugyanazt adta elő, mint a 4 évszakosnál: "Ok, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, DE..."
Ha megtudja, hogy az EV-re is 4 évszakost rakok, szerintem kitörli a számom
-
biker
nagyúr
Bizonyára láma kérdés, de EV-be miért kell start-stop-os aksi? Részemről nem látom azt a terhelést, ami egy mai ICE esetén fennáll, hogy lámpáknál újra kell indítani a motort rendszeresen.
leírtam miért. De leírom megint
más a töltőelektronika, és elengedi 14.8V-ig sokszor az akkut, nem 14.4V-ra, és ezt nem szereti
plusz abban is más, hogy nem folyamatosan tölt a generátor, hanem 10perces ciklusokat tölt nagyobb árammal, és ha 10 töltési ciklus után is alacsony a fesz, akkor dob egy hibát.nem minden EV, a hyundai/kia mind ilyen, az i3-ban nem is lehet akárhogy akkut cserélni, mert programozni kell, teslába megint más kell. Ez nem általános, ez egy nagy családot érint, de majdnem mindenhova jobb ez, mint a tiszta indítóakku
leaf pl folyamatosan tölt, nem egy gyújtota fel magát amiatt, hogy zárlatos cella miatt leesett a feszültség, erre elkezdett tölteni, és addig töltött míg fel nem forrt a maradék cella, és ha nem ment ki a bizti, akkor kigyulladt a kisaku. itthon talán kettő ilyen volt eddig
-
Semin
őstag
Bizonyára láma kérdés, de EV-be miért kell start-stop-os aksi? Részemről nem látom azt a terhelést, ami egy mai ICE esetén fennáll, hogy lámpáknál újra kell indítani a motort rendszeresen.
Ha jól tudom jelen esetben a töltő feszültséggel van gond.
A normál akkuk nem szeretik ha 14.4V körül töltik őket, az EV DC-DC konverterei pedig erre vannak belőve. A start-stop akkuk jobban tolerálják ezt a tartományt.
Ha rosszul emlékszem majd kijavítanak a srácok. -
Andras6800
senior tag
-
biker
nagyúr
-
Füleske
addikt
-
bigdigit
addikt
semmilyen kisakksit nem cserélnek, se gariba, se akármelyik szervizen
majd veszel magadnak mikor lemerül. Ha nem vagy hülye, akkor AGM vagy más 14.8V-os max fesz akkut veszel (startstopos is ilyen), mert nem 14.4V a töltőfesz vége hanem 14.8VKi mondta ezt a sztorit, hogy cserélnek kisakksit akármikor?
Valami link pontosan milyen aksira gondoltál? Igy nem tudom megtalálni sajnos.
-
BrandonXXV
aktív tag
Hogy ON legyek, négyévszakosról mit gondoltok EV esetén? Van olyan márka, ahol a standard nyári helyett lehet négyévszakost választani 70 rugóért. Vs. ha nyári marad, akkor tuti kell majd venni télit mondjuk 300-ért plusz évi 2 szerelés 40 rugó.
Télen hegyekben ugyan nem járnék, de napi használatban is előjöhetnek különbségek, pl:
- évente pár nap havazás
- több nap téli latyak
- sok nap fagyközeli/deres/nedves út
- sok esős nap, stbJelenlegi kemény telek mellett, szerintem tökéletesen használható a 4évszakos gumi.
Én egy 1700-1800 kg-os villanyautóval használom jelenleg az egyik márkát megelégedéssel.
Jártam vele Osztrák Alpokban, igaz csak a hegy tetején volt hó, az is leginkább a parkolóban. Amúgy meg száraz utak voltak, jó hideggel fűszerezve.
Előtte nagy felhőszakadásos, vízátfolyásos, aránylag hideg időben is próbáltam. Itt sem éreztem hátrányát, végig stabil volt.
Nekem eddig bejött.
Nyárról nem tudok még nyilatkozni, ősszel vettem és rakattam fel. -
BrandonXXV
aktív tag
majd veszel magadnak mikor lemerül. Ha nem vagy hülye, akkor AGM vagy más 14.8V-os max fesz akkut veszel (startstopos is ilyen), mert nem 14.4V a töltőfesz vége hanem 14.8VKi mondta ezt a sztorit, hogy cserélnek kisakksit akármikor?
Épp most van benne a pakliban, hogy 12V-os akksit kellhet cserélnem Ampera-e verdámban.
Tájékozatlan vagyok a kérdésben bevallom, így nekem új ez az AGM, vagy EFB akku.
Szóval, milyen irányban érdemes elindulnom, ha cserére kerülne a sor?! -
biga
őstag
Kicsit ránéztem, varázslatos, ahgy a Konából Ladát csinált.
Még a csomagtartóban is Wunderbaum lóg, a saját gyártású sárga illatósítója amit büszkén felcsatol a szellőzőrácsra, egy igazi nagybetűs gány...Megnéztem... Bar ne tettem volna.... Csodalatos. Gyönyörüen irtad le: Ladat csinalt belöle....
-
bigdigit
addikt
Szintén egy eladó de ő nem volt kereskedő "állítólag".
Springben fórumon azt írták 3 éves korában cserélik kötelezően. -
P00By
nagyúr
Apám meg rápörgött a támogatásra, Tesla Y LR. Mondtam neki, hogy nincsen
ülésszellőztetés és, hogy ez nagyon nem Lexus (20 éve csak azt használ)! -
biker
nagyúr
Köszönöm a linket csak már nem 10k az ára nekem 35-öt mondott Ivanics. Holnap megy oda az autó. Az van közel hozzájuk. 3 éves kötelezőn a kisaksit ebben is cserélik vajon? Mondjuk lassan majd 4. szerviz is aktuális lesz de árakat kiírva sehol nem találok. A bluelink névre átirás szakszervizben is működik vagy valami központi ügyintézés?
-
Tiédetis
senior tag
Van annak valami jogi akadálya, hogy nyáron is télivel használd? Én már jártam durrdefekt miatt egy ideig NOKIAN télivel nyáron. Semmi negatívat nem tapasztaltam, se csúszást. se kopást. Biztosítónál rákérdeztem, mert volt ilyen kötelezettségem, hogy évszaknak megfelelő.... azt mondták, őket nem zavarja, csak ha télen járok nyárival...

Szerk: de nem akarok Flame-et indítani....
Nyilván az, hogy nyáron jobban kopik, nagyobb a gördülési ellenállás, ami mire is hat? jah a fogyasztásra .)
Használtam már el öreg téli gumit nyáron, ezt nem fogom, leszedem és eladom -
bigdigit
addikt
az kivalo valasztas, akar 400-at elmegy egy feltoltessel. az akkura nagyon figyelj, imadtak kigyulladni az lg cellasak. csak itthon is elo hyundai garisat vegyel, amin a visszahivas kereteben dokumentaltan kicsereltek az akkut!
#10004 bigdigit hivatalos hyundai kereskedohoz vidd be atvizsgalasra, ott elmondanak mindent rola. 10000-ert megcsinaljak.
Köszönöm a linket csak már nem 10k az ára nekem 35-öt mondott Ivanics. Holnap megy oda az autó. Az van közel hozzájuk. 3 éves kötelezőn a kisaksit ebben is cserélik vajon? Mondjuk lassan majd 4. szerviz is aktuális lesz de árakat kiírva sehol nem találok. A bluelink névre átirás szakszervizben is működik vagy valami központi ügyintézés?
-
bigdigit
addikt
az kivalo valasztas, akar 400-at elmegy egy feltoltessel. az akkura nagyon figyelj, imadtak kigyulladni az lg cellasak. csak itthon is elo hyundai garisat vegyel, amin a visszahivas kereteben dokumentaltan kicsereltek az akkut!
#10004 bigdigit hivatalos hyundai kereskedohoz vidd be atvizsgalasra, ott elmondanak mindent rola. 10000-ert megcsinaljak.
2020.10 havi. Ez már azt olvastam nem érintett ebben de lehet már semmi infó nem igaz abból amit olvastam.
-
mghltm
addikt
-
gorbep
őstag
Van annak valami jogi akadálya, hogy nyáron is télivel használd? Én már jártam durrdefekt miatt egy ideig NOKIAN télivel nyáron. Semmi negatívat nem tapasztaltam, se csúszást. se kopást. Biztosítónál rákérdeztem, mert volt ilyen kötelezettségem, hogy évszaknak megfelelő.... azt mondták, őket nem zavarja, csak ha télen járok nyárival...

Szerk: de nem akarok Flame-et indítani....
-
Tiédetis
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
10100 - 10001
26210 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Versenyjogi vizsgálatot érhet Mexikóban a Sony lemezektől való búcsúja
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock
- Apple iPad Air M3 11" 128GB Újszerű, használt - 100% Akkumulátor (12 ciklus)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!

Még a csomagtartóban is Wunderbaum lóg, a saját gyártású sárga illatósítója amit büszkén felcsatol a szellőzőrácsra, egy igazi nagybetűs gány...