- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
8100 - 8001
26125 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Már bocs, de ez badarság. Akármelyik BMW-met vettem mindig számított az ár. Sőt, a Macannál is. Annyira a BMW semmiképp sem prémium, hogy a piacon elérhető alternatívák ne számítsanak. Valamennyi felárat meg lehet indokolni (mint ahogy én is kicsit drágábban vettem az iX3-at mint a Model Y lett volna), ez egyénfüggő, de egy pillanat alatt töredékére esne vissza az 530d-k eladása ha hasonló A6 30%-kal olcsóbban kapható lenne. Van egy pont, amit nem már fogad el a piac, nálunk okosabb elemzőknek sok pénzt fizetnek a gyártók, hogy hatékony legyen az árazási stratégia.
Ez a prémiumság amiről te beszélsz, hogy a vásárlóknak nem számít az ár ez az autó piac felső 0.1%-ára igaz max. Nem az i4-re meg társaira.
"de egy pillanat alatt töredékére esne vissza az 530d-k eladása ha hasonló A6 30%-kal olcsóbban kapható lenne."
Ez egy hamis dilemma, mert ez nem történhet meg, így aztán nem is érdemes filozofálgatni rajta hogy mi lenne a következménye.
"Ez a prémiumság amiről te beszélsz, hogy a vásárlóknak nem számít az ár"
Nade én nem ezt mondtam. Azt mondtam hogy nem döntő tényező az ár.
A prémium termék alapvető tulajdonsága hogy a megvásárlása nem racionális hanem érzelmi döntés eredménye. Azért veszik azt mert tetszik, mert vágynak rá, birtokolni akarják. Ezek az elsődleges szempontok.
Ha a Neue Klasse elegendő potenciális vásárló figyelmét fogja felkelteni, és elegendő potenciális vásárló fog rá vágyni, birtoklási vágyat érezni amikor megismerik, akkor a Neue Klasse sikeres lesz. Ha ez nem történik meg, akkor nem lesz sikeres.Nem akkor lesz a Neue Klasse sikeres, ha kétszáz euróval olcsóbb lesz mint a konkurencia, vagy akármelyik autó, mert a potenciális vásárló nem ilyen szempontok alapján dönt.
Akkor sem ha később az irracionális döntés alátámasztására racionális(nak tűnő) érveket kezd el sorolni.
És még mielőtt valaki ezzel jönne: nem akkor lesz a Neue Klasse sikeres, ha többet adnak el belőle mint X vagy Y vagy Z típusból.
Akkor lesz sikeres, ha eladnak belőle legalább annyit, amennyit a BMW megcélzott, amire a gyártási kapacitásokat kiépíti, amivel kalkulál. Mert ha ez megtörténik, akkor a BMW megkeresi a pénzt amit szeretett volna, és a cég sikeres lesz.
-
Andras6800
senior tag
-
törölt tag
Ne beszélj marhaságokat. Az ár mindig számít. Sokszáz prémium autót üzemeltetünk. Benzinest és villanyost egyaránt. Még soha egyetlen ember sem jött úgy, hogy mindegy, az ár nem érdekel. Még az extrákon is számol mindenki jobbra-balra. Legtöbb esetben fix a keret, és abba kell beletenni a legjobb autót.
Kérem, jelentkezzen itt az a prémium vásárló, akinek az ár nem számít.
Ne forgasd ki azt amit állítottam. Én azt mondtam, hogy egy prémium termék sikeressége szempontjából az ár nem döntő tényező, hanem sokadrangú szempont.
Azt nem állítottam sehol hogy az ár nem számít.
-
almafa42
aktív tag
Már bocs, de ez badarság. Akármelyik BMW-met vettem mindig számított az ár. Sőt, a Macannál is. Annyira a BMW semmiképp sem prémium, hogy a piacon elérhető alternatívák ne számítsanak. Valamennyi felárat meg lehet indokolni (mint ahogy én is kicsit drágábban vettem az iX3-at mint a Model Y lett volna), ez egyénfüggő, de egy pillanat alatt töredékére esne vissza az 530d-k eladása ha hasonló A6 30%-kal olcsóbban kapható lenne. Van egy pont, amit nem már fogad el a piac, nálunk okosabb elemzőknek sok pénzt fizetnek a gyártók, hogy hatékony legyen az árazási stratégia.
Ez a prémiumság amiről te beszélsz, hogy a vásárlóknak nem számít az ár ez az autó piac felső 0.1%-ára igaz max. Nem az i4-re meg társaira.
-
schawo
titán
Ne beszélj marhaságokat. Az ár mindig számít. Sokszáz prémium autót üzemeltetünk. Benzinest és villanyost egyaránt. Még soha egyetlen ember sem jött úgy, hogy mindegy, az ár nem érdekel. Még az extrákon is számol mindenki jobbra-balra. Legtöbb esetben fix a keret, és abba kell beletenni a legjobb autót.
Kérem, jelentkezzen itt az a prémium vásárló, akinek az ár nem számít.
-
almafa42
aktív tag
Tessék mondani a hatótávod és átlagfogyasztást.
A fene tudja pontosan, nem követem. WLTP 430, nyáron kb 350 felett elmegy, telet eléggé megérzi. 90%-ban autópályázok, a nagy frontfelület itt tuti nem segít. Közúton 20 alatt szokott lenni a fogyasztás, pályán 20 felett. Összességében jobb, mint amit vártam.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez elég hülye kérdés. Láthatóan nem igazán érted ezt a prémium ízé dolgot.
Az ár a kommersz tömeggyártmánynál döntő tényező, ahol a vásárló egyetlen szempontja hogy jó olcsó legyen.
Egy prémium terméknél ez mellékes szempont. Tökmindegy hogy 1es formátum vagy 7es.
-
schawo
titán
-
törölt tag
-
törölt tag
Legyen mindenkinek, de ha mindig ugyanaz és szólnak sokan érte, akkor, lehetne belatobban is.
És a Tesla fanok se jobbak, félre ne értsd.
Azzal se jövök, hogy ez egy e autó topic és nem ártana ha lenne valamilyen, ahhoz, hogy, érdekes tapasztalatokat kaphassunk Tőled.Épp az előbb írtad:
Nyilván nem árt ha az ember tudja mitől beszél.Írj saját tapasztalaton alapuló Tesla élményeket.
Aki pedig saját tapasztalat nélkül osztja az észt BMW témában azt küldd el melegebb éghajlatra jogosan.
Emelkedj felül a Tesla fanokon, a Tesla fanok meg rajtad. Jobb hely lenne a
világa topic.Nem a vélemény a baj, de én nem mondok semmit a Tesla ügyben mert nem próbáltam sose, fene tudja milyen az id3 hoz képest. Csak unalmas mindig ugyanazt olvasni aztán tudni előre ki mit ír majd rá és megint elmegy 20 hsz a BMW a prémium a Tesla szar de a Tesla olcsóbb de az nem luxus de a BMW se csak jól meg van csinálva stb stb gondolat fraktalokra.
Engem ez a topic érdekel érdekel más e autó milyen milyen jön napelem hogy áll töltő hogy áll stb. A Tesla vs BMW nem érdekel.
"Írj saját tapasztalaton alapuló Tesla élményeket."
Soha nem írok olyasmit a Tesláról amit kizárólag saját használat útján lehet megtapasztalni. Nem írok arról milyen az ülése, milyen kormányozni, hogy szól benne az MP3, mert fogalmam sincs. Amiről én írok az más jellegű információ.
"unalmas mindig ugyanazt olvasni"
Elhiszem, nekem is.
-
schawo
titán
-
schawo
titán
Szerintem ez csak arra bizonyíték, hogy az EV egy jó dolog, könnyű beleszeretni. Ezt én is megerősíthetem. Ugyanakkor, ha Tesla helyett egy i4-et adtál volna neki, akkor most azért lenne oda. Az EV-be szeretett bel, nem a Tesla-ba, csak onnan jött az első élmény. Pont így rohanna venni egy EV6-ot vagy bármi mást is. Ennek köze nincs a Tesla-hoz.
van benne valami De egy i4-re nem adott volna ki pénzt.
Egyébként vette, nem kapta. Csak épp második autónak akarta. De inkább eladja az infyt.
-
Vesa
veterán
Ide tartozik, hogy a pénzügyi tanácsadó, akivel már évek óta együtt dolgozok szintén Teslára váltott.
Mivel fel éve a cégcsoportnál is dolgozik, rendszeresen cukkoltam, hogy benzinzabáló szörnyet használ. Mindig hárított, hogy nagyon elégedett az Infinityvel, és nem akar kínlódni az villanyos autókkal (nem tud otthon tölteni). Aztán mivel mostanában szinte minden nap nálunk van a "világ végén" (a várból nézve), és az Infinity a városban 13 litert eszik, naponta 4000 forint csak a bejárás. Múlt héten elvitt egy Model 3-at. Azóta mást se hallgatok tőle, hogy ez milyen jó, milyen jól használható, milyen jó autó. Meg hogy a feleségének is már ez kell. Már árulja az Infinityt. Ez gyors volt.

Szerintem ez csak arra bizonyíték, hogy az EV egy jó dolog, könnyű beleszeretni. Ezt én is megerősíthetem. Ugyanakkor, ha Tesla helyett egy i4-et adtál volna neki, akkor most azért lenne oda. Az EV-be szeretett bel, nem a Tesla-ba, csak onnan jött az első élmény. Pont így rohanna venni egy EV6-ot vagy bármi mást is. Ennek köze nincs a Tesla-hoz.
-
bitpork
nagyúr
-
Semin
őstag
-
schawo
titán
-
schawo
titán
Ide tartozik, hogy a pénzügyi tanácsadó, akivel már évek óta együtt dolgozok szintén Teslára váltott.
Mivel fel éve a cégcsoportnál is dolgozik, rendszeresen cukkoltam, hogy benzinzabáló szörnyet használ. Mindig hárított, hogy nagyon elégedett az Infinityvel, és nem akar kínlódni az villanyos autókkal (nem tud otthon tölteni). Aztán mivel mostanában szinte minden nap nálunk van a "világ végén" (a várból nézve), és az Infinity a városban 13 litert eszik, naponta 4000 forint csak a bejárás. Múlt héten elvitt egy Model 3-at. Azóta mást se hallgatok tőle, hogy ez milyen jó, milyen jól használható, milyen jó autó. Meg hogy a feleségének is már ez kell. Már árulja az Infinityt. Ez gyors volt.

-
Bandit21
veterán
Legyen mindenkinek, de ha mindig ugyanaz és szólnak sokan érte, akkor, lehetne belatobban is.
És a Tesla fanok se jobbak, félre ne értsd.
Azzal se jövök, hogy ez egy e autó topic és nem ártana ha lenne valamilyen, ahhoz, hogy, érdekes tapasztalatokat kaphassunk Tőled.Épp az előbb írtad:
Nyilván nem árt ha az ember tudja mitől beszél.Írj saját tapasztalaton alapuló Tesla élményeket.
Aki pedig saját tapasztalat nélkül osztja az észt BMW témában azt küldd el melegebb éghajlatra jogosan.
Emelkedj felül a Tesla fanokon, a Tesla fanok meg rajtad. Jobb hely lenne a
világa topic.Nem a vélemény a baj, de én nem mondok semmit a Tesla ügyben mert nem próbáltam sose, fene tudja milyen az id3 hoz képest. Csak unalmas mindig ugyanazt olvasni aztán tudni előre ki mit ír majd rá és megint elmegy 20 hsz a BMW a prémium a Tesla szar de a Tesla olcsóbb de az nem luxus de a BMW se csak jól meg van csinálva stb stb gondolat fraktalokra.
Engem ez a topic érdekel érdekel más e autó milyen milyen jön napelem hogy áll töltő hogy áll stb. A Tesla vs BMW nem érdekel.
-
Bandit21
veterán
-
törölt tag
-
bitpork
nagyúr
-
FIREBLADE78
addikt
Nekem iX3 van (i4 lett volna, de tavaly esélytelen volt rendelni), tudatosan fizettem ki a felárat a Teslához képest. Hozzám sokkal közelebb áll a német vonal, a rendes műszerfal, futómű, a gombok, stb. Mindezek mellett hülye lennék elvitatni a Teslák árelőnyét, a jobb alaktényezőket, a szoftveres fölényt.
Tök szubjektív tényezők alapján választunk autót, még azok is, akik azt hiszik magukról, hogy végtelen racionálisak. Aztán megy itt a flamewar, hogy egyik vagy másik autó jobb OBJEKTÍVAN. Mármint "objektívan, az én szempontjaim szerint"
Ha ez ennyire egyszerű lenne, az Alfa Romeo-nak kb soha nem lett volna szabad léteznie - mégis mennyire üde színfolt egy-egy Giulia az utakon.
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.Tessék mondani a hatótávod és átlagfogyasztást.
-
Noukoum
veterán
-
törölt tag
Nyilván ízlés dolga, de ez így számomra rettenetesen ocsmány lett.
Németeknél is kezd elgurulni a gyógyszer...Jelenleg az új i5 az, amit jó iránynak gondolnék. Az i4-nél az a túltolt vese, ami a batár i7-nél még rendben van, de a kicsi i4-nél inkább ormótlan, mint szép. Az i5 jó lett, kívül-belül szinte tökéletes. Csak sajnos az ára miatt nekem nem játszik.
Nekem így elsőre bejön, látni kell majd élőben. Jók az arányai SZVSZ.
-
Vesa
veterán
Nincs itt flamewar, a topikban néhány tag viselkedik úgy amit leírtál. Nem tetszik neki a nagy tablet fúj szar tesla, nem tetszik neki a fizikai gomb fúj szar bmw. Ezen a szinten vannak.
szerk: vagyis az egyik oldalról lehet hogy van flamewar, de mivel nincs moderáció én ezzel nem tudok mit kezdeni...
Ez milyen aranyos...
amikor valaki a saját szemében a gerendát sem..."a régi verzió is legalább olyan jó volt mint a bmw i4, a mostani meg lemossa azt a padlóra."
Ezt Te írtad pár napja. Mecsoda felvilágosult, felnőttes véleményalkotás. Maradjunk annyiban, hogy itt senki se működik különb módon a másiknál.
-
schawo
titán
-
Vesa
veterán
"Elektromos autója sincsen elvileg, nem kell vele foglalkozni..."
?? Végülis, csak 2 éve járok EV-vel. Örülök, hogy segíthettem!

-
Vesa
veterán
Nyilván ízlés dolga, de ez így számomra rettenetesen ocsmány lett.
Németeknél is kezd elgurulni a gyógyszer...Jelenleg az új i5 az, amit jó iránynak gondolnék. Az i4-nél az a túltolt vese, ami a batár i7-nél még rendben van, de a kicsi i4-nél inkább ormótlan, mint szép. Az i5 jó lett, kívül-belül szinte tökéletes. Csak sajnos az ára miatt nekem nem játszik.
-
törölt tag
-
schawo
titán
-
DopeBob
addikt
-
törölt tag
Fordíts. Nein dajcs dojcs dajcsland
Google fordító?
-
törölt tag
Nekem iX3 van (i4 lett volna, de tavaly esélytelen volt rendelni), tudatosan fizettem ki a felárat a Teslához képest. Hozzám sokkal közelebb áll a német vonal, a rendes műszerfal, futómű, a gombok, stb. Mindezek mellett hülye lennék elvitatni a Teslák árelőnyét, a jobb alaktényezőket, a szoftveres fölényt.
Tök szubjektív tényezők alapján választunk autót, még azok is, akik azt hiszik magukról, hogy végtelen racionálisak. Aztán megy itt a flamewar, hogy egyik vagy másik autó jobb OBJEKTÍVAN. Mármint "objektívan, az én szempontjaim szerint"
Ha ez ennyire egyszerű lenne, az Alfa Romeo-nak kb soha nem lett volna szabad léteznie - mégis mennyire üde színfolt egy-egy Giulia az utakon.
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.A műszaki/gyártási színvonal, a minőség, megbízhatóság, szolgáltatások színvonala az meglehetősen objektíven megítélhető dolgok.
Nyilván nem árt ha az ember tudja mitől beszél. -
Bandit21
veterán
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.Én ezt hiányolom. Persze, lehet mondani, hogy görgessem át, de unom. A PH! egy jó oldal, jó fóruma van és pár jó topicja, nem tudom miért kell ezt szétcseszni.
"a Tesla az egy kommersz tucat autó, abból is a gyengébb minőségű, silábyabb, rettentő alacsony műszaki színvonalon"
Akkor mi a Dacia? Ahhoz kepest a Renault? Ahhoz képest a Toyota? Ahhoz képest a Tesla? Ahhoz képest az Audi? Ahhoz képest a Porsche? Ahhoz képest az Aston Martin? Ahhoz képest a Bentley? Hol van ebben a sorban a BMW? Árát nézve a helyén van? Ki tudja? Aki mondja, hogy tudja, jól tudja?
Ennek kb általános 8. osztályig van értelme.
Aki meg komolyan érdeklődik és kis-közepes sedan e autót akar, az azt is tudja, hogy mennyi pénze van rá. Ha van van 35 M ft akkor eldönti, hogy M3-at vesz és mellé még valamit 10-15 -ből vagy elissza elutazza elkrvázza, vagy I4-et. Amíg ezt eldönti tesztvezetésre megy, elmegy pár szalonba, keres ismerőst és fórumokat olvasgat. Ebben a formájában, ahogy itt megy, hetente többször, ez a fórum nem alkalmas semmire.
A bmw luxusabb a tesla meg e autóbb. Kinek mi a luxus, ez ergonomia, vagy a kütyük/ magasabb felszereltség? Aki nem elég nagyfiú, hogy eldöntse, mi alapján melyiket veszi, valószínűleg nincs is pénze rá.
Ha meg van Teslafan, miért kötelező mellette bmw fanként viselkedni? Mindig az az objektív tény, amit én mondok... persze. A saját szemszögemből maximum. -
Noukoum
veterán
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.Nincs itt flamewar, a topikban néhány tag viselkedik úgy amit leírtál. Nem tetszik neki a nagy tablet fúj szar tesla, nem tetszik neki a fizikai gomb fúj szar bmw. Ezen a szinten vannak.
szerk: vagyis az egyik oldalról lehet hogy van flamewar, de mivel nincs moderáció én ezzel nem tudok mit kezdeni...
-
bitpork
nagyúr
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra.
És itt tévedsz

-
almafa42
aktív tag
Tudom egyszerűbb hasítani, hogy Tesla szar BMW istencsászár (vagy fordítva), de a felnőtt embert többek között az különbözteti meg a teenagertől, hogy képes ennél árnyaltabb véleményalkotásra. -
FIREBLADE78
addikt
-
törölt tag
Szerintem teljesen idetartozik, amikor valaki azt állítja, hogy a TM3 meg az i4 egy kategória, és az árakat kezdi hasonlítgatni.
De ha nem érdekel átugrod aztán kész.
Persze az elvakult teslafanokat is ignoralni lehet, nem kell velük foglalkozni.
-
Noukoum
veterán
A beltér izlés dolga... a futóművét próbáltad? ...kognitív disszonancia
A számok majd mutatják.... azért pár cégnél idegesek ettől...
Szerk: mielőtt le TeslaFan-oznál... BMW-m van....

Azért az árelőny, a volumen valamint a várólista hiánya együttesen jelentős fegyver... különösen a mai helyzetben...
Elektromos autója sincsen elvileg, nem kell vele foglalkozni...
Chereiose: taxisblokád, vezérünk személyesen megtapasztalta. Ma már inkább az van hogy kelllenek olyan csoportok akikre építesz, őket kevésbé lehet csak szivatni (a többiekhez képest).
-
Bandit21
veterán
Erre a megjegyzésre nem vezethetünk be egy havi kvótát? Szerintem aki 1x járt már itt, tudja, hogy így gondolod. Vagy tedd be az "aláírás" mezőbe. Nem kéne annyit fáradni, amikor leírod. Nekem meg szelektálni az egyébként amúgy érdekes mondandóid közül.
-
törölt tag
-
törölt tag
Azért Bömös az Bömös és ezerszer jobban néz ki,mint a m3. De ha választani kéne,hogy i4 35 v m3,akkor lehet m3 lenne. Alap az ülésszellőztetés is. Végre van már hangulatvilágítás ( nem mintha sokat mennék sötétben
) Az ár,hagyjuk is. Bömös nem ér annyival többet. Ha úgy konfigolod a i4-et mint amit tud az m3,akkor mennyi a különbség? 8-10 milla? Nevetséges Egy TM3 sehogy sem tud annyit mint egy i4. Lévén a Tesla az egy kommersz tucat autó, abból is a gyengébb minőségű, silábyabb, rettentő alacsony műszaki színvonalon.
A BMW meg prémium. Nyilván drágább.
-
FIREBLADE78
addikt
Megjöttek a minik. Nem rossz. Kicsit férfiasabb lett. Cooper ev s hmmm. Sajnálom,hogy nem nőtt meg. Nagyon pici a csomagtartó.
-
Gergőke88
addikt
Azért Bömös az Bömös és ezerszer jobban néz ki,mint a m3. De ha választani kéne,hogy i4 35 v m3,akkor lehet m3 lenne. Alap az ülésszellőztetés is. Végre van már hangulatvilágítás ( nem mintha sokat mennék sötétben
) Az ár,hagyjuk is. Bömös nem ér annyival többet. Ha úgy konfigolod a i4-et mint amit tud az m3,akkor mennyi a különbség? 8-10 milla? Nevetséges Most megnéztem és egy 220i grancoupe alap kerül annyiba mint egy model 3 alap. Értem, hogy egy i4 jobb, meg “menőbb”. De nagyon nem egy kategória a kettő árban.
-
FIREBLADE78
addikt
"fingópárna, xbox controller, caraoke"
Mivel autóról beszélünk, nem telefonról, ezért ez totalisan érdektelen.
"SUC - lehet bagatellizálni és mellébeszélni, attól még igenis fontos tényező"
Itt nyugaton megint nincs már jelentősége. De ha annyira akarsz BMWt SuC -on tölteni, azt is megteheted.
"Videó streaming"
Szintén teljesen érdektelen. Bármelyik telefon vagy tablet képes rá.
*hogy a gyerek csendben legyen"
Az enyém már nagy, másrészt meg soha a büdös életben nem narkóztam volna be a gyereket így, még akkor sem amikor kicsi volt. De mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.
"FSD"
Ezt nem is tudom miért írtad ide. Még az USAban is érdektelen,.itt Európában meg pláne.
"nagy kijelző"
Már a BMWben is túl nagy.
"Sentry"
Itt be se kapcsolatod.
"frunk"
Na ezt megadom. Az ér talán egy fél HUDot.
) Az ár,hagyjuk is. Bömös nem ér annyival többet. Ha úgy konfigolod a i4-et mint amit tud az m3,akkor mennyi a különbség? 8-10 milla? Nevetséges -
Gergőke88
addikt
-
törölt tag
fingópárna, xbox controller, caraoke, stb - nyilván baromság attól még létezik és BMWnél nem is hallottak róla talán.
SUC - lehet bagatellizálni és mellébeszélni, attól még igenis fontos tényező
Videó streaming - töltés közben se rossz néha, de hátsó kijelzővel főleg értelmet nyert. Persze lehet BMW-be is fejtámlára applikálható aliexpresses mobiltelefontartót rakni, hogy a gyerek csendben legyen hátul. A Leafben is tök jól müxik ez a megoldás. Mondjuk nem túl prémium.
Sentry - fizetett már nekem egy 760ezres javítást.
dog mode - ha van kutyád...
FSD - tabletben ritkán van, BMWben még ritkábban
nagy kijelző - na igen, a menühöz felesleges, Leafnél is jól elvoltunk a kicsivel.
frunk - tabletben ilyet se láttam még, de arra se utolsó ha pakolni akarok odaNa de akkor lássuk a nélkülözhetetlen i4 extrákat.
"fingópárna, xbox controller, caraoke"
Mivel autóról beszélünk, nem telefonról, ezért ez totalisan érdektelen.
"SUC - lehet bagatellizálni és mellébeszélni, attól még igenis fontos tényező"
Itt nyugaton megint nincs már jelentősége. De ha annyira akarsz BMWt SuC -on tölteni, azt is megteheted.
"Videó streaming"
Szintén teljesen érdektelen. Bármelyik telefon vagy tablet képes rá.
*hogy a gyerek csendben legyen"
Az enyém már nagy, másrészt meg soha a büdös életben nem narkóztam volna be a gyereket így, még akkor sem amikor kicsi volt. De mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.
"FSD"
Ezt nem is tudom miért írtad ide. Még az USAban is érdektelen,.itt Európában meg pláne.
"nagy kijelző"
Már a BMWben is túl nagy.
"Sentry"
Itt be se kapcsolatod.
"frunk"
Na ezt megadom. Az ér talán egy fél HUDot.
-
WiZARD
veterán
fingópárna, xbox controller, caraoke, stb - nyilván baromság attól még létezik és BMWnél nem is hallottak róla talán.
SUC - lehet bagatellizálni és mellébeszélni, attól még igenis fontos tényező
Videó streaming - töltés közben se rossz néha, de hátsó kijelzővel főleg értelmet nyert. Persze lehet BMW-be is fejtámlára applikálható aliexpresses mobiltelefontartót rakni, hogy a gyerek csendben legyen hátul. A Leafben is tök jól müxik ez a megoldás. Mondjuk nem túl prémium.
Sentry - fizetett már nekem egy 760ezres javítást.
dog mode - ha van kutyád...
FSD - tabletben ritkán van, BMWben még ritkábban
nagy kijelző - na igen, a menühöz felesleges, Leafnél is jól elvoltunk a kicsivel.
frunk - tabletben ilyet se láttam még, de arra se utolsó ha pakolni akarok odaNa de akkor lássuk a nélkülözhetetlen i4 extrákat.
-
törölt tag
LOL.
Ez egy tablet leírása, nem pedig egy autóé.
Ez az összes nem ér egy fél HUDot. Vagy egy tolatóradart...
-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
Ez nyilván ízlés dolga, ezt már kitárgyaltuk korábban. Szrintem a Tesla annak jó, akinek fontos a hatótáv és az ár, illetve akinek tetszik ez a forma (és belső). Ez minden autóra igaz. Ha valakinek nem tetszik, akkor hiába megy el 500km-t és hiba jó relatív az ára is, ha nem akar olyan autóval menni 500km-t, amiben nem érzi jól magát. Én az óccsó Volvo-t is azért vettem el, mert nem akarok olyan kocsit, amiben nincs műszerfal, vagy ha már nincs is, akkor legalább nem rendelhető bele HUD. Innentől tök mindegy, mit tud, nekem már nem számít vásárlási opciónak.
Én nem ízlés és egyéb szubjektív szempontok alapján hasonlítottam a kettőt. Sőt össze se hasonlítottam.
De szerintem, ha már árat akarunk egymás mellé tenni, akkor legalább hasonlóra konfigurált autóval tegyük. Mert ezzel az erővel lehetne egy fapad 116d-hez is hasonlítani a Model3 árát és máris a BMW olcsóbb. -
Vesa
veterán
A fapad i4 ami 4-el több. Egy hasonlóra extrázott i4 az 10 millával több mint a Model3.
(persze tudom egy prémium német BMW az sose fapad egyesek szerint. Szerintem meg 2023ban simán rámondható hogy fapad egy autó metál fényezés, ülésfűtés (hűtés), kormányfűtés, kulcsnélküli nyitás, fejlett vezetéstámogató rendszerek, elektromos memóriás ülésállítás, vezetéknélküli mobil töltő NÉLKÜL)
Ez nyilván ízlés dolga, ezt már kitárgyaltuk korábban. Szrintem a Tesla annak jó, akinek fontos a hatótáv és az ár, illetve akinek tetszik ez a forma (és belső). Ez minden autóra igaz. Ha valakinek nem tetszik, akkor hiába megy el 500km-t és hiba jó relatív az ára is, ha nem akar olyan autóval menni 500km-t, amiben nem érzi jól magát. Én az óccsó Volvo-t is azért vettem el, mert nem akarok olyan kocsit, amiben nincs műszerfal, vagy ha már nincs is, akkor legalább nem rendelhető bele HUD. Innentől tök mindegy, mit tud, nekem már nem számít vásárlási opciónak.
-
törölt tag
-
WiZARD
veterán
Ez fordítva is fennáll, ezért csak hasonlóra próbáltam konfigurálni, hogy legalább azok a felszereltségek kb egyezzenek amire van lehetőség.

-
törölt tag
A fapad i4 ami 4-el több. Egy hasonlóra extrázott i4 az 10 millával több mint a Model3.
(persze tudom egy prémium német BMW az sose fapad egyesek szerint. Szerintem meg 2023ban simán rámondható hogy fapad egy autó metál fényezés, ülésfűtés (hűtés), kormányfűtés, kulcsnélküli nyitás, fejlett vezetéstámogató rendszerek, elektromos memóriás ülésállítás, vezetéknélküli mobil töltő NÉLKÜL)
Hasonlóra?
Egy i4hez olyan extrákat tudsz venni, amiről a Teslánál nem is hallottak.
Arról nem is beszélve hogy már 2013ban is ultra gagyi volt egy autó ultrahangos szenzorok nélkül, nemhogy 2023ban.
-
törölt tag
-
WiZARD
veterán
-
Vesa
veterán
-
törölt tag
Miért lépne erre a BMW bármit is? Az i4 nem versenyez a TM3-mal.
Mellesleg a BMW ezerrel fejleszti a Neue Klasse-t, az van fókuszban a cégnél.
Lesz is róla hamarosan ízelítő, 2025ben meg széria. -
Vesa
veterán
Új modell, ezért írtam azt, hogy az új modellek ott nem járnak együtt design módosítással is. Ez max. egy facelift, amit én spec sajnálok, mert nem tetszett még eddig egyik Tesla sem kinézetre. Úgy tűnik, évtizedekre terveznek egyetlen desig-al. Gondolom ez is a költségcsökkentés része.
-
Vesa
veterán

Azért az árelőny, a volumen valamint a várólista hiánya együttesen jelentős fegyver... különösen a mai helyzetben...
Még senkit nem TeslaFan-oztam le.

4 milliót tényleg nem biztos, hogy megér mindez, persze ez is ízlés kérdése. Meg azért várjuk meg, mit lép a BMW. Nem lepődnék meg némi árcsökkentésen. -
törölt tag

"azért pár cégnél idegesek ettől..."
Miért lenne ettől bárki is ideges?
-
törölt tag
Ha tényleg átálltak strukturális akkupakkokra és gigacastra akkor ez kvázi új modell.
-
Chereiose
addikt
Újra lesz magyar állami támogatás villanyautó vásárlásra – de nem mindenkinek
30 milliárd forintot kapnak a taxisok, magánszemélyek nem igényelhetik.
Természetesen brüsszeli pénzből szeretnék majd megvalósítani.
De vajon miért mindig ezeket a hiéna féreg taxisokat tolja az állam..
-
gorbep
őstag

-
Vesa
veterán
Emlékezzünk azokra a véleményhuszárokra és kommentelőkre akik azt mondták, hogy a model y eladások csak úgy fognak élre törni hogy megszűnik a model 3.
Az árról... a régi verzió is legalább olyan jó volt mint a bmw i4, a mostani meg lemossa azt a padlóra. Mindezt 5 millió forinttal olcsóbban.

"lemossa azt a padlóra. Mindezt 5 millió forinttal olcsóbban."
Továbbra is sokkal sz*rabb beltérrel és futóművel, meg egy középre behányt monitorral.

-
Vesa
veterán
-
Noukoum
veterán
Újra lesz magyar állami támogatás villanyautó vásárlásra – de nem mindenkinek
30 milliárd forintot kapnak a taxisok, magánszemélyek nem igényelhetik.
Természetesen brüsszeli pénzből szeretnék majd megvalósítani.
-
Noukoum
veterán
Attól még hogy az a neve, még nem az.
Andras6800
Úgy jön ide hogy nem érdemes együtz kezelni azokkal a környezetvédelmi adókkal, amit a többi európai országokban vezetnek be. Ennek nem a környezetvédelem a célja, hanem hogy pénzt szedjenek be.
-
bitpork
nagyúr
Gyorsabb átállítás Euro 6-ra (és villanyosra).
Az villanybuszunk Nagyvárad-BP útvonalon autópályán végig 90-nel 315 km-en kevesebb, mint 70%-ot fogyasztott a 380 kWh-s akkuból. Átlagfogyasztás: 80 kWh/100 km Nettó 110 Ft-os villannyal töltve 90 Ft / km Km költsége kb a fele a hagyományosnak. Kamionok is ügyanebben a ligában lesznek.
Városi üzemmódban, menetrend szerinti tesztüzemben le sem írom a fogyasztását, mert minden dízel busz bőgve elkullog. Ott nem 50%-ra jött ki a költség, hanem töredékére.
Hát jah nem ok nélkül nézegetem az EV átállást magánban először. De azért ehhez hozzájön hogy egy EV kamion nem két fillér és bizonyos viszonylatokra nincs is infrastruktúra.
-
Andras6800
senior tag
A benzin jövedéki adót is az utakra kéne fordítani hivatalosan, csak nem sikerül. De ez hogy jön ide?
A politika úgy ösztönzi az embereket gépjárműpark fiatalításra, hogy adókkal bünteti az elavult szennyező eszközöket.
Abban igazad van, hogy az így befolyt pénzt lehetne fordítani mondjuk a szociálisan rászorulók új autóhoz segítésére. De attól függetlenül az ilyen adókkal lehet terelni a piacgazdaságot a zöldítés felé.
Azaz nem kitiltják az EURO 4-et, 5-öt, vagy bármit a városból meg az országból, mert az durva azonnali beavatkozás, hanem anyagilag érdekeltté teszik az újabbra váltást. Aki meg nem megy annyit, vagy 90%-ban oda fuvaroz/ megy ahol ilyen nincs érvényben, az nem vált. Neki anyagilag nem éri meg.
Akkor lenne sima megszorítás, ha szimplán súlyhoz kötnék mondjuk. Akkor kb ugyan annyit fizetne az EURO5-ös kamionos, mint aki EURO 0-ás szörnnyel jár.
-
schawo
titán
Gyorsabb átállítás Euro 6-ra (és villanyosra).
Az villanybuszunk Nagyvárad-BP útvonalon autópályán végig 90-nel 315 km-en kevesebb, mint 70%-ot fogyasztott a 380 kWh-s akkuból. Átlagfogyasztás: 80 kWh/100 km Nettó 110 Ft-os villannyal töltve 90 Ft / km Km költsége kb a fele a hagyományosnak. Kamionok is ügyanebben a ligában lesznek.
Városi üzemmódban, menetrend szerinti tesztüzemben le sem írom a fogyasztását, mert minden dízel busz bőgve elkullog. Ott nem 50%-ra jött ki a költség, hanem töredékére.
-
bitpork
nagyúr
-
Noukoum
veterán
Nem én szavaztam meg ezt a kormányt, sajnálom.
De ez továbbra sem környezetvédelmi adó, mert nincs környezetvédelemre visszaforgatva. Csak ilyen indokkal szedik be.
-
bitpork
nagyúr
Ma egy Békéscsaba-Bp-Bcsaba vonalon közlekedő EurV kamionunk fizet HUGOban cca 1.3 milliót havonta. Ha ez bejön akkor 30-80% között lesz az emelkedés. Szerinted ki bírom termelni v áthárítom?
-
törölt tag
Emlékezzünk azokra a véleményhuszárokra és kommentelőkre akik azt mondták, hogy a model y eladások csak úgy fognak élre törni hogy megszűnik a model 3.
Az árról... a régi verzió is legalább olyan jó volt mint a bmw i4, a mostani meg lemossa azt a padlóra. Mindezt 5 millió forinttal olcsóbban.

"mostani meg lemossa azt a padlóra."
A közelében sem lesz. Az új TM3 is gagyi kommersz autó lesz, még jobban olcsósítva.
-
Noukoum
veterán
Már hogy ne lenne, ha károsanyag kibocsájtás alapján IS fizetsz egyre nagyobb adót?
Olvad el a cikket.
"A minisztériumi javaslat szerint például a külvárosi utakon a J2-es kategóriába tartozó kéttengelyes teherautók esetében az Euro VI. kategóriánál kevésbé szennyező járművek esetén 2 eurócent, addig az Euro III. környezetvédelmi besorolású kocsiknál már 9,6 eurócent a kilométerenként számított külsőköltség-díj. A legrégebbi motorokkal felszerelt, legszennyezőbb járművek az Euro 0 kategóriába tartoznak, esetükben pedig már 18,6 eurócentet számolnának fel kilométerenként."
Mert akkor ez az adó vissza lenne forgatva, de itt nem erről van szó. Egyszerű megszorítás.
Lehet inkább neked kellene elolvasnod.
-
Andras6800
senior tag
Már hogy ne lenne, ha károsanyag kibocsájtás alapján IS fizetsz egyre nagyobb adót?
Olvad el a cikket.
"A minisztériumi javaslat szerint például a külvárosi utakon a J2-es kategóriába tartozó kéttengelyes teherautók esetében az Euro VI. kategóriánál kevésbé szennyező járművek esetén 2 eurócent, addig az Euro III. környezetvédelmi besorolású kocsiknál már 9,6 eurócent a kilométerenként számított külsőköltség-díj. A legrégebbi motorokkal felszerelt, legszennyezőbb járművek az Euro 0 kategóriába tartoznak, esetükben pedig már 18,6 eurócentet számolnának fel kilométerenként."
-
sasa134
addikt
Házon belül azért ezzel az árazással kialakult egy nem kicsi dilemma, miszerint hatótáv és frissebb design (M3 2024) vs jelentősen nagyobb helykínálat (Y). De ettől függetlenól venni fogják mindkettőt, mint a cukrot.
Ez az új M3 azért kijelöli az utat a frissített Y-nak (gondolom 1-2év még), az marha jól nézni ki ezzel a front bumperrel, sportosabb lámpákkal, meg minden belső teret érintő új cuccal (hátsó kijelző, ambient light..).Új M3 FL kapcsán: The new 8-inch screen includes access to adjustable climate controls, music, or even entertainment apps like Netflix, YouTube, and Disney Plus.
kérdés: hátul menet közben is működik ez?
-
Noukoum
veterán
Pedig sanszosan ez a jövő, hogy a környezetszennyezést büntetik.
Persze ez majd gerjeszt egy rakás szociális problémát. Akinek nincs pénze lecserélni az EUR3-as autót, majd biztos lecseréli, ha vagyon lesz vele járni.. Mondjuk legalább kevesebbet megy, de akkor is.
+ erre jön rá az egyre masszívabb fosszilis üzemanyag adóztatás.Ennek nincs köze a környezetvédelemhez, csak egy újabb adóemelés.
-
Andras6800
senior tag
Pedig sanszosan ez a jövő, hogy a környezetszennyezést büntetik.
Persze ez majd gerjeszt egy rakás szociális problémát. Akinek nincs pénze lecserélni az EUR3-as autót, majd biztos lecseréli, ha vagyon lesz vele járni.. Mondjuk legalább kevesebbet megy, de akkor is.
+ erre jön rá az egyre masszívabb fosszilis üzemanyag adóztatás. -
Andras6800
senior tag
Viszont az utak nyugodtabbak lesznek, mert vélhetően lesz némi visszatartó ereje a "mindenhova IS autóval megyek" életérzéssel szemben. Egyben öntököndöfést is elkövet ezzel az út fenntartója, mert a kevesebb jármű kevesebb kihasználtságot és kevesebb bevételt fog jelenteni, így a végén még az is kiderülhet, hogy az extra útdíjjal terhelt elkerülők is fölöslegesek, mert az extra útdíj nélkül használható külterületi főutak is elegendők annak a forgalomnak, ami marad.
Tudom-tudom, bilibe lóg a kezem...Egyébként nem lesz ebből semmi szgk kategóriában. A katás taxisok majd megint jól felemelik a hangjukat és minden marad a régiben.
Illetve a linkelt cikkből:
"Az uniós Eurovignette irányelvben napirenden van ez a téma is, de záros határidők nélkül, és egyelőre nem tudni, hogy a Európai Bizottság mennyire lesz határozott abban, hogy a személyautók e-matrica jellegű rendszerében is ilyen változások történjenek. A NÚSZ részéről ugyanakkor igen komplex fejlesztést igényelne egy olyan eszközt létrehozni, amely a teherautókhoz hasonló módon le tudná követni minden egyes személyautó megtett útját – tette hozzá a NÚSZ."
-
cinemazealot
addikt
Viszont az utak nyugodtabbak lesznek, mert vélhetően lesz némi visszatartó ereje a "mindenhova IS autóval megyek" életérzéssel szemben. Egyben öntököndöfést is elkövet ezzel az út fenntartója, mert a kevesebb jármű kevesebb kihasználtságot és kevesebb bevételt fog jelenteni, így a végén még az is kiderülhet, hogy az extra útdíjjal terhelt elkerülők is fölöslegesek, mert az extra útdíj nélkül használható külterületi főutak is elegendők annak a forgalomnak, ami marad.
Tudom-tudom, bilibe lóg a kezem...Egyébként nem lesz ebből semmi szgk kategóriában. A katás taxisok majd megint jól felemelik a hangjukat és minden marad a régiben.
-
gorbep
őstag
Nah srácok kezdjetek felkészülni lélekben a hozzám hasonló sok fogalmatlan hülyére

Ha ezt a személyautókra is bevezetik, a terhelési díjtól az ICE-sek a falnak fognak rohanni...
Viszont lehetőség lesz a jövedéki adó kiváltására... és nekünk is vége az 5 Ft-os km-eknek...
-
bitpork
nagyúr
Nah srácok kezdjetek felkészülni lélekben a hozzám hasonló sok fogalmatlan hülyére

-
sasa134
addikt

Házon belül azért ezzel az árazással kialakult egy nem kicsi dilemma, miszerint hatótáv és frissebb design (M3 2024) vs jelentősen nagyobb helykínálat (Y). De ettől függetlenól venni fogják mindkettőt, mint a cukrot.
Ez az új M3 azért kijelöli az utat a frissített Y-nak (gondolom 1-2év még), az marha jól nézni ki ezzel a front bumperrel, sportosabb lámpákkal, meg minden belső teret érintő új cuccal (hátsó kijelző, ambient light..). -
Noukoum
veterán

-
madgie
titán
Azt hittem megkapta mindet a kicsi is. Vajon a mátrix LED-et sikerült már szoftveresen bekapcsolni?
(vagy rosszul tudom, ment már a régiekben is?) -
sasa134
addikt
9 hangszóró van a kicsi akkusban, a nagyban 14 helyett 17. Árban viszont (legalábbis itt nálunk Németo-ban) drágább lett egy ezressel sztem (42 vs 43k Eur) de lehet rosszul emlékszem. Mindenesetre nagyon jó deal így is. Sőt...
-
madgie
titán
-
schawo
titán
-
sasa134
addikt
-
schawo
titán
-
schawo
titán
I4,ix3-ban is ilyen akksi van?
BMW NMC (Nickel Manganese Cobalt) akkumulátort használ
-
törölt tag
I4,ix3-ban is ilyen akksi van?
Nem.
-
madgie
titán
Tuti nincs benne szenzor, de még bajuszkapcsoló sem
Ugyan nem használtam még ilyet, de azért könnyen el tudok képzelni olyan szituációt, ahol baromira nem esik kézre a kormány "kilenc órája", hogy ott matassak az irányjelzőért.
-
FIREBLADE78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
8100 - 8001
26125 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Pixel 7 bontás 4 db Olvass!
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Eladó ÚJ BONTOTT MSI GeForce RTX 5070 GDDR7 12GB videokártya OC Edition / 12 hónap gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!

Németeknél is kezd elgurulni a gyógyszer...