- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csardiaron
újonc
Üdvözlök mindenkit!
Már többször olvasgattam a fórumot, de mégis segítséget szeretnék kérni, mert nem igazán találtam megoldást a problémámra az előző hozzászólásokban. (Persze lehet, hogy elnéztem, és ez esetben előre is elnézést kérek!)
Laptop:
Lenovo Thinkpad Edge 15":
Intel Core i3
8gb RAM
SSD + HDD (A HDD az optikai meghajtó helyén)
Oprendszer: Windows 7 pro 64biteGPU:
PCIe Adapter: PE4L V2.1 (Express Card Adapter-rel)
VGA: Zotac GeForce GTX460 1gb DDR5 256bit
Táp: 203W-os X-box 360 tápegységAmikor meglett a PE4L akkor egy GeForce GT610-el próbáltam ki a cuccot. Tökéletesen működött minden, mind külső, mind belső kijelzőn. Aztán beszereztem használtan a GTX460-as videókártyát. Tökéletesen működő videókártya, asztali gépben tesztelve!
Amikor a először rádugtam a laptopra, úgy ahogy azt az előző kártyával szoktam (A "Windows indítása" feliratkor), az istenért sem akarta látni a windows. Körülbelül a tizedik próbálkozásra sikerült észlelnie a rendszernek az új hardware-t. Feltelepítettem a szükséges driver-eket, és minden működött szépen, úgy ahogy kell. Másnap amikor újra csatlakoztatni akartam a cuccot a géphez, megint nem akarta látni a rendszer, de most még tizedszerre sem. Töröltem az összes drivert, és újra próbálkoztam. Kb. negyedszerre sikerült ismét elérnem, hogy észlelje a windows. Újra driver install, és ismét minden működik.
Mi lehet a probléma?
Nem akarom minden egyes nap eljátszani ezt a procedúrát ha játszani akarok egy kicsit.
Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
Sonek
tag
Hmm... úgy tűnik ők is rámentek a design-ra, és majdnem ugyanazt a tápot adják mellé, mint az EXP GDC-s csapat (ha jól látom, csak a csatija más). Mindenképp jó irány, én nagyon kényelmesnek tartom, hogy magától ki/be kapcsol, hangtalan és nem kell még a tápot is külön áthekkelnem
a ~220W meg kb mindenre elég 
-
Tecsa
aktív tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy az egpu csatoló, kap egy 5V/12V külső tápot a floppy csatlakozón keresztül. Így a kártya a PCI-E sínről is kap majd tápot. Máskérdés, hogy azon a csatlakozón, meg a panelon lévő vezetőszálakon elvezetni 6.25A-t kemény dolog.
Hwtool kínálatában pár új eszköz:
-
Tecsa
aktív tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
A lényeg az lett volna hogy egy 400-as táp elég-e neki, mert az van itthon és az nvidia szerint legalább 450-es kell neki. Egpu rendszerben viszont nem tudom csak 6pines csatin keresztül táplálni, így akkor csak 75W-ot tud felvenni, a teljesítményének a felét?? Vagy rosszul értelmezem amit mondasz?
-
kzsolt00
tag
A hivatalos infók szerint a sima GTX 660 140W TDP-vel rendelkezik, a TI verzió 150w-al)
Egy Gigabyte OC edition GTX 660 ( nonti) csak egy 6 pines tápcsatival rendelkezik.Ugye a 6 pines csatin maximum 75w mehet át, míg magán a pcie (x16) sloton pedig ( és ebben az infóban nem vagyok 100% ig biztos, de olyan nagyot nem tévedhetek [javítsatok, ha tévedek]) szintén 75 wattot tud maximum felvenni. Tehát az aljzatból szedhet 75 wattot, és a 6 pines csatiból másik 75 öt vehet fel. Összesen tehát NEM vehet fel többet mint 150watt. Ezekből ki tudod kalkulálni, hogy mi mennyit fogyaszthat, ha nem tudod az eredeti specifikációt.
-
Tecsa
aktív tag
Használ valaki GTX660-at? Ha igen mekkora tápról üzemelteti?
-
kzsolt00
tag
Félig off, félig nem , mert közérdekű az eGPU-t illetően.
Sikerrel lezajlott a fősulis TDK, melyen egy eGPU-s előadást adtam elő. Főként alapok vannak benne, véleményem szerint kiindulási pontnak kezdők számára teljesen ideális.
Videó is van róla, az alábbi linken elérhető: katt ide
Amennyiben az itt jelenlévők is támogatnak benne, ( tehát ha véleményetek szerint nem rossz ) akkor ki lehetne tenni kezdőlapra ( topic első posztja) , hogy a topicban egyből ez fogadja az újoncokat.
-
kzsolt00
tag
válasz
ChavalieR
üzenetére
Nem, nem egyenlő azzal. A mPCI-e foglalat az például az ami rendszerint a wifi kártyákat fogadja be. Szinte biztos hogy legalább egy mPCI-e csatlakozó felületed neked is van, mégpedig ott ahova a wifi-d megy. Kiveszed a wifi kártyád ( igen így nem lesz vezeték nélküli neked) és helyére csatlakoztatod az eGPU-t.
Készülj fel arra, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A LEGTÖBB esetben NEM plug N play a dolog, hanem sokat kell vacakolni vele , hogy működésre bírd, bár ha egyszer sikerül, onnantól rutinfeladattá válik.
Link a mPCI-e ről: Katt ide
-
ChavalieR
csendes tag
Sziasztok!
Jópár dolognak utánanéztem és végül arra jutottam hogy lehet beszerzek egy egpu-t mondjuk egy gtx 760-al.
Egyetlen kérdésem lenne, a laptopomba az m-pcie slot az egyenlő azzal a foglalattal ahova az SSD-t rakom?
Mivel nincs Express Card foglalat rajta ezért csak m-pcie-t tudok használni. -
kzsolt00
tag
Ez nagyon jó szemléltető az úriembernek. Láthatod, highon megy 1600x900 ban egy gtx 760 on. Normál környezetben egy 760 bírja az ultrát, ez személyes tapasztalat. Így kalkulálj a kártya választásnál! Ezek a teljesítménybeli veszteségek.
Előtte szólóhoz: Dobj egy linket, hogy pontosan Te mit is láttál ezen termék alatt.
-
kzsolt00
tag
válasz
blade007
üzenetére
ELMÉLETILEG igen. Nem tudom, és most nincs időm meggyőződni róla, hogy az első generációs i(x) szériás processzorokban is van e igp, de ha van akkor elvileg tudsz majd használni belső kijelzőt.
Bár javítsanak ki a tapasztaltak, de belső kijelzőn kevesebb fps-t érsz el mint külsőn, nem? Vagy pont fordítva? Nem tudom, majd a többiek megmondják.Szerezz be egy GTX 660-t, azzal egész szép eredményeket kell hogy elérj crysis 3 ban is.
-
Sonek
tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Nagyon korrekt válasz, csak annyiban egészíteném ki, hogy HP specifikáció szerint van a gépedben ExpressCard slot, tehát bontás nélkül indulhat a bővítés. A gyárilag benne figyelő i5-430M-ben pedig van grafikus mag, tehát tudod majd használni a belső kijelzőt is.
Azért lélekben készülj fel rá, hogy nem feltétlenül lesz plug-n-play a dolog

-
kzsolt00
tag
válasz
blade007
üzenetére
Ez esetben, akkor csak annyit nem értek, hogy miért nem írtál konkrétumokat. Ha valóban olvastál, akkor tudod, hogy milyen infókat kellene leírnod ahhoz hogy segíthessünk. Te leírtad azt, hogy milyen laptopod van és kész.
Mi is megnézhetnénk, hogy milyen háttérrel bír a géped, de egyrészt Te kérsz segítséget a legkevesebb ,hogy részletezed a problémádat és ne mi találgassunk, másrészt még a megfelelő típusszám mellett is lehet eltérés a google által nyújtott és a valós paraméterek között.
Ennyit a prédikációról, akkor most megpróbálok segíteni.NEM néztem utána, de ha a gépeden van Express card slot, akkor azt ajánlom hogy azon keresztül építs ki rendszert. A legstabilabb eszköz a hwtoolstól van, PE4L típusu lapka az ajánlott, nyilván Express card véggel.
Amennyiben nincs, akkor laptopot kell részlegesen bontanod, hogy hozzáférj a wifi kártyád slot-jához ami egy mPCI slot. Mert ez esetben mPCI végü PE4L-t kellesz használnod. Nem mondtál összeget sem. Minimum szintű kártya amit személyes javaslatom szerint érdemes használni, az a GTX 460. Ez egy ár/teljesítmény arányban nagyon jól szolgáló kártya. 20k ért megveheted használtan kb, és egy jobb(pl gigabyte oc) kártya 3000 g3d pontot is produkálhat, szóval, ez a minimum szint amit ajánlok. Ha belső kijelzőn akarod használni akkor kell egy Intel HD graphics grafikus mag a laptopodba, illetve mindenképpen Nvidia legyen a külső videókártyád. Ha nem így akarod használni akkor lehet ati is. Tápellátásra figyelj ha esetleg valami izomkártyát akarsz használni, legyen meg neki a megfelelő tápellátás. -
Cassowary
csendes tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ!
Másodszor pedig, rohadtul félreértelmeztem a dolgokat.
Bár nem lenne annyira ciki, ha azt írnám elírás, de sajnos nem az volt. Azt hittem, hogy nekem a kártyaolvasó kell. 
Valóban nincs expressz kártya bemenetem. A mini pci kellene, amiben a wifi kártya van. Szerintem hagyom az egészet.
Majd keresek más elfoglaltságot. 
További jó fórumozást és köszi a kártya tippet!
-
kzsolt00
tag
válasz
Cassowary
üzenetére
Szia!
Érdemesnek érdemes lehet, de persze azt kell eldöntened, hogy neked megéri-e?!
Azt , hogy kiemelted hogy kártyaolvasó van, ez egy érdekes tény. Lehet , hogy csak elírtad, vagy lehet , hogy nagyon félreértelmezted a dolgokat. Az jó ha van kártyaolvasód, csak haszontalan (itt most). A kártyaolvasó nem egyenlő az express card bemenettel. Neked van Express card bemeneted? Ha nincs kénytelen leszel mPCIe portot használni.
A gtx 650 kártyát pedig ha jót akarsz magadnak felejtsd el. Rengeteg probléma forrása eGPU téren. Nehéz életre bírni, hogy így fogalmazzak. Sok a macera vele. Válassz másikat. Vagy használt GTX 460, vagy egy új GTX 750 esetleg?
-
Cassowary
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, ahogyan sok hozzám hasonló zöldfülű tette-e témában.

Olvasgattam, értelmeztem, de mindent összevetve szeretnék döntési tanácsot kérni tőletek (hozzáértőktől).
Nincs PC-m és nem is tervezem, hogy veszek. Egy notebookom van, amit szeretnék egy-egy alkalommal játékra használni KÜLSŐ MONITORRAL. A notim konfigja:-Típus: SAMSUNG
-Processzor: Intel Core i3-380M 2.53GHz
-Memória mérete: 4GB, Memória típusa: DDR3
-Kártyaolvasó: VanA tervezett videókártya: Asus NVIDIA Geforce GTX650-DCOG-1GD5 GTX 650 1 GB DDR5
Link: http://ipon.hu/webshop/product/asus_gtx650_dco_1gd5_gtx650_1gb_gddr5_pcie___34.000_ft_erteku_in_game_kupon/294640A kérdésem a következő: Érdemes pénzt spriccelnem a projektbe? 45.000-ben megáll a dolog.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tenken
őstag
Teljesen jó ez. 3dm6-ot nem engedte megnézni, de a vantage meg a3dm11 alapján tudja amit kb kell. Kolléga linkelte asztali cpu-val is. Látható, hogy a te gpu score-od még jobb is, viszont az ő cpu-ja meg duplája, ezért van valamivel magasabb összpontszáma. Egyébként ezeknél mindig a gpu score-t kell nézni összehasonlításkor, mert notebook vonalon a cpuk is gyengébbek.
Kevésnek tartod kicsit húzhatod a kártyát, az is szépen meg fog látszani.

-
Sonek
tag
Véleményeznétek az eredményeim? Nekem kevésnek tűnik, amit a konfigom tud: 3DM Vantage, 3DM11, 3DM06.
Vagy próbáljam combosabb kártyával? (Jelenleg egy GTX560Ti-m van) A fura az, hogy mérések alatt sem pörög fel a kártya hűtése... -
kzsolt00
tag
Hehe, alattad levő kommentelő talált valahogy egy magyar hirdetést, egy jófogásos hirdetés aki megegyezik feltételezem, az itteni magyar hardveraprós egpu-t áruló személlyel aki átvert minket.
Megjegyzendő, hogy visszaírt nekem, reagált a feljelentési fenyegetésemre, úgy kb egy hét után, a lényege az volt, hogy nagyon röstelli a dolgot, de személyes gondok miatt nem tudta megoldani az eszközök küldését. Mivel tudja hogy nekem csak az előadásokra kellettek volna így visszaküldi a pénzemet legkésőbb hétfőig elvileg. A levélben, mint mindig nagyon korrekt volt, hát meglátjuk , hogy mennyire becsületes!
-
Sonek
tag
Köszönöm a tanácsokat, jelzem majd mire jutottam 3dmark-ban

Megírtam oda is: http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/2109-diy-egpu-experiences-%5Bversion-2-0%5D-308.html#post91685
-
Tenken
őstag
Amit szoktak ajánlani:
- telepítésnél csak azt tedd fel ami a vga-hoz kell. 3d vision, hang stb nem kell. Csak a helyet meg a sávot foglalhatja feleslegesen.
- nvcc-ben physx-et rakd cpu-ra. Ez ugyan elvileg gyengít, de úgysem használod többnyire azokat az effekteket és ezzel is extra sávot szabadíthatsz fel.
- windows energiagazdálkodási profilját mindenképp tedd "teljesítménycentrikus"-ba. Ez is nagyon sokat jelent. Próbáld ki, hogy energiatakarékoson hagyod, majd vissza. Ég és föld.
(Én egyébként throttlestop-ot használok. Külön profil idle/böngészés, meg game módokhoz. Hasznos lehet, ha szeretnél komolyabb ellenőrzést a cpu-d felett manuálisan.)+1: gpuz-vel nézd meg "felkapcsol-e" gen2-be a pcie sáv. Terheletlen állapotban valami ilyesmit látsz: x1.1, de 3d-s program futtatása mellett ez x1.2-re vált - energiatakarékossági okok miatt kapcsol 1.1-be amúgy -. Ha nem akkor nézd a bios-ban lehet-e gen2-re kapcsolni, illetve setup1x-ben van opció amivel be lehet kapcsolni. Érdemes, mert sokat számít.
Amúgy gratulálok! Esetleg regelhetnél techinferno-ra és beírhatnád nekik a szitut. Biztos lennének páran akiknek pont ez jelentene megoldást!
-
Sonek
tag
Kézzel belőttem az nvidia control panel-ben, hogy a gtx560-at használja a tesztelésre telepített játékomnál, és így nagyságrendekkel jobb, mint az intel hd4000-es teljesítménye

Sajnos van néha akadás, következő lépés ezek kigyomlálása lesz, úgyhogy olvasgatom tovább a fórumot
-
Sonek
tag
Végre sikerült megoldanom az error12-t. DSDT Override volt a megoldás, de Win8.1 alatt ez csak akkor működik, ha bcdedit-tel beállítod a testsigning opciót "ON"-ra.
Viszont sajnos a tesztek alapján bár a kártya működőképes, a belső lcd-n történő megjelenítést nem ez számolja... Van erre valami konfigurálási lehetőség? Mintha azt olvastam volna, hogy az újabb nvidia driverek már maguktól megoldják ezt...
-
Tenken
őstag
Ez egy ilyen műfaj sajnos. Első gép amire tettem egy e6420-as volt gf 660-al. Az plug-n-play szinten ment. Aztán csere előbb az e6420 2560p-re, aztán a 660-at Ti-sre és az is ugyanúgy. Aztán nv helyett amd és most van külön indítási sorrend, setup1x meg dsdt-zni is kellett, - igaz csak külsőn - de megy.
Szóval elviekben minden megoldható, de a gyakorlat az, hogy sokan nincsenek felkészülve arra, hogy mit jelent egy "nem gyári megoldást" össze hozni. Ha biztosra akarsz menni, akkor megnézed a meglévő konfigokat - melyikkel van a legkevesebb nyűg - és aszerint választasz. Ha már adott a gép, akkor meg vagy elfogadod, hogy esetleg kicsit több lépésben jön össze, vagy cserélsz. Ez sem akkora történet a használt piaci helyzetet figyelembe véve. -
Sonek
tag
Igazad van, a 25 dodó már nem lenne olyan fájdalmas, de szeretnék egy olyan megoldást (ha létezik), amihez nem kell ennyire sem az OS-hez sem a PCI address space-hez nyúlni.
Szándékosan nem 650Ti-t vettem, mert arra azt mondták tuti error12 lesz a fura címzése miatt - erre ezzel is be#&@ptam... -
Tenken
őstag
Kicsit vissza keresel valaki feltette az általam közreadott változatot (igen én kifizettem érte anno, más kérdés, hogy akin keresztül vettem lelépett az összes pénzzel, a jelenlegi brigád pedig nem ad supportot azoknak akik rajta keresztül szerezték be...). Bár az egy régebbi verzió, elvileg kimondotan a te chipsetedhez van frissebb.
Másrészt szerintem nem a világ az a 25 dodó. Mindent számításba veszel pro-kontra ennyi bele kéne férjen a projektbe. -
Sonek
tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Igen, ezt (is) néztem. #1 nem jó, mert az win7-nél működik csak, #2 nem jó, mert nem akarom letiltani az igp-t (beépített LCD-vel szeretném használni), #3 megint win7, #4 Setup 1.x - ez jelenleg 25 USD-be kerül... nem költenék még többet, ha elkerülhető, #5 Setup 1.x megint, #6 nem alkalmazható, 1db 4gigás modulom van, #7 na ezt nem tudtam kihámozni, mire is utalnak, mert a hivatkozott fórumpost nem ezzel foglalkozik.
Ma este ezzel fogok próbálkozni, de minden további javaslatnak örülnék.
-
kzsolt00
tag
http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/2129-diy-egpu-troubleshooting-faq.html#error12_faq1 Ezt az oldalt / topicot nézted konkrétan? Nagyon jól leír 7 lehetséges megoldást. Bár érdekes, hogy a windows 8.x verzió használatával elvileg magától meg kellene oldódjon ez a probléma, de ezek szerint valami nem stimmel.
No mind egy böngéssz itt, hátha nem ezt az oldalt találtad!
-
Sonek
tag
Megjött az EXP GDC v6.0-m, vettem bele egy MSI GTX 560 Ti-t, viszont Error12 miatt nem működik a kártya. Dell E6430, i5, nincs dgpu, 4GB RAM, mbr boot, Win 8.1. Valaki tudna nekem segíteni? Elkezdtem átrágni magam a Techinferno fórumokon, de nem minden világos. Meg lehet valahogy Setup 1.x nélkül oldani a problémám?
Köszi előre is mindenkinek! -
kzsolt00
tag
válasz
SAOneill69
üzenetére
Nem válaszoltál privátra, gondoltam írok ide Off-ban. A telefonszámát esetleg meg tudnád adni, ha megvan, illetve tettél már itt hardveraprón, illetve a rendőrségen feljelentést?
Úgy néz ki én is benéztem ezt a csalót..

-
Csibe78
tag
Sziasztok. Van egy Lenovo T500-as laptopom:
-Intel Core 2 Duo P8600 [2,4 GHz, 3 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB]
- Intel GM45 chipset
- Intel GMA 4500MHD Integrált VGA + ATI Mobility Radeon HD 3650 256 MB DDR3 128 bit (Váltható grafika)érdekelne hogy egy eGPU-s rendszert szeretnék kialakítani és az asztali gépemet megszüntetném az abban lévő Hd7770-es Radeon kártyával szeretném kialakítani. Az a kérdésem az lenne hogy mennyi az esélye hogy normálisan gond nélkül menne egy ilyen eGPU-s rendszer ezzel a géppel ugyanis csak akkor adnék ki majd 20k-t érte ha nem zsákbamacska a dolog.
Gondolom az enyémbe ez kellene: [link]
Köszi előre is. -
Chrome20
csendes tag
Értem, és köszönöm. A hordozhatóság nálam mondjuk nem játszik mert a laptopot is jó ha 2 év alatt 10x mozdítottam el az asztalról. Igazából az egyedüli ok amiért eGPU-ban gondolkodtam az az hogy ha játszok akkor a proci és a memória alig van kihasználva de a vga meg 100%-on megy. Éppen ezért nem akartam komplett rendszert venni csak a vga-t cserélni/kiváltani. Viszont ha tényleg lehet hogy a dedikált vga bezevar akkor inkább nem kísérletezek, nem akarok feleslegesen 60-70 ezer forintokat kidobálni.

-
Tenken
őstag
válasz
Chrome20
üzenetére
Jó ez a konfig 60k-nak is. 750ti fogyaszt kb 50w-ot max gyárilag. Annak egy slimes boxtáp átalakítva is bőven elég. Másrészről az említett laptopot is figyelembe véve én asztalit javasolnám. Már csak azért is, mert ha egy így szóba jön, akkor felesleges a noti. Az egpu akkor jó, hogy 1 gépet akarsz, de kell a hordozhatóság, meg az asztali grafika is. Egy komolyabb vga kihajtásához már amúgy is olyan szinten kell moddolni a hűtést, hogy az mobilban nem megoldható. Vagyis kb asztali 3d-s dokkolóként érdemes felfogni a rendszert. Ezen kívül a te notebook-od konzumer széria, dedikált vga-val. Ez eleve olyan problémákat vethet fel, aminek a köreit lehet nem szeretnéd lefutni.
Sok pozitív tapasztalat, meg lelkes hozzászólás mellett a szomorú tény az, hogy sok olyan pü-s üzenetváltásom is van, ahol csak a meddő köröket futjuk. Míg elméletben majd' minden konfigon üzemelhet, addig a valóságban sok esetben a probléma megoldása meghaladja a lelkes egpu építő it-s kompetenciáját. Ezt nem eltántorításnak írom, csak sok bajos esetnél úgy érzem, nem volt eléggé felhívva a kollégák figyelme a potenciális nehézségekre. Ez pedig felesleges kellemetlenségekhez vezet.
Mondjuk ennek ellenére még mindig azt vallom, hogy a maga nemében ez egy zseniális rendszer és bárki képes lehet összerakni és a felmerülő gondokkal megbirkózni (, aki legalább egy kicsit is elfogadható szinten képes eligazodni az angol szövegekben).
-
jeni
félisten
válasz
Chrome20
üzenetére
mivel a laptopod használt ha az elromlik akkor sokba kerül a javíttatása,illetve egy másik noti gép megvétele,csak addig jó míg notira kötöd azt másra nem tudod felhasználni.
amúgy ha wifire kötöd akkor nehézkes a hordozhatósága
ellenben a PC gép 15e.Ft a Asrock ,akár Gigabyte lap+ az X4-750 proci 20e.Ft+ a ház (gondolom ebből van) + VGA 30e.Ft esetleg használtan garival egy 7850 vagy új egy 260x + memória 18e.Ft,optikai meghajtó biztosan van ebből is.(AMD rendszer összerakás) -
Chrome20
csendes tag
Igen azt tudom hogy a laptopot darabokra kell szedni, ezzel nincs is gond. Viszont az eGPU meglenne ~70-80.000 Ft-ból. Míg a fent említett asztali megoldás inkább kicsivel 100 fölött van.
Lényegében az eGPU felé hajlok de ha 1 asztali megoldás ilyen árban tudná az Egpu-s laptopom teljesítményét akkor nem vacakolnék, vennék 1 asztali gépet. Itt az a kérdés hogy 80.000 köröli amd-s asztali tudja vagy felülmúlja-e a jelenlegi inteles laptopomat eGPU-val.
-
-
Chrome20
csendes tag
Sziasztok.
Már egy ideje gondolkodok egy egpu beszerzésén. Viszont nem tudom hogy melyik lenne jobb választás. Venni 1 egput, vga-val, vagy inkább egy komplett használt gépet beszerezni. Mind a kettőre kb 100.000Ft-ot tudnék rászánni. Az egész dilemmámat az adja hogy hiába viszonylag erős a laptopom az asztali komponensek jobb teljesítményűek mint a laptopokba szánt változatok. Így lehet hogy egy gyengébbnek tűnő asztali pc jobb teljesítményt tud produkálni.
De hogy mire is gondoltam.
Az egpu-s konfig.
-Asus k53-sv laptop
-Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz (8 CPUs), ~2.0GHz-
-Memory: 8192MB RAM
-vga : Intel(R) HD Graphics 3000 + gyárilag van benne egy nvidia geforce gt540m.Ehet szeretném ezt az egpu összeállítást.
-adapter: PE4L V2.1
-vga : MSI N750Ti-2GD5/OC GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
-táp: THERMALTAKE Smart SE 530WExpressCard hiányában a wifi helyére kerülne.
Az asztali gép egy ehhez hasonló konfigal lenne.
Alaplap: Asrock 970 Extreme 4
Proc.: AMD FX-4100 3,6 GHZ AM3+ BOX
Proc.hűtő: Arctic Cooling Freezer A30
RAM: Kingmax 2x2GB DDR3 2000Mhz
VGA: Sapphire Radeon HD 6850 1GB DDR5 256 bitBízom benne hogy valaki aki jobban benne van ebben az egész egpu témában végre pontoto tud tenni erre a kérdésemre.
-
SAOneill69
csendes tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Azt remélheted
én már február 28-án utaltam és még nem jött meg a cucc. Április 4 óta nem is válaszol nem reagál semmire: sms, hívás, hardveraprós üzenet, email.
Duma az van és segítőkész amíg nincs ott a lóvé.
Nekem 4 gyermekem van lesz@rta azt is így a gyermeknek nincs megfelelő gépe.Legyen több sikered.
-
kzsolt00
tag
válasz
SAOneill69
üzenetére
Remélem nincs igazad, mert teljesen korrektnek tűnt a beszélgetések alapján. A pénzem már ott van, várom a termékeket!
-
Tenken
őstag
válasz
SAOneill69
üzenetére
Szomorúan hallom.

-
SAOneill69
csendes tag
válasz
Böngészem
üzenetére
Sziasztok!
Szép a cucc amit készít de az átb@szás nagy világbajnoka.
Ez a srác /Üdvözöllek Böngészem!/ Kecskemétről ment fel Pestre a cuccért de az időpontot a megbeszélt nap kétszer módosította utána egyszerűen lemondta nem ért rá. Megbeszélték, hogy postán küldi neki; a mai napig nem érkezett meg.
Beszélgetésen kívül semmirevaló ember. Ha van fölös időtök vele nyugodtan foglalkozzatok a terméket sosem látjátok tőle.
Ha fizettek ha nem úgyis azt akarja minden áron, hogy küldjétek el a lóvét és ő ajánlva küldi nektek másnapra ott van. De sosem érkezik; ha rákérdeztek a barátnője adta fel nem találkoznak majd csak néhány nap múlva.......
Ne tévesszen meg, hogy már az oldal szerint 3-nál több napja nem jelentkezett be úgy csinálja, hogy állandóan be van lépve esetleg egy szerver gépen; így te azt látod hogy nincs fent de tud válaszolni.Köszönöm figyelmeteket.
-
Böngészem
újonc

Szép cucc!
-
Steve-0
őstag
köszi, ugy latszik a program nem hasznalja a gput...
Tudnál esetleg ezzel egy testet tolni?
http://benchmark.cd3dtech.com/
Videóvágásnál (Premiere Pro CS6) nem elhanyagolható tényező a GPU.
Igazából használat közben veszed észre, hogy mennyire folyékony a munkamenet.
Ezért is gondolkodok egy eGPU rendszeren. -
Tenken
őstag
Leszedtem. Próbának egy rövid teasert raktam. H264 codec és mellette a quality-t felhúztam max-ra (54-re).
Nem tudom erre gondoltál-e, vagy valami másra, mert lefuttattam először egpu-val, majd igp-n is csak, hogy biztos legyek benne, hogy ehhez a programhoz akármilyen gpu jó. Ez konkrétan cpu-t terhelő probléma. Szépen látszott már az első teszt alatt is, hogy az összes szálat csutkára terheli.
Itt egpu-val semmire nem mész. Ha gyorsítani akarsz, akkor erősebb proci kell. -
Steve-0
őstag
videóvágásnál lenne nálam jelentösege, tehát ha egy videó rendereles tudnál késziteni azt megköszönném

Premier Pro CS6-ot használok, de ha nem rendelkezel vele, támpotnak elég jó pl.: ha Handbrake-kel http://handbrake.fr/ átszamoltatni egy Videót H264 kodekkel (max. minöseg), eGPU-val és anélkül.thx

-
kzsolt00
tag
Ez nagyon nagyon relatív eredményt jelentene. A használt program már önmagában buktató pont lehet, mint ahogy megtudtuk itt a benchmarkok esetében is. A használt gép , és a hozzá használt VGA is nagyon eltérő pontokat adhat. Szóval, hacsak valaki nem pontosan de pontosan ugyan olyan feltételekkel rendelkezik, mint amilyet te akarsz, akkor az eredmény amire kíváncsi vagy, szinte értelmetlen.
-
Steve-0
őstag
tudna vki egy videó render testet nyomni?

-
sotetlovag97
tag
Valaki tudna segíteni?
-
Thusor
őstag
Van nekem egy HP elitebook 2540p notebookom 8 GB rammal és egy intel i5-540m processzorral. Szeretnék rajta én is elkezdeni néha-néha egy kicsit játszani, nem az a cél hogy a legújabb játékok elfussanak de azért szeretném kihasználni a dolgokat. A gépen van egy expressz card foglalat. Milyen videokártyát tudnátok ehhez a géphez javasolni amit még ez a proci is ki tud hajtani és 1-2 játék szépen el is tud rajta futni?
-
kzsolt00
tag
Főleg, hogy az említett játékok nem a legerőforrás igényesebb játékok, szóval egy 660-al tényleg nagyon baráti kis eredményt érhetnél el szerintem is!
-
Tenken
őstag
Attól függ. A 660 már valószínűleg ki hozza belőle amit lehet. Ha kevés, akkor max cseréled egy i5-re. De ez mindig ilyen lesz. Asztalon is van leggyengébb láncszem. Csak notebook-nál általában a proci szokott "túl jó" lenni a vga-hoz képest. Így meg az válik a limitáló tényezővé.
Nyilván nem lesz versenyképes egy 4ghz-re húzott asztali quad-al, de ezt nem is várja senki. Simán el lehet gamingelni azzal az i3-al is. -
sotetlovag97
tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen laptophoz lehetne-e kötni küldő videókártyát?
Ha pedig igen akkor meddig lehet elmenni a videókártyák típusaiban?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Dell E6430-at, aminek a processzora egy i3-3110m, és a beépített gpu pedig egy HD4000. A gépen van express card csatlakozó.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire működne ezzel az eGPU? Milyen videókártyát lenne érdemes venni hozzá, és az mennyire hajtaná ki? Nem lenne túl kevés ez a proci amúgy egy eGPU-hoz? Igazából a lényeg a World of tanks lenne és a Starcraft 2.
Visszaolvasva láttam, hogy ha Nvidia kártyát vennék, akkor ezzel a konfiggal tudnám használni a laptop kijelzőjét az eGPU-val, viszont ahhoz milyen videókártya kellene pontosabban? -
kzsolt00
tag
Szia Sonek!
Szerintem én voltam itt az első, aki megvett egy ilyen "EXP GDC" -s terméket, legalábbis innen a fórumról, és szeretnélek óva inteni, hogy vigyázz. Nagyon meggyőző az ára, és kb. szerintem a dízájnja is sokkal jobban megnyerő, mint a hwtools-osé, de cserébe nem minden esetben működik. Vagyis hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem működik teljesen, de válogatós laptopok terén, és nem igazán tudni, hogy miért. Bár nyilván az én használt laptopjaim lehet, hogy nem eGPU barátok, és amúgy az eszköz meg kiváló. Nem tudhatom, mert nem volt több próba laptopom.
Tehát mondhatni zsákbamacska. Nekem még megvan ez az eszközöm. 13.000 ért vettem, egy express cardos változatot, annyit segíthetek neked, hogy eladom neked ennyiért ( hogy legalább a pénzem kapjam vissza), és hátha a Te gépedet szeretné, és akkor használnád egészséggel. Amennyiben nem menne, akkor tovább eladod.
Ez esküszöm nem tukmálás akar lenni, csak segíteni szeretnék, ha nem muszáj, ne külföldről rendelj, mert itt van nálam gyakorlatilag új, párszor tesztelt állapotában.
-
Sonek
tag
Sziasztok,
EXP GDC V6.0 beszerzésén gondolkodom. A laptopom Dell E6430 (dedikált vga nélkül), QM77 chipset, i5-3320M proci, az 1600x900-as belső LCD-vel szeretném használni.
Van valakinek javaslata, honnan rendeljem? Sok képen van hozzá Dell táp, de nem találtam olyan helyet, ahol mindent egyben meg tudnék rendelni... -
Tofulord
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon megérkezett a PE4C v1.2-esem. Azonban valamit rosszul csinálhatok, mert a laptopom felismeri a videó kártyám, de nem képes jobb szó híján összehozni az nvidia driverrel.
Lenovo E520
- i5-2450m
- 8 gb ram
- intel HD 3000/ AMD HD 6630m
- win 7 64 bit ultimateeGPU:
- Gigabyte GTX 560 TI ( + egy 350w delta mini táp)dokkoló:
- PE4C v 1.2Próbáltam már tiltani az alap videó kártyákat, újrahúztam a win7-et, hogy még alap videó kártya driverek se legyenek a gépen, de eddig minden próbálkozásom eredménytelen.
Nektek van valami ötletetek a probléma megoldására?
-
Krecs23
csendes tag
Vélemény?
http://www.hwtools.net/Adapter/PE4C.html -
kzsolt00
tag
Egy eGPU rendszerhez, kell maga a külső videókártyát befogadó alaplapka, ( PE4L például) Kell maga a vga, kell egy tápegység ( vagy rendes asztali pc táp, vagy átalakított xboxtáp), és az összekötő kábel, de az ugye vele jár, most már rá is van forrasztva.
A belső kijelző nem fog működni neked, mert AMD-d van, a belső kijelző használatához feltétlenül szükséges az alábbi két dolog megléte: Intel integrált grafikus mag, és egy [külső] Nvidia (minimum fermi architektúrás) vga.
Ha ezek egyike nincs meg , akkor nem fog belső kijelzővel menni, viszont külsővel természetesen még mehet, de nem 100%! -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy HP pavilion G6 2018sh laptopom. Ebben A10-es trinity APU van 2x4GB 1600-as memóriával.
Jelenleg 60-as SSD + 750GB-os HDD-vel használom.Érdekelne egy ilyen egpu megoldás. Külső kártyából egy olyan 7770 ATI vagy GF 750 szintet gondoltam ki maximum.
Segítséget szeretnék kérni, hogy megoldható-e egyáltalán a rendszer működése a laptopomon? Pontosan milyen komponensek kellenének hozzá és a VGA-n kívül milyen költségei lennének?
Megoldható-e, hogy a laptop monitorján fusson? Vagy csak külső képernyő?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tsiga18
tag
Sziasztok!
Végigböngésztem az apróhirdetéseket ilyen egpu rendszer kiépítéséhez, de akinek van eladó ilyen átalakítója, nem ír vissza.
Esetleg lenne itt valaki, aki eladná a pe4l vagy pe4h típusú express cardos átalakítóját Budapesten belül? -
nilexx082
újonc
Sziasztok!
DSDT Override-al kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Először is:
Acer Emachines E725 laptop: Intel Core 2 Duo T9300 proci, 4gb RAM, Intel Mobile 4 Express Chipset Family integrált VGA
+
EGPU: PE4L 2.1b + Táp (szerintem XBOX-os) + Gigabyte GTX 650 OC 1GB VGA + mPcie csatlakozó, wifi helyére
Setup1.x felrakva, pcie compaction-t végig zongoráztam, de semmi.
12-es, és 43-mas hibákat ír ki (43-at főleg, driver feltelepítése után csak ezt)Tenken által leírt 3 pont alapján elkezdtem a DSDT Override-ot, de elakadtam itt:
%IASL%\iasl.exe dsdt_A_EGUP.dsl = Irás%IASL%\iasl.exe /loadtable DSDT_EGPU_OVERRIDE.aml

Eleinte 6 errors volt, de azután rányomtam a fix errors-ra és 0 lett, de viszont a 31 Warnings megmaradt, és így is 4092-es hibát ír ki. Nem tudom, hogy kellene megoldani ezt. Fogalmam sincs, hogy a 31 warnings-ot , hogy kell kijavítani...
Esetleg valaki tudna nekem ebben segíteni? Valaki kitudná nekem javítani a 31 Warnings hibát, és elküldeni a javított fájlt?Tudom, hogy a képen a QWordMemory... "rossz helyen" van, és tudom, hogy legalulra kellett volna beilleszteni (amúgy így is próbáltam, de nem megy, ugyanezt írja ki...), de 1 fórumon olvastam azt, hogy ahol ehhez hasonló van írva:
DWordMemory (ResourceProducer, PosDecode, MinFixed, MaxFixed, Cacheable, ReadWrite,
0x00000000, // Granularity
0x000A0000, // Range Minimum
0x000BFFFF, // Range Maximum
0x00000000, // Translation Offset
0x00020000, // Length
,, , AddressRangeMemory, TypeStatic)az alá kell beilleszteni a QWordMemory -t...(mellesleg: ezt a képen is lehet látni)
Linkelem a dsdt_ACRPRDCT fájl(okat):
[Piszkált, ami a képen van]
[Eredeti]Előre is köszönöm a segítségeteket!
(u.i.: Idáig you_zsolex segített, de itt ő is megakadt)
Üdv, Roli
-
kzsolt00
tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Ha a processzorod tartalmaz processzorba integrált grafikus magot, vagy van alaplapra integrált valamilyen intel grafikus vezérlőd, ÉS újabb Nvidia VGA-t akarsz használni, akkor működhet belső kijelzőn. Ha ezek valamelyike nem teljesül , akkor nem fogsz tudni, CSAK külső monitoron.
Van fentebb kicsivel egy link, hogy milyen chipsetek mellett milyen sebességet tudsz maximum elérni, azt nézd át! a mPCI elvileg működhet, bár nekem 2 asusból egy újabb i7-es példánynál abszolut nem látta az eGPU-t szóval nem működött, egy régebbi t4400 -asnál pedig simán ment. Tehát nálam asus tapasztalat 50-50%!
-
flashpointer
őstag
Helló, nemrég rátaláltam a topikra, és néhány óra olvasgatás után eléggé megtetszett a dolog. A linkelt oldalakat is átfutottam, de a laptopom típusát sajnos nem találtam meg benne. Mielőtt még jobban beleásom magam a témába megkérdezném hogy egyáltalán érdemes e ezzel a géppel próbálkozni, illetve milyen lehetőségek vannak (Laptop kijelzőjén való megjelenítés?)
ASUS X54H
processzor: B950
videókártya: ATI 6470M
Intel® HM65 Express lapkakészletAz eGPU a wifi helyére menne bele.
Előre is köszi
-
kzsolt00
tag
ELMÉLETILEG igen működnie kell, chipset sem új, és a proci is elég régi, tehát csodára nem kell várni ,természetesen nem fogod elérni a GTX 260 ad leadni képes maximális szintjét, de ha tippelnem kéne még a 70% ot sem fogja egészen, DE elméletileg működnie kéne. Az már más kérdés, hogy 2 olyan laptoppal volt dolgom ( régebbi és ujabb) hogy elvileg minden jó, és mégsem látja semmilyen körülmények között a rákötött eGPU-t, MERT csak alapon
Szóval puding próbája az evés szokták mondani..!
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone-t használók OFF topikja
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Óra topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- További aktív témák...
- LEGENDÁS! GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition 11G
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Gari 2028.11.26. -ig - Eladó!
- 27% - MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a ~220W meg kb mindenre elég

Már a high-nál is tátva marad a szám