Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Spec #86095 üzenetére

    1. Ha az Android vagy az IOSS magyar nyelvű akkor nem lehet kikapcsolni, onnan szedi a beállítást.

    2. Vannak nemzeti eBay oldalak, aki az adott országban él annak kedvezőbb ott hirdetni, lépj túl az eBay.com-on a keresésénél, minden eBay-en beléphetsz az azonosítóiddal.
    Ezek felsorolva az Összefoglalóban, illetve az eBay oldal alján.
    7. Hivatalos eBay oldalak, nem teljes felsorolás:
    eBay USA, nemzetközi
    eBay Németország
    eBay Egyesült Királyság
    eBay Franciaország
    eBay Ausztrália
    eBay Kanada
    eBay Ausztria
    eBay Lengyelország

    3. Azért mert annak aki küldi annak a szállító felé jeleznie kell hogy IOSS vásárlás volt és az eBay beszedte az áfát, ha nem teszi meg, akkor a jogszabályok alapján a Magyar Posta kénytelen beszedni az áfát és ezért felszámolja az érték utáni sávos díját . Ha nem kapja meg az információt akkor szerinted honnan tudná?
    Példaként a az angol Royal Mail felületét mutatom ahol jelezni kell azt hogy IOSS vásárlás volt és meg kell adni a szükséges vámolási információkat, de más szállítók biztosítják ezt a lehetőséget csak az eladónak használni kellene

    Ugyanúgy az eladónak küldemény elektronikus adatai közt meg kell adni az elérhetőségedet és akkor esetleg nem 799 Ft utánvétes hanem a 399 Ft online díjat fizeted.
    Egy gond van, az eBay a GDPR miatt nem osztja meg az eladóval az e-mail címedet és a telefonszámodat meg csak akkor ha azt az eladó külön jelölte hogy eladás esetén azt is adják meg neki, ha nincs információ nem tudja megadni a küldemény adatoknál. Mivel automatikus vámolás van 150 € értékig a feldolgozó program nem a fizikai küldemény címkéjéről, hanem az elektronikus küldemény adatok és az elektronikus vám-árúnyilatkozat alapján tud dolgozni.

    4. Miért ilyen drága? Mert ennyibe kerül a az elvesztés ellen biztosított nyomon követhető küldemény. Egyébként a Magyar Posta külföldre küldés költségei az aránytalanul drágák.

    Ez azért nem egészen így van: Egy sima borítékban, kb. ajánlott levélként feladják, és erre rászámol 8-10.000 Ft-ot a postaköltségre.
    És az eladó nem forintban fizet, hanem az ott szokásos devizában, ami az adott ország postai szolgáltatásához viszonyítva nem is biztos hogy magas.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák