Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
Mobiltelefont rendelnék Kínából 331 EUR értékben az eBay-en, ismereteim szerint a mobiltelefon 0%-os, vagyis mentes a vámtarifa alól, jól tudom? Köszi.
-
válasz
breezer88 #86397 üzenetére
Nem lehet kikerülni, mert az EU-s (magyar) törvénykezés alapján 150 € (~134 font) értékig az eBay köteles beszedni az áfát a vevő országa szerinti mértékben, ha ennél több akkor történik náluk az áfa beszedése.
HA áfás áron itthon ennél olcsóbb akkor ne vedd meg az eBay-n, mert még ha a Magyar Posta kézbesíti ők még kérnek 399 vagy799 Ft kezelési díjat. -
breezer88
tag
régóta újra rendelni szerettem volna eBay-en és megjelent egy (nekem) új tétel: HÉA
az ár 35.19 (gpb) és ehhez jönne még 9,5 HÉA. Az volna kérdésem, hogy el lehet ezt kerülni és inkább a postára hagyni a vámoltatást - mert az talán kevesebb lenne - vagy csak úgy tudom megrendelni, hogy kicsengetem ezt az összeget is? amúgy így már nem is éri meg, belföldről olcsóbb volna.. -
válasz
Sanyaaa26 #86395 üzenetére
Beírtam az Összefoglalóba, de akkor itt van:
Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) -nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat- akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes.
A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve, ezt az alábbi adatokkal szükséges elkészíteni: feladó és címzett adatai (név és cím); küldemény postai azonosítószáma, küldemény pontos tartalma, értéke, mennyisége, ajándék meghatározás és a feladónak kell aláírással igazolni.
USD-ben max 49 -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Amerikából akarnak nekem ajándékként küldeni valamit, nem sok talán 5eft ha van az egész. Próbáltam utánajárni hogy meddig költségmentes a dolog, de ezek a magyar jogszabályok az őrületbe kergetnek, valaki tudja itt hogy van ez pontosan?
Köszi
-
-
marquuard
veterán
-
atala
addikt
válasz
MasterDeeJay #86391 üzenetére
Esetleg más megbízható eladó?
-
https://www.ebay.com/usr/sinceritytrading
Úgy nézem legalább egy éve nem rak fel semmit. -
atala
addikt
Régen az Abay-en volt egy HongKong-i fickó aki pendrive-ot, és memória kártyákat árult ami garantáltan nem volt hamisitvány, és jó áron is volt. Nagyon sokan vásároltak tőle.
Valami sinc... volt a neve. Most nem találom. Esetleg más néven van? -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Régen rendeltem eBay-ről így az lenne a kérdésem h mi a jelenlegi gyakorlat vám kapcsán?
Aliexpressen benne van általában az árban így az tiszta, de itt most olyan termékeket nézek h ez nincs külön írva sehol, csak hogy "A nemzetközi szállítású árucikkeket vámkezelhetik, és további költségekkel járhatnak. Helyszín: Shenzhen , Kína"
Posta ki fogja fizettetni az előre nem látjató mértékű vám összegét?
-
Ebay kissé túltolta a visszatérítést.
Szóval visszaküldtem egy procit a kettőből és most visszaadja az árát az ebay viszont mindkettőjét visszaadja vámmal áfával mindennel együt pedig én csak egyet küldtem vissza és egyet is írtam mindvégig hogy egyet küldök. Nem is visszatérítést kértem hanem cserét.
Mit tudok ilyenkor tenni? Nem akarok kárt az eladónak mert csak jó véleményem van róla és mindenben segített, a teljes visszatérítés meg nem járna.Vagy ilyenkor maga az ebay kártalanít? Mert ha úgy van akkor nem érdekel csak az eladónak ne legyen kára belőle. Számlákon ebay gmbh van mindenhol a vételnél és a visszatérítésnél is.
-
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Itt kell vámot, és áfát fizetni?
[link] -
Gyakorlatilag így történt, igen.
Eladó nekem csak belföldeseket adott, nem volt képes generálni nemzetközit.
Mondjuk az a gyanúm hogy eleve az ebayen keresztül jött a csomag azaz az eladó maga szerintem az ebaynek küldte el és én onnan kaptam nemzetközi csomagként.Vettem már magánszemélytől is dolgokat amelyeket az ebay csomagolt újra és amikor megsérült akkor az ebay adott vissza pénzt mert az ő csomagolásuk/postázásuk során sérült meg. Konkrétan a helyi gofrisütödének szoktam venni sütőket amelyek ott kint ilyen 10-20eft kategória, mire ideér 40e körül van, könnyű átalakítani 230v-osra, elektronika egy része fel is van rá készítve. Itthon nincs ilyen minőségű termék a kommersz cuccok között az ipariak meg többszörösébe kerülnek. Szóval vannak dolgok amik ott még 2x-3x áron is jók.
-
válasz
MasterDeeJay #86376 üzenetére
Köszi.
Akkor egy ilyen javaslat marad meg az agyamban:
Ha valamiért vissza kellene küldeni a terméket és használható az eBay visszaküldési garanciája.
1. Egyeztetni az eladóval hogy mi a probléma és leírni hogy az eBay-n keresztül visszaküldeném. Valószínűleg ezzel nem lesz problémája.
2. Return item case indítása és az eBay küldd egy olyan címkét amit ráragasztva csomagra egy magyarországi szállító cégnél le lehet adni, fel lehet vetetni és ez így kerül vissza az eladóhoz. -
Így van, ebay intézte. Eladó csak USA belföldes címkét tudott adni ami.
Eladó kérte hogy nyissak return case-t. Csak az egyik procit küldöm vissza a kettőből úgy egyeztünk meg. (igazából nem hibás egyik sem csak speckó (AWS-1100v4) és nem megy rajta minden pcie sáv de így lett gyártva, majd lesz róla teszt mert egyet megtartottam most bacsisnál van, neten nincs róla igazán infó, egyet megtartok meg a maga módján ritka)
Nyitottam case-t hogy nem jó a proci mert hibás, az ebay meg totál automata módon küldött return labelt hogy érjen oda 27.ig. DHL International Express címkét kaptam, felhívtam a DHL-t hogy hol tudom feladni, ott mondták hogy ha van partner számom akkor egyből küldenek érte futárt vagy BP-en tudnám leadni. Így kértem futárt weben beírva a csomagon lévő waybill számot, két óra múlva jöttek (Balatonfüred) és vitték is ingyen.
A címkén rajta van hogy 1db-ot küldök vissza ilyen prociból és vám is le van nyilatkozva. Nekem semmi dolgom nem volt vele csak a futárrendelés. Csodálkoztam is hogy ez ilyen egyszerű. -
válasz
MasterDeeJay #86374 üzenetére
Akkor végül is az eBay biztosítja a visszaküldést és nem kell az eladót nyaggatni címke ügyileg, csak meg kell vele beszélni hogy tudjon róla. Konkrétan hogy kérted az eBay-től?
-
válasz
MasterDeeJay #86372 üzenetére
Jól zárult a dolog. Írta hogy kérjek ebay visszaküldést és az ebay adott is egy DHL labelt aminek megrendeltem a felvevését weben és még aznap két órán belül felvették a csomagot háztól. A cím az maga az ebay volt, onnan megy tovább UPS-el.
Mindezt totál ingyen, de le is írta hogy ingyen van return csak azért furcsa hogy express internationallal visszaküldenek egy olyan cuccot ami a szállítási költség felébe sem kerül. -
Arra kérek mindenkit hogy ne menjünk már bele a politikai vonalba és ennek a technikai részébe és a SZJA dolgaiba, csak egy emlékeztető lenne a hsz-ben a NAV-tól az alábbi idézet, hogy aki elad az eBay-en az készüljön fel erre is. Aki csak vásárol arra ez nem vonatkozik.
Az online piacterekhez kapcsolódó kockázatelemzési munkát ettől az évtől a nemzetközi információcserében érkező adatok is segítik majd. A platformüzemeltetőknek ugyanis új kötelezettségük lesz az, hogy a digitális platformon értékesítőkről, a megszerzett jövedelmekről adatot kell szolgáltatniuk az illetékes tagállamok adóhatóságai részére, így a NAV-nak tudomása van valamennyi belföldi magánszemély, illetve adózó külföldi platformon történt értékesítéseiről is. Kivételt csak közigazgatási szervek, tőzsdén jegyzett társaságok és kapcsolt vállalkozásaik, valamint azon értékesítők képeznek, akik kevesebb mint 30 áruértékesítést teljesítettek egy év alatt, ezek együttes értéke pedig nem haladta meg a 2 ezer eurót. (kb 850 000 Ft)
-
Ok! Most adott egy UPS labelt. Viszont UPS telephely keresője nem jó nem is találok semmit.
De találtam csomagfelvevős űrlapot, árakat meg sehol hogy mennyibe van fevennie a csomagot.
Aztán cseszhetem mert megint belföldest adott. Azaz UPS Ground-ot nem standardot.
Azért mekkora elcseszedt rendszerük van UPS-nek és USPS-nek hogy magyar címre már másodszor is belföldes labelt ad. -
válasz
rednifegnar #86370 üzenetére
VAT = áfa, könyvekre 5% nem 27%. Az eBay tudja és le is vonta.
VAT £1.35 és VAT £1.94 (termékár és szállítási költség összege az alap) -
rednifegnar
senior tag
vettem ket konyvet UK-bol, ket kulon ceg, kulon szallitas (itthon: dpd es express1).
fizetnem nem kellett egyiknel se, semmi tovabbit. szamlak igy neznek ki:Item location:South East, United Kingdom
1 item £17.97
Postage £8.99
VAT *£1.35
Order total £28.31
a masik:
1 item £25.73
Postage £13.08
Import charges £3.70
Order total £42.51
(VAT £1.94
*GSP charge £1.76)gutya legyek ha ertem. ezekben par % adot velek felfedezni.
-
válasz
djbahool #86364 üzenetére
De lehet követni csak a Magyar Posta nem mutatja a követési oldalán, mert nem egyeztek meg az USA postával. De a nemzetközi postai adatbázisba bekerül és azt a postáknak vezetniük kell. Ezért is kell a tértivevény mert az + könyvelési előírás és igazolt kézbesítés.
Nem szűnik meg a nyomkövetési azonosító ha elhagyja Magyarországot, az él a kézhezvételig.
A tényleges ok ennek a nem követés dolognak, hogy így kényszerítenek USA viszonylatába hogy a drágább EMS-t vagy nemzetközi csomagot válaszd náluk, ott meglepő módon van nyomkövetés végig. Csak van egy kis árkülönbség. -
válasz
MasterDeeJay #86362 üzenetére
Mert csak így adhatja meg, sablon.
-
Az eladó eleve így rakta fel:
Return Policy
30 Day satisfaction guarantee + We'll pay for return shipping
Azaz nem az ebay írta hanem az eladó maga a terméket is így hirdeti meg.Írtam most neki hogy nincs USPS. Bár nekem az is jó ha visszaadja az árát szerintem meg lehet vele egyezni majd írok mik a fejlemények.
-
válasz
djbahool #86360 üzenetére
Az előző hozzászólásomban #86359 írtam hogy mi a legolcsóbb 501-2000 grammig 14100 Ft mert kell a tértivevény hogy ténylegesen átadják a címzettnek, nem pedig bedobják az előkertbe vagy postán maradó lesz, de ott erről hogy jött csomag és ott átvehető nem értesítik a címzettet.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
USA-ba küldenék egy pár cipőt, cipősdobozban.
Tudom, van a posta, 2kg-ig, ajánlott és elsőbbségi "levél"-ként. 13215 FtEzen kívül milyen megoldás létezik még? Az se baj ha olcsóbb....
-
válasz
MasterDeeJay #86358 üzenetére
No ez a visszaküldéses dolog szokott lenni az ami nem működik, csak "kamu reklám", az USPS-nek nincs felvevőhelye Magyarországon, mert az postai küldemény lenne, a Magyar Posta meg csak azt a küldeményt veszi át aminek a költségét te kifizetsz nekik.
Ez amit ír az eBay hogy neked ingyenes a visszaküldés az csak csúsztatás, mert a realitásokat nem veszi figyelembe.
Az eladó teljesítette azt amit előírnak neki, most már rajtad múlik a visszaküldés, de ezzel a címkével semmit nem tudsz csinálni ennek érdekében.
Ha olyan előre fizette címkét küld amely futárcégnek Magyarországon is van felvevőhelye és szállít az USA-ba, UPS, FedEx, TNT, DHL akkor az ilyen szállítói címkével el tudod küldeni, de nem elegendő csak ráragasztani, mert a vámoláshoz szükséges előírt okmányokat is mellékelni kell.
Vagy pedig nem címkét küld, hanem neked utólag megtéríti a Magyar Postánál feladott csomag postai díját. Ami 500 grammig 6240 Ft, 501-2000 grammig 14100 Ft mait nem igazán fizetnek meg mert 18,08 USD vagy 40,84 USD a kettő összeg és ez a legolcsóbb megoldás. -
Hali!
Vettem két procik amerikából, egyiket visszaküldeném. Az eladóval meg is egyeztem és küld másikat amint visszaért amit én küldenék vissza.
Adott egy RMA labelt ami USPS visszaküldős címkének tűnik. Ezt hol tudom feladni? Futár vinné, sima posta? vagy mit kell vele csinálni? Ebay szerint 100%-ig álja a visszautat.Köszi!
-
válasz
Tomika86 #86356 üzenetére
Nem egészen, mert függ a szállítási módtól és attól hogy azok közül melyiket választod.
Mert az eBay-eken (mert több van) több ország eladói árulnak és nem lehet egységes szállítást biztosítani, mert országonként más-más lehet a "logisztikai" szolgáltató az AliExpress esetén egy cég a Cainiao szervezi a szállítást és elsősorban Kínához kötődnek az eladók egyszerűbb a szállítás egységesítése.
Persze az eBay-en is biztosítanak az eladóknak egységes szállítási megoldást eBay International Shipping vagy régebbi nevén eBay Global Shipping Program de országonként eltérő az aki kézbesíti, nem egységes. -
válasz
Tomika86 #86352 üzenetére
Ez nem nyomkövetési szám mert nem létezik YP kódú ország, a Yanwen majd ad neki egy másik, valódit valószínűleg olyat amit a Magyar Posta kézbesít majd. Egyenlőre még nincs új azonosító hiszen most lett megigényelve a szállítás.
150 € (188,25 $) értékig nincs vám, eddig az értékig az eBay beszedte az áfát. Ha a kézbesítő cég megkapja azt az információt hogy ki volt fizetve akkor itthon csak a kezelési díjat kéri a Posta, ha nem tudnak róla akkor viszont áfát is kérni fognak. HA ez történne akkor az eBay-től kell visszakérni azt az áfát amit ők szedtek be, ehhez segítésg az Összefoglalóban leírva. -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Régen rendeltem ebay-ről, inkább aliztam.
Rendeltem 2 pici alkatrészt, ez lett a nyomkövetési szám, a mai nappal jött létre.
UH457052315YP
Ennél változni fog még a nyomkövetési szám, vagy marad? Kifogja hozni és milyen szállítási idővel számoljak? (Aug 1-29 a becsült). Lesz vámolva? (US $14 volt)Köszönöm!
-
válasz
"_Maverick_" #86350 üzenetére
Igen, nem szoktak vacakolni ezekkel, nálam Szegeden az ilyen bejegyzést követő munkanapon mindig kihozták.
-
herolkd22
csendes tag
Üdv
RQ12799****DE deutsche post TN Szám 27.-ka óta semmi.
Szerintem gyüjtő szálitásra vár a csomag. :/ -
válasz
"_Maverick_" #86347 üzenetére
Ha ez az azonosító az, akkor egy németből induló Európa+ csomag (gondolom írja is) így nincs vámolás és ide kell érnie Németországból, de nem minden nap van postajárat.
-
válasz
"_Maverick_" #86345 üzenetére
Milyen azonosító van a csomaghoz, de ha ez az első bejegyzés a MP-nél akkor ez így jó mert így szokott megjelenni náluk, szerint azt válaszolhják hopgy csek előzetes értesítés és még nem kapták meg. Egy dolog hogy kifizetted és egy másik hogy a szállító, feladó ezt jelzi-e a Magyar Postának, ha újból kérnék akkor az Összefoglalóban található leírás szerint az eBay-n kifizetett áfát visszakéred tőlük.
-
"_Maverick_"
kezdő
A DHL átadta a csomagomat (USA, Európa+) a Magyar Postának, még 1-én. A nyomonkövetési szám alapján, az MPL oldala az alábbit írja ki: Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra... Ez mit jelent? Visszaküldik? Vagy ez hogy van? Írtam nekik is ezzel kapcsolatban, egyelőre a válaszukat várom. Szerintetek mikor kapom meg a csomagom? Áfát már kifizettem az Ebay-en.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ballinboy33 #86342 üzenetére
elotte azert bizonyosodj meg háromszorosan, hogy jo a jarganyba a cucc mert ha idejon vamolva afazva stb es kiderul hogy nem, akkor az jo nagy copcsi lesz (jartak mar igy paran).
-
válasz
ballinboy33 #86342 üzenetére
27 % áfa az nincs benne a 333,29-ben (VAT néven) akkor még itthon a kell fizetned 333.29+41.63 után a 27% áfát ami júliusban 43776 Ft és vámeljárási díjat, posta 4000 Ft a futár cégek 5500-10000 Ft.
Az idő becslés vége inkább a valós. -
ballinboy33
csendes tag
Sziasztok,
Angol ebayről terveznék rendelni autóalkatrészt, aminek az ára checkoutnál így néz ki: Subtotal: 333.29 (font), Postage: 41.63.
Itt milyen plusz költségekre (és mennyire) kell számítsak?
Illetve nagyságrendileg mennyi a szallítási idő? ebay szerint júli 6-17 között, de gondolom erre még rájöhet némi adminisztrációs idő. -
flymi
addikt
Nem igazán akarják küldeni a telefonra a második lépcsős azonosításhoz a kódot. LEgutóbb februárban kellett, akkor még minden rendben volt. Telefonon állandóan be vagyok lépve ebayre, de most gépről akartam hirdetéseket módosítani, hogy megtartsa a szerkesztési formátumokat, csak nem küldik a kódot...
Kértem kód újraküldést is, de semmi. -
válasz
cbmfan #86335 üzenetére
Érdemes lenne a bankkal vagy akitől van a számla rákérdezni, mert amikor a mikroterhelésekkel ellenőrizték a számlát akkor működött az azonnali beszedési megbízás és ha tényleg nincs limit (ez alatt értem azt is hogy nem viheti el automatikusan, hanem neked kell jóváhagyni) és pénz is van akkor nem fordulhat elő olyan hogy nem tudják beszedni és ilyen üzenetet kapsz.
-
válasz
cbmfan #86333 üzenetére
Akkor az eBay kiutalta neked és ott van a számládon?
Automatikus levonás van a számlán az eBay javára, ha a bank megtagadta a levonást az probléma lesz. Nem adhatsz meg az eBay-nek limit korlátozást a számlára a szerződési feltételek szerint.
Ha meg nem volt rajta annyi pénzt azt fel kell tölteni és neked kell visszautalni, vagy jelezni hogy vonhatják. -
rednifegnar
senior tag
azt a furcsasagot vettem eszre hogy rakerestem valamire a com-on, lejott 84 talalat. ebbol egyet megnyitottam uj lapon (konkretan egy gorog elado, aki szallit mo-ra is).
gondoltam megnezem mi a listabol a legolcsobb benyomtam a price, lowest first opciot.
na akkor lattam hogy eltunt az eredmenybol ez a tetel. nem ertettem, nezem es igy mar csak 60 valahany tetel az eredmeny. visszakapcsoltam a normalra, ujra elojott az osszes.
hat ez meg miert van? meg miota ilyen? soxor nezem igy atrendezve, de ezek xerint jol megszivatom magam mert eltunnek belole relevans talaltok, ezt most vettem csak eszre. -
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Rendeltem az USA-ból, az Ebay-en keresztül egy karórát. Áfát, sarcot, postaköltséget, mindent kifizettem a rendelés leadása során. A rendelést június 9-én adtam le. A csomagot UPS futárral június 12-én indították útnak New Yorkból. (Amikor leadtam a rendelést még USPS volt feltüntetve, mint futárszolgálat.) A csomag június 14-én megérkezett az eBay szállítási központjába, Addisonba, Illinois államba. Vacakoltak vele egy picit, majd 16-án útnak indították Európa felé, DHL-el! (Tehát nem UPS-el vagy USPS-el, hanem DHL-el.) 19-én délután megérkezett a DHL párizsi központjába. Azóta nem mozog a tracking, 4 napja semmi új hír nincs ezzel kapcsolatban. Mire számíthatok? Hány napot kell még várnom? Szerintetek nagyjából mikor kapom meg a csomagom? Már 11 napja úton van.
-
válasz
jojoando #86326 üzenetére
Írtam már itt is, de mivel ez más témakör ezért itt nem tárgyalhatunk róla. De a lényege aki banki tapasztalatokkal rendelkezik annak ott kellene dolgozni, ugye az is hülyén nézne ki, ha mondjuk egy bank vezetője egy postás témában járatos személy lenne. Az a mesében van hogy valaki minden szakterülethez ért és szabadon csaponghat egyikből a másikba.
-
A Magyar Posta július 1-től emeli az árakat és változtatja a szállítási feltételeket. Aki külföldre ad el az nézzen utána, mert 9-10 % emelés van és annyit azért nem lehet bevállalni saját zsebre.
-
animatrix11
őstag
Usáról jut eszembe tavaly ki kelett fizetnem 200$+posta visszatérítést (akkor 400 ft volt a dollár) mert nem érkezett meg a cucc 2 hónap alatt, ajánlottan küldtem, nem volt nehéz, mindig a postán küldöm az a legolcsóbb, csak most már nem ajánlva, mert felesleges, és kb mindig odaér azóta is
A rab szám alapján annyit lehetett látni, hogy megérkezett usába.
Postán utána kértem, hogy foglalkozzanak vele, hátha kapok valami kártérítést, jött egy levél, hogy a feladástól nézve 3 hónap alatt megérkezett a cucc... -
válasz
Greentea #86321 üzenetére
Nem minősíteném a mit mondott, csak kettő gyakorlati tapasztalat.
1. Az izraeli vámosok visszaküldették a csomagot, mert a vámoláshoz szükséges vám-árúnyilatkozat (CN22) nem volt csatolva.
2. Az USA vámhivatala a hiányzó vám-árúnyilatkozat miatt nem tudták eldönteni hogy m van a csomagban és gyanúsnak ítélték, felbontás nélkül megsemmisítették a csomagot. Náluk ez jogszerű volt.
Ha jelölöd hogy visszaküldött termék akkor ugyan vámolják mert azt mindig kell, de nem fognak áfát kérni, mert vámot értékhatártól függetlenül az EU-ból menő termékekre nem kell kiszabni, ahogy onnan idetartó csomagok esetén sem. Ha ezzel sincs tisztában akkor inkább maradjon csendben. -
Greentea
senior tag
Postán feladtam most. Viszont az ügyintéző látszólag semmihez sem értett. Azt mondta, hogy ő még a teljes CN22-t is leszedné róla, mert így biztosan megfogják vámolni a rajta szereplő összegre... (hiába az X a visszaküldésnél
) Nem hagytam neki (már csak azért sem mert aki ilyet mond rendes indoklás nélkül az már régen rossz..
) Kiváncsi leszek, minden rublikát - a valódiságnak - megfelelően kitöltöttem.
-
válasz
Greentea #86318 üzenetére
Az angol vámosoknak kell a CN22 hogy be tudják sorolni, a rendszerükbe be tudják írni, a CN22-ön csak a termék vámtarifaszám van és a származási hely, ne keverd a CN23 adataival. Mivel az Egyesült Királyságból vetted neked az a származási ország. Csak megjegyzem hogy ha nem így működne akkor mivel Kína a származási ország akkor 4,7% vámot fizetned kellett volna, mert a vámmentesség csak az UK származásúaknak tekintett termékekre vonatkozik, ami UK-n keresztül Kínából (origin China) jönne arra nem vonatkozik.
Te nem a Royal Mail-el küldöd, még ha ők kézbesítik ott, hanem a Magyar Postával így az itteni dolgok számítanak. -
Greentea
senior tag
Köszi. Közben nyomoztam én is kicsit, a Royal Mail formanyomtatványa alapján a vámtarifa, az origin (és a VAT reg number) csak vállalkozásoknak kötelező.
A termék egyébként egy angol kerékpáros webshopból rendelt bringás nadrág. Made in China. Viszont az oldalon én már teljes árat látom, nincs extra vám/áfa felszámolás itthon.
-
válasz
Greentea #86316 üzenetére
Igen, de azt is jelöld hogy visszaküldött, ha az Egyesült Királyságban vetted és nem volt vám a termékre mert ottani volt, akkor a származási ország az Egyesült Királyság, a vámtarifa számot meg az Összefoglalóban leírtak szerint meg tudod keresni 16. Vámügyintézésről néhány gondolat a TARIC rész
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan garanciális problémám, aminél az angol webshop/vállalat azt tanácsolta, hogy küldjem inkább vissza a terméket és refundolnak.
Az e-mailben a vámeljárás kapcsán ezt írták: "If you are returning from outside the UK, the parcel should be marked as “Warranty Returned Goods – Failed Sale CN22/CN23” to permit access to the UK and avoid undue customs charges."
A postánál megtaláltam ezt a zöld CN22-es nyomtatványt, kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyen Returned goods esetén HS tariff number, Country of origin mezőket is kötelezően ki kell tölteni? -
válasz
Psychopeti #86313 üzenetére
Ha nem engedi meg hogy a vásárlók írjanak neki akkor sajnos nem tudsz.
Azt próbáltad hogy direkt válaszolj az üzenetre és böngészős oldalon belépve az érkezett üzenethez? -
Psychopeti
senior tag
Sziasztok!
Mit követtem el hogy nem írhatok az eladónak, aki írt nekem egy leveh hogy csak később tudja postázni a rendelt terméket és várja a válaszomat... De nem tudok neki írni mert:
[link]
Köszönöm előre is a segítséget! -
MrRL19
senior tag
Kártyával fizettem azon belül nem emlékszem már sajnos
Nem olvastam bele a negatív véleményekbe... Tököm se gondolta ,H nem küldi a csomagot. volt sok értékelése gondoltam nincs vele baj ... Sose rendeltem még eBay ! Csak AliExpress ott sose volt ilyen gond
Miután jeleztem ;
Sajnálattal halljuk, hogy nem kapta meg az árucikket. Megkértük az eladót, hogy válaszoljon az Ön igénylésére.A vásárlás az eBay pénzvisszafizetési garancia hatálya alá tartozik. Ha az igénylését nem teljesítik, Jun 24, 2023 napjától kezdődően szóljon, és segítünk.
-
MrRL19
senior tag
Hello
Rendeltem eBay sajnos nem jött meg 2 hónapja... Valszeg átverés egész ... Lengyelországbol jött volna írtam neki többször is Mizu vele stb ... Késik csúszik másnak is ezeket írta v vissza sem írt ... Utána volt egy nyomkövető GLS futárszolgálat,hogy náluk van v vmi ilyesmi,de azóta se mozdult semmit !
[link]
Ugye vissza kapom pénzem ? Mennyi időt kell várni rá ? -
válasz
inter89 #86306 üzenetére
HÉA az a hozzáadottértékadó, amit nálunk áfa néven ismersz. Senki nem kért vámot, az hogy vámeljárás keretében kell itthon az import áfát megfizetni az még nem vám fizetése.
És vedd figyelembe hogy 12952 Ft érték után kérték a 3497 Ft-ot, ami azt jelenti hogy ők 30 GBP-ből indultak ki, nem 65,59-ből. -
válasz
inter89 #86303 üzenetére
Áfát fizettél, mert azt is kell már, az eBay-nek kell beszedni 150 € értékig. Az Egyesült Királyságból meg nincs vám, értékhatár nélkül vámmentes.
Akitől vetted az nem adta meg a szállító cégnek azt hogy ki lett fizetve az áfa és ezért kérik itt is. A Royal Mail megrendelési felületén ott a lehetőség, meg kell adni az eBay-es vásárlás azonosítóját, rendesen ki kell tölteni a vám-árunyilatkozatot és azután csak a 399 Ft-os vámügynöki szolgáltatási díjat kell fizetni itthon, semmi mást.
Szóval fizesd ki a Postának és azután azt amit az eBay szedett be visszakéred. Leírás az Összefoglalóban a vámolási témánál a 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné. -
inter89
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Rendeltem 2 terméket e-bayról. Kifizettem, plusz rátették a Héa (gondolom a vámot), és a postaköltséget!
Nem rég jött a postától egy értesítés, hogy megjött a csomagom de csak akkor vehetem át, ha még 4496 ft-ot fizetek.
Utána jártam, vámteher címszóval:3497 ft-ot, vámkezelesi díjként még: 999 ft-ot akarnak elkérni...Most duplán vámolják meg a terméket, vagy ezt most mi? Mert tudtommal egyszer kellene fizetni amit az ebay-nak már kifizezettem..
Köszi segítségeteket!🙂 -
válasz
balage25 #86300 üzenetére
Melyik eBay-en van a hirdetés? Mely országból jönne? Ha EUR-ban van akkor azon az oldalon lépj be és normálisan látsz mindent.
Szerintem az eredeti hirdetés valamelyik EU-s eBay, mondjuk eBay.de így lépj be ott és nézz rá az ajánlatra. Az áfa benne kelle hogy legyen az árban más meg nincs, feltéve ha tényleg EU-s országból küldenék.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest